" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΑΙΣΧΟΣ : Λεφτά -για κόμματα- υπάρχουν..

Τα κόμματα θα λάβουν συνολικά 11 εκατ. ευρώ ως β΄ δόση της έκτακτης εκλογικής επιχορήγησης και δωρεάν ραδιοτηλεοπτικό χρόνο ενώ περίπου 17 εκατ. ευρώ έλαβαν και για τις εκλογές του Μαΐου...

Ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα είναι η χρηματοδότηση των κομμάτων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, σύμφωνα με τις...  


υπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ. 

Το ενδιαφέρον στοιχείο, όμως, είναι ο τρόπος με τον οποίο μοιράζεται η πίτα, ύστερα από την αλλαγή του εκλογικού χάρτη.

Έτσι, τα κόμματα θα λάβουν συνολικά 11 εκατ. ευρώ ως β΄ δόση της έκτακτης εκλογικής επιχορήγησης και δωρεάν ραδιοτηλεοπτικό χρόνο -έναντι περίπου 17 εκατ. ευρώ που έλαβαν για τις εκλογές του Μαΐου.

Ως εκλογική επιχορήγηση, τα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή από τις εκλογές του Μαΐου συν τους Οικολόγους (λόγω Ευρωβουλής), τον ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία θα μοιραστούν 4.148.000 ευρώ. 


Το ποσό κατανέμεται με βάση τα ποσοστά στις εκλογές της 6ης Μαΐου, γεγονός που σημαίνει ότι μεγάλοι χαμένοι είναι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (λόγω της πτώσης των ποσοστών τους) και μεγάλος κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα υπόλοιπα 7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν ως είθισται για τη δωρεάν προβολή των κομμάτων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. 


Το ποσό αυτό θα μοιραστεί επίσης με βάση τα ποσοστά της 6ης Μαΐου, αλλά αφορά σε όλα τα κόμματα που συγκέντρωσαν άνω του 0,25% των ψήφων.

Κατά τα λοιπά, οι υπουργικές αποφάσεις ορίζουν ότι το όριο των εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο βουλευτή παραμένει ως έχει, ενώ δεν τίθεται περιορισμός στις εμφανίσεις τους σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, λόγω λίστας.








http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις