" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μιλάμε για ΤΟΝ ηλίθιο. Ευτύχως που ήταν τυχερός...






Δείτε το βίντεο και μιλάμε για ΤΟΝ ηλίθιο. Ευτύχως που ήταν τυχερός...











http://planet-greece.blogspot.com/

Διαβάστε Περισσότερα "Μιλάμε για ΤΟΝ ηλίθιο. Ευτύχως που ήταν τυχερός..."

Νεα δημοσκοπήση πρωτη η Ν.Δ. διώχνουν τον ΓΑΠ

Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητά το 73,4% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για το Παρόν της Κυριακής....
Περισσότεροι από 8 στους 10 (81,9%) θεωρούν ως θετική εξέλιξη την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ το 68,8% συμφωνεί με την απόφαση Σαμαρά να συμμετάσχει η ΝΔ στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 24,6%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,8% και το ΚΚΕ με 8,5%.


Αλλαγή σκηνικού στα υπόλοιπα κόμματα, αφού η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει το 6,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,9%, ο ΛΑΟΣ 5,7% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3,3%.


Για πρώτη φορά η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη κινείται κοντά στο όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή, συγκεντρώνοντας το 2,9%.


Τέλος, το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά συγκεντρώνει 1,3% και η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 20,2%. 


http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Νεα δημοσκοπήση πρωτη η Ν.Δ. διώχνουν τον ΓΑΠ"

Βρέθηκε το καλάσνικοφ με το οποίο πυροβόλησαν αστυνομικούς

Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. παραδόθηκε το αυτόματο καλάσνικοφ με το οποίο άνοιξαν πυρ άγνωστοι Αλβανοί διακινητές χασίς εναντίον ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, όταν τους εντόπισαν σε ερημική παραλία της Λωρίδας Σαγιάδας στην Θεσπρωτία την ώρα που πήγαν για να παραλάβουν εννέα σάκους με 337 κιλά και 735 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.


Το όπλο βρέθηκε κοντά στους...


σάκους με το χασίς, όπου το εγκατέλειψαν οι δυο άγνωστοι δράστες στην προσπάθειά τους να περάσουν στο αλβανικό έδαφος πριν τους προλάβουν οι αστυνομικοί οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. 


Τώρα, εξετάζεται για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, αλλά και για το αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες παράνομες ενέργειες. 


Τα ευρήματα θα σταλούν στην Αστυνομία της Αλβανίας στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας, ώστε να αναλάβει να εντοπίσει τους δράστες.


Οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί την καταγγελία ενός ψαρά ότι είδε εννέα μεγάλους ταξιδιωτικούς σάκους κοντά στη θάλασσα και έφτασαν στην περιοχή που υπέδειξε ταυτόχρονα με τους επίδοξους παραλήπτες, που άνοιξαν πυρ απροειδοποίητα χωρίς όμως να τραυματίσουν κάποιον.



http://24gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Βρέθηκε το καλάσνικοφ με το οποίο πυροβόλησαν αστυνομικούς"

Εγχείρηση για αφαίρεση… ποτηριού!

 
 Αντιμέτωποι ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο περιστατικό βρέθηκαν οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω, όταν τους ζήτησε βοήθεια ένας 30χρονος Βούλγαρος στο παχύ έντερο του είχε σφηνωθεί ένα… ποτήρι κρασιού! Μάλιστα, είχε προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε κινδύνευε ακόμη και η ζωή του.
     
Ο 30χρονος είχε καταφύγει στο νοσοκομείο συνοδευόμενος από την μητέρα του με την οποία κατοικεί σε χωριό της Κω. Αρχικά, οι γιατροί του συνέστησαν να υποβληθεί σε εγχείριση σε νοσοκομείο των Αθηνών ή της Ρόδου μια και ήταν πολύ δύσκολο περιστατικό, όμως εκείνος αρνήθηκε καθώς δεν είχε χρήματα για να καλύψει το κόστος του ταξιδιού και της επέμβασης.
     
Έτσι, προκειμένου να χάσει τόσο άδικα τη ζωή του, συγκροτήθηκε ομάδα χειρουργών, αναισθησιολόγων, γαστρεντερολόγου και νοσηλευτών και ο άτυχος αλλοδαπός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση διάρκειας τριών ωρών. Το ποτήρι αφαιρέθηκε με επιτυχία και η μετεγχειρητική κατάσταση του ασθενούς εξελίσσεται ομαλά. Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο πώς βρέθηκε το ποτήρι στο συγκεκριμένο σημείο…
 
http://www.protothema.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Εγχείρηση για αφαίρεση… ποτηριού!"

Η πρώτη φωτογραφία του Σαϊφ αλ Ισλάμ μετά τη σύλληψη του.



Την πρώτη φωτογραφία του Σαϊφ αλ Ισλάμ μετά τη σύλληψη του έδωσε στη δημοσιότητα αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο. Στη φωτογραφία φαίνεται ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι να είναι καθισμένος σε ένα κρεβάτι με τα τρία του δάχτυλα μπανταρισμένα.

Την ίδια ώρα μεταδόθηκε και βίντεο από την ανακοίνωση της σύλληψης του γιου του Καντάφι.


Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που έδωσε το Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, ο Σαϊφ αλ Ισλάμ, συνελήφθη από μαχητές των δυνάμεων των εξεγερμένων κοντά στην πόλη Ομπάρι. Μαζί με το γιο του Καντάφι συνελήφθησαν και οι σωματοφύλακές του. Δεν ήταν, ωστόσο, μαζί του κανένα άλλο στέλεχος του πρώην καθεστώτος της Λιβύης.


Διαβάστε Περισσότερα "Η πρώτη φωτογραφία του Σαϊφ αλ Ισλάμ μετά τη σύλληψη του."

Ο Προϋπολογισμός της Βουλής. Πόσο κοστίζουν οι 300

Μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ  σε σχέση με εκείνον του 2011 είναι  ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2012 που ψηφίστηκε σήμερα κατά πλειοψηφία  κι ανέρχεται σε 170.972.000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή σε 2,17 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι συνολικές περικοπές στους βουλευτές. Ειδικότερα,  στα 2.125.000 ευρώ η μείωση για την συμμετοχή τους στις επιτροπές, στα 39.400 ευρώ το ψαλίδισμα τους επιδόματος γραφείου και στα 10.500 ευρώ  η περικοπή των εξόδων κίνησης.

Ωστόσο μία προσεκτική ανάγνωση όλων των κονδυλίων ανά κωδικό αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού ........

φανερώνει τα ακριβή ποσά που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι για μία σειρά από… παροχές προς τους 300.

Επίδομα οργάνωσης γραφείου βουλευτών                   8.146.900 ευρώ

Έξοδα κίνησης βουλευτών                                                1.705.100 ευρώ
Συμμετοχή σε επιτροπές                                                   2.875.000 ευρώ
Δαπάνες χρηματοδοτικής μίσθωσης ( αυτοκίνητα )       3.800.000 ευρώ
Μετακινήσεις στο εσωτερικό                                            1.555.000 ευρώ
Μετακινήσεις στο εξωτερικό                                                950.000 ευρώ

Σε ότι έχει να κάνει με τους συνεργάτες τους κοστίζουν ετησίως

12.786.600 και το απίστευτο ποσό των 5.581.100 ευρώ αγγίζει η απασχόλησή τους πέραν του κανονικού ωραρίου (βλέπετε υπερωρίες).

Αναφορικά με τα λειτουργικά έξοδα της Βουλής καταβάλλεται ετησίως για:


ΕΥΔΑΠ                                                                               100.000 ευρώ

ΔΕΗ                                                                                 1.250.000 ευρώ
Φυσικό αέριο                                                                    180.000 ευρώ
Δαπάνες κινητής τηλεφωνίας                                      650.000 ευρώ
Προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών                   400.000 ευρώ
Είδη καθαριότητας                                                             85.000 ευρώ
 
 
http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Ο Προϋπολογισμός της Βουλής. Πόσο κοστίζουν οι 300"

Πρόκληση: "Χαλάνε" 4,5 εκ. ευρώ για το κανάλι της Βουλής

Ζητούν θυσίες από τον Ελληνικό λαό τα λαμόγια της Βουλής, και την ίδια στιγμή μοιράζουν αβέρτα τα χρήματα του Ελληνικού λαού στους "εκλεκτούς" τους!! Στα κομματόσκυλα που ζούνε εις βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων και εξυπηρετούν μικροκομματικές άθλιες σκοπιμότητες της εκάστοτε κυβέρνησης! Μετά μας μιλούν οι άθλιοι πολιτικάντηδες, προσπαθώντας να μας πείσουν, πως τα πράγματα στον τόπο μας έχουν αλλάξει!! 


Με προκλητικό τρόπο η Βουλή συνεχίζει να σπαταλά υπέρογκα ποσά για να συντηρεί τους υπαλλήλους του καναλιού του κοινοβουλίου.


Όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο νέος προϋπολογισμός της Βουλής προβλέπει πίστωση 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για το Κανάλι της Βουλής.



Από αυτά, περίπου 3.650.000 ευρώ δίνονται για την μισθοδοσία των 92 υπαλλήλων (12 δημοσιογράφοι και 80 τεχνικοί – διοικητικοί), ενώ 900.000 πάνε για πνευματικά δικαιώματα.



Υπό αυτά τα δεδομένα, ο μέσος μισθός των υπαλλήλων του Καναλιού της βουλής ανέρχεται σε 3.300 ευρώ!


http://24gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Πρόκληση: "Χαλάνε" 4,5 εκ. ευρώ για το κανάλι της Βουλής"

Εγκατέλειψαν τα παιδιά τους στα σκουπίδια

Εγκατέλειψαν τα παιδιά τους στα σκουπίδια

Μία τραγική ιστορία ήρθε στο φως στην Πάτρα όταν δύο παιδιά ηλικίας 7 και 10 ετών, ρουμανικής καταγωγής εντοπίστηκαν να κοιμούνται σε χαρτόκουτες δίπλα σε κάδους σκουπιδιών. Όπως είπαν τα ίδια στις αρχές εδώ και μέρες οι γονείς τους τα έχουν εγκαταλείψει και εκείνα δεν έχουν που να κοιμηθούν.
Με εντολή εισαγγελέα μεταφέρθηκαν από αστυνομικούς στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ρίου και αφού τους προσφέρθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα, οδηγήθηκαν σε Ίδρυμα για παιδιά προκειμένου να φιλοξενηθούν. Οι αρχές τώρα προσπαθούν να εντοπίσουν τους γονείς τους.

http://www.iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Εγκατέλειψαν τα παιδιά τους στα σκουπίδια"

Σοκάρουν τα γερμανικά σχέδια για τη δημιουργία υπερκράτους



Σοκάρουν τα γερμανικά σχέδια για τη δημιουργία υπερκράτους

Σενάρια που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι συγγραφείς κατασκοπευτικών θρίλερ, φέρνει στο φως η εφημερίδα Daily Telegraph, και αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης, αλλά με τα πιο μελανά χρώματα.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα και αφορούν σχέδια του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, το Βερολίνο οραματίζεται έναν ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη, σχεδιάζοντας παράλληλα να έχει τον πρώτο λόγο στις οικονομίες των χωρών και να παίρνει και μέτρα, όταν χρειάζεται για τους "απείθαρχους".


Το συγκεκριμένο έγγραφο, αποκαλύπτει σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι οι Γερμανοί επιθυμούν τη δημιουργία ενός πανίσχυρου ευρωπαϊκού σώματος που θα επιτηρεί και θα παίρνει μέτρα για τις οικονομίες των προβληματικών χωρών, ενώ η εθνική κυριαρχία θα πηγαίνει... περίπατο!

Το σχέδιο προβλέπει κατάληψη της χώρας που θα έχει πτωχεύσει από το ευρωπαϊκό σώμα που οραματίζονται οι Γερμανοί και όσοι ασκούν τη διακυβέρνηση θα δίνουν λόγο μόνο στις Βρυξέλλες.

Και αν το μυαλό σας, πηγαίνει στους"συνήθεις υπόπτους", όπως είναι η Ελλάδα και η Πορτογαλία, κάνετε λάθος, γιατί σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Γερμανοί βλέπουν πιο μακριά στον πυρήνα της Ευρωζώνης, όπως για παράδειγμα την Ιταλία, την Ισπανία, ακόμη και τη Γαλλία.

Απαγορεύονται τα δημοψηφίσματα:

Τα μαντάτα από το Βερολίνο, σύμφωνα με την DT, αφορούν και τους Βρετανούς, αν και βρίσκονται εκτός ευρωζώνης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σκέπτεται να μην επιτρέψει στον Κάμερον να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, με το οποίο οι Βρετανοί καλούνται να αποφασίσουν, αν θα επιστραφούν στη χώρα τους εξουσίες που έχουν παραχωρηθεί στις Βρυξέλλες.


Αν έχει απορίες ο Κάμερον για το είδος των πιέσεων, ας... τηλεφωνήσει στον Γιώργο Παπανδρέου, να τον ρωτήσει πώς τα πέρασε στις Κάννες!



http://www.on-news.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Σοκάρουν τα γερμανικά σχέδια για τη δημιουργία υπερκράτους"

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ... !!! Video: Ποιος έκανε Μαρινέλλα-Θεοδωρίδου να σαστίσουν στην πίστα;

Video: Ποιος έκανε Μαρινέλλα-Θεοδωρίδου να σαστίσουν στην πίστα;


Κάποιος έκανε τη Μαρινέλλα και τη Νατάσα Θεοδωρίδου να… σαστίσουν όταν βρίσκονταν επί πίστας στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζονταν, αλλά μετά το διακωμώδησαν!
Πρόκειται για θαμώνα του νυχτερινού κέντρου, ο οποίος σε κάποια στιγμή και ενώ οι δύο ερμηνεύτριες τραγουδούσαν επί πίστας, άρχισε να χορεύει… τρελά στους ρυθμούς τσιφτετελιού, κάνοντας τους πάντες να γελάσουν με την ψυχή τους. Σηκώματα ποδιού, τρελό λίκνισμα του σώματος και τσιφτετέλι για… λίγους από τον θαμώνα, έκαναν τις δύο τραγουδίστριες αρχικά να σαστίσουν αλλά αργότερα να το διακωμώδησουν και οι ίδιες με τη Νατάσα Θεοδωρίδου να προτείνει στον κουμπάρο της Γιάννη Λάτσιο, ο οποίος βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο να τον πάρει στο Dancing on ice. Όσο για την Μαρινέλλα, σχολίασε από μικροφώνου: «Είναι καλλιτέχνης, σαν εμάς». Δείτε το βίντεο με τον τρελό χορό του εν λόγω κυρίου…









http://www.gossip-tv.gr/






Διαβάστε Περισσότερα "ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ... !!! Video: Ποιος έκανε Μαρινέλλα-Θεοδωρίδου να σαστίσουν στην πίστα;"

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Να ΠΩΣ μας ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ τα ΓΚΑΛΟΠ και ΜΜΕ (video)


Κάποιοι λένε πως οι δημοσιογράφοι (των καναλιών, κυρίως) έχουν κάθε δικαίωμα να λένε την γνώμη τους -εξάλλου, δημοκρατία έχουμε- αλλά, σαφώς, δεν είναι αυτοί που κυβερνούν ούτε μπορούν να επιβάλλουν τις όποιες προσωπικές γνώμες και απόψεις τους.
Ωστόσο, υπάρχει και η πλευρά που θεωρεί ότι πολύ καλώς τα ΜΜΕ αποκαλούνται ως Μέσα Μαζικής Επιβολής (και όχι Ενημέρωσης), αφού αυτό που προωθούν, η γνώμη τους, επηρεάζει πολίτες και καταστάσεις. Άραγε να είναι τυχαίο που τόσα χρόνια γινόταν «πόλεμος» μεταξύ των εταιριών γκάλοπ, στις εκάστοτε εκλογές, για το ποιας τα προγνωστικά θα «πέσουν» πιο κοντά στην πραγματικότητα;
Στις μέρες μας, η «εγκυρότητα», αυτών των εταιριών έχει σφηνωθεί στο μυαλό των πολιτών ως η «απόλυτη αντικειμενική ενημέρωση». Έτσι, τα γκάλοπ, έχουν φτάσει να υποκαθιστούν κάθε είδους δημοψήφισμα, κάθε είδους γνώμη, κάθε είδους άποψη, αφού, τελικά, με έντεχνο τρόπο αγνοούν την πρόθεση του κόσμου για τον «κανένα», για τα «δεν γνωρίζω / δεν απαντώ» και προβάλουν μόνο εκείνο που σε παρασύρει το γκάλοπ να απαντήσεις.
Μα κι έτσι να μην είναι… Όταν βλέπουμε στην τηλεόραση ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» κάνει αυτό ή εκείνο… δεν προκαταβάλει, δεν διαμορφώνει την άποψη και την συνείδηση;



http://filologos10.wordpress.com/













Διαβάστε Περισσότερα "Να ΠΩΣ μας ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ τα ΓΚΑΛΟΠ και ΜΜΕ (video)"

Για να ξέρετε τι έρχεται με τον προϋπολογμό του 2012

18/11/10 Παπακωνσταντίνου για τον προυπολογισμό του 2011. " Ο  προϋπολογισμός που κατέθεσα είναι ο πρώτος που καλύπτει όλες τις δαπάνες του κράτους ,  οι στόχοι στον προϋπολογισμό δεν είναι ευχές, καθώς έχουν αποφασιστεί με την τρόικα.
  Λέμε στους Έλληνες πολίτες ότι οι θυσίες τους δεν πάνε χαμένες, ότι, ήδη, αρχίζει και φαίνεται η θετική προοπτική για τη χώρας μας, ότι ανακτούμε την εμπιστοσύνη που χάθηκε τα τελευταία χρόνια, την εμπιστοσύνη από τις διεθνείς αγορές, από τους εταίρους μας."
Σήμερα 18/11/11  Βενιζέλος για τον Προϋπολογισμό του 2012  " Με τον προϋπολογισμό που καταθέσαμε δεν πρόκειται να επιβληθούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, εχουν ήδη ψηφιστεί και υλοποιούνται, άρα δεν χρειάζονται νέα μέτρα
. Οι εκτιμήσεις του προϋπολογισμού έχει γίνει με πολύ αυστηρό τρόπο. Έχουν αποφασιστεί από την Τρόικα.Εχουμε πλέον καθαρές σχέσεις με τους πολίτες "
Κάθε χρόνο τα ίδια. Λόγια λόγια λόγια.
Σκεφτείτε τι έγινε στην  ζωή μας το 2011 και θα καταλάβετε τι μας περιμένει το 2012.....
 
http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Για να ξέρετε τι έρχεται με τον προϋπολογμό του 2012"

Συνέλαβαν έξι άτομα για εμπόριο βρέφους 25 ημερών

Στη σύλληψη έξι ατόμων στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου για εμπόριο βρέφους 25 ημερών προχώρησε η αστυνομία. Το βρέφος εντοπίστηκε σε ζευγάρι ημεδαπών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους...

 Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες, πρόκειται για ένα ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 48 και 36 ετών, και τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, εκ των οποίων η 40χρονη μητέρα του βρέφους, ένας 36χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 35 και 48 ετών.Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία αυτοφώρου διαδικασίας, για αγοραπωλησία βρέφους.
 Αρχικά εντοπίστηκαν οι τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι, εξεταζόμενοι από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, ομολόγησαν την πώληση του βρέφους.
 Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 40χρονη μάνα, με τη βοήθεια και διαμεσολάβηση των υπολοίπων τριών υπηκόων Βουλγαρίας, πώλησε στο ζευγάρι των ημεδαπών το βρέφος της, έναντι του χρηματικού ποσού των 12.000 ευρώ. Στους αστυνομικούς παρέδωσε μέρος αυτού του ποσού και συγκεκριμένα το χρηματικό ποσό των 6.700 ευρώ. Χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, που επίσης βρέθηκε, έλαβαν ο 36χρονος και η 35χρονη υπήκοοι Βουλγαρίας, σαν αμοιβή για τη συμμετοχή τους στην αγοραπωλησία.

http://www.on-news.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Συνέλαβαν έξι άτομα για εμπόριο βρέφους 25 ημερών"

Ακρωτηρίασε με αλυσοπρίονο τη σύζυγό του μπροστά στα παιδιά τους!

Με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκε στην Αθήνα η 30χρονη, την οποία ακρωτηρίασε με αλυσοπρίονο ο εν διαστάσει σύζυγός της στην Καλαμάτα...


Στην άτυχη γυναίκα, αλβανικής καταγωγής, παρασχέθηκαν η πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου υποβάλεται σε επέμβαση, προκειμένου να γίνει συρραφή των άκρων της.
Ο άνδρας 39 ετών, επίσης αλβανικής καταγωγής, επιχείρησε να δολοφονήσει με το αλυσοπρίονο την γυναίκα, μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών τους.
Ο δράστης κατέβηκε με το αυτοκίνητό του από την κεντρική Μακεδονία στην Καλαμάτα, μαζί με τα δύο του παιδιά, 9 και 12 ετών, για να συναντήσει την 30χρονη με την οποία βρίσκονται σε διάσταση εδώ και δύο μήνες.
Μετά από καβγά και σε κατάσταση αμόκ, ο 39χρονος πήρε το αλυσοπρίονο το οποίο είχε κρυμμένο στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και της επιτέθηκε. Της ακρωτηρίασε τα πόδια, ενώ της κατάφερε πολλαπλά τραύματα στα χέρια και την κοιλιά.
Το απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν ο δράστης ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του σε αστυνομικούς που περνούσαν με περιπολικό κάτω από το σπίτι του θύματος. Ο δράστης συνελήφθη και η 30χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.


http://www.pinnokio.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Ακρωτηρίασε με αλυσοπρίονο τη σύζυγό του μπροστά στα παιδιά τους!"

Πώς "έδεσαν" την Ελλάδα - Μέχρι το 2010 όλο το χρέος ήταν σε ... δραχμές!

Ένα τεράστιο εθνικό σκάνδαλο σε σχέση με το εθνικό χρέος, ένα πραγματικό έγκλημα αποκαλύπτεται τώρα ότι συντελέστηκε με την πρώτη σύμβαση του Μαϊου του 2010 και τείνει να ολοκληρωθεί τώρα με την δανειακή σύμβαση που έχουν συμφωνήσει να την υπογράψουν όλα τα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ: Η μετατροπή του είδους του νομίσματος αποπληρωμής του χρέους, από "εθνικό νόμισμα", αόριστα, σε... ευρώ!

Κάτι που έγινε σαφές όταν μιλώντας στην Βουλή ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος για τα πιθανά αποτελέσματα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είπε την φράση «Και το δημόσιο χρέος θα είναι εκπεφρασμένο σε ευρώ’’ δηλαδή ότι εάν βγούμε από το ευρώ στα αρνητικά της όλης υπόθεσης θα πρέπει να προστεθεί και το ότι ενώ θα έχουμε π.χ. δραχμές ως εθνικό νόμισμα, θα πρέπει να πληρώνουμε σε ευρώ!


Σε καμία δανειακή σύμβαση όμως μέχρι τον Μάιο του 2010 δεν υπήρχε αυτός ο όρος. Μέχρι τότε, όλες οι δανειακές συμβάσεις που είχε συνάψει το ελληνικό δημόσιο για το σύνολο του ποσού των 300 δισ. ευρώ ανέφεραν ότι θα αποπληρωθούν βάσει του ελληνικού δικαίου και με… εθνικό νόμισμα. Που όταν είχαν συναφθεί ήταν σε δραχμές και εν συνεχεία σε ευρώ.


Δεν απέκλειε τίποτα να επιστρέψουμε στην δραχμή ή εν πάση περιπτώσει να βγούμε εκτός ευρωζώνης και να επιστρέψουμε τα δάνεια στο νέο εθνικό νόμισμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Μάιο του 2010, το δάνειο το οποίο έπρεπε να αποπληρωθεί είχε συναφθεί το 1981 και βέβαια είχε συναφθεί σε…

δραχμές.

Άρα οποιοδήποτε ήταν το εθνικό νόμισμα την ημέρα της αποπληρωμής, με αυτό θα γινόταν η αποπληρωμή του χρέους.


Εκτός και… αν μια ελληνική (;) κυβέρνηση θα αντάλλασσε τα παλαιά ομόλογα με νέα, για τα οποία όχι μόνο θα υπάρχουν εγγυήσεις δημόσιας περιουσίας, αλλά και όρος με τον οποίο οποιαδήποτε νομισματική μεταβολή δεν θα αγγίξει τα συγκεκριμένα ομόλογα, τα οποία θα πληρώνονταν με το νόμισμα στο οποίο έγινε η δανειακή σύμβαση.


Πριν λίγο καιρό σε τηλεοπτική εκπομπή στο MEGA, ένας Βρετανός δικηγόρος που συμμετείχε στην δανειακή σύμβαση του 2010 αποκάλυψε ότι η υπαγωγή του συνόλου του δημόσιου χρέους της σύμβασης του Μαΐου του 2010, έγινε υπό το βρετανικό δίκαιο το οποίο αναφέρεται ρητά σε χρέος που πρέπει να πληρωθεί σε ευρώ και αυτό αποτελούσε πρόταση “καλής θέλησης” της κυβέρνησης ΓΑΠ, προκειμένου έτσι να δηλώσει στους πιστωτές της, ότι “η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να εξοφλήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της”!


Και τα 110 δις της τότε δανειακής σύμβασης από τα 300 δις του συνολικού χρέους έχασαν τον προσδιορισμό «αποπληρωτέα σε εθνικό νόμισμα» και απέκτησαν τον προσδιορισμό «αποπληρωτέα σε ευρώ»!


Αλλά το έγκλημα δεν σταματά εδώ: Και στη νέα δανειακή σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί αντικαθίσταται με την λέξη «ευρώ» η φράση «εθνικό νόμισμα». Το οποίο, όπως είπαμε σήμερα είναι το ευρώ, αλλά αύριο δεν ξέρεις ποιο θα είναι. Και άλλο να πληρώνεις π.χ. σε δραχμές και άλλο σε ευρώ, ως γνωστόν…


Η έκδοση των ομολόγων διέπεται από το ελληνικό δίκαιο, οπότε σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή το ελληνικό δίκαιο θα αποφάσιζε σε ποιο νόμισμα θα γινόταν η αποπληρωμή τους και σε περίπτωση μη αποπληρωμής ποια περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν να εκποιηθούν.


Με την νέα όμως σύμβαση για το "κούρεμα", τα νέα ομόλογα θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.


Κάποια απάντηση σε αυτά υπάρχει; Και ερωτούμε τη Ν.Δ. αρχικά και δευτερευόντως το ΛΑΟΣ (δευτερευόντως λόγω μεγέθους Κ.Ο.), αν θεωρήσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη διαπράξει το δικό του έγκλημα.


defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Πώς "έδεσαν" την Ελλάδα - Μέχρι το 2010 όλο το χρέος ήταν σε ... δραχμές!"

Η λιτότητα δεν αγγίζει τους βουλευτές...

Σχεδόν ανέπαφα παραμένουν τα εισοδήματα των Ελλήνων βουλευτών, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό για το 2012. Συγκεκριμένα, για το 2012 προβλέπονται 35 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ, όταν το 2011 η αντίστοιχη πίστωση ήταν στα 36 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά ταύτα, ο προϋπολογισμός 2012 είναι μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την περασμένη χρονιά, το οποίο σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ποσό προκύπτει κυρίως από περικοπές, σε μισθούς υπαλλήλων, μισθωμάτων και εξοπλισμών.


- Για τους βουλευτές (αποζημίωση, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ) προβλέπονται 35.016.200 ευρώ , δηλαδή 1.874.900 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2011...



- Για βουλευτικές αποζημιώσεις δίνονται 21.226.400 ευρώ (όσα και το 2011)


- Αποζημιώσεις βουλευτών για την συμμετοχή στα τμήματα διακοπών και τις αντίστοιχες επιτροπές 2.875.000 ευρώ (για το 2011 ήταν 5 εκατ. ευρώ)


- Επίδομα οργάνωσης γραφείου 8.146.900 ευρώ , μόλις 39.400 ευρώ λιγότερα από το περασμένο έτος)


- Οικογενειακή παροχή βουλευτών 212.800 ευρώ (όσο και το 2011)


- Εξοδα κίνησης βουλευτών 1.705.100 ευρώ (μειωμένα κατά 10.500 ευρώ σε σχέση με το 2011)


- Εργοδοτική εισφορά βουλευτών υπέρ ΕΟΠΥΥ 850.000 ευρώ (αυξημένα κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2011)


 http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Η λιτότητα δεν αγγίζει τους βουλευτές..."

Ανταλλαγή πυροβολισμών Αλβανών ναρκέμπορων με Αστυνομικούς

Το περιστατικό έγινε στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων εντόπισαν σε δασική περιοχή, 9 σάκους και στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν για έλεγχο, δύο άγνωστοι δράστες, που είχαν ακροβολιστεί, τους πυροβόλησαν με καλάσνικοφ, χωρίς να τους τραυματίσουν.
Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και οι δράστες διέφυγαν στο Αλβανικό έδαφος. Οι σάκοι που κατασχέθηκαν, περιείχαν 337 κιλά και 735 γραμμάρια κάνναβης.

http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Ανταλλαγή πυροβολισμών Αλβανών ναρκέμπορων με Αστυνομικούς"

Προπηλάκισαν τον Τζουμάκα στην Κέρκυρα

Τι κι αν άλλαξε η κυβέρνηση και έφυγε- μάλλον- από το σκηνικό ο Γιώργος, το αρνητικό κλίμα υπάρχει ακόμα για τα στελέχη της παράταξης του. Αυγά, γιαούρτια, προπηλακισμοί και τελευταίο «θύμα».
Ο Στέφανος Τζουμάκας. Προσεκλήθη εχθές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ για την επέτειο του Πολυτεχνείου, καθώς ήταν μέλος της ΣΕ του Πολυτεχνείου και πρόεδρος της ΕΦΕΕ.

Η παρουσία του προκάλεσε την αντίδραση από μερίδα παρευρισκομένων, οι οποίοι προπηλάκισαν τον κ. Τζουμάκα και αναγκάστηκε να φύγει.
Η οργή και ο θυμός του κόσμου δεν θα κοπάσει έτσι απλά, με μια νέα κυβέρνηση….


http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Προπηλάκισαν τον Τζουμάκα στην Κέρκυρα"

Ο απόλυτος εκβιασμός της Ελλάδας σε εξέλιξη




Δυστυχώς είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Ο απόλυτος εκβιασμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πλέον έχουμε ξεφύγει από την απειλή της χρεοκοπίας. Πλέον η ίδια η χρεοκοπία και η μη καταβολή της 6ης δόσης συνδέεται άμεσα με ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Το κούρεμα των ομολόγων και οι εγγυήσεις που θα δοθούν στις τράπεζες και τους άλλους κατόχους ελληνικών τίτλων. Μέχρι πριν λίγες ημέρες, ο εκβιασμός έλεγε: «Πάρτε τα μέτρα που δεσμευτήκατε κι εμείς θα σας δώσουμε τα λεφτά». Από προχθές με το κόλπο του Τσαρλς Νταλάρα, έχει άλλο περιεχόμενο.
«Δεχθείτε υψηλά επιτόκια και εγγυήσεις ακόμη και για εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, για να γίνει το κούρεμα και να πάρετε την 6η δόση».
Εκεί καταλήξαμε και καταντήσαμε. Η περίφημη διαπραγματευτική ικανότητα του κ. Παπανδρέου πήγε περίπατο την δε προσωπικότητα και τα κονέ του κ. Λ. Παπαδήμου ακόμη δεν τα έχουμε δει.
Λέτε πρώτα να μας θάψουν και μετά να ενεργοποιηθεί ο νέος πρωθυπουργός; Αλλά τι νόημα θα έχει κάτι τέτοιο;
Το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών είναι έντονο και πολύ βρόμικο σε βάρος της Ελλάδας. Πλέον τα περιθώρια είναι ελάχιστα αφού μια είναι η φράση που ακούγεται από τους δανειστές μας: Γραπτές εγγυήσεις, υπογραφές.
Ακόμη και το ΔΝΤ που δεν είχε θέσει τέτοιο θέμα στη σημερινή συνέντευξη τύπου τάχθηκε υπέρ των ελληνικών διαβεβαιώσεων που ζητά η Ευρώπη, χωρίς να ξεκαθαρίζει τι ακριβώς εννοεί, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να εννοεί και υπογραφές από τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς.
Η σύνδεση, πάντως, του κουρέματος με την 6η δόση είναι ότι πιο ύπουλο έχει γίνει. Οι τραπεζίτες διά στόματος Νταλάρα, αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν υπέρ τους τούς όρους του κουρέματος και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, έχει ήδη συμφωνήσει ένα μεγάλο ποσοστό για να ξεκινήσει το haircut. Αν αυτό συμβαίνει τότε θα πρέπει να αναζητηθούν τα ανταλλάγματα που έχει δώσει η κυβέρνηση και ειδικά ο κ. Βενιζέλος.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ταξίδι του ο κ. Παπαδήμος στις Βρυξέλλες θα κομίζει επιστολή γενικού περιεχομένου που θα υπογράφεται από τους πολιτικούς αρχηγούς έτσι ώστε να μην εμπλέκονται οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς σε πιο ειδικές υποχρεώσεις και εγγυήσεις. Με την επιστολή αυτή ίσως από τη Δευτέρα να υπάρξει μια κατ’ αρχήν συμφωνία για το κούρεμα και το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει κάπου να τελειώσει το παραμύθι με τους εκβιασμούς. Αφού ανάγκασαν όλο τον ελληνικό λαό να… παρακαλά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας προκειμένου να πάρουμε τη δόση, τώρα μας έβαλαν ξανά στη μέγκενη της πίεσης ζητώντας ότι πολυτιμότερο έχουμε. Την εθνική αξιοπρέπεια.

antinews
Διαβάστε Περισσότερα "Ο απόλυτος εκβιασμός της Ελλάδας σε εξέλιξη"

Στον Εξαρχο Φθιώτιδας Στα σκαριά νέο Βατοπέδι

Γράφει ο Γεράσιμος Λιόντος

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) Γ. Παπακωνσταντίνου διάλεξε την 9η Νοέμβρη του 2011, μέρα που η προσοχή του κόσμου ήταν στραμμένη στα τσαλιμάκια του Γ. Παπανδρέου για το σχηματισμό κυβέρνησης, προκειμένου να προσφέρει σε αγγλικών συμφερόντων εταιρία ως δώρο το δάσος του Εξάρχου Φθιώτιδας, προκειμένου να το τσιμεντοποιήσει. Το δάσος του Εξάρχου δεν είναι το μοναδικό δώρο που πρόσφερε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Για μερικά από τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε σε διπλανές στήλες.
Η συγκεκριμένη εταιρία είναι η «ΛΟΚΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ», η οποία πασχίζει από το 2005 να εμφανίσει ένα δάσος 12,5 χιλιάδων στρεμμάτων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εξαρχος του ......
Δήμου Αταλάντης ως γεωργική έκταση ιδιοκτησίας της.
Μέχρι τις 9 Νοέμβρη του 2011, που συζητήθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την έκδοση οικοδομικών αδειών και εισήχθησαν ένα σωρό υπουργικές τροπολογίες, οι προσπάθειες της εταιρίας και των συνεργατών της να πετύχουν αυτούς τους δύο στόχους, που εάν επιτευχθούν θα στραγγίσουν, εκτός των άλλων, την περιοχή και θα προκαλέσουν μεγάλη οικολογική καταστροφή, δεν ευοδόνωνταν. Το αντάλλαγμα που πλασάρει η εταιρία είναι η δημιουργία μερικών εκατοντάδων θέσεων εργασίας, που θα τις χρυσοπληρώσουμε μέσω της δωρεάν επιδότησης που θα δοθεί από τον κρατικό κορβανά.
 
Κατά τη διάρκεια της διαχείρισης της καπιταλιστικής εξουσίας από τη ΝΔ, η εταιρία είχε την αμέριστη βοήθεια των αρμόδιων υπουργών. Σκοπός της, όπως προαναφέραμε, ήταν να αποχαρακτηριστεί η έκταση από δάσος που είναι και να παρουσιαστεί σαν ιδιόκτητη. Οι προσπάθειες απέτυχαν γιατί προσέκρουσαν στη σθεναρή στάση που κράτησαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο και στη δημοσιότητα που δόθηκε. Απέτυχαν, επίσης,, γιατί τα χαρτιά που παρουσίασαν ήταν και είναι πέτσινα.
 
Από το Γενάρη του 2010 κατέφυγαν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προκειμένου να τους βγάλει μια καθ’ υπαγόρευση γνωμοδότηση που θα γινόταν αποδεκτή από τον υπουργό Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής. Κι αυτή όμως η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε. Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το σχόλιο δεν γνωρίζουμε για ποιους λόγους δεν μπόρεσε ούτε το ΝΣΚ να βγάλει θετική γνωμοδότηση για την εταιρία «ΛΟΚΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ».
 
Τους τελευταίους μήνες είχαν μπει στο παιχνίδι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες και Ειδικοί Γραμματείς και Σύμβουλοι, προκειμένου να βοηθήσουν την εταιρία να πετύχει τους δύο πολυπόθητους στόχους, που θα της ανοίξουν το δρόμο για να ξεπατώσει και να στραγγίσει την περιοχή. Εγιναν απανωτές συσκέψεις από τους παράγοντες αυτούς, αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την εταιρία. Γνωρίζουμε ποιοι ήταν αυτοί οι υπηρεσιακοί παράγοντες και εάν χρειαστεί θα δημοσιοποιήσουμε τα ονόματά τους.
Ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ μπορεί μεν να μην πέτυχε ολοκληρωτικό τον αποχαρακτηρισμό του δάσους του ΕΞΑΡΧΟΥ και την ολοκληρωτική τσιμεντοποίησή του, πέτυχε όμως τη δυνατότητα μερικής τσιμεντοποίησής του, μέσω μιας τροπολογίας (στη σύνταξη της οποίας βοήθησε καταλυτικά), την οποία εισήγαγε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο νομοσχέδιο για την έκδοση των οικοδομικών αδειών ως τροπολογία βουλευτική.
 
Πριν αναφερθούμε στο περιεχόμενο της ντροπολογίας αυτής, που φτιάχνει στα σκαριά ένα νέο Βατοπέδι στον Εξαρχο, να πούμε δυο λόγια για το πώς μεθοδεύθηκε η εισαγωγή των δεκάδων ντροπολογιών. Ολες οι ντροπολογίες είχαν συζητηθεί ως υπουργικές στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την έκδοση οικοδομικών αδειών, όμως δεν κατατέθηκαν τελικά ως υπουργικές, αλλά ως βουλευτικές, υπογεγραμμένες από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Είναι η πρώτη φορά στα βουλευτικά χρονικά που έγιναν δεκτές τόσες πολλές βουλευτικές τροπολογίες από υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία που μεθοδεύτηκε θυμίζει τον Χ. Πάχτα, τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών που συνέδεσε τ’ όνομά του με το σκάνδαλο του Πόρτο Καρράς. Ο κύριος αυτός είχε βάλει 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπογράψουν τη γνωστή ντροπολογία και στη συνέχεια την έκανε δεκτή.
 
Αυτή η στάση ήταν τόσο προκλητική για τα χρονικά του αστικού κοινοβουλίου, που εξόργισε ακόμη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλη, έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει τ’ όνομά του με την Αγγελοπουλίνα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες και με τον Κ. Σημίτη και το Χρηματιστήριο. Ο Κ. Καρτάλης εξευτέλισε τον Γ. Παπακωνσταντίνου για τη στάση του να εμφανίσει ως βουλευτικές τροπολογίες που είχαν ήδη συζητηθεί. Από την άλλη, βέβαια, και ο Κ. Καρτάλης αποδέχτηκε το περιεχόμενο όλων αυτών των ντροπολογιών και τις ψήφισε όλες!
 
Με την παρ. 3 του άρθρου 51 του νόμου 998/1979 επιτρεπόταν τουριστικά έργα «χαμηλής έντασης και έκτασης» σε συγκεκριμένα δάση και σε ποσοστό μέχρι 10% της έκτασής τους. Επειδή, όμως, ήταν περιορισμένα τα δάση στα οποία μπορούσαν να γίνουν έργα τουριστικής «ανάπτυξης», έπρεπε να γίνει πρώτα πράξη χαρακτηρισμού. Ερχονται όμως τώρα ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ και ο υπουργός και φτιάχνουν τη φωτογραφική ντροπολογία, με την οποία δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρία «ΛΟΚΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ» να οικοδομήσει 2.500 στρέμματα δάσους (το 20% των 12,5 χιλιάδων στρεμμάτων της συνολικής έκτασηςτου δάσους). Ιδού η ντροπολογία:
 
«Εάν το δάσος ή η δασική έκταση πρόκειται να εξυπηρετήσει συγχρόνως με τους σκοπούς  της παραγράφου 1 (σ.σ. δηλαδή τουριστικά έργα) και αθλητικές χρήσεις (σ.σ. όπως για παράδειγμα τα γήπεδα γκολφ), το επιτρεπόμενο συνολικό ποσοστό προς δημιουργία των αθλητικών και τουριστικών εγκαταστάσεων δεν μπορεί να υπερβεί το είκοσι τοις εκατό (20%) του δάσους ή της δασικής έκτασης, υπό την προϋπόθεση ότι: α) η συνολική δόμηση δεν υπερβαίνει την προβλεπόμενη στο προηγούμενο εδάφιο, β) τα ανωτέρω δάση και δασικές εκτάσεις καλύπτονται από βλάστηση αειφύλλων ή φυλλοβόλων πλατυφύλλων σε ποσοστό τουλάχιστον 80% και γ) η συνολική προς αξιοποίηση έκταση είναι μεγαλύτερη των 3000 στρεμμάτων».
Τα χαρακτηριστικά των εδαφίων β και γ (είναι εδάφια της παραγράφου 3 του άρθρου 51), που προστέθηκαν με τη ντροπολογία αυτή, περιγράφουν «φωτογραφικά» το δάσος του ΕΞΑΡΧΟΥ. Εάν αυτή η ντροπολογία εφαρμοστεί, θα υπάρξει συνέχεια για το δάσος των 12.500 στρεμμάτων, γιατί τα έργα που θέλει να φτιάξει η εν λόγω εταιρία δεν μπορούν να γίνουν όλα στα 2.500 στρέμματα που της παραχωρούνται σε πρώτη φάση. Τώρα που μπήκε το νερό στ’ αυλάκι, είμαστε σίγουροι ότι σε επόμενη φάση η όποια κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την καταστροφή του συγκεκριμένου δάσους.
 
Μπορεί σ’ αυτή τη φάση η τροπολογία να είναι φωτογραφική, εκτιμούμε όμως ότι στο επόμενο χρονικό διάσημα είτε θα επιλεγεί η αφαίρεση των εδαφίων β και γ της παρ. 3 του άρθρου 51, είτε κάποια άλλη φόρμουλα, προκειμένου να «αξιοποιηθούν» τουριστικά  όλα τα δάση, τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά. Για να συμβεί αυτό στα ιδιωτικά δάση (σημειώνουμε ότι ιδιωτικά δάση δεν υπήρχαν μετά τη δημιουργία του ελληνικού κράτους το 1828, αλλά είναι προϊόν μεταγενέστερων κυβερνητικών αποφάσεων), θα αξιοποιηθεί και η γνωμοδότηση του Β’ Τμήματος του ΝΣΚ, που έκανε δεκτή η Τίνα Μπιρμπίλη μια βδομάδα πριν την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Σύμφωνα μ’ αυτή τη γνωμοδότηση μπορούν να χτιστούν  ξενοδοχεία και στα ιδιωτικά δάση.
 
Περιττεύει να σημειώσουμε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί το δεύτερο Βατοπέδι στον Εξαρχο του Δήμου Αταλάντης.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Στον Εξαρχο Φθιώτιδας Στα σκαριά νέο Βατοπέδι"

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Καρπενήσι


Μετά από μία επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία και sold out εμφανίσεις στην Αθήνα και τις περισσότερες πόλεις, ο Σωκράτης Μάλαμας αρχίζει τις χειμερινές του εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με ανανεωμένο σχήμα και νέο πρόγραμμα.
Καρπενήσι, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, Δ. Δ . Kαστανιάς, Ξενώνας "Ευρύτη"
Οι επιλογές των τραγουδιών ποικίλουν, και εκφράζουν την ανάγκη του Σωκράτη για επικοινωνία. Αυτήν την φορά ήταν θα παίξει και καινούρια κομμάτια, δίπλα σε όσα έχουν κερδίσει επάξια την αγάπη του κοινού του. Ο Σωκράτης ανακατεύει δημιουργικά τα τραγούδια του και αυτά που αγαπάει ο ίδιος και το αποτέλεσμα είναι να παρουσιάζει πάντα ένα πρόγραμμα
Ανάμεσα σε άλλα θα ακούσουμε για πρώτη φορά όλα τα κομμάτια από το πρόσφατο άλμπουμ του, το “Πέρασμα” σε στίχους Άλκη Αλκαίου. Παράλληλα, ο Σωκράτης Μάλαμας θα παρουσιάσει και ορισμένα αξέχαστα τραγούδια από το σύνολο της ελληνικής δισκογραφίας, στιγμές που ξεχωρίζει και θα τις μοιραστεί με το κοινό του. Πάντα ερμηνευμένα με το προσωπικό του ύφος, θα ξανασυστήσει τραγούδια που όλοι αγαπάμε και όλοι σιγοτραγουδάμε.

*Ο Ξενώνας Ευρύτη βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καστανιάς σε ένα ειδυλλιακό και γαλήνιο περιβάλλον. Καστανιές, πλατάνια, συκομουριές, τρεχούμενα νερά, φαράγγια και παλιά μονοπάτια συνθέτουν ένα γαλήνιο σκηνικό που αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη, τον συνεπαίρνει και του δίνει την ευκαιρία να αποδράσει από τη “μουντή” καθημερινότητα της μεγαλούπολης για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται εκεί.
Καρπενήσι
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, Δ. Δ. Kαστανιάς, Ξενώνας “ΕΥΡΥΤΗ”
Ώρα έναρξης: 22:00
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η ποπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει άμεσα!
Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 15 €
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
Καρπενήσι
ALKYONI TRAVEL Ζηνοπούλου 32, τηλ.:22370 22822
Για όσους ενδιαφέρονται από τη Λαμία να πάνε στη συναυλία,το ταξιδιωτικό πρακτορείο Travel Plus Services οργανώνει μεταφορά προς/ και από την Καστανιά με ειδικά ναυλωμένο πούλμαν Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το πρακτορείο στο τηλέφωνο 22310 51551 και
στη διεύθυνση Υψηλάντη 18 στη Λαμία  Αθήνα
TICKET HOUSE
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς).Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3608 366
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr www.tickethouse.gr 


http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Καρπενήσι"

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: Αποτελέσματα Εκλογών για το νέο ΔΣ

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση , που έγινε  την Δευτέρα , 14 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10. 30 π.μ στην αίθουσα της Βασικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου με θέματα Ημερησίας Διάταξης :
Εκλογή Προεδρείου Γ.Σ – Εφορευτικής Επιτροπής
Απολογισμός Δ.Σ ΕΛΜΕ - Ταμειακός Απολογισμός
Ενημέρωση – Απολογισμός Αιρετών
Κριτική Πεπραγμένων – Δευτερολογία Δ.Σ
Ψήφιση Πεπραγμένων
Προτάσεις για τη νέα σχολική χρονιά
Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ
Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας  για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι τα εξής:
2011 ...............................2010
Ψηφίσαντες: 132 .............119
Άκυρα: 19 .........................6
Λευκά: 5 ............................5
Έγκυρα: 108 .......................108
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 91
ΕΔΡΕΣ 6

Μαστροκώστας Κων/νος 60
Πανοπούλου Φωτεινή 42
Κοτρώτσιος Γεώργιος 37
Αναγνώστου Γιώργος 31
Βαρδαλαχάκης Γιάννης 26
Τσιλίκας Παναγιώτης 24
Κλείτσας Βασίλης 23
Γιάλβαλη Ελένη 19
ΔΑΚΕ ΕΔΡΑ 1 17

Οικονομίδης Γιάννης 10
Αρμάγος Χρήστος 7
Κοροκίδας Βασίλης 7
Φλωράκης Γιάννης 7
Βλάχος Γιώργος 4 


  http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: Αποτελέσματα Εκλογών για το νέο ΔΣ"

Απομάκρυνση επικίνδυνων και μη αποβλήτων στις περιοχές Διρφύων – Μεσσαπίων & Λοκρών









Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντά η σύμβαση για τη συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων και μη αποβλήτων στις περιοχές Διρφύων – Μεσσαπίων & Λοκρών, προϋπολογισμού 677.637 €.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 17 Νοεμβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για τη συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων και μη αποβλήτων στις περιοχές Διρφύων – Μεσσαπίων & Λοκρών. Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας), με προϋπολογισμό 677.637 €.

Στόχος του έργου είναι η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, με την άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων από 7 εντοπισμένες θέσεις, 6 στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων και 1 στον Δήμο Λοκρών.
Με τις εργασίες που θα υλοποιηθούν θα γίνει συλλογή και απομάκρυνση των επικίνδυνων και μη αποβλήτων (απόβλητα θερμικής επεξεργασίας αλουμινίου, δομικά υλικά με αμίαντο, πετρελαιοειδή, κατάλοιπα, χώματα και πέτρες εκσκαφών που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες), ενώ παράλληλα προβλέπεται και σύνταξη μελέτης εξυγίανσης των ρυπασμένων χώρων.
Συνολικά πρόκειται να απομακρυνθούν 700 περίπου τόνοι στερεών αποβλήτων (εκτιμώμενη ποσότητα), καθώς και ικανός όγκος υγρών αποβλήτων που έχουν αποτεθεί σε εγκαταλελειμμένους χώρους.

«Μια σημαντική παρέμβαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την περιβαλλοντική εξυγίανση» χαρακτηρίζει το έργο ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας: «Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών αποκατάστασης σε ρυπασμένες περιοχές της Εύβοιας και της Φθιώτιδας. Έχουμε εντάξει και χρηματοδοτούμε το έργο από το ΕΣΠΑ, αποσκοπώντας στην ενίσχυση των δράσεων για την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος. Μέριμνά μας είναι όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε κατασταλτικά τέτοιου είδους φαινόμενα, αλλά να ενεργοποιηθούμε και να συνεργαστούμε με άλλους αρμόδιους φορείς, για να αποτραπούν. Κεντρικός μας στόχος είναι να επενδύσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, και να ενισχύσουμε τις πρωτοβουλίες μας για να αντιστραφεί η περιβαλλοντική κατάσταση στις ευαίσθητες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δημόσια υγεία των πολιτών».
Διαβάστε Περισσότερα "Απομάκρυνση επικίνδυνων και μη αποβλήτων στις περιοχές Διρφύων – Μεσσαπίων & Λοκρών"

Μειώνονται κατά 30% οι δημόσιοι φορείς, έρχονται χιλιάδες απολύσεις...

Η Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία για τους μόνιμους υπαλλήλους του Δημοσίου, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμπληρώνουν φέτος 33 χρόνια υπηρεσίας και είναι τουλάχιστον 53 ετών.

Με βάση την σχετική εγκύκλιο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι αυτοί θα πρέπει....
από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση λαμβάνοντας για δύο χρόνια το 60% του βασικού μισθού, πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Στην ίδια εγκύκλιο προβλέπεται επίσης κατάργηση όλων των τμημάτων δακτυλογράφησης στα υπουργεία, γενικότερα όλων των υπηρεσιακών μονάδων που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, όπως για παράδειγμα οι περισσότερες υποδιευθύνσεις σε υπουργεία και Οργανισμούς!

Πέραν αυτών με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου από την άλλη Δευτέρα συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα τους χρόνια και παρέμεναν στην υπηρεσία τους επωφελούμενοι από σχετική ρύθμιση, που τους έδινε το δικαίωμα παράτασης για 3 ακόμη χρόνια.

Τέλος, στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που είχαν για το θέμα υπηρεσιακοί παράγοντες αποφασίστηκε να μπουν μέσα στις προθεσμίες σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας περίπου 30.000 υπάλληλοι κατά τρόπο ώστε στην πρώτη φάση υλοποίησής της να μειωθούν κατά 30% οι δημόσιοι φορείς.

 protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Μειώνονται κατά 30% οι δημόσιοι φορείς, έρχονται χιλιάδες απολύσεις..."

Τρομοκρατικό χτύπημα σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια των Λουκά Παπαδήμου, Δημ. Ρέππα, Μπόμπολα και Κεφαλογιάννη;

Tρόμος στη γειτονιά του Λουκά Παπαδήμου στο Παλαιό Ψυχικό!
Τουλάχιστον...
5 αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί στις φλόγες τις τελευταίες 15 μέρες σε απόσταση 50 μέτρων από τη πρωθυπουργική κατοικία!
Η Αντιτρομοκρατική φρόντισε να μην διαρρεύσει το γεγονός και ...καθησύχασε τους περίοικους λέγοντας ότι πρόκειται για χτυπήματα με γκαζάκια.
Σημειώνουμε ότι στη περιοχή εκτός από το σπίτι του πρωθυπουργού, το οποίο είναι στη Στρατηγού Καλλάρη βρίσκονται ακόμη τα σπίτια του Δημήτρη Ρέππα, της οικογένειας Μπόμπολα του Αμερικανού Πρέσβη και του Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Έξω από το σπίτι του Μανώλη Κεφαλογιάννη υπάρχει ένα παρατημένο κοβούκλιο –σκοπιά από την εποχή που ο γαλάζιος βουλευτής ήταν ακόμη υπουργός.
Η σύζυγός του έχει ζητήσει από τις Αρχές να το μαζέψουν αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντίθετα ένα παρόμοιο κοβούκλιο τοποθετήθηκε έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού προφανώς επειδή λεφτά υπάρχουν για πέταμα.
Αντί να μετακινήσουν αυτό του Κεφαλογιάννη επέλεξαν να αγοράσουν καινούργιο-εύγε.
Πάντως τα συγκεκριμένα χτυπήματα έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους ενώ οι περιπολίες έχουν αυξηθεί.

attikanea.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα "Τρομοκρατικό χτύπημα σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια των Λουκά Παπαδήμου, Δημ. Ρέππα, Μπόμπολα και Κεφαλογιάννη;"

Τραγέλαφος με τη σημαία του Πολυτεχνείου.Μητέρα φοιτητή της ΠΑΣΠ την έπλυνα

Η κατοχή της σημαίας του Πολυτεχνείου ως λάφυρο από τους φοιτητές της ΠΑΣΠ επί περίπου τρεις δεκαετίες δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί συζητήσεις. Είναι όμως η πρώτη φορά που δημόσια και τόσο κατηγορηματικά, ένα κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εγκαλεί τους νεολαίους της παράταξής του και τους καλεί να την παραδώσουν...

Ολα τα προηγούμενα χρόνια σε κάθε αντίστοιχη συζήτηση και αίτημα οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ, προέβαλλαν το επιχείρημα ότι θα παραδοθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ όταν και εφόσον αυτό συγκροτηθεί ξανά σε σώμα. Προφανώς το γνωρίζουν και οι ίδιοι αυτό είναι απλώς το πρόσχημα για να συνεχίσουν να κατακρατούν απολύτως παράνομα ένα σύμβολο της νεώτερης ιστορίας του τόπου.
Μάλιστα, όταν κάποια στιγμή ο κ. Γιάννης Ραγκούσης ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με τον τότε πρύτανη του Πολυτεχνείου Κώστα Μουτζούρη να παραδοθεί στη Βουλή, απλώς δεν τη βρήκε πότε για να υλοποιήσει την υπόσχεσή του.
Η σημαία βρίσκεται στα χέρια του ΠΑΣΟΚ από το 1982 όταν ακόμη η ΕΦΕΕ υπήρχε και λειτουργούσε. Από τότε οι καβγάδες μεταξύ των παρατάξεων ήταν ομηρικοί, αλλά πάντοτε στο τέλος το ΠΑΣΟΚ κατάφερνε να την κρατήσει και να την κληρονομεί από στέλεχος σε στέλεχος. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η σημαία βρίσκεται στα χέρια κάποιου ή κάποιων τους οποίους δεν γνωρίζει ακόμη και η επίσημη ηγεσία του κόμματος, προφανώς γιατί δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά για να το μάθει.
Και τι καλύτερο από όλα είναι το γεγονός ότι η σημαία έχει πλυθεί στο πλυντήριο για να φύγουν τα αίματα. Παρά το γεγονός ότι αυτό έχει συμβεί πριν από αρκετά χρόνια κρατείται ως μυστικό για λίγους μυημένους. Συγκεκριμένα την έπλυνε η μητέρα ενός φοιτητή όταν την ανακάλυψε κρυμμένη σε ένα μπαούλο ερχόμενη στην Αθήνα για να δει τι κάνει ο γιος της και να του συγυρίσει την γκαρσονιέρα στην οποία έμενε.
Προφανώς πρόκειται για ατύχημα αλλά αυτό και μόνο καταδεικνύει το γιατί η σημαία πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στον ελληνικό λαό. Το ποιός θα την παραλάβει για να την φυλάει είναι ένα ζήτημα που μπορεί να λυθεί εύκολα. Υπάρχει πάντα η Βουλή όπου μάλιστα μπορεί να εκτεθεί με απόλυτη ασφάλεια, το ίδιο το Πολυτεχνείο στο οποίο ουσιαστικά ανήκει ή έστω η προεδρία της Δημοκρατίας.
Σήμερα που το θέμα επανέρχεται και πάλι κυρίως ως θέμα ηθικής τάξης αλλά ενδεχομένως και ως ποινικό αδίκημα ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο Χρήστος Παπουτσής που έχει διατελέσει ο τελευταίος εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΦΕΕ, ίσως θα έπρεπε να βοηθήσει στην προσπάθεια καθώς είναι γνωστή η επιρροή του στους νεολαίους του κόμματος.
Σε ότι αφορά δε στο επιχείρημα ότι και τα στελέχη του ΚΚΕ παρακρατούν τις σφραγίδες της ΕΦΕΕ χωρίς να τους ανήκουν μπορεί μεν να έχουν δίκιο, αλλά προφανώς γνωρίζουν ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Η ιστορία μιας σημαίας
Την επομένη της εισβολής των τανκς στο Πολυτεχνείο κάποιοι βρήκαν μια ματωμένη σημαία και τη φυγάδευσαν στα γραφεία της εφημερίδας «Βραδυνή» στην Ομόνοια. Την παρέδωσαν μάλιστα στα χέρια του τότε εκδότη της εφημερίδας Τζώρτζη Αθανασιάδη.
Ο τρόπος διαφυγής της σημαίας από το Πολυτεχνείο παραμένει άγνωστος. Εκείνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι το 1974 (με τη μεταπολίτευση) η σημαία έφθασε στην ΕΦΕΕ και στον πρώτο πρόεδρό της Γιώργο Σταματάκη της ΚΝΕ. Στην πορεία της πρώτης επετείου του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1975, τη σημαία κρατούσαν εκτός από αυτόν οι Στέφανος Τζουμάκας, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης (τότε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτ. και σήμερα σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά) και ο τότε πρόεδρος της ΕΣΕΕ (των σπουδαστών ΚΑΤΕΕ, μετέπειτα ΤΕΙ).
Το 1976 η σημαία πέρασε στα χέρια του κ. Τζουμάκα της ΠΑΣΠ, προέδρου στην ΕΦΕΕ. Από τον κ. Τζουμάκα η σημαία πέρασε στον κ. Παπουτσή, ο οποίος παρέμεινε πρόεδρος της ΕΦΕΕ ως το 1980.
Από εκεί και πέρα και ενώ το Κεντρικό Συμβούλιο δεν μπορούσε να συγκροτήσει προεδρείο, αλλά πάντως λειτουργούσε έως το 1995 που ουσιαστικά αυτοκαταργήθηκε οριστικά, η σημαία πέρασε διαδοχικά από τα χέρια του Φώτη Χατζημιχάλη, του Γιάννη Τσαμουργκέλη, του Βασίλη Τόγια και στην συνέχεια στα χέρια άλλων αγνώστων πλέον θεματοφυλάκων.


http://planet-greece.blogspot.com/

Διαβάστε Περισσότερα "Τραγέλαφος με τη σημαία του Πολυτεχνείου.Μητέρα φοιτητή της ΠΑΣΠ την έπλυνα"

Στην Αθήνα η Τρόικα

Έχοντας στο στόχαστρό τους τον προϋπολογισμό του 2012 ,βρίσκονται στην Αθήνα  οι επικεφαλής της τρόικας Πόλ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση στήριξης της Ελλάδος ύψους 130 δισ ευρώ.
Οι εκπρόσωποι της Τρόικας...θα συναντηθύν  με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συναντηθούν και με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. 


http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Στην Αθήνα η Τρόικα"

Έρχεται νέα καταιγίδα μέτρων 11 δισ. ευρώ μέσα στο 2012

Έρχεται νέα καταιγίδα μέτρων 11 δισ. ευρώ μέσα στο 2012

Τον πιο δύσκολο, συνάμα πιο περίεργο προϋπολογισμό των τελευταίων ετών, καταθέτει σήμερα στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία μάλιστα των επικεφαλής της Τρόικα, οι οποίοι επέστρεψαν στον... τόπο του εγκλήματος, εν όψει νέου Μνημονίου. Η δυσκολία του προϋπολογισμού έγκειται κυρίως στο ότι η επιτυχία του εξαρτάται περισσότερο από τις εξελίξεις εκτός συνόρων παρά εντός, καθώς οι ραγδαίες εξελίξεις σε Ιταλία, Ισπανία ακόμα και Γαλλία απειλούν να ανατρέψουν όλα τα δεδομένα.
Ως προς τους στόχους, κατ' αρχήν ζητούμενο παραμένει το να κλείσει ο φετινός προϋπολογισμός με ελλειμμα στα όρια του 9%, με όλα τα στοιχήματα να είναι, ωστόσο, σε βάρος του οικονομικού επιτελείου. Τα τελευταία στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δείχνουν ότι μέσα στο δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου πρέπει να βεβαιωθούν φόροι ύψους 12 δισ ευρώ, οι οποίοι πρέπει να εισπραχθούν το αργότερο έως το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε κλείνει δημοσιονομικά η χρονιά, εγχείρημα εξαιρετικό δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο. Ωστόσο αυτά τα δεδομένα θέτουν εν αμφιβόλω τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι η υπέρβαση του ελλείμματος σε σχέση με τις προβλέψεις του προσχεδίου θα είναι μόλις μισή μονάδα, δηλαδή στο 9%, αμφιβολίες που ενισχύονται να συνυπολογίσει κανείς ότι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο 10μηνο βρισκόταν στα όρια του 10%.
Η δυσκολία για το 2012 είναι πως ότι κι αν γίνει το 2011, όσο μεγάλο κι είναι το έλλειμμα, στο τέλος της επόμενης χρονιάς θα πρέπει να βρίσκεται στα όρια του 7% κι αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλα παρά πρόσθετα μέτρα εφόσον η Τρόικα διαπιστώσει στις αρχές του 2012 ότι η κατάσταση ξεφεύγει. Το... κρυφό χαρτί στα χέρια του οικονομικού επιτελείου είναι το όφελος από το «κούρεμα» των ομολόγων, που θα αποφέρει μια μείωση των δαπανών για τόκους, που υπολογίζεται στα τουλάχιστον 4 δισ ευρώ. Ωστόσο είναι προφανές ότι ακόμα κι αν το υπουργείο Οικονομικών εγγράψει αυτό το όφελος, αυτό θα λάβει σάρκα και οστά μόνο στη περίπτωση που η συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI φτάσει στο 100%, γιατί διαφορετικά, η μείωση των σχετικών δαπανών θα είναι πολύ μικρότερη.
Ως προς την ουσία, ουδείς μπορεί να ξεχνάει ότι ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει νέα μέτρα 11 δισ ευρώ, πέρα από αυτά που θα «τρέξουν» ως «ουρά» των παρεμβάσεων που έγιναν το 2010, χωρίς ωστόσο να μπορεί να υποστηρίξει κανείς με ασφάλεια ότι αυτό το «πακέτο» είναι και το οριστικό...

http://www.iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Έρχεται νέα καταιγίδα μέτρων 11 δισ. ευρώ μέσα στο 2012"

Απίστευτο - Συσσίτια σε υπαξιωματικούς που δεν έχουν να φάνε

Απίστευτο - Συσσίτια σε υπαξιωματικούς που δεν έχουν να φάνε

Συσσίτια στις στρατιωτικές μονάδες της χώρας για το κατώτερο μόνιμο προσωπικό ξεκίνησαν με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «Έθνος» σε ένα ρεπορτάζ-σοκ για την κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει οι υπαξιωματικοί κυρίως λόγω της δραματικής μείωσης των αποδοχών τους:
«Σημεία (και τέρατα) των καιρών: Συσσίτια για το κατώτερο προσωπικό που ο μισθός τους δεν φτάνει πια ούτε για την αποπληρωμή των επιπρόσθετων φόρων ξεκίνησαν σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Το «καμπανάκι» χτύπησαν οι ίδιοι οι διοικητές μονάδων, οι οποίοι διαπίστωσαν με μεγάλη ανησυχία ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πληθύνει τα κρούσματα ασιτίας επαγγελματιών οπλιτών και υπαξιωματικών. Σύμφωνα με πληροφορίες δραματικά ήταν τα στοιχεία που τέθηκαν στη διάθεση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Πενταγώνου τόσο από το Αρχηγείο Στόλου όσο και από τους διοικητές παραμεθόριων μονάδων του Έβρου και του Ανατολικού Αιγαίου. Το θέμα κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρό φυσικά γι' αυτό και με εισήγηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας».

http://www.iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Απίστευτο - Συσσίτια σε υπαξιωματικούς που δεν έχουν να φάνε"

Οι σατανιστές ήθελαν να την κάψουν και να φάνε τη σάρκα της

Οι σατανιστές ήθελαν να την κάψουν και να φάνε τη σάρκα της

Σοκ και τρόμο προκαλούν οι απίστευτες αποκαλύψεις των σατανιστών που έκαψαν ζωντανή τη 18χρονη ομογενή Κίρστι Θεολόγου στη Νότιο Αφρική. Κατά τη διάρκεια της δίκης οι κατηγορούμενοι μίλησαν εκτενώς για την κτηνωδία με την οποία δολοφόνησαν ουσιαστικά την άτυχη κοπέλα, καθώς ότι έκαναν το «απαιτούσε η θυσία στο Σατανά».
Η αποκάλυψη πως δεν ήθελαν μόνο να θυσιάσουν τη 18χρονη, αλλά και να φάνε τις σάρκες της, άφησε άφωνους τους πάντες στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso μία 16χρονηπου ήταν μπροστά στο αποτρόπαιο έγκλημα και κατηγορείται για συνεργεία υποστήριξε πως οι σατανιστές ήθελαν να φάνε τις σάρκες της Κίρστι και να κάνουν σατανιστικό τελετουργικό βασισμένοι στην Αποκάλυψη του Ιωάννη.
Ο ένας από τους δράστες άρχισε να σφίγγει το λαιμό της Κίρστι, ενώ ο δεύτερος της έδενε τα χέρια με σχοινί. Στη συνέχεια τη χτύπησαν στο κεφάλι με μια πέτρα μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της, στη συνέχεια την έλουσαν με πετρέλαιο και της έβαλαν φωτιά.

http://www.iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Οι σατανιστές ήθελαν να την κάψουν και να φάνε τη σάρκα της"

Τους έπιασε στα πράσα και τους έβγαλε γυμνούς μέσα στο κρύο

Εύβοια, χειμώνας, κρύο, ζευγάρι, παράνομο, σύζυγος, σεξ, αυτοκίνητο, κουνιάδος

Γυμνοί μέσα στο καταχείμωνο έμειναν δύο παράνομοι εραστές στην Εύβοια, τους οποίους έκανε τσακωτούς ο αδερφός της απατημένης συζύγου, ενώ βρίσκονταν επί τω έργω.

Σύμφωνα με το evianews, ο 45χρονος οικογενειάρχης και η 30χρονη ερωμένη του γνωρίστηκαν πριν από έξι μήνες και έκτοτε διατηρούσαν παράνομο δεσμό. Ένα βράδυ πήγαν με το αυτοκίνητο του για «τρελίτσες» σε ερημική παραλία του νησιού, αλλά για κακή τους τύχη από το σημείο περνούσε ο κουνιάδος του, ο οποίος είδε το αυτοκίνητο και ανησύχησε πως κάτι έπαθε ο γαμπρός του.

Όταν πλησίασε το αυτοκίνητο και είδε τι συνέβαινε μέσα, εκνευρισμένος άρχισε να φωνάζει στο 45χρονο, ο οποίος βγήκε από το όχημα λέγοντάς του την κλασσική πλέον ατάκα σε αυτές τις περιπτώσεις «δεν είναι αυτό που νομίζεις». Τότε ο εκνευρισμένος κουνιάδος άρχισε να τον χτυπά, μέχρι που βγήκε η ερωμένη έξω, βάζοντας τα κλάματα.
Εκμεταλλευόμενος το ότι και οι δύο βρίσκονταν έξω από το αυτοκίνητο, ο κουνιάδος πήρε τα κλειδιά του οχήματος και τα πέταξε στη θάλασσα, αφήνοντας τους δύο τους γυμνούς μέσα στο κρύο, ενώ ενημέρωσε και την αδερφή του για τα καμώματα του συζύγου της.

 http://www.iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Τους έπιασε στα πράσα και τους έβγαλε γυμνούς μέσα στο κρύο"

Παγκόσμιος ξεσηκωμός για τη λογοκρισία του ίντερνετ

Ένας νόμος ο οποίος θα δώσει τη δύναμη στις Ηνωμένες Πολιτείες να λογοκρίνουν το ίντερνετ, συζητείται στο Κογκρέσο.

Με το νόμο αυτό, οι Αρχές των Η.Π.Α. θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια μαύρη λίστα για πασίγνωστα sites, όπως το Youtube, το Wikileaks, ενώ η λογοκρισία δεν αποκλείεται να περάσει και σε sites ακτιβιστικών οργανώσεων όπως αυτό των Avaaz.




Το νέο νομοσχέδιο ουσιαστικά δίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες το δικαίωμα να μπλοκάρουν πολλούς ιστότοπους που –κατά κορυφαία στελέχη του Κογκρέσου αλλά και Αρχών των Η.Π.Α.-υπάρχει υποψία πως μπορεί να παραβιάζουν το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.


Ήδη, πολλά γνωστά sites όπως αυτό του Mozzilla αντιδρούν με το δικό τους τρόπο. Στην ιστοσελίδα του Firefox οι διαχειριστές έχουν φορέσει μαύρο περιβραχιόνιο στο logo της εταιρίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε όλη τη υφήλιο για τις επερχόμενες αλλαγές στο παγκόσμιο Ίντερνετ.


Η ακτιβιστική ομάδα των Avaaz στην ιστοσελίδα τους μαζεύει υπογραφές που θα αποσταλούν στο Κογκρέσο, προκειμένου μην ψηφιστεί ο νέος νόμος.


Να σημειωθεί πως πολλοί μπορεί να πιστεύουν πως το θέμα δεν τους αφορά αφού το νομοσχέδιο συζητείται μόνο στις Η.Π.Α., όμως η αλήθεια είναι πως οι Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξενούν τους σέρβερ των περισσότερων παγκοσμίως γνωστών sites, κάτι που σημαίνει πως εφόσον τελικά ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα έχει αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο.

 
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Παγκόσμιος ξεσηκωμός για τη λογοκρισία του ίντερνετ"

Δημοφιλείς αναρτήσεις