" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη οι G8





Διαβάστε τι δήλωσαν οι G8 σε σχέση με την παραμονή της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα στα πλαίσια της συνόδου στο Καμπ Ντέιβιντ.
Η κρίση χρέους στην Ευρώπη και οι επιπτώσεις της στη διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομία κυριάρχησαν κατά τη σύνοδο της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ.

Φλέγον ζήτημα προς συζήτηση ήταν η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη καθώς και η επίλυση της "ευρωκρίσης".

Οι ηγέτες στη κοινή δήλωση επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον τους για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη με τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. 
Την ίδια θέση επανέλαβε και ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ έχουν "περισσότερη δουλειά να κάνουν", όταν ρωτήθηκε κατά πόσον έχουν καταλήξει σε οποιεσδήποτε αποφάσεις όσον αφορά το πώς θα προσεγγίσουν την κρίση στην Ευρωζώνη.

"Μέχρι τώρα καλά. Έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε", 
είπε ο Ομπάμα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ενώ οι ηγέτες της G8 έπαιρναν θέση για μια φωτογραφία στο Καμπ Ντέιβιντ, το αμερικανικό προεδρικό θέρετρο στα περίχωρα του Μέριλαντ.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, το ελληνικό ζήτημα ήταν ψηλά στην ατζέντα μετά και την κοινή θέση Ομπάμα-Ολάντ την Παρασκευή ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για ισχυρά μέτρα ανάπτυξης αντιτιθέμενοι εμμέσως αλλά σαφώς στην Άνγκελα Μέρκελ.

Και οι δύο εξέφρασαν τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Την Παρασκευή οι συζητήσεις των οκτώ περιστράφηκαν γύρω από ανοιχτά διεθνή ζητήματα όπως η Συρία και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας.

Εξέφρασαν δε από κοινού την θέση ότι το ειρηνευτικό σχέδιο του ΟΗΕ για τη Συρία πρέπει να εφαρμοστεί· ότι η Βόρειο Κορέα κινδυνεύει με απομόνωση αν συνεχίσει στο δρόμο των προκλήσεων· και ότι το Ιράν πρέπει να δείξει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι ειρηνικό, όπως ισχυρίζεται.

Μετά το διήμερο στο Καμπ Ντέιβιντ, ακολουθεί τη Κυριακή και τη Δευτέρα η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Σικάγο όπου προφανώς θα τεθούν ζητήματα όπως το Αφγανιστάν.








http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις