" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Κομμώτριες κουρεύουν φορώντας μόνο εσώρουχα [ΦΩΤΟ]


Όχι, δεν συμβαίνει σε κάποια χώρα του εξωτερικού, αλλά στην Ελλάδα! Το εν λόγω κομμωτήριο βρίσκεται...


στη Θεσσαλονίκη, στα Λαδάδικα. Πρόκειται για ένα ένα κομμωτήριο αυστηρά για άνδρες, μιας και εκεί περιμένουν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι πιο sexy και παιχνιδιάρες κομμώτριες, όλες… topless!

Το όνομά του είναι «Hot Cuts», και προδιαθέτει για πολλά... λογοπαίγνια!

Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τις υπηρεσίες που ζητά κάθε φορά ο πελάτης (κούρεμα, λούσιμο και μασάζ στο κεφάλι, κτλ) αλλά το σίγουρο ότι οι άντρες έχουν έναν λόγο παραπάνω να επισκέπτονται το συγκεκριμένο κομμωτήριο... μη σας πούμε και την Θεσσαλονίκη, πλέον. 


 http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Κομμώτριες κουρεύουν φορώντας μόνο εσώρουχα [ΦΩΤΟ]"

Έβαλαν Γενικό Γραμματέα στο TAXIS τον πρώην αντιπρόεδρο της Lehman Brothers!

Από εχθές Παρασκευή ανέλαβε επίσημα τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων ο Χάρης Θεοχάρης, καθώς αναρτήθηκε στο οργανόγραμμα της Υπηρεσίας το όνομά του, το βιογραφικό και η φωτογραφία του.


Ο Θεοχάρης, αντικατέστησε τον πρώην Γενικό Γραμματέα της ΓΓΠΣ Διομ. Σπινέλλη, ο οποίος είχε...


υποβάλει εδώ και καιρό την παραίτησή του στον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, αλλά του είχε ζητηθεί να παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης τους.


Ο νέος γενικός γραμματέας ήταν από τους στενούς συνεργάτες του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα και έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης έργων και συστημάτων, ενώ έχει εργαστεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε αρκετές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.


Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) – 1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου


Έχει εκτεταμένη εμπειρία στο σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό. 


Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. 


Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing).


Για σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.






epikaira.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Έβαλαν Γενικό Γραμματέα στο TAXIS τον πρώην αντιπρόεδρο της Lehman Brothers!"

Παρεγράφη, λόγω ολιγωρίας, χρέος 3,9 εκατ. προς το Δημόσιο !

Παρεγράφη, λόγω ολιγωρίας, χρέος 3,9 εκατ. προς το Δημόσιο !

Κόλαφο για το ελληνικό κράτος και ένα ελάχιστο παράδειγμα για τους λόγους που η χώρα έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού αποτελεί η περίπτωση φορολογούμενο στην Αρτα που απαλλάχθηκε οριστικά και αμετέκλητα από χρέος 3,9 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο, λόγω παραγραφής.
Η υπόθεση είναι απλή και ταυτόχρονα εξαιρετικά προκλητική. Ο βασικός της πυρήνας είναι το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες κάλεσαν τον οφειλέτη - κατηγορούμενο σε δίκη μετά την παρέλευση της πενταετίας και αφού το χρέος είχε παραγραφεί.
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αρτας έκρινε το 2010 ότι χρέος ύψους 3,9 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο που βεβαιώθηκε τον Φεβρουάριο του 2003 και έγινε απαιτητό τον Ιούνιο του ιδίου έτους είναι ληξιπρόθεσμο, αφού το κλητήριο θέσπισμα για το πλημμέλημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο τού επιδόθηκε τον Ιούλιο του 2009, δηλαδή μετά την παρέλευση της πενταετίας. Κι αυτό γιατί ως χρόνος τέλεσης του αδικήματος της οφειλής χρεών προς το Δημόσιο εκλαμβάνεται ο χρόνος που αυτά γίνονται απαιτητά, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση ο Ιούνιος του 2003.
Το δικαστήριο έκρινε ότι λόγω παραγραφής θα έπρεπε να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη. Ωστόσο ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αρτας προσέφυγε στον Αρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της απόφασης.
Η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, ωστόσο, απέρριψε την προσφυγή του εισαγγελέα, κρίνοντας ότι ορθά παραγράφηκε το χρέος λόγω παρέλευσης της πενταετίας.
Οπως αναφέρεται στην σκεπτικό του Αρείου Πάγου, για το συγκεκριμένο αδίκημα εις βάρος του Δημοσίου, το οποίο τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, ισχύουν τα προβλεπόμενα από τον ποινικό κώδικα, δηλαδή εμπίπτει σε πενταετή παραγραφή.
Οπως, μάλιστα, διευκρινίζεται στην απόφαση για το ζήτημα της παραγραφής ισχύουν οι κοινές διατάξεις του ποινικού κώδικα ανεξάρτητα αν το αδίκημα τελέστηκε υπό την ισχύ των διατάξεων των νόμων 2523/1997, 1882/1990 και 3220/1990 που αφορούν την περιστολή της φοροδιαφυγής.

http://www.iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Παρεγράφη, λόγω ολιγωρίας, χρέος 3,9 εκατ. προς το Δημόσιο !"

Έστειλαν το ΧΑΡΑΤΣΙ στους ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ που ζουν σε ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ

Από τα… ρούχα τους έχουν βγει οι σεισμοπαθείς των τριών σεισμόπληκτων οικισμών Καλαμιτσίου, Καλοχίου και Μεσολάκκου Γρεβενών, καθώς καλούνται να πληρώσουν τέλος ακινήτων για τα κοντέινερ, στα οποία διαμένουν μετά τον σεισμό της 13ης Μαΐου του 1995.

Μάλιστα, όταν έλαβαν τους λογαριασμούς, έκπληκτοι διαπίστωσαν να αναγράφονται τα τετραγωνικά των κοντέινερ που για περισσότερα από δεκαέξι χρόνια θεωρούνται πρώτη τους κατοικία!


Στους σεισμοπαθείς είχε δοθεί η υπόσχεση στεγαστικών δανείων για την ανέγερση νέων σπιτιών, ωστόσο μέχρι σήμερα ούτε το 5% των σεισμοπλήκτων δεν έχει πάρει δάνεια. Αντί γι’ αυτά, συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους περισσότερους, οι οποίοι απευθύνουν έκκληση στον δήμο να τους συμπαρασταθεί.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Γρεβενών Ανδρέας Τόσκας δήλωσε ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια καταδεικνύει στη μεγαλοπρέπειά της την προχειρότητα με την οποία προσεγγίζεται η όλη ιστορία του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας» σημειώνοντας ότι «το ελληνικό Δημόσιο όφειλε με αναλογικό τρόπο να κάνει κάποιον έλεγχο».

Καταλήγοντας ο κ. Τόσκας επισήμανε:
«Ως δήμος Γρεβενών θα αποστείλουμε εντός των ημερών εξώδικο προς τη ΔΕΗ για να λυθεί αυτή η προχειρότητα».

Σημειώνεται ότι το τέλος ακινήτων καλούνται επίσης να πληρώσουν και σεισμοπαθείς που έχουν μετατρέψει τις αποθήκες και τους στάβλους σε κατοικήσιμο χώρο.

ΠΗΓΗ: espresso.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Έστειλαν το ΧΑΡΑΤΣΙ στους ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ που ζουν σε ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ"

Αθήνα:Μία πόλη όλο άστεγους


Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο των αστέγων στην Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα. Σε 20.000 υπολογίζονται σήμερα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε εγκαταλειμμένα σπίτια ή σε άδειες αποθήκες.
Πολύ περισσότεροι βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν την τραγική αυτή κατάσταση. Νοικοκύρηδες, μόλις χτες, φτάνουν στην απόλυτη εξαθλίωση λόγω της κλιμακούμενης ανεργίας, των ανύπαρκτων ή συρρικνωμένων εισοδημάτων.
Είναι ο Παναγιώτης, ο Λεωνίδας, ο Λάμπρος. Ανθρωποι του μεροκάματου. Κάποιοι με σπουδές, άλλοι με οικογένεια. Ελληνες «νοικοκυραίοι» που έμεναν στο νοίκι, ή πλήρωναν στεγαστικό. Η κρίση και η ανεργία τούς χτύπησε αλύπητα. Σήμερα είναι οι «νεο-άστεγοι». Η νέα γενιά του δρόμου, όπως την παρουσιάζει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Έθνους». 

«Ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα καταντήσω έτσι. Εχω κλάψει πολύ. Ειδικά στην αρχή, όταν κοιμόμουν σε παγκάκι στο Σύνταγμα. Είδες πώς τα φέρνει η ζωή»; Συναντάμε τον 47χρονο Λεωνίδα στον ξενώνα αστέγων της ΜΚΟ «Κλίμακα». Πριν απολυθεί, δούλευε στην οικοδομή σε συνεργείο 60 ατόμων. «Μείναμε όλοι χωρίς δουλειά». Έφτασε να μην μπορεί να πληρώσει το νοίκι του, 280 ευρώ για ένα δυάρι στην Καλλιθέα. Οι γονείς του έχουν πεθάνει. Δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει κάνει οικογένεια. «Ευτυχώς τελικά. Το να βρεθείς άστεγος με αυτή την κρίση δεν είναι δύσκολο. Αν ζεις μόνο με το μεροκάματο και το χάσεις, τι θα κάνεις;».

Ο Λεωνίδας έχει δίκιο. Οι εκτιμήσεις των εμπλεκόμενων φορέων είναι αποθαρρυντικές. Ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων, Γιώργος Αποστολόπουλος, κάνει λόγο για αύξηση 15% των αστέγων και των πεινασμένων σε σχέση με πέρσι και ενδείξεις για μεγαλύτερο κύμα τους τελευταίους μήνες, ενώ αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η ΜΚΟ «Κλίμακα» λέει πως η αυξητική τάση του πληθυσμού των αστέγων κυμαίνεται από 20% ως 25%. Οι άνθρωποι της «Κλίμακας», που ασχολούνται πολλά χρόνια με τους άστεγους, εκτιμούν πως σε όλη την Ελλάδα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε αποθήκες, εγκαταλελειμμένα κτίρια, ξενώνες κ.λπ. είναι περίπου 20.000, ενώ πολλοί περισσότεροι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Ολοι, πάντως, οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν πως εκτός από ποσοτική η διαφορά πια είναι και ποιοτική.

Αλλάζει το προφίλ των ανθρώπων που διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης. Ανθρωποι που μέχρι τώρα μπορούσαν, έστω και με δυσκολία, να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση λόγω ανεργίας, χαμηλών ή ανύπαρκτων εισοδημάτων και αδυναμία στήριξης από την οικογένεια. Πρόκειται για άτομα παραγωγικών ηλικιών, νέοι με μισθούς 500 ευρώ, άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους λίγο πριν από τη σύνταξη.
«Σε σύγκριση με τον παραδοσιακό πληθυσμό των αστέγων έχουν μέτριο ως υψηλό μορφωτικό επίπεδο, δεν παρουσιάζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, εξαρτήσεις ή προβλήματα παραβατικότητας», σημειώνουν οι ειδικοί της «Κλίμακας». Αλλά και ο κ. Αποστολόπουλος βλέπει στο Ίδρυμα Αστέγων νέους και ανθρώπους που ήταν κάποτε επιχειρηματίες να ζουν στην εξαθλίωση. «Εμφανίζονται με καμπαρντίνες, ακόμη και με λάπτοπ στο χέρι και ζητούν φαγητό και στέγη...»

Αυτό που θυμούνται οι νεο-άστεγοι είναι η πρώτη νύχτα στον δρόμο. Ο Λεωνίδας γύριζε σαν τρελός. «Μετά από πολλές ημέρες αϋπνίας, με πήρε ο ύπνος σε ένα παγκάκι στο Σύνταγμα. Οταν άνοιξα τα μάτια μου, ο κόσμος με κοιτούσε. Μου ήρθε μια ντροπή…»

Οι ιστορίες των «νεο-αστέγων» μοιάζουν μεταξύ τους. Είναι ιστορίες ανεργίας, από ανθρώπους που εξαθλιώθηκαν μαζί με την κατάρρευση της οικοδομής και των άλλων παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Ο 55χρονος Λάμπρος ήταν εργολάβος οικοδομικών εργασιών. Είχε σπίτι στο Κερατσίνι, αλλά το πούλησε για να σώσει τη γυναίκα του, που έπασχε από καρκίνο. Τα τελευταία 11 χρόνια μένανε στο νοίκι, σε ένα τεσσάρι στη Νίκαια. Από το 2008 οι δουλειές μειώθηκαν σημαντικά. Το 2009 η γυναίκα του κατέληξε και ο ίδιος δυσκολευόταν ήδη να πληρώσει τα 600 ευρώ του ενοικίου. Πέρσι τον Νοέμβρη νοίκιασε μια γκαρσονιέρα με 150 ευρώ.

«Ούτε αυτά δεν μπορούσα να πληρώσω. Εφτασα να μην έχω λεφτά ούτε για καφέ». Από τον περασμένο Φλεβάρη είναι άστεγος. Στην αρχή κοιμόταν στο αυτοκίνητό του. «Ντρεπόμουνα τον κόσμο στη γειτονιά και πάρκαρα σε απόμερα μέρη, όπως στο δάσος Χαϊδαρίου. Αλλά φοβήθηκα. Βρήκα ένα στενό στο Μεταξουργείο και έμεινα εκεί δυο μήνες. Σηκωνόμουν στις έξι το πρωί για να μη με βλέπουν». Τον συναντάμε στον ξενώνα της «Κλίμακας». «Εβλεπα τους αστέγους και τους λυπόμουν. Δεν το φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα πως θα βρεθώ κι εγώ στον δρόμο...»

Ο 46χρονος Γιάννης κοιμάται σε ένα Αουντι, που μένει παρκαρισμένο στην Κωνσταντινουπόλεως. «Έχω φοβηθεί πολλές φορές. Έρχονται διάφοροι, κλωτσάνε τις πόρτες». Μέχρι πέρσι νοίκιαζε τριάρι στον Κολωνό. Δούλευε ως ηλεκτρολόγος σε συνεργεία που έπαιρναν μεγάλα έργα και αργότερα ως οδηγός. Από το 2008 είναι στην ανεργία.
«Ο παπάς της ενορίας μας είχε γράψει πολύτεκνους και παίρναμε πέντε μερίδες φαγητό από το συσσίτιο. Τρώγαμε τις τρεις το μεσημέρι και τις δυο το βράδυ». Η γυναίκα του, λέει, τον εγκατέλειψε μαζί με τον γιο του τον Οκτώβριο του 2008, «επειδή δεν έφερνα χρήματα στο σπίτι». Πήγε σε εκκλησία στα Σεπόλια και ζήτησε βοήθεια. Ντρέπονταν στη δική του γειτονιά. Οι πιστοί έκαναν έρανο και πλήρωσε τα νοίκια που χρωστούσε. Στρίμωξε τα πράγματα και τη μοτοσικλέτα του ανάμεσα σε τέσσερα κόντρα πλακέ, στην πυλωτή ενός φίλου του και βγήκε στον δρόμο.
«Στον δρόμο γνώρισα ανθρώπους που μου πρότειναν να μπουκάρουμε σε μαγαζιά, να μου δώσουν όπλο, ναρκωτικά. Δεν είχα ποτέ τέτοιες συναναστροφές. Ημουν οικογενειάρχης. Εγώ δουλειά ζητάω. Δεν είμαι κλέφτης...»

Ο 45χρονος Παναγιώτης έχει σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire στο Λονδίνο. Γύρισε στην Ελλάδα και αδυνατώντας να βρει θέση στο αντικείμενό του, δούλευε ως μάγειρας και αργότερα ως πωλητής σε εταιρεία ηλεκτρικών ειδών. Το 2006 πήρε ένα σπίτι 70 τ.μ. στα Ανω Πατήσια με δάνειο. Το 2008 έχασε τη δουλειά του. «Εκτός από 4ωρα σε τηλεφωνικά κέντρα, δεν έβρισκα τίποτε άλλο».

Οι δόσεις του δανείου άρχισαν να καθυστερούν. Κάποια στιγμή σταμάτησε και το επίδομα ανεργίας. Στις αρχές του 2010, έπειτα από πολλές απλήρωτες δόσεις, η τράπεζα του πήρε το σπίτι. «Το πρώτο διάστημα κοιμόμουν σε φίλους και μετά σε ένα εγκαταλελειμμένο στα Ανω Πατήσια». Οι γονείς του έχουν πεθάνει. Τα δύο αδέλφια του έχουν τις οικογένειές τους και τα δικά τους οικονομικά προβλήματα. Πώς ήταν η πρώτη νύχτα του στον δρόμο; «Γεμάτη φόβο. Δεν πρόκειται ποτέ να την ξεχάσω». Σήμερα κοιμάται σε ξενώνα αστέγων. «Το να κοιμάσαι στο δρόμο είναι σαν ζωντανός θάνατος. Γίνεσαι άγριο θηρίο». 


newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα "Αθήνα:Μία πόλη όλο άστεγους"

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ο σοσιαλιστής με τον φασίστα αγκαλιά

Πρέπει όχι πια να αναρωτιόμαστε ή να φοβόμαστε αλλά να παραδεχθούμε ότι το πολίτευμα στην Ελλάδα έχει καταλυθεί. Η Ελληνική Δημοκρατία δέχεται κι εκτελεί υπαγορεύσεις πιστωτών (που όμως μας χρωστούν, η Γερμανία, πολλαπλάσια ποσά). Το Ελληνικό Σύνταγμα δεν έχει υποκατασταθεί, αλλά αντικατασταθεί, από μια Σύμβαση οφειλετών – πιστωτών, δηλαδή το Μνημόνιο ή όπως άλλως θέλει ονομάζεσθαι στο μέλλον. Η προηγούμενη κυβέρνηση και η μεταμορφική σημερινή της εκδοχή, ήτοι η μεταβατική (ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν υπερασπίζονται την Ασυλία της χώρας, ούτε το βιοτικό επίπεδο του λαού -προεξάρχοντα προτάγματα του Ελληνικού Συντάγματος, ούτε καν την ανεξαρτησία του έθνους, την κυριαρχία του λαού και το αυτεξούσιον του κράτους. Αντιθέτως. Το πολίτευμα της Ελλάδος έχει γίνει το διαρκές των εντολών του Γερμανικού Λογιστηρίου και των Τραπεζών. Το Ελληνικό κράτος αδικοπραγεί εναντίον των πολιτών του, όπως αδικοπραγεί η Γερμανία κατά του Ελληνικού κράτους, όταν, ενώ δεν έχει καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις, βυθίζει, σαν τον τελευταίο τοκογλύφο, έναν ολόκληρο λαό στην υπερχρέωση, τη δουλεία και τον εξευτελισμό…
Μαράζι στα σπίτια -σε 500.000 νοικοκυριά δεν υπάρχει ούτε ένας που να εργάζεται
κρύα μέσα στη στάχτη της η εστία -με τη φερώνυμη θεά να απορεί με την πείνα για χρυσό εκείνων που σκλαβώνουν στην πενία τους άλλους, κρύα μέσα στις στάχτες της η εστία, η ψυχή του οίκου εκεί το γέλιο της οικογένειας εκεί η συζήτηση για τα προβλήματα της ημέρας και του βίου εκεί η ανησυχία κι ο μόχθος της μητέρας, εκεί και ο ερχομός του πατέρα εκεί γύρω απ’ την εστία τα πειράγματα των παιδιών, εκεί ο δείπνος και ο λογαριασμός της ημέρας, εκεί το πρωινό και οι ελπίδες, τα σχέδια, το άγχος, οι υποχρεώσεις, το πεταχτό φιλί του αποχαιρετισμού, εκεί στην εστία των σπιτιών με τη φερώνυμη θεά να αποστρέφει δακρύεσσα το πρόσωπο απ’ τα άδεια μάτια και τα κρεμασμένα άεργα χέρια, 500.000 νοικοκυριά που το τσουκάλι όταν βράζει, βράζει με δανεικά λεφτά, με τη βοήθεια ενός φίλου, ενός συγγενή, με σκυμένο το κεφάλι η Εστία να μη βλέπει σβηστές μέσα στις στάχτες τους τις εστίες της.
Ποιος είναι ο Μπαρόζο;
Ποιος είναι ο Ολι Ρεν, ο Βαν Ρόμπαϊ, ο κάθε χρυσοπληρωμένος απ’ τους Τοκογλύφους αληταράς που καταδικάζει πρόσωπα, οικογένειες, τάξεις, λαούς στην εξαθλίωση, στην απελπισία, στην ίδια την πείνα;
Ούτε μία τρίχα απ’ τα μαλλάκια ενός παιδιού δεν αξίζουν 80.000 σελίδες μονεταρισμού.
……………………………….
Ποιος είναι ο Μπαρόζο; Ποια είναι η Μέρκελ; Δολοφόνοι λόγω βλακείας ή δολοφόνοι λόγω δολιότητος;
Ενάμιση χρόνο τώρα το Μνημόνιο σκοτώνει την Ελλάδα – αυτό πλέον το παραδέχονται οι πάντες. Κι όμως!
Στη συνταγή του Μνημονίου και μάλιστα επί τα χείρω επιμένει όλη η αφρόκρεμα της καπιταλιστικής διαχείρισης, από τον Γιουνκέρ έως τον Σόιμπλε.
Γιατί;
Διότι είναι ηλίθιοι;
Οχι! διότι είναι δολοφόνοι. Ταξικοί δολοφόνοι.
Ξετσίπωτοι δολοφόνοι κι εκβιαστές που λένε το ένα ψέμα μετά το άλλο! Μόλις έναν μήνα πριν, επαινούσαν οι άθλιοι την Πορτογαλία ότι, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, υπακούει και πάει καλά.
Σήμερα η Πορτογαλία υποβαθμίστηκε απ’ τη Φιτς στην κατηγορία των σκουπιδιών, το ΑΕΠ είναι στο -3% και οι Πορτογάλοι κατεβαίνουν σε 24ωρη Γενική Απεργία.
Ποιος θα βουτήξει τον Μπαρόζο απ’ το λαιμό εν Μέση Οδώ ή τον Βαν Ρόμπαϊ και θα τον ρωτήσει: «γιατί, ρε παλιάνθρωπε λες με τέτοια άνεση τόσα ψέματα;»
Τα ίδια ψέματα που έλεγε σε μας ο Γιωργάκης, τα ίδια ψέματα λένε και στους Ευρωπαίους οι εγκάθετοι των τοκογλύφων.
Η Ιρλανδία -άλλο «παινεμένο» παιδί της υπακοής και της υποταγής- εφάρμοσε το δικό της Μνημόνιο έως κεραίας και κλάταρε! Τώρα ο Πρωθυπουργός της φτυσμένος από τον κάθε Ολυ Ρεν, παρακαλάει για «τεχνικές συζητήσεις», κοινώς για επαναδιαπραγμάτευση…
Ως πού θα πάει αυτή η δουλειά;
Πρέπει να πεθάνουμε, ώσπου να καταλάβουμε ότι είμαστε πεθαμένοι;
Ποιος λογικός κι εχέφρων πολιτικός θα μπορούσε να χώσει μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ χαράτσι για τα σπίτια;
Ουδείς!
Μόνον ο Βενιζέλος! Ο οποίος έχει διαπρέψει σε ανάλογης δολιότητας νόμους, όπως ο νόμος περί Τύπου, ο νόμος περί Ευθύνης Υπουργών κι άλλοι.
Ομως, το διάταγμα για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ δεν είναι τίποτε λιγότερο από φασιστικό. Μάλιστα καθιερώνει τη φασιστική λογική στην καθημερινή πολιτική συνιστά αυτό που λέμε «καθημερινό φασισμό» -το αισχρότερο δηλαδή δηλητήριο που μπορεί να διαχέεται σε μια Δημοκρατία.
Και ιδού ένα απ’ τα πρώτα αποτελέσματα, -έπονται κι άλλα- το υβρίδιο: ο κύριος Μάκης ΠΑΣΟΚ Βορίδης…

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet
Διαβάστε Περισσότερα "Ο σοσιαλιστής με τον φασίστα αγκαλιά"

ΣΟΚ:Ένας στους πέντε αστυνομικούς ακατάλληλος να κρατά όπλο

Αξιωματικός κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη σύντροφο του… Συνάδελφος του με το υπηρεσιακό όπλο και με μια χούφτα χάπια tavor στην τσέπη του εισβάλει σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ, αρπάζει τις εισπράξεις και συλλαμβάνεται από γυναίκα αστυνομικό…
Οι δυο απίστευτες υποθέσεις που εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με πρωταγωνιστές αστυνομικούς που υπηρετούσαν σε ιδιαίτερα ευαίσθητες υπηρεσίες (Βουλή και Αντιτρομοκρατική), έφεραν ...


ξανά στην επιφάνεια το τεράστιο θέμα της καταλληλότητας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας να φέρει όπλο.
Τα στοιχεία από το υπουργείο δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι έλεγχοι δεν είναι επαρκείς, καθώς μόνο 10.111 ένστολοι από τους περίπου 55.000 που ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία, έχουν περάσει από την ειδική επιτροπή για να ελεγχθεί η καταλληλότητα τους να φέρουν όπλο. Συνεπώς, σύμφωνα με το νόμο του 2003, η πλειονότητα των Ελλήνων αστυνομικών οπλοφορεί χωρίς να έχει περάσει από ψυχιατρικό έλεγχο. Κάτι που θεωρείται παράνομο αφού οι διατάξεις του νόμου είναι ρητές και προστάζουν ότι όλοι οι αστυνομικοί μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας πρέπει να … ξαπλώνουν στον καναπέ του ψυχιάτρου! Βέβαια θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχουν αποφοιτήσει από τις σχολές της Αστυνομίας περίπου 11.500 αστυνομικοί, οι οποίοι δεν έχουν ξαναεξεταστεί από ψυχολόγους, καθώς δεν έφτασε η… σειρά τους!

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία από τους 10.111 αστυνομικούς που ελέγχθησαν, οι 296 κρίθηκαν ακατάλληλοι να οπλοφορούν. Όσο και αν γένεται απίστευτο, με απλά μαθηματικά και με βάση τη στατιστική αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 2000 ένστολοί (από το σύνολο των αστυνομικών) οπλοφορούν ενώ, αν περνούσαν από την ειδική επιτροπή θα είχαν κριθεί ακατάλληλοι… Μάχιμος αστυνομικός τονίζει στο «ΘΕΜΑ» με ειλικρίνεια πως «Υπηρετώ 25χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία και ποτέ δεν έχω κληθεί να εξεταστώ για να διαπιστωθεί εάν είμαι κατάλληλος να φέρω όπλο…».
  
Στα… χαρτιά ουσιαστικά οι έλεγχοι
Πολλές φορές στο παρελθόν έχει τεθεί θέμα, για το πόσο κατάλληλοι είναι οι αστυνομικοί να χρησιμοποιούν όπλο και αυτό συνήθως γίνεται μετά από τραγικά συμβάντα. Όμως αν και εξαγγέλλονται μέτρα, το πρόβλημα παραμένει για να φτάσουμε το 2011 να έχουμε δυο απίστευτα συμβάντα με πρωταγωνιστές αστυνομικούς. Το τελευταίο χρόνο η αλήθεια είναι ότι γίνονται προσπάθειες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μπει μια τάξη σε αυτή την υπόθεση. Έτσι προσελήφθησαν 15 ιδιώτες ψυχολόγοι ως αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, σε τμήματα δοκίμων αστυφυλάκων, σε Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις και στα Τμήματα Προστασίας Ανηλίκων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, μετετάχθησαν στην κατηγορία αξιωματικών ειδικών καθηκόντων – ψυχολόγων και δέκα αστυνομικοί.

Τι λένε τα στοιχεία
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου προστασίας του Πολίτη συνολικά στην Ελληνική Αστυνομία υπηρετούν 42 ψυχολόγοι, 6 ψυχίατροι ενώ έχουν συσταθεί δύο ειδικές επιτροπές, μια στην Αθήνα και μια στην Θεσσαλονίκη από όπου αναμένεται να περάσει για εξέταση το σύνολο των Ελλήνων αστυνομικών. Κάθε επιτροπή αποτελείται από έναν ψυχίατρο και δύο ψυχολόγους ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εξετάζονται καθημερινά 30 αστυνομικοί, κάθε βαθμού από διάφορες υπηρεσίες της χώρας. Τον Ιούνιο συγκροτήθηκε και μια τρίτη επιτροπή η οποία ονομάζεται «επιτροπή προσφυγών» στην οποία απευθύνονται όσοι αστυνομικοί κρίνονται ακατάλληλοι προκειμένου να ασκήσουν ένσταση κατά της κρίσης της πρωτοβάθμιας επιτροπής. Από το Αρχηγείο έχει δοθεί σαφέστατη εντολή να δίνεται προτεραιότητα στους αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες αιχμής ενώ κατ ΄εξαίρεση «περνούν» περιπτώσεις αστυνομικών για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις κακής χρήσης όπλων, αστυνομικοί που αποσπώνται σε υπηρεσίες ή οργανισμούς στο εξωτερικό και όσοι υπηρετούν στο κοινοβούλιο και την υπηρεσία Προστασίας Υψηλών Προσώπων. Έτσι, αν και στη συγκεκριμένες υπηρεσίες υπάρχουν ψυχολόγοι ελάχιστοι αστυνομικοί έχουν εξεταστεί καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος. Κάτι που σημαίνει πως τόσο ο 46χρονος αρχιφύλακας της Αντιτρομοκρατικής, όσο και ο 32χρονος ανθυπαστυνόμος της Βουλής θα έπρεπε να είχαν ελεγχθεί και φυσικά να εντοπιστούν τα προβλήματα τους. Βέβαια η αλήθεια είναι πως οι επιτροπές από τις οποίες καλούνται να περάσουν οι ένστολοι δεν εξετάζουν αν είναι ψυχικά υγιείς, πάρα μόνο αν είναι κατάλληλοι να χρησιμοποιήσουν όπλο. Έτσι δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για την ψυχική κατάσταση του κάθε αστυνομικού…

Ελέγχονται ημερησίως περίπου 30 αστυνομικοί
Η ουσία είναι πως αν και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ θεωρητικά υποστηρίζει ότι ο αριθμός των 30 αστυνομικών που ελέγχονται καθημερινά αρκεί για να ελεγχθεί το Σώμα , μέσα σε πέντε χρόνια, κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί. «Πράγματι, μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί ένα μικρό ποσοστό όμως οι διαδικασίες εντείνονται, προσελήφθη επιπλέον επιστημονικό προσωπικό προκειμένου να καλυφθεί το έδαφος που χάθηκε τα τελευταία χρόνια» εξηγεί ένστολος που υπηρετεί σε καίριο πόστο.

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες αιχμής εκτιμούν πως το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό από ότι φαίνεται και δεν αρκεί μια απλή εξέταση από τις ειδικές επιτροπές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 27χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο αυτοκτόνησε μέσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους. Τότε η έρευνα έδειξε ότι ο νεαρός ένστολος είχε επισκεφθεί ψυχίατρο, είχε μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία και του είχε αφαιρεθεί το όπλο όμως στις αρχές του χρόνου, κρίθηκε ικανός ξαναπήρε το όπλο και επέστρεψε στην υπηρεσία του με τραγικά αποτελέσματα.

πηγή:www.protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα "ΣΟΚ:Ένας στους πέντε αστυνομικούς ακατάλληλος να κρατά όπλο"

Ο Γ.Παπανδρέου απαλλάσσει των καθηκόντων του τον Λ.Παπαδήμο!Δείτε την απόφαση


Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της 10ης Νοεμβρίου έχει δημοσιευθεί η απόφαση απαλλαγής από τα καθηκοντά του ,του Λουκά Παπαδήμου.Ποιος τον απαλάσσει; Ο Γιώργος Παπανδρέου! Από τι; Από το καθήκον να τον …
συμβουλεύει!
 Δηλαδή μέχρι να διοριστεί πρωθυπουργός ο Παπαδήμος, ήτανε διορισμένος σύμβουλος του Γ.Παπανδρέου.
 Δηλαδή ο Παπαδήμος συμβούλευε τον Γ.Παπανδρέου για τις ενέργειες της κυβέρνησης που απέτυχε και απολύθηκε.
 Δηλαδή τώρα ο “απαλασσόμενος” από τον Γ.Παπανδρέου Παπαδήμος, θα κάνει από μόνος του, ότι μέχρι χθες συμβούλευε να κάνει η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου που απέτυχε.


onalert.gr


Διαβάστε Περισσότερα "Ο Γ.Παπανδρέου απαλλάσσει των καθηκόντων του τον Λ.Παπαδήμο!Δείτε την απόφαση"

Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει 280.000 € το έτος την ….έδρα Ράιχενμπαχ!

Όπως και ο Όθωνας όταν ήρθε στην Ελλάδα, πλήρωσε η φτωχολογιά να του φτιάξουν ένα παλάτι που άρμοζε στην προσωπικότητά του ( και σε αυτό αποφασίζουν για τις τύχες μας σήμερα οι 300), έτσι και τώρα για τον κ. Ράιχενμπαχ, ακούγεται, ότι του φτιάχνουμε γραφεία, που θα φιλοξενήσουν την αφεντιά του και την υπόλοιπη Βέρμαχτ, …συγνώμη … Task Force στον 4ο όροφο του ΘΩΝ, στην συμβολή των Λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας.
Και το κόστος αυτού θα είναι μόνο 23.000 € τον μήνα ή αλλιώς 280.000 € ετησίως αν σας βολεύει καλύτερα! Ποιος τα πληρώνει αυτά;;;; Για μαντέψτε!!!! Αυτά ξέρετε τώρα θα τα αποκαλούμε και «τεχνοκρατιάτικα» ..κατά μία άλλη παρεμφερή ..έκφραση του σοφού λαού!!!!!
 

 prionokordela.gr

Διαβάστε Περισσότερα "Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει 280.000 € το έτος την ….έδρα Ράιχενμπαχ!"

Η πρώτη τρανσέξουαλ πολιτικός τις Πολωνίας..

Η Anna Grodsky είναι η πρώτη/ος  τρανσέξουαλ πολιτικός στην Πολωνία που μπήκε στο κοινοβούλιο!! Κατά την εισοδό της στην βουλή κάποιοι έσπευσαν να της σφίξουν το χέρι ενώ κάποιος πιο τολμηρός την φίλησε.


Διαβάστε Περισσότερα "Η πρώτη τρανσέξουαλ πολιτικός τις Πολωνίας.."

Ληστές πυροβόλησαν φοιτητές μέσα στην εστία του Ζωγράφου

Συνελήφθη 37χρονος!!!! αλλοδαπός που έμενε παράνομα στην εστία και είχε στην κατοχή του και ναρκωτικά


Στο άσυλο και ακόμα παραπέρα...
 

Διαβάστε το συμβάν και θα καταλάβετε τι γινόταν τόσο καιρό εκεί μέσα υπό την ανέχεια της πολιτείας και κάποιων που εκμεταλλευόντουσαν το άσυλο..

Σύμφωνα με την Αστυνομία όλα ξεκίνησαν  τις πρώτες πρωινές ώρες, εντός των νέων φοιτητικών εστιών του ΕΜΠ, στου Ζωγράφου, όταν δύο φοιτητές, ένοικοι δωματίων αντελήφθησαν δύο άγνωστα άτομα να προσπαθούν να διαρρήξουν διαμέρισμα του ισογείου. Οι δύο  δράστες που τους αντιλήφθηκαν τράπηκαν σε φυγή και ένας από αυτούς γυρίζοντας προς το μέρος τους πυροβόλησε εναντίον τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση, πλην όμως αστόχησε.

Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο του επεισοδίου, ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της εστίας, ότι οι δύο  άγνωστοι δράστες βρίσκονται πιθανότατα κρυμμένοι εντός δωματίων της εστίας.
Δικαστική λειτουργός συνοδεία αστυνομικών , διενήργησαν έρευνες σε τέσσερα δωμάτια της εστίας, στα τρία εκ των οποίων βρέθηκαν:

-    Στο πρώτο δωμάτιο ποσότητα κάνναβης μικτού βάρους 22 γραμμαρίων, έξι κλειδιά αυτοκινήτων, ένας σιδερένιος λοστός, ένα  μεταλλικό σφυρί, ένα  immobilizer, μία οθόνη Η/Υ και μία ηλεκτρική κιθάρα.
-    Στο δεύτερο δωμάτιο ποσότητα κάνναβης μικτού βάρους 1.008,7 γραμμαρίων.
-   Στο τρίτο δωμάτιο εντός του οποίου βρέθηκε να διαμένει παράνομα ο συλληφθείς, ποσότητα κάνναβης μικτού βάρους 3,4 γραμμαρίων, μία βαριοπούλα, ένα σφυρί, τρία κλειδιά αυτοκινήτου, τρεις γυάλινες συσκευές που χρησιμοποιούνται για χρήση ναρκωτικών ουσιών, ένας  ναργιλές, τέσσερα  κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή GPS και ένα  φυσίγγιο των 9mm.

Ο Πολωνός με το πιστόλι

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε και ένας 37χρονος Πολωνός , σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Ο αλλοδαπός συνελήφθη, νωρίς σήμερα το πρωί, να κατέχει ναρκωτικές ουσίες και συσκευές χρήσης ναρκωτικών ουσιών , φυσίγγιο όπλου των 9 mm, ενώ όπως διαπιστώθηκε, διέμενε παράνομα σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας.

Διαβάστε Περισσότερα "Ληστές πυροβόλησαν φοιτητές μέσα στην εστία του Ζωγράφου"

Εγκατέλειψε θύμα τροχαίου ο Νικ Καλάθης




«Κόλαφο» για τη συμπεριφορά του διεθνούς μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού Νικ Καλάθη αποτελεί η έκθεση της Τροχαίας Κηφισιάς που αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr. Ο δημοφιλής αθλητής κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου με τραυματισμό επιβάτη και στη συνέχεια εγκατάλειψη του θύματος.
To ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται ο καλαθοσφαιριστής των πρωταθλητών Ευρώπης και, σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, έχει ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μιας 35χρονης γυναίκας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 13ης Νοεμβρίου.
Οδός Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι, δύο ώρες και 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Νοεμβρίου: Το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνει ένα νεαρό ζευγάρι είναι σταθμευμένο σε φανάρι. Ξαφνικά, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του θύματος, ένα θηριώδες, μαύρο τζιπ πέφτει επάνω τους. Το αποτέλεσμα είναι το όχημά τους να προσκρούσει σε ένα μπροστινό αυτοκίνητο. Δημιουργείται, δηλαδή, καραμπόλα.
«Μας εγκατέλειψε»

Από το τράνταγμα η 35χρονη γυναίκα (η οποία επέβαινε ως συνοδηγός) τραυματίστηκε στον αυχένα. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά του ζευγαριού, ακολούθως αποβιβάστηκαν από το αυτοκίνητο. Από το τζιπ αποβιβάστηκαν ο Νίκ Καλάθης (τον οποίο όμως δεν αναγνώρισαν) και η αρραβωνιαστικιά του.
Ακολούθησε μικροένταση. Εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι, πριν καταφθάσει η Τροχαία, ο Νικ Καλάθης και η αρραβωνιαστικιά του επιβιβάστηκαν στο όχημά τους και απομακρύνθηκαν από τον τόπο του ατυχήματος.
Από μόνο του αυτό το γεγονός -που πιστοποιείται από το έγγραφο-ντοκουμέντο που βρίσκεται στη διάθεσή μας- προκαλεί πολλά ερωτήματα. Για ποιο λόγο ο μπασκετμπολίστας, τα στοιχεία του οποίου μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν γνωστά- σηκώθηκε και έφυγε; Αρμόζει σε έναν αθλητή αυτή η συμπεριφορά, από τη στιγμή που μάλιστα ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί;
Το δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών που συντάχθηκε λίγη ώρα αργότερα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο β’ οδηγός αποχώρησε χωρίς να αφήσει στοιχεία και πριν την άφιξή μας».
Δείτε το έγγραφο




Τον αναγνώρισαν μέσω του Διαδικτύου
Την επόμενη ημέρα, το ζευγάρι πήγε στην Τροχαία Κηφισιάς και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστου για
πρόκληση αυτοκινητικού ατυχήματος. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, το μόνο που γνώριζε ήταν ο τύπος του αυτοκινήτου (τζιπ), το χρώμα του (μαύρο) και ο αριθμός πινακίδας, τον οποίο είχε συγκρατήσει.
Από τα στοιχεία του οχήματος οι άνδρες της Τροχαίας κατέληξαν στην εταιρεία η οποία τα ενοικιάζει, στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, και λίγες ημέρες αργότερα το ζευγάρι αναγνώρισε τον Νικ Καλάθη μέσω φωτογραφιών που είδε από το Διαδίκτυο. Τότε πήγε εκ νέου στην Τροχαία και τον κατονόμασε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 35χρονη γυναίκα νοσηλεύθηκε στο ΚΑΤ και, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των αρμοδίων γιατρών, έχει υποστεί κάταγμα στον αυχένα, με τον χρόνο αποθεραπείας να μην έχει προσδιορισθεί ακόμα.
Τι υποστηρίζει ο Καλάθης  
Εντύπωση προκαλεί ότι όλο αυτό το διάστημα τόσο η ΚΑΕ Παναθηναϊκός όσο και ο διεθνής αθλητής τηρούν σιγήν ιχθύος, καθώς η δική τους θέση εκδηλώνεται μέσω ανεπίσημων διαρροών. Σύμφωνα με αυτές, η πλευρά του μπασκετμπολίστα ισχυρίζεται ότι το ατύχημα δεν έχει συμβεί όπως το περιγράφει το θύμα και ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση. Δεν εξηγεί, όμως, για ποιο λόγο ο αθλητής τράπηκε σε «άτακτη φυγή», πριν προσέλθει το Ανακριτικό Τμήμα της Τροχαίας.
Η zougla.gr επικοινώνησε με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία δήλωσε ότι το θέμα χειρίζεται ο αρμόδιος μάνατζερ, ο οποίος, όμως, λείπει στο εξωτερικό…
 

zougla.gr

Διαβάστε Περισσότερα "Εγκατέλειψε θύμα τροχαίου ο Νικ Καλάθης"

"Απεργός πείνας" της Υπατίας επιτέθηκε και επιχείρησε να βιάσει Ελληνίδα... Μόλις τον έπιασε η αστυνομία άρχισε απεργία πείνας για να μην απελαθεί!

Απεργία πείνας για να μην απελαθεί, ξεκίνησε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, ένας 20χρονος Μαροκινός, που συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος Χανιώτισσας στις Καλύβες Αποκορώνου.

Πρόκειται για έναν από τους λαθρομετανάστες που είχαν κάνει απεργία πείνας στην «Υπατία» της Αθήνας, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και σύμφωνα με την νομοθεσία έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης. Όμως αυτός, εκμεταλλευόμενος την διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί τότε για αναβολή της απέλασης των μεταναστών της «Υπατίας», ζητά να μην....
απελαθεί μετά την σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, πριν από λίγες ημέρες η γυναίκα πήγε σε κατάστημα στην περιοχή των Καλυβών όπου εργαζόταν ο 20χρονος και σύμφωνα με την καταγγελία της, αυτός της επιτέθηκε σκίζοντάς της τα ρούχα, με προφανή σκοπό τον βιασμό και μάλιστα την έβαλε με την βία μέσα στο αυτοκίνητό της, κάθισε στο τιμόνι και στην προσπάθειά του να το οδηγήσει το έριξε σε τοίχο.

Μετά την καταγγελία της, ο 20χρονος συνελήφθη , σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού, αλλά του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ασέλγεια. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την απέλασή του, όπως συμβαίνει με τους αλλοδαπούς που διαμένουν παράνομα στην χώρα και συλλαμβάνονται για διάφορα αδικήματα.
Διαβάστε Περισσότερα ""Απεργός πείνας" της Υπατίας επιτέθηκε και επιχείρησε να βιάσει Ελληνίδα... Μόλις τον έπιασε η αστυνομία άρχισε απεργία πείνας για να μην απελαθεί!"

Η πρώτη σύλληψη δημάρχου για χρέη ξεκινάει από τον Eβρο

Εγινε χθες η σύλληψη πρωην δημάρχου του κεντρικού Εβρου...
για χρέη δημοτικής επιχείρησης προς το δημόσιο, ύψους 137.000 ευρώ. Ο πρώην δήμαρχος διανυκτέρευσε στο κρατητήριο, και το μεσημέρι της Πέμπτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες. Πάντως, στην....

ίδια "παράβαση" φαίνεται ότι έχουν υποπέσει και άλλοι πρώην δήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων, οι οποίοι ήδη συμβουλεύονται

νομικούς για το πως θα αποφύγουν πιθανή δίωξη και τον διασυρμό...

 

trelokouneli

Διαβάστε Περισσότερα "Η πρώτη σύλληψη δημάρχου για χρέη ξεκινάει από τον Eβρο"

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚ: Χωρίς κανένα εισόδημα 500.000 Έλληνες!

Περίπου 500.000 άτομα ζούσαν το πρώτο εξάμηνο του 2011 σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εισόδημα, αφού όλα τα μέλη της ήταν άνεργοι, σύμφωνα με...


τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος. Το ποσοστό ανέρχεται στο 12,9%, από 9,8% που ήταν πέρυσι.

Η ΤτΕ εκτιμά ότι η ανεργία θα προσεγγίζει φέτος το 17%, ενώ το 2012 μπορεί να υπερβεί το 18%.

Σημαντικές απώλειες έχουν υποστεί και οι αποδοχές όσων εργάζονται. Οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας μειώθηκαν φέτος κατά 6,3%, μετά από πτώση 9,1% πέρυσι.

Στην ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική που παρέδωσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της ΤτΕ τονίζει ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει ότι αυτή τη φορά η χώρα μας θα τηρήσει κατά γράμμα τις υποχρεώσεις της.

Ο κ. Προβόπουλος δίνει έμφαση στην περιστολή των δαπανών υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αύξησης της φορολογικής επιβάρυνσης επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.


http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "ΣΟΚ: Χωρίς κανένα εισόδημα 500.000 Έλληνες!"

Γρηγόρης Ψαριανος για Αγανακτισμένους: «'Η πελάτης είναι ή μαλάκας»

Γρηγόρης Ψαριανος: «'Η πελάτης είναι ή μαλάκας»


Συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσει η συνέντευξη του βουλευτη της Δημοκρατικής Αριστερας Γρηγόρη Ψαριανού στο περιοδικό «Informer» και συγκεκριμένα η απάντηση του σε ερώτημα σχετικά με τους Αγανακτισμένους.
Ο βουλευτης ο οποίος με τις κατα καιρούς τοποθετήσεις του έχει ανάψει φωτιές, δεν μασάει τα λόγια του. Ιδού τι απάντησε στο έρώτημα για τους αγανακτισμένους:  
ΕΡ: «Ο κόσμος είναι θυμωμένος με τους πολιτικούς και η μούτζα των "αγανακτισμένων" στρέφεται κατά πάντων. Σας ανησυχεί αυτό και με ποιο τρόπο μπορεί να αλλάξει η εικόνα για τους πολιτικούς;»
ΑΠ: «Δικαίως είναι θυμωμένος ο κόσμος, αλλά δεν νομίζω να φταίει η μακαρίτισσα η γιαγιά μου... Στο χέρι του κόσμου είναι να αλλάξει τα πράγματα και το σκηνικό. Και όχι μόνο στις εκλογές, κάθε κάτι χρόνια κι εντός Βουλής. Παντού, με τη συμμετοχή του και με ένα είδος σοφίας... Αλλά μια και λέμε για πολιτικούς και Κοινοβούλια, οι πολιτικοί δεν εκλέγονται μόνοι τους, κάποιοι τους ψηφίζουν κι αν το κάνουν με κριτήριο ''Πελατειακό'' κάποτε θα το πληρώσουν, όπως γίνεται τώρα, με τους ''αγανακτισμένους πελάτες'' που πετάνε αυγά και μουντζώνουν αυτούς που οι ιδιοι ψήφισαν.
Αν ένας πολιτικός είναι Λαμόγιο ή καθήκι ή Μαλάκας και εκλέγεται επί 15 ή 20 ή 30 χρόνια ΣΥΝΕΧΩΣ, δεν λέει κάτι αυτό σ' όσους τον έχουν ψηφίσει δεκαπέντε φορές; Και δεν είναι ''εξαπατημένη νύφη'' ο κατά συρροήν και κατ' εξακολούθησιν ψηφοφόρος. Ή Πελάτης είναι ή Μαλάκας, είναι ''σήριαλ κίλλερ'' του εαυτού του. Τι ακριβώς μουντζώνει; Επίσης, πολλοί - και φίλοι μας - λένε ''εγώ ψηφίζω ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ ή ΑΠΕΧΩ κι έχω τη συνείδηση μου ήσυχη, δεν ψήφισα κανέναν κερατά''! Ρε φίλε, αριθμητική ξέρεις; Αν στους 1000 οι 950 ψηφίζουν άκυρα, λευκά ή απέχουν και οι 30 ρίξουν Ψ και οι 20 Χ, ο Ψ θα κάνει κυβέρνηση - δηλαδή Εγώ! - ο Χ θα 'ναι Αντιπολίτευση και οι 950 ξέρετε ΤΙ ΘΑ "ΝΑΙ; Μην πω καλύτερα, κατάλαβαν αυτοί... Την εικόνα και την ποιότητα των πολιτικών την ζωγραφίζει και την καθορίζει ο κόσμος. Κι αν φίλε μου την πάτησες (μια, δυο, τρεις..) πρόσεχε μην την ξαναπατήσεις.
Αν την πάτησες δεκαπέντε φορές, εντός, εκτός, εναλλάξ, που λέμε και στην γεωμετρία, ποιον μουντζώνεις; Βέβαια, υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν με σοφία, αλλά είναι δυστυχώς μειοψηφία. Και συνήθως αυτοί ψηφίζουν Μικρά Κόμματα. Ξέρετε, αν είχαμε στη Βουλή 10 κόμματα δεν θα 'χαμε φτάσει στην καταστροφή που οδηγηθήκαμε με τους Μαυρογιαλούρους του ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥτσικου πελατειακού κωλοχανείου των εναλλάξ αυτοδύναμων πανίσχυρων (ας γελάσω!..) κυβερνήσεων.
Σκεφτείτε πόσο ''χάλια'' είναι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με κυβερνήσεις συνεργασίας ή π.χ. το Βέλγιο κι η Ολλανδία που μένουν κάτι μήνες ή και χρόνια ''ακυβέρνητα''! Αλλά τι να πεις, έτσι που ψηφίζει ο σοφός Ελληνάρας, πασοκονουδού σε μέσο ποσοστό 80%, εδώ και 37 ολόκληρα χρόνια! Ελπίζω να μη μας έχει καταραστεί ο Μεγαλοδύναμος και ξαναδούμε ''αυτοδύναμες'' κυβερνήσεις. Εκλογές θα 'ρθουν, για να δούμε! Πελάτες μου!, που 'λεγε κι ο Μέγας Βέγγος»!

 http://www.iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Γρηγόρης Ψαριανος για Αγανακτισμένους: «'Η πελάτης είναι ή μαλάκας»"

Οι «χατζηαβάτηδες» Έλληνες πολιτικοί και οι Τούρκοι «νταήδες»

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Απρίλιος 2005. Ο κ. Γιώργος Λιλλήκας, την εποχή εκείνη υπουργός Εμπορίου της Κύπρου και «δεξί χέρι» του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου...

Παπαδόπουλου, φθάνει στην Αθήνα για μία μυστική αποστολή: μεταφέρει μήνυμα του Τάσσου Παπαδόπουλου στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και στον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.

« Στην Κύπρο ξεκινάμε μυστικές έρευνες στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) για να διαπιστώσουμε τι διαθέτουμε σε ορυκτό πλούτο. Θα μας στηρίξει η Ελλάδα σε περίπτωση που υπάρξει στρατιωτική αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας;», τους ρωτάει. Παράλληλα, η Κύπρος επαναφέρει την πρότασή της προς την κυβέρνηση Καραμανλή, να προχωρήσει σε χάραξη από κοινού της Ελληνικής και της Κυπριακής ΑΟΖ.

Η απάντηση της ελληνικής πλευράς στο πρώτο αίτημα, είναι θετική. Τόσο ο κ. Παπούλιας, όσο και ο κ. Καραμανλής, διαβεβαιώνουν τον κ. Λιλλήκα πως αν χρειαστεί θα σταθούν στο πλευρό της Κύπρου. Στην πρόσκληση όμως των Κυπρίων να προχωρήσει η Ελλάδα στην χάραξη των θαλάσσιων συνόρων της με την Κύπρο, η απάντηση του Κώστα Καραμανλή, είναι η ίδια με εκείνη του προκατόχου του Κώστα Σημίτη: αρνητική! Αποτέλεσμα, 6 χρόνια μετά;

Η κυπριακή πλευρά, αγνοώντας τις αντιδράσεις των Τούρκων, πραγματοποιεί ήδη έρευνες για φυσικό αέριο στην Κυπριακή ΑΟΖ. Οι πρώτες επίσημες άδειες για έρευνα υδρογονανθράκων στην Κύπρο, έχουν δοθεί και οι Κύπριοι ετοιμάζονται για την εξόρυξή τους!

Η Ελλάδα παρακολουθεί σαν το «χάνο» τις επιτυχίες της Κύπρου, τα τουρκικά μαχητικά να πετούν πάνω από το Καστελόριζο, την Τουρκία να υπογράφει με τη Shell για έρευνες -σε ποιές ακριβώς περιοχές άραγε;- και την ίδια στιγμή παραμένουμε η μοναδική χώρα της Μεσογείου που δεν έχει χαράξει δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, που στην ουσία θα μας έδινε το δικαίωμα να κάνουμε έρευνες για υδρογονάνθρακες στα δικά μας θαλάσσια «χωράφια» του Αιγαίου, με συνέπεια να περιοριζόμαστε στο Ιόνιο και προσεχώς στην Κρήτη.

Για τα μοιραία λάθη και την ατολμία των ελληνικών κυβερνήσεων μου μίλησε ο κ. Γιώργος Λιλλήκας - τέως υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (2003- 2006) και στη συνέχεια Εξωτερικών της Κύπρου μέχρι και το 2007, σε συνέντευξή του για περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ:

Γ. Λιλλήκας : « Η Ελλάδα γνώριζε από το 2005 ότι η Κύπρος σχεδίαζε μία σειρά από μυστικές έρευνες σε ολόκληρη την Κυπριακή ΑΟΖ, με στόχο να εκτιμηθεί ο ορυκτός πλούτος της Κύπρου. Ήταν από τις λίγες φορές που καταφέραμε να κρατήσουμε μυστικό ένα τόσο καίριο θέμα και να μην δει τα φώτα της δημοσιότητας.

» Εγώ προσωπικά είχα την τιμή να υποβάλλω την στρατηγική στον πρόεδρο Παπαδόπουλο ο οποίος αφού την ενέκρινε μου είχε ζητήσει να έρθω στην Αθήνα μυστικά, όπως και έπραξα. Ερχόμενος εδώ, είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και είχα πάρει την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν θέλαμε να προχωρήσουμε σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα χωρίς την έγκριση της Ελλάδας και πράγματι μας είχαν τότε διαβεβαιώσει ότι θα είναι στο πλευρό μας.

» Η μυστικότητα της δράσης μας στο θέμα των ερευνών για τον ορυκτό πλούτο, οφειλόταν στο γεγονός πως υπήρχε μία παράδοση στην Κύπρο που στηριζόταν σε φοβικά σύνδρομα για το πώς θα αντιδρούσε η Τουρκία. Πάντα γινόταν συζήτηση για το θέμα του ορυκτού μας πλούτου η οποία κατέληγε να είναι ακαδημαϊκή, λόγω της υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων και των πιθανών αντιδράσεων της Τουρκίας.

» Γι αυτό το λόγο ζητήσαμε από την κυβέρνηση Καραμανλή την κάλυψη της Ελλάδας. Την θέλαμε σε περίπτωση που υπήρχε αντίδραση της Τουρκίας, πέρα από εκείνη που εμείς εκτιμούσαμε. Δηλαδή ότι η Τουρκία δεν θα μπορούσε να πάρει στρατιωτικά μέτρα ή να αναλάβει δράσεις που θα οδηγούσαν σε θερμό επεισόδιο, αφού είχε θέσει ως στρατηγικό της στόχο, την ένταξη στην ΕΕ. Τελικά η δική μας εκτίμηση επαληθεύτηκε! Το διεθνές περιβάλλον και η ευρωπαϊκή πορεία, δεν επέτρεψαν στην Τουρκία να πάρει στρατιωτικά μέτρα για να μας παρεμποδίσει. Αρκέστηκε σε απειλές και εκβιασμούς.

» Εμείς, θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να σταθεί στο πλευρό της Κύπρου, αν η Τουρκία αντιδρούσε με στρατιωτική δράση και αυτή ήταν η διάθεση που μας εξέφρασε το 2005 και ο κ. Παπούλιας και ο κ. Καραμανλής. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε.»

Το "αγκάθι" του Καστελόριζου!

Κι ενώ ο κ. Καραμανλής το 2005 δήλωνε πρόθυμος να στηρίξει την Κύπρο αν οι Τούρκοι προχωρούσαν σε στρατιωτικό επεισόδιο, κανένας έλληνας πρωθυπουργός – ούτε και ο ίδιος- δεν έδειξε ανάλογη... τόλμη στο θέμα χάραξης της ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο!

Η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982/ άρθρο 121) αναφέρει ότι όλα τα νησιά που κατοικούνται διαθέτουν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και ότι η ΑΟΖ ενός νησιού καθορίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζεται και για τις ηπειρωτικές περιοχές.

Τα δικαιώματα ενός κράτους στην ΑΟΖ ενεργοποιούνται μόνο όταν η ΑΟΖ προσδιοριστεί, υιοθετηθεί και ανακοινωθεί από το παράκτιο κράτος. Όσο αυτό δεν συμβαίνει τότε η ΑΟΖ δεν υφίσταται και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, η θαλάσσια περιοχή που δεν ορίζεται ως ΑΟΖ, νομικά είναι μέρος της ανοικτής θάλασσας με ότι αυτό συνεπάγεται!

Το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας ως προς την ελληνική ΑΟΖ στο Αιγαίο, ονομάζεται Καστελόριζο! Το Καστελόριζο ως ένα κατοικημένο νησί, ανεξάρτητα από το μέγεθός του, δικαιούται να διαθέτει ΑΟΖ, αλλά πρέπει η Ελλάδα να την προσδιορίσει. Αν αυτό συμβεί τότε αυτομάτως λόγω της γεωγραφικής του θέσης η AOZ του Καστελόριζου, οριοθετεί την ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο και την Κύπρο. Αυτό στερεί από την Τουρκία τη δυνατότητα να έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο και –κυρίως- της αφαιρεί ένα πολύ μεγάλο μέρος από την κυριαρχία και συνεπώς το μερίδιό της στην λεκάνη Ηροδότου, που όπως όλα δείχνουν διαθέτει πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων!

Η χαμένη ευκαρία χάραξης ΑΟΖ με την Κύπρο

Η Κύπρος πρόσφερε το 2003 στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη μία μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει η Ελλάδα προβάδισμα στο θέμα του Καστελόριζου, οριοθετώντας την μεταξύ τους ΑΟΖ. Αν τότε ο έλληνας πρωθυπουργός είχε υπογράψει τη συμφωνία με την Κύπρο, αυτομάτως θα υπήρχε προηγούμενο υπέρ της χώρας μας στην περιοχή του Καστελόριζου. Το ίδιο ακριβώς λάθος, έκαναν λίγο αργότερα οι κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου!

Γ. Λιλλήκας: « Στο παρελθόν η Κύπρος ανέλαβε πρωτοβουλίες για την χάραξη κοινής ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Η απάντηση της ελληνικής πλευράς ήταν πως κάτι τέτοιο δεν χρειαζόταν. Είναι φανερό πως φοβήθηκαν την τουρκική αντίδραση. Με την άρνηση υπογραφής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, στην ουσία οι ελληνικές κυβερνήσεις αποφεύγουν να απαντήσουν στο μεγάλο και κρίσιμο ερώτημα: είναι ή όχι το Καστελόριζο το σύνορο που καθορίζει την ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη προς την ελληνική Μεσόγειο; Για εμένα η απάντηση είναι σαφής: ναι, είναι! Αν επιτέλους δεν το πράξει αυτό η Ελλάδα, και αφήσει το Καστελόριζο εκτός, θα είναι σαν να αναγνωρίζει ότι το δεν αποτελεί ελληνικό έδαφος, ότι δεν ανήκει επικράτεια της Ελλάδας, κάτι που θα ήταν εγκληματικό».

Υπάρχει κίνδυνος πολέμου με την Τουρκία λόγω ΑΟΖ;

Γ.Λιλλήκας: « Η δική μου θεωρία είναι πως όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μία επιθετική και επεκτατική χώρα όπως η Τουρκία, δεν πρέπει να προσπαθείς να ικανοποιήσεις τις ορέξεις της. Διότι κάθε φορά που τις ικανοποιείς με δικές σου υποχωρήσεις, αυτομάτως της ανοίγεις νέες ορέξεις και ουσιαστικά της δημιουργείς «βουλιμία»! Με το να μην αναφέρει καν η ελληνική κυβέρνηση την χάραξη ΑΟΖ στο Αιγαίο, δεν παρακάμπτει το πρόβλημα. Υπάρχει η φοβική νοοτροπία της τουρκική αντίδρασης.

«Πρέπει να διαλυθεί επιτέλους ο μύθος που υπάρχει ότι η Τουρκία δεν θα δεχτεί χάραξη ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο! Δικαίωμά της!! Η Ελλάδα έχει με το μέρος της το Διεθνές Δίκαιο. Πρέπει να υποβάλλει έναν χάρτη στην Τουρκία με μία πρόταση για χάραξη ΑΟΖ ανάμεσα στις δύο χώρες. Αν η Τουρκία δεν θελήσει να προχωρήσει, αυτό είναι πρόβλημα της Τουρκίας! Δεν μπορούν οι Τούρκοι να κρατούν ομήρους και επειδή δεν υπογράφουν να μην προχωρήσουμε σε έρευνες υδρογονανθράκων.

» Η στρατηγική την οποία είχαμε χαράξει στην Κύπρο στο θέμα αυτό, στηριζόταν σε ένα τρίπτυχο το οποίο είναι σημαντικό για τα μικρά ή μεσαίου μεγέθους κράτη. Πρώτον, ο καλός σχεδιασμός. Δεύτερον, η σύναψη συμμαχιών με ισχυρές χώρες και η σύζευξη των συμφερόντων τους με τα δικά μας, για να έχει έτσι η Τουρκία να αντιμετωπίσει και αυτές τις χώρες και όχι μόνο την Κύπρο ή την Ελλάδα. Τρίτον, η μυστικότητα.

» Η Ελλάδα κατά την δική μου εκτίμηση πρέπει να προχωρήσει σε έναν τέτοιο σχεδιασμό. Υπάρχουν πάρα πολλές μεγάλες χώρες, όπως η Αμερική, η Ρωσία, η Γαλλία, που ενδιαφέρονται και αναζητούν πηγές ενέργειας. Θα πρέπει συνεπώς η Ελλάδα να προχωρήσει στην αδειοδότηση ερευνών με εταιρείες από αυτές τις χώρες. Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία θα βρεθεί στην ίδια θέση που την έχει φέρει σήμερα η Κύπρος: θα είναι σε δίλλημα όχι να βυθίσει μία ελληνική πλατφόρμα ή ένα ελληνικό πλοίο, αλλά γαλλικό, ρωσικό ή αμερικανικό. Και φυσικά δεν θα το κάνει γιατί ξέρει πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην αναμέτρηση. Έτσι δημιουργούμε στους Τούρκους αντικίνητρα. Αν όμως το πλοίο είναι ελληνικό, τότε βάζουμε την Τουρκία σε πειρασμό!».
 

http://www.newsbomb.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Οι «χατζηαβάτηδες» Έλληνες πολιτικοί και οι Τούρκοι «νταήδες»"

Φυγαδεύτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης...Διπλή «επίθεση» στον υφυπουργό με αυγά και πορτοκάλια στη Μυτιλήνη

Σχέδιο απόδρασης, και μάλιστα δύο φορές, αναγκάστηκε να καταστρώσει η αστυνομία ώστε να φύγει ο Άδωνις Γεωργιάδης από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη...

Η πρώτη «απόδρασή» του, σύμφωνα με το lesvosnews.gr, έγινε όταν στο κτίριο είχε συγκεντρωθεί ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλουν μέσα και ο Άδωνις Γεωργιάδης φυγαδεύτηκε, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι του πέταξαν αυγά και πορτοκάλια.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε λίγο αργότερα οι διαδηλωτές έμαθαν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης βρισκόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «Αρχιπέλαγος» όπου έδινε συνέντευξη.
 

http://www.newsbeast.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Φυγαδεύτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης...Διπλή «επίθεση» στον υφυπουργό με αυγά και πορτοκάλια στη Μυτιλήνη"

Λαμία: Σε εφεδρεία ο μοναδικός υπάλληλος της Χημικής Υπηρεσίας

Στη χημική Υπηρεσία θα μπει λουκέτο. Βιομηχανίες, τελωνεία, οινοποιία, δεκάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή θα πρέπει να απευθύνονται στην Υπηρεσία της Λιβαδειάς...

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar οι 6 υπάλληλοι που προβλέπονταν για την υπηρεσία σύμφωνα με τις οργανικές θέσεις μόνο για ένα μικρό διάστημα εργάστηκαν όλοι μαζί. Ακολούθησαν μεταθέσεις αποσπάσεις για να φτάσει το προσωπικό να οδηγείται στην πρόωρη συνταξιοδότηση για να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις.
 Τώρα, μετά από αρκετά χρόνια προσφοράς στην Υπηρεσία και ο τελευταίο υπάλληλος ετοιμάζεται να καταθέσει άρον άρον τα χαρτιά του για να συνταξιοδοτηθεί και να αποφύγει την περιπέτεια της εφεδρείας .

 Με επιστολή του στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάικος επισημαίνει το πρόβλημα και ζητά να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η Υπηρεσία να συνεχίσει να λειτουργεί.
 

LamiaStar
Διαβάστε Περισσότερα "Λαμία: Σε εφεδρεία ο μοναδικός υπάλληλος της Χημικής Υπηρεσίας"

Καρπενήσι: Δωρεάν καυσόξυλα και πετρέλαιο για τις οικογένειες που περνούν δύσκολα...

Σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν οι πολίτες του Δήμου που αντιμετωπίζουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, η δημοτική αρχή αποφάσισε να δώσει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης και καυσόξυλα για τα τζάκια τους...

Μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας η Σοφία Ζαλοκώστα, σύμβουλος στον δήμο Καρπενησίου, τονίζει ότι οι δικαιούχοι δεν πρέπει να έχουν εισόδημα πάνω από 4.000 ευρώ ετησίως, να είναι μακροχρόνια άνεργοι και να μην έχουν άλλη κοινωνική στήριξη από τις υπηρεσίες του δήμου, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα Γεύματα Αγάπης.
 

http://www.newsit.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Καρπενήσι: Δωρεάν καυσόξυλα και πετρέλαιο για τις οικογένειες που περνούν δύσκολα..."

ΣΟΚ! Nέο τέχνασμα των παιδόφιλων για να βρίσκουν τα θύματά τους!

Νέο τέχνασμα για να εντοπίζουν τα πιθανά τους θύματα ανακάλυψαν οι  παιδόφιλοι.
Μέσα από τεχνολογίες του τύπου «βρες ένα φίλο» σε ιστοσελίδες κοινωνικές δικτύωσης, όπως το Facebook ανιχνεύουν την ακριβή θέση των ανήλικων θυμάτων τους.
Τα ανυποψίαστα παιδιά που αναρτούν την τοποθεσία τους στο κοινωνικό δίκτυο, δίνουν στους σεξουαλικούς δράστες την δυνατότητα μέσω του λογισμικού δορυφορικής πλοήγησης (satnav) να ανακαλύψουν την θέση τους με διαφορά μόλις μερικών μέτρων.
Ταυτόχρονα, με την ίδια τεχνολογία μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακούς χάρτες που παρουσιάζουν αναλυτικά τους ενδεχόμενους στόχους τους.
Γι αυτό το διαδικτυακό Κέντρο εκμετάλλευσης παιδιών και διαδικτυακής προστασίας προειδοποιεί τους μικρούς χρήστες του διαδικτύου.

Διαβάστε Περισσότερα "ΣΟΚ! Nέο τέχνασμα των παιδόφιλων για να βρίσκουν τα θύματά τους!"

Συνελλήφθη ο Φράνκο Αλφόνσο για υπόθεση 250 κιλών χασίς!

Ο πρώην σύντροφος της Αννίτας Πάνια, ανιψιός του σκηνοθέτη Όμηρου Ευστρατιάδη, τραγουδιστής και ηθοποιός, Φράνκο Αλφόνσο συνελήφθη...
ως μέλος διεθνούς κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις των αστυνομικών σε Ελλάδα αλλά και στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας!

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 250 κιλά χασίς που «ταξίδευαν» με νταλίκες ενώ........
η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς στα κεντρικά του ΣΔΟΕ, βρίσκονται και ανακρίνονται κάποιοι από τους συλληφθέντες.

Ο 45χρονος ηθοποιός που συνελήφθη σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί στην περιοχή του Γαλατσίου, όπου και διαμένει, είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2010 στην εξωτική Αρούμπα, καθώς σε βαλίτσα που είχε διπλό πάτο έκρυβε 4 κιλά καθαρής κοκαΐνης.
 

 eglimatikotita.gr

Διαβάστε Περισσότερα "Συνελλήφθη ο Φράνκο Αλφόνσο για υπόθεση 250 κιλών χασίς!"

ΣΟΚ: Αντάλλαζε την κόρη της, για μία βότκα

Καταπέλτης είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για 67χρονο Ηρακλειώτη...

- με παιδιά και εγγόνια - ο οποίος κατηγορείται ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ένα 12χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, τον ηλικιωμένο είχαν συλλάβει αστυνομικοί στο πάρκινγκ του Βενιζελείου, παραμονή Πρωτοχρονιάς και μάλιστα με τα παντελόνια κατεβασμένα!

Ο ισχυρισμός ότι του έπεσε το παντελόνι επειδή ήταν... μεγάλο, δεν έπεισε το Δικαστικό Συμβούλιο. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου παραπέμπονται να δικαστούν επίσης η μητέρα και η αδερφή της ανήλικης, οι οποίες σύμφωνα με το βούλευμα είχαν πλήρη επίγνωση της κατάστασης και μάλιστα φέρονται να «θυσίαζαν» το κοριτσάκι για ένα μπουκάλι βότκα, μερικούς καφέδες και λίγα ευρώ.

Είναι ανατριχιαστικό ότι το παιδί, παρά τα όσα τραγικά βίωσε, δεν έπαψε στιγμή να ζητάει τη μητέρα του, να εκφράζει την αγάπη του και να ζει με το φόβο ότι δεν θα την ξαναδεί.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο 67χρονος - ο οποίος δηλώνει νομοταγής οικογενειάρχης - φέρεται να είχε οδηγήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές το κοριτσάκι σε ερημικές τοποθεσίες, με τις «ευλογίες» της μητέρας και της αδερφής του.

Η υπόθεση που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία αποκαλύφθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα ενός γείτονα αστυνομικού, ο οποίος υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ενώ δεν βρισκόταν σε υπηρεσία, αποφάσισε να ακολουθήσει με το αυτοκίνητο του το όχημα του 67χρονου, στο οποίο μόλις είχε επιβιβαστεί το κοριτσάκι. Στην κατάθεση του είχε αναφέρει:

«Τους ακολούθησα και κατά την πορεία τους, αυτός σταμάτησε σε ένα οπωροπωλείο και αγόρασε κάποια πράγματα. Επίσης σταμάτησε και σε ένα σούπερ-μάρκετ. Στην συνέχεια μπήκαν στο πάρκινγκ του Βενιζελείου. Πάρκαρε το φορτηγάκι στο τέρμα του χώρου. Ήταν ερημικός με πλήρες σκοτάδι. Τότε κάλεσα μέσω του κέντρου Άμεσης Δράσης το περιπολικό της Ασφάλειας.

Μαζί με τους συναδέλφους μου πλησιάσαμε το όχημα. Ο οδηγός του φορτηγού μόλις είδε τα φώτα των οχημάτων μας, έβαλε αμέσως μπροστά το φορτηγάκι του και προσπάθησε να φύγει. Τότε τον μπλοκάραμε με τα αυτοκίνητα μας. Κατεβήκαμε φωνάζοντας «Αστυνομία». Ανοίξαμε την πόρτα του οδηγού και κατεβάσαμε τον οδηγό τραβώντας τον κάτω.

Διαπιστώσαμε ότι το παντελόνι του ήταν ξεκούμπωτο καθώς μόλις βγήκε, έπεσε στους αστραγάλους του. Αυτός αμέσως δήλωσε ότι θα είναι συνεργάσιμος, ότι «θα μας τα πει όλα» και συγχρόνως μούντζωνε το πρόσωπο του. Το κοριτσάκι αναστατώθηκε και έβαλε τα κλάματα».

Ο 67χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι απλώς βοηθούσε την οικογένεια επειδή την λυπόταν και ότι το κοριτσάκι τον ακολουθούσε στα ψώνια. Ισχυρίστηκε ότι την είχε φιλήσει μία και μοναδική φορά στο μέτωπο από στοργική διάθεση.

Για τη μητέρα της 12χρονης, η οποία κρατείται στις φυλακές Νεαπόλεως, το Δικαστικό Συμβούλιο την παραπέμπει σε δίκη για την κακουργηματική κατηγορία της προαγωγής στην πορνεία της ανήλικης και αναφέρει σε σχέση με την συμπεριφορά της ότι επέδειξε κυνικότητα, ψυχρότητα και αναλγησία όταν παρέδιδε τη θυγατέρα της έναντι υλικών ανταλλαγμάτων στον ηλικιωμένο.

24ωρο
Διαβάστε Περισσότερα "ΣΟΚ: Αντάλλαζε την κόρη της, για μία βότκα"

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚ: Η μυστική συμφωνία του Παπανδρέου για αγορά όπλων

Γερμανοί και Γάλλοι μας δίνουν δάνειο 110 δις ευρώ με αντάλλαγμα την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, ύψους 10,5 δις ευρώ, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα neweurope.online.
Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι τα δανεικά προς την Ελλάδα και η επιμονή για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, συνδέεται άμεσα με πωλήσεις οπλικών συστημάτων ύψους 10.5 δις ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα τέλη Οκτωβρίου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμφώνησαν με τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να χορηγήσουν στην Ελλάδα 110 δις ευρώ.
Η υπογραφή, την οποία Γερμανία και Γαλλία ζητούν επίμονα από τον Σαμαρά έρχεται ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

 http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "ΣΟΚ: Η μυστική συμφωνία του Παπανδρέου για αγορά όπλων"

Πρόστιμο στη Νατάσα Θεοδωρίδου

Για έναν απλό έλεγχο σταμάτησαν οι αστυνομικοί το αυτοκίνητο μάρκας smart,στην πλατεία Κολωνακίου χθες βράδυ και είδαν μόλις άνοιξε η πόρτα...

 να βγαίνει από μέσα η γνωστή τραγουδίστρια Νατάσα Θεοδωρίδου.Μόνο που δεν είχε μαζί της το δίπλωμά της , δεν φορούσε ζώνη και τα φιμέ τζάμια του αυτοκινητού της δεν ήταν δηλωμένα στην άδειά της.Αποτέλεσμα; Οι αστυνομικοί να την "στολίσουν " με ένα πρόστιμο 400 ευρώ και με αφαίρεση πινακίδων.Η ίδια πάντως η Νατάσα Θεοδωρίδου δέχτηκε στοϊκά τον έλεγχο αλλά και την ποινή, όχι σαν κάποιους άλλους συναδέλφους της , που νομίζουν ότι έπιασαν τον πάπα από τα α@@@ια και δημιουργούν σκηνές στους αστυνομικούς. 

 http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Πρόστιμο στη Νατάσα Θεοδωρίδου"

Σοκαρισμένη η Γαλλία από τον βιασμό και δολοφονία 13χρονης από 17χρονο συμμαθητή της


Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στη Γαλλία με την είδηση του βιασμού και τη δολοφονίας 13χρονης μαθήτριας από συμμαθητή της. Το 17χρονο αγόρι, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης...



4 μηνών στο παρελθόν για βιασμό και πάλι συμμαθήτριας του.

Η Agnes, όπως ήταν το όνομα του άτυχου κοριτσιού, ήταν μαθήτρια του γυμνασίου Cevenol International στην κεντρική Γαλλία. Το σώμα της βρέθηκε σε δάσος όπου ο δράστης την είχε παρασύρει. Εκεί αφού τη βίασε, την σκότωσε και έκαψε το σώμα της. Ο δράστης ομολόγησε το έγκλημα του και συνελήφθη.

Το βασικό θέμα που έχει τώρα τεθεί, είναι πώς γίνεται να συνέβη το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα τη στιγμή που το αγόρι είχε ήδη καταδικαστεί και ήταν γνωστό το ιστορικό του. Όλα δείχνουν πως μετά τη φυλάκιση του, ο 17χρονος είχε επιδείξει καλή συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να του επιτραπεί να πραγματοποιήσει εγγραφή σε σχολείο.

Ο διευθυντής του σχολείου που τα δύο παιδιά φοιτούσαν, ισχυρίστηκε πως αν και ήταν γνωστό ότι ο 17χρονος είχε στο παρελθόν απασχολήσει τη δικαιοσύνη, κανένας δεν γνώριζε την κατηγορία που του είχε αποδοθεί. Αντιθέτως, οι γονείς της μαθήτριας φαίνονται πεπεισμένοι πως το σχολείο αν και γνώριζε τι είχε συμβεί, του επέτρεψε να γραφτεί. «Ο φόνος θα μπορούσε να αποφευχθεί ένα επιδεικνυόταν μικρότερη αδιαφορία», δήλωσε η τραγική μητέρα.

Η υπόθεση συντάραξε την κοινή γνώμη, με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, να δηλώνει πως θα ερευνηθούν πιθανά προβλήματα στη λειτουργία του ποινικού συστήματος της χώρας. 


 http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Σοκαρισμένη η Γαλλία από τον βιασμό και δολοφονία 13χρονης από 17χρονο συμμαθητή της"

Ελικόπτερο έπεσε ενώ τοποθετούσε χριστουγεννιάτικο δέντρο [βίντεο]

Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία, ελικόπτερο, πτώση, χριστουγεννιάτικο δέντρο, έλικας, πυλών

Από θαύμα γλίτωσε ένας πιλότος στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, όταν το ελικόπτερό του κατέπεσε και κόπηκε στα δύο, την ώρα που σήκωνε ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, μήκους 26 μέτρων.
Ο έλικας του ελικοπτέρου πιάστηκε σε ένα καλώδιο, καθώς το σκάφος πετούσε πολύ χαμηλά, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να πέσει σε ένα πυλώνα.
Παρά τη θεαματική πτώση, ο πιλότος κατάφερε να γλιτώσει μόνο με μερικές μελανιές κι ένα κολάρο επειδή τραντάχτηκε ο λαιμός του.




http://www.iefimerida.gr/







Διαβάστε Περισσότερα "Ελικόπτερο έπεσε ενώ τοποθετούσε χριστουγεννιάτικο δέντρο [βίντεο]"

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Όλη η αλήθεια για τον εκβιασμό με τη χρεοκοπία και την έκτη δόση

Η μισή αλήθεια είναι αυτή που παρουσιάζουν οι δανειστές μας για να “τρομάξουμε” με το ενδεχόμενο να μην εκταμιευτεί η έκτη δόση. Όλη αυτή η ιστορία με τα 8 δισ. που αναλογούν στην έκτη δόση, κρύβει την άλλη μισή αλήθεια. Τα 6 περίπου δισ. από τα 8 που είναι να λάβουμε, αν και όποτε τα λάβουμε, θα πάνε υπέρ… τοκοχρεολυσίων, και τα υπόλοιπα 2 δισ. στην ουσία προορίζονται για εσωτερική κατανάλωση. Αυτό όμως που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι η μεγάλη απάτη των δανειστών με το αγγλικό δίκαιο στο οποίο υπάγονται οι νέες δανειακές συμβάσεις.
Η πρώτη δανειακή που αφορούσε σχεδόν 110 δισ. ευρώ προέβλεπε ότι θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Μετατράπηκε με αυτόν τον τρόπο το 1/3 του ελληνικού χρέους, σε “άλλο” χρέος και υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο, ενώ υπάρχει πάντα και η παράγραφος για την άρση ασυλίας επί της εθνικής κυριαρχίας σε περίπτωση που δεν μπορούμε να το αποπληρώσουμε. Αυτό επιχειρούν τώρα και τη νέα δανειακή σύμβαση, ώστε να υπόκειται πλέον το 100% του χρέους στο αγγλικό δίκαιο. Τώρα μας απειλούν ότι δε θα πάρουμε την έκτη δόση, ενώ μένει ακόμη στον αέρα και η νέα δανειακή σύμβαση που “συνδέεται” με την πορεία της διαπραγμάτευσης για την ανταλλαγή των ομολόγων.
Όσο εκβιάζουν την Ελλάδα με τη μη εκταμίευση της έκτης δόσης, πιέζουν και τα spreads των ισπανικών και των πορτογαλικών ομολόγων, από τη στιγμή που οι δικές τους τράπεζες δεν θα μπορέσουν να “εισπράξουν” τα τοκοχρεολύσια. Το ντόμινο αυτό απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Τόσο για μας, όσο και για τους δανειστές μας!
 
http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Όλη η αλήθεια για τον εκβιασμό με τη χρεοκοπία και την έκτη δόση"

ΣΟΚ: Πρωτιά Ελλάδας σε μορφές ενδοοικογενειακής βίας λόγω κρίσης!

Ου γαρ έρχεται μόνη η… κρίση! Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα – που έγινε και στην Ελλάδα- αυξημένα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας  καταγράφoνται και στην χώρα μας λόγω της κρίσης! Πρόκειται για την  έρευνα DOVE (Domestic Violence in Europe) που διεξήχθη ταυτόχρονα σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες. Την έρευνα διεξήγαγε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ  η εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης MARC, σε δείγμα 548 ανδρών και γυναικών 18 ετών και άνω.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα περιστατικά τόσο της ψυχολογικής όσο και της σωματικής ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα εν καιρώ οικονομικής κρίσης. Τα ποσοστά εμφανίζονται αυξημένα σε σύγκριση με παλαιότερα ερευνητικά στοιχεία της χώρας μας, αλλά και σε σύγκριση με τα αντίστοιχα τελευταία στοιχεία των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των 8 χωρών (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Σουηδία και Βέλγιο) η Ελλάδα εμφανίζεται πρώτη, με τα υψηλότερα ποσοστά, στις κατηγορίες της ψυχολογικής κακομεταχείρισης και της σωματικής επίθεσης, ενώ στις κατηγορίες της σεξουαλικής βίας και των τραυματισμών τις δύο πρώτες θέσεις κατέχουν η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δοθούν στη δημοσιότητα στη διάρκεια ειδικής ημερίδας την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ώρα 12.00 στα γραφεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Λ. Αλεξάνδρας 196.

http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "ΣΟΚ: Πρωτιά Ελλάδας σε μορφές ενδοοικογενειακής βίας λόγω κρίσης!"

Ανάλυση-ΣΟΚ: «Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να διατηρήσει το Αιγαίο»!


Ανάλυση-ΣΟΚ: «Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να διατηρήσει το Αιγαίο»!

Η ανανεωμένη γεωπολιτική ανάλυση που κάνει το αμερικανικό think tank Stratfor για την Ελλάδα δεν είναι ούτε ευχάριστη, ούτε αισιόδοξη. Χωρίς τα όσα υποστηρίζουν οι «εγκέφαλοι» του αμερικανικού think tank να πρέπει να αποτελούν θέσφατα,έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τι υποστηρίζουν για τη χώρα και τι μηνύματα προσπαθούν να περάσουν.
Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή το Stratfor καταλήγει στο δύκολο παρόν και στο απρόβλεπτο μέλλον της Ελλάδας.
Οι συντάκτες της ανάλυσης λένε ότι η από αρχαίων χρόνων επιδίωξη για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί ούτε σαν …όνειρο να συζητηθεί και η επιτακτική ανάγκη πλέον είναι ο έλεγχος του Αιγαίου. Αλλά αυτό όπως μάλλον χαιρέκακα υποστηρίζουν δεν μπορεί να να γίνει χωρίς «εξωτερικό προστάτη». «Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί τη μείωση του γεωπολιτικού της ρόλου«,αναφέρει η ανάλυση του Stratfor ,στην οποία επισημαίνεται και η ραγδαία άνοδος της Τουρκίας.
«Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί ένα τρόπο για να ξαναγίνει χρήσιμη στις μεγάλες δυνάμεις -πράγμα απίθανο εκτός αν υπάρξουν συγκρούσεις στα Βαλκάνια- ή θα πρέπει να επιδιώξει μια διαρκή ειρήνη με τη Τουρκία»,γράφουν.
Τα επόμενα τρία χρόνια,συνεχίζει η ανάλυση θα είναι έτσι κι αλλιώς καθοριστικά με την χρεοκωπία να είναι πάντα ένα ανοιχτό.Το Stratfor, υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να «τραβήξουν τη πρίζα«,μόλις νοιώσουν ασφαλείς από τις επιπτώσεις που θα έχει η εκδίωξή της.
Η κατάληξη της ανάλυσης είναι δραματική:
«Μετά τη χρεοκωπία η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει τη πλήρη κατάρρευση και κοινωνική βία που έχει να δει από τη περίοδο της Χούντας.Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο άγνωστο.Και για πρώτη φορά από το 1820 είναι πραγματικά μόνη» .

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Ανάλυση-ΣΟΚ: «Η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να διατηρήσει το Αιγαίο»!"

Χάρρυ Κλύνν : “ Ανοιχτή επιστολή στον Α. Σαμαρά : Στείλε τους στο διάολο…και πάμε…τώρα σε εκλογές…”




Ανοιχτή επιστολή στον Α. Σαμαρά
Τα Ευρωκαθάρματα και τα ανδρείκελα των τοκογλύφων ξεπέρασαν όλα τα όρια, επιδιώκοντας με πολιτικά ανεπίτρεπτο και ηθικά κατάπτυστο τρόπο την καταρράκωση της Εθνικής μας αξιοπρέπειας.
Τα ξεκούδουνα της βρωμιάρας ΕΕ και του φασιστικού μορφώματος της Γερμανίας του Δ’ Ράιχ, με τα ναζιστικά κατάλοιπα Μέρκελ και Σόιμπλε, επιδιώκουν για μια ακόμη φορά να αλλάξουν ολοσχερώς τις πολιτικές και κοινωνικές δομές της Ευρώπης, βασισμένοι στη βρικολακιασμένη εθνοσοσιαλιστική έννοια του «ζωτικού χώρου», που τόσα δεινά συσσώρευσε στο παρελθόν στην ανθρωπότητα.
Πειραματόζωο στο καλά σχεδιασμένο σχέδιο οικονομικής εξόντωσης και προτεκτορατοποίησης του Ευρωπαϊκού Νότου, η «χρεοκοπημένη» Ελλάδα, θύμα του νέου οικονομικού και ηθικού ολοκαυτώματος που εκβιαστικά επιχειρείται.
Οι αλητοφασίστες της Ευρώπης γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα σχέδια τους θα ευδοκιμήσουν μόνο όταν καμφθεί το φρόνημα και τσαλακωθεί η Εθνική Αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού και εκβιάζουν με συμμάχους τους θλιβερούς Παπανδρεομειοδότες, τους αχυροκαρατζαφέρηδες, τις Μητσοτακοντόρες και τους τραπεζοπαπαδήμους…
Αντώνη Σαμαρά, μην υπογράφεις το θάνατο της Εθνικής μας αξιοπρέπειας.
Μη βάζεις την υπογραφή σου στον ενταφιασμό της Ελλάδας και της Ελληνικής ιδέας.

Πέταξε με τις κλωτσιές από το Μαξίμου τον προγραμματισμένο διαπραγματευτή της Goldman Sachs και δώσε τέλος στο κυβερνητικό έκτρωμα που παζαρεύει τις τύχες των παιδιών και των εγγονιών μας.
Στείλε τους στο διάολο, εκεί που εξάλλου ανήκουν, και πάμε εδώ και τώρα σε εκλογές…
ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ…

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)


http://harryklynn.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Χάρρυ Κλύνν : “ Ανοιχτή επιστολή στον Α. Σαμαρά : Στείλε τους στο διάολο…και πάμε…τώρα σε εκλογές…”"

Δημοφιλείς αναρτήσεις