" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Οι κοινωνικοί εταίροι ξεμπροστιάζουν τον Βενιζέλο! Πανικός στην Ιπποκράτους!







Φωτογραφία για Οι κοινωνικοί εταίροι ξεμπροστιάζουν τον Βενιζέλο! Πανικός στην Ιπποκράτους!
Δεν ξέρει από πού να κρυφτεί ο Βενιζέλος και το επιτελείο του! 

Τελευταία «βόμβα» έπεσε από τον ΣΕΒ, που ξεμπρόστιασε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε για τα εργασιακά.

Θυμηθείτε ότι πριν από λίγες μέρες ο Βενιζέλος υποστήριξε ότι οι εργοδότες από την «πίσω» πόρτα πίεσαν την τρόικα για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τη μείωση του.... κατώτατου μισθού, ενώ ο ίδιος δεν ήθελε. 

Ο ίδιος ο ΣΕΒ, όμως, τον «άδειασε»! Με επιστολή που έστειλε προς την ΓΣΕΕ ζητάει να καταργηθούν οι νόμοι Βενιζέλου με τους οποίους μειώθηκε κατά 22% ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε η μετενέργεια! 

Όχι μόνο αυτό, αλλά κύκλοι του ΣΕΒ κατηγορούν τον Βενιζέλο ότι ο ίδιος, ως Υπουργός Οικονομικών τότε, πίσω από την πλάτη των κοινωνικών εταίρων «τα έδωσε όλα στην τρόικα» αποδεχόμενος χωρίς καμία διαπραγμάτευση την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ουσιαστικά ο Βενιζέλος αποδέχθηκε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντας εργοδοτών – όχι συνολικά του ΣΕΒ – που ήθελαν το «κράτος πατερούλης» να παρέμβει για να μειώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. 

Ο Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, την περίοδο που συζητούσε με την τρόικα τα μέτρα για τα εργασιακά, όχι μόνο δεν προσπάθησε να βάλει «κόκκινες γραμμές», όχι μόνο δεν «ίδρωσε» διαπραγματευόμενος σκληρά, αλλά συμπεριφερόταν ως ντίλερ για την εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένων εργοδοτών. 

Το μοναδικό πολιτικό εμπόδιο σε αυτό το ντηλ του Βενιζέλου ήταν η στάση της πρώην Υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη, η οποία είχε διαμηνύσει ότι δεν επρόκειτο να ψηφίσει το άρθρο 37, ούτε το δεύτερο Μνημόνιο. 

Θυμίζουμε, ότι η Κατσέλη ως Υπουργός Εργασίας είχε βάλει «κόκκινη γραμμή»  αποτρέποντας την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, με αποτέλεσμα να την ανασχηματίσουν όπως-όπως τον Ιούνιο του 2011.

Φοβούμενος ο Βενιζέλος μήπως η Κατσέλη με την στάση της να μην καταψηφίσει το άρθρο 37 συμπαρασύρει κι άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είχε εκβιάσει τον τότε Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ότι αν δεν παραιτούσε την Κατσέλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, τότε ο ίδιος θα έριχνε την Κυβέρνηση.

Ο Βενιζέλος του σήμερα, πίστευε ότι με την κωλοτούμπα που έκανε πριν λίγες μέρες, λέγοντας ότι θα διαπραγματευθεί για να αρθούν οι αντεργατικοί νόμοι που οι «κακοί εργοδότες» επέβαλαν μέσω της τρόικα, θα μπορούσε να παραπλανήσει τους πολίτες. 

Δεν υπολόγιζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή του κοινωνικούς εταίρους, οι οποίοι τραβάνε τα μαλλιά τους με τις καθημερινές κωλοτούμπες του Βενιζέλου. Το ξεμπρόστιασμα από τον ΣΕΒ δεν το περίμεναν στο ΠΑΣΟΚ.

Το ξαναγράψαμε: 

η κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις εντείνει τον εκνευρισμό Βενιζέλου ο οποίος θα γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτος. 

Σύσταση προς ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.: 

δεν χρειάζεται να κάνετε καμία προεκλογική καμπάνια κατά του ΠΑΣΟΚ. 
Το φροντίζει για εσάς καθημερινά ο Βενιζέλος!












Λάμπρος Κ.
Kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις