" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Πάσχα στην Ελλάδα. Τα Πασχαλιάτικα έθιμα από την Κρήτη ως τον Έβρο

Με κατάνυξη αναμένουν  την Ανάσταση του Κυρίου οι Έλληνες  σε κάθε γωνιά της χώρας. 

Ο λαός μας με λαμπρότητα τιμά τις άγιες  αυτές ημέρες.  
 'Eνα αναλυτικό οδοιπορικό στα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας, μια ματιά στο τελετουργικό των ημερών, στις ιδιαίτερες συνήθειες κάθε τόπου, που συνθέτουν και δημιουργούν μια πολύχρωμη παλέτα στην πολιτιστική μας παράδοση της οποίας τα χρώματα παρά τα χρόνια, διατηρούνται ζωηρά και αναλλοίωτα.

Μακεδονία και Θράκη

Στη Μακεδονία και τη Θράκη συναντάμε έθιμα που καταρχάς προκαλούν εντύπωση μόνο και μόνο από το όνομά τους. «Για βρέξ' Απρίλη μ'», «Του Μαύρου Νιου τ' αλώνι» και φυσικά, το γνωστό «Κάψιμο του Ιούδα».

Μακεδονία

Αναλυτικότερα, στην κοινότητα Λιμεναρίων  της Θάσου, αναβιώνει ένα πανάρχαιο έθιμο με όνομα «Για βρέξ' Απρίλη μ'» που γιορτάζεται την τρίτη ημέρα του Πάσχα. Αν είστε λάτρεις του χορού, τότε θα διασκεδάσετε με την ψυχή σας, αφού σε αυτό το έθιμο παρευρίσκονται συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα, όπου χορεύουν διάφορους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς μέχρι τελικής πτώσης.

Από την άλλη, για όσους είναι «χορευταράδες», αλλά προτιμούν να εκφράζονται σε πιο στενό κύκλο, το έθιμο εν ονόματι «Του Μαύρου Νιου τ' αλώνι» που το συναντάμε την τρίτη ημέρα του Πάσχα στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, -στην ομώνυμη τοποθεσία πάνω στους λόφους-, είναι ακριβώς στα μέτρα τους. 


Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, οι γεροντότεροι αρχίζουν τον χορό, ενώ σιγά - σιγά συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι με αποτέλεσμα πολλές φορές ο χορός αυτός να έχει μήκος τετρακόσια μέτρα.

Συγκεκριμένα, τραγουδούν και χορεύουν όλα τα πασχαλινά τραγούδια και τελειώνουν με τον "Καγκελευτό" χορό, που είναι η αναπαράσταση της σφαγής 400 Ιερισσιωτών από τους Τούρκους, κατά την επανάσταση του 1821. Ο χορός περνά κάτω από δάφνινη αψίδα όπου υπάρχουν όπου υπάρχουν δύο παλικάρια με υψωμένα σπαθιά και μόλις φτάσει περίπου στη μέση του τραγουδιού διπλώνεται στα δύο με τους χορευτές να περνούν ο ένας απέναντι από τον άλλο για τον τελευταίο χαιρετισμό. 


Ακόμη, κατά τη διάρκεια της γιορτής μοιράζονται σε όλους  τους παρευρισκομένους καφές που βράζει σε μεγάλο καζάνι, ο λεγόμενος "ζωγραφίτικος", τσουρέκια και αυγά. Ο ίδιος χορός, τέλος, επαναλαμβάνεται το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Κεντρική Ελλάδα

«Λάκκοι», χορευτικά και... φώτα είναι τα έθιμα που επικρατούν στην Κεντρική Ελλάδα τέτοιες ημέρες. Θα μπορούσε μάλιστα κανείς να πει πως την Κυριακή του Πάσχα ολόκληρο το γεωγραφικό διαμέρισμα αποτελεί μια υπαίθρια ψησταριά.

Πρώτος σταθμός η Αμφίκλεια, και συγκεκριμένα το Δαδί, για όποιον θέλει να ζήσει ένα αξέχαστο ρουμελιώτικο Πάσχα. Σε κάθε γειτονιά την Κυριακή του Πάσχα δημιουργούνται «λάκκοι», όπου ψήνονται πολλά αρνιά μαζί και η τσίκνα μυρίζει σε όποιο παράθυρο και αν σταθείς. Για… ορεκτικά προσφέρονται αυγά, κρασί, και γλυκά.


«Λάκκους», όμως, συναντάμε  και στη Λειβαδιά. Πρόκειται για  το πιο χαρακτηριστικό έθιμο της  πόλης, το οποίο μάλιστα όχι μόνο διατηρείται, αλλά χρόνο με το χρόνο  ζωντανεύει όλο και περισσότερο, αφού οι νεότεροι συμμετέχουν δραστικά με ιδιαίτερο μεράκι και κέφι.


Πιο αναλυτικά, το έθιμο του λάκκου αναβιώνει μετά την Ανάσταση, όπου ένας από όλους τους κατοίκους, κάνοντας το σταυρό του, βάζει φωτιά στο σωρό από ξύλο με τη λαμπάδα της Αναστάσεως και με ραντίσματα νερού και συχνό χτύπημα με ένα μακρύ ξύλο, η θράκα είναι πλέον έτοιμη για να ψηθούν τα αρνιά. Το έθιμο αυτό το κάνουν πολλές οικογένειες στη Λειβαδιά με αποτέλεσμα η πόλη να τυλίγεται σε σύννεφα καπνού.

Το γύρισμα των αρνιών και το γλέντι διαρκεί μέχρι το απόγευμα, το οποίο συμπληρώνεται με τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και με πολλά πυροτεχνήματα.

Η Αράχωβα μπορεί να είναι κυρίως γνωστή για τα… χιόνια της, εντούτοις, την παράσταση κλέβουν οι γέροι της! Ανήμερα του Πάσχα το απόγευμα στην περιοχή ξεκινάει η περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου την οποία συνοδεύουν περίπου 500 άτομα ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές. 


Την επόμενη ημέρα , όμως, οι ηλικιωμένοι δοκιμάζουν τις αντοχές τους, καθώς η παράδοση τους θέλει να πραγματοποιούν αγώνα δρόμου και μάλιστα σε ανηφόρα. Αφετηρία είναι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τέρμα ο απέναντι λόφος. Το πρόγραμμα στη συνέχεια περιλαμβάνει χορευτικά συγκροτήματα και γυναικείους χορευτικούς συλλόγους, ενώ οι γιορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται με κλέφτικα αγωνίσματα, όπως το σήκωμα της πέτρας κ.λπ..

Στο Αιτωλικό από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της πόλης αναβιώνουν πολλά από τα έθιμα των κατοίκων μέχρι αργά το βράδυ της Αναστάσεως που είναι και το αποκορύφωμα  της ημέρας. 


Την Κυριακή του  Πάσχα κάθε γειτονιά, είναι μία  μεγάλη ψησταριά, όπου ο χορός και  το τραγούδι έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ προσφέρονται κρασί και παραδοσιακοί μεζέδες δωρεάν.
Νησιά του Αιγαίου
Κυκλάδες

Για όσους νοσταλγούν το καλοκαίρι και τον αιγαιοπελαγίτικο αέρα, στα νησιά του Αιγαίου μπορούν να συναντήσουν ήθη και έθιμα που θα τους εκπλήξουν. Η «Κούνια» και ο «Νιπτήρας» είναι από τα πιο γνωστά.

Ξεκινώντας με το νησί της Κύθνου συναντάμε το πιο εντυπωσιακό έθιμο του νησιού και συγκεκριμένα, αυτό της «Κούνιας». Αναλυτικότερα, την Κυριακή του Πάσχα στήνεται μία κούνια στην πλατεία του νησιού, όπου ανεβαίνουν αγόρια και κορίτσια ντυμένα με παραδοσιακές στολές. 


Προσοχή, όμως, στο ποιόν θα κουνήσετε γιατί αυτός ή αυτή που θα κουνήσει κάποιον δεσμεύεται ενώπιον Θεού και ανθρώπων για γάμο! Ένα άλλο έθιμο που συναντάμε στην Κύθνο είναι εκείνο του «συχώριου», όπου το Μεγάλο Σάββατο όλοι όσοι έχουν χάσει συγγενείς φέρνουν στην εκκλησία ψητά, κρασί και ψωμί, τα οποία έχει «διαβάσει» ο παπάς και στη συνέχεια τα προσφέρουν στους επισκέπτες και στους κατοίκους του νησιού.

Το  Πάσχα στη Σύρο βιώνεται με ένα  ιδιαιτέρως ξεχωριστό τρόπο, αφού οι δύο θρησκευτικές της κοινότητες, η Ορθόδοξη και η Καθολική, γιορτάζουν παράλληλα, με αγάπη, κατάνυξη και αμοιβαίο σεβασμό τις Άγιες Μέρες του  Πάσχα, παραδίδοντας μαθήματα πολιτισμού.


Δωδεκάνησα

Στο νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ πριν από την Ανάσταση, το Ευαγγέλιο διαβάζεται σε ηρωικό εξάμετρο με κώντιο και την Κυριακή του Πάσχα στις τρεις το απόγευμα, στο Μοναστήρι της Πάτμου γίνεται η δεύτερη Ανάσταση κατά την οποία το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο διαβάζεται σε επτά γλώσσες και από τον ηγούμενο μοιράζονται κόκκινα αυγά στους πιστούς.

Στην Κω, μπορεί οι μεγάλοι να είναι δοσμένοι στις πασχαλινές δουλειές και στον εκκλησιασμό, όμως και τα παιδιά προετοιμάζονται ξεχωριστά για την Ανάσταση του Κυρίου. 


Οι μικροί του νησιού παίρνουν μεγάλα κλειδιά από εκείνα που είχαν οι παλιές κλειδαριές, δένουν με ένα σχοινί το κλειδί με μπαρούτι και βάζουν το καρφί στην τρύπα του κλειδιού, το βράδυ της Ανάστασης το χτυπούν δυνατά στον τοίχο για να εκπυρσοκροτήσει και να χαλάσει ο κόσμος.

Άλλοι κόβουν μακριές λωρίδες  χαρτιού, βάζουν στην άκρη της κάθε λωρίδας μπαρούτι και ένα φυτίλι, την τυλίγουν τριγωνικά, ώστε να προεξέχει  το φυτίλι μόλις ο παπάς πει  το "Χριστός Ανέστη", το ανάβουν  και γίνεται χαμός.

Για όσους, επιπλέον, επιμένουν  στο Αιγαίο και θέλουν κάτι πιο… ψυχροπολεμικό, τότε η Χίος είναι  η κατάλληλη επιλογή, αφού κλέβει την παράσταση με τον γνωστό ρουκετοπόλεμο. 


Πρόκειται για ένα παλιό «βρονταδούσικο» έθιμο που έχει τις ρίζες του στους χρόνους της τουρκικής κατοχής. Αρχικά, οι κάτοικοι των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής, εκκλησιών που βρίσκονται αντικριστά, έφτιαχναν αυτοσχέδια κανονάκια. 

Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, τα κανονάκια εξελίχθηκαν σε αυτοσχέδιες ρουκέτες και βεγγαλικά, φτιαγμένα από νίτρο, θειάφι και μπαρούτι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η προετοιμασία των ρουκετών αρχίζει αμέσως μετά το Πάσχα, ώστε να είναι έτοιμες την επόμενη χρονιά.  


Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια οι ποσότητες των βεγγαλικών φτάνουν στις μερικές χιλιάδες και το θέαμα που δημιουργείται από τις ρουκέτες που εκτοξεύονται στον ουρανό του Βροντάδου το βράδυ της Ανάστασης είναι το λιγότερο φαντασμαγορικό.

Πελοπόννησος

Αν φοβάστε τα μπαρούτια και τα βεγγαλικά και είστε ρομαντική ψυχή, τότε το Πάσχα στο Λεωνίδιο θα σας μείνει αξέχαστο! Εδώ συναντάμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά έθιμα της Ελλάδας, αφού το βράδυ της Ανάστασης ο ουρανός γεμίζει από φωτεινά «αερόστατα» τα οποία ανυψώνονται από τους πιστούς κάθε ενορίας.

Αν πάλι βρεθείτε στην Καλαμάτα, δεν πρέπει να χάσετε τον διαγωνισμό των «μπουλουκιών», ένα έθιμο  που αναβιώνει προερχόμενο από  τους απελευθερωτικούς αγώνες του 1821. Οι διαγωνιζόμενοι, ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες και οπλισμένοι με σαΐτες, δηλαδή με χαρτονένιους σωλήνες γεμάτους μπαρούτι, επιδίδονται σε σαϊτοπόλεμο, στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Κρήτη

Στις Γκαγκάλες Ηρακλείου, απαντάμε ένα διαφορετικό «κάψιμο του Ιούδα». Πριν από την Ανάσταση όλα τα παιδιά του χωριού μαζεύουν ξύλα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να καεί και τα αφήνουν στο προαύλιο της εκκλησίας. 


Την παραμονή της Ανάστασης σχηματίζουν ένα βουνό από τα ξύλα και στην κορυφή έχουν ένα σκιάχτρο με ένα παλιό κουστούμι που υποτίθεται ότι είναι ο Ιούδας και την ώρα που ο παπάς λέει το Χριστός Ανέστη βάζουν φωτιά και τον καίνε. Η νύχτα γίνεται μέρα από τα πυροτεχνήματα, ενώ η καμπάνα του χωριού χτυπά συνεχώς και για αρκετές μέρες.

Νησιά του Ιουνίου

Αν η τρέλα είναι αυτή που λείπει από τη ζωή σας, έχετε όρεξη για καντάδες και είστε λάτρεις του ενετικού αρχιτεκτονικού ρυθμού, τότε τα Επτάνησα είναι ο προορισμός σας. 


Στην Κέρκυρα φυσικά ξεχωρίζει το έθιμο των «Μπότηδων» το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Το γνωστό μας σπάσιμο των κανατιών στην Πρώτη Ανάσταση. Εκτός αυτού όμως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου γίνεται η Ανάσταση στην Άνω Πλατεία, χαρίζοντας ένα φαντασμαγορικό και μοναδικό θέαμα. 

Όλα τα παράθυρα των γύρω σπιτιών είναι ανοιχτά και με αναμμένα κεράκια. Έτσι, τα παράθυρα των μεγάλων εξαορόφων σπιτιών, μαζί με το καταπληκτικό θέμα των χιλιάδων κεριών και των πιστών που παρακολουθούν την τελετή της Ανάστασης στη μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας και των Βαλκανίων, συνθέτουν μία μεγαλειώδη εικόνα. 

Το έθιμο των κανατιών


Η Παλαιά Φιλαρμονική δίνει... σόου μετά την Πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα


Η Αναστάσιμος Ακολουθία συνεχίζεται στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Τέλος, την Κυριακή του Πάσχα, από τις επτά το πρωί κάθε εκκλησία, όπως συμβαίνει και με τους Επιταφίους, βγάζει την Ανάσταση με φιλαρμονικές, σχολεία, προσκόπους και χορωδίες.  


Τέλος, η κατανυκτική ατμόσφαιρα και οι ιδιαιτερότητες του "Ζακυνθινού Πάσχα" με τα ιδιόμορφα "αντέτια" του (έθιμα) το καθιστούν ιδιαιτέρως ξεχωριστό.







http://www.protothema.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Πάσχα στην Ελλάδα. Τα Πασχαλιάτικα έθιμα από την Κρήτη ως τον Έβρο"

Από λεπτό σε λεπτό στην Αθήνα το Άγιο Φως !

 


 Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Λίγο μετά τις 20:15 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου αναμενόταν να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως.  
 
 
 Το Άγιο Φως θα φτάσει στην Ελλάδα με ειδική πτήση από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα 
Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, με κυβερνητικό αεροσκάφος.

Για την υποδοχή του, βρίσκονται στο αεροδρόμιο εκπρόσωποι Εκκλησιών..

Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός έγινε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, παρουσία εκπροσώπων όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Την Ελλαδική Εκκλησία εκπροσώπησε ο μητροπολίτης Γλυφάδας, Παύλος και την κυβέρνηση ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης. Εκ μέρους της ΝΔ στην τελετή Αφής παρέστη ο βουλευτής Θ. Μπούρας.

Μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο, το 'Αγιο Φως θα μεταφερθεί στην Εξάρχεα του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα Αθηνών, και εν συνεχεία σε κάθε γωνιά της χώρας.
Διαβάστε Περισσότερα "Από λεπτό σε λεπτό στην Αθήνα το Άγιο Φως !"

Κι αυτή υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ! [ΦΩΤΟ]













Και πιο συγκεκριμένα τι δουλειά έχει ένα μοντέλο διεθνούς φήμης στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ; 

Κι όμως.

Η Γκλόρια Μίκα Ντζίλα είναι το πρόσωπο έκπληξη που ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να εντάξει στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές!
 
Το μοντέλο με πατέρα από την Γκαμπόν και μητέρα Ελληνίδα, είναι ήδη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
 
Το πρόσωπο που επέλεξε η L' Oreal για....

 τις καμπάνιες της, έχει δραστηριοποιηθεί έντονα με τα κοινά δίνοντας αγώνες για ισότητα και δημοκρατία στην Γκαμπόν από όπου και κατάγεται κατά το ήμισυ.

Ο πατέρας της ήταν διπλωματικός ακόλουθος και γνώρισε τη μητέρα της στην Αθήνα όπου το πανέμορφο μοντέλο που αναμένεται να ενταχθεί είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είτε στην Περιφέρεια Αττικής, έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του.


Βεβαίως θα περίμενε κανείς, μετά από τέτοια κοινωνική αγανάκτηση, τα κόμματα να είχαν σοβαρευτεί και να αναζητούσαν ανθρώπους με εμπειρία και γνώση για τα ψηφοδέλτιά τους. Το γεγονός ότι θέλουν η επόμενη Βουλή να είναι lifestyle αποκαλύπτει τις πραγματικές τους προθέσεις για τον τόπο.

















radar.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Κι αυτή υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ! [ΦΩΤΟ]"

Τραγωδία στην Ιταλία: Νεκρός ποδοσφαιριστής της Λιβόρνο [ΒΙΝΤΕΟ]















Σοκ στην Ιταλία. Στο ματς της Πεσκάρας με την Λιβόρνο για τη Serie B, στο 31ο λεπτό ο Πιερμάριο Μοροζίνι υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέρρευσε. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν αλλά....

 δεν τα κατάφεραν και ο 26χρονος Ιταλός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Άλλο ένα τραγικό περιστατικό μέσα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής, Πιερμάριο Μοροζίνι υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Serie B, Πεσκάρα – Λιβόρνο και κατέρρευσε στο γήπεδο.


Ο παίκτης μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας αλλά έχασε τελικά τη μάχη και άφησε την τελευταία του πνοή.


Οι συμπαίκτες του σοκαρισμένοι έφυγαν με κλάματα από το γήπεδο και πήγαν στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς έμαθαν τα δυσάρεστα νέα.
















tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Τραγωδία στην Ιταλία: Νεκρός ποδοσφαιριστής της Λιβόρνο [ΒΙΝΤΕΟ]"

Εύβοια: Έφαγαν αλεπού, λόγω οικονομικής κρίσης


















Με τι μούτρα ζητάτε να σας ψηφίσουν ρε;

Η οικονομική κρίση οδήγησε μια οικογένεια στην εξαθλίωση με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φάνε αλεπού. 
Η απίστευτη αυτή ιστορία εκτυλίχθηκε σε ένα χωριό της Εύβοιας, όταν πριν από λίγες ημέρες μια περίεργη μυρωδιά αναδυόταν από γειτονικό σπίτι....

Οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει και έτσι αποφάσισαν να επισκεφθούν το σπίτι του συγχωριανού τους και να τον ρωτήσουν.


Ο πατέρας δύο παιδιών έπειτα από αρκετή πίεση αποκάλυψε πως εκείνος και η σύζυγός του έμειναν άνεργοι πριν από ένα μήνα, και αποφάσισε να πάει σε ένα χωράφι για να βρει τροφή. Το μόνο που κατάφερε ήταν να σκοτώσει μια αλεπού και να την μαγειρέψουν.


Ο ίδιος ανέφερε στους συγχωριανούς του:
«Ξέρετε ότι δεν έχω γάλα για να θρέψω τα παιδιά μου; Εδώ και αρκετές μέρες είναι νηστικά. Σπαράζει η καρδιά μου δεν μπορώ να τα βλέπω έτσι.» 
Και τότε αποκάλυψε το μυστικό του. 
«Εγώ κλέφτης δεν θα γίνω έτσι αποφάσισα να βγω στα χωράφια για να βρω φαγητό. Όταν λοιπόν βρήκα μία αλεπού στο χωράφι, αναγκάστηκα να την μαγειρέψω.»

Την κατάσταση πήραν στα χέρια τους οι συγχωριανοί του που συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό για να βοηθήσουν την οικογένεια.











evianews
Διαβάστε Περισσότερα "Εύβοια: Έφαγαν αλεπού, λόγω οικονομικής κρίσης"

Η πιο sexy τροχονόμος της Κρήτης [ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ]


Αυτή η τροχονόμος σε κάνει να θες να πληρώνεις κλήσεις... κάθε μέρα! 
 
Η παρουσία της μάλλον δημιουργεί παρά αποτρέπει τα τροχαία ατυχήματα! 
 
Δείτε τις φωτογραφίες....





Η νεαρή κοπέλα που υπηρετεί στην Τροχαία του Αγίου Νικολάου, βγήκε σήμερα στους δρόμους για να μοιράσει λαμπάδες, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Τροχαίας, κάνοντας τους οδηγούς να σταματούν από μόνοι τους! 
 
Τα σχόλια είναι περιττά!!!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
creteplus.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Η πιο sexy τροχονόμος της Κρήτης [ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ]"

ΑΛΗΤΕΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΥΡΙΖΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ!



Μιλάμε για τα πλέον ξευτελισμένα κουμάσια, τα θλιβερά υποκείμενα της εξεταστικής επιτροπής που συνεστήθη με την από 12/10/2004 απόφαση της Βουλής, προκειμένου να ερευνήσει υποθέσεις προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και η προμήθεια των πυραύλων TOR-M1.

Σύννεφο να πέφτουν οι μίζες, περίπατο να κάνουν τα εκατομμύρια από την μια offshore στην άλλη, ακίνητα να αγοράζονται, να πουλιούνται και...

να μεταβιβάζονται εν ριπή οφθαλμού και το πλυντήρια να ξεπλένει στο φουλ το μαύρο πολιτικό χρήμα!

Και τα πολιτικά περιττώματα της εξεταστικής του κώλου δεν βρήκαν τίποτα το μεμπτό, τίποτα το επιλήψιμο, τίποτα το παράνομο! 

Όλα καλώς καμωμένα!!! Λάδι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, λευκό περιστεράκι ο λήσταρχος υπουργός που πιο βρώμικου κόμματος που ανέδειξε η Ελληνική πολιτική σκηνή!

Φαντάζεστε τώρα το μεγάλο φαγοπότι που στήθηκε σε βάρος του Ελληνικού λαού από τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα… 38 ολόκληρα χρόνια να αρπάζουν και να ρημάζουν, να κλέβουν και να τρώνε με σαράντα μασέλες… 

Τα παλιανθρωπάκια που στήριξαν με πάθος τους επιδρομείς του ΔΝΤ και της νέας τάξης και βύθισαν στην εξευτελιστική φτώχεια και στην αβεβαιότητα το λαό των Ελλήνων. 

Αυτά τα πολιτικά κατακάθια που έχουν το θράσος να βγαίνουν τώρα στα βοθροκάναλα των νταβατζήδων και να ζητάνε την ψήφο των Ελλήνων που εξευτέλισαν και βίασαν. 

Τα εμετικά κόμματα των αρχικλεφτών, που δεν είναι σε θέση ούτε τα δικά τους οικονομικά να διαχειριστούν! 

Οι αληταράδες πολιτικοί που ζητάνε με τη δική μας ψήφο να διαχειριστούν την κατεστραμμένη από τους ίδιους ζωή μας!

Για νέο ξεκίνημα μιλάει ο «χειρότερος υπουργός οικονομικών της Ευρώπης», ο εμπνευστής του χαρατσιού και της οριζόντιας μείωσης μισθών και συντάξεων. Ζητάει την ψήφο μας να μας αποτελειώσει!!

Ζητάει να του δώσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση ο Αντώνης Κομανέτσης για να μας βγάλει από την κρίση, υπογράφοντας ποιος ξέρει πόσα ακόμα μνημόνια, βάζοντας την υπογραφή του ποιος ξέρει άραγε σε πόσες ακόμα επιστολές πλήρους υποταγής στο τοκογλυφικό κεφάλαιο...

ΑΛΗΤΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΥΡΙΖΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ!

Αδέρφια Έλληνες, μαύρο στα κόμματα των μνημονίων, ούτε μια ψήφο στους βουλευτές που συνηγόρησαν στην απώλεια της Εθνικής μας κυριαρχίας…

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΦΙΕΣ… 

ΜΗ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΡΥ ΠΕΛΕΚΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ…

ΑΛΗΤΕΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΥΡΙΖΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ!
 
 
 
 
 
 
 
 
Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

Διαβάστε Περισσότερα "ΑΛΗΤΕΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΥΡΙΖΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ!"

Άστατος ο καιρός


Θα βελτιωθεί σταδιακά από την Κυριακή του Πάσχα


Η επιδείνωση του καιρού θα συνεχιστεί το βράδυ και θα ενταθεί αύριο Μεγάλο Σάββατο. Οι καταιγίδες στα δυτικά της χώρας και τα 7-8 μποφόρ που πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο, αύριο αναμένεται να επεκταθούν σε όλη τη Δυτική, Βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.


Αργά αύριο το βράδυ αναμένεται να εξασθενίσουν οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη, οπότε και προβλέπεται σταδιακή άνοδος των θερμοκρασιών στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Παράλληλα οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική.


Μ. Σάββατο

Συγκεκριμένα, για αύριο Μ. Σάββατο αναμένεται άστατος καιρός. Οι περιοδικές βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα διακόπτονται από διαστήματα ηλιοφάνειας στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, το κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 - 21 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 13 - 22 βαθμούς στη Δ. Ελλάδα, από 12 - 23 βαθμούς στην Κ. Ελλάδα, από 14 - 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 16 - 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.


Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται από 23-27 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εκτιμώνται σε 8-9 βαθμούς Κελσίου και θα παρουσιασθούν σε ορεινές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα σε ορεινή Φωκίδα, Λαγκάδια Αρκαδίας, Κονισκό Τρικάλων, Νευροκόπι και Θεοδωριανά Αρτας.


Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι μέτριοι έως ισχυροί, περισσότερο ενισχυμένοι στο Ανατολικό Αιγαίο όπου θα είναι θυελλώδεις.


Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί και στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα θυελλώδεις.


Στην Αττική

Στην Αττική για αύριο Μ. Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Το μεσημέρι ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί, αλλά το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν πάλι τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 21 - 22 βαθμούς Κελσίου. Στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν άνεμοι μέτριοι νοτιοανατολικοί, που το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ισχυρούς με βαθμιαία εξασθένιση.

Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός στη Δ. Ελλάδα. Ασθενέστερα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά περιόδους σε περιοχές της Β. Ελλάδας και του Α. Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Διαβάστε Περισσότερα "Άστατος ο καιρός"

Γιαούρτωσαν τον μπουκούκο; Ντροπη – ΒΙΝΤΕΟ













Το περιστατικό έγινε την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ σε ζαχαροπλαστείο στη Νέα Φιλαδέλφεια..

Το ζαχαροπλαστείο "Τίλας" φιλοξενούσε το ζεύγος Γεωργιάδη - Μανωλίδου, μετά τον εκκλησιασμό της Μεγάλης Πέμπτης.
 
Μαζί τους ήταν και το στέλεχος της ΝΔ Χάρης Τομπούλογλου με άλλα περίπου δέκα άτομα.

Όμως τους βγήκε πικρός ο καφές, καθώς δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτια, πάστα κέτσαπ και μουστάρδα.


Όπως φαίνεται και στο βίντεο, τα σκάγια πήραν και την Ευγενία Μανωλίδου. Φανερά ενοχλημένοι όλοι προσπάθησαν στη συνέχεια να σκουπιστούν ενώ το γεγονός δεν πήρε έκταση με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

 
Πάντως, οι επιτιθέμενοι "στόλισαν" την παρέα με διάφορα επίθετα όπως φασίστες και άλλα που ακούγονται στο βίντεο.


*Τα σχόλια που αναγράφονται στο βίντεο ανήκουν στον χρήστη που το ανέβασε στο διαδίκτυο :














http://permisospress.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Γιαούρτωσαν τον μπουκούκο; Ντροπη – ΒΙΝΤΕΟ"

Αυτοί θα μας σώσουν; Σαν δεν ντρέπεστε...







Κι ενώ η χώρα βουλιάζει και σε λίγο ένοπλες συμμορίες θα καταλάβουν τους κεντρικούς δρόμους και τις μεγάλες οδικές αρτηρίες τα ανυπόληπτα κόμματα στρατολογούν χωρίς ντροπή τους γιους και τις κόρες  όσων μας οδήγησαν σ' αυτή τη κατάντια.

Μόνο η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει μπελάδες με τη δικαιοσύνη αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στο γιους και τις κόρες των σεσημασμένων πολιτικών τζακιών της χώρας.

Ειδικά στη ΝΔ η ξεφτίλα τους και ο νεποτισμός τους δεν αντέχεται.


Και σαν να μην έφτανε αυτό επιστρατεύουν ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, ηθοποιούς και celebrities πάσης φύσεως της οικοτεχνίας Μαλέλη-Τσιλιπουνιδάκη.


Φυσικά και δεν ντρέπονται οι πολιτικοί ηγέτες. 


Αίσχος...

Στη showbiz στρέφονται και σε αυτές τις εκλογές τα πολιτικά κόμματα, προσπαθώντας να αντλήσουν υποψήφιους οι οποίοι θα προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. 


Ειδικά στις φετινές εκλογές που η δημοτικότητα των πολιτικών βρίσκεται στον... πάτο λόγω των μνημονίων, τα κόμματα επιχειρούν ένα άνευ προηγουμένου άνοιγμα προς τους επωνύμους, προκειμένου να προσθέσουν στις λίστες τους «αναγνωρίσιμους» υποψήφιους. 

Αθλητές, τραγουδιστές, ηθοποιοί, συγγραφείς, πολιορκούνται από τα κόμματα τα οποία ακολουθούν μια τακτική η οποία έχει αποδώσει πολλάκις και στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο ίσως παράδειγμα τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και του Ηρακλή Γ. Ανατολάκη, ο οποίος εκλέχθηκε με τον ΛΑ.Ο.Σ..

ΠΑΣΟΚ


Αρκετοί είναι οι επώνυμοι που έχει προσεγγίσει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κατέβουν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά του. Στη Β΄ Αθηνών θα είναι υποψήφια η πρώην πρωταθλήτρια στον ακοντισμό Άννα Βερούλη, καθώς επίσης και η ηθοποιός Μαίρης Βιδάλη. Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Κώστας Παταβούκας θα είναι υποψήφιος στα Τρίκαλα. Υποψήφιος στην Α’ Αθηνών θα είναι με το ΠΑΣΟΚ και ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς.
 

Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ φέρεται να έχει θέσει και άλλους πιο μεγαλεπήβολους στόχους έχοντας προσελκύσει πολύ πιο... λαμπρά ονόματα της ελληνικής showbiz, με μεγαλύτερο όλων τον γνωστό τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη. Εξαιρετικά πιθανό θεωρείται να είναι υποψήφιος και ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης. Επίσης, στενό «μαρκάρισμα» δέχονται και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αλλά και ο ηθοποιός και παρουσιαστής Σπύρος Παπαδόπουλος.

Νέα Δημοκρατία


Λιγότερο δραστήρια από το ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της προσέλκυσης επωνύμων για τα ψηφοδέλτιά της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β' Πειραιά θα συμπεριληφθεί ο πρώην ποδοσφαιριστής Τάσος Μητρόπουλος, ενώ στενό «μαρκάρισμα» φέρεται να δέχεται και ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

 
Στο πλευρό του Παναγιώτη Καμμένου και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» φέρεται να έχει ταχθεί ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τάκης Λουκανίδης, ο οποίος κατά τα φαινόμενα θα είναι υποψήφιος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δράμα. Υποψήφιος θα είναι επίσης και ο ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος, ενώ αρκετές πιθανότητες φέρεται να συγκεντρώνει και το όνομα του γνωστού σκηνοθέτη Όμηρου Ευστρατιάδη. 

Ο σκηνοθέτης της θρυλικής κινηματογραφικής τριλογίας του '80 «Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα», φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις εκλογικές περιφέρειες της Β' Αθηνών και της Β' Πειραιά. Επίσης, φήμες θέλουν και το γνωστό ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη να συζητά την κάθοδό του στις εκλογές με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.
 
Κοινωνική Συμφωνία

 
Υποψήφιοι με την «Κοινωνική Συμφωνία» στη Β’ Αθηνών θα είναι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής Κώστας Μπίγαλης και ο σκηνοθέτης Βλάσης Σταθούλιας.

ΣΥΡΙΖΑ


Υποψήφιοι με το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στη Β’ Αθηνών ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, η συγγραφέας, επίσης, Νάντια Βαλαβάνη, καθώς και η σκηνοθέτης Βασιλική Κατριβάνου. Στην περιφέρεια Αττικής, θα είναι υποψήφιος ο μουσικός Βασίλης Παϊτέρης, οι ηθοποιοί Γιώργος Πάντζας και Πάνος Σκουρολιάκος, ενώ υποψήφια αναμένεται να είναι και η σεναριογράφος – ηθοποιός Άννα Χατζησοφιά.

Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών


Υποψήφιος με το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών θα είναι στις προσεχείς εκλογές, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης, για τον οποίο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε ποια περιφέρεια θα κατέβει.

ΛΑ.Ο.Σ.


Σε ό,τι έχει να κάνει με το ΛΑ.Ο.Σ. είναι ήδη γνωστό ότι υποψήφια θα είναι η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, η οποία όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης, θα αναλάβει «το χειρισμό των θεμάτων που άπτονται του Πολιτισμού». 


Το κόμμα, φέρεται να «φλερτάρει» εκ νέου και με τον γνωστό μάνατζερ Ηλία Ψινάκη, ο οποίος εμφανίζεται πρόθυμος να ασχοληθεί με την πολιτική (στην Α’ Αθήνας), αρκεί η επίσημη πρόταση που θα του γίνει να τον καλύπτει. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον κ. Ψινάκη, πάντως, φέρεται να υπάρχει κρούση και από άλλο κόμμα.
Επίσης, υποψήφιος στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών με το ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Πέτρος Καραβίτης

Δημοκρατική Αριστερά


Τέλος, πληροφορίες θέλουν το γνωστό ηθοποιό Γιάννη Μπέζο να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί στην πολιτική  ως υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.







 http://permisospress.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Αυτοί θα μας σώσουν; Σαν δεν ντρέπεστε..."

Πως θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες;



Κάνατε αίτηση για τους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών, ζητήσατε μεταδημότευση;

Οι επερχόμενες εκλογές στις 6 Μαϊου θα γίνου με βάση τους καταλόγους του Φεβρουαρίου και έτσι θα μπορέσουν να ψηφίσουν .....


στον τόπο διαμονής τους μόνο όσοι ετεροδημότες είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου για εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. 
 
Το ίδιο ισχύει και για όσους είχαν υποβάλει αίτηση για μεταδημότευση.
Διαβάστε Περισσότερα "Πως θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες;"

Αυτή είναι η γυναίκα που τα έψαλλε στον Σημίτη!


«Εσύ φταις για όλα! Μας κατέστρεψες…», 

φώναζε μία κυρία προς τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στη Βουλή. 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, η συγκεκριμένη κυρία βρέθηκε στη Βουλή μαζί με αντιπροσωπεία των μικροομολογιούχων ώστε...
να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαμαρτυρία που είχαν ξεκινήσει στους δρόμους της Αθήνας για το «κούρεμα» στις αποταμιεύσεις τους. 

 Εκείνη την ώρα έβγαινε με την συνοδεία του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, και ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε. 
Η ηλικιωμένη κυρία άρχισε να φωνάζει προς τον κ. Σημίτη ότι 

«εσύ φταις για όλα! Μας κατέστρεψες!».
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο γνωστός για την ψυχραιμία του πρώην πρωθυπουργός έμεινε ατάραχος, ενώ η κυρία συνοδεύτηκε έξω από τη Βουλή. 


 Περιμένατε να απαντήσει ο Σημίτης; 
Αφού σε αυτόν και όλο το σινάφι του δεν έχει απομείνει καθόλου τσίπα…
Διαβάστε Περισσότερα "Αυτή είναι η γυναίκα που τα έψαλλε στον Σημίτη!"

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Συνελήφθησαν νεαροί "μπουρλοτιέρηδες" στα Χανιά



Νέα σύλληψη «μπουρλοτιέρηδων» πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές στα Χανιά, το απόγευμα της Μ. Πέμπτης.

Πρόκειται για δύο νεαρούς, ηλικίας 19 και 24 ετών, που εντοπίστηκαν με κροτίδες.



Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ενήργησαν έρευνα στον 19χρόνο ημεδαπό, όπου στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά οκτακόσιες (800) κροτίδες, τις οποίες είχε προμηθευτεί από τον 24χρόνο.

Κάτοχος και "έμπορος" οδηγήθηκαν στο τμήμα με χειροπέδες ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.







http://www.flashnews.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Συνελήφθησαν νεαροί "μπουρλοτιέρηδες" στα Χανιά"

Αναταραχή στο ΠαΣοΚ για δημοσκοπήσεις και ψηφοδέλτια



Προβληματισμός επικρατεί στην Ιπποκράτους, δύο εικοσιτετράωρα μετά την επίσημη ανακοίνωση των εκλογών για την 6η Μαΐου. 

Αιτίες, αφενός η μη ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις και η μη ανάκτηση δυναμικής, αφετέρου η αδυναμία συγκρότησης ισχυρών ψηφοδελτίων. Για αυτό και οι εσωτερικές συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν στο ......
συμπέρασμα ότι αμέσως μετά το Πάσχα, οι μηχανές του κόμματος πρέπει να λειτουργήσουν στο «φουλ»...

Το «παιχνίδι» θα πάρει σχεδόν ολόκληρο επάνω του ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ήδη σχεδιάζει τις πρώτες περιοδείες του ανά την Ελλάδα, υπό το τρίπτυχο «ακούμε αλήθειες – λέμε αλήθειες – καταθέτουμε προτάσεις». 

Στις περιοδείες του άλλωστε θα έρχεται σε άμεση επαφή με τον κόσμο, αφού πέραν των συγκεντρώσεων σε κλειστά γήπεδα, θα συναντά τοπικούς παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, αλλά και θα παραχωρεί παντού συνεντεύξεις Τύπου, απαντώντας συχνά και σε ερωτήσεις πολιτών. 

Χθες το πρωί δε, το επίσημο πρόγραμμά του ήταν επίτηδες κενό, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε... γύρισμα. Ετοιμάζονταν τα πρώτα επίσημα τηλεοπτικά και όχι μόνο σποτ του κόμματος, που θα εμφανιστούν σταδιακά στην πορεία προς τις κάλπες, σε μία πάντως ιδιαιτέρως λιτή καμπάνια. Σε αυτή, θα πάρουν μέρος και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, που αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα κιόλας να «χρεωθούν» πολλοί από αυτούς την ευθύνη μίας περιφέρειας ο καθένας τους.

«Παρών» δηλώνει και με τις πράξεις του πια, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που χθες επισκέφθηκε τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου, κατόπιν σχετικής τηλεφωνικής τους συνεννοήσεως και στο πλαίσιο παλιότερης δέσμευσής τους να μην σταματήσουν να συνομιλούν. 

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για όλα τα φλέγοντα θέματα, όπως η ανακεφαλαιοποίηση τωντραπεζών και το τρέχον κυβερνητικό έργο, μετά και από τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι αυτό δεν θα πάψει μέχρι την τελευταία ημέρα της παρούσας κυβέρνησης. Μίλησαν ακόμα για τις εξελίξεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και Ευρωζώνη, ενώ ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Λουκά Παπαδήμο και για σειρά επαφών του σε Τουρκία και ΗΠΑ.

Εντωμεταξύ, συνεχίζεται η επεξεργασία των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, καθώς όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα την Μεγάλη Τετάρτη είχαν πολλά κενά, αλλά και μη «ηχηρά» ονόματα σε πολλές περιφέρειες, όπου το ΠΑΣΟΚ θα δυσκολευτεί να εκλέξει έστω και έναν βουλευτή. 

Συνολικά πάντως, η σημερινή δύναμή του αναμένεται να συρρικνωθεί σε αριθμό κατά πολύ μικρότερο από το μισό των 160 εκλεγμένων βουλευτών το 2009. 

Αυτό όμως που τρομάζει ιδιαιτέρως την Ιπποκράτους είναι το υψηλό ενδεχόμενο ανίσχυρης κυβέρνησης συνεργασίας την επομένη των εκλογών, καθώς σε περίπτωση που τα δύο μεγάλα κόμματα δεν καταφέρουν να αγγίξουν μαζί το 51%, το επιχείρημα των υπολοίπων σχηματισμών περί «μη νομιμοποίησής» τους να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα σκληρά μέτρα, θα βρίσκει ολοένα και περισσότερα ευήκοα ώτα.






kafeneio
Διαβάστε Περισσότερα "Αναταραχή στο ΠαΣοΚ για δημοσκοπήσεις και ψηφοδέλτια"

Ο Παπαδήμος ηττήθηκε από την ανεργία



Η συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, στα τέλη του 2011, υπήρξε εθνική αναγκαιότητα. Όχι φυσικά για να κυβερνηθεί η Ελλάδα από έναν τεχνοκράτη, που κατά δήλωσή του δεν ήταν πολιτικός. Αλλά για να απομακρυνθεί από την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου, που με τις απειλές περί δημοψηφίσματος είχε καταφέρει να βάλει απέναντι στην Ελλάδα το σύνολο των πολιτικών ηγεσιών της Ευρώπης.

Παραδίδοντας τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου, με το διάγγελμα το οποίο εκφώνησε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της κυβέρνησής του. Μίλησε για αποφυγή της χρεοκοπίας, για το Μνημόνιο ΙΙ...
και για το PSI, που προφανώς δεν θα είχαν καταστεί εθνικές πραγματικότητες, αν πρωθυπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό ωστόσο δεν συνεπάγεται ότι δεν θα είχαν δρομολογηθεί και με κάποιον άλλο πρωθυπουργό.

Η θητεία ενός πρωθυπουργού κρίνεται, μεταξύ άλλων, με μετρήσιμα αποτελέσματα. Ειδικά όταν ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός είναι τεχνοκράτης. Και τα αποτελέσματα αυτά τα εντοπίζει κανείς πρωτίστως στον τομέα της πραγματικής οικονομίας. Που αφορά κυρίως την αγοραστική δυνατότητα του μέσου πολίτη, και το ισοζύγιο εργασίας-ανεργίας.

Και στους δυο τομείς, ο Λουκάς Παπαδήμος δεν θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχής. Την περίοδο της πρωθυπουργικής θητείας του, η αγοραστική δυνατότητα της κοινωνίας… εξανεμίστηκε. Όσο για τον δείκτη εργασίας-ανεργίας, τα στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας σοκάρουν.

Από τον Δεκέμβριο του 2011, δηλαδή περίπου έναν μήνα μετά την έναρξη της θητείας του Λουκά Παπαδήμου στο Μέγαρο Μαξίμου, κάθε μέρα χάνουν τη δουλειά τους 1.000 Έλληνες. Αυτή είναι η αριθμητική απεικόνιση μιας κυβερνητικής θητείας, που μάλλον απέχει μακράν από την περιγραφή του διαγγέλματος του Λουκά Παπαδήμου.







statesmen.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Ο Παπαδήμος ηττήθηκε από την ανεργία"

Δημοφιλείς αναρτήσεις