" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΤΟ χαμένο μήνυμα των εκλογών !!!

Τι πρέπει να ξεκαθαρίσουν Καμμένος και Τσίπρας; Γιατί το δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου δεν έλαβε το εκκωφαντικό “μήνυμα” των εκλογών;

Οι πρόσφατες εκλογές, κατά γενική ομολογία, εμπεριείχαν ένα σοβαρό πολιτικό “μήνυμα”, από την Ελληνική κοινωνία, προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας και πρός τούς “ιδιοκτήτες” αυτής της χώρας.

Αυτό όμως το πολιτικό προσωπικό της χώρας, δείχνει να μην το έχει αντιληφθεί πλήρως, αλλά με ελλείμματα, ίσως αποσπασματικά, και πιθανόν μερικές φορές και στρεβλά.

Τουλάχιστον έτσι δείχνει, ούτως ώστε να προσαρμόσει τις πολιτικές-κυβερνητικές προτάσεις του στην γενικευμένη βούληση του Ελληνικού λαού, ή κατ’ελάχιστον, να προσεγγίζουν τις βασικές απαιτήσεις τής Ελληνικής κοινωνίας.

Είναι πιθανόν να μεταφράζεται το “μήνυμα” σε διαφορετική “γλώσσα”, από αυτήν η οποία είναι πλήρως κατανοητή απ’όλους, την κοινωνία, τούς κομματικούς επιτελείς. 

Διαφορετικά ή δεν θέλουν ή δεν μπορούν, να το “μεταφράσουν” επακριβώς και αξιόπιστα, εξ’αιτίας των δεσμεύσεων και εξαρτήσεων τις οποίες έχουν ήδη αναλάβει έναντι των “ιδιοκτητών” ή των Τραπεζιτών, εντός και εκτός αυτής της χώρας.

Το “μήνυμα” είναι ένα, και είναι αρκούντως σαφές, μόνον που οι περισσότεροι πολιτικοί δεν έχουν την αντίστοιχη “ικανότητα”, ή δεν θέλουν, να αφουγκραστούν και να μετουσιώσουν, να μετατρέψουν το κοινωνικό-οικονομικό “μήνυμα” σε πολιτική πρόταση, την οποίαν, εξιδεικεύοντας την, θα παράξουν μία νέα κυβερνητική πρόταση.

Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα να μήν ικανοποιείται επαρκώς το “μήνυμα” της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά μερικώς, και να εμφανίζεται ώς πολιτικό αποτέλεσμα των εκλογών της 06-05-2012, ώς ένας πολυκερματισμός του πολιτικού σκηνικού της χώρας, μια πληθώρα πολιτικών παρατάξεων, οι οποίες όμως προσεγγίζουν μερικώς το “μήνυμα”, ή αλλιώς “ελλιπώς”.

Όσο το “μήνυμα” δεν θα γίνεται πλήρως αντιληπτό και δεν μεταφράζεται αναλόγως σε πολιτική πρόταση, εξιδεικεύοντάς την, σε κυβερνητική πρόταση, ο Ελληνικός λαός δεν θα χορηγεί “εξουσιοδότηση” ισχυρής κυβέρνησης.

Οι ομιχλώδεις και ασαφείς και εν πολλοίς αντιφατικές πολιτικές προτάσεις, οι προερχόμενες από το λεγόμενο “αντιμνημονιακό” χώρο, μόνον σύγχυση προκαλούν στόν Έλληνα πολίτη και αγωνία περί του μέλλοντος.

Οφείλουν τα κόμματα της αριστεράς αλλά και τής αντιμνημονιακής “δεξιάς” να απαντήσουν επαρκώς και αξιόπιστα, σε ερωτηματικά και εύλογες απορίες των πολιτών, τώρα, και να δεσμευτούν προεκλογικά, περί των πολιτικών τίς οποίες, εάν ο Ελληνικός λαός τους αναθέσει την διακυβέρνηση της χώρας, θα εφαρμόσουν.

Εκτός απο την αντιμνημονιακή οικονομική πρόταση και θέση, η Ελληνική κοινωνία αναζητά απαντήσεις σε καίρια κοινωνικά θέματα και αντίστοιχες δεσμεύσεις.

Το κοινωνικό, και τώρα οικονομικό “δράμα” της Ελληνικής κοινωνίας, του λεγόμενου “μεταναστευτικού”, και πώς θα το αντιμετωπίσουν, τα αντιμνημονιακά κόμματα.

Για μία ακόμη φορά η Αθήνα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης προς δόξα της πολυ-πολιτισμικότητας. Αυτή την φορά η «μάχη» δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο παζάρι στο Γκάζι όπου για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, Ρομά και Πακιστανοί συνεπλάκησαν.

Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και οι κάποιοι έβγαλαν πιστόλια και άρχισαν να πυροβολούν.

Μία από τις σφαίρες βρήκε στο πόδι διερχόμενο πολίτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Οφείλουν να δηλώσουν ευθαρσώς προς την Ελληνική κοινωνία την πολιτική τους και την κυβερνητική τους πρόταση.

Πώς θα το διαχειριστούν ως μείζoν κοινωνικό θέμα.
Την θέση τους στα Εθνικά θέματα, και ειδικότερα, σε ότι αφορά την ονομασία των “Σκοπίων” και τις σχέσεις της Ελλάδος με την Τουρκία, την Αλβανία, κτλ.

Σε εκδήλωση που οργάνωσε στο Σικάγο μια σλαβομακεδονική οργάνωση βραβεύτηκαν ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα αλλά και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταούτογλου, παρουσία μάλιστα και του προέδρου των Σκοπίων. 

“Δεν είμαι μόνο μεγάλος και ειλικρινής φίλος της Μακεδονίας, αλλά επίσης Μακεδόνας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Νταβούτογλου προσθέτοντας ότι η φιλία των δύο χωρών θα συνεχιστεί για πάντα.

Τίς σχέσεις του Ελληνικού κράτους με τον πυλώνα του Ελληνισμού, την Ορθόδοξη Εκκλησία, το Πατριαρχείο Κων/λεως, το Αγιον Όρος, κτλ.

Εάν υποστηρίζουν πλήρως και επαρκώς την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ως εθνική στρατηγική επιλογή της χώρας.
Σε ποιό επίπεδο κοινωνικού κράτους θα στοχεύσουμε ως κοινωνία;

Επί 37 χρόνια έγινε προσπάθεια, να μεταλλαχθεί ο πυρήνας της κουλτούρας του Έλληνα, να αλλάξει η παιδεία του, ή Ιστορία του, τα ήθη και έθιμά του, κτλ., σήμερα πρέπει να γνωρίζει.

Μεταξύ, της ισοπεδωτικής αριστερής ρητορείας, που δεν διαλέγεται με την κοινωνία, αλλά αυταρχικά στο όνομα της δημοκρατίας επιβάλλει, και ενός άκρατου και εθνικά επικίνδυνου εθνικισμού, η Ελληνική κοινωνία, απαιτεί πλέον, διάφανες όσο και αξιόπιστες κατανοητές κυβερνητικές προτάσεις, οι οποίες θα ικανοποιούν την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Στόχος δέν είναι να επιτείνουμε το πολιτικό και κυβερνητικό αδιέξοδο, αλλά δια της ψήφου μας να συντελέσουμε στην βέλτιστη λύση διακυβέρνησης της χώρας.

Ο κ. Αντ. Σαμαράς όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, κινούνται μέχρι τώρα, στην σφαίρα του πολιτικού παραλόγου, αγνοώντας προκλητικά το εκκωφαντικό “μήνυμα” των εκλογών, παραγνωρίζουν το γεγονός, ότι ο Ελληνικός λαός συνέτριψε εκλογικά τα κόμματά τους, κραυγάζοντας με φωνή στεντόρεια, «Οχι στο Μνημόνιο».

Αναμένουμε απαντήσεις !!!








aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις