" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Δικάζουν πολιτικά πτώματα



Σε επικοινωνιακή αρένα με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης εξελίσσεται η υπόθεση παραπομπής των πολιτικών «σκελετών» των δύο κομμάτων εξουσίας προκειμένου να «κλείσει» το ζήτημα «SIEMENS».

Η Αριστερά κατήγγειλε ευθύς αμέσως την διαφαινόμενη επιχείρηση συγκάλυψης και συμψηφισμού το δε κόμμα του «ΛΑ.Ο.Σ.» υιοθέτησε παρόμοιες θέσεις.

Το σχετικό αίτημα για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής το οποίο υπεγράφη από 105 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προβλέπει την εξέταση στοιχείων για την παραπομπή των Άκη Τσοχατζόπουλου, Τάσο Μαντέλη, Γιώργο Αλογοσκούφη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη καθώς και την, θεωρητικά τουλάχιστον, δυνατότητα επανεξέτασης στοιχείων και για ακόμη ορισμένα πολιτικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση «SIEMENS».

Η επιλογή των προσώπων οδηγεί αναπόφευκτα στο συμπέρασμα πως τουλάχιστον η πλευρά της Συμπολίτευσης επιλέγει δύο πολιτικά πρόσωπα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και δύο από την Νέα Δημοκρατία, τα οποία πολιτικά έχουν αχρηστευθεί και τα οποία επίσης έχουν απαξιωθεί πλήρως στην συνείδηση της κοινής γνώμης.

Στην πρώτη δε φάση και με την εμπλοκή της Δικαιοσύνης εν είδη νομικού συμβούλου ώστε να ξεκαθαριστεί πλήρως το ποία αδικήματα έχουν παραγραφεί, ποια οδηγούν σε Ειδικό Δικαστήριο και ποια δικαιολογούν παραπομπή στην Τακτική Δικαιοσύνη, τα πράγματα περιπλέκονται και πάντως αποπροσανατολίζουν.

Η Νέα Δημοκρατία έχοντας διαγνώσει την πρόθεση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να καταστήσει «γαλάζιο» το σκάνδαλο και στην εσχάτη των περιπτώσεων να θυσιάσει δύο «πολιτικά πτώματα», τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Τάσο Μαντέλη, στον βωμό των εντυπώσεων, αποφάσισε δια του Αντώνη Σαμαρά ακόμη και να αποχωρήσει από την διαδικασία στη Βουλή επιχειρώντας, και αυτή, ηρωική έξοδο, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

Άλλωστε και η Νέα Δημοκρατία δεν θα είχε θεωρητικά καμία απολύτως αντίρρηση να «θυσιάσει» και τα δικά της «πολιτικά πτώματα», τους Γιώργο Αλογοσκούφη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη όταν μάλιστα ο τελευταίος έχει «μετακομίσει» στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η συγκάτοικος στην γαλάζια πολυκατοικία «Δημοκρατική Συμμαχία» έσπευσε βεβαίως να καταγγείλει μεθοδεύσεις με στόχο την συγκάλυψη και τον συμψηφισμό ευθυνών, σε μία προσπάθεια να προστατευθεί έστω για τους τύπους ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ο οποίος και εμπλέκεται ως «παραλήπτης» ή ένας εκ των παραληπτών του έργου (;) C4I, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ.

Ο Χρήστος Μαροκγιαννάκης βεβαίως σε αυτήν την φάση απειλεί με αποκαλύψεις και ονόματα άλλων εμπλεκομένων αλλά προς στιγμή περιορίζεται σε λεκτικές επιθέσεις και υπονοούμενα. Άλλωστε στο ομιχλώδες τοπίο στην υπόθεση «SIEMENS», τα πάντα κινούνται γύρω από τον κώδικα σιωπής, την γνωστή Omerta, η οποία χαρακτηρίζει την συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας σε ζητήματα κρατικών προμηθειών.



Αντιδράσεις


Κατά του κυβερνώντος κόμματος στρέφεται με γραπτή ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χαρακτηρίζει «καταγέλαστη και κατάπτυστη» την πρόταση να παραπεμφθεί για την υπόθεση της Siemens.

«Με την ίδια ευκολία που η κυβέρνηση βαφτίζει «δημοσιονομική εξυγίανση» τη ληστεία σε βάρος των πολιτών, προσπαθεί να παρουσιάσει μια καταγέλαστη πρόταση ως δήθεν «επιχείρηση κάθαρσης». Είναι κατάντια απέναντι σε κάθε μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την ελληνική κοινωνία», αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος και προσθέτει:

«Αρκετά πια. Υπερέβησαν τα όρια της αισχρότητας, της υποκρισίας και της ανηθικότητας. Παρά τη γελοιοποίηση που υπέστησαν τα γνωστά παράκεντρα της εξουσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όταν τον Ιανουάριο, με σημειώματα της τελευταίας στιγμής, υπαγόρευσαν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens να συμπεριλάβει στο πόρισμά της και το όνομά μου, έρχονται τώρα με την κατάπτυστη πρότασή τους απέναντί μου, να ολοκληρώσουν την επιχείρηση εξαπάτησης του λαού».

Έωλες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι η πρόταση των βουλευτών του για την παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή σχετικά με την υπόθεση της Siemens, επιβεβαιώνει την πολιτική στοχοποίηση.

Σε γραπτή δήλωση του, ο κ. Αλογοσκούφης κατηγορεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για «άθλια προσπάθεια κομματικής δίωξης πολιτικών του αντιπάλων», κάνει λόγο για «πρωτοφανή πράξη φαυλότητας» και υποστηρίζει ότι δεν έχουν καμία βάση τα όσα αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή του ονόματός του.



Ν.Δ.: προκαλούν την κοινωνία


Για «επιχείρηση συγκάλυψης, που προκαλεί την κοινωνία» μίλησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για την υπόθεση Siemens.

«Σήμερα, ο άθλιος κομματισμός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γέννησε την πιο απίστευτη πολιτική ανηθικότητα. Σε μία επιχείρηση συγκάλυψης, που προκαλεί την κοινωνία, η κυβέρνηση είχε το θράσος να θελήσει να μετατρέψει το πράσινο σκάνδαλο της Siemens σε δήθεν σκάνδαλο της κυβέρνησης της Ν.Δ.», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχελάκης.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Eυθύνονται τα δύο μεγάλα κόμματα»

«ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. παριστάνουν ότι τσακώνονται για το αν το σκάνδαλο της Siemens είναι “πράσινο” ή “γαλάζιο”. Ο ελληνικός λαός όμως γνωρίζει καλά ότι και οι δύο συνέπραξαν για χρόνια στο κουκούλωμα της παράνομης χρηματοδότησης των κομματικών τους ταμείων και στην μετατροπή του λαϊκού αιτήματος για διαλεύκανση και τιμωρία των υπευθύνων σε ένα μεγάλο φιάσκο».

ΔΗ.ΣΥ.: Στόχος η συγκάλυψη

Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία για την υπόθεση της Siemens, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι επέλεξαν τη λογική των συμψηφισμών με αποτέλεσμα της συγκάλυψη της υπόθεσης, για να «μη μάθει ποτέ η ελληνική κοινωνία ποιοι πήραν τα λεφτά, που πήγαν οι μίζες, ποια είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημοσίων φορέων» .

Η ΔΗ.ΣΥ. χαρακτηρίζει αστήρικτη και προκλητική η πρόταση παραπομπής «που στήνουν τώρα». «Αν νομίζουν ότι με τη μεθόδευση αυτή θα ξεγελάσουν τον κόσμο, που διαμαρτύρεται για την ανομία, κάνουν λάθος», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

http://www.zougla.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Δικάζουν πολιτικά πτώματα"

Λεφτά υπάρχουν μόνο για τους…υπουργούς!

Τελικά δεν μας λέγανε ψέματα… «λεφτά υπάρχουν», απλά όχι για εμάς!
Θέλετε απόδειξη; Σε 5 εκατομμύρια 800 χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το κόστος των μετακινήσεων υπουργών με κυβερνητικά αεροσκάφη από το Μάρτιο του 2010 και για έναν χρόνο!
Την ίδια ώρα που εμείς δεν έχουμε λεφτά ούτε για να βάλουμε βενζίνη να πάμε μέχρι τη γωνία, εκείνοι πηγαινοέρχονται για να συζητήσουν δήθεν για την οικονομική κρίση και τους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων, με…learjet!
Οι περικοπές μόνο για εμάς ισχύουν μάλλον…

http://www.prionokordela.gr/

Διαβάστε Περισσότερα "Λεφτά υπάρχουν μόνο για τους…υπουργούς!"

Συγκρούστηκαν με την…Πυροσβεστική!

Το πυροσβεστικό όχημα της ΕΜΑΚ, στο οποίο επέβαιναν 8 άνδρες και κατευθυνόταν στη Μακρακώμη για να σβήσει την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει, δεν έφτασε ποτέ, γιατί το δρόμο του έκοψε ένα…κίτρινο suzuki!
Η σύγκρουση σημειώθηκε, πριν από λίγο, στη διασταύρωση καρμανιόλα στη συμβολή των οδών Λ. Ελευθερίας και Αμφικτυόνων έξω από το s/m «ΜΕΤΡΟ».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η οδηγός του αυτοκινήτου και η κόρη της, περίπου 15 ετών, τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου, ευτυχώς, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Συγκρούστηκαν με την…Πυροσβεστική!"

«Εκλογές έγιναν και τις κερδίσαμε. Τώρα σκάστε και τα ξαναλέμε σε τέσσερα χρόνια»

Έπεα έρποντα, βελούδινα άρματα με μεταξωτές ερπύστριες.
Ο παρά τον νόμο, και δη τον θεμελιώδη, ήγουν το Σύνταγμα[1], ασκών καθήκοντα Αντιπροέδρου της «Κυβέρνησης» κ. Θεόδωρος Πάγκαλος - χωρίς να συγκινείται ούτε ο...
Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καίτοι είναι ο υπ’ αριθμόν 1 Έλλην πολίτης που έχει ορκισθεί και φέρει την υπέρτατη ευθύνη να φυλάττει το Σύνταγμα - είχε εκστομίσει το εξής περίφημο αμέσως μετά τις εκλογές της.
04.10.2009: «Εκλογές έγιναν και τις κερδίσαμε. Τώρα σκάστε και τα ξαναλέμε σε τέσσερα χρόνια»[2].

Αυτή η φράση αποτελεί την πεμπτουσία της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης, η οποία δεν μπορεί να μην έχει νοιώσει στο πετσί της το μέγεθος της οργής του ελληνικού λαού που εξακολουθεί να διογκώνεται δίκην τσουνάμι. Μόνον έτσι μπορούν να εξηγηθούν οι θηριωδίες της Ε.Σ.Α. [Ελληνικής Σοσιαλιστικής Αστυνομίας], η οποία έκαμε χρήση όλων των μέσων που έχει στη διάθεσή της για αποκατάσταση της τάξης προκειμένου να διασαλεύσει την τάξη, ώστε στη συνέχεια να επέμβει με το πρόσχημα ότι πρέπει να αποκατασταθεί η τάξη, την οποίαν η ίδια είχε διασαλεύσει.

Αμέσως μετά την εφαρμοσμένη σοσιαλιστική βαρβαρότητα της 29.06.2011, ο ακόμη πιο πολύ οργισμένος λαός άρχισε να εκτονώνεται προπηλακίζοντας ανά την επικράτεια όποιον βουλευτή έβλεπε μπροστά του από αυτούς που ψήφισαν ΝΑΙ στο πρόσφατο κεφάλαιο υποδούλωσης της χώρας. Εν χορώ τα κυβερνητικά παγώνια απεκάλεσαν τους προπηλακίζοντες «ΣΥΡΙΖΑ». Ακολούθησαν οι παιδιάστικες δικαιολογίες τού βουλευτή Αθανασιάδη, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι ψήφισε ΝΑΙ απειληθείς από ανωνύμους. Τελευταίος παρέλαβε τη σκυτάλη ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώνοντας τη Βουλή ότι απειλείται ακόμη και η ζωή αυτού και της οικογένειάς του για να προειδοποιήσει τους επίδοξους δολοφόνους ότι δεν τρομοκρατείται. Με τόσες διμοιρίες ΜΑΤ στη διάθεσή του, ασφαλώς και δεν διατρέχει τους φανταστικούς κινδύνους που επικαλέσθηκε. Άλλωστε, κάποιος αναλώσιμος Βασιλάκης θα βρεθεί στον δρόμο προς το γραφείο του, αν ήθελε υποτεθεί ότι κινδυνεύει πραγματικά.

Τελευταίος μπήκε στο παιχνίδι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το βαρύ πυροβολικό της δημοκρατικής νομιμότητος. Στηλίτευσε στο Υπουργικό Συμβούλιο αυτά τα φαινόμενα «βίας» διαβάζοντας, κατά την πάγια τακτική του, ένα πλατειάζον κείμενο από έκθεση τελειόφοιτου Δημοτικού. Κατακεραύνωσε την ανάρμοστη συμπεριφορά του διεφθαρμένου, όπως ο ίδιος τον έχει αποκαλέσει, και αχάριστου ελληνικού λαού, ο οποίος ασκών βία κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων του καταλύει τη Δημοκρατία αρνούμενος να δεχθεί τη σωτηρία που αυτοί του προσφέρουν απλόχερα και με το ζόρι. Παίρνοντας θάρρος ο Υπουργός Δικαιοσύνης απεκάλεσε «τσαντίρια» τις σκηνές που έχουν στήσει οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα παραπέμποντας, έτσι, όλως υποτιμητικώς στην ακαταστασία των συμπαθών αθίγγανων νομάδων. Ο υφυπουργός του θυμήθηκε τις ηρωϊκές ημέρες που το έπαιζε κυβερνητικός εκπρόσωπος και καταφέρθηκε κατά του Μίκη για να πάρει τη δέουσα απάντηση και να σιγήσει.

Είχε προκάνει, βεβαίως, ο παράνομος Αντιπρόεδρος να δηλώσει ότι αν δεν ψηφισθεί το Μεσοπρόθεσμο, θα επέλθει η πτώχευση, οπότε ο λαός θα κατακλύσει πανικοβλημένος τις τράπεζες για να αναλάβει τις καταθέσεις του, πράγμα που θα καταστήσει αναγκαία την κάθοδο των τανκς στους δρόμους για να προστατευθούν οι τράπεζες από τα πλήθη που θα τις πολιορκούν. Η δήλωση αυτή ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να εκληφθεί ως απειλητική για την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία εγνώριζε τί, κατά την άποψη των έντρομων δανειστών μας, θα συμβεί, αν δεν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο, εξ ου και ήθελε να αποτρέψει το μοιραίο για τους πτωχευτικούς πιστωτές χωρίς να έχει ανάγκη των απειλών τού Αντιπροέδρου, ο οποίος, εξ άλλου, είναι παράνομος, εξ ου και οι δηλώσεις/εντολές του δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Ήξεραν, επίσης, οι κυβερνητικοί βουλευτές ότι η καταψήφιση του μεσοπροθέσμου οδηγεί σε εκλογές, στις οποίες οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς δεν επρόκειτο να ξαναδούν τη Βουλή, εξ ου και αναλογισθέντες το στενόκαρδο ατομικό συμφέρον τους επανήλθαν στο μαντρί.

Στη συνέχεια άρχισαν οι κυβερνητικοί βουλευτές να ξεθαρρεύουν και να σκούζουν για τους προπηλακισμούς που υφίστανται εξ αιτίας της ψήφου τους, πράγμα που είχε ως συνέπεια να απασχολούνται εκατοντάδες αστυνομικών με τη φύλαξη και προστασία τους, μη τυχόν και οι κραυγάζοντες πολίτες εκφύγουν των ορίων του ανώδυνου προπηλακισμού και αρχίσουν να εκσφενδονίζουν πέτρες, όπως, εμμέσως πλην σαφέστατα, τους είχε πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι μπορούν να κάνουν, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν ομαλώς και οι πολιτικοί συνεχίσουν να παίζουν τα παιχνιδάκια τους ευλογώντας τα μικροκομματικά συμφέροντά τους.

Διερωτώμαι λοιπόν: διαφέρουν από τα τανκς και σε τί όλα αυτά που ακούμε τελευταίως από κυβερνητικά χείλη και από τα πάσης φύσεως παπαγαλάκια τους των ΜΜΕ περί δήθεν κατάλυσης της Δημοκρατίας από τον αγανακτισμένο λαό, από τον οποίον και μόνον αντλούν την εξουσία που ασκούν, και περί απαράδεκτης φραστικής και ψυχολογικής βίας εις βάρος των δημοκρατικών βουλευτών και κομματικών οργανώσεων; Διαφέρουν μόνον στο ότι τα πραγματικά άρματα μάχης είναι φτιαγμένα από ατσάλι, αφού τα άρματα της κυβερνητικής και καθεστωτικής προπαγάνδας ενσπείρουν και αυτά τον ίδιο τρόμο σε ένα περιδεή και απελπισμένο λαό που αδυνατεί να συλλάβει πώς είναι δυνατόν να έχει εκλέξει μία κυβέρνηση για να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και τώρα να βρίσκεται μπροστά στην εφαρμογή ενός προγράμματος που κανένα κόμμα δεν είχε θέσει υπόψη του κατά τον προεκλογικό αγώνα της 04.10.2009. Πιστεύω πως η κυβέρνηση μάς σφάζει πλέον με το βαμβάκι. Με τα μεγάλα βελούδινα λόγια περί Δημοκρατίας και απέχθειας προς τη βία, την οποίαν η ίδια έχει εγκαινιάσει με τη συστηματική και σκόπιμη εξαθλίωση του ελληνικού λαού με αποκορύφωμα το μακελειό της 29.06.2011 κατά το γνωστόν «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος». Με άλλα λόγια: ο παράνομος Αντιπρόεδρος σάς είπε να το βουλώσετε και να περιμένετε να ξαναμιλήσετε στις κάλπες το 2013. Εσείς οι ξεροκέφαλοι επιμένετε να διαμαρτύρεσθε ειρηνικώς και να μας εκθέτετε στο εξωτερικό με την αντοχή που επιδεικνύετε. Θα σας προβοκάρουμε, λοιπόν, και θα σας σπάσουμε στο ξύλο, ώστε να καμφθείτε.

Γνωρίζουν οι κυβερνώντες ότι ο καλλίτερα φυλασσόμενος άνθρωπος επί χούντας ήταν ο Γ. Παπαδόπουλος. Εξ ίσου καλά φυλάσσονται και αυτοί. Τρέμουν, όμως, το ενδεχόμενο να ξεπηδήσει μέσα από τον αγανακτισμένο ελληνικό λαό κάποιος ηγέτης που θα τους αρπάξει το «μαγαζάκι» και θα το κατεδαφίσει. Η μετενσάρκωση του Αλέκου Παναγούλη ας πούμε. Τάχει κάτι τέτοια η φυλή μας από αρχαιοτάτων χρόνων. Και μην ακούτε τί λέει ο Γερουλάνος, ο Βερέμης, η Ρεπούση, η Δραγώνα, η Φραγκουδάκη και το κακό συναπάντημα. Αυτοί είναι όλως περαστικοί από την πασαρέλα της Νέας Τάξης. Η ιστορία ασφαλώς και θα γράψει και γι’ αυτούς δίπλα από τα ονόματα των 155, των 32, των 11 και λοιπών μελών του πολυπληθούς, φευ, θιάσου. Αλλά θα τους καταγράψει στις κατάμαυρες δέλτους παρέα με τον Εφιάλτη και τους κατά καιρούς ομοίους του. Στους ανθισμένους κάμπους πάντοτε ευδοκιμούν ζιζάνια.

[1] Κατά το Σύνταγμα ο Αντιπρόεδρος ορίζεται εκ των υπουργών. Αφού ο Πάγκαλος δεν είναι υπουργός, δεν μπορεί να είναι Αντιπρόεδρος

2 Την ακριβή φράση σίγουρα διαθέτει ο δημοσιογράφος Γ. Τράγκας, από την εκπομπή του οποίου [Real FM, 08:00-10:00] έχω ακούσει τον Πάγκαλο να τη λέει.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος

http://taxalia.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "«Εκλογές έγιναν και τις κερδίσαμε. Τώρα σκάστε και τα ξαναλέμε σε τέσσερα χρόνια»"

Έφτασαν ήδη τις 80 οι συλλήψεις στο κύκλωμα που δρούσε στην Θεσσαλία

Κατέθεσαν σήμερα στις 6 το πρωί στους Αστυνομικούς, οι συλληφθέντες Τρικαλινοί 4 άνδρες και μια γυναίκα επιχειρηματίας, της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στην...
Θεσσαλία, που μέχρι στιγμής, έχει επιφέρει 80 συλληφθέντες, με τον αριθμό να εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί τις επόμενες ώρες.

Όσον αφορά τους Τρικαλινούς, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr, οι 4 άνδρες έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές και στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι Τρικαλινοί συλληφθέντες, είναι ηλικίας 30-36 ετών και εμπλέκονται λόγω τηλεφωνικών συνομιλιών που είχαν με έναν από τους «εγκεφάλους» του κυκλώματος τον Μ.Κ που έχει συλληφθεί.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν και με τις οποίες θα απολογηθούν σήμερα το μεσημέρι στον Εισαγγελέα, είναι «αγορά και πώληση ναρκωτικών» (κοκαΐνη, ηρωίνη, χασίς), «διάθεση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών», «σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κακουργηματικών πράξεων».

Ταυτόχρονα διερευνούνται τα οικονομικά και περιουσιακά τους στοιχεία κατά πόσο είναι προερχόμενα από την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από πλευράς του δικηγόρου των 4 από τους 5 Τρικαλινούς συλληφθέντες, Δημήτρη Σαμαρτζή, έχει κατατεθεί αίτημα ακυρότητας και προσβολή της δικογραφίας, με το σκεπτικό ότι δεν έχει παραδοθεί στην δικογραφία, πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία των απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών.

Οι 5 Τρικαλινοί συλληφθέντες, παραμένουν κρατούμενοι στην Λάρισα αφού πέρα της σημερινής τους απολογίας στον Εισαγγελέα, αναμένεται λόγω του όγκου της δικογραφίας που πρέπει να μελετηθεί, αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη στον Ανακριτή για να υπάρξει η σύνταξη του κατηγορητηρίου για τον ορισμό της δίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση, είχε σημαντικό ρόλο ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ με κλιμάκιο της Υπηρεσίας, να συμμετέχει με αστραπιαίες κινήσεις χθες το πρωί στα Τρίκαλα στην σύλληψη των 5 Τρικαλινών ατόμων, ενώ από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες όλων των εμπλεκόμενων, τα στοιχεία των Αρχών, οδήγησαν στον σχηματισμό της …«πυραμίδας» που παρουσίασε χθες η Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είχε την ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδίου των συλλήψεων με την συνδρομή και των 8 Εισαγγελικών Λειτουργών.

http://www.trikalanews.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Έφτασαν ήδη τις 80 οι συλλήψεις στο κύκλωμα που δρούσε στην Θεσσαλία"

Φωτιά στη Μακρακώμη

Γίνονται προσπάθειες να μην φθάσει κοντά σε σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στη Μακρακώμη Φθιώτιδας. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11:45 το πρωί και καίει δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν 20 άνδρες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου με 10 άνδρες.

Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά, ώστε να μην φθάσει σε σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

http://www.newsbeast.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Φωτιά στη Μακρακώμη"

Νέες αποκαλύψεις για Άκη

Έγγραφα και ντοκουμέντα για λογαριασμούς στην Ελβετία αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News

Σειρά νέων εγγράφων και ντοκουμέντων που φαίνεται να συνδέουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο με λογαριασμούς στην Ελβετία, οι οποίοι τροφοδοτούνται με πολλά εκατομμύρια δολάρια από Γαλλία και Αμερική αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News της Κυριακής.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για καταθέσεις 6,4 εκατ.δολ στην Credit Lyonnais της Γενεύης και τη διασύνδεσή τους με την offshore εταιρεία BlueBell και σημειώνει ότι για τα αποκαλυπτικά έγγραφα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Ιωάννης Τέντες, στον οποίο αύριο θα παραδοθούν όλοι οι νέοι «καυτοί» φάκελοι.

Δείτε το αυριανό πρωτοσέλιδο της Real News



http://www.newsbeast.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Νέες αποκαλύψεις για Άκη"

Το παιχνίδι του Γιώργου με τον Βαγγέλη

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι από την ημέρα του ανασχηματισμού και μετά έχουν ελαχιστοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό οι δημόσιες εμφανίσεις και παρεμβάσεις του πρωθυπουργού κ.Γιώργου Παπανδρέου.
Αντίθετα, έχουν πληθύνει οι ομιλίες και οι τοποθετήσεις του δεύτερου αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο κ. Βενιζέλος, όπως αποδείχθηκε σήκωσε μόνος του το βάρος της φθοράς του μεσοπρόθεσμου και στη συνέχεια μέχρι και χθες των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές της Ελλάδας.
Έτσι, στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποπτεύονται πως η τοποθέτηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου σ’ αυτή τη νευραλγική θέση δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένας ακόμα παπανδρεϊκός ελιγμός έναντι του βασικού του εσωκομματικού αντιπάλου.
Οι ακραιφνείς υποστηρικτές του υπουργού στην Ιπποκράτους είναι πεπεισμένοι πως πριν από δύο βδομάδες επιχειρήθηκε η αναγκαστική πτώση της κυβέρνησης από πολιτικούς φίλους του κ. Βενιζέλου μέσω παραιτήσεων. Αυτός, λένε οι ίδιοι άνθρωποι, ήταν και ο βασικός λόγος που ο κ. Παπανδρέου τοποθέτρησε τον κ. Βενιζέλο στη θέση που βρίσκεται σήμερα.
Το γεγονός τώρα ότι ο κ. Βενιζέλος έχει βρεθεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να προσπαθεί να περάσει κάποια από τα σκληρότερα οικονομικά μέτρα, που έχουν επιβληθεί ποτέ στη χώρα λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας στην εικόνα του πρωθυπουργού, ο οποίος βλέπει να ανακτά τη χαμένη εμπιστοσύνη σε κόμμα και κοινωνία.
Απαρατήρητο, επίσης, δεν έχει περάσει ότι πολλοί από τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος, αποφεύγουν να χρησιμοποιούν δημόσια, όταν αναφέρονται στον κ. Βενιζέλο τον τίτλο του Αντιπροέδρου που έχει και περιορίζονται σε αυτόν του υπουργού Οικονομικών.
Επίσης, μόλις χθές ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει αποδεκτή από τον πρωθυπουργό η πρόταση του κ. Βενιζέλου, να περάσει η δανειακή σύμβαση με 180 βουλευτές, αλλά όταν έρθει στη Βουλή θα αρκεί να το ψηφίσουν 150 βουλευτές.
Ο κ. Παπανδρέου με το να αφήνει τον κ. Βενιζέλο να εκτίθεται τις ανυπέρβλητες κατά πολλούς δυσκολίες της ελληνικής οικονομικής κρίσης, «αδυνατίζει» την ισχύ του και ο κ. Παπανδρέου κερδίζει ξανά την ενός ανδρός αρχή, που θα του επιτρέψει να παραμείνει ο κυρίαρχος του κομματικού παιχνιδιού.
Όλοι ξέρουν, βέβαια, ότι ο κ. Βενιζέλος δεν είναι εύκολος παίκτης, τουλάχιστον όταν δεν ζαλίζεται από την αυταρέσκειά του…

http://www.newsbomb.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Το παιχνίδι του Γιώργου με τον Βαγγέλη"

Αχαΐα: Νέες "αγανακτισμένες" αφίσες με στόχο βουλευτές

Aφίσες βουλευτών της Αχαΐας με τη λέξη "καταζητείται" και το βεβαρημένο χαρακτηρισμό "δoσίλογος" κυκλοφόρησαν στους δρόμους του Νομού.

Οι βουλευτές Αχαίας -πλην του βουλευτή του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς- έγιναν με αυτόν τον τρόπο στόχος της οργής των Αγανακτισμένων πολιτών.

Οι τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Κώστας Σπηλιόπουλος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Μαρία Κυριακοπούλου) όσο και οι βουλευτές της ΝΔ (Νίκος Νικολόπουλος - Μιχάλης Μπεκίρης) και του ΛΑΟΣ (Αλέκος Χρυσανθακόπουλος) "κατηγορούνται" σύμφωνα με το dete.gr γιατί οι μεν τέσσερις πρώτοι ψήφισαν το "μεσοπρόθεσμο" και οι άλλοι τον εφαρμοστικό νόμο.


φωτό από dete.gr
φωτό από dete.gr



Οι βουλευτές αντέδρασαν καταδικάζοντας την ενέργεια, ενώ ο Νίκος Νικολόπουλος πήγε επί τόπου την ώρα που το... συνεργείο αφισοκολλούσε. Διαπίστωσε πως... δεν ήταν αναγνωρίσιμος, αφού προφανώς τα μέλη του συνεργείου δεν ήταν από την περιοχή.

Πάντως και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης καταδίκασε την ενέργεια θεωρώντας πως αγγίζει τα όρια του φασισμού.

http://www.newsit.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Αχαΐα: Νέες "αγανακτισμένες" αφίσες με στόχο βουλευτές"

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Χαμηλότερος ο μισθός του Ομπάμα από του Παπούλια!

Μεγαλύτερες απολαβές από τον Ομπάμα λαμβάνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ανά έτος κατά μερικές χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που οι Έλληνες πολίτες ζουν μια τρομερά δυσμενή οικονομική περίοδο...


Όταν η πιο ισχυρή φιγούρα του πλανήτη, αυτή του Προέδρου των ΗΠΑ, λαμβάνει ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές 276.681 ευρώ, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέχεται ετήσια χορηγία 283.694 ευρώ χωρίς να υπολογιστούν οι χορηγίες και έξοδα παράστασης, σύμφωνα με το πόθεν έσχεςτου 2008. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι παροχές του υπό πτώχευση Ελληνικού Δημοσίου προς τον Πρόεδρο είναι κατά μερικές χιλιάδες ευρώ περισσότερα από αυτά που παρέχει το Αμερικανικό Δημόσιο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ!
To λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι τέτοια στοιχεία είναι προκλητικά, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και με τα δεδομένα αυτά ίσως οι πολιτικοί θα έπρεπε να σκεφτούν το ενδεχόμενο μείωσης του μισθού τους, ως συμπαράσταση στο λαό που δοκιμάζεται.
Τη στιγμή λοιπόν που οι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι από το κράτος να προσφέρουν από το υστέρημα τους μέρος των αποδοχών τους σε αυτό, ο Κος Παπούλιας ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί να δώσει το "καλό" παράδειγμα και να ζητήσει ο ίδιος μείωση των αποδοχών του.
Πετσάλνικος: "Ψαλίδισμα" στους μισθούς των Βουλευτών
Σε μικρότερες απολαβές για τους Βουλευτές προχωρά η Βουλή με ανακοίνωση της Πέμπτης (07.07) προκειμένου να ηρεμήσει τα οξυμένα πνεύματα των πολιτών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες.
Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να μειώσει κατά 8%-10% επιπλέον τις βουλευτικές αποζημιώσεις.
"Το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην προσπάθεια μείωσης των δαπανών" έλεγαν την Πέμπτη (07.07) κύκλοι του προέδρου της Βουλής, κάνοντας λόγο για μείωση του συνόλου της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 8%-10% σε σχέση με τη σημερινή αποζημίωση.
Ο συνολικός μισθός των βουλευτών θα κυμαίνεται στις 6.000 ευρώ, ενώ αξιόλογες μειώσεις θα σημειωθούν και στις αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι βουλευτές και για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Παρελθόν θα αποτελούν όμως και τα πολυτελή αυτοκίνητα Πρόθεση του Προεδρείου είναι να έχουν όλοι αυτοκίνητα 1.400 κυβικών, ωστόσο ενδέχεται να τη γλιτώσουν όσοι προέρχονται από δύσβατες και απομακρυσμένες περιφέρειες, οι οποίοι αναγκαστικά διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα εβδομαδιαίως.

 dimokratianews.gr, latimes.com
Διαβάστε Περισσότερα "Χαμηλότερος ο μισθός του Ομπάμα από του Παπούλια!"

Ξένη γλώσσα τα ποντιακά στο site της Ανοιχτής Διακυβέρνησης!

Απίστευτη "γκάφα" της κυβέρνησης, καθώς τα ποντιακά, τα αρβανίτικα και τα βλάχικα καταχωρήθηκαν ως ξένες γλώσσες και όχι ως ελληνικές διάλεκτοι, στην ιστοσελίδα της Ανοιχτής Διακυβέρνησης.


Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα opengov.gr υπήρχαν τα ποντιακά, τα βλάχικα και τα αρβανίτικα ως επιλογή στην κατηγορία των ξένων γλωσσών σε φόρμα υποβολής για πλήρωση καίριων θέσεων ευθύνης.


Το ζήτημα προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον βουλευτή της ΝΔ, Γρηγόρη Αποστολάκη, να θέτει το θέμα στη Βουλή, απευθύνοντας ερώτηση στον πρωθυπουργό, τον τέως Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και τον τέως Υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη.


Έθεσε το ερώτημα κατά πόσο γνωρίζουν και εγκρίνουν τις επιλογές των "ποντιακών, αρβανίτικων και βλάχικων γλωσσικών ιδιωμάτων στην καταγραφή τους στην κατηγορία των ξένων γλωσσών του διαδικτυακού τόπου opengov.gr".


Ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης, στην εισήγησή του, στο πλαίσιο της συζήτησης για την επίκαιρη επερώτηση, επισήμανε ότι δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι αμφισβητείται η ελληνικότητά του επειδή μιλάει και καταλαβαίνει άπταιστα τα ποντιακά.


Απάντηση επί του θέματος, όπως σημειώνει το epontos.blospot.com, ανέλαβε να δώσει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ντίνος Ρόβλιας, στις 4 Ιουλίου στο ελληνικό κοινοβούλιο.


Στη σύντομη τοποθέτησή του προς την επερώτηση που κατατέθηκε λίγες μέρες αργότερα από 15 πλέον βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης με ύφος ειρωνικό και αλαζονικό ισχυρίστηκε ότι η επερώτηση πιθανόν να έγινε, παρόλη τη διόρθωση από μεριάς της κυβέρνησης, για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους.


Επισήμανε μάλιστα ότι στην κατηγορία για τις γλώσσες στο opengov.gr χρησιμοποιήθηκε ο κατάλογος γλωσσών και διαλέκτων που υπάρχει στην ελεύθερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια WikiPedia.


http://www.cosmo.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Ξένη γλώσσα τα ποντιακά στο site της Ανοιχτής Διακυβέρνησης!"

Πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων "για γέλια και για κλάματα"...






Εντυπωσικά ... ανεφάρμοστο αποδεικνύεται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα από τα στοιχεία πoυ έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και πλέον γίνεται σαφές ότι ψηφίστηκε μόνο να να πάρουν πίσω τα δανεικά οι ευρωπαϊκές τράπεζες, αδιαφορώντας για την ουσία και τα πραγματικά γεγονότα. Ποια είναι αυτά; Ότι είναι πρακτικά αδύνατον ως το τέλος του χρόνου να εισπραχθούν από αποκρατικοποιήσεις 5 δισ. ευρώ συνολικά.
Τα 1,7 δισ. θα πρέπει να έχουν εισπραχθεί έως το Σεπτέμβριο και άλλα 3,3 δισ. μέχρι τις 31/12! Ξέρετε κατ'αρχήν, κανέναν που να αγοράζει ένα περιουσιακό στοιχείο σε μία τιμή που να ευνοεί τον πωλητή όταν ο αγοράστής ξέρει ότι είναι "με το πιστόλι στο κρόταφο"; Άρα ακόμα και αν τα συγκέντρωναν αυτά τα λεφτά η αξία θα μπορούσε να είναι και δεκαπλάσια.
Αλλά είναι πρακτικά αδύνατον να συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα. Μόνο η πώληση μιας ΔΕΗ, ενός ΟΠΑΠ ή ενός πακέτου υπερκεδροφόρων ΔΕΚΟ, όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ΕΥΔΑΠ κλπ θα μπορούσαν να δώσουν αυτά τα λεφτά. Πέραν τούτου ουδέν. Είναι δυνατόν; Ακόμα και η φημολογούμενη πώληση της Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας (έχουν επανέλθει τα σενάρια πώλησης παρά το γεγονός ότι αρχικά δεν περιλαμβανόταν στις προς πώληση ΔΕΚΟ) ψιχία θα έφερεν αφού πρόκειται για μια καταχρεωμένη εταιρεία.


Παράγοντες της αγοράς λένε ότι «Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί θα πρέπει να είναι ευτχισμένοι στην κυβέρνηση αν συγκεντρώσουν τα 2 από τα 5 δισ, μέχρι το τέλος του χρόνου. Αλλά πολύ δύσκολα θα συγκεντρωθούν και αυτά".
Για τις άλλες κρατικές αμυντικές βιομηχανίες, ούτε λόγος. Αν εισπράξουν ένα ποσό της τάξης των 100 εκατ. ευρώ (από την στιγμή που διαγράψουν κάπου 1 δισ. ευρώ) από τα ΕΑΣ θα είναι μεγάλη επιτυχία, ενώ και για την ΕΛΒΟ ισχύει το ίδιο νούμερο. Αυτή είναι η αξία της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας αυτή την στιγμή. Όσο αξίζει ένα μεσαίο πρόγραμμα του ΕΜΠΑΕ...
Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο να μεταφέρει, κάθε τρίμηνο από τώρα και μετά, κονδύλια 1 δισ. ευρώ, σε ειδικό κυβερνητικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για τις ανάγκες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


 defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων "για γέλια και για κλάματα"..."

Η ντουλάπα-τουαλέτα του υπουργικού γραφείου ανήκει…

… σε ένα υπουργείο που έχει να κάνει τόσο με τα καυτά εργασιακά θέματα, όσο και με το μεταναστευτικό.
Πιο συγκεκριμένα, άφωνοι έμειναν οι υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας, όταν μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, πήγαν να αδειάσουν τις ντουλάπες από τα έγγραφα της αποχωρούσας υφυπουργού, κυρίας Άννας Νταλάρα. Έκπληκτοι αντίκρυσαν, αντί για υπουργικά «χαρτιά», χαρτιά τουαλέτας!
Συγχαρητήρια κυρία Νταλάρα, που με τα χρήματα του ελληνικού λαού, φροντίσατε να κάνετε τις ώρες που περάσατε στο γραφείο σας… λίγο πιο ανθρώπινες και χαλαρές, απολαμβάνoντας το ντους σας… απλά ανοίγοντας την ντουλάπα πίσω από το γραφείο σας.
Αλήθεια μπορείτε να μας πείτε πόσο στοίχισε η κατασκευή της prive τουαλέτα σας; Το συγκεκριμένο κονδύλι είχε εγκριθεί από τον πρωθυπουργό; Ή μήπως εξοικονομήθηκε από τις περικοπές των μισθών των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα;

 

http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Η ντουλάπα-τουαλέτα του υπουργικού γραφείου ανήκει…"

Δεν ξέρουν ούτε τι ψήφισαν στο Μεσοπρόθεσμο…

Μερικές φορές είναι να απορεί κανείς με την…άνεση που επιδεικνύουν οι βουλευτές μας στην ψήφιση ή μη συγκεκριμένων σχεδίων νόμου. Αυτό το μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε μετά κόπων, δεν πρέπει να το έχει διαβάσει σχεδόν κανείς… Ούτε από την αντιπολίτευση, αλλά πολύ περισσότερο, ούτε από τη συμπολίτευση.
Βουλευτής της αντιπολίτευσης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τα νομικά πρόσωπα και κλήθηκε να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός, κ.  Ευάγγελος Βενιζέλος. Το θέμα είναι ότι η ερώτηση, αλλά και η απάντηση βρίσκεται στο μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε πριν μέρες… Κανείς δεν έχει πάρει είδηση τι έχει ψηφίσει ή τι έχει καταψηφίσει… Το ότι θα μπει μαχαίρι στις επιχορηγήσεις των νομικών προσώπων το γνωρίζουν ακόμη και οι «εταίροι» μας από την αγγλική έκδοση του επικαιροποιημένου μνημονίου…


http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Δεν ξέρουν ούτε τι ψήφισαν στο Μεσοπρόθεσμο…"

Έβαλαν στο μάτι τους Αγανακτισμένους

Μάλλον τους έχει ενοχλήσει πάρα πολύ η «Αγανάκτηση» που ξεχειλίζει κάθε απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος…
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Καμίνης, ζητά τώρα να σταματήσει η κατάληψη και να φύγουν οι σκηνές από την πλατεία Συντάγματος! Θα έχει, μάλιστα, σύσκεψη για το θέμα με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας.
Οι δεκάδες χιλιάδες Αγανακτισμένοι που δίνουν καθημερινά το παρόν στην πλατεία έχουν λόγο εθνικό να βρίσκονται εκεί. Βλέπουν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται… Βλέπουν κάποιους να «κλέβουν» τους κόπους μιας ζωής… Η πλατεία είναι δημόσιος χώρος. Και η πλατεία Συντάγματος είναι πλέον το σύμβολο του σύγχρονου Έλληνα. Αν τους διώξουν από εκεί, θα βρουν άλλη πλατεία να «στεγάσουν» την αγανάκτησή τους. Και τότε θα βγουν στους δρόμους και όλοι οι άλλοι Αγανακτισμένοι…


http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Έβαλαν στο μάτι τους Αγανακτισμένους"

Περικοπές ύψους 300 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ σχεδιάζουν οι Γερμανοί



Οι συνολικές περικοπές τις οποίες στοχεύει να εφαρμόσει η Deutsche Telecom, έχουν ως στόχο να συγκεντρωθούν 300 εκατ. ευρώ συνολικά την επόμενη τετραετία. Πρόκειται για ένα ποσό σχεδόν ισόποσο με τα 400 εκατ. ευρώ που δίνουν οι Γερμανοί για να αποκτήσουν το 10% του ΟΤΕ από το Δημόσιο.
Η διοίκηση του ΟΤΕ έχει στείλει τελεσίγραφο στους εργαζομένους έτσι ώστε μέσα σε δύο μήνες να προχωρήσουν στην υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, με τις οποίες αίρεται το καθεστώς μονιμότητας για 10.000 υπαλλήλους.
"Η μείωση είναι απαραίτητη προκειμένου ο ΟΤΕ... να γίνει ανταγωνιστικός και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του", είπε η εταιρία σε ανακοίνωσή της.
Οι προτάσεις της διοίκησης συμπεριλαμβάνουν την άρση της μονιμότητας των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν πριν το 2005 και αποτελούν το 75% του συνόλου του προσωπικού του ΟΤΕ. Ακόμα προτείνονται μηδενικές αυξήσεις και πάγωμα της ετήσιας ωρίμανσης στο 2,2%.
Για περικοπή του μισθολογικού κόστους πιέζει κυρίως η Deutsche Telekom στην οποία ανήκει το 40% του οργανισμού και η οποία έχει ήδη απομειώσει κατά 900 εκατ. ευρώ την αξία της επένδυσής της στον ΟΤΕ, συνολικού ύψους 3,8 δισ. ευρώ.
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν αρνήθηκε να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται "να υποκύψει σε μια άνευ όρων παράδοση στο όνομα του ανταγωνισμού... και της πάσηςθυσία συνεχιζόμενης κερδοφορίας, μόνο μέσα από τη μείωση του μισθολογικού κόστους και τα δικαιώματα των εργαζομένων".


http://www.newscode.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Περικοπές ύψους 300 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ σχεδιάζουν οι Γερμανοί"

Πωλούνται η ΓΑΔΑ και η ΕΥΠ…

Πωλούνται η ΓΑΔΑ και η ΕΥΠ…Πωλούνται τα πάντα όλα! Βέβαια, με τι χρήματα θα ενοικιαστούν κτίρια και ποιοί θα επωφεληθούν από τις ενοικιάσεις αυτές, είναι μία άλλη υπόθεση, που μάλλον μυρίζει προμήθειες…
Όσο διαβάζουμε το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Νο4 τόσο πιο μεγάλες εκπλήξεις βλέπουμε!
Η κυβέρνηση βάζει λουκέτο σε εταιρείες του Δημοσίου, ξεπουλώντας παράλληλα και τα κτήρια που άνηκαν σε αυτές.
Σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από να εισπράξει έσοδα, προκειμένου να καλύψει όλες τις “μαύρες τρύπες”, προσπαθώντας να πιάσει τον ανέφικτο στόχο των 50 δις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.
Σε μια από αυτές, όπως δείχνει η σελίδα 7, κλείνει η ΚΕΔ, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

Εκεί ανήκουν κτήρια της ΕΛΑΣ, όπως αυτά που που στεγάζουν το αρχηγείο και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τη ΓΑΔΑ, τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τη Διεύθυνση Διαβατηρίων αλλά και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Επίσης, στο σφυρί βγαίνουν τα κτήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Ξάνθης και Σερρών.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα αστυνομικά κτήρια που βγαίνουν στο σφυρί. Στον κατάλογο των προς πώληση ακινήτων περιλαμβάνονται συνολικά 39 κυβερνητικά κτίρια και κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες όπως: τα υπουργεία Πολιτισμού, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, οι Γενικές Γραμματείες Τύπου και Πληροφοριακών Συστημάτων και οι ΔΟΥ Αθηνών, Κορίνθου, Χαλκίδας, Χανίων και πολλά άλλα…

ΠΗΓΗ: olympia.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Πωλούνται η ΓΑΔΑ και η ΕΥΠ…"

Παπάς στη πλατεία κάνει δέηση να φύγουν οι 300 της Βουλής!


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη πλατεία Συντάγματος. Ο ''Παπαφλέσσας με τη γουρούνα'' έκανε λειτουργία και ανάμεσα στις δεήσεις ήταν να απαλαγεί ο Ελληνικός λαός ''εκ των 300 τυράννων του κοινοβουλίου τούτου''! Δέιτε το βίντεο...η επίμαχη δέηση από το 6':52'' και μετά...





















http://www.trelokouneli.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Παπάς στη πλατεία κάνει δέηση να φύγουν οι 300 της Βουλής!"

Πετσοκόψτε τους μισθούς σας κ. βουλευτές!

Έντιμο θα ήταν να πετσοκόψετε τους μισθούς σας αναλογικά με τη μείωση που υφίστανται οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι μισθωτοί. Για να μην πούμε ότι θα έπρεπε να δώσετε το καλό παράδειγμα και να τους μειώσετε πολύ περισσότερο…


Τώρα λέει, θέλετε να προχωρήσετε σε περαιτέρω μείωση της αποζημίωσης για συμμετοχή σε συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Τελείωσαν τα ψέματα. Από πού και ως πού παίρνετε αποζημίωση για συμμετοχή στην… εργασία σας; Θα έπρεπε να είναι λειτούργημα, αλλά το καταντήσατε εργασία…

Γιατί κόβετε μαχαίρι τα επιδόματα στο δημόσιο τομέα, και τα δικά σας απλά τα «κουρεύετε»; Από 245 ευρώ σε… 200 ευρώ, είναι μεγάλο κατόρθωμα. Πολύς κόσμος θα αρχίσει να αναρωτιέτε αν σας φτάνουν να τα βγάζετε πέρα με τόσα έξοδα… Σε λίγο θα μας πείτε ότι παίρνετε αποζημίωση (καλή κιόλας) για κάθε ερώτηση που καταθέτετε στη Βουλή… Έτσι, ίσως, θα εξηγείται και ο «βομβαρδισμός» από επερωτήσεις από συγκεκριμένη μερίδα βουλευτών… Μία διάψευση ή μία επιβεβαίωση, πάντως, την περιμένουμε…

prionokordela
Διαβάστε Περισσότερα "Πετσοκόψτε τους μισθούς σας κ. βουλευτές!"

Πόσο αγαπάμε αυτόν τον τόπο;

Πόσο αγαπάμε αυτόν τον τόπο;


Από εκείνη την Τετάρτη, όταν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή και όλοι παρακολουθούσαμε, άφωνοι και ανήμποροι, την καταστροφή του κέντρου της Αθήνας, ένα ερώτημα βασανίζει το μυαλό μου: πόσο αγαπάμε αυτό τον τόπο;
Καταρχήν επιβάλλεται να κάνω δυο διευκρινίσεις: πρώτον, το ερώτημα δεν περιορίζεται στα γεγονότα της Τετάρτης. Και δεύτερον, το ερώτημα δε θέτει υπό αμφισβήτηση την προθυμία του κάθε Ελληνα να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη μπροστά σε οποιοδήποτε έξωθεν κίνδυνο.
Συνεπώς, το ερώτημα επικεντρώνεται στο πόσο αγαπάμε αυτό τον τόπο, όταν συμβιώνουμε μέσα στην επικράτεια του, με τις δομές και τους θεσμούς του, δηλαδή στο βαθμό που τον αντιλαμβανόμαστε ως το κοινό μας σπίτι.
Πόσο αγαπάμε, λοιπόν, αυτό τον τόπο, όταν οι πολιτικοί μας σκορπούσαν για δεκαετίες ολόκληρες αλόγιστα τις πιστώσεις που μας έδινε η ΕΕ, για να βγαίνουν στα μπαλκόνια και να εισπράτουν πρώτα ζητωκραυγές και μετά ψήφους;
Πόσο αγαπάμε αυτόν τον τόπο, όταν πάλι οι πολιτικοί μας φόρτωναν αυτόν και τις πλάτες μας με τεράστια δανεικά, για να συντηρούν ένα καταστροφικό πελατειακό κράτος, και μας κοίμιζαν, λέγοντας ότι «η οικονομία μας είναι θωρακισμένη»;
Πόσο αγαπάμε αυτό τον τόπο, όταν ένα κομμάτι από εμάς γέμισε τις τσέπες του με τους πόρους που του ανήκαν, και αδιαφορώντας για την κατάρρευση του;
Πόσο αγαπάμε αυτό τον τόπο, όταν ένα κομμάτι των πολιτών του έχει αυξήσει την περιουσία του με τη συστηματική φοροδιαφυγή, συνεπικουρούμενο από ένα πολιτικό σύστημα, το οποίο έκανε ό,τι μπορούσε για να την ενισχύσει; Και όταν αυτό το κομμάτι κάνει τώρα ό,τι μπορεί για να συμβάλλει στα κέρδη των τραπεζών του εξωτερικού, μεταφέροντας ένα μεγάλο μέρος των ρευστών περιουσιακών του στοιχείων έξω από τη χώρα;
Πόσο αγαπάμε αυτό τον τόπο, όταν εφοριακοί που τοποθετήθηκαν, για να μεριμνήσουν για την είσπραξη εσόδων του κράτους, διαγράφουν συστηματικά ένα μεγάλο κομμάτι των εσόδων αυτών, αρκεί ένα ποσοστό τους να βρει το δρόμο για τις τσέπες τους;
Πόσο αγαπάμε αυτό τον τόπο, όταν του στερούμε τις επενδύσεις που έχει ανάγκη σαν μάννα εξ ουρανού, με απαιτήσεις συγκέντρωσης πακτωλού εγγράφων, τα οποία μοναδικό σκοπό έχουν το «γρηγορόσημο», που θα εισπράξουν υπάλληλοι του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
Πόσο αγαπάμε αυτό τον τόπο, όταν νοσοκομειακοί γιατροί έχουν αναγάγει το fakellaki σε διεθνή ορολογία διαφθοράς, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των ασθενών, και εξαπατώντας τους φορολογούμενους που τους πληρώνουν, ενώ εισπράττουν ταυτόχρονα, μαύρο, αφορολόγητο, χρήμα;
Πόσο αγαπάμε αυτό τον τόπο, όταν από το 2008 και μετά σπάμε και ρημάζουμε συστηματικά το κέντρο της πρωτεύουσας του, παραλύουμε τον εμπορικό πνεύμονά της και, μάλιστα, σε συνθήκες πτώχευσης, όταν ακόμα και η ελάχιστη εμπορική δραστηριότητα αποτελεί τονωτική ένεση για τη χώρα;
Πόσο αγαπάμε αυτό τον τόπο, όταν η αστυνομία, που είναι επιφορτισμένη να διασφαλίζει την τάξη, παίζει εδώ και χρόνια πετροπόλεμο με μια χούφτα μπαχαλάκηδες, και δε θέλει ή δεν μπορεί να τους συλλάβει, ενώ συχνά εκτονώνεται με επιθέσεις ενάντια σε πολίτες, που δεν έχουν καμιά σχέση με τη βία;
Πόσο αγαπάμε αυτό τον τόπο, όταν καταστρέφουμε το μοναδικό σχεδόν έσοδό του, τον τουρισμό, είτε επειδή μετατρέπουμε την πρωτεύουσα σε πεδίο μάχης, είτε επειδή βάζουμε το στενό κλαδικό συμφέρον πάνω από το γενικό και άλλοτε εμποδίζουμε τα κρουαζιερόπλοια να αποβιβάσουν τους τουρίστες, άλλοτε πάλι εμποδίζουμε τα πλοία της γραμμής να αποπλεύσουν;
Το ερώτημα «πόσο αγαπάμε τον τόπο» δεν παραπέμπει ούτε στην πατριδολατρεία, ούτε σε «ακραιφνή εθνικά φρονήματα», όπως τα λέγαμε παλιά.
Είναι ένα ερώτημα που ζητάει άμεση απάντηση.
Γιατί, αν τον αγαπάμε, τότε θα πρέπει επειγόντως να ξανασκεφτούμε και να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση και τη συμπεριφορά μας απέναντί του.
Αν, πάλι, δεν τον αγαπάμε, τότε ας μην περιμένουμε, τουλάχιστον, ότι οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί και τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ θα τον αγαπήσουν περισσότερο από εμάς.
Εκτός κι αν μας διακατέχει η κουτοπόνηρη σκέψη: «Εντάξει, δεν τον αγαπάνε, αλλά δεν τους παίρνει να μη μας βοηθήσουν.»
Η σκέψη αυτή δεν εκφράζει μόνο έναν ακραίο κυνισμό, αλλά και ένα απροκάλυπτο μίσος για τον τόπο.

http://www.aixmi.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Πόσο αγαπάμε αυτόν τον τόπο;"

Θα μας την δώσουν την 5η δόση; Ποιο ΔΝΤ; Μενίδι και Ζωγράφου, κύριοι!

 
«Μπλόκο» στο παρά πέντε παρ’ολίγον να βάλουν στην ομαλή χρηματοδότηση της χώρας από το ΔΝΤ, τα «κρυφά χρέη» του ελληνικού κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απρόοπτη τροπή έλαβε η κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον για την 5η δόση των δανείων. Και αυτό διότι το Ταμείο ζήτησε ξαφνικά πρόσθετα στοιχεία από την Αθήνα, για δύο «περίεργα» δάνεια, που οι ελεγκτές της Τρόικα διαπίστωσαν πως κρύβονταν στα στοιχεία για τον εξωτερικό δανεισμό της χώρας μας.

Πρόκειται για 2 δάνεια, σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ, ένα 40 εκατ. του δήμου Αχαρνών, το οποίο «κόλλησε» στα 31 εκ. ευρώ, και ένα του δήμου Ζωγράφου, το οποίο μπλοκαρίστηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τα δάνεια αυτά απειλούν να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αν δεν αποπληρωθούν.
Αθήνα και Ουάσιγκτον πάντως συμφωνούν πως τελικά το πρόβλημα θα ξεπεραστεί, αν και στελέχη του ΔΝΤ σχολίαζαν πως «είναι απαράδεκτο να μην γνωρίζουμε ακόμα πόσα τελικά χρωστά πραγματικά το ελληνικό κράτος».
 
http://www.protothema.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Θα μας την δώσουν την 5η δόση; Ποιο ΔΝΤ; Μενίδι και Ζωγράφου, κύριοι!"

Φταίμε όλοι! Αλλά όχι γιατί τα φάγαμε μαζί…

Παρακολουθώ από την μία τις ειδήσεις στην τηλεόραση και από την άλλη τα ιστολόγια σχετικά με την κατάσταση της χώρα μας, και θέλω σύντομα να εκφέρω την άποψη μου σχετικά.
Φταίμε όλοι μας, και καλά να πάθουμε γιατί αντί να βγούμε όλοι στις πλατείες 10 εκατομμύρια Έλληνες και να απαιτήσουμε να ακυρωθεί το μεσοπρόθεσμο και να σταματήσει η εκποίηση της χώρας, καθόμαστε στο σπίτι μας και λέμε ο καθένας τις θεωρίες του καναπέ.

Οι αγανακτισμένοι έβγαλαν μια λίστα με αιτήματα.. Νομίζω πως δεν είναι αυτό το καιριο της στιγμής, αλλά πρέπει να βγούμε όλοι μόνο με βασικό αίτημα την διακοπή αυτής της προδοτικής πολιτικής και την λειτουργία της δημοκρατίας.

Ακούω τους έχοντες συμφέροντα από το σύστημα να απαξιώνουν την άμεση δημοκρατία. Γιατί σας ενοχλεί να αποφασίζουμε εμείς για μας! Νομίζω ότι με την τεχνολογία σήμερα αυτό είναι ευκολότερο από το να φταίξει κανείς ένα καφέ. Και όλα τα άλλα επιχειρήματα τα εφεύρουν αυτοί που θέλουν να έχουν την εξουσία.

Βλέπω ότι τον μεγαλύτερο πόλεμο στη διαμαρτυρία την ανθρώπων την κάνουν στα ΜΜΕ τα κομματόσκυλα που δεν αφήνουν ευκαιρία να μην απαξιώσουν τους αγανακτισμένους, προσπαθώντας να τους παρουσιάσουν στον κόσμο σαν τα μούτρα τους ώστε να τους διαλύσουν. Και όπως βλέπω τα καταφέρνουν μια χαρά.

Λέτε κάποιοι ότι δεν πάμε στην πλατεία γιατί τους αγανακτισμένους τους έχουν καπηλευτεί οι αναρχικοί ή τα κόμματα.. Και έτσι να είναι τι είναι πραγματικά οι αγανακτισμένοι μωρέ; Όλοι εμείς δεν είμαστε; Τι δηλαδή, πάμε να βοηθήσουμε κάποιους καημένους που τους πουλάνε την χώρα και τα όνειρα; ή πάμε γιατί μας νοιάζει όλους να σώσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Οι πολιτικοί που όλοι ψηφίσαν το μεσοπρόθεσμο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και πρόδωσαν την χώρα και την δημοκρατία, τώρα διαμαρτύρονται γιατί οι πολίτες (του ΣΥΡΙΖΑ μόνο και καλά) τους βρίζουν στους δρόμους. Θα κάνουν και νόμο για να σώσουν την δημοκρατία (ολιγαρχία) τους. Κανένα νόμο να πανε φυλακή οι προδότες και οι κλέφτες κάνανε;

Το δημοψήφισμα θα είναι του τύπου: συμφωνείτε με το μεσοπρόθεσμο ή διαφωνείτε με αυτούς που αντιδράνε στο μεσοπρόθεσμο;

Ξέρουμε όλοι ότι και πολλοί Έλληνες φάγανε. Οι γιατροί με τα φακελάκια τρωνε ακόμη, οι υδραυλικοί και λοιποί τεχνίτες που δεν κόβανε ποτέ απόδειξη, εμείς που δεν ζητούσαμε για να γλιτώσουμε το φπα. κ.τ.λ. Και τί λοιπόν σημαίνει αυτό ότι γι αυτό θα πουλήσουμε την χώρα μας για τιμωρία; Τι λένε μωρέ;. Δεν ανήκει μόνο σε μας! Ανήκει και σ’ αυτούς που πέρασαν και σ’ αυτούς που θα ρθουν.

Φίλοι μου μόνο όταν ξυπνήσουμε και χωρίς να μας νοιάζει τι κάνει ο ένας ή ο άλλος πάρουμε την τύχη στα χέρια μας κατακλύζοντας τους δρόμου και τις πλατείες και στέλνοντας τους πουλημένους πολιτικούς στο σπίτι τους, και διεκδικώντας ένα νέο σύνταγμα που θα φτιαχτεί από το σύνολο των υγιών δυνάμεων της χώρας και όχι μόνο από πολιτικούς τότε μπορεί να υπολογίσουμε ότι ίσως να γίνουν τα πράγματα καλύτερα!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Φταίμε όλοι! Αλλά όχι γιατί τα φάγαμε μαζί…"

Δημοσκόπηση: Εντολές ξένων εκτελεί ο Γιώργος

Μπορεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να έπεισε τελικά την πλειοψηφία του κοινοβουλίου να πει το «ναι» στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, όμως σύμφωνα με αυτά που έδειξε η δημοσκόπηση του Newsbomb, δεν έπεισε καθόλου τους πολίτες.
Και αν ο πρωθυπουργός στην καταληκτική του ομιλία θέλησε -και τελικά κατάφερε- να τρομοκρατήσει ακόμα και το κοινοβούλιο μιλώντας για στάσεις πληρωμών και κατάρρευση της χώρας, οι Έλληνες πολίτες έπιασαν το …νόημα και στη πλειοψηφία τους (60,86%) στην ερώτηση για το πώς κρίνουν την ομιλία του κ. Παπανδρέου για το Μεσοπρόθεσμο, απάντησαν πως εκτελεί πιστά εντολές ξένων κέντρων. Το 29,83% απάντησε πως προωθεί το ξεπούλημα της χώρας.
Το 6,44% απάντησε πως ο πρωθυπουργός λαμβάνει σκληρές αλλά αναγκαίες αποφάσεις, ενώ μόλις το 2,87% στηρίζει απόλυτα τον κ. Παπανδρέου, απαντώντας πως το κάνει για το καλό της χώρας.

http://www.newsbomb.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Δημοσκόπηση: Εντολές ξένων εκτελεί ο Γιώργος"

Φοροεπιδρομή αποφάσισαν Γιώργος-Βενιζέλος

Υπό την πίεση των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων του Μεσοπρόθεσμου και της «μαύρης τρύπας» των δημοσίων εσόδων ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκαν το απόγευμα στη Βουλή προκειμένου να αποφασίσουν μέτρα, που συνιστούν νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των πολιτών.
Ενδεικτικό της σημασίας, που έχει η συνάντηση των δυο ανδρών, είναι το γεγονός ότι παρίσταται ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης.
Εξάλλου νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε φοροκυνηγητό για την άμεση είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν κατ' αρχάς 14.700 φυσικά και νομικά πρόσωπα με οφειλές άνω των 150.000 ευρώ.

http://www.newsbomb.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Φοροεπιδρομή αποφάσισαν Γιώργος-Βενιζέλος"

Τι «μπουμπούκια» μάζεψε η ΕΛΑΣ


Στην εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων έφθασε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση η Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 46 μέλη από τρεις διαφορετικές ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος. Ανάμεσά τους μάλιστα βρίσκονται και 14 μέλη που θεωρούνται από τις Αρχές ως αρχηγικά.
Οι οργανώσεις εμπλέκονταν κυρίως σε υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, μαστροπείας, πλαστογραφίας, καθώς και σε άλλα συναφή αδικήματα. Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε από το πρωί στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στο Βόλο και στην Αθήνα.
Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τουλάχιστον εκατόν 150 ατόμων, για τη συμμετοχή τους στις εγκληματικές οργανώσεις, ενώ κατά την αστυνομική έρευνα προέκυψε και η εμπλοκή τεσσάρων ατόμων, που βρίσκονται έγκλειστοι στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, Λάρισας και Πάτρας.
Η παρακολούθηση είχε ξεκινήσει πριν πέντε μήνες. Μάλιστα η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της ΕΥΠ, ενώ κατά τη σύλληψή τους κάποια μέλη των εγκληματικών οργανώσεων προσπάθησαν να ξεφορτωθούν ναρκωτικά, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έχουν διενεργηθεί μέχρι στιγμής τριάντα τέσσερις (34) νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες, από τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
• Κάνναβη συνολικού βάρους 1.303 γραμμαρίων
• Κοκαΐνη συνολικού βάρους 44 γραμμαρίων
• Ηρωίνη συνολικού βάρους 6,1 γραμμαρίων
• Οκτώ δενδρύλλια κάνναβης
• Πέντε ζυγαριές ακριβείας
• Δύο πυροβόλα όπλα (πιστόλια με σιγαστήρες)
• Μία καραμπίνα
• Ένα πιστόλι αερίου με την γεμιστήρα του και σιγαστήρα
• Ένα τσεκούρι
• Ένα ξίφος
• Οχτώ μαχαίρια
• Μία σιδερογροθιά
• Δύο σπρέι πιπεριού
• Δύο ζευγάρια κιάλια
• Ογδόντα οκτώ κινητά τηλέφωνα
• Έντεκα ψηφιακές κάρτες sim
• Σαράντα τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• Χρηματικό ποσό των 32.530 ευρώ
• Τέσσερα βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών
• Ένα φάρο αυτοκινήτου
• Ένα διπλότυπο μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων τροχαίας
• Δύο ζεύγη μεταλλικών ράβδων ανίχνευσης χρυσού
• Ένας ανιχνευτής μετάλλων
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

http://www.newsbomb.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Τι «μπουμπούκια» μάζεψε η ΕΛΑΣ"

Αποφασισμένοι οι Αγανακτισμένοι να παραμείνουν Σύνταγμα

 Αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος δηλώνουν οι «Αγανακτισμένοι», συνεχίζοντας την κατάληψη που διαρκεί περισσότερο από ενάμιση μήνα.

«Δε θα φύγουμε αν δε φύγει το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και κάθε κυβέρνηση με οποιαδήποτε αμφίεση τα υπηρετεί», αναφέρουν οι «Αγανακτισμένοι» σε πρόσφατο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος και συμπληρώνουν: «δε θα φύγουμε αν δε φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ και όσοι μας εκμεταλλεύονται».

Το σκηνικό στην πλατεία είναι γνώριμο, με τον κόσμο να αυξάνεται σταδιακά, ιδιαίτερα μετά τη δύση του ηλίου. Πραγματοποιούνται οι γενικές συνελεύσεις, ενώ από αργά το απόγευμα, η πλατεία πλημμυρίζει με μουσική από μπάντες που παίζουν στην αυτοσχέδια σκηνή. Κλειστή είναι η Λεωφόρος Αμαλίας στο ύψος της Βουλής

http://www.newsit.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Αποφασισμένοι οι Αγανακτισμένοι να παραμείνουν Σύνταγμα"

Πώς δύο δήμοι της Αττικής "κόντεψαν" να τινάξουν στον αέρα την 5η δόση από το ΔΝΤ

- Και οι δύο δήμοι βρίσκονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής
- Ο ένας δήμος έχει λάβει δάνειο 40 εκατομμυρίων ευρώ από την GoldmanSachs
- Το ΔΝΤ εξακολουθεί να κατηγορεί τους ευρωπαίους για αργοπορημένη τακτική
- Δόθηκαν διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά ώστε να ξεμπλοκάρει η 5η δόση

Ξαφνική εμπλοκή υπήρξε στο ΔΝΤ, λίγο πριν συνεδριάσει για να εγκρίνει και επίσημα την πέμπτη δόση προς την Ελλάδα εξαιτίας των δανείων δύο δήμων, με αποτέλεσμα να μετατεθεί η συνεδρίαση για τουλάχιστον λίγες ώρες αργότερα.

Ενδεικτικό του ότι βρισκόμαστε σε απίστευτα στενό κλοιό από το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες, οι αξιωματούχοι του ταμείου εντόπισαν δύο δήμους του νομού Αττικής, που έχουν λάβει δάνεια, τα οποία ωστόσο δεν έχουν δηλωθεί στο συνολικό χρέος της Ελλάδας.

Αυτό σημαίνει ότι εάν οι συγκεκριμένοι δήμοι δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, τότε θα ανεβάσουν το χρέος της χώρας ακόμα περισσότερο και συγκεκριμένα κατά 60 εκατομμύρια ευρώ, που είναι και το συνολικό ποσό δανειοδότησης των δυο δήμων.

Ο ένας δήμος του λεκανοπεδίου είχε λάβει δάνειο ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα από την GoldmanSachs, εκ των οποίων τα 31 εκατομμύρια ευρώ έχουν εκταμιευτεί. Ο δεύτερος δήμος έχει λάβει δάνειο 25 εκατομμυρίων ευρώ από αυστριακή τράπεζα και τα οποία έχουν εκταμιευτεί.

Τελικά, το ΔΝΤ ήρθε σε επικοινωνία με την Αθήνα όπου δόθηκαν οι κατάλληλες εξηγήσεις και έτσι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφάσισε να προχωρήσει στη συνεδρίαση για να επικυρώσει και επίσημα την καταβολή της 5ης δόσης προς την Ελλάδα.

Παρόλα αυτά όμως το ΔΝΤ εξακολουθεί να πιέζει και να καταφέρεται εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να υπάρξει εγγύηση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας έως το 2014, κάνοντας λόγο για αργοπορημένη τακτική των ευρωπαίων ηγετών που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την Ευρωζώνη αλλά και την ήδη "πληγωμένη" αμερικανική οικονομία. 


http://www.newsit.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Πώς δύο δήμοι της Αττικής "κόντεψαν" να τινάξουν στον αέρα την 5η δόση από το ΔΝΤ"

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

BOMBA: Σύμβουλος του πρωθυπουργού ο άνθρωπος που έβγαλε Συνταγματικό το Μνημόνιο!

Εντελώς απροκάλυπτα και προκλητικά γίνονται κάποια πράγματα στην Ελλάδα και μάλιστα μπροστά στα μάτια των Ελλήνων πολιτών!
Ένας από τους ανθρώπους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που πριν λίγες εβδομάδες απεφάνθη ότι το Μνημόνιο είναι Συνταγματικό, παραιτήθηκε από την θέση του για να πάει στο πλευρό του Παπανδρέου!
Πρόκειται για τον Νο2 στο ΣτΕ, ο αρχαιότερος αντιπρόεδρός του και επί σειρά ετών πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος, Γεώργιος Σταυρόπουλος.
Θέλετε να μάθετε και το καλύτερο; Ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση δεν είναι ακριβώς το Μνημόνιο Ι ή το ΙΙ που μας έρχεται.
Ο κ. Σταυρόπουλος παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού, ειδικά εν όψει της εξαγγελθείσας αναθεώρησης του Συντάγματος!.....

Όπως έχουμε ξαναπεί στο ΟΛΥΜΠΙΑ, ο Παπανδρέου θα φέρει το δημοψήφισμα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τέτοιο τρόπο ώστε να “βγάζει λάδι” ό,τι παράνομο έχει υπογραφεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα!
Ο Γ. Σταυρόπουλος γεννήθηκε το 1946 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Σεπτέμβριο του 1971. Στο βαθμό του αντιπροέδρου προήχθη τον Ιούνιο του 1999, ενώ θα αποχωρούσε από το δικαστικό σώμα (εάν δεν παραιτείτο) σε δύο χρόνια, αλλά προτίμησε να πάει στο πλευρό του πρωθυπουργού.
Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2009 είχε παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος (τότε) του Α’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιος Ανεμογιάννης, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού.
Ένα “έγκλημα” δηλαδή, προμελετημένο σε όλο του το μεγαλείο, αφού τον Οκτώβρη του 2009, τον ίδιο μήνα που ανέλαβε καθήκοντα το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία με το “Λεφτά Υπάρχουν”!
Όπως είχε πει και ο Στρος Καν, ο πρωθυπουργός είχε δουλέψει “υπογείως” με το ΔΝΤ, προκειμένου να ετοιμάσει το έδαφος για την έλευση του ταμείου στην Ελλάδα! Συνεπώς, το έδαφος για το απεχθές Μνημόνιο, προετοιμαζόταν και νομικά τουλάχιστον 7 μήνες πριν υπογραφεί!

http://stratilatis.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "BOMBA: Σύμβουλος του πρωθυπουργού ο άνθρωπος που έβγαλε Συνταγματικό το Μνημόνιο!"

Δάσος από κάνναβη βρέθηκε στην Κρήτη


Ολόκληρο δάσος από δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, το οποίο βρισκόταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε δύσβατη περιοχή στις Καμάρες Ηρακλείου.
Τα συνολικά 1.048(!) δενδρύλλια εκριζώθηκαν και παραδόθηκαν στις αστυνομικές αρχές Ηρακλείου, οι οποίες και ερευνούν πλέον την υπόθεση.
 
http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Δάσος από κάνναβη βρέθηκε στην Κρήτη"

"Πολιτικό έκτρωμα αυτό που μας κυβερνά"



Ολική ανατροπή συνέβη στην υπόθεση των προπηλακισμών βουλευτών από αγανακτισμένους πολίτες. Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και γραμματέας της οργάνωσης νεολαίας του κόμματος στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, ο Σωτήρης Τσουκαρέλης, ηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά sites και blogs (voliotaki, κ.α.) της ομάδας των τριάντα προσώπων τα οποία εισήλθαν σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και προπηλάκισαν, όπως ισχυρίζονται οι παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος, την βουλευτή Σούλα Μερεντίτη.

O ίδιος ο Σωτήρης Τσουκαρέλης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλίας «Αstra TV» είπε πώς συμμετείχε σε αυτήν την ενέργεια και πώς οι τριάντα διαμαρτυρόμενοι δεν προπηλάκισαν κανέναν. «Ήταν μία διαμαρτυρία διότι η κυρία Μερεντίτη εδώ και χρόνια δεν μας λέει κάτι το ουσιαστικό», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτή και οι υπόλοιποι βουλευτές εξυπηρετούν συμφέροντα επιχειρηματιών».

Εξ ιδίων λοιπόν τα βέλη και όχι από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όπως καταγγέλλει επισήμως ο κομματικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος και o γραμματέας του, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Η zougla.gr ήρθε σε επαφή με το γραφείο του γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ, κ. Μιχάλη Καρχιμάκη. Σύμφωνα με τις επίσημες διαβεβαιώσεις της κομματικής ηγεσίας, ο Σωτήρης Τσουκαρέλης διεγράφη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2010.

Η διαγραφή του οφείλεται στο γεγονός ότι συμμετείχε σε ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Άρα αυτόματα θα επέρχετο η διαγραφή του. Κατά την Ιπποκράτους ο Σωτήρης Τσουκαρέλης δραστηριοποιείται εδώ και πολύ καιρό στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά ταύτα ο ίδιος ο Σωτήρης Τσουκαρέλης επιμένει ότι εξακολουθεί να είναι γραμματέας της νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του νομού Τρικάλων.

Ο Σωτήρης Τσουκαρέλης μίλησε στη zougla.gr και ήταν φωτιά και λάβρα. «Είναι πολιτικό έκτρωμα αυτό που μας κυβερνά», είπε, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του επίσημου ΠΑΣΟΚ και του γραμματέα του κόμματος ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις διαμαρτυρίας κατά βουλευτών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

H εισβολή 30 διαμαρτυρομένων πολιτών στο studio της τοπικής τηλεόρασης στα Τρίκαλα, την ώρα που η βουλευτής Σούλα Μερεντίτη έδινε συνέντευξη, λειτούργησε ως θρυαλλίδα στις σχέσεις μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

http://www.zougla.gr/
Διαβάστε Περισσότερα ""Πολιτικό έκτρωμα αυτό που μας κυβερνά""

ΦΡΟΥΡΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.



Αυξημένα μέτρα ξεκίνησαν να λαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από τις κατοικίες του υπουργού προστασίας του πολίτη και του αρχηγού της αστυνομίας στο Γέρακα, μετά από πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί με παραδοσιακά και τεχνικά μέσα για επικείμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από αγανακτισμένους πολίτες.
Στόχος των οργανωτών αυτών των εκδηλώσεων, σύμφωνα με τις σχετικές πηγές ενημέρωσης, είναι ώστε να εκφραστεί με ...

ειρηνικό τρόπο η έντονη αντίδραση τους στην πρωτοφανή βίαιη στάση της αστυνομίας στο διήμερο της ψήφισης μεσοπρόθεσμου και ο εφαρμοστικός και η κατάχρηση από την ευρεία χρήση των χημικών.
Σε καμία περίπτωση, η ηγεσία και οι εμπνευστές των μέτρων φρούρησης των δύο κατοικιών, δεν θέλουν να επαναληφθούν σκηνές όπως αυτές που σημειώθηκαν στις 20 Ιουνίου έξω από το σπίτι του κ. Παπουτσή γι αυτό και παίρνουν μέτρα με σταθερή αστυνομική παρουσία, αλλά και με περιοδικές περιπολίες σε μεγάλη ακτίνα από τις δύο κατοικίες.

Η φωτό από την επίσκεψη πολιτών για διαμαρτυρία στις 20 Ιουνίου στο σπίτι του κ. Παπουτσή.

http://blokoteam.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "ΦΡΟΥΡΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ."

«Κάνουν την Ελλάδα Αργεντινή παρ' όλο που μπορεί να σωθεί»




Η Ε.Ε. διακινδυνεύει να δημιουργήσει μια «Αργεντινή του Αιγαίου», παρ' ότι υπάρχει ακόμη λύση για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία.
Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από δύο διαφορετικά άρθρα που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες στους «Financial Times» με αφορμή την ελληνική κρίση

Στο πρώτο από αυτά, ο αρθρογράφος της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας Αλαν Μπιτλ τονίζει ότι ακριβώς 10 χρόνια από την προσπάθεια της κυβέρνησης της Αργεντινής να παρατείνει την αποπληρωμή των χρεών της μέσω...
ενός γιγάντιου εθελοντικού swap ομολόγων -πρακτική που δεν πέτυχε και έξι μήνες αργότερα οδήγησε σε στάση πληρωμών, η Ελλάδα υιοθετώντας ανάλογες πρακτικές διακινδυνεύει να βαδίσει στο ίδιο μονοπάτι σημειώνοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρατικής χρεοκοπίας.

Ο Μπιτλ βρίσκει κοινά σημεία μεταξύ των δύο χωρών: άπληστη πολιτική ελίτ, χρόνια διαφθορά που εξασθενεί την ανάπτυξη, δημοσιονομική ασωτία και κουλτούρα φοροδιαφυγής. Υποστηρίζει ότι στόχος του σχεδίου για τη μετακύληση της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων που εκπόνησε η γαλλική πλευρά είναι να κερδηθεί χρόνος. Τονίζει όμως ότι οι βραχυπρόθεσμες ενέσεις ρευστότητας δεν λύνουν το πρόβλημα φερεγγυότητας που έχει η Ελλάδα, καθώς και ότι εκείνοι που διαχειρίζονται την ελληνική κρίση επαναλαμβάνουν όσα συνέβησαν στην κρίση της Αργεντινής.

Διαπιστώνει διάσταση ανάμεσα σε όσα υπέγραψαν οι έξυπνοι τεχνοκράτες και όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα και εκφράζει αμφιβολίες για την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προχωρήσει στις δύσκολες κινήσεις που επιβάλλει το Μνημόνιο.

Παρατηρεί έτσι ομοιότητες μεταξύ του μέχρις πρότινος υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και του Αργεντινού Ντόμινγκο Καβάλο, καθώς και οι δύο τεχνοκράτες και συνομιλητές του ΔΝΤ δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς την κρίση.

Τονίζει ακόμη ότι η αποστολή διάσωσης της Ελλάδας, της οποίας ηγείται η ευρωζώνη, όχι μόνο αποφεύγει μια ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους αλλά δεν μπορεί καν να το συζητήσει, τη στιγμή που η ευρεία εκτίμηση είναι ότι χρειάζεται μείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους κατά τουλάχιστον 50%. Παρατηρεί ότι η συμφωνία διαχείρισης της ελληνικής κρίσης, σχεδιασμένη για να αποφευχθεί μια πυροδότηση των CDS, περιορίζει τα περιθώρια ελιγμών.

Και καταλήγει ότι τα πισωγυρίσματα, οι σπασμωδικές κινήσεις, οι καθυστερήσεις και οι διαφωνίες στο ελληνικό πρόβλημα αποτελούν κακό οιωνό, τη στιγμή που η ευρωζώνη θα έπρεπε να ήταν ενωμένη προκειμένου να πείσει τους επενδυτές.
Με επιτόκια Γερμανίας

Στην ίδια εφημερίδα ο επικεφαλής του Earth Institute του Πανεπιστημίου Κολούμπια Τζέφρεϊ Σακς υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί από τη χρεοκοπία αν της δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετήσει το χρέος της με χαμηλότερα επιτόκια, χρονικό περιθώριο 20 ετών για την αποπληρωμή του και αναπτυξιακές προοπτικές. Συγκεκριμένα λέει ότι αν δινόταν στην Ελλάδα η δυνατότητα να εξυπηρετήσει τα χρέη της με τους όρους δανεισμού της Γερμανίας, δηλαδή πραγματικά επιτόκια κοντά στο 2%, η χώρα με ανάπτυξη 3% ετησίως θα μπορούσε να αποπληρώσει το χρέος της, προσφέροντας περίπου το 2% του ΑΕΠ της ετησίως. Σε 20 χρόνια θα μπορούσε να το μειώσει στο 70% του ΑΕΠ.

Υποστηρίζει ότι τόσο χαμηλά επιτόκια θα μπορούσαν να επιτευχθούν μέσω μιας ευρείας εγγύησης των Ευρωπαίων για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, ενώ η ανάπτυξη με την εκμετάλλευση των απεριόριστων δυνατοτήτων της χώρας στην παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας, της θέσης-κόμβου που κατέχει για το εμπόριο Ευρώπης-Ασίας, του τουρισμού, της εξειδίκευσης των νέων στην τεχνολογία της πληροφορικής
Διαβάστε Περισσότερα "«Κάνουν την Ελλάδα Αργεντινή παρ' όλο που μπορεί να σωθεί»"

Αποκλειστικό: Να πού δίνει τα λεφτά μας ο κ. Γερουλάνος!

Έλληνα φορολογούμενε, μπορεί να σου περικόψανε τον ήδη «πενιχρό» μισθό και τη σύνταξη, αλλά τουλάχιστον μπορείς να νιώθεις υπερήφανος, ότι πήγανε για καλό σκοπό… Για την αναστήλωση τζαμιών, οθωμανικών λουτρών και μνημείων!
Απίστευτο; Kι όμως πραγματικό!!!  Μετά την κυρία Διαμαντοπούλου, που βρήκε από το πουθενά χρήματα για 250 νέες προσλήψεις ιεροδιδιδασκάλων για να διδάξουν το κοράνι στη Θράκη, έρχεται και ο «γνωστός και μη εξαιρετέος κολλητός» του πρωθυπουργού, κ. Παύλος Γερουλάνος, να κάνει τη διαφορά!
Ξέρετε, λοιπόν, πόσα λεφτά δίνουμε για αναστηλώσεις τζαμιών και λοιπών οθωμανικών μνημείων; Μόνο 5.500.000 ευρώ!!!
Τώρα πως «λεφτά υπάρχουν» σε αυτή τη χώρα μόνο για τη διδασκαλία του κορανίου και για συντηρήσεις τζαμιών, παραμένει ένα μυστήριο!  Εκτός αν ζούμε σε άλλη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει… Γι’ αυτό φαίνεται ο  αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Τουρκίας,  κ. Κιλιτσντάρογλου, έπλεξε χθες το εγκώμιο του κ. Παπανδρέου, για το πόσο «φανταστικός» πρωθυπουργός είναι! Μήπως να μετονομαστείτε, τουλάχιστον, κ. Παπανδρέου, σε «πρωθυπουργός Τουρκίας», να μην μπερδευόμαστε και εμείς;
Όσο για τον υπουργό Πολιτισμού, απάντησε ο άνθρωπος ότι αυτά τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο «Οθωμανική Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα»  του Γ’ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ.
Ποια «Οθωμανική Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα», κ. Γερουλάνε; Μήπως έχετε μπερδευτεί; Στην Αθήνα ζείτε, όχι στην Αλικαρνασσό! Την αναστήλωση κάποιου ελληνικού μουσείου, που τα περισσότερα σήμερα βρίσκονται σε αποκαρδιωτική κατάσταση, δεν σκεφτήκατε να την εντάξετε σε αυτό το πλαίσιο;
«Λεφτά υπάρχουν», κ. Γερουλάνε μόνο για το «οικογενειακό» σας Μουσείο Μπενάκη και για…τα τζαμιά;;;
Τα ντοκουμέντα μιλούν από μόνα τους…
prionokordela.gr

Διαβάστε Περισσότερα "Αποκλειστικό: Να πού δίνει τα λεφτά μας ο κ. Γερουλάνος!"

Τα χλιδάτα ταξίδια των υπουργών

Ταξίδια χλιδής εξακολουθούν να πραγματοποιούν βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο Real Fm. Αναλυτικά η λίστα της σπατάλης

Προτίμηση στα κυβερνητικά αεροσκάφη δείχνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης για τα ταξίδια τους, ακόμα και σε κοντινούς προορισμούς, γεγονός που κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο...
5,8 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία, για ένα μονοήμερο ταξίδι του υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον, τον περασμένο Απρίλιο του 2010, σπαταλήθηκαν 145.000 ευρώ, ενώ για ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στις Βρυξέλλες χρειαστήκαν πάνω από 60.000 ευρώ, όταν το ακριβότερο εισιτήριο με αεροπλάνο της γραμμής δεν ξεπερνούσε μόλις τα 500 ευρώ.

Μιλώντας στον Real fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας, όπου επανέφερε το θέμα στη δημοσιότητα, σημείωσε ότι τα VIP ταξίδια υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης έχουν κοστίσει στον ελληνικό λαό, αρκετές χιλιάδες ευρώ και μάλιστα άσκοπα.

Αναρωτήθηκε μάλιστα δημοσίως "τί θα είχε πάθει ο κ. Παπακωνσταντίνου αν διανυκτέρευε στην Ουάσιγκτον και επέστρεφε την επόμενη μέρα; Το ταξίδι του κόστισε 145.000 ευρώ".

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι στα στοιχεία που έχει στη διάθεση του, αναφέρεται και η μετακίνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης σε χωριό της Ξάνθης με ελικόπτερο, το οποίο κόστισε 16.000 ευρώ. Όπως είπε ο κ. Τζίμας, "το χωριό απέχει 30 χιλιόμετρα. Μισή ώρα με το αυτοκίνητο".

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι τα ταξίδια γίνονται, ενώ υπάρχουν τρεις και τέσσερις πτήσεις κάθε ημέρα προς αυτούς τους προορισμούς και παραθέτει μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα που καίνε την τσέπη Ελλήνων πολιτών.

Ενδεικτικά, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευαγ. Βενιζέλος για πτήση στο Λουξεμβούργο ξόδεψε 47.749 ευρώ, ενώ για ταξίδι του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Μπεγλίτη το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνθηκε με 47.700 ευρώ.

Στις πολυτελείς πτήσεις, συγκαταλέγεται το ταξίδι του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Πεταλωτή στη Δαμασκό, με κόστος 84.966 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά εδώ τον πίνακα με τα ταξίδια της χλιδής:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαβάστε Περισσότερα "Τα χλιδάτα ταξίδια των υπουργών"

Τα «τοξικά» των Ευρωπαίων που κρύβει η Ελλάδα και τα μυστικά των δανειακών συμβάσεων



Του Γιώργου Μαργέλλου
Με τα χέρια κατεβασμένα η ελληνική κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να εξυμνεί τον Γιούνκερ ως «φιλέλληνα» όταν την ίδια στιγμή το σχέδιο των Ευρωπαίων είναι ξεκάθαρο. Να λύσουν τα προβλήματα που θα μπορούσε να δημιουργήσει σήμερα μια πτώχευση της Ελλάδας και όχι το ελληνικό πρόβλημα.
Και αυτό γιατί πολύ απλά και οι ίδιοι έχουν ανάλογο πρόβλημα και πιθανώς και μεγαλύτερο. Απλά ξέρουν το κρύβουν καλύτερα.
Ποιος δεν θυμάται άραγε ότι και η Γερμανία έχει χρησιμοποιήσει μεθόδους δημιουργικής λογιστικής ώστε να εμφανίσει καλύτερους δείκτες χρέους και ελλειμμάτων;
Ή μήπως πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει διαφάνεια σε ότι αφορά στη σχέση μεταξύ του ομόσπονδου κράτους της Γερμανίας και των κρατιδίων που κινούνται αυτόνομα;
Απλά όλα αυτά περνούν σε δεύτερη μοίρα επειδή το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται στο Γερμανία.
Βέβαια σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα όπως στην Ιταλία όπου πολλοί δήμοι έχουν συνάψει απίστευτα swaps και έχουν οι νυν ηγεσίες τους στραφεί νομικά κατά των θεσμικών επενδυτών που τους τα πούλησαν. Swaps τα οποία είναι ολοφάνερα τοξικά και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι συνοδεύτηκαν από πλουσιοπάροχες μίζες και αν μη τι άλλο πως η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν συνάδει με τους κανόνες του παιγνιδιού.
Στην Ελλάδα κάποιες φωνές μίλησαν για έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων αλλά αντιμετωπίστηκαν λίγο-πολύ ως γραφικοί. Είναι όμως γραφικοί; Αυτό μπορεί να το δείξει μόνο ο έλεγχος των συμβάσεων. Και έλεγχος σημαίνει να ακολουθήσεις από την αρχή μέχρι το τέλος την κίνηση του χρήματος. Έτσι όμως μπορεί να αποκαλυφθούν περίεργα πράγματα. Είναι άραγε έτοιμοι οι πολιτικοί μας και ειδικά όσοι κυβέρνησαν στο παρελθόν ή κυβερνούν σήμερα να αντιμετωπίσουν την αλήθεια;

http://www.newscode.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Τα «τοξικά» των Ευρωπαίων που κρύβει η Ελλάδα και τα μυστικά των δανειακών συμβάσεων"

Πάλι τα ίδια - Ε.Βενιζέλος: "Γυρίζουμε στις αγορές το 2014"!




Την δόξα του προκατόχου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εζήλωσε ο υπουργός Οικονομικών,  Ευάγγελος Βενιζέλος, και για πρώτη φορά μίλησε και αυτός για "επιστροφή στις αγορές το 2014", όπως ο προκάτοχός του είχε μιλήσει για επιστροφή το 2012. Πολύ φοβόμαστε ότι το 2013 θα βγει ο διάδοχός και θα θα μιλήσει για το ... 2016 και πάει λέγοντας. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Ε.Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι "Η Ελλάδα θα ανακτήσει το συντομότερο δυνατόν την οικονομική κυριαρχία της και σκοπεύει να επιστρέψει στις αγορές το 2014".
Πως θα γυρίσουμε στις αγορές με 400 δισ. ευρώ χρέος, δηλαδή πως θα μας δανείσουν και πάλι, δεν το εξηγεί στην συνέντευξή του.
Αναφερόμενος στα πρόσφατα σχόλια του προέδρου του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι "η κυριαρχία των Ελλήνων θα μειωθεί δραστικά", ο κ. Βενιζέλος τον χαρακτήρισε "Μεγάλο Φιλέλληνα" (και ο Χίτλερ "φιλέλληνας" δήλωνε...) ο οποίος αναμφίβολα θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και την ευρωζώνη να ξεπεράσουν τα προβλήματα και κυρίως να αποφύγουν τους συστημικούς κινδύνους.

Σχολιάζοντας την εισβολή ξένων γκαουλάϊτερ από την Ευρώπη στην Ελλάδα, είπε ότι δεν θα τοποθετηθούν ξένοι επιθεωρητές στα υπουργεία για να ελέγχουν την πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε θα αφαιρεθούν αρμοδιότητες από την ελληνική βουλή, την κυβέρνηση ή τη δημόσια διοίκηση.
Μα, έχουν ήδη αφαιρεθεί, δεν το έμαθε; Ο ίδιος το έχει ομολογήσει σε συνεντεύξεις του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς περιορισμένης δημοσιονομικής κυριαρχίας...

Τμήμα ειδήσεων defenceneg.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Πάλι τα ίδια - Ε.Βενιζέλος: "Γυρίζουμε στις αγορές το 2014"!"

Δημοφιλείς αναρτήσεις