" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Λάθος αξίας 5,2 εκατομμυρίων...

Τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ είναι μια διοργάνωση στην οποία 22 ποδοσφαιριστές Τετάρτη-Κυριακή κλωτσάνε μια μπάλα και στο τέλος ο ΠΑΟ βγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια πολύς λόγος γίνεται για το πως επετεύχθη αυτό φέτος...


Φτάσαμε αισίως στο πέμπτο έτος ζωής της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟ εν τέλει εκμεταλλεύτηκε το +4 με το οποίο ξεκίνησε στη διοργάνωση, σε συνδυασμό με κάποιες διαιτητικές αποφάσεις που λειτούργησαν υπέρ του.

Χθες, λοιπόν, στο ΟΑΚΑ διεξαγόταν ένα ντέρμπι αξίας περίπου 6 εκατ. ευρώ τα οποία θα έμπαιναν στα ταμεία ενός εκ των δύο συλλόγων. Η πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει από μόνη της 2,2 εκατ. ευρώ ενώ πιθανός αποκλεισμός σε αυτή τη φάση οδηγεί στους ομίλους της δεύτερης τη τάξη διοργάνωσης συν 3 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 16ο λεπτό με ένα γκολ του Λυμπερόπουλου -πιθανότατα το τελευταίο της καριέρας του- το οποίο βέβαια ακυρώθηκε αδίκως από τον βοηθό Σωτηρόπουλο ως οφσάιντ. Και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η Ένωση έχει αποδείξει ότι δεν είναι η ομάδα που μπορεί να κερδίζει ΚΑΙ τους διαιτητές ενώ και ο τραυματισμός 2 βασικών παικτών(Λεονάρντο-Μανωλάς) μέσα στο παιχνίδι έκαναν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Νίκο Κωστένογλου. Ο Καβαλιώτης τεχνικός, με τη σειρά του έβαλε το κερασάκι στην «πικρή» τούρτα των κακοδαιμονιών και με τις άστοχες επιλογές του έσπρωξε το τριφύλλι στη νίκη.

Μπορεί λοιπόν η ΑΕΚ να βγαίνει για άλλη μια φορά αδικημένη από τη διαδικασία των πλέι οφ αλλά της κόστισε η αδυναμία να πάρει βαθμούς στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, σε συνέχεια του κακού σερί που είχε από το πρωτάθλημα και πήρε τουλάχιστον το καλό εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ.

Απεναντίας η ομάδα του Φερέιρα δεν είπε όχι στα διαιτητικά(και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ) και τακτικά λάθη του αντίπαλού της παίρνοντας το καλύτερο εισιτήριο της ειδικής βαθμολογίας. Να σημειωθεί κιόλας το γεγονός ότι το «τριφύλλι» έχει αρκετές πιθανότητες να αγωνιστεί στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση καθώς είναι δεδομένα στους δυνατούς και στους δύο προκριματικούς γύρους.

Όσον αφορά το ματς της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τον κακό δεύτερο γύρο και με τρεις ήττες τερμάτισε τελευταίος ξεκινώντας από τις 19 Ιουλίου τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις όντας βέβαια ισχυρός σε όλες τις κληρώσεις. Ο Ατρόμητος από την άλλη πλευρά, κέρδισε...ξεκούραση 10 επιπλέον ημερών(31 Ιουλίου ή 1η Αυγούστου το πρώτο επίσημο παιχνίδι) αλλά ο Γιώργος Δώνης καλείται να κάνει ένα θαύμα για να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ καθώς θα βρίσκεται στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Από Δημήτρης Σκαρτσιούνης
E-mail: dimskarts@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις