" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η κρίση οδήγησε 800.000 οφειλέτες σε αναγκαστική ρύθμιση δανείων


Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ΕΕΤ, Γιώργου Ζανιά. Στην πλειοψηφία τους υπάγονται σε ρύθμιση συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι
Σε περίπου 800.000 ανέρχονται από την αρχή της κρίσης οι ρυθμίσεις δανείων στις οποίες έχουν προχωρήσει οι εγχώριες τράπεζες και αναμένονται και άλλες, όπως ανέφερε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ΕΕΤ, Γιώργος Ζανιάς.

Είπε ακόμη ότι μετά τις τελευταίες εκλογές έχουν επιστρέψει αρκετά δισ. ευρώ καταθέσεων και ότι η συμφωνία με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤ, οι ρυθμίσεις αφορούν κυρίως την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση της μηνιαίας δόσης σε ομάδες καταναλωτών που έχουν υποστεί καθίζηση των εισοδημάτων τους, όπως οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

"Γίνονται πάρα πολλές ρυθμίσεις δανείων αυτήν την εποχή στις τράπεζες. Για την ακρίβεια, νομίζω, ότι σωρευτικά έχουν ρυθμιστεί 800.000 δάνεια", δήλωσε ο κ. Ζανιάς κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Σύμφωνα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, από τις αρχές του 2010 έως τα τέλη του περασμένου Ιούνη είχαν ρυθμιστεί 663.422 περιπτώσεις καρτών, καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων συνολικού ύψους 18,26 δισ. ευρώ. 







 news247
Διαβάστε Περισσότερα "Η κρίση οδήγησε 800.000 οφειλέτες σε αναγκαστική ρύθμιση δανείων"

Συνελήφθη 75χρονος ημεδαπός που πυροβολούσε με καλάσνικοφ κοντά στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας







 ImageΣυνελήφθη κοντά στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας ένας 75χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς.

Ειδικότερα, ο 75χρονος προσέγγισε την κεντρική πύλη του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας, φορώντας στρατιωτική φόρμα παραλλαγής και μπερέ φέροντας στα χέρια του όπλο τύπου καλάσνικοφ. Όταν αστυνομικοί τον πλησίασαν για έλεγχο, τράπηκε σε φυγή πεζός, πυροβολώντας στον αέρα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίησή και τη σύλληψή του κοντά στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Στην κατοχή του δράστη, στην οικία του και στο χώρο που έλαβε χώρα το περιστατικό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

- το πολεμικό τυφέκιο το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη, με το γεμιστήρα του, που περιείχε 18 ακόμη φυσίγγια,
- τρείς γεμιστήρες με συνολικά ενενήντα (90) φυσίγγια (30 φυσίγγια έκαστος).
- ένας φάκελος με ιδιόχειρη επιστολή
- εννέα κάλυκες προερχόμενοι από τους πυροβολισμούς.
- δύο κενοί γεμιστήρες καλάσνικοφ,
- ένα μεταλλικό κουτί αποθήκευσης πυρομαχικών το οποίο περιείχε 314 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
- μία αμυντική χειροβομβίδα,
- τέσσεραπολεμικά μαχαίρια,
- ένα ξιφίδιο και
- ένα σουγιά.
- ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι με ξύλινη λαβή συνολικού μήκους 41 εκατοστών με μήκος λάμας 30 εκατοστών .

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων (οπλοφορία, οπλοχρησία, κατοχή) οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

 








defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Συνελήφθη 75χρονος ημεδαπός που πυροβολούσε με καλάσνικοφ κοντά στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας "

Οι λόγοι κατάλυσης του συντάγματος της Ελλάδος και τι πρέπει να κάνουμε

Οι λόγοι κατάλυσης του συντάγματος της Ελλάδος και τι πρέπει να κάνουμε
Επειδή εγώ τουλάχιστον βαρέθηκα να με κοροϊδεύουν προσπάθησα να συγκεντρώσω κάποια άρθρα του ελληνικού συντάγματος που πιστεύω ότι σε πολλούς διαφεύγουν και να αποδείξω πόσο μας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί.

Α) Άρθρο 4

1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
5 .Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.


Β) Άρθρο 21

1. Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος.
Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.
Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

3. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.

Γ) Άρθρο 5

1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
Μέχρι στιγμής πόσες παραβιάσεις του συντάγματος μετρήσατε σε ότι αφορά τη φορολογία και την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων?
 

Ας πάμε παρακάτω.

Άρθρο 28

1. Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
3. Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.

Ερμηνευτική δήλωση:
 

Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Εδώ παρατηρεί κανείς κάτι σε ότι αφορά τη νομιμότητα των μνημονιών? Προσέξτε τη διατύπωση «πλειοψηφία τριών πέμπτων της βουλής». 

 

Ας συνεχίσω με κάτι που σήμερα κατά τύχη ανακάλυψα.

Άρθρο 49

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ευθύνεται οπωσδήποτε για πράξεις που έχει ενεργήσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρά μόνο για έσχατη προδοσία ή παραβίαση, με πρόθεση, του Συντάγματος. Για πράξεις που δεν σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων του η δίωξη αναστέλλεται ωσότου λήξει η προεδρική θητεία.
2. Η πρόταση για κατηγορία και παραπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε δίκη υποβάλλεται στη Βουλή υπογραμμένη από το ένα τρίτο τουλάχιστον των μελών της και γίνεται αποδεκτή με απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνόλου των μελών της.
3. Αν η πρόταση γίνει αποδεκτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραπέμπεται στο δικαστήριο του άρθρου 86• οι σχετικές μ’ αυτό διατάξεις εφαρμόζονται αναλόγως και στην περίπτωση αυτή.
4. Αφότου παραπεμφθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέχει από την άσκηση των καθηκόντων του και αναπληρώνεται, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 34• αναλαμβάνει πάλι τα καθήκοντά του, αφότου το δικαστήριο του άρθρου 86 εκδώσει απαλλακτική απόφαση, εφόσον δεν εξαντλήθηκε η θητεία του.
5. Νόμος που ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής ρυθμίζει τα σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου αυτού.

Σύμφωνα λοιπόν με την παράγραφο 1 που μιλάει για παραβίαση με πρόθεση του συντάγματος,έχει ή δεν έχει παρανομήσει και ο Κος Παπούλιας?Εκτός αν διαθέτει λογική κάτω του μετρίου και δεν έχει αντιληφθεί τις τόσες παραβιάσεις του συντάγματος που αντιλαμβάνομαι εγώ και εσείς που είμαστε απλοί πολίτες και χωρίς νομικές γνώσεις.
 

Δείτε και αυτό.

Άρθρο 51

1. Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.
Σε καιρούς κρίσης που οι πολιτικοί δημιούργησαν και ζητούν θυσίες από τον απλό κόσμο γιατί δεν περιορίζουν τους βουλευτές από 300 σε 200 όπως προβλέπει το σύνταγμα? Έχει κανείς πόσο μας στοιχίζει κάθε βουλευτής μαζί με τους αστυνομικούς που τον φυλάνε,τα άτομα που έχει δικαίωμα να διορίσει,τις όποιες ατέλειες κτλ?

Άρθρο 63

1. Οι βουλευτές, για την άσκηση του λειτουργήματός τους, δικαιούνται από το Δημόσιο αποζημίωση και δαπάνες• το ύψος τους καθορίζεται με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.
2. Οι βουλευτές απολαμβάνουν συγκοινωνιακή, ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια, που η έκτασή της καθορίζεται με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.
3. Αν βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα, κρατείται υποχρεωτικά, για κάθε απουσία, το ένα τριακοστό της μηνιαίας αποζημίωσής του.

Και κλείνω με αυτό που είχε γράψει προ μηνών ο τ.προέδρος του Αρείου Πάγου Β.Κόκκινος ότι αρκούν 30 βουλευτές για να ασκηθεί ποινική δίωξη στα μέλη της προηγόυμενης κυβέρνησης που μας οδήγησαν στα μνημόνια.

Άρθρο 86

1. Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει. Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων.
2. Δίωξη, ανάκριση, προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση κατά των προσώπων και για τα αδικήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής κατά την παράγραφο 3. Αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση.
3. Πρόταση άσκησης δίωξης υποβάλλεται από τριάντα τουλάχιστον βουλευτές. Η Βουλή, με απόφασή της που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών συγκροτεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διαφορετικά, η πρόταση απορρίπτεται ως προδήλως αβάσιμη. Το πόρισμα της επιτροπής του προηγούμενου εδαφίου εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία αποφασίζει για την άσκηση ή μη δίωξης. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος. Με τη διαδικασία και την πλειοψηφία του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής η Βουλή μπορεί οποτεδήποτε να ανακαλεί την απόφασή της ή να αναστέλλει τη δίωξη, την προδικασία ή την κύρια διαδικασία.

Λοιπόν? Παραβιάζεται ή όχι το σύνταγμα μας? Και αν παραβιάζεται τι κάνουμε?

Άρθρο 120

1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

2. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.








Γιάννης Λαμπής
RAMNOUSIA
Διαβάστε Περισσότερα "Οι λόγοι κατάλυσης του συντάγματος της Ελλάδος και τι πρέπει να κάνουμε"

Στην Εισαγγελία η λίστα του ΣΔΟΕ με τους 32 πολιτικούς


Σήμανε συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου – Σύσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, μετά την παραδοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει 32 πολιτικά πρόσωπα για παράνομο και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Ήδη, σήμανε συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου, που...


έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας για εκκαθάριση όλων των υποθέσεων. 

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το μεσημέρι του Σαββάτου οπότε και επέστρεψε από τη Ρώμη, ζήτησε να γίνει άμεση διαβίβαση των υποθέσεων του ΣΔΟΕ στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.


Αμέσως μετά τη διαβίβαση της λίστας, οι δύο εισαγγελείς επικοινώνησαν με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, που συγκάλεσε σύσκεψη στο Ανώτατο Δικαστήριο για σήμερα, Δευτέρα.


Κατά τη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθούν μία προς μία οι υποθέσεις εις βάρος των 32 πολιτικών και να γίνει προγραμματισμός των επόμενων κινήσεων.


Στον Άρειο Πάγο και ο Ευ. Μεϊμαράκης


Όμως, το κατώφλι του κτιρίου του Αρείου Πάγου αναμένεται ότι θα περάσει και ο πρόεδρος της Βουλής, Μεϊμαράκης, που θα ζητήσει να διαλευκανθούν άμεσα οι καταγγελίες ότι ο ίδιος αλλά και οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Λιάπης και Γιώργος Βουλγαράκης εμπλέκονται σε ξέπλυμα μέσω ενός συστήματος αγοραπωλησιών ακινήτων.


Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των καταγγελιών (Real News), ο Μεϊμαράκης, πέραν του ότι επιφυλάχθηκε παντός νομίμου δικαιώματός του, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε κάθε κίνηση για να μην επιβαρύνει η δική του υπόθεση το έργο της δικαιοσύνης.


Στενοί του συνεργάτες δεν απέκλεισαν ακόμη και το ενδεχόμενο παραίτησής του από τη θέση του Προέδρου της Βουλής, εφόσον δεν υπάρξει άμεσο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης.




.




Διαβάστε Περισσότερα "Στην Εισαγγελία η λίστα του ΣΔΟΕ με τους 32 πολιτικούς "

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

MUSLIMS

"Όταν οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα θα αποτελούν την πλειοψηφία του πλυθησμού , τότε θα.....

αφανίσουν τους Έλληνες,θα κάψουν εκκλησίες και θα εκτελούν χριστιανούς όπως στην Αίγυπτο,Σομαλία και Πακιστάν"... 

Σχόλιο μουσουλμάνου μέσα από το you tube! 

SXOLIO2















 eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα "ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!"

Δολοφονήθηκε στέλεχος του υπουργείου εξωτερικών


Θανάσιμα τραυματίστηκε στην Τανζανία η εμπειρογνώμων σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών, Πετρούλα Χατζηπανταζή, όταν..

 δέχθηκε επίθεση αγνώστων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και προσπάθησαν να της πάρουν το σακίδιό της.
 
Η σύμβουλος βρισκόταν στην αφρικανική χώρα σε αποστολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Οι συνάδελφοί της στο υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήριζαν την Πετρούλα Χατζηπανταζή, εμπειρογνώμονα για υγειονομικά θέματα, μια εξαίρετη υπάλληλο.

Για χρόνια είχε διατελέσει ιατρός του υπουργείου Εξωτερικών, προσφέροντας πολύτιμη υποστήριξη στους συναδέλφους με τον επαγγελματισμό της.

Η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και όλοι οι συνάδελφοί της εξέφρασαν θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους της.


 
 
 
 
 
 
 
newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Δολοφονήθηκε στέλεχος του υπουργείου εξωτερικών"

Δείτε διαφορές στις τιμές προϊόντων σε Ελλάδα και Γερμανία.


Θα τρελαθείτε!!!
 
Οι πολυεθνικές – όπου πάντα χωμένοι είναι οι Γερμανοί – μας δουλεύουν και μας κατακλέβουν «χοντρά». 
 
Δείτε μερικές από τις τιμές των εισαγόμενων κυρίως προϊόντων τους αλλά και τον παραλογισμό που επικρατεί ακόμη και στις τιμές των ελληνικών προϊόντων:

Το καθαριστικό γενικής χρήσης ο Έλληνας το αγοράζει 1,62 ευρώ, ο Γερμανός 0,75 και ο Βούλγαρος 0,85 ευρώ.
Το επιδόρπιο γιαουρτιού έχει τιμή στην Ελλάδα 0,58 ευρώ, στη Γερμανία 0,27 και στη Βουλγαρία 0,42 ευρώ. Δηλαδή είναι ακριβότερο μέχρι 115%.
 
Το τυρί γκούντα σε φέτες 400 γραμμαρίων πωλείται στην Ελλάδα με τιμή 2,38 ευρώ και στη Γερμανία 1,49 ευρώ.
Οι σακούλες απορριμμάτων (30 τεμάχια) πωλούνται στη Γερμανία με 0,58 ευρώ, στη Βουλγαρία με 0,84 ευρώ και στην Ελλάδα 108,6% ακριβότερα, δηλαδή 1,21 ευρώ.
 
Οι πάνες 56 τεμαχίων για μωρά στην Ελλάδα έχουν τιμή 7,85 ευρώ, στη Βουλγαρία 6,80 ευρώ, στη Γερμανία 5,45, στην Ιταλία 7,43 και στη Γαλλία 6,01 ευρώ. Οι Έλληνες τις αγοράζουν ακριβότερα κατά 30%.
 
Ακριβότερα κατά 35,6% πωλείται στην Ελλάδα το απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων στο χέρι. Η τιμή του εδώ είναι 1,98 ευρώ, όταν στην Ισπανία είναι 1,46 ευρώ και στη Γαλλία 1,75 ευρώ.
 
Τέλος, ακόμη και ο ελληνικός καφές στη συσκευασία των 200 γραμμαρίων έχει τιμή υψηλότερη κατά 7%. Εδώ πωλείται 1,29 ευρώ και στη γειτονική Βουλγαρία 1,20 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα "Δείτε διαφορές στις τιμές προϊόντων σε Ελλάδα και Γερμανία. "

“Χαστούκι” Morgan Stanley στη Βρετανία! “Το Αγγλικό έλλειμμα μπορεί να ξεπεράσει το Ελληνικό”!


Το έλλειμμα της Βρετανίας μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και αυτό της Ελλάδας εκτιμά η Morgan Stanley.

Το χτύπημα έρχεται λίγες εβδομάδες μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων και τις προσπάθειες της χώρας να το χειριστούν επικοινωνιακά, ενώ γίνεται και...


την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη τα σκάνδαλα με τις βρετανικές τράπεζες, κυρίως για την ανάμειξή τους (Barclays) στη χειραγώγηση του libor. 

Η Βρετανία ως γνωστόν, προσπαθεί να στηρίξει το citi όπου βρίσκεται η αφρόκρεμα της οικονομίας, απορρίπτοντας το φόρο Tobin επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών που προωθεί κυρίως ο γαλλογερμανικός άξονας.


Κυρίως για το τελευταίο, δεν είναι τυχαία και η σημερινή παρέμβαση του ευρωπαίου επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια, σύμφωνα με τον οποίο “υπήρξε συνωμοσία στην υπόθεση Libor”.


Η Μ. Βρετανία αναμένεται να γίνει το 2013-14 η ευρωπαϊκή χώρα με το μεγαλύτερο έλλειμμα, εκτοπίζοντας από την …κορυφή την Ελλάδα, εκτιμούν αναλυτές της Morgan Stanley.


H επενδυτική τράπεζα μείωσε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Μ. Βρετανίας το 2013, εκτιμώντας ότι το έλλειμμα θα φτάσει λίγο κάτω από το 8% του ΑΕΠ.
Διαβάστε Περισσότερα "“Χαστούκι” Morgan Stanley στη Βρετανία! “Το Αγγλικό έλλειμμα μπορεί να ξεπεράσει το Ελληνικό”! "

Μία ιστορία αγάπης που συγκλονίζει το διαδίκτυο!


Μία ιστορία αγάπης που συγκλονίζει το διαδίκτυο!
Το τελευταίο αντίο στον Απόστολο είπαν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, στο Κοιμητήριο του Γέρακα, συγγενείς, φίλοι αλλά και πολίτες που έμαθαν για τον χαμό του μέσω Τwitter.

Ο Απόστολος έχασε την μάχη με τον καρκίνο το πρωί της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου. Έπασχε από το σάρκωμα Ewing, μια σπάνια μορφή καρκίνου που πλήττει κυρίως εφήβους και νεαρούς ενήλικες.

Το μόνο που ζήτησε πριν τον θάνατο του, ήταν να μάθει ο κόσμος το πόσο αγαπούσε τη σύντροφό του.


Ο ίδιος μέσω του Twitter, δήλωνε με κάθε τρόπο την αγάπη του για τη Μαρία. Οι χρήστες τουTwitter έσπευσαν να τον αποχαιρετίσουν με μηνύματα που συγκινούν.


Μέσα από το Blog του, docamiok.blogspot.gr, ο Αποστόλης κατέγραφε τις σκέψεις του και περιέγραφε με δύναμη ψυχής την κατάσταση του από το κρεββάτι του πόνου, ενώ συμβούλευε τους ομοιοπαθούντες του αλλά και όλους τους αναγνώστες του, να αισιοδοξούν και να μη χάνουν την όρεξη για ζωή.


Σε μια από τις τελευταίες του αναρτήσεις, έγραψε τα παρακάτω:


"Φυσικά και σκέφτομαι το θάνατο. Τυπικά τουλάχιστον οι πιθανότητες επιβίωσης στον αγώνα μου είναι σημαντικά εναντίον μου. Σε στιγμές φιλοσοφίας όμως καταλαβαίνω το εξής: είμαστε όντα περίεργα αγαπητέ. Ο θάνατος μου θα έρθει -μάλλον- είτε στον ύπνο μου, είτε σε κάποιο κώμα, είτε με κάποια ανακοπή, στα πλαίσια του καρκίνου. Μάλλον.


Υπάρχουν ελπίδες να σκάσω από το φαγητό νωρίτερα. Μετά το θάνατό μου όμως για μένα μαύρο. Ένας βαθύς ασυνείδητος ύπνος. Μετά τίποτα. Ούτε ανησυχία, ούτε σκέψεις, ούτε πόνος, ούτε φόβος, ούτε αγάπη, ούτε έρωτας, ούτε γέλιο, ούτε κλάμα. Τίποτα. Τότε τι φοβόμαστε;


Τι μας νοιάζει το μετά αν δεν θα είμαστε εκεί για να το αντιληφθούμε; Καταλήγω ότι απλώς κάποιους τους αγαπάμε πιο πολύ από εμάς. Φοβάμαι περισσότερο πια για το τι θα απογίνουν οι άλλοι, κάποιοι περισσότερο από άλλους. Για τον πόνο που θα τους προξενήσω, το ότι δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα για να το πάρω πίσω. Δεν είμαστε τόσο εγωιστικά όντα τελικά. Υπάρχει και η άλλη βέβαια όψη, άκρως εγωιστική. Γιατί να συνεχίζει η ζωή να "ζείται" -παθητική κι ας μην υπάρχει- αν δεν είμαι εγώ στον κόσμο.


Τι μέρες, νύχτες, χαμόγελα, στιγμές με πλεγμένα χέρια, παιχνίδια στην κουζίνα, αδιάφορους καυγάδες, βόλτες στην καλοκαιρινή Αθήνα, ταινίες, βιβλία, μουσικές θα χάσω.


Γράφοντας το παραπάνω, βούρκωσα στις δύο τελευταίες σειρές. Τελικά είμαστε εγωιστές. Θέλω να μείνω κι άλλο εδώ".


Πριν αλλά και μετά τον θάνατο του, το Hastag #TolislovedMaria που δημιούργησε για να δείξει την αγάπη του στην Μαρία του, όπως την αποκαλούσε, πήρε «φωτιά» με μηνύματα αγάπης.


Όταν γνωστά πρόσωπα της τηλεόρασης, της δημοσιογραφίας, της πασαρέλας και του τραγουδιού μόλις πληροφορήθηκαν το χαμό του Αποστόλη έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένειά του.


Ανάμεσα σε αυτούς ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή, η τραγουδίστρια Ευριδίκη, το πρώην μοντέλο Κάλλυ Τσιλίδου, ο τραγουδιστής Κώστας Καραφώτης, ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, η Βαλάντω Τρύφωνος, η δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαρίφη και πολλοί άλλοι. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 http://permisospress.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Μία ιστορία αγάπης που συγκλονίζει το διαδίκτυο! "

Την Τετάρτη παραλύει η χώρα - 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


Την Τετάρτη παραλύει η χώρα - 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Δεν θα λειτουργήσει τίποτα αύριο Τετάρτη, αφού θα πραγματοποιηθεί 24ωρη γενική απεργία από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αποτέλεσμα να παραλύσει η χώρα. Λουκέτο θα μπει σε όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες, στις εφορίες, στους δήμους, τις ΔΕΚΟ, ενώ παρουσία στις κινητοποιήσεις αναμένεται να έχουν και εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα.
 

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει στις 11 το πρωί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και θα πραγματοποιήσουν πορεία. Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια.
 

Προβλήματα θα υπάρξουν και στις μετακινήσεις, αφού λεωφορεία και τρόλεϊ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, αφού οι εργαζόμενοι θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι και τη λήξη του ωραρίου. Ρολά όμως θα κατεβάσει και ο Προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ το μετρό θα φτάνει μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας.
Και τα πλοία όμως θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, αφού στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ. 


Παράλληλα απεργούν δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί. Φυσικά από τις απεργιακές κινητοποιήσεις δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι εργαζόμενοι από τον χώρο της Υγείας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ να κατεβαίνουν στους δρόμους.
Αύριο κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία με τους φαρμακοποιούς να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.
 

Στον χώρο της Δικαιοσύνης, η γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε να συνεχίσει τη διακοπή των συνεδριάσεων των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, οπότε σε νέα συνέλευση θα αποφασίσουν τυχόν περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα "Την Τετάρτη παραλύει η χώρα - 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ "

Σκαρφίζονται διαζύγια για φορολογικούς λόγους!



Στην περίοδο της κρίσης οι άνθρωποι προσπαθούν να σκαρφιστούν τα πάντα...
προκειμένου να εκμεταλλευθούν τα κενά του νόμου και να αποκομίσουν άμεσα ή έμμεσα οικονομικά οφέλη.

Δεν είναι τυχαίο επομένως ότι πολλά ζευγάρια μηχανεύονται ακόμη και… εικονικά διαζύγια, προκειμένου να αποκομίζουν φορολογικά και όχι μόνον οφέλη, αναφέρει ο taxydromos.gr.


Τον τελευταίο χρόνο είναι πολύ περισσότεροι, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, οι φορολογούμενοι που προσέρχονται στις Εφορίες της Μαγνησίας και επικαλούμενοι ότι είναι σε διάσταση και ότι έχουν κινηθεί για την έκδοση διαζυγίου, ζητούν την αυτοτελή φορολόγησή τους και τη διαγραφή του ΑΦΜ της συζύγου ή αντίστροφα, τονίζει η dιευθύντρια της ΔΟΥ Αλμυρού Ελένη Κοπάνου.


Μόνον την προηγούμενη εβδομάδα, όπως προσθέτει, υπήρξαν τρεις – τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις που ζήτησαν μεταβολή των φορολογικών τους στοιχείων, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα υποβολής ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης ο καθένας.


Πώς γίνεται όμως ένα εικονικό διαζύγιο; Προϋποθέτει, όπως λέει το στέλεχος της ΔΟΥ Βόλου και νυν Αντιδήμαρχος Αγριάς – Αρτέμιδας Νίκος Στόικος, κατάθεση αίτησης στον Ειρηνοδίκη Βόλου από τον ένα εκ των δύο συζύγων ότι τελεί σε διάσταση με τον ή τη σύζυγό του και ότι προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση διαζυγίου.


Παράλληλα στο Ειρηνοδικείο κατατίθεται και ένορκη βεβαίωση κατάθεσης από δύο συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα του αιτούντος που βεβαιώνουν ότι οι δύο σύζυγοι τελούν πράγματι σε διάσταση. Με βάση αυτές τις αιτήσεις το αρμόδιο Τμήμα Μητρώου της οικείας ΔΟΥ προχωρά στην μεταβολή των φορολογικών στοιχείων του αιτούντος και δίνει τη δυνατότητα αυτοτελούς φορολογικής δήλωσης τόσο στον ίδιο, όσο και στη σύζυγό του.


Αυτή η μεταβολή, όπως λέει ο κ. Στόικος, δημιουργεί μία σειρά από έννομα αποτελέσματα, τα οποία απορρέουν από τα μικρά ή μηδενικά έσοδα που δηλώνει ο ένας εκ των δύο συζύγων, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να τύχουν μία σειρά από προνόμια: από το επίδομα της Πρόνοιας μέχρι τα ευεργετήματα που έχουν οι μονογονεϊκές οικογένειες.


Μερικοί το κάνουν ακόμη και για το χαράτσι της ΔΕΗ, σημειώνει από την πλευρά του φοροτεχνικός του Βόλου, αφού είναι γνωστό ότι οι άνεργοι έχουν πολύ καλύτερη μεταχείριση στην καταβολή του ειδικού τέλους που έχει επιβληθεί στα ακίνητα και το οποίο εισπράττεται μαζί με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.


Ακόμη και τώρα, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος φοροτεχνικός, που υπήρξε αναστάτωση με την ανακατανομή των μαθητών των Γυμνασίων του Βόλου στα Λύκεια της πόλης, υπήρξαν περιπτώσεις όπου κατατέθηκαν εικονικά μισθωτήρια συμβόλαια ολιγόμηνης διάρκειας, εγγραφή στο όνομά τους της παροχής της ΔΕΗ στο υποτιθέμενο ακίνητο που εκμισθώθηκε και με βάση αυτά τα δικαιολογητικά πέτυχαν την εγγραφή του παιδιού τους στο Λύκειο που επιθυμούσαν οι ίδιοι.


Στο εικονικό διαζύγιο, δηλώνει ο ίδιος φοροτεχνικός του Βόλου, μπορεί η «διαζευγμένη» σύζυγος να πάρει την επιστροφή φόρου που δικαιούται βάσει των εσόδων της, κάτι που δεν θα γινόταν αν ο σύζυγος πρέπει να πληρώσει, καθώς -όπως δηλώνει- στην κοινή φορολογική δήλωση οι δύο σύζυγοι είναι συνυπόχρεοι.


Ακόμη με το εικονικό διαζύγιο οι αιτούντες προσπαθούν να αποφύγουν τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, λόγω οφειλών του συζύγου ή της συζύγου προς το Δημόσιο, προς τις τράπεζες, προς τα ασφαλιστικά ταμεία ή προς τρίτους, αποφεύγοντας έτσι τη συντηρητική κατάσχεση ή δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.


Αλλά ακόμη και οι σπουδές των παιδιών μπορούν να αποτελέσουν την αιτία για να προβεί ένα ζευγάρι σε εικονικό διαζύγιο, καθώς είναι γνωστό ότι με εισοδηματικά κριτήρια γίνεται δεκτή ή όχι μία αίτηση ενός φοιτητή για την εισαγωγή του στη φοιτητική εστία, ενώ εισοδηματικά επίσης είναι, εκτός των άλλων, τα κριτήρια για τη λήψη μίας υποτροφίας από κάποιο κρατικό ή Κοινωφελές Ίδρυμα.


Εισοδηματικά είναι ακόμη τα κριτήρια και για την εγγραφή ενός παιδιού στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Επιπλέον η πρακτική αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι με την αίτηση διαζυγίου μπορεί ο άνεργος σύζυγος που έχει λάβει στο όνομά του ένα στεγαστικό δάνειο, να δηλώσει αδυναμία πληρωμής των τοκοχρεωλυτικών δόσεων προς την τράπεζα και επομένως να ζητήσει την υπαγωγή του στο ευνοϊκό καθεστώς που ισχύει για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.


Και τι συμβαίνει όταν δεν προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση διαζυγίου που υποτίθεται ότι είναι σε διάσταση; Απλά, όταν μεταβληθούν οι συνθήκες, επανακαταθέτουν κοινή φορολογική δήλωση ισχυριζόμενοι ότι… συμφιλιώθηκαν με το έτερον ήμισυ!


«Όσο υπάρχει φτώχεια και όσο ανεβαίνουν τα χρέη και οι υποχρεώσεις, τόσο οι φορολογούμενοι θα αναζητούν τρόπους διεξόδου από τα αδιέξοδά τους», τονίζει χαρακτηριστικά η προϊσταμένη της ΔΟΥ Αλμυρού κ. Ελένη Κοπάνου.









 taxydromos.gr.
Διαβάστε Περισσότερα "Σκαρφίζονται διαζύγια για φορολογικούς λόγους! "

Πολύδωρας σε Σαμαρά: Το 2009 γέμισες Μεσσήνιους το Μουσείο της Ακρόπολης και το 2012 τη Βουλή ...


Μετωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τον οποίο ναι μεν δεν κατονομάζει αλλά φωτογραφίζει με απόλυτη ευκρίνεια εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας μέσα από... τις σελίδες του νέου βιβλίου του που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Κατά Κηνσόρων».

Ο κ. Πολύδωρας στην ουσία υπεραμύνεται της απόφασής του να διορίσει την κόρη του στο γραφείο του στη Βουλή, ως μετακλητής υπαλλήλου ενώ παράλληλα εκφράζει την πικρία του γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν τον επέλεξε μετά τις εκλογές του Ιουνίου για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής.


Το απόσπασμα που αναφέρεται στον σημερινό πρωθυπουργό είναι ξεκάθαρο:


«Και μια και τόφερε η κουβέντα, πως δεν χάλασε η εθνική και παγκόσμια τάξη και ηθική όταν το 2009 υπουργοί και μάλιστα ένας «ευαίσθητος»σε ένα ευαίσθητο και λεπτό υπουργείο διόριζε μόνιμους μάλιστα υπαλλήλους με απόλυτη «αξιοκρατία», οι οποίοι είχαν μεταξύ τους ένα κοινό «αξιοκρατικό» χαρακτηριστικό, ότι κατήγοντο από τον τόπο εκλογής του «αδιάφθορου» υπουργού; 
Δεν ήταν τότε κρίση; 
 
Ή το 2012, όταν διόρισε δεκαπέντε ή και περισσότερους μετακλητούς στη Βουλή με τα αυτα προσόντα καταγωγής, ο ίδιος «αντιφαύλος» πολιτικός, υπό άλλη ιδιότητα τώρα; Δεν είναι γι' αυτούς τους διορισμούς κρίση και ανεργία στη χώρα; Μόνο για εμένα και τη θυγατέρα μου;»

Και ο κ. Πολύδωρας καταλήγει τη συγκεκριμένη αναφορά:


«Δεν παριστάνω τον Αγαμέμνονα, ούτε διανοούμαι να θυσιάσω τη Μαργαρίτα μου. Δεν έκανα τίποτα παράνομο και τίποτα ανήθικο. Δεν θυσιάζω την άξια συνεργάτιδά μου. Δεν γίνομαι «θυσιαστής» της θυγατέρας μου για οποιουσδήποτε λόγους».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Πολύδωρας σε Σαμαρά: Το 2009 γέμισες Μεσσήνιους το Μουσείο της Ακρόπολης και το 2012 τη Βουλή ... "

Δημοφιλείς αναρτήσεις