" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Σε 30.000 διακοπές ρεύματος μηνιαίως προχωρά η ΔΕΗ


Ανά μήνα πραγματοποιούνται περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος, λόγω χρέους, όπως προκύπτει από έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου σχετικής με την αυστηρότητα με την οποία η ΔΕΗ διακόπτει την παροχή ρεύματος στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Η απάντηση του κ. Ζερβού είναι αποκαλυπτική καθώς γνωστοποιεί ότι «στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας στην οποία εντάσσεται και το Θριάσιο Πεδίο, οι διακοπές που πραγματοποιούνται στο σύνολο των οικιακών και εμπορικών πελατών δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 περιπτώσεις, όταν πανελλαδικά πραγματοποιούνται ανά μήνα περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους».

Ο κ. Ζερβός σημειώνει ωστόσο ότι, παρά την τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. 

Τα όποια προβλήματα, λέει ο διευθύνων σύμβουλος, δημιουργούνται «ως προς τα θέματα εξόφλησης λογαριασμών και διακοπών ρεύματος λόγω χρέους, προέρχονται από τη μειονότητα πελατών της επιχείρησης, οι οποίοι είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους και απαιτούν διακριτή μεταχείριση έναντι των υπόλοιπων πελατών, ζητώντας κατ’ επανάληψη μακροχρόνιους διακανονισμούς τους οποίους όμως κατά κανόνα δεν τηρούν».

Στον βουλευτή έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, ενημερώνοντας ότι «η ΡΑΕ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπόνησης νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις για ευνοϊκή αντιμετώπιση των ευάλωτων καταναλωτών όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 52 του Ν. 4001/2011». 

Η διάταξη αφορά οικονομικά ασθενείς οικιακούς πελάτες, πελάτες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους, με σοβαρά προβλήματα υγείας κ.λπ.

Όπως αποκαλύπτει ο κ. Παπαγεωργίου, οι προτάσεις της ΡΑΕ αφορούν τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία καταγγελίας των συμβάσεων, τις προθεσμίες εξόφλησης λογαριασμών κ.τ.λ. 

Η τελική επεξεργασία από τη ΡΑΕ και η προώθηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για έγκριση και έκδοση του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους, αναφέρει ο υφυπουργός στο έγγραφό του.












ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα "Σε 30.000 διακοπές ρεύματος μηνιαίως προχωρά η ΔΕΗ"

Σάλος στη Γερμανία, μιλάνε για επίθεση εξαγριωμένων Ελλήνων στον Γερμανό πρόξενο


Εκτενή αναφορά με χαρακτηρισμούς και άκρως παραστατικές εκφράσεις κάνουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης στην επίθεση που δέχθηκε σήμερα ο Γερμανός πρόξενος κατά την προσέλευσή του στη ΔΕΘ...



Το περιοδικό Spiegel αναφέρει ότι έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να προστατευθεί από τους οργισμένους διαδηλωτές ο Γερμανός πρόξενος, Βολφγκανγκ Χέλσερ Ομπερμάιερ. 


Το αγριεμένο πλήθος κατάφερε να πετάξει μπουκάλια με νερό προς τον πρόξενο, την ώρα που εισερχόταν στο συνεδριακό κέντρο για την ελληνογερμανική συνέλευση αναφέρει χαρακτηριστικά δίνοντας έμφαση στα ναζιστικά εμβατήρια που ακούγονταν ταυτόχρονα και στα συνθήματα «Μαζί θα διώξουμε τους Ναζί».

«Εκτροπα στην Θεσσαλονίκη: Δεκάδες Έλληνες διαδηλωτές όρμησαν στο χώρο που φιλοξενείται την 3η ελληνογερμανική συνέλευση που πραγματοποιείται στην πόλη και συγκρούστηκαν με την αστυνομία», γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Süddeutsche Zeitung αναφερόμενη στη συνέχεια στα ναζιστικά εμβατήρια και στη ρίψη ποτηριών με νερό και καφέδες εναντίον του προξένου.


Σε αντίστοιχο κλίμα κινείται και η ανταπόκριση της γερμανικής έκδοσης του Reuters, ενώ η Die Welt αναφέρει ότι η οργή στην Ελλάδα για το πρόγραμμα εξυγίανσης, αλλά και για την Γερμανία εκφράστηκε με σωματική επίθεση.
Διαβάστε Περισσότερα "Σάλος στη Γερμανία, μιλάνε για επίθεση εξαγριωμένων Ελλήνων στον Γερμανό πρόξενο "

Διαδηλωτές έριξαν ξύλο, μπουκάλια και αυγά στον Γερμανό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη!


Αμέσως μόλις οι διαδηλωτές της ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιλήφθηκαν τον Γερμανό πρόξενο τον περικύκλωσαν και του επιτέθηκαν με ό,τι κρατούσαν στα χέρια τους. 

Τον χτυπούσαν και του πετούσαν από μπουκάλια με νερό μέχρι αυγά και καφέδες. 


Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν.


Συγκεκριμένα...


 έξω από το συνεδριακό κέντρο "Νικόλαος Γερμανός" της ΔΕΘ, εκεί όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση, κατάφεραν να φτάσουν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και σύμφωνα με τα οποία υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του διοικητικού κλάδου αορίστου χρόνου τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των εργαζομένων, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος εντός του χώρου της έκθεσης. 


Ωστόσο οι διαδηλωτές βρήκαν τρόπο και κατάφεραν να φτάσουν έως το χώρο του συνεδρίου.


Εξαγριωμένοι οι διαδηλωτές προπηλάκισαν τον γερμανό πρόξενο, ο οποίος τελικά μπήκε στο κτίριο της ΔΕΘ από άλλη είσοδο, ενώ έριξαν ξύλο σε μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας.


Στο "Ν.Γερμανός" ξεκίνησε πριν από λίγο η ελληνογερμανική συνάντηση παρουσία του εντεταλμένου της γερμανίδας καγκελαρίου για τις ελληνογερμανικές σχέσεις και υφυπουργού Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.


Την ώρα που δεκάδες διαδηλωτές «πολιορκούν» το εκθεσιακό κέντρο, ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα στη ΔΕΘ. 


«Ο καθένας έχει δικαίωμα να διαδηλώσει, είναι δημοκρατικό του δικαίωμα». Ο υφυπουργός απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα επεισόδια που προηγήθηκαν.


.








Διαβάστε Περισσότερα "Διαδηλωτές έριξαν ξύλο, μπουκάλια και αυγά στον Γερμανό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη! "

Αυτό το βίντεο να μπει σε κάθε σπίτι! Δείτε τον πραγματικό ρόλο του Δένδια και ποιος πραγματικά είναι ο ιδιοκτήτης της τράπεζας της Ελλάδος...


Ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
 
Μην περιμένετε να μάθετε την αλήθεια απο τα διαπλεκόμενα και διεφθαρμένα ΜΜΕ.

Μπουκωμένα με εκατομμύρια, επιτελούν το έργο της παραπληροφόρησης και της καθημερινής προπαγάνδας, υπέρ των συνεταίρων τους, των πολιτικών και εις βάρος του ελληνικού λαού.

Από την πλευρά τους οι πολιτικοί, παίζουν το δικό τους παιχνίδι, ως πιόνια των Τραπεζών, που στην ουσία κυβερνούν αυτόν τον τόπο.


Στο βίντεο που ακολουθεί, οι αποκαλύψεις σοκάρουν. Αποκαλύψεις, από..


δυο απλούς πολίτες, που βασιζόμενοι στα πιο έγκυρα στοιχεία, όπως αυτά των ΦΕΚ (Φύλλα Εφημερίδας Κυβερνήσεως), αποδεικνύουν όχι μόνο ποιός είναι στην ουσία ο Πρωθυπουργός της χώρας, αλλά και τον βρώμικο ρόλο των Τραπεζών σε αγαστή συνεργασία με τους πολιτικούς.


Αποκαλύψεις συγλονιστικές που κάθε Έλληνας οφείλει να γνωρίζει, προκειμένου να αντιληφθεί τον ιστό της αράχνης που έπλεξαν εις βάρος του πολιτικοί τους οποίους ακόμα και σήμερα κάποιοι υποστηρίζουν και ψηφίζουν.


Αδιάψευστα στοιχεία, που δεν επιδέχονται καμιάς αμφισβήτησης, καθοτι τα ντοκουμέντα που επικαλούνται ο Γιώργος Σαρρής και ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, είναι αδιαμφισβήτητα.


Αποδεικνύουν με στοιχεία, πως η τραγική ψηφοφορία της αποφράδας ημέρας της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2012, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.


Ο ανθελληνικός βρώμικος ρόλος του Κώστα Καραμανλή, από το 2008, όταν με νόμο έδωσε τη δυνατότητα στις ελληνικές τράπεζες να λάβουν δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, και αυτές εισέπραξαν το αστρονομικό ποσόν των 83 τρις δραχμών, (τρεις τράπεζες μοιράστηκαν στην ουσία το συγκεκριμένο ποσόν), αποδεικνύει ότι το Ελληνικό Κράτος, κυβερνιέται όχι από τους πρωθυπουργούς και τα κόμματα που ψηφιζει ο ελληνικός λαός, αλλά από μια μαφία Τραπεζών, με επικεφαλή τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και τον εκάστοτε Διοικητή της.


Στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί, αποκαλύπτεται ποιός είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Τράπεζας της Ελλάδος, ποιός είναι ο ρόλος του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια και το πλιάτσικο των Τραπεζών με την σύμφωνη γνώμη των πολιτικών, εις βάρος του ελληνικού λαού.


Αυτό το βίντεο, πρέπει να μπει σε κάθε σπίτι.

Ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:





















Πόπη Σουφλή
logia-tou-aera.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Αυτό το βίντεο να μπει σε κάθε σπίτι! Δείτε τον πραγματικό ρόλο του Δένδια και ποιος πραγματικά είναι ο ιδιοκτήτης της τράπεζας της Ελλάδος..."

Πρεμιέρα για τα νέα τέλη κυκλοφορίας – Πόσο θα κοστίσουν [πίνακες]

Από σήμερα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να προμηθευτούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας μέσω του taxisnet χρησιμοποιώντας τον κωδικό τους ή το ΑΦΜ, ώστε να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, αφού από φέτος αυτοκόλλητα τέλος και οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν πάντα στο αυτοκίνητο τους την απόδειξη πληρωμής.

Η συνέχεια είναι απλή. 


Το τυπώνουν και πληρώνουν το αντίτιμο σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή ακόμα και μέσω web banking.

Για όσους όμως δεν είναι πιστοποιημένοι στο Taxisnet, θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και αφού πληκτρολογήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους θα τυπώσουν το ειδοποιητήριο τους.

Πως διαμορφώνονται τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας 2013 υπολογίζονται ως εξής:
 

Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ
    

Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ
    

Από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ
    

Aπό 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε 135 ευρώ
    

Από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε 240 ευρώ
    

Από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ
    

Από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ
    

Από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ
    

Από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ
    

Από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1100 ευρώ
    

Από 4001 κ.ε. και άνω 1320 ευρώ
Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, θα πληρώνουν τέλη αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα: (γραμμάρια/χιλιόμετρο).

Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε ευρώ:

    0 – 100 (γρ./χλμ.) 0 ευρώ
    101 – 120 (γρ./χλμ.) 0,90 ευρώ
    121 – 140 (γρ./χλμ.) 1,10 ευρώ
    141 – 160 (γρ./χλμ.) 1,70 ευρώ
    161 – 180 (γρ./χλμ.) 2,25 ευρώ
    181 – 200 (γρ./χλμ.) 2,55 ευρώ
    201 – 250 (γρ./χλμ.) 2,80 ευρώ
    Άνω των 251 (γρ./χλμ.) 3,40 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα "Πρεμιέρα για τα νέα τέλη κυκλοφορίας – Πόσο θα κοστίσουν [πίνακες] "

Χρεοκοπημένοι συνεταίροι


Οι τρεις φωστήρες της κυβέρνησης, οι ειδικοί και οι παρατρεχάμενοι σπουδασμένοι σύμβουλοί τους, οι υπουργοί και λοιποί υποτιθέμενοι γνώστες της διεθνούς πιάτσας προφανώς δεν έχουν καμία σχέση και επαφή με την πραγματική ζωή. 

Εκεί, όσοι πέφτουν στα νύχια του τοκογλύφου τουλάχιστον παίρνουν στο χέρι τα λεφτά.


Προφανώς ο τοκογλύφος θα...


βάλει τους όρους του, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση, είτε αφορούν άτομα είτε επιχειρήσεις είτε χώρες, είναι επαχθείς. 

Ας μη λησμονούμε ότι για τοκογλύφους μιλάμε...


Ωστόσο, κατά κανόνα, η ικανοποίηση των όρων του τοκογλύφου έρχεται μετά την παροχή της «διευκόλυνσης». 


Στην προκειμένη, ελληνική περίπτωση, ο τοκογλύφος, πριν σπεύσει να διευκολύνει, ζητά «στο χέρι» το κέρδος του. 


Από την απαρχή της ελληνικής προσφυγής στην τρόικα το διεθνές τοκογλυφικό κύκλωμα, η καταβολή - εξασφάλιση των τοκογλυφικών κερδών προηγήθηκε της καταβολής των νέων δανείων, αν ποτέ καταβλήθηκε μια δεκάρα στην ίδια την Ελλάδα...


Τώρα, λοιπόν, μετά τον εξευτελισμό της τριμερούς κυβέρνησης, που αναγκάστηκε στην πράξη να παραδεχτεί τα προεκλογικά της ψέματα («δεν θα κοπούν μισθοί και συντάξεις») λέγοντας καινούργια, για να περάσουν τα τελευταία μέτρα που θα σώσουν μια και καλή τη χώρα, ο Σόιμπλε και τα λαμόγια, των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί, δεν έχει κανένα πρόβλημα να της συμπεριφερθεί σαν αυτό που είναι: μια στυμμένη λεμονόκουπα.


Οι τρεις συνεταίροι στην ελληνική κυβέρνηση έκαναν τη δουλειά (του Σόιμπλε και των λοιπών τοκογλύφων) και ως εκ τούτου δεν είναι πια απαραίτητοι. 


Οι υποτακτικοί, προφανώς, δεν είναι χρήσιμοι ούτε στα αφεντικά τους όταν τελειώσει η δουλειά που έχουν να κάνουν...


Οι εκβιαζόμενοι (από τους τοκογλύφους) συνεταίροι στην ελληνική κυβέρνηση, όσο μπαίνουν στον πειρασμό να ικανοποιήσουν ένα ακόμη αίτημα - απαίτηση των δανειστών, ίσως είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν ότι οι απαιτήσεις των τοκογλύφων δεν έχουν τέλος. 


Αντίθετα, αυτοί (οι συνεταίροι Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) έχουν κάψει το μέγιστο των (πολιτικών) αποθεμάτων τους...




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δημήτρης Μυς
24GR
Διαβάστε Περισσότερα "Χρεοκοπημένοι συνεταίροι"

Μαγκούφης: Η συμμορία του Σημίτη έβγαλε στο εξωτερικό 65 δισ. ευρώ


Και να σκεφτείτε πως ήταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ.
 

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ήταν ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης προκειμένου να μιλήσει για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη.
 

Ο Μαγκούφης, ο οποίος...

είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα τον Σημίτη «πολιτικό νάνο», επιβεβαίωσε με τον ηχηρότερο τρόπο αυτό που υποψιαζόμαστε όλοι εδώ και χρόνια: 


Ότι η κατάρρευση της Ελλάδας ήταν σχεδιασμός μίας συγκεκριμένης συμμορίας που ακόμα και σήμερα κρατά τα ηνία.

«Από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χάθηκαν 33 τρισ. δραχμές εκ των οποίων τα 22 τρισ., σημερινής αξίας 65 δισ. ευρώ έφυγαν στο εξωτερικό», αποκάλυψε ο κ. Μαγκούφης.

Αναλογιστείτε αυτό το ποσό σε παραγωγική ρευστότητα, να μπαίνει σε βαλίτσες κάποιων επιτήδειων και να βγαίνει εκτός χώρας! Εκείνη την περίοδο μάλιστα που η αγοραστική – επενδυτική αξία ήταν απείρως χαμηλότερη! Μιλάμε για ταφόπλακα στην ανάπτυξη και την παραγωγή.

Και όμως, γι' αυτό το σκάνδαλο δεν τιμωρήθηκε κανένας.

Οι ένοχοι όμως είναι ακόμα εδώ.

Και δεν μιλάμε μόνο για τους πολιτικούς, αφού μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να τελέσουν αυτό το εθνικό έγκλημα.

Υπάρχουν ακόμα οι τραπεζίτες που υπέθαλψαν, επέτρεψαν και έδωσαν μάλιστα μετοχοδάνεια στον κόσμο για να διογκωθεί ο τζίρος του πλιάτσικου.

Αυτοί που δήλωναν ότι το χρηματιστήριο θα πάει στις 7.000 μονάδες, λίγο πριν την κατάρρευση. Αυτοί που έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό, ως διοικητές χρεοκοπημένων κρατικών οργανισμών.

Αυτοί που μετέπειτα έγιναν και πρωθυπουργοί για να ολοκληρώσουν το έργο τους με το δολοφονικό PSI... Υπάρχουν τα ΜΜΕ που οδηγούσαν και κάλυπταν αυτό το εθνικό έγκλημα με τις φυλλάδες τους: «Η Κλωνατέξ θα πάει στις 500.000, σίγουρη η πληροφορία»!

Τα άλλα που συμπλήρωσε ο κύριος Μαγκούφης απλώς συμπληρώνουν το κάδρο: Αποκάλεσε τον Σημίτη «εκβιαστή», μίλησε ευθέως για ψεύτικα στοιχεία και σκανδαλώδη εισαγωγή της χώρας στην ΟΝΕ, είπε για το σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων και άλλα πολλά.

Δυστυχώς και αυτός, τόσα χρόνια σιωπούσε και ψήφιζε τα μνημόνια που έφερνε ακριβώς η ίδια η συμμορία.

Όπως λησμόνησε να μας πει, ποιoς «διεφθαρμένος, απατεώνας και εκβιαστής» έκανε τον Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δίνοντας του το δαχτυλίδι...









newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Μαγκούφης: Η συμμορία του Σημίτη έβγαλε στο εξωτερικό 65 δισ. ευρώ "

Μουσουλμάνοι έκαψαν εικόνες και σταυρούς στην Κ.Αχαΐα.


Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. 
 
Οι Μουσουλμάνοι της Ελλάδας που διέμεναν στην Κάτω Αχαΐα έκαψαν χριστιανικές εικόνες, 
δύο σταυρούς και ...

κάποια μικροέπιπλα. 
 
Σύμφωνα με το patrastimes.gr καταγγέλθηκε άμεσα, στο σημείο έσπευσαν κάποιοι κάτοικοι αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. 
 
Οι εικόνες και οι σταυροί είχαν ήδη καεί. 
Το σπίτι βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και σύμφωνα με τους κατοίκους οι μουσουλμάνοι μετανάστες πήραν τις εικόνες από γειτονικό παρεκκλήσι. 
 
Η αστυνομία έκανε προσαγωγές αλλά η ανησυχία πλέον είναι διάχυτη για επεισόδια του είδους, που παίρνουν διαστάσεις.
Διαβάστε Περισσότερα "Μουσουλμάνοι έκαψαν εικόνες και σταυρούς στην Κ.Αχαΐα. "

Σοκ στο Παγκράτι: Νεαρή έκανε βουτιά θανάτου από τον 7ο όροφο! ...η γενοκτονία συνεχίζεται..με νέα ονομασία.. "ψυχολογικά προβλήματα".


Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι μία νεαρή κοπέλα πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της στο Παγκράτι, βάζοντας τέλος στη ζωή της. 

Όλα συνέβησαν νωρίς το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Υμηττού και Τιμοθέου. 

Η κοπέλα, η οποία σύμφωνα με την Αστυνομία αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα έκανε βουτιά θανάτου από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας.











newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Σοκ στο Παγκράτι: Νεαρή έκανε βουτιά θανάτου από τον 7ο όροφο! ...η γενοκτονία συνεχίζεται..με νέα ονομασία.. "ψυχολογικά προβλήματα"."

Ειδικός φρουρός λήστευε αλλοδαπούς..Τον συνέλαβαν να κάνει ληστεία με το υπηρεσιακό όπλο κοντά στον σταθμό Λαρίσης.

Πρόκειται για ειδικό φρουρό που υπηρετεί στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης.
 

Οι συνάδελφοί του αστυνομικοί τον συνέλαβαν... επί το έργο.  

Με το υπηρεσιακό όπλο στο χέρι ο ειδικός φρουρός με τη βοήθεια ενός ακόμη συνεργού του λήστεψε δυο αλλοδαπούς στην οδό Χίου κοντά στον σταθμό Λαρίσης.
 

Ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη οδηγήθηκε αμέσως στην Ασφάλεια και από εκεί στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, όπου και ανακρίνεται. 

Από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης διαπιστώνεται ότι έκανε αρκετές ένοπλες ληστείες με τον ίδιο τρόπο, ενώ πριν καταταγεί στην αστυνομία εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας σε γνωστό εφοπλιστή.









 eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Ειδικός φρουρός λήστευε αλλοδαπούς..Τον συνέλαβαν να κάνει ληστεία με το υπηρεσιακό όπλο κοντά στον σταθμό Λαρίσης. "

ΤΡΑΓΙΚΟ θύμα των μνημονίων. Αυτοπυρπολήθηκε 20χρονη άνεργη στα Μελίσσια. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης η αστυνομία ειδοποιήθηκε από κατοίκους ότι κοντά στο ρέμα των Μελισσίων, πίσω από το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, άκουσαν μια γυναικεία κραυγή στο σκοτάδι και είδαν μια λάμψη ακούγοντας παράλληλα έναν υπόκωφο θόρυβο. 
Αντιλήφθηκαν ένα μαύρο αντικείμενο να βρίσκεται ακίνητο στο δρόμο. 
Οι πιο τολμηροί που πλησίασαν πάγωσαν στη θέα του απανθρακωμένου πτώματος. 

Το πρωί ένας μεσόκοπος γείτονας πήγε να δηλώσει την εξαφάνιση της 20χρονης κόρης του. 
Του έδειξαν την ανατριχιαστική φωτογραφία του εγκληματολογικού. 
Φρικτό τρόπο επέλεξε η νεαρή κοπέλα για να δώσει τέλος στη ζωή της. 
Μετά τη φρίκη αποκαλύφθηκε η τραγωδία σε ένα σκοτεινό στενό των Μελισσίων. 
Η 20χρονη κοπέλα που αυτοπυρπολήθηκε ήταν άνεργη....

 Ο πατέρας κλαίγοντας αναγνώρισε την κόρη του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το θύμα ήταν μια άνεργη κοπέλα που έμενε στην οδό Μαυρομιχάλη.


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ.




φωτορεπορταζ: Μ.ΓΦ.Β
(η φωτο έχει υποστεί επεξεργασία και εχει δημοσιευθεί από το makeleio.gr)

Πραγματικά δεν είχα σκοπό να το βάλω,αλλά έχω διαπιστώσει πως η κατάσταση δεν πάει άλλο με αυτή την γενοκτονία που υφίσταται ο Ελληνικός λαός...την στιγμή που κάποιους τους νοιάζουν μόνο οι λαθρομετανάστες και αν έχουν ψυχολογικά προβλήματα από την σκούπα Διός του Δένδια..
 

Πρέπει κάποιοι να δουν αυτή την τραγική εικόνα για να καταλάβουν που έχουν οδηγήσει τον Ελληνικό λαό.
 

Είμαι σίγουρος ότι το κάνουν γιατί δεν νιώθουν τύψεις επειδή τα καθεστωτικά ΜΜΕ κρύβουν επιμελώς αυτές τις εικόνες..

Δεν πιστεύω πως υπάρχουν Έλληνες (ακόμα και πολιτικοί) που δεν έχουν ίχνος ανθρωπιάς μέσα τους..
Έτσι λοιπόν όλοι αυτοί οι τηλεμαϊντανοί ψευτοπροοδευτικοί θολοκουλτουριάρηδες και πάρα πολλοί "κομήτες"πολιτικοί...που αλλάζουν κόμματα σαν τα πουκάμισα...έχουν γίνει χοντρόπετσοι και δεν έχουν καθόλου επαφή με την κοινωνία...ούτε καν από απλή ενημέρωση.. 

Αράζουν στις πολυθρόνες και αναπτύσσουν θεωρίες από τα τηλεοπτικά πάνελ και τα βουλευτικά έδρανα.
 

Απολαύστε τα έργα σας λοιπόν κύριοι.

Και αντί να σας προσβάλει η εικόνα,να σας προσβάλουν τα έργα σας.
Διαβάστε Περισσότερα "ΤΡΑΓΙΚΟ θύμα των μνημονίων. Αυτοπυρπολήθηκε 20χρονη άνεργη στα Μελίσσια. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ"

Υποψήφιος Βουλευτής της Μπακογιάννη ο "υπαρχηγός" της μαφίας! - 67 άτομα "μπλεγμένα" - Στον εισαγγελέα τα μέλη των δύο κυκλωμάτων



Για συμμορία της μαφίας στην Κρήτη έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου, Φανούρης Μανιαδάκης, αναφερόμενος στα 67 άτομα που εμπλέκονται σε δύο εγκληματικές οργανώσεις, η μία με έδρα το Ηράκλειο και η άλλη το Λασίθι, τα μέλη των οποίων κατηγορούνται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κύριος Μανιαδάκης, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία της εκτεταμένης επιχείρησης που έγινε σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο και αποκάλυψε το διπλό κύκλωμα με κοινές συνισταμένες στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και όπλων στο νησί.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τις σπείρες ως αδίστακτες με εγκληματικές δομές αποφασισμένες ακόμη και να σκοτώσουν.


Αστυνομικοί,δικηγόροι αλλά και... υποψήφιος βουλευτής στους κόλπους της "μαφίας"


Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι, μεταξύ άλλων, τρεις αστυνομικοί, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός ενώ εξετάζεται και η σχέση του Εργαστηρίου Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, 

όπου κατασχέθηκε δείγμα από τις τοξικολογικές εξετάσεις υποδίκου για υπόθεση καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, που διερευνάται περαιτέρω από τον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.


Στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου, αναφέρθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση ήταν "μοιρασμένη" σε δύο κομμάτια, ένα στο Ηράκλειο με 12 άτομα και ένα στο Λασίθι με 8 άτομα. 

Επικεφαλής ήταν ένας Λασιθιώτης με ένα ακόμα άτομο, που επί της ουσίας ασκούσε έλεγχο και στην οργάνωση του Ηρακλείου. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε μπει και σε ψηφοδέλτιο του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, στις εκλογές του περασμένου Μάη, στο νομό Λασιθίου αλλά δεν μπήκε στη Βουλή.


16 οι συλλήψεις


Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν 16 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, ένας αξιωματικός, ένας ανθυπαστυνόμος και ένας αρχιφύλακας.


Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνουν συνολικά 67 άτομα από τα οποία, 52 Έλληνες και 15 αλλοδαποί, οι οποίοι είτε συμμετείχαν στις οργανώσεις, είτε συνεργάζονταν με παράνομες δραστηριότητες και δοσοληψίες.


Από τους τρεις αστυνομικούς που συνελήφθησαν, οι δύο, συγκεκριμένα ο αξιωματικός και ο αρχιφύλακας, κατηγορούνται ως απλοί συνεργοί στις οργανώσεις και η παράνομη δράση και διασύνδεσή τους με αυτές προσδιορίζεται στην παροχή πληροφοριών για διενεργούμενες αστυνομικές επιχειρήσεις.


Στην κατοχή του αξιωματικού βρέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και 289 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ, στην κατοχή του αρχιφύλακα, ο οποίος κατηγορείται και για χρήση ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν 525 βεγγαλικά και 118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.


Ο ανθυπαστυνόμος εμπλέκεται σε υπόθεση απόπειρας αγοραπωλησίας πολεμικού όπλου Καλάσνικοφ και παράνομη κατοχή 147 φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ, και οι τρεις κατηγορούνται επιπλέον για παράβαση καθήκοντος.


Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τρεις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης, τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος τους.


Η δράση της μαφίας


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δύο οργανώσεις εμπλέκονται σε πλήθος υποθέσεων ζωοκλοπών, καλλιέργειας φυτειών χασίς και διακίνησης και εμπορίας όπλων και φυσιγγίων.


Από τις αστυνομικές έρευνες, που έγιναν στους τρεις νομούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία αυτοκίνητα, 688 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 525 βεγγαλικά- πυροτεχνήματα, χρηματικό ποσό 19.200 ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι κρότου, δύο ζυγαριές ακριβείας, θήκες όπλου, ένα μαχαίρι και ένα τσιγαριλίκι.


Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των εμπλεκομένων ατόμων αφορούν τις, κατά περίπτωση κακουργηματικού χαρακτήρα, κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών, της διακίνησης όπλων, ζωοκλοπών και της παράβασης καθήκοντος.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα Νεάπολης Λασιθίου.  










eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Υποψήφιος Βουλευτής της Μπακογιάννη ο "υπαρχηγός" της μαφίας! - 67 άτομα "μπλεγμένα" - Στον εισαγγελέα τα μέλη των δύο κυκλωμάτων "

Τέλος στις δωρεάν μετακινήσεις στρατιωτών – Θα πληρώνουν από την τσέπη τους


Μαχαίρι στις δωρεάν μετακινήσεις στρατιωτών – Θα πληρώνουν από την τσέπη τους
Ερχονται περικοπές και στις δωρεάν μετακινήσεις που είχαν οι στρατιώτες..., 

αφού πλέον η κατάσταση επιβίβασης περιορίζεται σε μία από δύο που ήταν με αποτέλεσμα όσοι υπηρετούν στον Εβρο, στα νησιά ή σε άλλες παραμεθόριες περιοχές να μην μπορούν να επωφεληθούν από την άδεια που δικαιούνται και να επιστρέψουν για λίγες ημέρες σπίτι τους. 

Μάλιστα κόβεται το δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο.
Το αποτέλεσμα είναι να μπορούν να πάρουν άδεια μόνο όσοι μπορούν να επωμιστούν τα έξοδα της μετακίνησης τους.
 

Το σχέδιο περικοπής των καταστάσεων επιβίβασης είχε έρθει στο προσκήνιο και το 2010, αλλά μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε αποσύρθηκε.
Διαβάστε Περισσότερα "Τέλος στις δωρεάν μετακινήσεις στρατιωτών – Θα πληρώνουν από την τσέπη τους "

Με ξύλο και τραυματισμούς ξεκίνησαν οι τριήμεροι εορτασμοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Με ξύλο και τραυματισμούς ξεκίνησαν οι τριήμεροι εορτασμοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Επεισοδιακά ξεκίνησαν σήμερα οι τριήμεροι εορτασμοί για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου, αφού παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με γκλομπ σε φοιτητές με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας νεαρός.
 
Περίπου 200 φοιτητές, μέλη της ΠΑΣΠ ξεκίνησαν σήμερα στις 10.30 το πρωί πορεία προς το Πολυτεχνείο από τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ , όμως έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου του περίμεναν περίπου 15 κουκουλοφόροι με γκλόμπ για να τους απωθήσουν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εξ αυτών και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. (φωτογραφία: neolaia.gr)
 
Παράλληλα συνεχίζονται οι τριήμεροι εορτασμοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ το μεσημέρι, οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί κατά το τριήμερο στον χώρο του Πολυτεχνείου.
 
Από χθες το βράδυ έκλεισαν οι πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου της Αθήνας και θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος της πορείας το Σάββατο το βράδυ 17 Νοεμβρίου, που θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις της επετείου, ενώ μέσα στον χώρο θα παραμένουν για περιφρούρηση φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του Πολυτεχνείου.
 
Την επέτειο του Πολυτεχνείου θα γιορτάσει επίσης αύριο και η πλειοψηφία των σχολείων με εκδηλώσεις για τη σημασία και το νόημα της επετείου.
 
Ήδη ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων.








Διαβάστε Περισσότερα "Με ξύλο και τραυματισμούς ξεκίνησαν οι τριήμεροι εορτασμοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου "

«Πληρώνουμε 1.000.000 ευρώ για κινητά τηλέφωνα των υπουργείων»


Περισσότερα από 1.000.000 ευρώ κοστίζουν στα δημόσια ταμεία οι λογαριασμοί κινητών τηλεφώνων που έχουν παραχωρηθεί σε υπουργούς, υφυπουργούς και προϊσταμένους διαφόρων υπηρεσιών σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργόςΔιοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης προς απάντηση του βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Ανδρεα Ψυχάρη.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μεγαλύτερο κόστος προέρχεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς εκεί έχουν διατεθεί 1.000 συνδέσεις με ετήσιο κόστος 476.814 ευρώ, ακολουθεί το υπουργείο Εσωτερικών με 105.895 ευρώ ενώ το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης έχει μια μόνο σύνδεση για τον υπουργό και ετήσιο κόστος 2.000 ευρώ.
 
Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι από το έγγραφο λείπουν στοιχεία για τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού.
 
Αναλυτικά, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέχει το ρεκόρ συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας και ο αριθμός των κινητών που χρησιμοποιεί φτάνουν τα 1000. 
 
Από αυτά τα 717 ειναι σε στελέχη αστυνομικών υπηρεσιών, τα 238 σε αστυνομικούς της γειτονιάς και τα 45 σε λοιπό προσωπικό και στελέχη. 
Το 2011 το πόσο που πληρώθηκε από το Υπουργείο για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων φτάνει στις 476.814 ευρω.
 
Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπαρχουν 15 τηλεφωνικές συνδέσεις και το μηνιαίο κόστος φτάνει τα 500 ευρώ.
 
Οπως αναφέρει στη απάντησή του ο κ. Δενδιας πρόσφατα αναμόρφωθηκαν τα μηνιαία όρια κόστους των συνδιαλέξεων, προκειμένου να μειωθεί το κόστος χρήσης των κινητών τηλεφώνων.
 
Το Υπουργειο Εξωτερικών είναι το μόνο που δεν έδωσε αριθμό κινητών τηλεφώνων, τα οποία χρησιμοποιεί λόγω του εθνικού κανονισμού ασφαλείας που εφαρμόζει, όπως λέει στη απάντησή του. 
 
Με βάση αυτά τα στοιχεία, το κόστος των συνδιαλέξεων για το 2012 φτάνει στα 105.895 ευρώ και όπως τονίζει στην απάντησή του ειναι μειωμένο κατα 28% σε σχέση με το 2011,χωρίς όμως στην απάντηση να αναφέρεται το κόστος της προηγούμενης χρονιάς.
 
Το Υπουργειο Οικονομικών χρησιμοποιεί 685 συνδέσεις κινητών τηλεφώνων για την πολιτική ηγεσία, τις γενικές διευθύνσεις και το ΣΔΟΕ και για το 2011 το ποσό που δαπανήθηκε φτάνει στα 99.985 ευρώ.
 
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει 95 υπηρεσιακά κινητά για τον Υπουργό, τον Υφυπουργό, επιτελικά γραφεία, συμβούλους, διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες. Το κόστος αυτών των τηλεφώνων για το 2010 ήταν 48.781 ευρώ, για το 2011 46.044 ευρώ και για το 2012 μέχρι τον Σεπτέμβριο 35.818 ευρώ.
 
Το Υπουργειο Ναυτιλίας και Αιγαίου διαθέτει 186 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και για το λιμενικό σώμα. 
Το κόστος αυτών των συνδέσεων φτάνει στα 58.000 ευρώ, αλλά εχει υπογραφεί υπουργική απόφαση με την οποία μειώνεται ο αριθμός των κινητών, αλλα και περιορίζεται το ανώτατο χρηματικό όριο κλήσεων.
 
Στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης υπάρχει μόνο ενα υπηρεσιακά κινητό για τις ανάγκες του Υπουργού και το εγγεγραμμένο ποσό για όλο το 2012 φτάνει τα 2000 ευρώ.
 
Στο Υπουργείο Ανάπτυξης στον προϋπολογισμό του για το 2012 το ποσό για χρήση κινητών τηλεφώνων αναφέρεται στα 29.898 ευρώ και από αυτά μέχρι και τις 12 Αυγούστου είχαν δαπανηθεί 16.073 ευρω. Υπηρεσιακά κινητά δεν χρησιμοποιούνται από τον Υπουργό και τους συνεργάτες του. 
 
Στο Υπουργείο διαθέτουν κινητά ο Υφυπουργός και στελέχη του γραφείου του, ο Γενικός Γραμματέας, ο Ειδικός Γραμματέας και λοιπά στελέχη.
 
Στον τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων του ίδιου υπουργείου ο προϋπολογισμός προβλέπει ποσό 29.800 ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 10.035 ευρώ. Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων το συνολικό ετήσιο κόστος δαπάνης για κινητα τηλέφωνα φτάνει τα 4.080 
ευρώ. 
 
Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων το ετήσιο συνολικό κόστος ειναι 15.000 ευρώ. Στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου-Καταναλωτή η ετήσια δαπάνη αφορά 4 συνδέσεις με κόστος 5.160 ευρώ.
 
Το Υπουργειο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής εχει 17 κινητά τηλέφωνα με κόστος για το 2012 που φτάνει τις 30.000 ευρώ ενώ η εγκεκριμένη πίστωση για την ίδια χρονιά φτάνει στα 42.000 ευρώ.
 
Στο Υπουργείο Εσωτερικών απο τον Ιανουάριο του 2012 εώς τον Σεπτέμβριο το συνολικό κόστος σε κινητά ανέρχεται σε 5.025 ευρώ και από αυτά 1.281 ευρώ κόστισαν οι επικοινωνίες του Ευριπιδη Στυλιανίδη και του Χαράλαμπου Αθανασίου.
 
Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Δεκέμβριο του 2011 εώς τον Σεπτέμβριο του 2012 δαπανήθηκε το πόσο των 8.517 ευρώ παρά το γεγονός οτι το συνολικό κονδύλι για έξοδα κινητής τηλεφωνίας ανέρχεται στα 48.000 ευρώ. Κινητά τηλέφωνα διαθέτουν ο Υπουργός, ο Αναπληρωτής Υπουργος, ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματεας, ο διευθυντής του γραφειου του Υπουργού και ο διευθυντής του γραφειου του Αναπληρωτή Υπουργού.
 
Στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού το κόστος των τηλεφωνικών επικοινωνιών για τα 18 υπηρεσιακά κινητά απο τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα φτάνει στο πόσο των 36.704 ευρώ. Οπως αναφέρεται στην απαντηση για τους επόμενους μήνες μέχρι το τέλος του 2012 το μηνιαίο κόστος θα ειναι περίπου στα 2000 ευρώ διότι έχουν καταργηθεί 19 συνδέσεις.
 
Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο Υφυπουργός και οι συνεργάτες του δεν χρησιμοποιουν υπηρεσιακά κινητά. Κινητα χρησιμοποιούν μόνο η γενική διευθύντρια αθλητισμού, ο επικεφαλής του γραφειου τυπου και ο προϊστάμενος του γραφείου συντήρησης. 
 
Τα έξοδα για τα 4 κινητα δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό λόγω της έκπτωσης που εχει δώσει η cosmote από προηγούμενες καταναλώσεις και η οποία φτάνει στο πόσο των 13.047 ευρω.
 
Όπως αναφέρεται στην απάντηση όταν εξαντληθεί αυτό το πόσο θα διακοπεί η σύμβαση με την εταιρεία και θα σταματήσει η χρήση των κινητών.



Διαβάστε Περισσότερα "«Πληρώνουμε 1.000.000 ευρώ για κινητά τηλέφωνα των υπουργείων» "

Στο σταθμό Μονάχου έφτασαν 80% περισσότεροι Ελληνες φέτος


Στο σταθμό Μονάχου έφτασαν 80% περισσότεροι Ελληνες φέτος
Ο αριθμός των Ελλήνων που εγκαθίστανται στη Γερμανία αυξήθηκε κατά σχεδόν 80% στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012 καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες νοτιοευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται από την χρηματοπιστωτική κρίση καταφεύγουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
 

Η γερμανική στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι 501.000 ξένοι εγκαταστάθηκαν στη χώρα κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012--αύξηση 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
 

Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η χώρα θα αποφύγει το είδος της ύφεσης που πλήττει πολλές χώρες από την 17μελή Ευρωζώνη.
 

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ραγδαία αύξηση των μεταναστών από χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους:Ειδικότερα, από την Ελλάδα ο αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε κατά 78% και κατά 53% από την Πορτογαλία και την Ισπανία.
 

Συνολικά καθ΄ όλη τη διάρκεια του περασμένου χρόνου παρατηρήθηκε αύξηση της μετανάστευσης ύψους 20%.
 

Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι μετανάστες--306.000--που έφθασαν στη Γερμανία προέρχονταν από χώρες της ΕΕ.












ΑΜΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα "Στο σταθμό Μονάχου έφτασαν 80% περισσότεροι Ελληνες φέτος "

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις το 2013;

Το ποσοστό των αποδείξεων που ζητά το υπουργείο Οικονομικών θα είναι 25%, όπως και την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, μπορεί να ...

προβλέπει ότι η συλλογή αποδείξεων δεν συνδέεται με το αφορολόγητο (καταργείται), ωστόσο για να εξασφαλίσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι έκπτωση 1.950 ευρώ, θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις.

Η έκπτωση των 1.950 ευρώ θα βαίνει μειούμενη όσο αυξάνεται το εισόδημα. Αν κάποιος συγκεντρώσει λιγότερες αποδείξεις το ποσό της έκπτωσης θα μειώνεται.

Το ποσοστό των αποδείξεων που ζητά το υπουργείο Οικονομικών θα είναι 25%, όπως και την περασμένη χρονιά.
Όσοι δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις θα έχουν πέναλτι φόρου 10% επί της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων, που θα έπρεπε να έχουν συγκεντρώσει.

Όσοι δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου με βάση το νέο σύστημα (εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ), θα πληρώνουν επίσης το πέναλτι 10%, επί της διαφοράς αν δεν συγκεντρώσουν τις απαραίτητες αποδείξεις. 
Το επιπλέον ποσό θα συμπεριλαμβάνεται στο εκκαθαριστικό.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", η τρόικα επέμενε να διατηρηθεί το μέτρο των αποδείξεων, καθώς στο θέμα της φοροδιαφυγής δεν διαπίστωσε καμία πρόοοδο.
Διαβάστε Περισσότερα "Τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις το 2013; "

Νέο τσεκούρι: πώς θα φορολογηθούν ενοίκια, αποζημιώσεις, εφάπαξ


Νέο τσεκούρι: πώς θα φορολογηθούν ενοίκια, αποζημιώσεις, εφάπαξ
Από το πρώτο ευρώ και με συντελεστή 10% θα φορολογούνται τα εισοδήματα από ακίνητα, καθώς και το εφάπαξ που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται. 

Ακόμη και οι αποζημιώσεις απόλυσης θα φορολογηθούν.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες που αφορούν στο προσχέδιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, επιβάλλεται κλίμακα για την αυτοτελή φορολόγηση των ενοικίων, η οποία θα έχει συντελεστή 10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ εισοδήματος από ενοίκια, 30% για το εισόδημα από 12.000 – 60.000 και 45% για εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ από ενοίκια.
 

Παράλληλα, με την παραπάνω κλίμακα θα φορολογείται και η εφάπαξ παροχή που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι συνταξιοδοτούνται.
 

Επίσης, αλλαγές επέρχονται και στην φορολόγηση των αποζημιώσεων απόλυσης. Για αποζημίωση έως 50.000 ο φορολογικός συντελεστής θα είναι μηδενικός. Για το πέραν των 50.000 ευρώ ποσό της αποζημίωσης, θα ισχύει η κλίμακα που θεσπίζεται για την φορολόγηση των ενοικίων.
 

Επίσης με το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο επανέρχεται ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα με συντελεστή 20%, ο οποίος όμως επεκτείνεται και στις υπεραξίες από αμοιβαία κεφάλαια και μετοχές.
 

Ακόμη, αυξάνεται από 10 σε 15% ο συντελεστής αυτοτελούς φορολόγησης των τόκων κάθε μορφής κατάθεσης (repos κα). Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση αυτή θα ισχύσει από την 1/1/2014.










capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Νέο τσεκούρι: πώς θα φορολογηθούν ενοίκια, αποζημιώσεις, εφάπαξ "

Για ποιους καταργείται το αφορολόγητο

Καταργείται το αφορολόγητο για υψηλά εισοδήματα μισθωτών - συνταξιούχων. Θα προβλέπεται όμως αυτόματη επιστροφή φόρου 1.950 ευρώ για όσους έχουν εισόδημα έως 18.000 ευρώ

Σε κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ σε μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 43.000 ευρώ (3.070 ευρώ το μήνα).
 
Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που σύντομα θα καταρτισθεί και θα κατατεθεί στη Βουλή, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα φορολογούνται με 21% για εισόδημα έως 25.000 ευρώ χωρίς να εφαρμόζεται κάποιο αφορολόγητο ποσό.
 
Το μέρος του εισοδήματος από 25.000 ευρώ έως 48.000 ευρώ θα φορολογείται με 36%, ενώ το επιπλέον εισόδημα των 48.000 ευρώ θα φορολογείται με 45%.
 
Από την άλλη, όμως, το φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει αυτόματη επιστροφή φόρου 1.950 ευρώ για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 18.000 ευρώ, ενώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι τα 29.000 ευρώ η επιστροφή φόρου θα μειώνεται κατά 50 ευρώ για να διαμορφωθεί στα 1.400 ευρώ.
 
Στην περίπτωση που το εισόδημα είναι πάνω από 29.000 ευρώ, τότε η επιστροφή φόρου θα συνεχίσει να μειώνεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος για να μηδενιστεί τελικά όταν το ετήσιο εισόδημα διαμορφωθεί στο επίπεδο των 43.000 ευρώ.
 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με την έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ κάποιος θα είναι αφορολόγητος αν δηλώνει ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ.
Αυτό διότι με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα ο φόρος που θα προκύψει θα είναι 9.000 Χ 21% = 1.890 ευρώ.
 
Το ποσό αυτό θα είναι χαμηλότερο του επιστρεφόμενου ποσού των 1.950 ευρώ άρα ο συγκεκριμένος πολίτης θα είναι αφορολόγητος.
 
Στην περίπτωση που ο φόρος που προκύπτει από την κλίμακα είναι χαμηλότερος από την αυτόματη επιστροφή των 1.950 ευρώ, το κράτος δεν επιστρέφει τη διαφορά αλλά τον θεωρεί αφορολόγητο.










Διαβάστε Περισσότερα "Για ποιους καταργείται το αφορολόγητο "

Μόνο οι Έλληνες το δικαίωμα του εκλέγεσθαι


Αντισυνταγματικές κρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και....


εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας. Η Ολομέλεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κινήθηκε στο ίδιο σκεπτικό που είχε διατυπώσει το περασμένο έτος το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ , το οποίοι είχε αποφανθεί ότι είναι παράνομες και αντισυνταγματικές οι εν λόγω διατάξεις κρίνοντας ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο Έλληνες πολίτες.

Άλλωστε, η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια από το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ που είχε κάνει δεκτή προσφυγή του δικηγόρου και κατοίκου του κέντρου της Αθήνας κ. Ιωάννη Ανδριόπουλου ο οποίος

ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο.

Επίσης, ο προσφεύγων ζητούσε να ακυρωθεί και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού η οποία δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.


Τώρα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια σε διάσκεψη ο νέος τρόπος κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας που προβλέπει ο επίμαχος Ν. 3838/2010 προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές. Και αυτό γιατί το δικαίωμα δε του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση της Ολομέλειας ελήφθη κατά πλειοψηφία.


Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των δικαστών έκρινε ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση τυπικές προϋποθέσεις, όπως είναι χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, κ.ά και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση. Δηλαδή, προβλέπεται χορήγηση ιθαγένειας χωρίς να εξετάζεται αν υπάρχουν πραγματικοί δεσμοί του αλλοδαπού που υποβάλλει την αίτηση πολιτογράφησης με το ελληνικό έθνος. Αντίθετα, η μειοψηφία έκρινε ότι η πενταετής μόνιμη και νόμιμη διαμονή σε συνδυασμό με την 6ετή φοίτηση στο ελληνικό σχολείο αποτελούν στοιχεία επαρκή για να δικαιολογήσουν ένα πραγματικό και νομικό δεσμό του αλλοδαπού με την Ελλάδα και κατά συνέπεια τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας.



H απόφαση του Τμήματος

«Μόνο μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό είχε πραγματοποιηθεί αθρόα πολιτογράφηση αλλοδαπών (χορήγηση ιθαγένειας) χωρίς εξατομικευμένη κρίση, αλλά βάση γενικών αρχών που προσδιορίστηκαν με νόμο». Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με αυτή την ιστορική αναδρομή - απάντηση στους εμπνευστές του νόμου Ραγκούση αλλά και με πληθώρα νομικών επιχειρημάτων για την νομιμότητα του συγκεκριμένου νομοθετήματος, είχε κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010.

Τα μέλη του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ εξετάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ -βάση του οποίου ιθαγενοποιήθηκαν χιλιάδες αλλοδαποί -υπό το «πρίσμα» του Συντάγματος, έκριναν ότι τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετα σε πλειάδα άρθρων του Συντάγματος.


Και αυτό γιατί, δεν προβλέπεται από αυτά «διαδικασία για τη διαπίστωση από τα διοικητικά όργανα, της συνδρομής in concreto της ουσιαστικής προϋποθέσεις γνησίου δεσμού των αλλοδαπών προς το ελληνικό έθνος, ενώ και τιθέμενη τυπική προϋπόθεση της «νόμιμης διαμονής» έχει αναιρεθεί κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν» με νομοθετικές διατάξεις (π.χ. Ν.3536/2007, κ.λπ.), «ούτως ώστε να καθίσταται αδύνατη η διάγνωση της συνδρομής έστω και αυτής της προϋποθέσεως».


Με απλά λόγια το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ αποφαίνεται ότι η χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που διαμένουν στη χώρα μας έγινε αθρόα χωρίς να κριθούν συγκεκριμένες και εξατομικευμένες προϋποθέσεις, οι οποίες προσδιορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους που για να διαφυλάξουν την εθνική ομοιογένεια του κράτους αναφέρονται, μεταξύ των άλλων και στο σταθερό κριτήριο του «δικαίου του αίματος» (jus sanguinis), δηλαδή την καταγωγή από έλληνες γονείς».


Πέρα όμως από τα ζητήματα της αντισυνταγματικότητας τα μέλη του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ είχε κάνει στην απόφαση που εξέδωσαν και μια ιστορική αναδρομή που ξεκινάει από τα χρόνια της απελευθέρωσης της χώρας από την οθωμανική κυριαρχία και φτάνει μέχρι την κατάρρευση των καθεστώτων της ανατολικής Ευρώπης και τη διάλυση της Ενώσεως των Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ).


«Αθρόα πολιτογράφηση, δηλαδή απονομή της ελληνικής ιθαγένειας από ομάδες αλλοδαπών χωρίς εξατομικευμένη κρίση αλλά ευθέως βάση γενικών διατάξεων ουσιαστικού νόμου, το ελληνικό δίκαιο εγνώρισε μόνο κατά τις περιόδους ανακατατάξεων του νέου εθνικού κράτους που προέκυψε με τη σταδιακή απελευθέρωση της χώρας από την οθωμανική κυριαρχία και τις προσθήκες νέων εδαφών με διεθνείς συνθήκες», αναφέρει στην απόφασή του το ΣτΕ για να επισημάνει ότι μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ για να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή μεταναστών στην Ελλάδα καταρτίστηκαν νόμοι που έθεταν συγκεκριμένα κριτήρια για τη διαμονή και την εργασία αλλοδαπών στη χώρα. 
 
Πλην όμως τα κριτήρια αυτά- σύμφωνα με την απόφαση- «παραβιάστηκαν στην πράξη λόγω της παράνομης εισόδου μαζικών μεταναστευτικών ρευμάτων, και είχε ως περαιτέρω συνέπεια την θέσπιση αλλεπάλληλων διατάξεων, οι οποίες «νομιμοποιούσαν» την παράνομη είσοδο, διαμονή και εργασία των αλλοδαπών».

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Μόνο οι Έλληνες το δικαίωμα του εκλέγεσθαι "

Πτώχευσε η NEOSET

Πτώχευσε η NEOSET
Από το κακό στο χειρότερο βαδίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.
 
Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα υπέβαλε η εταιρεία επίπλων  NEOSET λίγους μόνο μήνες μετά την αντίστοιχη ενέργεια που έκανε η εταιρεία SATO.

Να σημειωθεί ότι, η αγορά επίπλου στη χώρα έχει οδηγηθεί σε απελπιστική κατάσταση, ενώ σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι για το 2011 οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας έφτασαν τα 53,1 εκατομμύρια ευρώ.


Μάλιστα, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, η NEOSET για το 2011 παρουσίασε ζημίες συνολικού ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ.


Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα κεφάλαια της NEOSET για το 2011 έφτασαν στα 25,5 εκατομμύρια ευρώ, πολύ χαμηλότερα δηλαδή από τις συνολικές της υποχρεώσεις, ενώ τα αντίστοιχα κεφάλαια το 2010 ήταν 33,4 εκατομμύρια ευρώ.


Η NEOSET δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ ο αριθμός των καταστημάτων της αγγίζουν τα 100 σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.


Προσφάτως η εταιρεία είχε προβεί σε μεγάλο κύμα απολύσεων ενώ καθυστερούσε τις αμοιβές των εργαζομένων και μάλιστα το ΚΚΕ είχε υποβάλλει σχετική ερώτηση στη Βουλή.


Το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται στον Όμιλο εταιρειών NEOSET ανέρχεται στα 1014 άτομα.










Διαβάστε Περισσότερα "Πτώχευσε η NEOSET "

Δημοφιλείς αναρτήσεις