" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Γράμμα σε ένα κουκουλοφόρο

Γράμμα σε ένα κουκουλοφόρο

Μην φοράς την κουκούλα σου, σε ξέρω...
Είσαι ο νεαρός από το διπλανό διαμέρισμα. Είκοσι και κάτι. Έχεις γονείς, όπως και ‘γω... όπως όλοι μας. Έχεις αδέλφια, παππού, γιαγιά, φίλους, όπως και ‘γω ...όπως όλοι μας. Ζεις σε ένα τριάρι και οι γονείς σου είναι εργαζόμενοι. Ο πατέρας σου έκανε εγχείριση καρδιάς και δύσκολα τα βγάζετε πέρα μ’ αυτή την οικονομική κατάσταση ...όπως όλοι μας.

Τα απογεύματα σε βλέπω στην καφετέρια της πλατείας να πίνεις καφέ με τους φίλους σου και να μιλάτε για την πρόκριση της εθνικής μας. Το Σάββατο πας σινεμά με το κορίτσι σου. Όμορφη είναι ...και ευγενική  όταν τη συναντώ στο ασανσέρ. Πολλές φορές σας βλέπω από το μπαλκόνι να περπατάτε αγκαλιασμένοι τρυφερά στο δρόμο και... λάμπεις ολόκληρος.

Όμως ξαφνικά σκοτεινιάζεις ...ΓΙΑΤΙ;

Μπορεί να μην έχεις ιδεολογία. Να μην είσαι αριστερός, δεξιός, σοσιαλιστής. Άλλωστε ποιός νέος είναι σήμερα; Κάποιοι λένε πως οι ιδεολογίες πεθαίνουν. Με τι θ’ αντικατασταθούν άραγε; Έχεις μέσα σου θυμό, οργή, συσσωρευμένη ενέργεια χωρίς διέξοδο. Απωθημένα ίσως; Παιδικά τραύματα; Ανεκπλήρωτες επιθυμίες; Μπορεί... ποιός δεν έχει όμως;

Μπαίνεις στο δωμάτιό σου και ετοιμάζεσαι. Παίρνεις τον «εξοπλισμό» στο σακίδιο, χαιρετάς τη μάνα σου, που μαγειρεύει ανυποψίαστη στην κουζίνα και πας να συναντήσεις τους άλλους...
Δύο ώρες μετά, μεταμορφωμένος σε αγρίμι σπας... ΜΑΡΜΑΡΑ, ΤΖΑΜΑΡΙΕΣ ΚΕΦΑΛΙΑ.

Γιατί ρε φίλε;
Το κάνεις συνειδητά; Οικειοθελώς; Δεν μπορείς να καταπολεμήσεις τα ταπεινά σου ένστικτα, που είναι ριζωμένα βαθειά μέσα στα κύτταρά σου και μισείς ό,τι κινείται πάνω στον πλανήτη; Ό,τι είναι ωραίο; Ό,τι έχει ζωή; Ό,τι είναι δημιουργικό; Ό,τι κάνει όνειρα;

Το κάνεις γιατί σε στρατολογήσανε; Σου δίνουνε μήπως χαρτζιλίκι; Σου υποσχέθηκαν έναν κόσμο δικής σου εξουσίας; Σε τρομοκρατούν με απειλές; Σε ελέγχουν με ουσίες; Πως τους αφήνεις να έχουν τόση δύναμη πάνω σου;

Θυμήσου όταν ήσουν παιδί... στην ηλικία μου ...στα έντεκα... αυτό ήταν το μέλλον που ήθελες για σένα; Αυτές ήταν οι φιλοδοξίες σου, τα όνειρά σου, οι στόχοι σου όταν μεγαλώσεις;
Κάτι σε έβγαλε από το δρόμο σου και πρέπει να τον ξαναβρείς... και ξέρεις γιατί;
Γιατί εσύ, δεν μπορείς  ΕΤΣΙ να ανατρέψεις την ιστορία. Μόνο ΑΝΟΗΤΑ να την καθυστερήσεις μπορείς. Την ιστορία τη γράφουν και την ανατρέπουν οι πολλοί... ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ; Είναι εκεί απέναντι στην πλατεία. Είναι  εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια...
Και όταν τη γράψουν και θα πανηγυρίζουν τότε θα σε καταλάβουν... θα σε αναγνωρίσουν... και ξέρεις γιατί;

Απλούστατα ...γιατί θα είσαι ο μόνος, που δεν θα χαίρεσαι φίλε από το διπλανό διαμέρισμα.

Μανωλάκης

http://www.madata.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Γράμμα σε ένα κουκουλοφόρο"

Η φωτο που κανει το γύρω του κόσμου. Παθιασμένο φιλί εν μέσω επεισοδίων




Τη δόξα του ζευγαριού από το Βανκούβερ φαίνεται ότι «ζήλεψαν» δύο Έλληνες, καθώς, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, το ζευγάρι νέων αγνοεί τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας και στέλνει το δικό του μήνυμα.



Ένα παθιασμένο φιλί εν μέση οδώ, έχοντας σε απόσταση αναπνοής τους άνδρες των ΜΑΤ…




Να θυμίσουμε ότι η φωτογραφία του ζευγαριού από το Βανκούβερ «τραβήχτηκε» κατά τη διάρκεια ταραχών με αφορμή έναν αγώνα χόκεϊ επί πάγου.


(Βανκούβερ: Η φωτό που προβλημάτισε για την αυθεντικότητά της)

Read more: http://permisospress.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Η φωτο που κανει το γύρω του κόσμου. Παθιασμένο φιλί εν μέσω επεισοδίων"

Κουβαλούσε 7.500 € σε κέρματα ο ταραξίας

Κατά τις χθεσινές προσαγωγές όπως αποκαλύπτει το Crimes on air άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ  συνέλαβαν στο Μοναστηράκι νεαρό κουκουλοφόρο που είχε στο σακίδιό του 7.500 ευρώ σε κέρματα, αλλά και πέτρες. Τι είχε συμβεί;
Ο νεαρός είχε προξενήσει ζημιές μαζί μ’ άλλους στο σταθμό του μετρό της Πανόρμου, απ’ όπου και έσπασε το αυτόματο μηχάνημα εισιτηρίων, κλέβοντας όλες τις εισπράξεις. Στο σακίδιο πάντως βρέθηκαν και δεκάδες εισιτήρια. 
Διαβάστε Περισσότερα "Κουβαλούσε 7.500 € σε κέρματα ο ταραξίας"

Διαδηλωτές:"Είσαι πουλημένος". Πεταλωτής:"Είστε κότες"

Σκηνές έντασης επικράτησαν σήμερα στις 11.30 π.μ. κατά την προσέλευση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή στο υπουργείο του, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης...
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εργαζόμενοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν έντονα τον υφυπουργό Δικαιοσύνης και κάποιοι από αυτούς τον αποκάλεσαν «πουλημένο», επειδή ψήφισε χθες το βράδυ το πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο κ. Πεταλωτής ζήτησε τον λόγο και να πληροφορηθεί ποιοι τον εξύβρισαν. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει μεγάλη ένταση και ο υφυπουργός να....
αποκαλέσει «κότες» τους διαμαρτυρόμενους υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης , παρότι ένας εξ’ αυτών δήλωσε «εγώ το έκανα». Στην πορεία της «συζήτησης» μάλιστα ακούσθηκε να λέει «βούλωστο» σε αυστηρό ύφος, προς υπάλληλο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι με συνθήματα είχαν υποδεχθεί οι εργαζόμενοι και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος όμως, ακολουθώντας εντελώς διαφορετική τακτική από τον υφιστάμενό του Γιώργο Πεταλωτή, συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα αιτήματά τους, σε πολιτισμένο τελικά κλίμα.
Διαβάστε Περισσότερα "Διαδηλωτές:"Είσαι πουλημένος". Πεταλωτής:"Είστε κότες""

Νέα ταμπέλα στο γραφείο του Νασιώκα

Νέα ταμπέλα υπάρχει πλέον στο γραφείο του πρ.υπουργού Έκτορα Νασιόκα.Φυσικά δεν την έβαλε ο ίδιος,αλλά όποιος την έβαλε έχει χιούμορ.ΔΕΙΤΕ...
Διαβάστε Περισσότερα "Νέα ταμπέλα στο γραφείο του Νασιώκα"

Το ΠΑΣΟΚ εκδικείται τον πρώην βουλευτή του Θωμά Ρομπόπουλο

Η Βουλή ακυρώνει τη σύμβαση leasing για τα αυτοκίνητα των «300»
Η Βουλή ακυρώνει τη σύμβαση leasing για τα αυτοκίνητα των «300»

Το ΠΑΣΟΚ εκδικείται τον πρώην βουλευτή του Θωμά Ρομπόπουλο. Λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα λόγω των διαφωνιών του με τα μέτρα της Τρόικα και το πολυνομοσχέδιο, του ακυρώνουν και  τη σύμβαση leasing για τα αυτοκίνητα που παρέχει το κοινοβούλιο στους 300.
Σήμερα, οι υπηρεσίες της Βουλής ενημέρωσαν πολλούς βουλευτές ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα τους αλλάξουν τα αυτοκίνητα που έχουν στη διάθεσή τους με τη μέθοδο leasing μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής και θα τους δοθούν άλλα.
Απαντώντας στις εύλογες απορίες των βουλευτών οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ενημέρωναν απλώς ότι με απόφαση της Βουλής διακόπτεται η σύμβαση με την προηγούμενη εταιρεία και θα συναφθεί νέα.
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο βασικός προμηθευτής αυτοκινήτων στην προηγούμενη σύμβαση ήταν ο κ. Ρομπόπουλος μέσω της οικογενειακής του εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

http://permisospress.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Το ΠΑΣΟΚ εκδικείται τον πρώην βουλευτή του Θωμά Ρομπόπουλο"

Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Στα 92 με 95 λεπτά το λίτρο!

Από το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει ο ανεφοδιασμός των πρατηρίων και από αύριο πρωί, πρωί θα μπορεί να γίνει διανομή λένε οι πρατηριούχοι.


Πανάκριβο θα είναι φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να...
στρέφονται ήδη σε άλλες μορφές θέρμανσης, αγνοώντας τις μεγάλες αυξήσεις που έρχονται στο φυσικό αέριο.


Όπως δήλωσε o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης "ο εκτελενισμός του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά σημερα το μεσημέρι και πιστευώ πως μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν εφοδιαστεί σχεδόν όλα τα πρατήρια και από αύριο θα μπορούν οι καταναλωτές να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανησης. 


Πιστεύουμε οτι στα μεγάλα αστικά κέντρα και για τις μεγάλες ποσότητες η τιμή θα κυμανθεί από 92 έως 95 λεπτά το λίτρο και στην περιφέρεια και για μικρότερες ποσότητες θα υπάρχει 3 με 4 λεπτά επιβάρυνση. 


Θεωρούμε ότι με την αύξηση των φόρων η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ειναι εξωπραγματική, είναι πολύ ακριβή για τον καταναλωτή ιδίως εάν συνυπολογίσουμε και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης όλων των Ελλήνων. 


Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα στραφεί σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης με αποτέλεσμα να μπουν πολλά λουκέτα στον κλαδο μας. Ηδη ο κόσμος αγοράζει μικροποσόητητες και είναι λογικό οτι η μείωση της κατανάλωσης σημαίνει και μείωση των εσόδων για το δημόσιο".
Διαβάστε Περισσότερα "Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Στα 92 με 95 λεπτά το λίτρο!"

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κοτζαρίδης που πέθανε αγωνιζόμενος για τα πιστεύω του!

της Στέλλας Μεϊμάρη
Ποιά είναι αλήθεια η ερμηνεία της λέξης «ήρωας»; Κάποιος που αγωνίζεται και δίνει και τη ζωή του ακόμα για τα πιστεύω, τα ιδανικά, τα όνειρα του! Αυτό έκανε και ο Δημήτρης Κοτζαρίδης.
Τα σενάρια πολλά για το θάνατο του. Πέτρα, χημικά που εισέπνευσε και οδήγησαν τελικά στην ανακοπή, παθολογικά αίτια. Λίγη σημασία έχει. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για το θάνατο του. Θα λογοδοτήσουν, άραγε, ποτέ;
Στη γειτονιά του στο Βύρωνα, όλοι τον περιγράφουν ως το «χαμογελαστό παιδί» και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τον άδικο χαμό του. Οικογενειάρχης, πατέρας 2 κοριτσιών, 22 και 28 ετών, που κατάφερε με πολύ κόπο να σπουδάσει, ο Δημήτρης Κοτζαρίδης ήταν 3 χρόνια άνεργος, ενώ τον τελευταίο καιρό και η σύζυγος του είχε χάσει τη δουλειά της.
Η κ. Κοτζαρίδη, που χθες στον «Ευαγγελισμό», φώναζε και ξαναφώναζε ότι ο άντρας της ήταν υγιής πριν το περιστατικό…
Όπως λένε άτομα που τον γνώριζαν, ο Κοτζαρίδης ήταν πολύ καλός οικοδόμος, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια δεν μπορούσε να βρει δουλειά και έκανε μόνο μερικά μεροκάματα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η μια κόρη του ετοιμαζόταν να παντρευτεί…
Σε ηλικία 20 ετών ήρθε στην Αθήνα από την Κομοτηνή που κατάγεται. Παιδί, κομουνιστών και ο ίδιος, δεν  δεν άργησε να οργανωθεί στο Συνδικάτο Οικοδόμων του ΚΚΕ.
Το τελευταίο «αντίο» θα πουν φίλοι και συγγενείς στον αδικοχαμένο διαδηλωτή αύριο, Σάββατο, στις 12:30 το πρωί, στο νεκροταφείο του Βύρωνα.
Συγχαρητήρια, κύριοι της κυβέρνησης, τα μέτρα πέρασαν. Μια ερώτηση μόνο… Αλήθεια, άξιζε το αντίτιμο;
Διαβάστε Περισσότερα "Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κοτζαρίδης που πέθανε αγωνιζόμενος για τα πιστεύω του!"

Ο «ροζ» ΜΑΤατζής έχει «τρελάνει» το Facebook και το Twitter (pics)

Χαμός έχει γίνει στο διαδίκτυο με την φωτογραφία που τραβήχτηκε στα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα και δείχνει ένα «ροζ» αστυνομικό των ΜΑΤ.
Ο αστυνομικός δέχτηκε επίθεση από αγνώστους με κόκκινη μπογιά και η απόχρωση που βγήκε ήταν αυτή που βλέπετε...
mat-kokkino
Μέσα σε λίγες ώρες ωστόσο σε Faceboοκ και Τwitter έχει γίνει "πανικός" με χρήστες να ανεβάζουν διάφορες φωτογραφίες με αστείες παραλλαγές του άνδρα.
Δείτε μερικές από αυτές: 


Νο 1: Το νέο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ 
http://topontiki.gr/img/uploads/big/131909771075.jpg

Νο 2: Οι νέες στολές των ΜΑΤ
ΜΑΤ νέα στολή Hello Kitty
ΜΑΤ νέα στολή Burberry
ΜΑΤ νέα στολή LV
(Πηγή: epicnews.gr)


Νο 3: Ο ΜΑΤατζής Power Ranger!
307248_2252916797135_1074726451_2708590_1944358929_n

No 4: ΜΑΤ σε διάφορα χρώματα
316141_2197668776910_1102970176_32142481_2000108069_n









http://www.mediagate.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Ο «ροζ» ΜΑΤατζής έχει «τρελάνει» το Facebook και το Twitter (pics)"

Εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, κρεμούν τώρα οι γύφτοι τα νταούλια!

Γράφει ο Δευκαλίων
 
Παρακολουθούσα την σημερινή συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων στην οποία διεξάγονταν η κοινοβουλευτική συζήτηση για τα άρθρα του φοβερού και τρομερού πολυνομοσχεδίου. Του νόμου εκείνου που φαλκιδεύει εργατικά δικαιώματα και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ταυτόχρονα επιβάλει δυσβάστακτους φόρους στο σύνολο της μεσαίας τάξης.
Μόνιμο το κυβερνητικό επιχείρημα: «Αν δεν ψηφίσουμε δεν θα μας δώσουν την 6η δόση», «αν δεν ψηφίσετε δεν χρειάζεται να πάμε στο Eurogroup και στην Σύνοδο Κορυφής» κλπ. Με δύο κουβέντες και σε πολύ απλά Ελληνικά: «Η ψηφίζετε ότι μας έχει διατάξει η τρόικα ή έχουμε οικονομική καταστροφή». Και ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα; Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος. Και στο παρασκήνιο ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρώντας να μεταπείσει διαφωνούντες Βουλευτές.
Εδώ καταντήσαμε υπό την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου. Να εκβιάζεται και να υποκύπτει η Βουλή των Ελλήνων και οι αντιπρόσωποι του Έθνους από τρίτης διαλογής υπάλληλους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, μέσω εκβιαστικών διλλημάτων που θέτει επίσημα ή ανεπίσημα ο Πρωθυπουργός εξυπηρετώντας ακουσίως ή εκουσίως του σκοπούς και τις επιδιώξεις της Τρόικα.
Εδώ καταντήσαμε υπό την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου. Να μην λειτουργεί με...
ελεύθερη βούληση το κοινοβούλιο, να μην γίνεται σεβαστό το Σύνταγμα και οι νόμοι του Κράτους.
Πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Διευθυντής της Τρόικα και εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Βουλευτές και αντιπρόσωποι μας στο Κοινοβούλιο τα μέλη της Τρόικα από την ΕΕ και την ΕΚΤ. Σήμερα επιβεβαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο η από πολύ καιρό πριν διατυπωθείσα θέση του Δευκαλίων: Ο Αγώνας είναι Εθνικοαπελευθερωτικός.
Είναι πλέον αυτονόητο και αυταπόδεικτο ότι για να αποκρουστεί η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που επιχειρεί μέχρι τώρα με επιτυχία να πισωγυρίσει την χώρα στον οικονομικό και κοινωνικό μεσαίωνα πρέπει πρώτα να εκδιωχθούν από την χώρα οι Τροϊκανοί και οι κάθε λογής εγχώριοι συνεργάτες τους.
Όσο για τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «Οι προσεχώς κάτοικοι Ζαππείου» Λυπούνται, Θλίβονται, Στενοχωρούνται αλλά ταυτόχρονα πηγαίνουν και ψηφίσουν αδιαμαρτύρητα ώστε να αποκτήσουν μανδύα νομιμότητας οι διαταγές της Τρόικα.
Και μετά όλοι μαζί Κυβέρνηση και Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα βγουν στα κανάλια για να μας πουν ότι παρά το τεράστιο συνειδησιακό και ψυχολογικό πρόβλημα και δίλημμα, φορτώθηκαν το σταυρό για όλους εμάς και έσωσαν την χώρα. Ποία χώρα όμως; Την υπό κατοχή;
Η απορία όμως παραμένει. Πως σώνεται μία χώρα που καθημερινά φαλκιδεύεται η ανεξαρτησία της από αυτούς που άνοιξαν την πίσω πόρτα για να μπουν μέσα οι κατακτητές δεν το καταλαβαίνουμε.
Καταλαβαίνουμε όμως κάτι άλλο πολύ πιο απλό. Όλοι αυτοί (Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ) που μιλάνε για σωτηρία της πατρίδας ξεχνάνε κάτι πάρα πολύ απλό: 
Εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, κρεμούν τώρα οι γύφτοι τα νταούλια!
 
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, κρεμούν τώρα οι γύφτοι τα νταούλια!"

Άγγιξε το 23%, η ανεργία στη Στερεά Ελλάδα


Δήλωση του βουλευτή Βοιωτίας ΝΔ, κ. Μιχάλη Γιαννάκη, για το ποσοστό ανεργίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

«Έχω κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου προς το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Ανάπτυξης για τις εφιαλτικές διαστάσεις της ανεργίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Χθες ανακοινώθηκαν τα ποσοστά της ανεργίας, που δίνουν την θλιβερή πρωτιά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το ιλιγγιώδες ποσοστό του 22,75%, που ξεπερνά και αυτό της Δυτικής Μακεδονίας.

Δυστυχώς, απευθύνομαι σε ώτα μη ακουόντων, αφού μετά την εξαίρεση της ΠΣΕ από το Ταμείο Αποθεματικών, την περικοπή του Ειδικού Αναπτυξιακού, τα μειωμένα κίνητρα στον επενδυτικό νόμο και τις ατελέσφορες φορολογικές επιβαρύνσεις στην επιχειρηματικότητα, έχουν πνίξει την προοπτική της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Σήμερα, κάνουν και το επόμενο βήμα και δρομολογούν το Πολυνομοσχέδιο με πρόσθετα μέτρα εναντίον εργασιακών δικαιωμάτων.

Δεν καταθέτω καμία επιπλέον ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο. Ούτως ή άλλως, ουσιαστικές απαντήσεις δεν μπορούν να προέλθουν από μια αδύναμη και ανίκανη, πλέον, κυβέρνηση.

Η μοναδική απάντηση είναι η στροφή στην «Ανάπτυξη» και θα έρθει από τον Λαό και την ψήφο του.»
Διαβάστε Περισσότερα "Άγγιξε το 23%, η ανεργία στη Στερεά Ελλάδα"

Φωτορεπορτάζ από τα χθεσινά επεισόδια


Σκηνικό χάους για άλλη μια φορά στο κέντρο της Αθήνας

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από το κτίριο της Βουλής, διαμαρτυρόμενοι στο πολυνομοσχέδιο που θα φέρει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και για άλλη μια φορά ομάδες κουκουλοφόρων κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σκηνικό πολέμου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι και συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα στους πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Βασικοί «πρωταγωνιστές» για άλλη μια φορά οι βόμβες μολότοφ, ο πετροπόλεμος, η ρίψη χημικών και δακρυγόνων και το ανθρωποκυνηγητό στα γύρω στενά της πλατείας Συντάγματος.









































Διαβάστε Περισσότερα "Φωτορεπορτάζ από τα χθεσινά επεισόδια"

Σαν σήμερα



Στις 21 Οκτωβρίου

1825: Δημοσιεύεται για πρώτη φορά στη «Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος» το ποίημα του Διονυσίου Σολομού «Ύμνος εις την Ελευθερία», που μετά την απελευθέρωση θα γίνει ο Εθνικός Ύμνος της χώρας.

1833: Γεννήθηκε ο Άλφρεντ Μπέρνχαρντ Νόμπελ, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, που αθλοθέτησε τα ομώνυμα βραβεία.

1907: Γεννήθηκε ο Νίκος Εγγονόπουλος, ζωγράφος και ποιητής, ο κυριότερος εκφραστής του σουρεαλισμού στη χώρα μας.

1917: Γεννήθηκε ο Ντίζι Γκιλέσπι, αμερικανός τρομπετίστας της τζαζ, από τους δημιουργούς του επαναστατικού μουσικού ρυθμού της δεκαετίας του '50 «be-bοp».

1918: Πραγματοποιείται το πρώτο εργατικό συνέδριο στην Ελλάδα, στο φουαγιέ του «Βασιλικού Θεάτρου» στην Αθήνα, που θα οδηγήσει στην ίδρυση της ΓΣΕΕ. Η πρώτη Εκτελεστική Επιτροπή απαρτίζεται από τους Α. Μπεναρόγια, Ε. Ευαγγέλου, Ηλ. Δελαζάνο, Ε. Μαχαίρα.

1931: Πέθανε ο Άρθουρ Σνίτζλερ, αυστριακός θεατρικός συγγραφέας. («Το γαϊτανάκι του έρωτα»)

1931: Οι Κύπριοι εξεγείρονται κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας και ζητούν την ένωση με την Ελλάδα. (Οκτωβριανή Εξέγερση)

1948: Στην Ουάσιγκτον γίνεται η πρώτη επίδειξη αποστολής τηλεομοιοτυπίας, γνωστότερης ως φαξ.

1952: Από τη Μόσχα, ο Γενικός Γραμματέας του παράνομου τότε ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, λέει το περίφημο: «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος… άσπρος σκύλος, μαύρος σκύλος, ούλοι οι σκύλοι μια γενιά!».

1969: Πέθανε ο Τζακ Κέρουακ, αμερικανός συγγραφέας, εμβληματική μορφή του κινήματος των «μπίτνικς».

1984: Πέθανε ο Φρανσουά Τριφό, γάλλος σκηνοθέτης.

Διαβάστε Περισσότερα "Σαν σήμερα"

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Mια εικόνα από το Σύνταγμα που ΔΕΝ θα ξεχάσω ΠΟΤΕ στη ζωή μου…

Mια εικόνα από το Σύνταγμα που ΔΕΝ θα ξεχάσω ΠΟΤΕ στη ζωή μου…Μια στιγμή που πραγματικά λίγο έλειψε να βάλω τα κλάματα, για το που έχουμε φτάσει.
Ένας πατέρας, γκρίζα μαλλιά, γύρω στα 50, κουρασμένο πρόσωπο, πετούσε πέτρες στους κουκουλοφόρους-αναρχικούς. Έκλαιγε… έκλαιγε από την στεναχώρια και απο τα νεύρα του.
Του λέω:
- Μην πετάς πέτρες, θα φας καμιά και δεν έχεις κράνος. Κάποιος σίγουρα θα σε περιμένει σπίτι.
- Με περιμένουν, αλλα ποιός θα τους ταϊσει. 4 παιδιά έχω ρε φιλε, 4 παιδάκια…. τι να κανω. Να τους πάω μάρμαρα να φάνε;
Του δίνω το κράνος μου που φόραγα καθώς έβγαζα φωτογραφίες.
- Πάρτο, του λέω εγώ έχω γονείς, δεν έχω παιδιά.
Πέρνει το κράνος
Φώναζε καθώς πέταγε μια-μια πέτρα:
-Αυτή για τα 4 ΠΑΙΔΙΑ μου!
-Αυτή για την ΓΥΝΑΙΚΑ μου!
-Αυτή για εμένα.
-Αυτή για το μέλλον ΟΛΩΝ μας!
-Γαμ…. να πεθάνετε μ…….
Δεν τον έβγαλα φωτογραφία. Το έκανε για αυτόν και όχι για να το δούμε όλοι.
Έχουμε φτάσει στον πάτο.
Αν δεν ξυπνήσουμε σύντομα είμαστε τελειωμένοι.
Διαβάστε Περισσότερα "Mια εικόνα από το Σύνταγμα που ΔΕΝ θα ξεχάσω ΠΟΤΕ στη ζωή μου…"

Η φωτογραφία της ημέρας: Διαδηλωτής δείχνει τα… κάλλη του στα ΜΑΤ!!

Η φωτογραφία του… κάλλους των επεισοδίων στην σημερινή Αθήνα!


Στις συγκρούσεις μεταξύ των θερμόαιμων διαδηλωτών και των ΜΑΤ βρέθηκε ο άνθρωπος που προέταξε το μυστικό και παράδοξο όπλο του… τον πισινό του!

 







Δείτε τη φωτογραφία







Διαβάστε Περισσότερα "Η φωτογραφία της ημέρας: Διαδηλωτής δείχνει τα… κάλλη του στα ΜΑΤ!!"

Καταψήφισε το άρθρο 37 η Λούκα Κατσέλη - Διεγράφη από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Δεν κατάφερε να πείσει την κα Κατσέλη ο υπουργός Οικονομικών να ψηφίσει υπέρ του άρθρου 37 και έτσι το καταψήφισε.

Μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσαν να πείσουν την Λούκα Κατσέλη να πει το ναι στο άρθρο 37. Ακόμα και λίγο πριν την ψηφοφορία ο κ.Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής είπε: "Κατανοώ τις ανησυχίες της κας Κατσέλη με την οποία υπήρξαμε συνάδελφοι για πολύ καιρό και μαζί της και με τον υπουργό Εργασίας κ.Κουτρουμάνη θα συνομιλήσουμε και θα επιστρέψουμε σε λίγο."  Ομως οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν.

Λίγο μετά το όχι της κας Κατσέλη ο πρωθυπουργός με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής είπε οτι θέτει την κα Κατσέλη εκτός της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.  Αμέσως μετά η κα Κατσέλη αποχώρησε από την αίθουσα.



Η ανακοίνωση της κας Λούκα Κατσέλη μετά τη διαγραφή


Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.

Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα.

Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους.

http://www.newsit.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Καταψήφισε το άρθρο 37 η Λούκα Κατσέλη - Διεγράφη από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ"

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ ... !!!



 ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ !!!

Διαβάστε Περισσότερα "ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ ... !!!"

Δημοφιλείς αναρτήσεις