" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Και βουλευτής και μόνιμος υπάλληλος της Βουλής ...

Διορίστηκε μόνιμος υπάλληλος της Βουλής, με την ιδιότητα του ηλεκτρολόγου, και μετά τη θητεία του στη ΝΔ εξελέγη με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή ο...
βουλευτής είναι ο κύριος Κουράκος Γιάννης.
«Με ρουσφέτι της ΝΔ έγινε μόνιμος υπάλληλος της Βουλής, ως ηλεκτρολόγος» είπε η κυρία Πιπιλή και πρόσθεσε ότι ο κ. Κουράκος πρωτοστάτησε στα γεγονότα - μαζί με τον Πάνο Καμμένο- στην «ανταρσία» για τους υπαλλήλους της Βουλής που παρολίγον να τινάξει στον αέρα την κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα.

«Είχε το θράσος ο κ. Καμμένος να πει δημοσίως στην Ολομέλεια της Βουλής ότι πρέπει να δοθούν τα ονόματα αυτών που διόρισαν υπάλληλους στη Βουλή και δίπλα του ο θρασύτατος ξέχασε ότι είχε το πιο λαμπρό παγκόσμιο παράδειγμα βουλευτή που από το παράθυρο υπήρξε μόνιμος υπάλληλος της Βουλής και εξακολουθεί να είναι», τόνισε η κ. Πιπιλή, μιλώντας στον Σκάι και κατέληξε: «Εγώ το αποκάλυψα με όνομα. Είναι ο κύριος Κουράκος».

Ο κύριος Κουράκος έγινε βουλευτής της ΝΔ στην Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ το 2004. Ο κ. Κουράκος, εκπαιδευτικός ΤΕΙ Χαλκίδας, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ήδη δημοσιευτεί κατόρθωσε και διορίστηκε στην βουλή ως υπάλληλος από τον κουμπάρο του Λευτέρη Ζαγορίτη στα 50 του. Από το 2007 έως το 2009 ήταν αποσπασμένος στο Γραφείο του Γιάννη Τραγάκη στην βουλή και στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ο κ. Κουράκος υποστήριζε την Ντόρα Μπακογιάννη.
Διαβάστε Περισσότερα "Και βουλευτής και μόνιμος υπάλληλος της Βουλής ... "

ΣΟΚ! Ηθελε να αγοράσει τετράδια και αντί για λεφτά θα έδινε κότες!

Μια ακόμα θλιβερή ιστορία της Ελλάδας του σήμερα. Mαθητής Λυκείου στα Ιωάννινα, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, μπήκε σε βιβλιοπωλείο. Αφού ο νεαρός επέλεξε τα βιβλία και τα τετράδια, που χρειάζονταν, ο πατέρας του...


πλησίασε διστακτικά το βιβλιοπώλη. Και του είπε ότι δεν είχε χρήματα, για να τον πληρώσει, αλλά ότι διάλεξε ο γιος του ήταν απολύτως απαραίτητα. Γι' αυτό αντί για χρήματα, του πρότεινε να του δώσει κότες, από αυτές, που έχουν στο χωριό. Ο βιβλιοπώλης, όπως περιγράφει η "Κάτοψη" συγκινήθηκε από το περιστατικό και χωρίς να σκεφτεί πολύ του είπε: "Δεν θέλω να μου φέρεις κότες. Καταλαβαίνω τις οικονομικές δυσκολίες σου. Κι εγώ δυσκολεύομαι. Όμως ό,τι αγόρασε το παιδί του τα κάνω δώρο, για να μάθει γράμματα και να γίνει χρήσιμος άνθρωπος...". Είπατε τίποτα;
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα "ΣΟΚ! Ηθελε να αγοράσει τετράδια και αντί για λεφτά θα έδινε κότες! "

Αυτά είναι τα 40 χαράτσια και όχι μόνον που μας επιβάλλει το Μνημόνιο 3

Αυτά είναι τα 40 χαράτσια και όχι μόνον που μας επιβάλλει το Μνημόνιο 3 [λίστα]

Σαράντα είναι τα χαράτσια που προβλέπει το «Μνημόνιο 3» και έρχονται να προστεθούν στις περικοπές που έχουν ήδη επιβληθεί και να εξανεμίσουν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα των Ελλήνων. Με τα χαράτσια αυτά η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει έσοδα προκειμένου να γεμίσουν τα άδεια ταμεία του κράτους.
  1. Μειώνεται ο κατ' αποκοπήν συντελεστής επιστροφής φόρου των αγροτών από το 11% στο 6%.
  2. Αυξάνεται ο συντελεστής ΕΦΚ, του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία από εικοσιένα (21) ευρώ ανά χιλιόλιτρο σε εξήντα έξι (66) ευρώ ανά χιλιόλιτρο για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.
  3. Αυξάνεται η φορολογία των βιομηχανοποιημένων καπνών, με κύριο στόχο τα «στριφτά». Η τιμή του καπνού υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατά περίπου 1 ευρώ το φακελάκι. Ταυτοχρόνως, απαγορεύεται και η δωρεάν διανομή προϊόντων καπνού «για σκοπούς έρευνας αγοράς».
  4. Παρατείνεται ο χρόνος παραγραφής για την πραγματοποίηση ελέγχων σε πάσης φύσεως εκκρεμείς υποθέσεις, νομικών και φυσικών προσώπων για όλες τις φορολογίες μέχρι τις 31.12.2012.
  5. Καταργούνται από 1ης Ιανουαρίου 2013 οι διατάξεις που αφορούν σε ειδικές κατηγορίες επιδοτήσεις ανεργίας και ειδικές εισοδηματικές ενισχύσεις ανεργίας («Συνεταιριστικά Ελληνικά Λιπάσματα ΑΕ», Μ.Α.Β.Ε. «ΠΙΝΔΟΣ ΑΕ», TVX Hellas AE, «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ΑΕ», Ολυμπιακή κ.λπ.).
  6. Η καταχώριση και οποιαδήποτε μεταβολή στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) καθώς και η χορήγηση αντιγράφων ή πιστοποιητικών, προϋποθέτει την καταβολή τέλους που αποτελεί έσοδο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κατά ποσοστό 80% και έσοδο της οικείας υπηρεσίας καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. κατά ποσοστό 20%.
  7. Επιβάλλεται έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης έως 35% στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, για τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2012 έως και 30.6.2014 και αφορά τους λειτουργούντες σταθμούς, καθώς και όσους σταθμούς τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους εφεξής.
  8. Σε δημόσιο και ΔΕΚΟ καταργούνται από 1ης Ιανουαρίου 2013 υπολείμματα δώρων και επιδομάτων αδείας για όλους τους κρατικούς λειτουργούς και τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ και των ΝΠΙΔ.
  9. Αναστέλλονται από 1ης Ιανουαρίου 2013 και μέχρι το τέλος του 2016, τα Κίνητρα Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) και Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ) στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.
  10. Επεκτείνεται από 1ης Ιανουαρίου 2013 στις ΔΕΚΟ και στα ΝΠΙΔ το βαθμολογικό και μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων του Δημοσίου.
  11. Επιβάλλονται αναδρομικά, από 1ης Αυγούστου 2012, οι μειώσεις επί των αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια. Θα αναζητηθούν και θα κρατηθούν σαν «αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές» από το μισθό τους.
  12. Μειώνεται στο μισό (κατά 50%) η αντιμισθία προέδρων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.
  13. Καταργείται και η καταβολή αποζημίωσης στους αιρετούς για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων κ.λπ.
  14. Καταργείται, από 1ης Ιανουαρίου 2013, το χρονοεπίδομα που καταβάλλεται στους δικηγόρους με έμμισθη εντολή του δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.
  15. Τίθεται πλαφόν στα 1900 ευρώ για τις μέσες αποδοχές στις ΔΕΚΟ.
  16. Αναστέλλονται κατά ένα χρόνο οι δύο τελευταίες δόσεις της έκτακτης παροχής στους εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς, που αφορούσαν στα έτη 2012 και 2013. Αντίστοιχη χρονική μετακίνηση ισχύει και για τους συνταξιούχους δικαστικούς.
  17. Μειώνονται εκ νέου οι αποδοχές των γενικών γραμματέων υπουργείων κ.λπ. στα 3.000 ευρώ το μήνα.
  18. Καταργούνται για όλους τα δώρα τους συνταξιούχους τα δώρα
  19. Επιβάλλεται νέα εισφορά από 3% ως 12% στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης
  20. Μειώνεται η σύνταξη με βάση τον μειωμένο βασικό μισθό των εν ενεργεία υπαλλήλων και κρατικών λειτουργών
  21. Αυξάνονται οι εισφορές ΟΓΑ και σε όλα τα Ταμεία, στο ύψος των εισφορών του ΙΚΑ
  22. Επιβάλλεται «χαράτσι» 1 ευρώ ανά συνταγή στα φαρμακεία
  23. Επιβάλλεται «εισιτήριο» 25 ευρώ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ
  24. Δεν θα παίρνουν σύνταξη όσοι απολύονται από το δημόσιο (για διαφθορά κ.λπ.)
  25. Η σύνταξη των στρατιωτικών και πολιτικών υπαλλήλων που φεύγουν με 15ετία θα δίδεται στα 67
  26. Η συνταξιοδότηση για τους εργαζόμενους με βαρέα και ανθυγιεινά θα δίδεται στα 58
  27. Σύνταξη στα 60 με ΒΑΕ στο δημόσιο (οδοκαθαριστές κ.λπ.)
  28. Στα 62 με 40 έτη η σύνταξη στον ΟΑΕΕ, ΙΚΑ κλπ. Στο δημόσιο θα ισχύσει από το 2020.
  29. Μειώνεται το εφάπαξ στο ΤΑΠΙΤ, στο ΤΠΔΥ, στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στο ΤΑΥΤΕΚΩ, στο ΕΤΑΑ, στο ΤΕΑΠΑΣΑ, και των Υπαλλήλων ΙΚΑ, ΟΓΑ και δικηγόρων του δημοσίου.
  30. Μαζικές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων και ιδιωτικού δικαίου) από τα τέλη του 2012 και ανά τρίμηνο, προς άλλα υπουργεία, περιφέρειες, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κλπ. Ο υπό μετάταξη υπάλληλος μεταφέρει το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιό του σε νέα συναφή θέση της ειδικότητας τους, ενώ αν δεν παρουσιαστούν στη νέα θέση τους απειλούνται με υποβιβασμό (οι μόνιμοι) ή απόλυση (οι ιδιωτικού δικαίου και οι ευρισκόμενοι σε διαθεσιμότητα).
  31. Διαθεσιμότητα επί ένα χρόνο με μειωμένο μισθό (θα λαμβάνουν τα τρία τέταρτα των αποδοχών τους) για μονίμους πολιτικούς υπαλλήλων του Δημοσίου, ανεξάρτητων αρχών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, οι θέσεις των οποίων καταργούνται. Οι υπάλληλοι αυτοί μπορεί κατά την διάρκεια της διαθεσιμότητάς τους να μετατάσσονται εκουσίως ή υποχρεωτικά ή να μεταφέρονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου οπουδήποτε στο δημόσιο. Επίσης μπορεί να υπάγονται σε ειδικά προγράμματα επαγγελματικής επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης. Αντίστοιχες ρυθμίσεις εφαρμόζονται και σε υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
    Η υπηρεσιακή σχέση των υπαλλήλων αυτών, εφόσον δεν μεταταχθούν ή μεταφερθούν, λύεται με τη λήξη του καθεστώτος της διαθεσιμότητας.
  32. Παρατείνεται μέχρι τέλος του 2016 ο κανόνας περιορισμού των προσλήψεων «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» στο δημόσιο.
  33. Τίθενται αυτοδικαίως σε αργία υπάλληλοι εφόσον τους ασκηθεί ποινική δίωξη για κλοπή ή υπεξαίρεση (κοινή ή της υπηρεσίας), για παράβαση καθήκοντος κλπ. Επίσης, εάν εκδοθούν σε βάρος τους δικαστικές καταδίκες, ένταλμα προσωρινής κράτησης ή με περιοριστικούς όρους, εάν τους επιβληθεί η πειθαρχική ποινή παύσης κλπ. Ο υπάλληλος επανέρχεται αυτοδίκαια στα καθήκοντα του, εάν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο ετέθη σε αργία.
  34. Προβλέπονται μεταθέσεις εκπαιδευτικών, με δαπάνη του Δημοσίου από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια με απόφαση του Υπουργού Παιδείας. Θα καθοριστεί διαδικασία με κριτήρια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η υπηρεσία σε σχολεία με δυσμενείς όρους διαβίωσης και λειτουργίας, η συνυπηρέτηση, η ανάγκη συνοίκησης συζύγων, η εντοπιότητα, η προστασία τέκνων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την διενέργεια των μεταθέσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία.
  35. Θεσπίζεται από 1ης Ιανουαρίου 2014 επίδομα μακροχρονίως ανέργου, για τους ανέργους οι οποίοι έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης εφόσον το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας. Το ύψος του μηνιαίου επιδόματος μακροχρονίως ανέργου δεν μπορεί να υπερβεί τα 200 ευρώ και καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι δικαιούχοι παραμένουν άνεργοι αλλά όχι πέραν των 12 μηνών. Τα όρια ηλικίας των δικαιούχων ορίζονται από 20 ετών μέχρι 66.
  36. Καταργούνται όλα τα οικογενειακά επιδόματα αντικαθίστανται από ένα νέο ενιαίο οικογενειακό επίδομα που καταβάλλεται από το πρώτο παιδί. Οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων διαιρούνται σε τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες, ως εξής: (α) έως 6.000 ευρώ θα λαμβάνουν το πλήρες επίδομα, (β) με 6.001 έως 12.000 ευρώ θα λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος, (γ) από 12.001 έως 18.000 ευρώ θα λαμβάνουν μόνο το 1/3 του επιδόματος.
  37. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων υπολογίζεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων ως εξής: 40 ευρώ το μήνα για ένα εξαρτώμενο τέκνο, 80 ευρώ για δύο τέκνα, 130 ευρώ για τρία τέκνα και 180 ευρώ για τέσσερα τέκνα. Για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν του τετάρτου, καταβάλλεται, πέραν των ανωτέρω, μηνιαίο επίδομα 60 ευρώ.
  38. Θεσπίζεται πιλοτικό Πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2014 αλλά δεν προσδιορίζονται το ύψος των παροχών κι τα κριτήρια χορήγησης.
  39. Αλλαγές επέρχονται για επαγγελματικούς κλάδους όπως περιπτερούχοι, εφημεριδοπώλες, ταξί, εκτελωνιστές, βυτιοφόρα, φορτοεκφορτωτές, ξεναγοί, λογιστές, φοροτεχνικοί, ορκωτοί εκτιμητές, ενεργειακοί επιθεωρητές, ΙΙΕΚ, κολλέγια κ.λπ.
  40. Η διάθεση των παρασκευασμάτων για βρέφη γίνεται, εκτός από τα φαρμακεία, και από σούπερ-μάρκετ τροφίμων, παντοπωλεία κ.λπ.iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Αυτά είναι τα 40 χαράτσια και όχι μόνον που μας επιβάλλει το Μνημόνιο 3 "

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Απίθανη εμπλοκή στη διαδικασία ψήφισης του μνημονίου


Λίγο μετά την ομιλία του Γιάννη Στουρνάρα στην βουλή ,όπου ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοι στη βουλή θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων,οι εργαζόμενοι στη βουλή αποφάσισαν να...

συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ από αυτή την ώρα έως και τη λήξη της συνεδρίασης της ολομέλειας.
Αυτό πρακτικά δημιουργεί πρόβλημα επί της διαδικασίας αφού δεν θα κρατούνται πρακτικά αλλά δημιουργείται και το ερώτημα για το πως θα γίνει η ψηφοφορία.
 
Οι εργαζόμενοι της βουλής αρνούνται να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και να χάσουν τα προνόμοιά τους υποστηρίζοντας πως με την συγκεκριμένη διάταξη,η βουλή χάνει την αυτοτέλειά της που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.
Διαβάστε Περισσότερα "Απίθανη εμπλοκή στη διαδικασία ψήφισης του μνημονίου "

Χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα [LIVE]



Λαϊκός ξεσηκωμός στο Σύνταγμα κατά των μέτρων.

Χιλιάδες κόσμου διαμαρτύρονται ειρηνικά.





Δείτε ζωντανή εικόνα...






Live video from your iPhone using Ustream
Διαβάστε Περισσότερα "Χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα [LIVE] "

Bloomberg:ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΕΤΕ!!

Click on the slide!

Η έξοδος από το ευρώ είναι η μοναδική λύση για την   Ελλάδα επισημαίνει σε ανάλυσή του το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.
Μάλιστα καλεί τους δανειστές της χώρας να σταματήσουν να τη δανείζουν, προκειμένου να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να σωθεί.

«Αν θέλετε να σώσετε την Ελλάδα, σταματήστε να της δανείζετε» σημειώνει χαρακτηριστικά τονίζοντας πως χώρα μας θα μπορέσει έτσι να σωθεί από την πλήρη καταστροφή, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μέση μιας καταστροφικής κατάρρευσης της παραγωγής.

Η χώρα θα μπορέσει να σωθεί «μόνο από τη στιγμή που οι δανειστές συμβιβαστούν με το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της και έτσι την αναγκάσουν να προχωρήσει χωρίς πρόσθετο δανεισμό».

Υποστηρίζει, πάντως η έξοδος από το ευρώ μπορεί να φέρει μεγάλες αναταραχές, οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως μόνο μέσα από μία τόσο σκληρή κατάσταση η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει πιο δυνατή.

Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη , αν και επώδυνη-είναι η μοναδική λύση.
Διαβάστε Περισσότερα "Bloomberg:ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΕΤΕ!! "

Ο Αυστριακός που έπεσε από το... διάστημα έπαιξε μπουνιές με Έλληνα νταλικιέρη

Ο Αυστριακός που έπεσε από το... διάστημα έπαιξε μπουνιές με Έλληνα νταλικιέρη

Λένε πως παντού υπάρχει ένας Έλληνας. Κι όμως ισχύει. Αυτήν την φορά ο Αυστριακός αθλητής, Φέλιξ Μπάουμγκαρτεν, ο οποίος έκανε το μεγαλύτερο άλμα που έχει επιχειρήσει ποτέ άνθρωπος, πλακώθηκε στις μπουνιές με έναν συμπατριώτη μας, οδηγό νταλίκας.
Ο Φέλιξ Μπάουμγκαρτεν, είναι ο πρώτος αλεξιπτωτιστής που έσπασε το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση. Ωστόσο μερικές ημέρες μετά το κατόρθωμά του καταδικάστηκε από δικαστήριο του Σάλτσμπουργκ σε πρόστιμο 1.500 ευρώ για πρόκληση σωματικών βλαβών σε Έλληνα νταλικιέρη.
Η πρωτόδικη απόφαση είχε εκδοθεί ήδη από τον Απρίλιο και σύμφωνα με την απόφαση ήταν ένοχος για την σωματική βλάβη.
Όλα ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2010, όταν σε ένα μποτιλιάρισμα στο Σάλτσμπουργκ, ένας αυτοκινητιστής κι ένας Έλληνας οδηγός νταλίκας ήρθαν στα χέρια. Ο Μπάουμγκαρτεν είχε πάρει τότε το μέρος του αυτοκινητιστή και είχε χτυπήσει και τραυματίσει στο πρόσωπο τον Έλληνα οδηγό.
Ο Μπάουμγκαρτεν δεν ήταν παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου. Είχε επικαλεσθεί νόμιμη άμυνα, κάτι που δεν δέχθηκε το δικαστήριο.
Διαβάστε Περισσότερα "Ο Αυστριακός που έπεσε από το... διάστημα έπαιξε μπουνιές με Έλληνα νταλικιέρη "

Ο Μπαράκ Ομπάμα νικητής των εκλογών


Ο Μπαράκ Ομπάμα επανεξελέγη στην προεδρία των ΗΠΑ. Κέρδισε μια δεύτερη προεδρική θητεία καταφέρνοντας να επικρατήσει του μεγάλου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη μάχη που πάντως τελείωσε με καθαρή διαφορά σε επίπεδο εκλεκτόρων και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να «κρατάει» την Πολιτεία του Οχάιο και να «κλειδώνει» τον αριθμό των 275 εκλεκτόρων που του εξασφάλισαν την επανεκλογή του.

Ο Ομπάμα κέρδισε σε 20 Πολιτείες, ενώ ο αντίπαλός του σε 23, αλλά όχι στις κρίσιμες που χρειαζόταν για να κερδίσει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Η εκλογική βραδιά στις ΗΠΑ αποδείχτηκε βραδιά για γερά νεύρα, ακριβώς όπως είχε προαναγγελθεί. Αλλά τελικώς όλες οι πολιτείες που θα έδιναν αποτέλεσμα έκλεισαν υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα.
Διαβάστε Περισσότερα "Ο Μπαράκ Ομπάμα νικητής των εκλογών "

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αυτός είναι ο 71χρονος παιδόφιλος της Ηλιούπολης

O 71χρονος που συνελήφθη  για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών.
Πρόκειται για τον...
ΜΠΟΥΡΑ Γεώργιο του Γεωργίου και της Παναγιώτας, που γεννήθηκε το 1941 στην Αρκαδία και κατοικεί στην Ηλιούπολη.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της αποπλάνησης παιδιών που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 και τα 14 έτη, κατά συρροή και εξακολούθηση.
Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Διαβάστε Περισσότερα "Αυτός είναι ο 71χρονος παιδόφιλος της Ηλιούπολης "

Πώς να δουλεύετε με «μπλοκάκι» χωρίς να πληρώνετε ΟΑΕΕ ...

Ο νέος ΚΒΣ...
Στη Βουλή κατατίθεται ο νέος Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισχύον ΚΒΣ «συγχωνεύεται» σε 34 σελίδες και δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο των μέτρων καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης.
Μεταξύ άλλων, καταργεί την...
υποχρέωση θεώρησης των βιβλίων, περιορίζει αισθητά τη…γραφειοκρατική δουλειά των επιχειρήσεων ενώ ανοίγει και ένα «παράθυρο» για όσους θέλουν να εισπράξουν αμοιβές με μπλοκάκι χωρίς όμως να υποχρεωθούν να πληρώνουν το ΤΕΒΕ. Εν τω μεταξύ για το 2014, μεταφέρεται σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, η υποχρέωση των αγροτών να τηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων (ή απλογραφικά όπως θα μάθουμε να τα λέμε από εδώ και στο εξής. Δείτε αναλυτικά

«Απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης αποδείξεων λιανικής, ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών φυσικό πρόσωπο, που πραγματοποίησε κατά την προηγούμενη ετήσια διαχειριστική περίοδο ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ από την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, αθροιστικά ή διαζευτικά» αναφέρει διάταξη που σύμφωνα με πληροφορίες θα ενσωματωθεί στον νέο ΚΒΣ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όποιος θέλει να κάνει μια δουλειά η οποία δεν θα του αποφέρει περισσότερα από 10.000 ευρώ, δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει έναρξη στην εφορία και κατά συνέπεια δεν θα χρειάζεται να μπλέκει και με τον ΟΑΕΕ. Σήμερα, το αντίστοιχο όριο είναι 5000 ευρώ. Η απόφαση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς με την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, οι έχοντες μικρό εισόδημα θα βρίσκονταν στην δυσάρεστη θέση να κάνουν έναρξη και να πληρώνουν έως και το 35% του εισοδήματός τους στην εφορία και ένα επιπλέον 25% στο ΤΕΒΕ. Τουλάχιστον, με την νέα ρύθμιση (εφόσον ενσωματωθεί τελικώς στον νέο ΚΒΣ) το ένα βάρος θα φύγει από τη μέση.

Τα νέα «βιβλία» της εφορίας

Με τον νέο ΚΒΣ, τα βιβλία θα διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:
Απλογραφικά (ή Β’ κατηγορίας όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα) βιβλία θα τηρούν εταιρείες με όριο ακαθάριστων εσόδων το 1,5 εκατομμύριο ευρώ και
Διπλογραφικά (ή Γ’ κατηγορίας) θα τηρούν οι εταιρείες με τζίρο από 1,5 εκατ. ευρώ και πάνω.

Οι μικροί που θα τηρούν απλογραφικά βιβλία, εκτός από το βιβλίο εσόδων εξόδων, θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν και βιβλίων απογραφών εφόσον ο τζίρος τους δεν υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Η ενημέρωση του βιβλίου εσόδων εξόδων, θα γίνεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και σε κάθε περίπτωση πριν υποβληθεί η περιοδική δήλωση ΦΠΑ.

Στα βιβλία, θα μπορούμε να καταχωρούμε και αποδείξεις λιανικής μέχρι του ύψους των 100 ευρώ (από 50 ευρώ που είναι σήμερα). Δηλαδή, για μικρές συναλλαγές δεν θα είναι απαραίτητη πλέον η έκδοση τιμολογίου. Επίσης, ο υπόχρεος σε τήρηση βιβλίων θα μπορεί να τα τηρεί όπου επιθυμεί εφόσον βέβαια έχει προηγηθεί σχετική γνωστοποίηση στη Δ.Ο.Υ

ΠΗΓΗ: fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Πώς να δουλεύετε με «μπλοκάκι» χωρίς να πληρώνετε ΟΑΕΕ ... "

«Δοξάστε τους»

Αναλυτικό πίνακα με τους μισθούς των αξιωματούχων των Σωμάτων Ασφαλείας μετά την ψήφιση των μέτρων δημοσιεύουν σε ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας.
Με την ανακοίνωση αυτή που φέρει τον τίτλο «Δοξάστε τους» τα συνδικαλιστικά όργανα των Σωμάτων Ασφαλείας καλούν αύριο το πρωί στην Αθήνα τους πρόεδρους και τους γενικούς γραμματείς των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών τους για να φωνάξουν «για άλλη μια φορά ένα βροντερό ΟΧΙ στις απαράδεκτες περικοπές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



"Δοξάστε τους !!!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Από την ενημέρωση που είχαμε σήμερα από στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, γίναμε κοινωνοί των νέων δυσβάσταχτων περικοπών που κατατίθενται σήμερα στη Βουλή και θα τεθούν σε ψηφοφορία την προσεχή Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο την σκόπιμη διαρροή τους.

Δυστυχώς, αυτά που πάνε να θεσμοθετήσουν με πρωτοφανείς κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ξεπερνούν και την πλέον νοσηρή φαντασία, καθώς οι ονομαστικές μειώσεις των μηνιαίων μας αποδοχών, κυμαίνονται από 120 € για τους χαμηλόμισθους μέχρι και τα 650 ευρώ για τους «υποτιθέμενους» υψηλόμισθους. Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται η κατάργηση των πάσης μορφής δώρων και η μείωση της νυχτερινής αποζημίωσης από 2,93 € την ώρα σε 2,60 €.

Με τα νέα οικονομικά μέτρα θα επηρεαστούν επίσης και οι συντάξεις, ανάλογα με τη διαμόρφωση των νέων βασικών μισθών, που ορίζονται πλέον με νέους μειωμένους συντελεστές, ενώ «μαχαίρι» θα πέσει και στα χορηγούμενα εφάπαξ, με βάση τους νέους βασικούς μισθούς και τα χρονοεπιδόματα.

Όπως προκύπτει και από τον επισυναπτόμενο πίνακα, το εισόδημά μας κατακρεουργείται, χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα ουδεμία ελπίδα αναστροφής της δυσμενούς αυτής κατάστασης.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, κινούμενη δυστυχώς στα όρια του παραλογισμού, χάριν του Μνημονίου και των δανειστών που το επιβάλλουν, καταφέρνει το αδιανόητο:

Να διαλύσει το βασικό πυλώνα του κράτους, τα Σώματα Ασφαλείας, και να έχει το σθένος να δηλώνει ακόμα ότι εργάζεται για τη σωτηρία της πατρίδας μας! Για πια αλήθεια πατρίδα και με ποιους αλήθεια Αστυνομικούς, Πυροσβέστες και Λιμενικούς;

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μέχρι σήμερα δώσαμε έναν σκληρό και άνισο αγώνα για να πείσουμε τους κυβερνώντες να μην μας οδηγήσουν στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Στους εκπροσώπους πλέον του Έθνους απομένει, ακούγοντας την κραυγή αγωνίας μας και την φωνή της συνείδησής τους, να αψηφήσουν την «κομματική πειθαρχία» και να αποτρέψουν με την ψήφο τους το έγκλημα που συντελείται εις βάρος μας.

Από την πλευρά μας έχουμε χρέος και θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε αυτό το τερατούργημα, συνεχίζοντας τον αγώνα μας μέχρι και την ολοκλήρωση της συζήτησης και της ψηφοφορίας για τα νέα επαχθή μέτρα.

Προς τούτο καλούνται την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 το πρωί στην Αθήνα, οι πρόεδροι και γενικοί γραμματείς των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας, στέλνοντας για άλλη μια φορά ένα βροντερό ΟΧΙ στις απαράδεκτες περικοπές.

Φωνάζουμε δυνατά και το εννοούμε:
Όχι στην εκποίηση του αγαθού της ασφάλειας!
Όχι στην "τιμωρία" του φιλότιμου των συναδέλφων μας!


"





Διαβάστε Περισσότερα "«Δοξάστε τους» "

Στέλεχος της ΝΔ ο προφυλακιστέος Σιαφάκας της Energa

Στέλεχος της ΝΔ ο προφυλακιστέος Σιαφάκας της Energa

Ενα από τα πέντε στελέχη των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που κρίθηκε προφυλακιστέο μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο Στέφανος Σιαφάκας είχε διατελέσει για χρόνια κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την Realnews ο Στέφανος Σιαφάκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energa, είχε διατελέσει συνεργάτης του Ευάγγελου Αβέρωφ, ωστόσο για άγνωστο εκδιώχθηκε από το γραφείο του αρχηγού της ΝΔ.
Η πορεία του όμως ως «γαλάζιο» στέλεχος δεν σταμάτησε εκεί, αφού ο Στέφανος Σιαφάκας τον Οκτώβριο του 2006 με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλγοσκούφη και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη τοποθετήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και μετά από περίπου ένα χρόνο κατέλαβε τη θέση του προέδρου, όπου παρέμεινε μέχρι και τον Μάρτιο του 2010. Την ίδια περίοδο η σύζυγός του Κλαίρη Σιαφάκα, ήταν διευθύντρια του γραφείου του τότε του κ. Μεϊμαράκη.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energa είχε διατελέσει διευθυντής του Πολιτικού γραφείου του βουλευτή της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Τασούλα.
Διαβάστε Περισσότερα "Στέλεχος της ΝΔ ο προφυλακιστέος Σιαφάκας της Energa "

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371.


Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371.
Κάνοντας ένα ''κουδούνισμα' & μετα το κλείνουν, αφήνοντας ετσι μια αναπάντητη κλήση 'η μήνυμα.
Αν καλέσετε μετα ένα από αυτούς τους αριθμούς που σας άφησαν αναπάντητη κλήση είναι
θα χρεωθείτε $ 15 - $ 30 & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec.
Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα.

375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν .


371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία ...

Μην απαντήσετε ή να καλέσετε πίσω.

Παρακαλούμε ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ & ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ αυτό στους φίλους και την οικογένειά σας.

www.peramatozoa.net
Διαβάστε Περισσότερα "ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371. "

Τα 22 μέτρα που θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή μας




Συνολικού ύψους 17 δισ. ευρώ είναι το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή, το οποίο ενσωματώνει όλα τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τη τρόικα για τη περίοδο 2013-2016, αλλά και όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.

Τα υπό ψήφιση μέτρα-σόκ, εκτός των άμεσων αρνητικών συνεπειών για τους πολίτες, ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ύφεση στην οικονομία, αυξάνουν την ανεργία, χωρίς να δημιουργούν καμία θετική εξέλιξη για τη χώρα και την κοινωνία.

1. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Μειώσεις στις συντάξεις, με ποσοστά παρακράτησης από 5% έως και 15% το μήνα (ανάλογα με το ύψος του αθροίσματος των ποσών των κύριων και επικουρικών που λαμβάνει κάθε συνταξιούχος μετά τις μειώσεις οι οποίες ήδη γίνονται) από την 1/1/2013. Η κλίμακα των υψηλότερων εισφορών έχει ως εξής:

- 5% για άθροισμα συντάξεων από 1.000-1.500 ευρώ, χωρίς το τελικό ποσό να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ.

- 10% από 1.501-2.000 ευρώ με το τελικό ποσό, μετά την παρακράτηση, να μην υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ.

- 15% από 2.001-3.000 ευρώ με το ποσό που απομένει μετά την παρακράτηση να μη μειώνεται κάτω από τα 1.800,01 ευρώ.

Παράδειγμα 1: Συνταξιούχος με άθροισμα συντάξεων (μετά τις μειώσεις που ισχύουν και θα συνεχίσουν να γίνονται) ύψους 1.700 ευρώ (π.χ. 1.300 κύρια + 400 ευρώ επικουρική) θα χάνει 170 ευρώ το μήνα και 2.040 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή επιπλέον 1,2 συντάξεις. Αν, όμως, συνυπολογιστεί και η απώλεια που θα έχει από την κατάργηση των δώρων των 800 ευρώ για την κύρια σύνταξη και τα δώρα των δύο συντάξεων για την επικουρική (άλλα 800 ευρώ) η ζημία φτάνει τα 3.640 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 2,1 συντάξεις.

Παράδειγμα 2: Συνταξιούχος με άθροισμα συντάξεων 2.300 ευρώ (1.900 ευρώ κύρια + 400 ευρώ επικουρική) θα χάνει 345 ευρώ τον μήνα και 4.140 ευρώ το χρόνο (-1,8 συντάξεις). Με το συνυπολογισμό των δώρων (-1. 600 ευρώ) η απώλεια αγγίζει τα 5.740 ευρώ, δηλ. 2,5 συντάξεις.

2. ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Η αύξηση των ετών συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 θα γίνει άπαξ, από την 1.1. 2013. Οι χαμένοι του νέου μέτρου θα είναι όσοι δεν έχουν προλάβει να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως 31.12.2012. Το μέτρο θα συμπαρασύρει και τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας. Οι μεγάλοι χαμένοι του μέτρου θα είναι οι παρακάτω τρεις κατηγορίες ασφαλισμένων:

Α. Για τους ασφαλισμένους πριν από το 1983 όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα για συνταξιοδότηση με 35ετία αυξάνεται το όριο ηλικίας από τα 58 στα 60έτη, στους ελεύθερους επαγγελματίες(ΟΑΕΕ - ΕΤΑΑ κ.λπ.) αυξάνεται για την 35ετία το όριο ηλικίας από τα 60 στα 62, για τις γυναίκες η 15ετία από τα 60 αυξάνεται στα 62.

Β. Για τους ασφαλισμένους μετά το 1983 στον ιδιωτικό τομέα η 35ετία στα 58 γίνεται 35ετία στα 60, για τους ελεύθερους επαγγελματίες η 35ετία στα 60 αυξάνεται στα 62. Για τις μητέρες ανηλίκων με 5.500 ημέρες ασφάλισης για μειωμένη σύνταξη το όριο ηλικίας από τα 55 έτη το 2012 αυξάνεται στα 57 και για πλήρη από τα 60 έτη στα 62. Για τον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα η 35ετία από τα 58 έτη αυξάνεται στα 60 και για τις μητέρες ανηλίκων με 25ετία το όριο ηλικίας από τα 55 αυξάνεται στα 57.

Γ. Για τους ασφαλισμένους μετά το 1993 το 60ό έτος για μειωμένη σύνταξη αυξάνεται στο 62ο και από τα 65 με 15ετία αυξάνεται στα 67 αλλά με 20ετία.

Δ. Για τους ασφαλισμένους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αυξάνεται απο το 2013 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης απο τα 60 στα 62 έτη.

Ε. Για τους ασφαλισμένους στα οικοδομικά αυξάνεται απο τα 58 στα 60 έτη το 2013).

ΣΤ. Για τους αγρότες αυξανεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης απο τα 65 στα 67.

Παραδείγματα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης:

• Μητέρα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ με ανήλικο που θα συμπλήρωνε την 1/1/2013 τα 5.500 ένσημα είχε δικαίωμα να λάβει πλήρη σύνταξη σε ηλικία 65 ετών (από 60 ετών που ισχύει φέτος) και μειωμένη στα 60 (από 55 φέτος). Με την προσθήκη 2 ετών θα έχει το δικαίωμα στα 67 την πλήρη και στα 62 για μειωμένη.

• Γυναίκα δημόσια υπάλληλος με 3 παιδιά και 25 έτη ασφάλισης το 2013 θα εισέπραττε τη σύνταξη σε ηλικία 65 ετών (από 55 ετών που ισχύει έως και φέτος με 23 έτη ασφάλισης). Με την προσθήκη δύο ετών θα χρειάζεται να συμπληρώσει το 67ο.

Αντίθετα δεν θίγονται:

- Όσοι έχουν 25ετια στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα έως την 31-12-2012 (ακολουθούν το ισχύον καθεστώς).

- Όσοι ασφαλισμένοι πριν το 1983 έχουν 35ετία χωρίς όριο ηλικίας(στα ταμεία που ισχύει).

- Οι μητέρες ανηλίκων με 5500 ένσημα στο ΙΚΑ και 25ετία στο δημόσιο.

3. ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΦΑΠΑΞ: Στους ασφαλισμένους (σε 22 φορείς πρόνοιας)μέχρι 31-12-1992 που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν της υπηρεσίας τους από 1.8.2010 και μετά στους οποίους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος, το ποσό του εφάπαξ μειώνεται από 1,94% έως 83% (ανάλογα το ταμείο).

Οι μειώσεις έχουν ανά ταμείο ως εξής:

Στο Ταμείο Πρόνοιας Εταιρειών Μετάλλου -2,21%, Τσιμέντων -17,35%, Ιπποδρομιών -18,38%, ξενοδοχοϋπαλλήλων -26,77% (αντί του αρχικού -46,63%), φαρμακευτικών εργασιών -63,91%, δημοσίων υπαλλήλων -22,67%, υπαλλήλων ΝΠΔΔ -42,29%, κληρικών -36,94%, προσωπικού ταμείου νομικών -52,21%, δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων -6,19% (αντί του αρχικού 40,31%), εφημεριδοπωλών Αθήνας -8,21% και Θεσσαλονίκης -28,41%, του ΤΑΠ - ΔΕΗ 3,84% (αντί του 7,94%), πρώην Ιονικής Λαϊκής -41,17%, Μηχανικών Δημοσίων Έργων -17,42%, Δικηγόρων Αθηνών -32,8%, εργοληπτών δημοσίων Έργων -83%, αστυνομικών -1,94%, υπαλλήλων αστυνομίας πόλεων -45,49% και υπαλλήλων ΙΚΑ -35,11 %.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι μειώσεις για τους ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και τον Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (του ΤΑΥΤΕΚΩ) θα εφαρμοστούν παράλληλα με την περικοπή που είχε γίνει τον Νοέμβριο. Δηλαδή οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι θα δουν μέσα σε έναν χρόνο το εφάπαξ τους να μειώνεται δύο φορές.

Η ποσοστιαία μείωση 42.29% στο ποσό του εφάπαξ βοηθήματος που χορηγεί ο τομέας ΝΠΔΔ του ΤΠΔΥ(Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπάλληλων) για χρόνο ασφάλισης που πραγματοποιήθηκε μετά την 1.1.2006 έχει εφαρμογή και στο ποσό του εφάπαξ βοηθήματος που δικαιούνται οι αποχωρούντες υπάλληλοι, ασφαλισμένοι στο καθεστώς του ν. 103/1975 απο το νομικό πρόσωπο στο οποίο τηρείτο ο λογαριασμός του ν. 103/1975 για χρόνο υπηρεσίας που διανύθηκε μέχρι 31.12.2005, σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν. 3232/2004.

- Στα πρόσωπα που δεν έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές για τη χορήγηση εφάπαξ παροχής ή οποιασδήποτε άλλης αποζημίωσης καταβάλλεται η αποζημίωση λόγω αποχώρησης από την υπηρεσία για οποιοδήποτε λόγο, του ν. 3198/1955 σε συνδυασμό με το ν. 2112/1920 όπως ισχύουν. Το ποσό της καταβαλλομένης αποζημίωσης είναι ανάλογο με το χρόνο υπηρεσίας που έχει πραγματοποιηθεί εκτός της ασφάλισης σε φορέα-τομέα πρόνοιας προς το συνολικό χρόνο υπηρεσίας τους. Σε καμία περίπτωση η εν λόγω αποζημίωση δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 15.000 ευρώ.

- Από 1.1.2014 το εφάπαξ βοήθημα που χορηγείται σε όλους τους ασφαλισμένους των φορέων τομέων πρόνοιας υπολογίζεται σύμφωνα με τη νέα τεχνική βάση για τις εφάπαξ παροχές.

4. ΕΚΑΣ: Από 1.1.2014 το ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) καταβάλλεται με την συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας. Εξαιρούνται οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας.

5. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΩΡΩΝ: Από 1.1.2013 τα επιδόματα και δώρα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη νόμου ή κανονιστική πράξη ή καταστατική διάταξη για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους όλων των φορέων και τομέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, καταργούνται.

6. ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ: Θεσπίζεται επίσης από 1/1/2013 ανώτατο όριο στη σύνταξη που καταβάλλεται στις ανύπαντρες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου, το οποίο θα αντιστοιχεί στο διπλάσιο περίπου της κατώτατης σύνταξης του Δημοσίου. Το συνταξιοδοτικό αυτό δικαίωμα θα συνδέεται πλέον και με τη συνολικότερη οικονομική κατάσταση των δικαιούχων.

7. ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ: Τίθενται οι προϋποθέσεις για τον εξορθολογισμό της σύνταξης των ανασφάλιστων ηλικιωμένων, καθώς θα απαιτείται πλέον να μην λαμβάνουν ή να μην δικαιούνται οι ενδιαφερόμενοι σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξάρτητα από το ύψος αυτής. Επίσης, θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί το 67ο έτος της ηλικίας και να αποδεικνύεται η μόνιμη και νόμιμη διαμονή του αιτούντος στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση. Τα εισοδηματικά κριτήρια του ετήσιου ατομικού και οικογενειακού εισοδήματος θα διαμορφώνονται πλέον με βάση το σύνολο της καταβαλλόμενης ετήσιας παροχής προς τους ανασφάλιστους υπερήλικες, όπως αυτή διαμορφώνεται από 1/1/2013 και εφεξής. Συνολικά, έως το 2016 θα "κοπούν" 50 εκατ. ευρώ.

8. ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:

Α. Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Εως τον Απρίλιο νομοθετείται ο ισχύων κατώτατος μισθός της ΕΓΣΣΕ (586 ευρώ) μαζί με τα κλιμάκια των τριετιών, αλλά, χωρίς το επίδομα γάμου. Με τη διατήρηση των τριετιών εργαζόμενος με πάνω από 9 έτη προϋπηρεσίας που με βάση την αρχική αξίωση της τρόικας θα υποχρεωνόταν να εργαστεί με το βασικό μισθό των 586,08 ευρώ, θα εισπράττει 761,90 ευρώ (όσα δηλ. αντιστοιχούν με βάση το σημερινό καθεστώς των πολυετιών που, όπως για όλους τους εργαζομένους, ισχύει μόνο για την ένταξη στο μισθολογικό κλιμάκιο και όχι για την εξέλιξη, καθώς το Μνημόνιο Νο2 απαγορεύει αύξηση λόγω ωρίμασης μέχρις ότου η ανεργία πέσει κάτω από το. 10%). Ο αμειβόμενος με τα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα χάσει, ωστόσο, την προσαύξηση λόγω γάμου. Το συγκεκριμένο επίδομα θα μπορεί να καταβάλλεται "μόνο εφόσον υπάρξει συμφωνία των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ που, όμως, θα δεσμεύει μόνο τα μέλη τους" καθώς έχει καταργηθεί η κήρυξη ως γενικής υποχρεωτικής και η επέκταση με απόφαση υπουργού κάθε συλλογικής σύμβασης στα μη μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων (δηλ. σε όσους δεν εκπροσωπούνται στη διαπραγμάτευση).

Β. ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: Μετά την ψήφιση του νέου Μνημονίου οι απολύσεις θα γίνουν αυτόματα φθηνότερες έως και 50%. Οι προειδοποιημένες απολύσεις που οδηγούν στην καταβολή μειωμένων κατά 50% ποσών, θα είναι πιο εύκολες αφού μειώνονται σε 1-4 (από 1-6) οι μήνες της προειδοποίησης. Φθηνότερες (αλλά, πάντως, πιο ακριβές από τις προειδοποιημένες) θα είναι και οι απροειδοποίητες απολύσεις για όσους έχουν πάνω από 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη. Η αποζημίωση θα καταβάλλεται κανονικά μέχρι τα 12 μηνιάτικα που αντιστοιχούν (μαζί με την προσαύξηση του 1/6 έναντι των δώρων) έως τα 16 χρόνια και από εκεί και πάνω θα καταβάλλεται ένα «έξτρα» ποσό, το οποίο θα υπολογίζεται για όλους τους επιπλέον μήνες που δικαιούται ο εργαζόμενος, αλλά με πλαφόν τα 2.000 ευρώ. Δηλαδή έως 24.000 ευρώ (12Χ2.000 ευρώ) για εργαζόμενο με 28 έτη υπηρεσίας, ο οποίος δικαιούται 24 μηνιάτικα ως αποζημίωση σε περίπτωση απροειδοποίητης απόλυσης. Όποιος εργαζόμενος αλλάζει εργοδότη θα μένει στα 12 μηνιάτικα (δεν θα δικαιούται έξτρα ποσό).

Γ. ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΑΝΤΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ: Με ελαστικά - κυμαινόμενα ακόμη και από τη μια ημέρα στην άλλη (ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης) ωράρια και χωρίς πρόσθετη αμοιβή (+30% για την 6η ημέρα και +20% για την υπερωρία) θα μπορούν να απασχολούνται οι εργαζόμενοι (θα υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για αποσύνδεση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από το ωράριο εργασίας σε όσους κλάδους ισχύει νομοθετικά το πενθήμερο ή υπάρχει περιορισμός με συλλογικές συμβάσεις εργασίας). Αν και διατηρείται το όριο της 40ωρης εβδομαδιαίας εργασίας και τα ελαστικά ωράρια θα εφαρμόζονται με συλλογικές συμβάσεις (και ενδεχομένως με ατομικές συμφωνίες, αν ο νόμος δεν καλύψει το κενό που θα υπάρχει, αν δεν υφίσταται συλλογική ρύθμιση ή σωματείο) ένας εργαζόμενος θα μπορεί να εργάζεται έως 10 ώρες την ημέρα με ενδιάμεση ημερήσια ανάπαυση 11ωρών και λιγότερες ώρες (μέχρι να συμπληρώσει το 40ωρο) άλλη ημέρα ή άλλες ημέρες μέσα στο εξαήμερο.

9. Διαθεσιμότητα 2.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012. Άλλες 25.000 αποχωρήσεις εντός του 2013 (6.250 ανά τρίμηνο).

10. Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ με πλαφόν στις αποδοχές τα 1.900 ευρώ ανά μήνα (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών, υπερωριών, επιδομάτων).

11. Κλιμακωτές μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια οι οποίες τίθενται σε ισχύ αναδρομικά από 1η Αυγούστου 2012. Για αποδοχές έως 1000 ευρώ το ποσοστό μείωσης ορίζεται στο 2%, από 1001 έως και 1.500 ευρώ στο 10%, από 1.501 έως και 2.500 ευρώ στο 20%, από 2.501 μέχρι 4.000 στο 30% και για ποσά άνω των 4.000 η μείωση είναι 35%.

12: Μειώνεται ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τις 15.226 στις 2.000 ετησίως. Επίσης, μείωση του μη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά 90%.

13: Αντικατάσταση όλων των οικογενειακών- πολυτεκνικών επιδομάτων με ένα (με εισοδηματικά κριτήρια) και κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων για τα τέκνα αναδρομικά από φέτος. Κατάργηση των ειδικών επιδομάτων ανεργίας.

14: Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα διατηρηθεί μέχρι το 2018 και προσαρμόζεται στη νέα φορολογική κλίμακα.

15: Αυξάνονται οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων από τον Μάρτιο του 2013 για να προσεγγίσουν τις εμπορικές.

16: Αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων από 10% σε 15% το 2014.

17: Αναδρομική κατάργηση των φοροαπαλλαγών από την τρέχουσα χρήση. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογούνται από το 2013 με συντελεστή 26% για κέρδη ως 40.000 ευρώ και από 'κεί και πάνω η φορολογία θα είναι 33%. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία φορολογουμένων καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, καθώς όλα τους τα εισοδήματα θα προκύπτουν με βάση τα βιβλία τους, δηλαδή με βάση τα έσοδα και τα έξοδα που πραγματοποιούν μέσα σε ένα έτος.

18: Φορολόγηση των αγροτών με 6% και βάσει εσόδων-εξόδων.

19: Συγχώνευση όλων των ταμείων χωρίς καμία εξαίρεση στον ΕΟΠΥΥ. Περιορισμός των παροχών του ΕΟΠΥΥ και αύξηση του κόστους για την ιδιωτική περίθαλψη. Αναθεώρηση των αμοιβών και του αριθμού των διαγνωστικών κέντρων με τα οποία συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ, καθώς και με τους φυσιοθεραπευτές.

20: Νομοθετική παρέμβαση για την άρση των περιορισμών που ακόμη υφίστανται στα επαγγέλματα των ορκωτών λογιστών, φορολογικών συμβούλων και λογιστών, εταιρειών προσωρινής απασχόλησης, ιδιωτικών γραφείων, συμβούλων εργασίας, κτηματομεσιτών, αναλογιστών, τουριστικών οδηγών, φορτοεκφορτωτών, ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, εκτελωνιστών, ιδιοκτητών περιπτέρων και καντίνων σε δημόσιο χώρο, τουριστικών γραφείων, ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ξενόγλωσσων σχολείων, ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης, κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης, κέντρων εκπαίδευσης μετά τη δευτεροβάθμια βαθμίδα, και πρακτορείων διανομής Τύπου. Άρση της υποχρεωτικής παρουσίας του δικηγόρου σε μία σειρά συμβολαιογραφικών πράξεων. Δίνεται η δυνατότητα και σε άλλους επαγγελματίες του νομικού τομέα να διενεργούν έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας.

21: Τα εισιτήρια σε ΟΑΣΑ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυξάνονται τουλάχιστον κατά 25% τον Μάρτιο του 2013

22: Η κυβέρνηση υποβάλλει ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ με στόχο αφενός να προετοιμαστεί η ιδιωτικοποίησή της και αφετέρου να γίνει ανταγωνιστική ως προς τις άλλες επιχειρήσεις της απελευθερωμένης αγοράς του ηλεκτρισμού. Το σχέδιο θα εξειδικεύσει ποια τμήματα της ΔΕΗ θα ιδιωτικοποιηθούν και σε πιο χρονικό πλαίσιο. Αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ στις αρχές του 2013 με εξαίρεση τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Δρομολογείται μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων της ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση θα παραδώσει στην τρόικα μελέτη ειδικού της ευρωπαϊκής αγοράς για να συγκρίνει τις συνολικές απολαβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ "με τις βέλτιστες πρακτικές" των ευρωπαϊκών εταιρειών παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Παρόμοια σύγκριση θα γίνει και ως προς τις πρακτικές των ιδιωτικών εταιρειών της Ελλάδας εντός του τελευταίου τριμήνου του 2012.
Μεγάλη έρευνα για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα του διακεκριμένου δημοσιογράφου κ. Ηλία Γεωργάκη.pheme.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Τα 22 μέτρα που θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή μας "

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Tι είπε ο Σαμαράς στον Θεό;




H αποκάλυψη του Σαμαρά ότι διαπραγματεύθηκε απευθείας με τον Θεό μάς ενέβαλε σε μεγάλη ανησυχία, διότι ο προηγούμενος που διαπραγματεύθηκε απευθείας με τον Ύψιστο δεν είχε καλά ξεμπερδέματα, ούτε ίδιος ούτε ο λαός του. 

Γκρεμοτσακίστηκε, που λέτε, ο Μωυσής να ανέβει στα πετροβούνια, τσουρουφλίστηκε από μια ανώμαλη βάτο που φλεγότανε και δεν καιγότανε, έπαθε αυχενικό μέχρι να καταλάβει από πού ερχόταν η φωνή του Γιαχβέ και στο τέλος το μόνο που κέρδισε από τη διαπραγμάτευση ήταν δυο μαρμάρινες παλιόπλακες, που δεν έκαναν ούτε για διακοσμητικά τζακιού. 

Όσο για...


τους δυστυχείς Εβραίους, αυτοί περιπλανήθηκαν σαράντα χρόνια στην έρημο, πείνασαν, δίψασαν, σκοτώθηκαν, αλληλοφαγώθηκαν, πέρασαν δηλαδή ελαφρώς καλύτερα απ' ό,τι περνάμε εμείς με το Μνημόνιο.

Ο Σαμαράς όμως δεν ανέβηκε στο Σινά και τούτο εγείρει σοβαρότατα θεολογικά ερωτήματα: Πώς έγινε η διαπραγμάτευση με τον Θεό; Αν έγινε με τηλεδιάσκεψη, πού βρέθηκε οθόνη τόσο μεγάλη ώστε να χωρέσει τον Μεγαλοδύναμο; 

Δεν μας έφτανε το παλαιό πρόβλημα, το αν δηλαδή ο Θεός είναι τόσο παντοδύναμος ώστε να μπορεί να φτιάξει μια πέτρα που να μην μπορεί να τη σηκώσει ο ίδιος, τώρα πρέπει να απαντήσουμε και στο αν μπορεί να πλάσει μια plasma τόσο μεγάλη ώστε να τον χωράει. Σιγά το πρόβλημα, εδώ βρέθηκε οθόνη που χώραγε στις τηλεδιασκέψεις τον Βενιζέλο, δεν θα βρισκόταν για τον Θεό;

Η τηλεδιάσκεψη του Σαμαρά με την τρόικα του Ουρανού εξελίχθηκε περίπου ως εξής: 

«Μεγαλοδύναμε, βγάλε από το πακέτο τα εργασιακά, γιατί δεν θα τα ψηφίσει ο Χατζησωκράτης και θα μας πάρει όλους ο Βελζεβούλ». 

«Ο Χατζησωκράτης δεν είναι βουλευτής, του πήρε την έδρα ο Κουβέλης». 

«Θεέ μου, είσαι όντως Παντογνώστης! Τέλος πάντων, αφαίρεσέ μας τα εργασιακά, άλλωστε κι εσύ την ημέρα την εβδόμη ξεκουράστηκες λιγουλάκι». 

«Ξεκουράστηκα, αλλά μετά το ΔΝΤ μού έκοψε τη μισή δόση». «Τι είναι αυτά που λες, ρε Αντωνάκη», 

παρενέβη ο Υιός. 

«Σιγά μη σας βγάλουμε από το πακέτο τα εργασιακά, για να αράζετε και να πίνετε φραπέδες στο Μπουρνάζι. Εγώ δούλευα είκοσι χρόνια πριονοκορδέλα στου Ιωσήφ και το μόνο που κατάφερα ήταν να αγοράσω ένα γαϊδουράκι μεταχειρισμένο».

Το Άγιο Πνεύμα περιορίσθηκε στο να κουτσουλήσει τον ώμο του κ. Σαμαρά, κίνηση που εξελήφθη ως έμπρακτη και οριστική άρνηση των αιτημάτων του. 

Αμήν...













 avgi, μοντάζ Γρέκι
Διαβάστε Περισσότερα "Tι είπε ο Σαμαράς στον Θεό;"

Νομίζουν ο μεν ένας ότι μιλάει με το Θεό, ο δε άλλος ότι είναι ο Θεός!




Νομίζουν ο μεν ένας ότι μιλάει με το Θεό, ο δε άλλος ότι είναι ο Θεός!















greki-gr

Διαβάστε Περισσότερα "Νομίζουν ο μεν ένας ότι μιλάει με το Θεό, ο δε άλλος ότι είναι ο Θεός!"

"ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"






Είπε κάποια σωστά πράγματα ο κ.Τσίπρας, απαντώντας στο παραλήρημα Σαμαρά. 
Μόνον που θα πρέπει να πείσει και τις δικές του συνιστώσες ότι μπορεί να κυβερνήσει.

Και να μαζέψει κάποια στελέχη του να μην λένε μαμακίες.
"Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθυνες που μας αναλογούν αλλά καλούμε και τον καθένα ξεχωριστά να αναλάβει τις δικές του ευθυνες. Εκλογές για να μιλήσει ο λαός.Για να σταματήσει η εξαθλίωση και η καταστροφή."
Απευθύνθηκε μάλιστα(όπως οφείλει να κάνει ένας αρχηγός κόμματος με δυναμική) σε όλους τους βουλευτές ζητώντας τους- για ακόμα μια φορά -να καταψηφίσουν τα μέτρα. 
"Η ιστορία θα τους ανταμείψει", είπε. 
Κάλεσε τους βουλευτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ότι αυτές τις μέρες δεν αποφασίζουν για το δικό τους μέλλον αλλά για το μέλλον του τόπου.
Ο κ.Τσίπρας είπε επίσης ότι "Ήρθε η ώρα η παραπαίουσα μνημονιακή κυβέρνηση,να φύγει. Δεν θα προχωρήσετε με τη μειοψηφία της βουλής στην κατεδάφιση της κοινωνίας και της χώρας."
Είπε επίσης ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά συνιστά απειλή για την ίδια τη δημοκρατία με τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία.
"Ξεπεσμένοι καναλάρχες και χρεωκοπημένοι τραπεζίτες οι μόνοι υπερασπιστές της μνημονιακής πολιτικής. Με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα η κυβέρνηση Σαμαρά υπογράφει τη χρεωκοπία του ελληνικού λαού".
Στο τελευταίο, οφείλουμε να συμφωνήσουμε. Αλλά κ.Τσίπρα, αυτοί οι καναλάρχες, έχουν και όνομα. Και κάποια στελέχη σας, στα κανάλια τους, είναι μαιντανοί. 
Εκτός εαν δεν τους γνωρίζετε...







Διαβάστε Περισσότερα ""ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ""

ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΟΥΝΕΛΟΜΑΓΑΖΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΝΑΙ" ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ.ΑΡ.







Υπέρ της ψήφισης των νέων σκληρών μέτρων τάσσεται για πρώτη φορά δημοσίως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. 

Ο Βασίλης Οικονόμου, σημειώνει πως προσυπογράφει την άποψη του Βασίλη Ράπανου ότι τυχόν καταψήφιση των μέτρων θα προκαλέσει στη χώρα φτώχεια για 15 χρόνια.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, θεωρεί το «όχι» τεράστιο λάθος, και προσθέτει: 
«Το παρόν είναι μια ενδιάμεση κατάσταση που δεν δίνει το στίγμα που πρέπει να δώσει το κόμμα».
«Η άποψή μου είναι ότι το ναι είναι η πιο καθαρή απάντηση σε αυτό το τόλμημα που έκανε η ΔΗΜΑΡ και θα σημαίνει ότι συνεχίζουμε αυτή την πορεία. Το όχι είναι μία τελείως διαφορετική πορεία, αν ψηφίσουμε όχι προσεγγίζουμε πια τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Εγώ θα περιμένω τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής τη Δευτέρα και μετά θα αποφασίσω τι θα κάνω και τι θα ψηφίσω».
Τέλος ο Βασίλης Οικονόμου εξέφρασε την άποψη πως «αν όλα πάνε καλά στον επόμενο ανασχηματισμό θα πρέπει να 
μπουν και πολιτικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση».

















http://makeleio.gr
Διαβάστε Περισσότερα "ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΟΥΝΕΛΟΜΑΓΑΖΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΝΑΙ" ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ.ΑΡ."

Ο Τσίπρας ζήτησε εκλογές "εδώ και τώρα" !





Eκλογές ζήτησε από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας για να σταματήσει, όπως είπε, «η καταστροφή της οικονομίας και της δημοκρατίας».
«Συνεδριάζουμε σήμερα», σημείωσε ο Α.Τσίπρας, «κάτω από τη βαριά σκιά των εφιαλτικών μέτρων του τρίτου Μνημονίου που έχει φέρει η συγκυβέρνηση Σαμαρά προς ψήφιση στη Βουλή. Αλλά η σημερινή μας συνεδρίαση δεν είναι μια τυπική καταγγελία των αδιεξόδων του Μνημονίου.
Είναι η ουσιαστική αναγγελία των προϋποθέσεων για μια νέα πορεία της χώρας. Με την άμεση διακοπή κάθε διαπραγμάτευσης για το τρίτο Μνημόνιο και την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου-πακέτου. Με την ουσιαστική αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, η οποία θα πρέπει να σέβεται την εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια της χώρας μας. Και να λαμβάνει υπόψη της ότι αποτελεί συμφωνία ανάμεσα σε θεσμικά ισότιμους εταίρους στην Ευρωζώνη.
Όχι ανάμεσα σε αποικία της πρώην γερμανικής Αφρικής και την αυτοκρατορία του Κάιζερ. Γιατί αυτήν την αντίληψη αποπνέει η χθεσινή δήλωση της κυρίας Μέρκελ, περί απώλειας της εθνικής κυριαρχίας όσων χωρών έχουν δημόσιο χρέος πάνω από 80% ή 90%.
Και αυτή την αντίληψη όχι μόνο δεν την καταδίκασε  η ελληνική κυβέρνηση, αλλά για άλλη μια φορά σίγησε ένοχα, σ' αυτήν την απροκάλυπτη αποικιοκρατική συμπεριφορά.
Επιβεβαιώνοντας τη κριτική που της ασκούμε ότι δεν δεν μας κυβερνούν ευρωπαϊστές αλλά Μερκελιστές, που αντλούν τη δύναμή τους από την ισχύ της καγκελαρίου», σημείωσε.









defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Ο Τσίπρας ζήτησε εκλογές "εδώ και τώρα" !"

Η κρίση δεν «άγγιξε» τα βο(υ)λευτικά επιδόματα!


Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν o απολογισμός του 2011 για τη Βουλή αφού σε αυτόν εμφανίζονται υπερδιπλάσια των αρχικώς προϋπολογισθέντων ποσά με αποδέκτη το Ιδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ενώ την ίδια ώρα τα βουλευτικά επιδόματα παραμένουν.....
ανέπαφα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ στον προϋπολογισμό του «μνημονιακού» έτους 2011 είχε εγγραφεί ένα εκατομμύριο ευρώ για το συγκεκριμένο ίδρυμα, στα «ψιλά γράμματα» του απολογισμού καταγράφεται κονδύλι ύψους 2.570.000 ευρώ! 
Φυσικά, ουδείς γνωρίζει  πού πήγαν έτσι ξαφνικά τα επιπλέον 1.570.000 ευρώ, αφού ο προϋπολογισμός του ιδρύματος εξακολουθεί να παραμένει απόρρητος.

Την ίδια ώρα, μειωμένος σε σχέση με πέρυσι είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής που κατατέθηκε, ωστόσο η μείωση προέρχεται από τις περικοπές που υφίστανται οι υπάλληλοι, ενώ στον αντίποδα οι βουλευτές αποφάσισαν να διατηρήσουν σχεδόν ανέπαφο το εισόδημα τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποτελεί το ότι την ώρα που σχεδιάζεται, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα, η κατάργηση σχεδόν όλων των επιδομάτων, οι βουλευτές διατηρούν αμείωτα το επίδομα γραφείου, τα έξοδα κίνησης, ακόμα και την οικογενειακή παροχή τους. 

Ως αξιόλογη μείωση επιχειρήθηκε να εμφανιστεί εκείνη των 45 ευρώ που αποφασίστηκε να γίνει στα 150 που είχε λαμβάνειν όποιος είναι μέλος των διαρκών επιτροπών για κάθε τρίωρη συνεδρίαση: Τώρα, δηλαδή, θα αμείβεται με 105 ευρώ ανά συνεδρίαση. Η ιδέα για πλήρη κατάργηση του παράδοξου αυτού επιδόματος, απορρίφθηκε.

Πέραν αυτών, πάντως, στον κατατεθέντα προϋπολογισμό, υπάρχουν και ορισμένα ενδιαφέροντα σημεία:

- Η «παρθενική» εμφάνιση του κωδικού 284 υπό τον τίτλο «Επίδομα υπηρεσίας στην Αλλοδαπή» και εγγραφή ποσού 96.000 ευρώ. Αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, επίδομα υπαλλήλου που απασχολείται στο γραφείο διασύνδεσης της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

- Η «αναντιστοιχία» που επισημαίνεται στον κωδικό 225, ο οποίος αφορά «επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας». Ανεξάρτητα του ποιοι στο Κοινοβούλιο το δικαιούνται, παρατηρείται ότι: Στον προϋπολογισμό του 2013 είναι μηδενικός, καταγράφοντας... εξοικονόμηση 1.500 ευρώ συγκριτικά με τις «πιστώσεις του 2012». 

Ωστόσο, στον προϋπολογισμό του 2012 ήταν και πάλι μηδενικός (ώστε να καταγραφεί εκείνη τη χρονιά εξοικονόμηση σε σύγκριση με τις πιστώσεις του 2011, που ήταν ύψους 9.400 ευρώ). Σημειώνεται πως στον απολογισμό για το ’11 καταγράφονται για τον ίδιο κωδικό πιστώσεις... άλλου μεγέθους: 4.800 ευρώ.

- Η διάθεση 4.000.000 ευρώ για μισθώματα κτιρίων.

- Η απόφαση να διατεθούν 2 εκατ. ευρώ για τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες όλων όσοι άσκησαν κυβερνητικά καθήκοντα από το 1974 έως σήμερα.

Ο απολογισμός του 2011 δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, μαζί με τον προϋπολογισμό της Βουλής, και θα τεθεί προς έγκριση από την Ολομέλεια το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης.











kafeneio
Διαβάστε Περισσότερα "Η κρίση δεν «άγγιξε» τα βο(υ)λευτικά επιδόματα!"

Διχαστικός, εμφυλιοπολεμικός και επικίνδυνος, είπε πάλι ψέμματα!



"Δεν θα αφήσουμε το λόμπυ της δραχμής να λεηλατήσει την χώρα" είπε πρωινιάτικα και κυριακάτικα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας και πρόσθεσε ότι "οι περικοπές που περιλαμβάνουν τα μέτρα θα είναι οι τελευταίες". 

Οι τελευταίες. Τα ακούς εξαθλιωμένε Έλληνα;

"Μισθοί και συντάξεις δεν...

πρόκειται να ξανακοπούν, η μείωση του ελλείμματος κατά 13,5 δις ευρώ που είναι συμβατική υποχρέωση θα είναι η τελευταία"διαβεβαίωσε ο ψεύτης πρωθυπουργός και έκανε έκκληση στους κυβερνητικούς του εταίρους να συνεχίσουν μαζί την πορεία.

Ξεκαθάρισε δε ότι "η ψήφιση των μέτρων θα πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την δόση που μόνο 10% θα πάει στους δανειστές. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε περισσότερα χρήματα ώστε να καλυφθούν οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες και να τονωθεί η ρευστότητα. 

Τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά θα είναι περισσόγερα από τις περικοπές που θα γίνουν. Μολις ψηφιστούν τα μέτρα και πάρουμε την δόση θα αρχίσει η ρευστότητα να τροφοδοτεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η δραχμοφοβία θα υποχωρήσει ενώ θα αρχίσουν να έρχονται επενδεύσεις".

Ο Σαμαράς αναφέρθηκε στους κινδύνους σε περίπτωση καταψήφισης των μέτρων: "Το πρόβλημα δεν είναι αν θα περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο σκεφτείτε τί θα γινόταν αν δεν περνούσαν τα μέτρα, αν δεν έκλεινε η συμφωνία. 

Θα ξαναγύριζε η Ελλάδα στη διεθνή απομόνωση, θα αποχαιρετούσαμε το ευρώ, θα λεηλατούσε τα πάντα στην χώρα μας το λόμπυ της δραχμής, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη από οποιοδήποτε μέτρο περνάει σήμερα. 

Θα επικρατούσαν προτωφανείς συνθήκες πόλωσης της κοινωνίας, κοινωνικές εκκρήξεις με πρωταγωνιστές των δύο άκρων και συγκρούσεις σε μία κοινωνία που διαλύεται και μπροστά σε ένα κράτος που καταρρέει. Είναι ένας εφιάλτης που δεν θα τον επιτρέψουμε".

Περιέγραψε δε την δραματική στιγμή: 

"Σε κάθε μεγάλη στιγμή κάθε χώρας υπάρχουν διλήμματα και δύσκολες αποφάσεις, υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν να πάρουν αποφάσεις και εκείνοι που λιποψυχούν, υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το άλμα προς τα εμπρός και εκείνοι που μένουν κολλημένοι στις λάσπες του παλιού.Υπάρχουν εκείνοι που υποκύπτουν στις σειρήνες του λαικισμού και του εξτρεμισμού και υπάρχουν και εκείνοι που κλείνουν τα αυτιά στις Σειρήνες και κωπηλατούν για να περάσουν από τη Σκύλλα και την Χάρυβδη. Εκεί βρισκόμαστε τώρα, ανάμεσα στην Σκύλλα και στην Χάρυβδη των δύο άκρως που συμφωνούν μεταξύ τους μόνο σε ένα πράγμα: να μην περάσει η πολιτική της κυβέρνησης".

Κάλεσε δε τους βουλευτές του να δώσουν μαζί την μάχη έναντι στους αντιπάλους που μένουν κολλημένοι στο χθες!!

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τις αντιδράσεις που συναντούν τα μέτρα: 

"Υπάρχουν δύο ειδών αντιδράσεις: Εκείνων που θίγονται άδικα και έχουν φθάσει στα όριά τους. Σε αυτούς δείχνουμε σεβασμό και υποσχόμαστε να αποκαταστήσουμε τις αδικίες, αλλά για να γίενι αυτό πρέπει η χώρα να ορθοποδήσει, η ανάκαμψη να ξεκινήσει και να πιάσουμε τους στόχους μας για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια. Υπάρχουν και εκείνοι που θίγονται γιατί χάνουν προνόμια, γιατί βγάζουν ευκαιρίες να πλουτίζουν σε βάρος του συνόλου, ποικίλες συντεχνίες και επιχειρηματικά συμφέροντα που βλέπουν ότι τελειώνει το πάρτι. Αυτούς τους έχουμε απέναντι και δεν κάνουμε χιλιοστό πίσω, δεν μπορεί η χώρα να ορθοποδήσει αν δεν πάψουν να την απομυζούν τα τρωκτικά".

Αρνήθηκε ο Σαμαράς ότι "είμαστε ασυνεπείς με τις υποσχέσεις μας" και πρόσθεσε ότι οι δεσμεύσεις που συμπεριλήφθηκαν στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας. 

"Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή. Υποσχεθήκαμε να διατηρήσουμε την χώρα στο ευρώ γιατί χωρίς αυτό δεν έχει νόημα τίποτε άλλο" είπε χαρακτηριστικά ο Σαμαράς και σημείωσε ότι "οι υποσχέσεις θα τηρηθούν μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά της χώρας". (δηλαδή ποτέ)

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι "αν κάναμε τσαμπουκά στην Ευρώπη όπως έλεγαν κάποιοι θα δημιουργούσαν ρήξη στις σχέσεις με την ΕΕ και θα οδηγούσε σε άμεση έξοδο". Τηρήσαμε τις δύο βασικές δεσμέυσεις μας δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ και θέσαμε τις βάσεις ανάκαμψης.

Πρέπει να χτυπήσουμε δύο εχθρούς: την δημόσια σπατάλη και την φοροδιαφυγή είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι με τις διαρθρωτικές αλλαγές θα αντιμετωπισθεί η σπατάλη και η ασυδοσία στον δημόσιο τομέα.

Είπε ακόμη ο Σαμαράς; "Κερδίσαμε κρίσιμες μάχες σε δύο μέτωπα: στο εξωτερικό αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας που βελτίωσε και την διαπραγματευτικλήμας θέση. Στο εσωτερικό άλλαξε η αίσθηση της κοινωνίας".

Μίλησε για υλοποίηση της πολιτικής του. Αρχίσαμε εκστρατεία για το χτύπημα της λαθρομετανάστευσης, η ανακατάληψη των πόλεών μας που είχαμε υποσχεθεί έχει αρχίσει. Όταν αναλάβαμε η Ελλάδα ήταν μία χώρα χωρίς πρωτεύουσα. Τώρα εφαρμόζουμε το νόμο κανονικά και τον εφαρμόζουμε και απέναντι σε ακραίες ομάδες και μέσα στα πανεπιστήμια.

Κλείνοντας είπε ότι "από την δοκιμασία των επόμενων ημερών θα βγούμε πιο δυνατοί και η κυβέρνηση και η χώρα. Αναλογιστείτε τί έλεγαν ευρωπαίοι ηγέτες μέχρι και πριν από λίγο καιρό, υπάρχαν κάποιοι που έβλεπαν έξοδο της χώρας από το ευρώ τώρα οι περισσότεροι στοιχιματίζουν για την παραμονή. 
Καταλαβαίνω ότι κάποιοι που είμαστε τώρα μαζί διστάζουν. 
Κάνω έκκληση να προσωρήσουν μαζί μας μέχρι το τέλος. 
Πώς μπορούμε να κάνουμε πίσω τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούμε τις προυποθέσεις να βγούμε από την κρίση"ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μιλάμε για χοντρό δούλεμα. 
Προδοτικές συμπεριφορές που φέρνουν την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω.












makeleio.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Διχαστικός, εμφυλιοπολεμικός και επικίνδυνος, είπε πάλι ψέμματα!"

Δημοφιλείς αναρτήσεις