" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο ντιβάνι της ψυχανάλυσης

Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο από το άρθρο του Μαύρου Γάτου στο iefimerida.gr που αν

Η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη σε δύο εκλεγμένες εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου εισήγαγε βίαια σήμερα την Ελλάδα στον σκοτεινό, βίαιο κόσμο της Χρυσής Αυγής. Η συμπεριφορά αυτή του εκπροσώπου του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου φέρνει στην επιφάνεια τη βία που συγκροτεί την Ακροδεξιά ιδεολογία. Το iefimerida.gr προσπαθεί να καταγράψει το ψυχολογικό προφίλ του νεοφασισμού και γιατί η βία είναι συνώνυμο αυτής της ιδεολογίας.
Το τελευταίο διάστημα ένας άλλος, ξεχασμένος, πολιτικός λόγος μοιάζει να ξεχύνεται μέσα από τα εγχώρια έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως απόρροια μιας γενικότερης ανόδου των ακροδεξιών κινημάτων στην Ευρώπη.
Ένας λόγος που, εκμεταλλευόμενος την παραπαίουσα κοινωνικο-οικονομική κατάσταση της Ελλάδας (ανεργία, εγκληματικότητα, φόβος επικείμενης κατάρρευσης, ξενοφοβία), προκαλεί τη σαγήνη ή την αποστροφή, μέσω μιας «αγριεμένης» προπαγανδιστικής ρητορικής που στοχεύει κατευθείαν στο θυμικό του αποδέκτη της, παρακάμπτοντας κάθε λογική διεργασία.
Πρόκειται για μία μορφή προτρεπτικού πολεμικού λόγου της άμεσης δράσης και της εκτάκτου ανάγκης, που έλκει την καταγωγή από τον πατέρα του σύγχρονου πολιτικού μάρκετινγκ, Γιόζεφ Γκαίμπελς και αποτελεί τη βάση όλης της σύγχρονης μεταπολεμικής πολιτικής ρητορικής, σοσιαλιστικής ή ακόμη και κομμουνιστικής. Ζητούμενο; Ο μετασχηματισμός των ατόμων σε δυνάμει πολεμιστές, έτοιμους να θυσιαστούν στο βωμό ενός κοινού πεπρωμένου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στην ελληνική αρχαιότητα, οι προτρεπτικοί λόγοι εκφωνούνταν ενώπιον των πολεμιστών πριν τη μάχη, εν είδει λεκτικού ντοπαρίσματος...
Σεξουαλικότητα και φασιστική ιδεολογία
«Ο φασισμός είναι ένας πολύ σοβαρός και ύπουλος κίνδυνος. Δεν μπορεί να τον πραγματευτεί κανείς με απλές αναλογίες. [...] Ο φασισμός είναι ένα αντικείμενο που μας υποχρεώνει να τον στοχαστούμε κυριολεκτικά, αναλυτικά, πολιτικά».
Έτσι απευθυνόταν στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας Λε Μοντ το 1976 ο Γάλλος σημειολόγος και θεωρητικός της λογοτεχνίας Ρολάν Μπαρτ σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς. Αφορμή; Η προβολή στις παρισινές κινηματογραφικές αίθουσες της περίφημης ταινίας του Ιταλού σκηνοθέτη Πιερ-Πάολο Παζολίνι με τίτλο «Σαλό». Θέμα της ταινίας; Τέσσερις Ιταλοί φασίστες, εκπρόσωποι των βασικών μορφών εξουσίας (κοινωνικής, πολιτικής, θρησκευτικής και δικαστικής), κλείνονται σε ένα παλάτι της βόρειας Ιταλίας του 1944, την επομένη της πτώσης του Μπενίτο Μουσολίνι, με σκοπό να επιδοθούν απρόσκοπτα στις ακραίες αιμομικτικές, σαδομαζοχιστικές ακόμη και κοπρολαγνικές ορέξεις τους. Θύματα της απάνθρωπης βιαιότητάς τους δεκαοκτώ «επίλεκτοι» νέοι και νέες, που είχαν απαχθεί από τις οικογένειές τους γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό.
Προς τι όμως η προειδοποίηση του Ρολάν Μπαρτ; Τι «είδε» ο Γάλλος διανοούμενος στην εν λόγω ταινία, το οποίο είχε διαφύγει της προσοχής των περισσοτέρων; Μα πολύ απλά, το γεγονός ότι ο Παζολίνι επέλεξε να ταυτίσει με τρόπο απλοϊκό και απερίσκεπτο το πολιτικό φασιστικό σύστημα με τη σεξουαλική διαστροφή, ως εάν το ένα να συνεπαγόταν το άλλο.
Πράγματι, είναι δυνατόν να υπάρχει φασισμός στις ποικίλες μορφές σεξουαλικής διαστροφής, είναι δυνατόν η επιθυμία να επιβάλλεται με φασιστικό τρόπο στο σεξουαλικό παρτενέρ, όπως επίσης είναι εξίσου δυνατόν ένας φορέας της φασιστικής ιδεολογίας να είναι και σεξουαλικά διεστραμμένος. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν σημαίνει με κανένα τρόπο ότι το ένα συνεπάγεται αναγκαστικά το άλλο. Η σεξουαλική διαστροφή μπορεί να ευδοκιμήσει σε κάθε λογής κρεβατοκάμαρες ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων – ακροαριστερές, αριστερές, κεντροαριστερές, κεντροδεξιές, δεξιές, ακροδεξιές – και είναι μέγα λάθος να μειώνεις τον κίνδυνο του πραγματικού πολιτικού φασισμού σε μία σειρά αποκλινουσών σεξουαλικών συμπεριφορών.
Παρ' όλα αυτά, δεν είναι διόλου απίθανο να έχει όντως κάποια βάση η κινηματογραφική λογική του Παζολίνι και τούτο για ορισμένους λόγους που άπτονται των ψυχολογικών υποδομών του φασισμού, όπως αυτός αναπτύχθηκε ιδεολογικά και συμπεριφορικά ήδη από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα – εποχή κατά την οποία αναπτύχθηκε, ίσως όχι τυχαία, και η επιστήμη της ψυχανάλυσης, η οποία μοιάζει να γεννήθηκε για να εξηγήσει και να επιλύσει τέτοιου τύπου προβληματικές μορφές καθήλωσης και εκδήλωσης της επιθυμίας που μπορούν να γεννήσουν κάθε λογής φασισμούς.
Η φαντασίωση ενός ομοιογενούς, στρατιωτικοποιημένου σώματος
Από τα Ελεύθερα Σώματα (Freikorps), δηλαδή τις στρατιωτικές και παραστρατιωτικές μονάδες που έδρασαν κατά την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και αποτέλεσαν τη βάση του ναζιστικού κινήματος, μέχρι το σώμα των SS, τα υπερμεγέθη μνημεία του αρχιτέκτονα και δεξιού χεριού του Χίτλερ, Άλμπρεχτ Σπέερ, και τις «μυθοποιητικές» προπαγανδιστικές κινηματογραφικές ταινίες της Λένι Ρίφενσταλ, τις οποίες χρημοτοδοτούσε το γερμανικό Υπουργείο Δημόσιας Διαφώτισης και Προπαγάνδας υπό τον Γκαίμπελς, το όραμα του γερμανικού εθνικο-σοσιαλισμού μοιάζει το ίδιο και το αυτό: η μετατροπή των μεμονωμένων ατόμων, μέσω της εφαρμογής μελετημένων μεθόδων ψυχο-κοινωνικής μηχανικής, σε ένα ενιαίο, στέρεο, ομοιογενές σώμα εργατών-πολεμιστών ή, για να το πούμε διαφορετικά, σε μία θηριώδη μηχανή παραγωγής και καταστροφής κινούμενη προς την επίτευξη ενός κοινού, υψηλού σκοπού.
Έχει πράγματι χυθεί πολύ μελάνι γι' αυτήν τη φασιστική φαντασίωση ενός σώματος καθαρού, εξαγνισμένου από κάθε χαμερπή φυσική κλίση ή ροπή του. Ενός σώματος πλήρως ηθικοποιημένου και εμποτισμένου από τα υψηλά ιδανικά της φυλής, του αίματος και της γης ως ύστατης μήτρας. Κάθετί το σωματικό απορρίπτεται και απωθείται ως κάτι το ενοχλητικό, ως κάτι ρυπαρό που δεν ανταποκρίνεται στον υψηλό Στόχο.
Ως γνωστόν, όμως, ό,τι καταπιέζεται και απωθείται αναπόφευκτα επιστρέφει υπό διεστραμμένη μορφή και ψάχνει να βρει τρόπους να βγει προς τα έξω. Και σχεδόν πάντοτε βγαίνει. Αυτή ακριβώς η απονέκρωση του σώματος και των λειτουργιών του, μέσω της εκγύμνασης και της τελειοποίησής του, βρίσκεται στη βάση κάθε φασιστικού ιδεώδους, το οποίο βλέπουμε να αναπαράγεται και στη δική μας ελληνική «περίπτωση» με τις ομάδες φουσκωμένων μαυροφορεμένων στρατιωτών της εγχώριας ακροδεξιάς που παρελαύνουν στρατιωτικά συντεταγμένοι σε ένα κοινό σώμα-μηχανή, διαδηλώνοντας μία κοινή ταυτότητα και ένα κοινό σκοπό.
Η επινόηση ενός απόλυτου Εχθρού
Ζωολόγοι έχουν παρατηρήσει πως ορισμένα είδη πτηνών επιδίδονται σε ένα ιδιότυπο θέατρο, το οποίο αποδεικνύεται απολύτως ουσιώδες για τη διατήρηση της ομάδας και της οργάνωσής της: ακόμη και όταν δεν τελούν υπό το καθεστώς απειλής, επινοούν ένα φανταστικό εχθρό-εισβολέα, απέναντι στον οποίο τα μεμονωμένα μέλη της ομάδας συστρατεύονται, αναπτύσσοντας έτσι μία κοινή εμπειρία και συσφίγγοντας τους μεταξύ των δεσμούς. Εκγυμνάζονται στην ομοιογένεια και στη σύσφιξη της κοινωνικής συνοχής.
Η διάκριση μεταξύ φίλου και εχθρού βρίσκεται στις απαρχές κάθε εκδοχής της φασιστικής ιδεολογίας, μη εξαιρουμένης και της ελληνικής περίπτωσης, η οποία καθόλου δεν πρωτοτυπεί αναπαράγοντας όλα τα στερεότυπα σχήματα εξόντωσης του Άλλου (του μετανάστη, του αλλόθρησκου κ.ο.κ.).
Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι ο εχθρός είναι πάντοτε ανυπόστατος ή αποκύημα νοσηρής φαντασίας. Το νοσηρό σε αυτή την περίπτωση έχει να κάνει με την παρανοϊκή μεγέθυνση και γενίκευση της απειλής, η οποία απαγορεύει την ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες εξάρσεις βίας.
Άλλωστε, η ψυχανάλυση μας μαθαίνει πως χαρακτηριστικό της παράνοιας είναι ο άκρατος φόβος ο οποίος μεταμφιέζεται σε μανία καταδίωξης. Σε κάθε περίπτωση, ο Άλλος είναι σχεδόν πάντοτε το πρόσχημα που επιτρέπει στο άτομο να διαχειριστεί την προσωπική κρίση του και την προβληματική σχέση του με τον εαυτό του: ανίκανο να επιλύσει τη δική του προβληματική δομή που το απειλεί με αποδιοργάνωση, το άτομο στρέφει την ψυχική ενέργειά προς τα έξω, υπό μορφή επιθετικότητας, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ ψυχικής οργάνωσης και άρα τάξης στο χάος των εντάσεων που γεννά ο φόβος.
Περί νεοφασιστικής ρητορικής
Ένα από τα κεντρικά επιχειρήματα των ανά τον κόσμο ακροδεξιών πολιτικών δυνάμεων είναι πως τα δημοκρατικά καθεστώτα, όπως αυτά έχουν αναπτυχθεί και διαμορφωθεί στις σύγχρονες μεταβιομηχανικές κοινωνίες του ύστερου καπιταλισμού, αποδεικνύονται φασιστικότερα του φασισμού, στο βαθμό που υποτάσσουν τους λαούς στην κυριαρχία του κεφαλαίου και των χρηματο-οικονομικών κριτηρίων του.
Ένα επιχείρημα ιστορικά καθόλου άστοχο, που έχει γίνει μάλιστα καραμέλα στο στόμα όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών, το οποίο όμως δεν είναι διόλου καινούργιο, καθώς απηχεί το – ήδη από τη δεκαετία του τριάντα – επιτακτικό αίτημα της συντριβής της αστικής κοινωνίας και του πολιτισμού της, η οποία μεταφράζει τα πάντα με κεφαλαιοκρατικούς όρους.
Εδώ, ακριβώς, ελλοχεύει ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος ενδεικτικός του δισυπόστατου ρόλου που διαδραματίζει ο πολιτικός λόγος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έχοντας αποσπαστεί από τις αληθινές διαστάσεις της κοινωνικής πραγματικότητας, ο πολιτικός λόγος, είτε προέρχεται από τα δεξιά είτε από τα αριστερά, έχει καταστεί κενός νοήματος: τα σημαίνοντα που παράγει δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικότητες, αλλά σε στατιστικά δείγματα που αντικατοπτρίζουν το εύρος και τη δύναμη της θεαματικοποιητικής λειτουργίας των media.
Ο πολιτικός, μιντιακά διαμεσολαβημένος, λόγος είναι ό,τι είναι οι δείκτες του χρηματιστηρίου για την οικονομία: δεν αντανακλούν πραγματικά δεδομένα (πραγματικό χρήμα), αλλά δυνάμει τιμές ικανές να προκαλέσουν την ευημερία ή την κατάρρευση. Δεν θα ήταν υπερβολικό, λοιπόν, να πει κανείς πως όπως ακριβώς κάνουμε λόγο για οικονομική κερδοσκοπία, με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε λόγο και για ρητορικο-πολιτική κερδοσκοπία. Σημασία έχει να λέγονται πράγματα, να διατηρείται η ροή του λόγου συνεχής. Όσο για το νόημα, ποιος νοιάζεται γι' αυτό;
Ας μην παραπλανάται όμως κανείς. Σε έναν άκρως εκτεχνολογισμένο και οικονομικά καθορισμένο κόσμο, η ιδεολογία, τα σύμβολα, η γραφική επίκληση αρχαϊκών μύθων περί φυλετικής καταγωγής και οι θεατρινίστικοι χαιρετισμοί δεν είναι παρά το κερασάκι στην τούρτα. Το γλάσο που απλά νοστιμεύει κατάτι τον κυρίως κορμό. Η λαϊκή νομιμοποίηση και η ενεργός εμπλοκή των (νεο)φασιστικών κομμάτων στα πολιτικά πράγματα θα σηματοδοτήσει αναπόφευκτα και την ιδεολογική έκπτωσή της. Η καπιταλιστική οικονομία ανέκαθεν υπήρξε ισχυρότερη της ιδεολογίας και αυτή η διαπίστωση δεν πρόκειται να διαψευστεί τώρα.
Και τούτο διότι υπάρχει ένας ενεργειακός διάβολος ονόματι «Καπιταλισμός», ο οποίος έχει την ικανότητα να κεφαλαιοποιεί τα πάντα, ακόμη και την ίδια του την κατάρρευση, να ενσωματώνει ακόμη και φαινόμενα αντίθετα προς αυτόν.
Το μόνο πρόβλημα, και πρόκειται για πραγματικά σοβαρό πρόβλημα, είναι ο ελεύθερος χώρος που ανοίγεται και προσφέρεται για δράση σε τυφλωμένους «επικίνδυνους» ανθρώπους και ανεξέλεγκτες ψυχολογίες, προκειμένου να ξεδιπλώσουν ελεύθερα την προβληματική δομή τους, την οποία έρχεται να νομιμοποιήσει άτυπα το νοσηρό κοινό αίσθημα ενός λαού σε αποσύνθεση. Ενός λαού σε παραλήρημα που πρέπει επειγόντως να καθίσει – και ίσως να μην ξανασηκωθεί ποτέ – στο ψυχαναλυτικό ντιβάνι...
Διαβάστε Περισσότερα "Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο ντιβάνι της ψυχανάλυσης"

O πολλά "βαρύς" Κασιδιάρης που γ@μει και δέρνει τους πάντες...


Το είδαμε και αυτό "live" πριν λίγη ώρα. Τον βαρύμαγκα παλικαρά με την μαύρη μπλούζα και τα χρυσά γράμματα, να ρίχνει χαστούκια και μπουνιές σε μια 50αρα γυναίκα. Τελικά από που πηγάζει όλος αυτός ο θυμός των παιδιών της Χρυσής Αυγής και δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους; Πιο κάτω, θα σας κάνω μια μικρή ανάλυση, που σε μεγάλο ποσοστό (για να μην πω 100%) είναι ορθή...
Τα παιδιά της Χρυσής Αυγής, είναι ουσιαστικά αντιεξουσιαστές. Είναι το ίδιο με τους αναρχικούς, αλλά με διαφορετικά πιστεύω.Αυτά τα παιδιά, έχουν στρατιωτικό πρόγραμμα σε ότι κάνουν. Και μέσα σε αυτά που κάνουν είναι και η γυμναστική. Πολύ γυμναστική.
Αυτά τα...παλικάρια θέλουν να "χτίσουν" κορμιά, ως προέκταση του ανδρισμού τους.
Τα κορμιά δεν χτίζονται με σαλάτες και βαράκια. Εκτός, αν γυμνάζεσαι 25 ώρες το 24ωρο...

Δυστυχώς, αυτά τα παλικάρια παίρνουν, είτε ενέσιμα είτε με χάπια, παράγωγα της μεθυλτριενολόνης, δηλαδή ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ, για να "χτίσουν" κορμιά και να μπορούν να φορέσουν τα κολλητά μπλουζάκια.

Τα παράγωγα των αναβολικών που παίρνουν τα παλικάρια, πέρα από προβλήματα υγείας που μπορεί να δημιουργήσουν, προκαλούν και ένα άλλο πρόβλημα που είναι ορατό.

Δημιουργούν απίστευτη ένταση, νεύρα και τάσεις για ξυλοδαρμό. Και μάλιστα, δεν μπορούν να συγκρατήσουν με τίποτα τον χρήστη των αναβολικών. Γι' αυτό πολλές φορές θα έχετε δει στο παρελθόν τους λεγόμενους "φουσκωτούς" να δημιουργούν φασαρίες δίχως λόγο, απλά λόγω ενός βλέμματος.

Όπως και να έχει, καταδικάζουμε το σημερινό συμβάν, όλη η Ελλάδα ζητάει τη παραδειγματική τιμωρία του Κασιδιάρη, που είμαστε σίγουροι πως δεν θα κάνει πίσω σε ανάλογο σκηνικό εκτός κάμερας.

Οι μέρες είναι κρίσιμες, η Χρυσή Αυγή, αν θέλει να λέγεται κόμμα σοβαρό, που θέλει να μπει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα πρέπει να "αποβάλλει" τον Κασιδιάρη, αλλά και τον κάθε Κασιδιάρη που φέρεται με αυτό τον τρόπο σε πολίτες αλλά και γυναίκες πολιτικούς άλλων παρατάξεων.

Εκτός αν όλοι εκεί μέσα, είναι ίσοι και όμοιοι του Κασιδιάρη...
Διαβάστε Περισσότερα "O πολλά "βαρύς" Κασιδιάρης που γ@μει και δέρνει τους πάντες..."

ΒΙΝΤΕΟ: Τι απαντά η Κανέλλη για την επίθεση

Δείτε τι λέει η Λιάνα Κανέλλη μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου
της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στο στούντιο της εκπομπής Πρωινό ΑΝΤ1.

Διαβάστε Περισσότερα "ΒΙΝΤΕΟ: Τι απαντά η Κανέλλη για την επίθεση"

ΣΟΚ: Χαστούκι Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη και νερό εναντίον Δούρου. Δείτε το βίντεο




Δείτε το επίμαχο βίντεο από τα χαστούκια και τις γροθιές του υποψηφίου βουλευτή της Χ.Α. εναντίον της Λιάνας Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο ίδιος εκτόξευσε ποτήρι νερό εναντίον της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου (Vid)
Άγριο ξύλο ξέσπασε στο τηλεοπτικό στούντιο του ΑΝΤ1, αφήνοντας άφωνους τους καλεσμένους πολιτικούς εκπροσώπους και τον παρουσιαστή Γιώργο Παπαδάκη.
Μετά από αντιπαράθεση, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, χαστούκισε on air τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ενώ νωρίτερα δεν δίστασε να πετάξει ένα ποτήρι με νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Ρένα Δουρου από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Ηλία Κασιδιάρη για τη δίκη που εκκρεμεί εις βάρος του. Ο ίδιος της απηύθυνε το λόγο, λέγοντας "Άντε βρε νούμερο", ενώ απευθυνόμενος στην Λιάνα Κανέλλη, είπε "Άντε βρε παλιοκουμμούνι".
Στο τηλεοπτικό στούντιο επικράτησε πανικός, με το συνεργείο της εκπομπής να προσπαθεί να ηρεμήσει τον αφηνιασμένο Ηλία Κασιδιάρη, αλλά μάταια.
Ο υποψήφιος βουλευτής της Χ.Α. αποχώρησε από την εκπομπή, ενώ η ζωντανή σύνδεση διεκόπη εκτάκτως, ωστόσο, μετά το διάλειμμα ο Γιώργος Παπαδάκης ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές  και εστίασε το τηλεοπτικό πλάνο στους μώλωπες της κ. Κανέλλη.
Τι απάντησε η Κανέλλη μετά το περιστατικό
"Όποιοι νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα βγάλουν το ΚΚΕ από την πατριωτική δράση αυτού του τόπου είναι γελασμένοι", δήλωσε η κ. Κανέλλη.
"Δεν βρίσκω λόγια καταγγελίας και αγανάκτησης για τους άνανδρους τραμπούκους, τους αντικομμουνιστές, αυτήν την πολιτική αλητείας που εμφανίζεται ως προστάτης του ελληνικού λαού. Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ με τέτοιες ενέργειες; Είναι βαθιά νυχτωμένοι", ανέφερε.
Και συνέχισε: "Διορθώστε την ψήφο σας όσοι ψηφίσατε Χρυσή Αυγή. Και να πάρετε την ευθύνη όσοι τον ψηφίσατε. Μετατράπηκε σε κτήνος και εγώ δεν θα μετατραπώ σε αποκτηνωμένο απαντητή κανενός. Μέσα σε αυτή την αίθουσα δεν σεβάστηκε ούτε την δημοκρατία. Για τον άντρα που σηκώνεται εδώ μέσα και πετάει νερό στην κυρία Δούρου, σηκώνει χέρι και χτυπάει με αυτό τον τρόπο, δεν έχω τίποτα να πω.
Δεν πρόκειται να μας κάνει σαπούνι κανένας Χρυσαυγίτης και κανένας Κασιδιάρης. Και αυτός να υπάρχει , απέναντί του θα υπάρχουν 500 άτομα. Δεν είναι ζήτημα ηθικής και πολιτισμού. Δεν είμαι καθόλου τσαντισμένη. Αν πιστεύει κανείς ότι μπορεί να χειροδικεί ο εκλεγμένος κύριος Κασιδιάρης, να τον χαίρεται η μάνα που τον έκανε. Ο κύριος Δελατόλας προσπαθούσε να συγκρατήσει τον ταύρο. Αν είναι δυνατόν".
Μετά το τέλος της τοποθέτησής της, η Λιάνα Κανέλλη καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους.
Λίγα λεπτά αργότερα μάλιστα, στην εκπομπή παρενέβη και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μάκης Μαΐλλης, ο οποίος έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για άνανδρους τραμπούκους.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με το βίντεο να επαναλαμβάνεται, τους καλεσμένους να αποχωρούν πρόωρα και τον παρουσιαστή και δημοσιογράφο κ. Παπαδάκη να ζητά εκ νέου "Συγγνώμη" από το τηλεοπτικό κοινό.
Διαβάστε Περισσότερα "ΣΟΚ: Χαστούκι Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη και νερό εναντίον Δούρου. Δείτε το βίντεο"

Υποψήφιος βουλευτής την ΝΔ κάνει δωρεάν μαθήματα... επιστροφής στη δραχμή

SMS, σεμινάριο, επιστροφή στη δραχμή, βουλευτής, ΝΔ, χρηματιστηριακή, Nunitus ΑΧ

Αίσθηση έχει προκαλέσει πως ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Nuntius ΑΧΕΠΕΥ προσφέρει δωρεάν σεμινάρια...επιστροφής στη δραχμή.
Όπως έγινε γνωστό, πολλοί πελάτες αλλά και γνώριμοι του κ. Μωραϊτάκη έλαβαν το ακόλουθο SMS:

«Δωρεάν σεμινάριο από Nuntius ΑΧΕΠΕΥ με θέμα «η περίπτωση μετάβασης στη δραχμή» Επιλέξτε ένα τμήμα στις ημερομηνίες 6. 11. 12. και 13 Ιουνίου και ώρες από 19.00 ως 21.00. Συμμετοχές στο τηλέφωνο 210 *******»
Διαβάστε Περισσότερα "Υποψήφιος βουλευτής την ΝΔ κάνει δωρεάν μαθήματα... επιστροφής στη δραχμή"

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Το ψωμί ψωμάκι: Συγκλονίζει φωτογραφία της Ελλάδας του 2012

Το ψωμί ψωμάκι: Συγκλονίζει φωτογραφία της Ελλάδας του 2012



Μια συγκλονιστική φωτογραφία τραβηγμένη μόλις χθες στη Θεσσαλονίκη δείχνει το μέγεθος της εξαθλίωσης και του προβλήματος στην Ελλάδα του 2012.

Την φωτογραφία τράβηξε ο φωτογράφος Νικόλας Γιακουμίδης που εργάζεται για το Associated Press. Ο φωτογράφος ανέβασε τη φωτογραφία στο προφίλ του στο Facebook με ένα σύντομο κείμενο στο οποίο αναφέρει ότι η φωτογραφία είναι τραβηγμένη χθες, 5 Ιουνίου, έξω από ένα σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Τραγική ειρωνεία  της φωτογραφίας είναι το αυτοκίνητο που περνά εκείνη την ώρα το δρόμο και γράφει «Το ψωμί ψωμάκι» .

Διαβάστε Περισσότερα "Το ψωμί ψωμάκι: Συγκλονίζει φωτογραφία της Ελλάδας του 2012"

Περιφέρονται με αστυνομική φρουρά ΠΡΩΗΝ βουλευτές!!

Την ώρα που οι Έλληνες βρίσκονται στο έλεος ληστών και κακοποιών οι μαυρογυαλούροι της πολιτικής εξακολουθούν να έχουν τις ένστολες Φιλιππινέζες τους παρά το γεγονός ότι πλέον είναι πρώην και δεν δικαιούνται φρουρά...


Πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ που τώρα είναι απλά στελέχη της ΝΔ, πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έγιναν...


αραπάδες απο το φούμο της 6ης Μαϊου και γενικώς πρών βουλευτές περιφέρονται απο δω και απο κει συνοδευόμενοι απο αστυνομικούς φρουρούς...


Μπορούν να μας εξηγήσουν τα σαϊνια της ΕΛ.ΑΣ. απο ποιούς κινδυνεύουν όλοι αυτοί οι μαυρογυαλούροι; 


Μπορούν να μας εξηγήσοουν βάσει ποιού νόμου δικαιούνται φρουρά; 


Και τέλος θα μας πουν κάποια στιγμή για να γνωρίζουμε και εμείς που τους πληρώνουμε πόσοι είναι οι ένστολοι που φρουρούν επωνύμους και σε ποιούς απασχολούνται;

Διαβάστε Περισσότερα "Περιφέρονται με αστυνομική φρουρά ΠΡΩΗΝ βουλευτές!!"

Το Λονδίνο γίνεται η «Νέα Εκάλη» - Έλληνες κροίσοι πρώτοι στις αγορές ακινήτων

Πρώτοι οι Έλληνες σε αγορές ακινήτων στο Λονδίνο

Οι βασικοί αγοραστές ακινήτων στο Λονδίνο είναι πλέον οι Έλληνες. Μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα και παρά την άνοδο κατά 4% της στερλίνας έναντι του ευρώ, η ζήτηση ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες έχει αυξηθεί κατά 40%.
Αυτό υποστηρίζουν με σημερινό άρθρο τους «ΤΑ ΝΕΑ», σημειώνοντας ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι οι Έλληνες αγοραστές δαπάνησαν 130 εκατ. ευρώ μέσα στο 2011 για την απόκτηση κατοικίας στο Λονδίνο.
Ακολουθούν οι Ισπανοί, Ιταλοί και Γάλλοι, φαινόμενο που ίσως συνδέεται με το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην Ευρωζώνη. Σε περιόδους κρίσης παρατηρείται φυγή κεφαλαίων σε πιο ασφαλιστικούς επενδυτικούς προορισμούς όπως είναι το χρυσό, το ελβετικό φράγκο και τα ακίνητα στο Λονδίνο.
Η αγορά κατοικιών στο Λονδίνο από Έλληνες ιδίως σε περιόδους κρίσης είναι παλιά τακτική και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο εκατομμυριούχος Έλληνας επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος ο οποίος εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 1990, αγόρασε πολυτελές ακίνητο στο Τσέλσι, το οποίο θεωρείται σήμερα η ακριβότερη κατοικία του Λονδίνου και αποτιμάται πάνω από 12 εκατομ. ευρώ.
Από την άλλη μεριά, αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, οι τιμές ακινήτων στο Λονδίνο μπορεί να μειωθούν μέχρι και 50% λόγω της μαζικής εξόδου κεφαλαίων από τη Βρετανία προς αναζήτηση υποτιμημένων ακινήτων σε Παρίσι, Ρώμη, Φρανκφούρτη και αλλού.
Διαβάστε Περισσότερα "Το Λονδίνο γίνεται η «Νέα Εκάλη» - Έλληνες κροίσοι πρώτοι στις αγορές ακινήτων"

"Η Ελλάδα ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων"

«Πώς μπορεί να είναι παράδειγμα για την Τουρκία η Ελλάδα, η οποία ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας πρόσφατη σχετική δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάκ Κιλιτσντάρογλου. Μιλώντας....




σήμερα στη συνεδρίαση της Συνέλευσης Εξαγωγέων Τουρκίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε: «Μια χώρα που δεν ανακοινώνει με τρόπο υγιή ούτε καν τον πληθυσμό της και προσπαθεί να εμφανίσει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, δείχνοντας μειωμένο τον πληθυσμό της.

Ποια είναι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων αυτών; Πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα για την Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει ζητώντας ελεημοσύνη 100 δισ., που πουλά τα νησιά της;».

«Τι έχει άραγε η Ελλάδα στην Κεντρική Τράπεζά της; Ποια είναι η κατάσταση με το ΔΝΤ και την ΕΕ;» προσέθεσε ο κ. Ερντογάν, σημειώνοντας πως το χρέος της Τουρκίας προς το ΔΝΤ είναι 1,7 δισ. δολάρια και «η Κεντρική Τράπεζά μας έχει συναλλαγματικό απόθεμα 92 δισ. δολαρίων».

Σημειώνεται ότι ο Κιλιτσντάρογλου πριν από μερικές μέρες, αναφερόμενος σε δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας πως αν δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους "θα γίνουμε Ελλάδα, είχε σχολιάσει: «Λένε ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά όταν ζητούν αύξηση οι υπάλληλοι, τους λένε θα γίνουμε σαν την Ελλάδα. Άρα η οικονομία δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο, γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο;».

Διαβάστε Περισσότερα ""Η Ελλάδα ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων""

Άγρια ληστεία στο Μελισσοχώρι σε καφενείο video




Στην Αθήνα μεταφέρεται σοβαρα τραυματισμένος ένας κάτοικος της περιοχής
- Όλα έγιναν σε καφενείο στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας την ώρα που η ταχυδρόμος μοίραζε τις συντάξεις
- ''Ακίνητοι μην κουνηθεί κανείς'' είπαν με το που μπήκαν μέσα και άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά
- Πανικός στο σημείο με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών

Η άγρια ένοπλη ληστεία έγινε γύρω στις 12.00 σε καφενείο στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας. Η ταχυδρόμος του χωριού πήγε στο καφενείο όπου ήταν μαζεμένοι οι κάτοικοι για να μοιράσει τις συντάξεις. Ξαφνικά δύο αλλοδαποί που μιλούσαν Αλβανικά, ντυμένοι με στολή security μπήκαν μέσα με καλάσνικοφ και φώναξαν να μην κουνηθεί κανείς.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όπως περιγράφουν οι έντρομοι κάτοικοι του χωριού, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά. Μία από τις σφαίρες χτύπησε στο ταβάνι, εξοστρακίστηκε και βρήκε έναν από τους θαμώνες του καφενείου στο λαιμό. Ο άτυχος άνδρας περίπου 45 με 50 ετών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας και από εκεί στην Αθήνα και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Ηταν από διπλανό χωριό και είχε πάει για να πάρει την σύνταξη της πεθεράς του. Δεν ήταν όμως ο μοναδικός τραυματίας...



Ένας 77χρονος θαμώνας τραυματίστηκε, όταν έπεσαν πάνω του σοβάδες από το ταβάνι του καφενείου μετά από τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα για τον ίδιο, αφού η σφαίρα πέρασε ξυστά από το πρόσωπό του.

Όλοι προσπαθούν να συνέλθουν από το ισχυρό σοκ του χτυπήματος.

Περισσότερο απ' όλους είναι σε κατάσταση σοκ και η γυναίκα ταχυδρόμος την οποία χτύπησαν στο πρόσωπο οι ληστές. Την πλησίασαν και όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες την πλάκωσαν στις σφαλιάρες. Βούτηξαν τα περίπου 10.000€ που μετέφερε και πριν φύγουν τη χτύπησαν με δύναμη στον σβέρκο! viotiashop

















Διαβάστε Περισσότερα "Άγρια ληστεία στο Μελισσοχώρι σε καφενείο video"

Aνάκληση παρτίδας με μπουκάλια νερού


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση παρτίδων φυσικού μεταλλικού νερού, στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία αιωρούμενων σωματιδίων (νηματοειδών υφών) υπόλευκου χρώματος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «φυσικό μεταλλικό νερό Λουτράκι ΠΡΟΒΗΣ», σε συσκευασία του 0.5 L, με ημερομηνίες λήξης : 10/1/13, 13/01/13, 15/5/13 και 18/5/13. Το προϊόν εμφιαλώνεται από τη Ν. ΠΡΟΒΗΣ Α.Ε., Λουτράκι Κορινθίας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, με τις προαναφερόμενες ημερομηνίες λήξης, να μην το καταναλώσουν. 
 zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Aνάκληση παρτίδας με μπουκάλια νερού"

Η τουρίστρια ουρεί δημόσια κι ο παππούς τι κάνει;;


Η Αγγλίδα τουρίστρια κάνει την ανάγκη της δημόσια έχοντας ανεβάσει την μίνι τζιν φούστα της και με το στήθος φόρα παρτίδα έξω από το μπλουζάκι!

Ο παππούς που έρχεται από πίσω όμως και την βλέπει σε αυτή τη φάση, κάνει αυτό που ένιωσε αυθόρμητα... Της δίνει μία και μένει να τον κοιτάει η κοπέλα!

Μια εικόνα ισούται με 1000 λέξεις!
Διαβάστε Περισσότερα "Η τουρίστρια ουρεί δημόσια κι ο παππούς τι κάνει;;"

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ποια κόμματα ψηφίζουν οι οπαδοί των ομάδων!


Τι βγάζει η κάλπη των φιλάθλων;
Διαβάστε τα αποτελέσματα του γκάλοπ της Marc για το Εθνος της Κυριακής…

Οπαδοί Ολυμπιακού:

ΝΔ: 18,2

ΣΥΡΙΖΑ: 20,1

ΠΑΣΟΚ: 13,5

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 11,4

ΚΚΕ: 9,1

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7

ΔΗΜΑΡ: 4,9

Οπαδοί Παναθηναϊκού:

ΝΔ: 23,2

ΣΥΡΙΖΑ: 19

ΠΑΣΟΚ: 10,6

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 8,5

ΚΚΕ: 9,7

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7,6

ΔΗΜΑΡ: 3,4

Οπαδοί ΑΕΚ:

ΝΔ:17,6

ΣΥΡΙΖΑ: 9,2

ΠΑΣΟΚ: 18,3

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 17,5

ΚΚΕ: 14,7

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 3,6

ΔΗΜΑΡ: 4,6

Οπαδοί ΠΑΟΚ:

ΝΔ: 15,1

ΣΥΡΙΖΑ: 15

ΠΑΣΟΚ: 10

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 13,1

ΚΚΕ: 9,4

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 10,1

ΔΗΜΑΡ: 5,2
Διαβάστε Περισσότερα "Ποια κόμματα ψηφίζουν οι οπαδοί των ομάδων!"

Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία, κάνει τον γύρο του κόσμου

Η συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία, κάνει τον γύρο του κόσμου

Μία καθηλωτική φωτογραφία είναι αυτή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου με χιλιάδες χρήστες να την κοινοποιούν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζει μία γυμνή ματωμένη γυναίκα να κρατά την ελληνική σημαία.
Πρόκειται για την δημιουργία του χρήστη «Dimitris DaAthens» ο οποίος την δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο γράφοντας το εξής κείμενο:
«ΜΑΙΝΑΔΕΣ. Στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, οι Μαινάδες ήταν νύμφες, συντρόφισσες και ακόλουθοι του θεού Διόνυσου, το όνομά τους μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «έξαλλες». Η λέξη μαινάς (στον ενικό) εμφανίζεται στον Όμηρο ως συνώνυμο της λέξης «μανία».
Πράγματι, το κυριότερο χαρακτηριστικό των Μαινάδων ήταν η εκστατική μανία όπου συχνά εμπνευσμένες απ' τον Διόνυσο και μέσω ενός συνδυασμού χορού και μέθης, έχαναν κάθε αυτοέλεγχο, φώναζαν και συμπεριφέρονταν ανεξέλεγκτα, υπερκινητικά και πέρα από κάθε λογική βίαια.
Στην Σύγχρονη Ελλάδα, οι Μαινάδες υπάρχουν και συνεχίζουν να αντιδρούν...»

Στην φωτογραφία υπάρχει επίσης το μήνυμα «Έχουμε ένα όνειρο. Είμαστε ακόμα ζωντανοί. Το μόνο που θέλουμε είναι ειρήνη αλλά... πρέπει να παλέψουμε».
Διαβάστε Περισσότερα "Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία, κάνει τον γύρο του κόσμου"

Η Ισλανδία βγαίνει από την χρεοκοπία, χωρίς μνημόνιο… αλλά με πατριώτες ηγέτες


Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις οφειλές των ιδιωτικών ισλανδικών τραπεζών, αφήνοντάς τες να χρεοκοπήσουν.
«Η ύφεση αποδείχθηκε λιγότερο βαθιά
από όσο προβλεπόταν», ομολογεί ο Μαρκ Φλάνιγκαν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ισλανδία, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι Ισλανδοί κατόρθωσαν να διαφυλάξουν «το πολύτιμο σκανδιναβικό μοντέλο κοινωνικής προστασίας».

Η Ισλανδία, η οποία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αντιμετώπισε τη χρεοκοπία της χώρας με μια συνολική πολιτική.
Πρώτον, υποτίμησε το εθνικό νόμισμα, την ισλανδική κορώνα, και επέβαλε ελέγχους και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.
Αρχικά η κορώνα υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου κατά 50%, αλλά ήδη η υποτίμηση έχει περιοριστεί στο 30% και συρρικνώνεται. Η χαμηλότερη ισοτιμία της κορώνας οδηγεί αμέσως στην αύξηση των εξαγωγών και στη μείωση των εισαγωγών, αντικαθιστώντας ένα τμήμα τους με τοπικά προϊόντα, με αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο της Ισλανδίας να παρουσιάζει ήδη πλεόνασμα από ελλειμματικό που ήταν.

Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1,2% το τρίτο τρίμηνο του 2010. Ο πληθωρισμός, ο οποίος είχε εκτιναχθεί στο 18,6%, έπεσε ήδη κοντά στο 2,5%, που είναι ο στόχος της ισλανδικής κεντρικής τράπεζας. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι 6,3% φέτος, και ταχύτατα, ίσως και μέσα στο 2011, θα οδηγηθεί σε πλεόνασμα.

Το δημόσιο χρέος, το οποίο έχει εκτιναχθεί στο 115% του ΑΕΠ, θα μειωθεί σταδιακά στο 80% του ΑΕΠ μέχρι το 2015.
Το δεύτερο μέτρο που πήραν οι Ισλανδοί ήταν ότι άφησαν τις ιδιωτικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Κατόπιν τις εθνικοποίησαν, αλλά υπό τους εξής όρους:

Πρώτον, οι εθνικοποιημένες τράπεζες αναγνώρισαν όλες τις καταθέσεις των Ισλανδών πολιτών ώστε κανένας Ισλανδός να μη χάσει ούτε μία κορώνα από τις καταθέσεις του.

Δεύτερον, τα δάνεια που είχαν πάρει οι Ισλανδοί μεταφέρθηκαν στις εθνικοποιημένες τράπεζες, αλλά επειδή το νόμισμα είχε υποτιμηθεί, μειώθηκε και το ονομαστικό ύψος των δανείων, πέρα από τις σοβαρές άλλες διευκολύνσεις αποπληρωμής που έκανε το κράτος στους Ισλανδούς οφειλέτες για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκάλεσε η κρίση, ιδίως τον πρώτο καιρό (πάγωμα της πληρωμής δόσεων για μήνες κ.λπ.).

Τρίτον, οι εθνικοποιημένες τράπεζες δεν αναγνώρισαν καμιά υποχρέωση των ιδιωτικών χρεοκοπημένων τραπεζών σε χώρες του εξωτερικού.

Έτσι οι Ισλανδοί φορολογούμενοι φορτώθηκαν τα βάρη διάσωσης των καταθέσεων των δικών τους και των συμπατριωτών τους, ενώ φόρτωσαν στους ξένους επενδυτές και καταθέτες τον λογαριασμό των συναλλαγών τους με τις ιδιωτικές ισλανδικές τράπεζες που χρεοκόπησαν. Απολύτως σωστό.

Η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας, γράφει το βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ», δείχνει ότι «το έξτρα κόστος για μια χώρα που δεν στηρίζει τις τράπεζές της μπορεί να είναι εκπληκτικά μικρό. Η Ισλανδία άφησε τις τράπεζές της να χρεοκοπήσουν και το ΑΕΠ της έπεσε αθροιστικά κατά 15% από το ανώτατο στο κατώτατο σημείο πριν αρχίσει να ανακάμπτει. Η Ιρλανδία ”έσωσε” τις τράπεζές της και είδε το ΑΕΠ της να πέφτει 14%».

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ιρλανδίας απογειώθηκε στο ασύλληπτο 32% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος της εκτινάχθηκε από το 25% του ΑΕΠ το 2007 στο 100% φέτος και θα φτάσει στο 120% του ΑΕΠ το 2013, με την ανεργία να ανέρχεται στην Ιρλανδία στο 14,1% έναντι 7,3% στην Ισλανδία, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η «υπάκουη» Ιρλανδία βρίσκεται σε πολύ χειρότερη μοίρα από την «απείθαρχη» Ισλανδία.

«Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι αν το σοκ μιας υποτίμησης μπορεί να πυροδοτήσει μια βίαιη κρίση και πολύ επώδυνη, μια πολιτική λιτότητας και αποπληθωρισμού εξαιτίας του χρέους καταλήγει να προκαλεί περισσότερες ζημιές» συμπεραίνει η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ».

«ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ» Όταν το ευρώ γίνεται παγίδα

Ένα μάθημα των αντίθετων επιλογών Ισλανδίας και Ιρλανδίας είναι ότι «τα οφέλη τού να ανήκει μια μικρή χώρα σε μια μεγάλη νομισματική ένωση δεν είναι καθόλου αυτά που κάποτε εκθειάζονταν ότι είναι» γράφει το περιοδικό «Εκόνομιστ» και συνεχίζει:

«Οταν πανικόβλητοι επενδυτές εγκατέλειπαν τα μικρά νομίσματα το φθινόπωρο του 2008, το ευρώ φαινόταν καταφύγιο.
Δύο χρόνια μετά, το ευρώ μοιάζει περισσότερο με παγίδα για χώρες που αγωνίζονται να ξανακερδίσουν εξαγωγική ανταγωνιστικότητα.

Η Ελλάδα και η Ιρλανδία έχασαν την εμπιστοσύνη των αγορών, παρόλο που και οι δύο εκδίδουν ομόλογα σε ευρώ».
Οσο για τους Ισλανδούς, που αρχικά θεώρησαν το ευρώ σωτηρία, τώρα δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν!


Διαβάστε Περισσότερα "Η Ισλανδία βγαίνει από την χρεοκοπία, χωρίς μνημόνιο… αλλά με πατριώτες ηγέτες"

Οι τουρκικές σειρές είναι το νέο παγκόσμιο trend

Οι τουρκικές σειρές είναι το νέο παγκόσμιο trend

Οι εξαγωγές των τουρκικών σήριαλ ξεπέρασαν τα 100 εκατ. δολαρία παγκοσμίως αφήνοντας πίσω τις αντίστοιχες βραζιλιάνικες σειρές.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», οι τουρκικές σειρές που μέχρι πριν από εφτά χρόνια ήταν άγνωστες, σήμερα, αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο. Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας Clip News, κυρία Σοφία Καρακεβά, «οι Τουρκικές σειρές αποτελούν πόλο έλξης όχι μόνο λόγω του χαμηλού κόστους τους αλλά και λόγω της πλοκής και του περιεχομένου τους».
Στην Ελλάδα, μέσα σε μία εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα τρεις τουρκικές σειρές, ενώ ήδη προβάλλονται άλλες τρεις.
Μάλιστα το φαινόμενο της «εισβολής» των τουρκικών σειρών απασχόλησε και τον γαλλικό Τύπο.
Σε άρθρο της η γαλλική ιστοσελίδα cafebabel.com κάνει λόγο για την πραγματικότητα στην Ελλάδα, τις δυσκολίες της κρίσης, αλλά και τις τούρκικες σειρές.
«Κάθε βράδυ πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες ξεχνούν τις καθημερινές δυσκολίες, πριν από την πραγματικότητα που θα επαναφέρει στην μικρή οθόνη το δελτίο ειδήσεων», αναφέρει το κείμενο.
Οι απόψεις που φιλοξενούνται διίστανται, καθώς για κάποιους είναι θετικό ότι οι Έλληνες έχουν αποδεχθεί τις τούρκικες σειρές, άλλοι πάλι τις θεωρούν προϊόν μιας προπαγανδιστικής πολιτικής.
«Οι σειρές θυμίζουν πως έμοιαζε η Ελλάδα παλιότερα», αναφέρει Έλληνας φοιτητής.
Το κείμενο αναφέρεται ακόμη στο γεγονός ότι οι σειρές έφτασαν στην χώρα μας το 2008, λίγο πριν την κρίση...
Διαβάστε Περισσότερα "Οι τουρκικές σειρές είναι το νέο παγκόσμιο trend"

Οι οκτώ φόροι που θα πληρώσετε το καλοκαίρι


Αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδα θα έρθουν εν μέσω καύσωνα οι φορολογούμενοι. Πολύ σύντομα, οι εφορίες θα αρχίσουν να αποστέλουν σειρά εκκαθαριστικών και ειδοποιητηρίων, καθώς στόχος είναι η εκτέλεση του προϋπολογισμού να μην έχει μεγάλες αποκλίσεις.
Ειδικότερα, οι φόροι που θα πρέπει να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι είναι:
1. Φόρος εισοδήματος 2011.
Τα συγκεκριμένα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται αμέσως μετά την πρώτη εκκαθάριση. Ήδη το υπουργείο έχει δώσει αρκετές παρατάσεις. Φέτος, για πρώτη φορά θα κληθούν να βάλουν στην τσέπη και όσοι μέχρι πέρυσι ενέπιπταν στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, που υποχώρησε στα 5.000 ευρώ, ενώ μεγάλες επιπτώσεις έχει και το ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών στο 10% της δαπάνης από το φόρο.
2. Τέλος επιτηδεύματος.
Το συγκεκριμένο χαράτσι, ύψους 500 ευρώ, αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες και επιχειρήσεις. Στα φυσικά πρόσωπα το τέλος θα βεβαιωθεί μέσω του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος. Ωστόσο, όσοι φορολογούμενοι διαθέτουν μπλοκάκι και δεν είχαν κανένα εισόδημα από αυτό το 2011, μπορούν να δηλώσουν διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και να μην καταβάλλουν το συγκεκριμένο τέλος, ενώ θα πληρώσουν πρόστιμο εκπρόθεσμης διακοπής εργασιών ύψους 40 ευρώ.
3. Εισφορά Αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011.
Στο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα συμπεριληφθεί και η βεβαίωση της έκτακτης εισφοράς από 1% μέχρι 4%, στη βάση τοου ύψους του δηλωθέντος εισοδήματος. Από αυτή εξαιρούνται οι φορολογούμενοι με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
4. Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009.
Αφορά τους φορολογούμενους που το 2008 είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους. Υπολογίζεται ότι θα σταλούν περίπου 300.000 εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ, που καθυστέρησαν λόγω και προβλημάτων που είχαν προκύψει από την ανάθεσή τους σε ιδιωτική εταιρεία. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφασίσει να αναβάλει την αποστολή τους για το διάστημα μετά τις προηγούμενες εκλογές.
5. Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.
Η πρώτη δόση του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ θα βεβαιωθεί εντός του Ιουλίου. Η εξόφλησή του θα γίνει σε τέσσερις δόσεις.
6. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010.
7. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011.
Η αποστολή των εκκαθαριστικών για το ΦΑΠ θα αρχίσει ήδη τις επόμενες ημέρες.
8. Έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν στην κατοχή τους ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.
Η βεβαίωση της εισφοράς θα γίνει με τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2009.
Διαβάστε Περισσότερα "Οι οκτώ φόροι που θα πληρώσετε το καλοκαίρι"

Φιάσκο η "εκκαθάριση" των οροθετικών ιερόδουλων: Επέστρεψαν στις πιάτσες μέχρι να δικαστούν!!

Μια εκστρατεία που ξεκίνησε με σκοπό να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους αλλοδαπές ιερόδουλες που ήταν φορείς μεταδοτικών ασθενειών έφερε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στις Αρχές. 


Και αυτό, γιατί, όπως διαπιστώθηκε, το σύνολο σχεδόν των οροθετικών ιερόδουλων ήταν Ελληνίδες, οι οποίες βεβαίως δεν θα μπορούσαν να απελαθούν από τη χώρα.


Τι συνέβη τελικά; ...





Οι γυναίκες αυτές συνελήφθησαν, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και μέχρι να γίνει η δίκη τους αφέθηκαν ελεύθερες και επέστρεψαν στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα προσφέροντας το κορμί τους σε εκείνους που είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τη ζωή τους!


Ο εκπρόσωπος της ελληνικής Αστυνομίας Αθανάσιος Κοκκαλάκης, μιλώντας, υπέδειξε ως υπεύθυνες για την απελευθέρωση τους τις δικαστικές αρχές λέγοντας: «Η υποχρέωση μας αρχίζει και τελειώνει με τον έλεγχο και την προσαγωγή. Η πορνεία από μόνη της πλέον είναι μια πταισματική παράβαση».


Η 23χρονη Μαργαρίτα είναι μεταξύ των ιερόδουλων που έχουν βρεθεί οροθετικές και εις βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος άγνωστου αριθμού προσώπων. Αρνείται ότι ξαπλώνει με πελάτες χωρίς προφύλαξη. 


«Είναι αλήθεια ότι πολλοί πελάτες μου ζητάνε σεξ χωρίς προφυλακτικό και ξένοι και Έλληνες. Όμως εγώ δεν το έκανα αυτό ούτε πριν με συλλάβουν αν και μου το ζητούσαν».


Παρά το γεγονός ότι γνωρίζει το πρόβλημα υγείας της, η Μαργαρίτα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της ενώ υποστηρίζει ότι κόλλησε AIDS όχι από κάποιον πελάτη αλλά από τις χρησιμοποιημένες σύριγγες!
Διαβάστε Περισσότερα "Φιάσκο η "εκκαθάριση" των οροθετικών ιερόδουλων: Επέστρεψαν στις πιάτσες μέχρι να δικαστούν!!"

Δημοφιλείς αναρτήσεις