" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ποιο είναι το κυρίαρχο σενάριο για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η Ευρωζώνη, εν όψει της Συνόδου Κορυφής, περιλαμβάνει 5 βασικά σημεία για το κούρεμα του χρέους έως και 50%.

Τα σημεία αυτά σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg είναι:

-απομείωση των ελληνικών ομολόγων που μπορεί να φτάνει μέχρι και το 50%,
-”αναχώματα” στήριξης για το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα
-συνέχιση της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ
- νέα ώθηση ευρωπαϊκών πολιτικών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας
-εξέταση αλλαγών στις ευρωπαϊκές συνθήκες για την στενότερη οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη.

Η πιθανότητα μεγαλύτερης απομείωσης θα συνοδεύεται, ίσως, από ρητές δεσμεύσεις πως θα αποκλειστεί αναδιάρθρωση χρέους για άλλες χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Μία άλλη πρόταση προβλέπει ανταλλαγή του ελληνικού χρέους με ομόλογα χαμηλότερης ονομαστικής αξίας που θα έχουν την εγγύηση του ΕΤΧΣ, ο οποίος αξιολογείται με ΑΑΑ από τους οίκους. Σαν τελευταία επιλογή εξετάζεται ακόμη και απομείωση χωρίς εγγύηση.

Όσον αφορά την παράλληλη στήριξη των τραπεζών, στο τραπέζι πέφτει η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού “αναχώματος” με χρήση κεφαλαίων από το ΕΤΧΣ, το οποίο θα έχει την δυνατότητα να αγοράζει απευθείας μερίδια χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και να εγγυάται τραπεζικά χρεόγραφα.

Τέλος, οι ευρωπαϊκές ηγεσίες βλέπουν με όλο και πιο θετικό μάτι την επίσπευση του μόνιμου μηχανισμού για το ευρώ, του ESM -ο οποίος τίθεται σε ισχύ το 2013.

Οι διαβουλεύσεις κάνουν λόγο για την υλοποίησή του από τα μέσα του 2012, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με παράλληλη «ελαστικοποίηση» των κανονισμών που ορίζουν τη διαδικασία της λήψης αποφάσεών του.

Αυτό θα γίνει ώστε να μην απαιτείται η ομόφωνη γνώμη όλων των κρατών που συνεισφέρουν στα κεφάλαιά του και να αποφευχθούν “θρίλερ” ανάλογα εκείνου της Σλοβακίας.


http://www.newsit.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Ποιο είναι το κυρίαρχο σενάριο για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους"

Τριάντα χιλιάδες μελλοθάνατοι για 8 λεπτά στον ελληνικό ουρανό

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Τριάντα χιλιάδες επιβάτες, 150 αεροπλάνα που πετούσαν στον ελληνικό ουρανό λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα της Πέμπτης και για 8 αγωνιώδη λεπτά, έζησαν ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.
 

Ήταν τα 8 κρίσιμα λεπτά που έπαθαν μπλακ άουτ όλα τα ραντάρ των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και βρέθηκαν 150 αεροπλάνα να πετούν εντελώς στα τυφλά μες στη νύχτα και χωρίς καμία καθοδήγηση από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Από εκείνη την ώρα και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευή υπήρξε κατάρρευση και των ραντάρ ελέγχου και του FIR Αθηνών που για 11 ώρες παρέμεινε «σκοτεινό» στη μισή του έκταση χωρίς να μπορούν να το ελέγξουν τα «μάτια» της πολεμικής αεροπορίας.
Σε αυτό το διάστημα παρατηρήθηκε αθρόα είσοδος πολεμικών αεροσκαφών της Tουρκίας (κυρίως φωτογραφικών) που βρήκαν μια μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους σε απαγορευμένους ελληνικούς εναέριους χώρους καθώς δεν τους «έβλεπαν» τα ελληνικά ραντάρ.
Ήδη με απόλυτη μυστικότητα αξιωματικοί της ΕΥΠ και του δεύτερου γραφείου πληροφοριών κάνουν έρευνα για να διαπιστωθεί τι και ποιος προκάλεσε το μπλακ άουτ στα ραντάρ της πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας.
Ερευνώνται 3 εκδοχές:
Πρώτο: Περιστατικό τυχαίο και μη αναμενόμενο πρόβλημα λόγω βλάβης στο σύστημα ηλεκτροδότησης του κέντρου ελέγχου Αθηνών-Μακεδονίας που βγήκε έτσι εκτός λειτουργίας (αυτή είναι η κυβερνητική άποψη).
Δεύτερο: Αναμενόμενο περιστατικό λόγω «γερασμένου» συστήματος λειτουργίας των ελληνικών ραντάρ (το περίφημο σύστημα PALLAS) όπου εγκαταστάθηκε το 1985 και αφέθηκε από τότε στη τύχη του (άποψη των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας)
Τρίτο: Σαμποτάζ με παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα στο κεντρικό σύστημα ραντάρ του Ελ. Βενιζέλος.
Ήδη επίσημα η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Ράικου μετά από εντολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση ξεκίνησε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα. 

http://www.newsbomb.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Τριάντα χιλιάδες μελλοθάνατοι για 8 λεπτά στον ελληνικό ουρανό"

Ή ψηφίζετε ή χρεοκοπούμε...

Το ακούσαμε και αυτό πάλι δια στόματος του Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλου. Αν αλλάξει το άρθρο 37 (αυτό που καταργεί επί της ουσίας της κλαδικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα και αφήνει τον εργαζόμενο στο έλεος του εργοδότη) τότε κινδυνεύει η 6η Δόση. Δηλαδή ωμός εκβιασμός στους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού. Ή Ψηφίζετε ή Χρεοκοπούμε!
Στο σημείο αυτό θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε μία παρένθεση. Η δική μας θέση υπέρ όλων των εργαζομένων που πλήττονται από την θεομηνία του ΔΝΤ και της Τρόικας είναι γνωστή και δεδομένη. Είτε πρόκειται για εργαζόμενους στον αυστηρά δημόσιο τομέα (Υπουργεία, Κρατικές Υπηρεσίες κ.λ.π.), είτε για εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Στις παρατηρήσεις αναγνωστών ότι...
υπάρχουν εργαζόμενοι στο κράτος με ιδιαίτερα μισθολογικά προνόμια, η απάντησή μας ήταν να διορθωθούν οι αδικίες, να κοπούν όπου πραγματικά υπήρχαν υπερβολές και τα εξοικονομούμενα πλεονάσματα να διατεθούν στους χαμηλότερα αμειβόμενους. Ουσιαστικά σε παρόμοια διλήμματα η απάντηση ήταν και θα είναι πάντα η ίδια. Εξίσωση προς τα πάνω.
Να δεχτούμε όμως για την οικονομία της συζήτησης ότι υπήρχαν και υπερβολές στον δημόσιο τομέα, οι οποίες έπρεπε να σταματήσουν.
Όμως ρε αθεόφοβοι, ρε ριψάσπιδες επιλήσμονες αρχών και αξιών, τις οποίες λέτε ότι ως βιολογικοί διάδοχοι εκπροσωπείτε και για τις οποίες χύθηκαν ποτάμια αίμα, ο φτωχός μεροκαματιάρης του ιδιωτικού τομέα τι σας φταίει; Ποιο θα είναι το δημοσιονομικό όφελος, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, από την φαλκίδευση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα;
Κανένα! Αντιθέτως, ίσως υπάρξει και αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Αφού η μείωση της κατανάλωσης εξ αιτίας της μείωσης των εργατικών αποδοχών θα έχει άμεση και καθοριστική επίπτωση στα έσοδα του ΦΠΑ. Τότε γιατί το έκαναν αυτό;
Πάρα πολύ απλά. Και αυτό το έχουμε πει με περίσσιο θάρρος την εποχή που όποιος έκανε κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου ήταν για τους γκαιμπελίσκους του Μαξίμου και του ΔΝΤ περίπου προδότης. Η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση ήταν η αφετηρία και η αιτία προκειμένου να εξαναγκασθεί με οικονομικά μέσα ο Ελληνικός Λαός σε ψυχική και πολιτική υποδούλωση. Το έχουμε πει και θα το διατυμπανίζουμε σε κάθε ευκαιρία. Δεν είναι δυνατόν να πτωχεύσει ένας λαός με 1 τρις ευρώ ακίνητη περιουσία και 280 δις καταθέσεις. Και τότε ποιος είναι ο λόγος που στήθηκε όλη αυτή η παράσταση; Μα φυσικά το ξεπούλημα για λίγα ευρώ του συνόλου της περιουσίας της χώρας. Κάποιοι αποφάσισαν, μάλλον στο Νταβός, να ψωνίσουν φθηνά Ελλάδα και κάποιοι ανέλαβαν να κάνουν τις εκπτώσεις.
Μόνο που αυτοί που ανέλαβαν να κάνουν τις εκπτώσεις δεν σκέφθηκαν κάτι πάρα πολύ απλό. Πως θα φύγουν από αυτή την δύσμοιρη χώρα όταν τελειώσουν το μακάβριο και εθνοκτόνο έργο τους; Μπρούμυτα ή Ανάσκελα;
 
 Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
 

Διαβάστε Περισσότερα "Ή ψηφίζετε ή χρεοκοπούμε..."

Nomura: Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή




Τη μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας αποτυπώνει σε έκθεσή της η Nomura. 
O αναλυτής του ιαπωνικού οίκου, Alastair Newton σε έκθεσή του εκφράζει την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις στο σύνολο της ευρωζώνης, που θα παίξουν ρόλο-κλειδί στην κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρώπη τα τελευταία δυο χρόνια.
Η έκθεση αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να πιάσει τους στόχους που της έχουν τεθεί από τα προγράμματα εξυγίανσης που έχει αναλάβει με την προσφυγή της στο ΔΝΤ και την ΕΕ, ενώ η αβεβαιότητα αυξάνεται, καθώς οι ισορροπίες στο κυβερνών κόμμα είναι δύσκολες και η κυβέρνηση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή.
Τα βήματα της Ελλάδας σε οικονομικό επίπεδο φαίνεται ότι ακολουθεί η Πορτογαλία, καθώς οι επί τα χείρω αναθεωρήσεις των προγραμμάτων λιτότητας που εφαρμόζει, συνεχίζονται.
Στην Ισπανία, πολλά θα κριθούν από τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Νοεμβρίου. Η οικονομία της χώρας, παρότι καταγράφει πρόοδο στα δημοσιονομικά, αντιμετωπίζει έντονα τραπεζικά προβλήματα και κινδυνεύει να μολυνθεί από την κρίση.
Για την Ιταλία η έκθεση επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, ενώ για τη Γαλλία, «κλειδί» για τις εξελίξεις είναι οι προεδρικές εκλογές του 2012. Τα αποτελέσματα, αναφέρει ο αναλυτής, μπορεί να ενισχύσουν τους τριγμούς στις χρηματαγορές.

http://www.newscode.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Nomura: Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή"

Γραμματέας της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας ο Δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης


Συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα, 14-10-2011 το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας,ως εξής:

Πρόεδρος: Τετριμίδας Ευάγγελος, Δήμαρχος Μώλου-Αγ.Κων/νου

Αντιπρόεδρος: Θωμάς Δημήτριος, Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου

Γραμματέας: Ντασιώτης Γεώργιος Δήμαρχος Αλιάρτου

Εκτελεστική επιτροπή: Ρούλιας Ιωάννης Δημ.Συμβ. Δήμου Λαμιέων και

Τζιβάρας Δημήτριος Δημ.Σύμβ.Δήμου Δελφών

 
 
Διαβάστε Περισσότερα "Γραμματέας της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας ο Δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης"

Μούφα η είδηση για άφιξη της Eurogendfor στην Ελλάδα!

Ψευδή ήταν τελικά τα δημοσιεύματα περί αφίξεως ειδικών δυνάμεων από την Γερμανία και την Ολλανδία με σκοπό την άμεση καταστολή όλων των συγκεντρώσεων. Η αποκατάσταση της αλήθειας έγινε από τα μεγάλα δημοσιογραφικά sites καθώς και από το επίσημο site της αστυνομίας www.astynomia.gr. 
Το παρακάτω κείμενο έχει κατακλήσει όλα τα blogs όπου ακόμα αναρτούν ως έκτακτο και τρομοκρατούν με το υποτιθέμενο γεγονός..
"H Eurogendfor πέρασε στην Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα. Μία ολόκληρη Ταξιαρχία, αποτελούμενη από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor) μπήκε στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκε στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- στρατοπέδευσε.
Ο μόνος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έναν τέτοιο αριθμό ανδρών είναι το αεροδρόμιο της Π.Α. που πρόσφατα έκλεισε στην Λάρισα.
Την επομένη ημέρα της άφιξης των ανδρών της Eurogendfor μπήκαν από την Ηγουμενίτσα φορτηγά (νταλίκες) που μετέφεραν καμουφλαρισμένα (σκεπασμένα) τεθωρακισμένα οχήματα."
Διαβάστε Περισσότερα "Μούφα η είδηση για άφιξη της Eurogendfor στην Ελλάδα!"

Πλαφόν στα καύσιμα από τα μεσάνυχτα



Θα ισχύει για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία των τελωνειακών

Να επιβάλει πλαφόν στα καύσιμα αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης, για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία των τελωνειακών.

Το πλαφόν τίθεται σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα, με σκοπό να μην υπάρξουν κρούσματα κερδοσκοπίας, όπως αυτά στις αρχές της εβδομάδας.

Το ύψος του καθορίζεται με βάση τη μέση τιμή ανά νομό, σύμφωνα με τις χτεσινές τιμοληψίες.
Διαβάστε Περισσότερα "Πλαφόν στα καύσιμα από τα μεσάνυχτα"

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!


Τα μαλλιά τους τραβάνε στην Ιπποκράτους από τα στοιχεία της δημοσκόπησης που έφτασαν στα γραφεία του κόμματος και δείχνουν το κυβερνών κόμμα να κρατάει με νύχια και με δόντια την δεύτερη θέση, νοιώθοντας πλέον την καυτή ανάσα του ΚΚΕ!
Σύμφωνα με πληροφορίες του paraskhnio.gr, την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να δημοσιευτεί δημοσκόπηση, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θα φέρει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται βραχεία κεφαλή του ΚΚΕ, με το κόμμα του Περισσού να εμφανίζει εντυπωσιακή άνοδο, όπως επίσης και εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ!
Βεβαίως τα στοιχεία της δημοσκόπησης γνωστοποιήθηκαν στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, με τους ανθρώπους εκεί να τραβάνε τα μαλλιά τους και να σπεύδουν να τα γνωστοποιήσουν, που αλλού; Στο Μέγαρο Μαξίμου...
Εκεί, όμως, οι πληροφορίες λένε πως τους περίμενε και νέα κρυάδα, καθώς διαπίστωσαν πως μάλλον αδιαφόρησαν παρά προβληματίστηκαν από την κατάρρευση του κόμματος στην ελληνική κοινωνία.
Έτσι, η απάντηση που έλαβαν από επίσημα χείλη παρά τω πρωθυπουργώ ήταν πως η δημοσκόπηση δεν είναι επί της παρούσης: «Αυτό που μας καίει, τώρα, είναι να περάσει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών...».
Μιλάμε για την απόλυτη προσήλωση στο άρμα της τρόϊκας...

http://www.paraskhnio.gr/index.php

Διαβάστε Περισσότερα "ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!"

Σκηνικό μάχης στο ΧΥΤΑ Φυλής


Τεταμένο είναι το κλίμα στο ΧΥΤΑ Φυλής, όπου περίπου 100 εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί στη χωματερή. Όπως λένε δεν πρόκειται να επιτρέψουν την εναπόθεση των απορριμμάτων. Στο σημείο βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ και δεν αποκλείεται να επέμβουν.
Στο ΧΥΤΑ τα απορριμματοφόρα θα πάνε την ώρα που πρέπει με τον τρόπο που ξέρουμε εμείς. Τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν σκουπίδια πουθενά στην Αθήνα» είπε στο mega πριν από λίγο ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος. «Αν δεν αφήσουν να περάσουν τα απορριμματοφόρα θα προκληθεί σύγκρουση» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, καλώντας τους εργαζόμενους να ανοίξουν το ΧΥΤΑ.
Εν τω μεταξύ, ήδη τα απορριμματοφόρα των ιδιωτικών εταιρειών βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας και άρχισαν να μαζεύουν τα σκουπίδια.
 
http://www.parapolitika.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Σκηνικό μάχης στο ΧΥΤΑ Φυλής"

Σαλέ για Βουλευτές ετοιμάζει ο Φίλιππος Πετσάλνικος !


Οι «εκλεκτοί του λαού» φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν ούτε από οικονομική κρίση, ούτε από περικοπές και ανέχεια. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος , σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυριανή» ετοιμάζει υπερπολυτελές σαλέ στην εκλογική του περιφέρεια, την Καστοριά!

Η ιδέα της δημιουργίας του σαλέ ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, στο πλαίσιο του πάρκου «εθνικής συμφιλίωσης» στην περιοχή του Γράμμου. Ουσιαστικά όμως προχώρησε επί κυβέρνησης Σημίτη, που ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής είχε κομβικό ρόλο στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού.

Από τότε όμως ξεκίνησαν και οι συζητήσεις για το κατά πόσο είναι σωστό να δημιουργηθεί ένα μεγαθήριο , σε μια περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς, η οποία ανήκει και στο δίκτυο natura, ενώ υπήρχαν και καταγγελίες πως ο χώρος οικοδόμησης του ήταν δασική έκταση που νομιμοποιήθηκε παράνομα.

Τέλος στην όποια συζήτηση , έβαλε η κυβέρνηση Καραμανλή που ανέστειλε και τους τελευταίους πόρους που δίνονταν για το οικοδόμημα – μεγαθήριο, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ο τότε πρωθυπουργός ως «πολιτικό σκάνδαλο»
 Η ολοκλήρωση όμως του έργου δεν φαίνεται να είχε βγει από το μυαλό των εμπνευστών του. Με την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και την ανάληψη του Πετσάλνικου ως προέδρου της Βουλής , το έργο περνά στην δικαιοδοσία του ιδρύματος της Βουλής και ο Πρόεδρος της φαίνεται έτοιμος να το ολοκληρώσει έστω και με καθυστέρηση 25 χρόνων!

 Η εφημερίδα «Αυριανή» αναφέρει πως το συνολικό ποσό θα κυμανθεί στα 16 εκατομμύρια ευρώ, με το γραφείο Τύπου της Βουλής να κάνει λόγο για «ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» και ότι οι συνολικές δαπάνες για την ολοκλήρωση, οργάνωση και λειτουργία του «Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης» , όπως το αναφέρει , θα κυμανθούν περί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ...
 

http://www.parapolitika.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Σαλέ για Βουλευτές ετοιμάζει ο Φίλιππος Πετσάλνικος !"

EKTAKTO: Διαγραφή του Λυμπερόπουλου από τη ΝΔ

Διαγράφηκε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος από τη ΝΔ, όπως ανακοίνωσε πριν απο λίγο η ΝΔ.
Η αιτία είναι οι δηλώσεις του στο Mega για τον διοικητή του ΙΚΑ.

http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "EKTAKTO: Διαγραφή του Λυμπερόπουλου από τη ΝΔ"

Ο πρώτος Γηξύστης! - Θα είναι 65 πατώματα κάτω από την επιφάνεια της Γης!

Όταν θα γίνει θα είναι εντυπωσιακό. Αρχιτέκτονες έφτιαξαν ένα απίστευτο 65 όροφο οικοδόμημα το οποίο δεν πάει προς τα πάνω αλλά προς τα κάτω...
Τον ονόμασαν Γηξύστη και το βάθος του φτάνει τα 300 μέτρα κάτω από τη Γη.

Η ανάποδη πυραμίδα στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χτίζονται τα κτίρια.


Οι 10 όροφοι του θα έχουν αποκλειστικά διαμερίσματα καταστήματα και ένα μουσείο. 'Αλλοι 35 όροφοι θα έχουν μόνο γραφεία.


Οι πυραμίδες παίζουν σπουδαίο ρόλο στην αρχιτεκτονική ιστορία του Μεξικού αφού ο πολιτισμός των Αζτέκων είχε να επιδείξει και μεγάλα κτίσματα στο σχήμα πυραμίδων.


http://www.pineza.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Ο πρώτος Γηξύστης! - Θα είναι 65 πατώματα κάτω από την επιφάνεια της Γης!"

Τα κοτόπουλα χωρίς ίχνος πούπουλου [PICS]

Δείτε τα κοτόπουλα χωρίς ίχνος πούπουλου που δημιουργήθηκαν στην Νομική Σχολή Γενετικής στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.







 
Διαβάστε Περισσότερα "Τα κοτόπουλα χωρίς ίχνος πούπουλου [PICS]"

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΑΣΥ: ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ, "ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ"


"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα σε καθημερινή βάση δέχεσθε ως απάντηση στον βομβαρδισμό ποικίλων πληροφοριών των ΜΜΕ, μια συνεχή - υπεύθυνη ενημέρωση από την Ομοσπονδία, για όσα επώδυνα και δυσβάσταχτα οικονομικά
μέτρα έχουν επιβληθεί σε βάρος των ενστόλων και όχι μόνο.
Όλα αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα και αδιαμαρτύρητα εκ μέρους μας.
Φυσικά, πέραν των επαναλαμβανόμενων παρεμβάσεων, ως γνωστό, υπήρξαν και ένστολες συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.
Παρά ταύτα, η φοροεισπρακτική επιδρομή στο πενιχρό μας εισόδημα δεν έχει τελειωμό. Οι Κυβερνώντες κατ' επιταγή της Τρόικας και των δανειστών προχωρούν ακάθεκτα στα νέα αβάσταχτα μέτρα, που μας οδηγούν ολοένα και πιο βαθιά στον μαρασμό και στην εξαθλίωση, καθώς και στην απαξίωση και αποδόμηση των Υπηρεσιών μας.
Μπροστά σ' αυτή την λαίλαπα οφείλουμε να δώσουμε σε όλους την απάντηση που τους αρμόζει.
Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνο οφειλέτες προς τους δανειστές, αλλά και οφειλέτες στο λαό που τάχθηκαν να υπηρετούν. Και αυτό για να το καταλάβουν, πρέπει να το φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε.
Ήρθε η ώρα να δείξουμε όλη τη δύναμή μας.
Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
Ήρθε η ώρα του γενικού ξεσηκωμού.
Η κριτική από τον καναπέ και από τα Blogs, ανώνυμα, τελείωσε χθες.
Ήρθε η ώρα των έργων και της καθολικής συμμετοχής.
Κανείς δεν περισσεύει!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Στα πλαίσια του γενικού ξεσηκωμού, του αγώνα, της αντίστασης και της αντίδρασης οφείλει καθεμία και καθένας από εμάς να δώσει δυναμικό «παρών», στην νέα ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011, ώρα 16:00 στην Αθήνα (Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο).
ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ! ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς"

http://www.poasy.gr
Διαβάστε Περισσότερα "ΠΟΑΣΥ: ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ, "ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ""

Ρομπόπουλε μας κούρασες...

Παραιτείται ή δεν παραιτείται τελικά ο Θωμάς Ρομπόπουλος από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ; Οι φήμες πάνε και έρχονται με τον ίδιο, τώρα, να δηλώνει πως θα τα πούμε από Δευτέρα αφού φρόντισε πρώτα να διαρρεύσει τα περί παραιτήσεως του. Μανούλα στους θορύβους ο επιχειρηματίας-σοσιαλιστής-βουλευτής. Τη μια έλεγε ότι δεν θα...
ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, μετά πείστηκε από τον αρχηγό του (τον Βενιζέλο ντε), τώρα λέει ότι θα παραιτηθεί, αλλά δεν το κάνει. Επίσημα τουλάχιστον. Κουβέντα να γίνεται γύρω από το όνομα του δηλαδή. Η περίπτωση του αρχίζει να θυμίζει το βοσκό που φωνάζει λύκος αλλά λύκος δεν υπάρχει...


http://taxalia.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Ρομπόπουλε μας κούρασες..."

Ολα τα «φοροδάνεια»

forodania

Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω κρίσης και έλλειψης ρευστότητας, διαφημίζουν φορο-δάνεια για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς, του τέλους επιτηδεύματος, το τέλος ακινήτων, το πρόστιμο για τους ημιυπαίθριους κ.λπ.
Πριν από λίγες ημέρες εισήλθε στο χορό η Eurobank, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις πληρωμών προς το Δημόσιο. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας, «Η Eurobank EFG αντιλαμβανόμενη τις συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία και την ανάγκη ρευστότητας που δημιουργούν στο σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα, παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα χρηματοδότησης».
Μεταξύ των υποχρεώσεων αυτών συμπεριλαμβάνονται:
  • Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εισφορών & Τέλος Επιτηδεύματος
  • Ειδικό Τέλος Ακινήτων (μέσω λογαριασμού ΔΕΗ)
  • Ειδικό Πρόστιμο Διατήρησης Ρυθμιζόμενων Χώρων (ημιυπαίθριοι)
  • Τακτοποίηση Αυθαιρέτων
Για την κάλυψη αυτών των υποχρεώσεων η Eurobank παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να επιλέξουν μεταξύ:
1) Πληρωμής μέσω πιστωτικών καρτών Eurobank
Με τις πιστωτικές κάρτες Eurobank, παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής των έκτακτων εισφορών σε έως και 3 άτοκες δόσεις. Η συναλλαγή μπορεί να πραγματοποιηθεί στα Καταστήματα της Τράπεζας, τηλεφωνικά μέσω του Europhone Banking ή ηλεκτρονικά μέσω του www.livepay.gr.
2) Χρηματοδότησης  «Έκτακτων Εισφορών» με προνομιακούς όρους
Α) Χωρίς Εξασφάλιση
Η χρηματοδότηση των «Έκτακτων Εισφορών» απευθύνεται σε πελάτες της Τράπεζας, με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο και διάρκεια αποπληρωμής έως 60 μήνες.
Β) Με Εξασφάλιση
Παρέχεται η δυνατότητα χρηματοδότησης με εξασφάλιση ακινήτου, το οποίο προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια αποπληρωμής και τη χαμηλότερη δόση. Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες της Τράπεζας μπορούν να έχουν τα ακόλουθα οφέλη:
  • Αποκτούν άμεσα την απαιτούμενη ρευστότητα
  • Λαμβάνουν την έκπτωση της εφάπαξ καταβολής από την Εφορία ή τον φορέα που εισπράττει την όποια εισφορά
  • Παρατείνουν σημαντικά την εξόφληση των υποχρεώσεών τους σε πολλαπλές δόσεις, χαμηλότερου ύψους.

Εμπορική Τράπεζα

Νέα δανειακά προγράμματα για τη χρηματοδότηση των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών προσφέρει η Εμπορική Τράπεζα, δίνοντας της τη δυνατότητα έκπτωσης έως και 8% επί της εκάστοτε οφειλής.
Συγκεκριμένα, η τράπεζα προσφέρει το «Πρόγραμμα Φορολογικής Διευκόλυνσης», μέσω του οποίου οι πελάτες της μπορούν να δανειοδοτηθούν για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους προς την εφορία, επωφελούμενοι της έκπτωσης που προσφέρεται για εφάπαξ εξόφληση των οφειλομένων.
Αν το δάνειο ληφθεί χωρίς εξασφαλίσεις το επιτόκιο ανέρχεται σε 9,90%, ενώ αν προσημειωθεί ακίνητο το επιτόκιο πέφτει στο 6%.
Το επιτόκιο είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου, η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 3 έτη, ενώ αν δοθούν εξασφαλίσεις διαμορφώνεται έως και τα 5 έτη.
Το ύψος του δανείου χωρίς την παροχή εγγυήσεων μπορεί να φτάσει έως και τα 15.000 ευρώ, ενώ αν δοθούν εξασφαλίσεις ανέρχεται έως και 30.000 ευρώ.
Στη πρώτη περίπτωση τα έξοδα διαμορφώνονται σε 50 ευρώ, ενώ στη δεύτερη σε 245 ευρώ, πλέον των εξόδων προσημείωσης του ακινήτου.
Επιστροφή 3% για πληρωμή με κάρτα
Παράλληλα, η Emporiki Bank μέσω των πιστωτικών της καρτών δίνει τη δυνατότητα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς με δυνατότητα έκπτωσης 8%.
Συγκεκριμένα, αν η πληρωμή της έκτακτης εισφοράς εισοδήματος γίνει με την πιστωτική κάρτα, πιστώνει στο λογαριασμό των πελατών της το 3% του ύψους του φόρου.
Επειδή η πληρωμή στην εφορία γίνεται εφάπαξ, σε αυτήν την περίπτωση ο φορολογούμενος κερδίζει επιπλέον ένα 5%.
Δηλαδή η συνολική έκπτωση προσεγγίζει το 8%.

Συμπέρασμα

Αν είστε επιχειρηματίας και θέλετε να πάρετε δάνειο για να κάνετε επενδύσεις ή για να πληρώσετε τους μισθούς των υπαλλήλων σας, μάλλον θα βρείτε τη στρόφιγγα κλειστή.
Αν είστε ιδιώτης και θέλετε να αγοράσετε σπίτι με δάνειο, μάλλον θα βρείτε την πόρτα της τράπεζας κλειστή.
Αν είστε νοικοκυριό και θέλετε καταναλωτικό δάνειο για να πληρώσετε τα δίδακτρα των παιδιών σας, μάλλον θα βρείτε την πόρτα των τραπεζών κλειστή.
Αν, όμως, πρέπει να πληρώσετε τις έκτακτες εισφορές, τα τέλη ακινήτων και όλα τα έκτακτα-μόνιμα χαράτσια επειδή το κράτος δεν μπορεί να πιάσει τη φοροδιαφυγή, τότε μην ανησυχείτε. Οι τράπεζες είναι εδώ για να σας διευκολύνουν.

«Φοροδάνεια»

Attica Bank   Attica Τακτοποίηση Ακινήτων δάνειο έως 30.000 με επιτόκιο συνδεδεμένο με το euribor 1 μηνός πλέον περιθωρίου από 6% έως 8% και διάρκεια αποπληρωμής από 12 έως 120 μήνες
Citibank Πληρωμή Έκτακτης Εισφοράς μέσω πιστωτικής κάρτας σε 6 άτοκες δόσεις  
Eurobank Πληρωμή μέσω των πιστωτικής κάρτας Φόρου Εισοδήματος, Έκτακτη εισφοράς, τέλους για ημιυπαίθριους / αυθαίρετα, ειδικού τέλος επί ακινήτων σε 3 έως 6 άτοκες δόσεις Καταναλωτικό Δάνειο έως 6.000 ευρώ, διάρκειας έως 60 μήνες με επιτόκιο 10,6% ή Καταναλωτικό Δάνειο με εξασφάλιση με διάρκεια έως 25 χρόνια και επιτόκιο 6,5%
Τράπεζα Πειραιώς Πληρωμή μέσω των πιστωτικής κάρτας Φόρου Εισοδήματος, Έκτακτη εισφοράς, τέλους για ημιυπαίθριους / αυθαίρετα, ειδικού τέλος επί ακινήτων σε 3 έως 12 άτοκες δόσεις Καταναλωτικό δάνειο για πληρωμή φόρων με διάρκεια από 12 έως 24 μήνες και επιτόκιο 9,95%
Emporiki Bank   Καταναλωτικό δάνειο για πληρωμή φόρων έως 15.000 ευρώ με διάρκεια έως 36 μήνες ή Καταναλωτικό δάνειο με εξασφάλιση έως 30.000 ευρώ, διάρκεια έως 60 μήνες και σταθερό επιτόκιο 6%.Φέτος μπήκαν δυναμικά στην αγορά των φορο-δανείων η Eurobank και η Εμπορική Τράπεζα, η οποία μάλιστα εξασφαλίζει έκπτωση 8% επί της οφειλής. Υπενθυμίζεται ότι από πέρσι είχαν ξεκινήσει οι τράπεζες Αττικής, T Bank (πρώην Ασπίς) και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προσφέροντας δάνεια για τους ημιυπαίθριους και για φόρους.
http://www.reporter.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Ολα τα «φοροδάνεια»"

ΠΑΣΟΚΤΟΥΜΠΕΣ!

Οι Πασοκτούμπες είναι οι γνωστές σε όλους μας κωλοτούμπες,  μόνο που αφορά αυτές που δυστυχώς πολλοί βουλευτές κάνουν λίγο πριν ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο και στο τέλος το ψηφίζουν! Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, επειδή έχουν δημιουργήσει μια νέα διάσταση στον όρο κωλοτούμπα, είπαμε και εμείς να πλάσουμε την λέξη «πασοκτούμπα» = Πολιτική γυμναστική άσκηση που την συνηθίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να πείσουν, ότι είναι βουλευτές και όχι δεδομένοι ψήφοι της κυβέρνησης!
Επειδή λοιπόν η δημοκρατία που έχουμε είναι επίπλαστη, δεν υπάρχει λόγος να ταΐζουμε όλους αυτούς του Βουλευτές, αφού έχουν γνώμη μόνο πριν την ψήφιση νομοσχεδίων, αλλά όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσουν, τα πράγματα δεν αποκτούν κανένα ενδιαφέρον και στην πραγματικότητα κυβερνάει ένας Τύραννος με την σύμφωνη στην πράξη ψήφο των βουλευτών της πτέρυγάς του και ας το παίζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα σοσιαλιστές και ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το ένα ή το άλλο, αλλά μετά Ave Caesar!
Επειδή εμείς και εσείς φανταζόμαστε, κουραστήκαμε με αυτή την κακόγουστη φάρσα που ακούει στο όνομα κοινοβουλευτική ομάδα ΠΑΣΟΚ, ορίστε η ευκαιρία σας, κύριοι και κυρίες του ΠΑΣΟΚ που δεν συμφωνείτε με την «πακιστανοποίηση» του Έλληνα, να καταψηφίσετε το  πολυνομοσχέδιο!… Θα  το κάνετε; ε;

http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "ΠΑΣΟΚΤΟΥΜΠΕΣ!"

Απίστευτο! Από το μηνιαίο μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά – Παγώνουν επ΄αόριστο οι κλαδικές συμβάσεις – Ψαλίδι 35% στους μισθούς στις ΔΕΚΟ

- Απανωτές ''βόμβες'' Βενιζέλου στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής
- Από του χρόνου ενσωματώνουν την έκτακτη εισφορά στους μισθούς μας
- Διαβάστε πόσο μειώνονται οι μισθοί σε κάθε ΔΕΚΟ
- Γιατί πάμε de facto σε νέες μειώσεις μισθών και στον Ιδιωτικό τομέα
- '' Ή ψηφίζετε τα μέτρα ή χρεώνεστε την χρεοκοπία της χώρας''

Απευθείας από τον μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, προκειμένου τα κρατικά ταμεία να μην χάσουν ούτε ευρώ από το ''χαράτσι''.

Την.. ''ευφυέστατη'' αυτή ιδέα ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην Βουλή και έτσι αντί να αποστέλλονται ''ραβασάκια'' στους φορολογούμενος και εκείνοι να προσέρχονται στις εφορίες για να καταβάλλουν σε 6 μηνιαίες δόσεις την έκτακτη εισφορά, από του χρόνου το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε φορολογούμενο θα παρακρατείται από τον μισθό του, δηλαδή σε 12-14 μηνιαίες δόσεις.




Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης και την απόφαση να ανασταλεί η υποχρεωτική επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε επίπεδο επιχείρησης μέχρι το τέλος του σταθεροποιητικού προγράμματος , δηλαδή το 2015, εξέλιξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χαμηλότερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.Και ας μας έλεγαν αρχικά πως το πάγωμα θα ήταν για 2 χρόνια.

Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε-απείλησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονται την ''ανταρσία'' πως η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της 6ης δόσης!

Μισθολόγιο πολλαπλών ταχυτήτων θα ισχύσει τελικά στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως προκύπτει από την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή.

Για τις εισηγμένες στο χρηματιστηρίου ΔΕΚΟ οι μισθοί θα διαμορφωθούν στο 65% των αμοιβών που έπαιρναν στις 31/12/2009.



Έτσι, το νέο "ψαλίδι" στους μισθούς, εφόσον εξαιρεθούν οι μέχρι σήμερα περικοπές- υπολογίζεται να διαμορφωθεί στην ΔΕΗ στα επίπεδα του 14%. Στον ΟΠΑΠ η μείωση θα διαμορφωθεί περίπου στο 15% και στην ΕΥΔΑΠ στο 27,8%. Στον ΟΛΠ θα συρρικνωθούν οι αποδοχές σχεδόν 12%, στον ΟΛΘ 12,1 και στην ΕΥΑΘ 12,7%.

http://www.newsit.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Απίστευτο! Από το μηνιαίο μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά – Παγώνουν επ΄αόριστο οι κλαδικές συμβάσεις – Ψαλίδι 35% στους μισθούς στις ΔΕΚΟ"

Με 11,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Τα γκάλοπ και οι δημοσκοπήσεις, η 5η εξουσία αυτού του τόπου, παίρνουν φωτιά, ειδικά όσο φουντώνουν τα σενάρια για εκλογές μέσα στο Νοέμβρη.
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου, η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αυξάνεται περαιτέρω και φθάνει πλέον στις 11,5 μονάδες. Με τη δυναμική που εμφανίζει η ΝΔ, η αυτοδυναμία δείχνει να είναι θέμα χρόνου.
Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφει ποσοστό 31,0%, το ΠΑΣΟΚ 19.5%,
το ΚΚΕ 13,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%,
το ΛΑΟΣ 8% και η Δημοκρατική Αριστερά 4%.
 Η Ντόρα εκτός Βουλής και πάλι με 2%.
Nα θυμήσουμε ότι το  Μάιο το Βαρόμετρο κατέγραφε 3 μονάδες διαφορά (32% έναντι 29%) υπέρ του ΠΑΣΟΚ. 


http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Με 11,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ"

Διπλή απειλή στο χαράτσι της ΔΕΗ

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν να καταφτάνουν στους καταναλωτές οι πρώτοι 190.000 λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που θα είναι φουσκωμένοι με το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο θα πληρώνουμε εσαεί επ' απειλή διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. 
 


Ηδη η ΔΕΗ έχει ετοιμάσει τα σχετικά έντυπα (η χρέωση του ειδικού τέλους στο λογαριασμό θα είναι διακριτή) και περιμένει τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης ώστε να ξεκινήσει να τα ταχυδρομεί από το ερχόμενο Σάββατο. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους και στους περίπου 5,5 εκατ. υπόχρεους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι από την ημερομηνία έκδοσης των λογαριασμών τους θα έχουν περιθώριο μόλις 40 ημερών για να πληρώσουν το συνολικό οφειλόμενο ποσό ώστε να μην τους διακοπεί το ρεύμα.
Από το κείμενο της υπουργικής απόφασης που παρουσιάζει σήμερα η «Ε» και αναμένεται να υπογραφεί και να δημοσιευθεί από μέρα σε μέρα, επιβεβαιώνεται ότι το σύστημα είσπραξης του τέλους ακινήτων είναι πολύπλοκο και προβληματικό, ενώ εκτιμάται ότι θα ταλαιπωρήσει στις ουρές των εφοριών χιλιάδες πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ώστε να αποδείξουν ότι δικαιούνται να απαλλαγούν ή να πληρώσουν μειωμένο τέλος.
Πληρωμή ή διακοπή ρεύματος
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν εντός 40 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού (ουσιαστικά 30 ημέρες από τη μέρα που θα παραδοθεί ο λογαριασμός) το σύνολο του οφειλόμενου ποσού (τέλος συν λογαριασμό ρεύματος).
* Για τους περίπου 300.000 καταναλωτές που λόγω οικονομικών προβλημάτων βρίσκονται σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ (δόσεις) για συσσωρευμένες οφειλές τους, δεν προβλέπεται καμία μέριμνα. Θα πρέπει να πληρώσουν τον τρέχοντα λογαριασμό, το ειδικό τέλος και τη δόση του διακανονισμού τους.
* Αν δεν καταβληθεί εντός της προθεσμίας, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού υποχρεούνται να προβούν στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος του καταναλωτή προς το Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΣΜΗΕ), ο οποίος διακόπτει τη σύνδεση και δεν επαναχορηγεί το ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την εξόφληση του τέλους.
Οι καταναλωτές έχουν περιθώριο 20 ημερών να αποπληρώσουν το λογαριασμό και να ζητήσουν επανασύνδεση. Αν δεν αποπληρωθεί το τέλος εντός του 20ημέρου ώστε να γίνει επανασύνδεση, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προχωρούν σε διαγραφή της απαίτησης από τον πελάτη σε ό,τι αφορά το τέλος και το χρέος πάει στην εφορία, ενώ τα στοιχεία των καταναλωτών που δεν πλήρωσαν (παροχή, ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ) αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται το ενδεχόμενο δημιουργίας επισφαλειών στις επιχειρήσες ηλεκτρισμού.
Οι κατά τόπους ΔΟΥ αναλαμβάνουν να μεριμνήσουν για την είσπραξη των οφειλών με βάση των Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων, ενώ τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης εφαρμόζονται στους ιδιοκτήτες. Σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν είναι πλέον ιδιοκτήτης, πρέπει να πάει ο ίδιος στην εφορία και να υποδείξει τον κύριο ή επικαρπωτή, ώστε να διαγραφεί από αυτόν το οφειλόμενο ποσό.
Για να γίνει επαναχορήγηση του ρεύματος στο ακίνητο θα πρέπει να πληρωθεί το τέλος στην εφορία και να προσκομιστεί βεβαίωση εξόφλησης στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα χρεωθεί με προσαυξήσεις και θα πληρώσει το τέλος επανασύνδεσης.
Η ίδια βεβαίωση απαιτείται και στις περιπτώσεις που αιτηθεί αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι υπόχρεοι πληρωμής τέλους ακινήτων στις 17/9/2011 δεν μπορούν να προβούν σε αλλαγή προμηθευτή, αν πρώτα δεν έχουν εξοφλήσει στο σύνολό του ειδικό τέλος.
* Ειδικά στην περίπτωση που διακοπεί το συμβόλαιο μεταξύ του καταναλωτή και της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ της 17ης Σεπτεμβρίου 2011 και της ημερομηνίας έκδοσης των πρώτων λογαριασμών που θα περιέχουν το ειδικό τέλος, ο διαχειριστής δικτύου θα υπολογίσει το τέλος και θα αποστείλει σε κάθε προμηθευτή τις χρεώσεις που αφορούν τον ενεργό πελάτη την ημερομηνία της πρώτης έκδοσης, ώστε ο προμηθευτής να συμπεριλάβει το ειδικό τέλος στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.
* Ανεξάρτητα από το ονοματεπώνυμο του καταναλωτή που αναγράφεται στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, υπόχρεος είναι ο κύριος ή επικαρπωτής του ακινήτου. Αυτό σημαίνει ότι, αν το ρολόι είναι στο όνομα του ενοικιαστή, τότε πρέπει να το πληρώσει και να το συμψηφίσει με τα ενοίκια.
Το ειδικό τέλος επιβάλλεται στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση, δομημένες επιφάνειες των ακινήτων που υπάγονται κατά τη 17η Σεπτεμβρίου 2011, για το έτος 2011, στο τέλος ακίνητης περιουσίας.
Τετραγωνικά επί τιμή ζώνης
* Το ποσό του ειδικού τέλους προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των τετραγωνικών μέτρων των ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών επί το συντελεστή προσαύξησης που αντιστοιχεί στην τιμή ζώνης του ακινήτου και επί το συντελεστή προσαύξησης που αντιστοιχεί στην παλαιότητα του ακινήτου.
* Τα στοιχεία που αφορούν την ηλεκτροδοτούμενη δομημένη επιφάνεια (εμβαδόν, τιμής ζώνης και παλαιότητα) προκύπτουν από τα στοιχεία των δήμων, τα οποία χρησιμοποιεί η ΔΕΗ.
* Οπου δεν αναγράφεται ημερομηνία κατασκευής, τότε ο συντελεστής παλαιότητας θα είναι 1.
* Στην υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι, στις περιπτώσεις που τα τετραγωνικά μέτρα για τον υπολογισμό του τέλους είναι σαφώς δυσανάλογα (τουλάχιστον υπερδιπλάσια) των τετραγωνικών μέτρων, βάσει των οποίων υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη, τότε το τέλος ακινήτων υπολογίζεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά που αναγράφονται στα δημοτικά τέλη.
Πρόκειται για ρύθμιση που ευνοεί όσους έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία για τα τετραγωνικά του ακινήτου τους.
Πώς χορηγείται απαλλαγή στους δικαιούχους

Στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος με το ειδικό τέλος, ενώ το ακίνητο απαλλάσσεται (κοινόχρηστοι χώροι, πρεσβείες, δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις, θρησκευτικοί χώροι κ.ά.), τότε:
Το τέλος καταβάλλεται μαζί με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια ο κύριος ή ο επικαρπωτής του ακινήτου υποβάλλει αίτηση επιστροφής του τέλους στην αρμόδια εφορία με την προσκόμιση δικαιολογητικών.
Αν η αίτηση γίνει δεκτή, η ΔΟΥ επιστρέφει το ποσό.
Στην αίτηση επισυνάπτονται φωτοτυπία του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωση φόρου ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ) έτους 2011 για τα νομικά πρόσωπα, πλην του Ελληνικού Δημοσίου, ή εκκαθαριστικό ΕΤΑΚ έτους 2008 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008 για τα φυσικά πρόσωπα.
Σε ό,τι αφορά τους κοινόχρηστους χώρους ξενοδοχείων και κάμπινγκ, ως τέτοιοι λογίζονται αποκλειστικά οι χώροι προσέλευσης υποδοχής και υγιεινής, για τους οποίους η ηλεκτροδοτούμενη επιφάνεια μειώνεται κατά 35%.


.enet.gr
 
Διαβάστε Περισσότερα "Διπλή απειλή στο χαράτσι της ΔΕΗ"

Σε εξέλιξη η μίνι ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ - Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Σε εξέλιξη η μίνι ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ - Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Συναγερμός σήμανε χθες στο βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου όταν διαπιστώθηκε ότι το ενδεχόμενο να καταψηφιστεί το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου της Τρόικα από διψήφιο αιρθμό βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι κάτι περισσότερο από ορατό καθώς οι διαφωνούντες επιμένουν στις προσωπικές τους κόκκινες γραμμές.
Οπως ήδη έχει αποκαλύψει το iefimerida.gr περίπου 15 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος φέρονται αποφασισμένοι να μην  ψηφίσουν το άρθρο με το οποίο ουσιαστικά καθίστανται ανενεργές οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς οι όποιες επιχειρησιακές συμβάσεις υπογράφουν εργοδότες και εργαζόμενοι θα υπερισχύουν.
Ηδη, η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη έχει δηλώσει δημοσίως ότι δεν προτίθεται να υπερψηφίσει το άρθρο μετά και την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών  Ευάγγελου Βενιζέλου ότι μετά τη συμφωνία με την Τρόικα δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές ή τροποποιήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr η οργανωμένη αντίδραση των βουλευτών οδηγεί το Μέγαρο Μαξίμου σε δεύτερες σκέψεις και στη μελέτη εναλλακτικών σεναρίων, για να αποφασιστεί τελικά ποιά θα είναι η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτή τη μίνι-ανταρσία που μοιάζει ισχυρότερη από κάθε άλλη φορά.
Η πρώτη σκέψη είναι να υποχρεωθούν με τις συνήθεις πιέσεις και απειλές οι αντιρρησίες βουλευτές να υπερψηφίσουν το άρθρο 37, ακόμη κι αν η κυρία Κατσέλη, η μόνη που έχει τοποθετηθεί δημοσίως ως τώρα, επιμείνει στην άρνησή της.
Η δεύτερη και ενδεχομένως πιθανότερη λύση είναι να αλλάξει η φραστική διατύπωση του συγκεκριμένου άρθρου ούτως ώστε και η ουσία να μην αλλάξει και οι βουλευτές να έχουν το άλλοθι να το ψηφίσουν. Η ακριβής διατύπωση προϋποθέτει και νέα συννενόηση με την Τρόικα καθώς η όποια τροποποίηση πρέπει να έχει και τη δική της έγκριση.
Το τρίτο ενδεχόμενο είναι να τεθεί θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στη γραμμή που χάραξε προχθές ο κ. Βενιζέλος, όταν προκάλεσε τους διαφωνούντες βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση.

http://permisospress.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Σε εξέλιξη η μίνι ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ - Τι θα κάνει η κυβέρνηση"

Αλβανός κλέφτης πιάστηκε στα πράσα από τους κατοίκους...Βίντεο




Μας έστειλε ένα βίντεο φίλος από τα Πετράλωνα...που δείχνει την σύλληψη Αλβανού ληστή από κατοίκους της περιοχής...
Το βίντεο είναι ερασιτεχνικό και ακούγονται καθαρά τα όσα λένε οι κάτοικοι..ακόμα και οι ύβρεις..
















http://permisospress.blogspot.com/

Διαβάστε Περισσότερα "Αλβανός κλέφτης πιάστηκε στα πράσα από τους κατοίκους...Βίντεο"

Στα όπλα!!

Πρέπει να οπλοφορούμε μέσα στα σπίτια μας για να νιώθουμε ασφάλεια.. Όλα τα λεφτά οι γιαγιάδες απο τα Σφακια της...Κρήτης!!
Όλα τα λεφτά!!
Διαβάστε Περισσότερα "Στα όπλα!!"

Ο Ιερέας και τα ευρώπουλα...

Ένας τύπος πήγε στην Εκκλησία και μετά το τέλος της λειτουργίας περίμενε να
 συγχαρεί τον ιερέα.
Τού λέει:
- Πάτερ, θέλω να σας πω ότι η λειτουργία ήταν γαμάτη. Πρώτη φορά γούσταρα τόσο πολύ, μπράβο είσαι και ο πρώτος μάγκας.
... Ο ιερέας απάντησε:
- Σας ευχαριστώ, αλλά θα προτιμούσα να μην χρησιμοποιείτε τέτοια γλώσσα
στον Οίκο του Θεού.
Ο άντρας συνέχισε:
- Μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση, τα είδα όλα σου λέω ρε μεγάλε, που έβαλα στον δίσκο 500 Ευρώ.
Και απαντά ο ιερέας:
- Έλα ρε δικέ μου, σοβαρά; Δεν μου λες μαλακίες τώρα;


http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Ο Ιερέας και τα ευρώπουλα..."

Δυστυχώς εκεί μας έφτασαν.. Μαθητές λιποθυμούν απο ασιτία σε σχολεία


Της Λαμπρινής Παπαδοπούλου
Συγκλονίζουν οι περιγραφές και οι καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών της Αθήνας για λιποθυμίες μαθητών μέσα στις σχολικές αίθουσες λόγω ασιτίας.
Τα τραγικά περιστατικά έφερε στο φως της δημοσιότητας ανακοίνωση του Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία περιγράφεται με τα πλέον μελανά χρώματα η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί μαθητές λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους.
«Σύνηθες φαινόμενο»
Σύνηθες χαρακτηρίζουν το φαινόμενο αυτό σε δηλώσεις τους στο Real.gr τα μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας. «Αναφορές για λιποθυμίες μαθητών μέσα στις αίθουσες ξεκίνησαν να φτάνουν πέρυσι στα γραφεία μας και φέτος έχουν, δυστυχώς, πολλαπλασιαστεί. Δεν μπορεί να απορεί κάποιος με τέτοια περιστατικά όταν η ανεργία καλπάζει και οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί. Όταν δεν έχουν φαγητό οι γονείς, πώς να δώσουν στα παιδιά τους;», δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Διονυσία Αθανασοπούλου.
Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου ζητώντας μεταξύ άλλων
την δημιουργία δικτύων κοινωνικής υποστήριξης για τις οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Δυστυχώς εκεί μας έφτασαν.. Μαθητές λιποθυμούν απο ασιτία σε σχολεία"

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Πώς κλείνεται το ρήμα πτωχεύω..????



Εγώ πτωχεύω,
εσύ κερδίζεις,
αυτός πλουτίζει,
εμείς πεινάμε
εσείς τα τρώτε,
αυτοί μας πηδ@νε...!!!





http://www.on-news.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Πώς κλείνεται το ρήμα πτωχεύω..????"

Η φάρσα στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που... σαρώνει στο διαδίκτυο






 Ο Αμερικανός παίκτης του Football Troy Polamalu στάθηκε ακίνητος μέσα στο μουσείο Madame Tussauds και έκανε το... κέρινο ομοίωμα!

Όταν κάτοιος πλησίαζε για να φωτογραφηθεί με το... ομοίωμα, τότε εκείνο ξαφνικά "ζωντάνευε"!

Δείτε τις απολαυστικές αντιδράσεις των επισκεπτών:





http://www.zappit.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Η φάρσα στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που... σαρώνει στο διαδίκτυο"

Αιτήσεις για Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2012


Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν οι δικαιούχοι του μειωμένου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρεύματος να υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγησή του από την 1η Ιανουαρίου και για όλο το 2012.

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών και συνταξιούχων. Όσοι είναι γονείς τριών τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους είναι μικρότερο ή ίσο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν οι δύο παραπάνω κατηγορίες αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 20%. Επίσης, δικαιούχοι είναι οι άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων που δεν συμπεριλαμβάνει το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου, και τέλος τα άτομα με αναπηρία 67% ή όσοι έχουν προστατευόμενα μέλη με το ίδιο ποσοστό αναπηρίας και τους αντιστοιχεί έκπτωση 30%.

Το εισοδηματικό κριτήριο ελέγχεται με βάση την εκκαθαρισμένη, κατά το προηγούμενο έτος, φορολογική δήλωση. Δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη το 2012 θα κριθούν με βάση τα εκκαθαριστικά της εφορίας που εκδόθηκαν εφέτος.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στα ΚΕΠ, από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και στο τηλέφωνο 210 9298000. όσοι λαμβάνουν ήδη το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο δε χρειάζεται να υποβάλουν νέα αίτηση για το 2012.
 
Διαβάστε Περισσότερα "Αιτήσεις για Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2012"

Οι Γερμανοί ζητούν μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας για να μας «κουρέψουν»




Προκλητικός εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ(CDU) Μίκαελ Φούκς , σε συνέντευξή του , στην εφημερίδα Real news.

Όπως αναφέρει ο κ. Φούκς η Γερμανία δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους χωρίς κανόνες και όρους.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κάτι, όπως μέρος της εθνικής της κυριαρχίας , τουλάχιστον προσωρινά» δηλώνει ο Φούκς.
Ο γερμανός κοινοβουλευτικός αξιωματούχος, υποστηρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και σημειώνει πως "κάποιος θα πρέπει να σας ελέγχει πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ξανά αυτά τα προβλήματα στο μέλλον". Τονίζει πάντως πως δεν πρόκειται για απόφαση που θα λάβει η Γερμανία αλλά η τρόικα
Ο Μίκαελ Φούκς, αναφέρει επίσης ότι δεν προβλέπεται αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ αλλά σημειώνει πως δεν είναι προσωπικά πεπεισμένος αν η παραμονή στο ευρώ θα είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα ώστε να γίνει ανταγωνιστική και να αποκτήσει και πάλι ευημερία.
Οι δηλώσεις αυτές ακολουθούν τις χθεσινές δηλώσεις Μέρκελ , ότι «οι χώρες που δεν έχουν τηρήσει επανειλημμένως τους κανόνες σταθερότητας της Ευρωζώνης, θα πρέπει να μάθουν να ζουν με την πιθανότητα παρέμβασης στους προϋπολογισμούς τους».
Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε η Γερμανία προωθεί την θεσμοθέτηση "επιτρόπου για το ευρώ" βάζοντας μπροστά, όπως συνηθίζει άλλωστε την Ολλανδία.
Ο επίτροπος θα ασχολείται αποκλειστικά με το ενιαίο νόμισμα και θα φροντίζει να τηρείται το Σύμφωνο Σταθερότητας.
 
Διαβάστε Περισσότερα "Οι Γερμανοί ζητούν μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας για να μας «κουρέψουν»"

ΠΡΟΣΟΧΗ..!!..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ....!!!



....ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ...ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ..ΚΑΙ...

O διάλογος είναι απολύτως αυθεντικός και αφιερώνεται στον Βαγγέλη Βενιζέλο που - νομίζει ότι - θα πιάσει τη φοροδιαφυγή.

Διαδραματίστηκε μόλις προχθές σε καφετέρια - όταν σε μια συζήτηση εναντίον των... πολιτικών, γενικώς, κάποιος ρώτησε τον διπλανό του.
- Παντελή, δεν δουλεύεις σήμερα; (στην ΕΥΔΑΠ);
- Πετάχτηκα δυο λεπτά να πάρω τη γυναίκα μου - κουρεύει μια πελάτισσά της εδώ δίπλα.
- Δουλεύει σε σπίτια; Και αποδείξεις πώς κόβει ρε συ;
- Δεν κόβει, αυτό έλειπε με 12 ευρώ που χρεώνει το κούρεμα. Ούτε μπλοκ δεν έχει.
- Και από ασφάλιση για σύνταξη τι κάνει;
- Την παίρνει εικονικά ένας κουμπάρος μας στο ξενοδοχείο του έξι μήνες τον χρόνο και τους υπόλοιπους μπαίνει στο ταμείο ανεργίας.
Του δίνουμε μόνο τις εισφορές.
- Ωραία, είναι ασφαλισμένη, θα έχει σύνταξη και παίρνετε και κάτι.
- Σιγά, ούτε για τη βενζίνη της δεν φτάνουν αυτά που δίνει το Ταμείο.(ανεργίας)!
- Αλλά κι εσείς τρίτο αυτοκίνητο τι το θέλατε;
- Το πήραμε ως τρίτεκνοι χωρίς εισφορά και πάει η κόρη μας στο σχολείο.
- Μπα; Εχει δίπλωμα.
- Οχι, αλλά φέτος γίνεται 18 και θα της βγάλω.
- Και με το αγροτικό ποιος κυκλοφορεί;
- Ο μεγάλος γιος μας, αλλά προσέχει.
- Τι πράγμα;
- Δεν έχει πινακίδες, δεν βγάλαμε. Ούτε ασφάλεια, δεν συμφέρει.
Εξάλλου μόνο Σαββατοκύριακα το κινεί.
- Για να πάει πού;
- Στον κουμπάρο με το ξενοδοχείο, δουλεύει στην ταβέρνα.
Λέω μήπως τον πάρει κι αυτόν σαν τη μάνα του, να έχει ασφάλιση.
Πετάγεται και στο χωριό και βοηθάει τον αδελφό μου στα πρόβατα και τις ελιές.
- Εχει καμιά εκατοστή πρόβατα νομίζω.
- Μπα...., καμιά 25 αριά έμειναν. Αλλά επιδότηση παίρνει για 100.
- Και ο έλεγχος δεν τον πιάνει;
- Οταν έχει μέτρημα τού στέλνει ο γείτονας τα δικά του. !
- Και με τις ελιές ;
- Είχαμε 200 ρίζες, άλλα οι μισές ξεράθηκαν.
- Δεν ξαναφύτεψες;
- Δεν συμφέρει.
Με 2-3 ευρώ το κιλό το λάδι, τα μισά τα παίρνουν οι Αλβανοί, άσε λιπάσματα, οργώματα.
Μια χαρά είναι με την επιδότηση.!
- Και λες ότι μας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί ρε Παντελή; Εσύ τι κάνεις;
- Σιγά τώρα, αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια..........

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ : ΕΕ - ΔΝΤ - ΤΡΟ'Ι'ΚΕΣ Κ.Λ.Π. ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΚΡΗ ΜΕ
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΝΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Διαβάστε Περισσότερα "ΠΡΟΣΟΧΗ..!!..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ....!!!"

Έστελναν η μια στην άλλη τις γυμνές φωτογραφίες των συζύγων τους



Μέχρι και… ξύλο παρ’ ολίγο να «πέσει» το προηγούμενο Σάββατο μεταξύ τριών φιλικών ζευγαριών, στην Πάτρα όταν ο ένας άνδρας ανακάλυψε… τυχαία αυτό που έκαναν μεταξύ τους, η γυναίκα του με τις γυναίκες των άλλων δύο ανδρών.





Και τι ήταν αυτό; Ανταλλαγή φωτογραφιών μέσω κινητού τηλεφώνου που είχαν τραβηχτεί κατά τη διάρκεια των προσωπικών στιγμών τους!
Τα ζευγάρια έχουν φιλική σχέση μεταξύ τους λόγω των τριών γυναικών, οι οποίες είναι φίλες από τα εφηβικά τους χρόνια. Από τότε που παντρεύτηκαν δεν διέκοψαν τη μεταξύ τους επαφή και αντιθέτως άρχισαν να κάνουν κολλητή παρέα και μαζί με τους συζύγους τους. Μόνο που φαίνεται πως δεν ξέχασαν τα… παιδιαρίσματα της εφηβικής ηλικίας. Μάλλον τα έλεγαν και τα… έδειχναν όλα, κι αυτό αν αγνοία των ανδρών τους.
Το προηγούμενο Σάββατο, οι τρεις φίλες βρέθηκαν σε μαγαζί των Υψηλών Αλωνίων και μαζί τους ήταν οι δύο από τους τρεις συζύγους.
Οι δύο άνδρες άρχισαν να μιλούν μεταξύ τους ενώ οι γυναίκες ασχολούντο με τα κινητά τους τηλέφωνα. Γελούσαν αλλά δεν αποκάλυπταν στους άνδρες το λόγο.
Μέχρι που κάποια στιγμή στο κινητό του ενός συζύγου αναβόσβησε η ένδειξη για μήνυμα μέσω bluetooth. Ο ίδιος πάτησε «ok» και προς μεγάλη του έκπληξη παρέλαβε μία φωτογραφία, η οποία έδειχνε το… σεξουαλικό του μόριο σε στύση!
Ο ίδιος τα έχασε. Και ακόμα περισσότερο, όταν είδε ότι η φωτογραφία είχε σταλεί από το τηλέφωνο της γυναίκας του. Μόλις κοίταξε αυτή και τις φίλες της, κατάλαβε τι συμβαίνει και απαίτησε να του παραδώσου τα τηλέφωνά τους.
Έστελναν γυμνές φωτογραφίες των συζύγων με bluetooth!
Αυτό που αποκαλύφθηκε ήταν πως οι τρεις γυναίκες έστελναν η μία στην άλλη -μέσω bluetooth- γυμνές φωτογραφίες των συζύγων τους! Όμως από λάθος της μιας συζύγου, μία από τις φωτογραφίες εστάλη στο κινητό του, αφού είχε ανοικτή τη σύνδεση.
Στην παρέα δεν άργησε να υπάρξει ένταση. Ο σύζυγος άρχισε να βρίζει δυνατά και σηκώθηκε από την καρέκλα του παρασέρνοντας μέχρι και το τραπέζι και όλα αυτά μπροστά στα μάτια των άλλων θαμώνων. Και μόλις η γυναίκα του αντέδρασε, λέγοντάς του πως ήταν υπερβολικός, έγιναν ακόμα χειρότερα τα πράγματα, ενώ και ο δεύτερος άνδρας της παρέας βγήκε από τα ρούχα του.
Τα δύο ζευγάρια και η τρίτη γυναίκα της παρέας άρχισαν να διαπληκτίζονται σε κοινή θέα. Μέχρι και σπρωξίματα έπεσαν στην πλατεία! Τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο με την παρέμβαση του μαγαζάτορα.






Διαβάστε Περισσότερα "Έστελναν η μια στην άλλη τις γυμνές φωτογραφίες των συζύγων τους"

Δημοφιλείς αναρτήσεις