" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Άγριο τσεκούρι στο εφάπαξ- Μειώνεται έως 83%



Μείωση στο εφάπαξ από 41,2% έως 63,91% θα έχουν οι υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι υπάλληλοι φαρμακευτικών εργασιών ενώ έως 83% θα φτάσει η μείωση στον τομέα πρόνοιας εργοληπτών δημοσίων έργων του ΕΤΑΑ.
Οι μειώσεις θα γίνουν σε 23 ταμεία πρόνοιας, που καταβάλουν υψηλότερες παροχές, σε σχέση με τις εισφορές που έχουν εισπράξει ενώ θα υπάρξει και νέα μελέτη για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του βοηθήματος, κάτι που , όπως εκτιμάται, θα οδηγήσει σε νέες περικοπές, μετά το 2013.

Το «ψαλίδι» στο εφάπαξ δεν αγγίζει σχεδόν 60.000 άτομα, που έχουν υποβάλλει τα χαρτιά τους και δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα ενώ οι μειώσεις αφορούν ασφαλισμένους μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν από την υπηρεσία τους από την 1η Αυγούστου 2010 και μετά.


Διαβάστε Περισσότερα "Άγριο τσεκούρι στο εφάπαξ- Μειώνεται έως 83%"

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ!

stratos1


Αυτά τα πολιτικά ραμολιμέντα, οι δωσίλογοι της χώρας που παραδίδουν την εθ8νική κυριαρχία στους δανειστές, ο Σαμαράς και οι συνεργάτες του,
κατακρεούργησαν την αμυντική θωράκιση  της χώρας. 

Μειωμένος κατά 14,3% σε σχέση με το 2012 είναι ο κεντρικός προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γι το 2012 που κατατέθηκε χθες στην βουλή. 
 Όπως αναφέρει το defencenet.gr πρόκειται για προϋπολογισμό εθνικής υποτέλειας, το ύψος του οποίου καταγράφει χαμηλό εικοσαετίας!

Πιο συγκεκριμένα ο κεντρικός προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας – που αφορά τα λειτουργικά έξοδα των ΕΔ- για το έτος 2013 θα ανέλθει στο ποσό των 2.646 εκατ. € μειωμένος κατά 14,3% σε σχέση με το 2012 ο οποίος κινείται στα 3,155 € συν 1 δισ. € που αφορούσε την αποπληρωμή εξοπλιστικών προμηθειών των προηγουμένων ετών .

Συνολικά ο αμυντικός προϋπολογισμός θα κινηθεί στα 3,8 δισ. € μαζί με τα 1,2 δισ. € που προβλέπονται για την αποπληρωμή παλαιότερων υποχρεώσεων, ενώ για λόγους σύγκρισης και μόνο ο αντίστοιχος αμυντικός προυπολογισμός της Ουκρανίας κινείται στα 4 δισ. $.

Η χώρα, με την υπογραφή των δωσσιλόγων είναι έρμαιο των ορέξεων της Τουρκίας! ΟιΤούρκοι οι οποίοι ήδη μπαινοβγαίνουν όποτε τους αρέσει μέσα στην χώρα μας, τώρα, με ξεδοντιασμένο τον αμυντικό προϋπολογισμό της Ελλάδος, θα κάνουν πάρτι! Και όλα αυτά οι αρχιδωσίλογοι, λένε ότι τα κάνουν για το καλό του τόπου!!!

Το defencenet αναφέρει:

Πρόκειται για ένα προϋπολογισμό ο οποίος δεν έχει ίχνος πρόβλεψης για ποσά τα οποία δεσμεύονται για την ενίσχυση των ΕΔ με νέες προμήθειες οπλικών συστημάτων. Όλες οι πιστώσεις του κεντρικού προϋπολογισμού του υπουργείου καλύπτουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανελαστικές δαπάνες όπως η μισθοδοσία του προσωπικού και τα λειτουργικά έξοδα.

Το υποτιθέμενο σκέλος των «εξοπλιστικών» δαπανών που αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του υπουργείου Οικονομικών αφορά αποκλειστικά και μόνο στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την υλοποίηση παλαιοτέρων προγραμμάτων προμηθειών ενώ η κωμωδία –έτσι όπως έχουν εξελιχθεί οι καταστάσεις στη χώρα- των «προμηθειών αμυντικού υλικού» εστιάζεται μόνο στις προμήθειες ανταλλακτικών και λοιπών υλικών συντήρησης εξοπλισμού, πλέον των καυσίμων!

Εκτός του ότι ο προϋπολογισμός φέρει και τις μειώσεις των μισθολογικών αποδοχών των στελεχών των ΕΔ, αποδοχές που τους οδηγούν σε καθεστώς πραγματικής εξαθλίωσης και πείνας, οδηγεί και την συνολική δυναμική των Ενόπλων Δυνάμεων σε μαρασμό και απαξία.

Είναι εγκληματικό και τίποτα άλλο που η πολιτική ηγεσία έχει επιλέξει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων για να ασκήσει την αυστηρότερη δημοσιονομική πολιτική, κάτω από τις επιταγές τρίτων, εκτός της χώρας κέντρων. 

Τη στιγμή που ο τουρκικός Στρατός βρίσκεται σε μια άνευ προηγουμένου εξοπλιστική φρενίτιδα, με εξοπλιστικά προγράμματα που μετά βίας μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει εξαιτίας του αριθμού και της συχνότητάς τους, στην Ελλάδα έχει αποφασισθεί το «ξεγύμνωμα» της χώρας, η δορυφοριοποιησή της, η παράδοσή της άνευ όρων στη γείτονα και στις ορέξεις της.

Πρώτα φτωχοποιείς μια χώρα, μετά της αφαιρείς κάθε δυνατότητα αποτροπής και μετά είναι έρμαιο των πάντων. Το σχέδιο εκτυλίσσεται απροκάλυπτα μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού.

Πως η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, πως θα μπορέσει να αμφισβητήσει στην πράξη την «διαταγή» Νταβούτογλου να μην προχωρήσει δηλαδή σε ανακήρυξη της ΑΟΖ, πως θα εκμεταλλευθεί τα ενεργειακά κοιτάσματα όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της θα βρίσκονται σε καθεστώς αποσύνθεσης, εξαιτίας της εντολής από ξένα κέντρα αυτές στο τέλος να διαλυθούν;

Οι σχεδιασμοί αυτοί, που περιβάλλονται υπό τον μανδύα μιας υποτιθέμενης οικονομικής εξυγίνασης απέναντι στη μόνη Εθνική Ισχύ που εξακολουθεί να διαθέτει η χώρα –για πόσο ακόμη όμως;- αφού η οικονομική έχει χαθεί προ πολλού αγγίζει τα όρια Εθνικής προδοσίας.
Διαβάστε Περισσότερα "ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ!"

Ας τους φωτίσει ο Θεός ($) και να ψηφίσουν τα τελευταία μέτρα……

Image

Δεν μπορώ άλλο θα σκάσω από την αγωνία μου για αυτά τα τελευταία μέτρα που θέλει να ψηφίσει η κυβέρνηση για το καλό μου και να σωθεί επιτέλους η χώρα μου.
 

Δεν αντέχω άλλο να βλέπω αυτούς τους καμένους να ξεσηκώνουν και να διαβάλουν με κάτι ιστορίες συνωμοσίας τους βουλευτές λεβέντες που θέλουν να με σώσουν από το λόμπι της δραχμής.


Εγώ κάνω προσευχή κάθε μέρα να περάσουν τα μέτρα  να πάρουμε την δόση μας και να μείνουμε στο ευρώ
Θυμάμαι αλώστε εκείνα τα δύσκολα χρόνια της δραχμής που σκοτωνόμουν στην δουλειά για να βγάλω 200 δραχμές και να πιω έναν καφέ ενώ τώρα τι αξία έχουν τα 2 ευρώ (χ340=680); αφού έτσι και αλλιώς δεν σκοτώνομαι στην δουλειά λόγω τεράστιας ανάπτυξης αλλά μου τα δίνει ο συνταξιούχος πατέρας μου.
 

Θυμάμαι τότε που έβαζα 2 χιλιάρικα βενζίνη και πήγαινε ο δείκτης στην μέση ενώ τώρα ούτε που πάω στο βενζινάδικο γιατί δεν έχω αμάξι καρδιά μου.. Άλλωστε που να πάω ; να βγω έξω και να ακούω των φίλων μου τα προβλήματα ; Μπα θα μείνω σπίτι να δω κανα τούρκικο σήριαλ
 

Θυμάμαι ακόμη τότε που με κυνηγούσαν οι πελάτες για να τους πάω τα έπιπλα αλλά εγώ δεν προλάβαινα ενώ τώρα με το ευρώ έχω πάρα πολύ χρόνο για να τους παραδώσω τα έπιπλα αλλά αυτοί οι πελάτες έχουν γίνει άφαντοι . Άλλωστε στην Βουλγαρία τα έπιπλα είναι τσάμπα πάνε, τα παίρνουνε και εγώ γλίτωσα από τα άγχος της παράδοσης και έχω πλέον τον χρόνο να κατέβω στο μαγαζί μου , να  δω αν όλα είναι εντάξει , να πιω τον καφέ μου , και να σκεφτώ πως θα το οργανώσω για να είμαι έτοιμος τώρα που θα έρθει η ανάπτυξη και τα ξένα κεφάλαια
 

Έτσι χαίρομαι την ζωή μου μέσα στο ευρώ και την ευρωζώνη και την μόνη αγωνία που έχω όπως προείπα είναι αυτή η δόση .
 

Δεν μπορώ να σκεφτώ το χάος που θα επικρατήσει αν γυρίσουμε στην δραχμή και ξαναπάρουμε την εθνική μας κυριαρχία στα χέρια μας .(πω πω βάσανο!!)
Άδεια θα είναι τα ράφια στα σούπερ μάρκετ, ούτε καν ληγμένα δεν θα έχουν, το γάλα αντι για 1.20 ευρώ θα κοστίζει 1.2χ340=408δρχ. αυτό και αν είναι χάος!!!!!!
 

Άδειο θα είναι επίσης και το βαρέλι με το πετρέλαιο, που να βρω τόσες πολλές δραχμές; γατί θα κοστίζει 1.4χ340=476 το λίτρο δηλαδή κοντά μισό εκατομμύριο ο τόννος ενώ τότε με την δραχμή θυμάμαι την τιμή στις 60δρχ.  ;;;;
Φοβάμαι τι χάος θα επικρατήσει αν αποκαλυφθεί η απάτη και γυρίσουμε στην άθλια δραχμή.

ΩΧ!!!! Μισό λεπτό ακούω θόρυβο βγαίνω έξω..
Φτου γαμώτο πάλι πέρασε ένα λεωφορείο με επενδυτές και από πίσω νταλίκες φορτωμένες με ανάπτυξη αλλά δεν σταματήσανε ….Φοβούνται το φάντασμα της δραχμής


Που θα παει ρε γαμώτο θα περάσουν τα μέτρα ….
 

Που θα παει θα τα πληρώσω , δίνοντάς τους ότι μου έχει μείνει , είχα ορκιστεί άλλωστε κάποτε μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος μου. Ακομη παρακαλώ να σπάσουν και αυτή την ηλίθια επικαρπία για να απεγκλωβιστεί επιτέλους το σπίτι που μου αφήνουν οι γονείς μου , το οποίο χτίσανε δουλεύοντας στην Γερμανία  και να μπορέσω επιτέλους να το δώσω στην εφορία.

Μα γιατί δεν πεθαίνουν οι γέροι μετά από τόσα κοψίματα σε μισθούς και φάρμακα;
 

Έτσι…εγώ δεν είμαι φοροφυγάς θα τα προσφέρω όλα για να σώσω την τράπεζα που με κυνηγάει αρκεί να μην βάλουν το όνομά μου σε στικ.
Έτσι …. και όταν μετά από χρόνια με ρωτήσει η ανιψιά μου κοιτώντας με  στα μάτια: ti ekanes thio tote poy ixate ekina ta mnimonia ?
 

Εγώ περήφανος θα της πω: τίποτα , δεν μίλησα , δεν φώναξα , πλήρωσα, έδωσα το σπίτι , το μαγαζί , έκανα φυλακή , και για να μείνω στο ευρώ έδωσα την Ζωή σου υποθήκη
Έτσι …..για το καλό σου…………………….

Γιαυτο κάνω έκκληση στους βουλευτές να υπέρ ψηφίσουν τα μέτρα και εγώ θα προσεύχομαι κάθε μέρα για αυτούς . Να τους έχει  ο Θεός($) τους πάντα  γερούς Εμ με τα λεφτά πάντα γερός είσαι(;;;;;) και μπορείς να λες ότι μαλακία θέλεις.
 

Αλλά η ψυχή σου είναι ευτυχισμένη;
 

Η συνείδησή σου είναι καθαρή;

Η ψυχή δεν έχει δημοσιονομικά και χρηματικά αποθέματα …..
Η ψυχή έχει όλα αυτά που σε κάμουν άνθρωπο ……………………………………………..
 

Και η συνείδηση(προς τους πολιτικους) κάποτε θα θέλει πολλά ηρεμιστικά για να μην την ακούς τα βράδια που πας να κοιμηθείς(αφού έχεις ψηφίσει τα μέτρα και έχεις προδώσει την ίδια σου την ύπαρξη)…………….


Υ.Γ. Τι φοβόμαστε άραγε και δεν τους παίρνουμε με τις κλοτσιές;;;;;;;;


Υ.Γ.2. ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ………….










ακης κουστουλιδης
http://upogia-taxi.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Ας τους φωτίσει ο Θεός ($) και να ψηφίσουν τα τελευταία μέτρα……"

Ήθελαν να γλιτώσουν τους υπαλλήλους της Βουλής από το «τσεκούρι» στις συντάξεις!


Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, της τάξεως από 5% έως 15%, ενώ με την είσοδο του νέου έτους (1.1.2013) αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο έτη και φτάνει στο 67-ο έτος της ηλικίας και από την ίδια χρονική στιγμή (1.1.2013) καταργούνται για τους συνταξιούχους τα επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα θερινής άδειας...
 
Και τώρα πλέον το Μαξίμου είναι σε κόκκινο συναγερμό, καθώς πέρα από τους κυβερνητικούς τριγμούς που κάνουν αμφίβολη την ψήφιση των μέτρων, πλέον έχει να αντιμετωπίσει και το γεγονός πως οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για πρώτη φορά, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, έκριναν σχέδιο νόμου, μη συμβατό με τις συνταγματικές επιταγές.

Ωστόσο, μέχρι εδώ είναι όλα καλά! Η κυβέρνηση όμως αποφάσισε να κόψει τα πάντα από τον απλό κόσμο, αλλά όχι από τους υπαλλήλους της Βουλής, από τους γνωστούς, φίλους και συγγενείς δηλαδή. Κι αυτό προκαλεί θυμό και οργή. Το Ελεγκτικό συνέδριο "ξεμπρόστιασε" την κυβέρνηση, αφού εντόπισε ότι στο νομοσχέδιο για τις περικοπές, η κυβέρνηση εξαιρεί από αυτές τους συνταξιούχους υπαλλήλους της Βουλής.


Δηλαδή, οι συνταξιούχοι υπάλληλοι της Βουλής με τα τόσα προνόμια που έχουμε δει μέχρι τώρα, η κυβέρνηση τους κάνει άλλο ένα δώρο και τους εξαιρεί από τις περικοπές των συντάξεων και το "μαχαίρι" σε δώρα και επίδομα θερινής αδείας. Το Ελεγκτικό Συνέδριο αναφέρει πως κάτι τέτοιο προσκρούει στις αρχές της ισότητας και του Συντάγματος και πως τη θεωρεί εξοργιστική στην παρούσα φάση.

Μετά και την εισήγηση του συμβούλου Αντώνη Κατσαρόλη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αντισυνταγματικότητας των επίμαχων τροπολογιών, η Ολομέλεια έκρινε ότι η, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, μείωση των συντάξεων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων.


Η Ολομέλεια, η οποία συγκροτήθηκε από 30 δικαστές, γνωμοδότησε ότι οι διατάξεις για τις μειώσεις των συντάξεων και την περικοπή των δώρων προσκρούουν στα άρθρα 2, 4, 22 και 25 του Συντάγματος. Με άλλα λόγια, προσκρούουν στη συνταγματική υποχρέωση σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, στις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και στην προστασία της εργασίας.


Ειδικότερα, ομόφωνα οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκαν ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής αδείας από το νέο έτος και μετά.


Αντισυνταγματική κρίθηκε παράλληλα, με ισχυρή πλειοψηφία από τους δικαστές και η μείωση των συντάξεων, καθώς φρονούν ότι αντιμετωπίζει προβλήματα αναλογικότητας, δεν χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια και γίνεται κατά άνισο τρόπο και χωρίς ορθή κλιμάκωση.


Την ίδια θέση περί αντισυνταγματικότητας διατύπωσαν οι σύμβουλοι και για την αύξηση από 1.1.2013 της ηλικίας όσων δικαιούνται το ΕΚΑΣ από το 60ό έτος που είναι σήμερα στο 65ό έτος.


Συνταγματική κρίθηκε κατά πλειοψηφία η περικοπή των συντάξεων των άγαμων διαζευγμένων και θυγατέρων θανόντων συνταξιούχων που σύμφωνα με το νομοσχέδιο η ανώτατη μηνιαία σύνταξή τους θα ανέρχεται πλέον στα 720 ευρώ και εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 8.640 ευρώ.


Για το θέμα αυτό της περικοπής των συντάξεων των άγαμων και διαζευγμένων θυγατέρων υποστηρίχθηκε από ορισμένους δικαστές ότι η μείωση αυτή είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ενώ αντίθετα η πλειοψηφία των συμβούλων τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας και νομιμότητας της σχετικής ρύθμισης.


Αντίθετα, νόμιμες κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Ε.Σ. οι ρυθμίσεις που αφορούν τα συνταξιοδοτικά θέματα των βουλευτών.


Το νομοσχέδιο που κρίθηκε αντισυνταγματικό προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι οι συντάξεις ή το άθροισμα των συντάξεων: 1) από 1.000 έως και 1.500 ευρώ, μειώνονται κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ, 2) από 1.500,01 έως και 2.000 ευρώ, μειώνεται κατά 10% και το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ, 3) από 2.000,01 ευρώ και άνω μειώνεται κατά 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να μικρότερο των 1.800,01 ευρώ.


Για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης ή των συντάξεων όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί την 31.12.2012 μετά όμως την τυχόν παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης, της επιπλέον εισφοράς της παραγράφου 14 του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 και των τυχόν μειώσεων που επιβλήθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011 και του άρθρου 1 του Ν. 4051/2012.


Επίσης, προβλέπεται ότι οι άγαμες και οι διαζευγμένες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου, από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα λαμβάνουν ανώτατη σύνταξη 720 ευρώ μηνιαίως, ενώ αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους σε περίπτωση που οι θυγατέρες αυτές έχουν και άλλα εισοδήματα τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 8.640 ευρώ ετησίως.


Παράλληλα, από 1.1.2013 το όριο συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1.1.2013 και μετά αυξάνεται κατά δύο χρόνια, δηλαδή ανέρχεται στο 67ο έτος της ηλικίας τους, ενώ το όριο ηλικίας του 60ού έτους ως προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων αυξάνεται από 1.1.2013 στο 65ο έτος.


Εξάλλου, από την 1.1.2013 το όριο ηλικίας για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αυξάνεται από το 60ό που είναι σήμερα στο 65ό έτος.


Τέλος, ως προς τους βουλευτές προβλέπει, μεταξύ των άλλων την κατάργηση της σύνταξής τους για «όσους αποκτήσουν για πρώτη φορά από εδώ και στο εξής την ιδιότητα του βουλευτή ή του αιρετού οργάνου των ΟΤΑ πρώτου βαθμού».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαβάστε Περισσότερα "Ήθελαν να γλιτώσουν τους υπαλλήλους της Βουλής από το «τσεκούρι» στις συντάξεις!"

Σκλάβοι του 21ου αιώνα: Νερό και ηλεκτρισμό… μόνο με προϋποθέσεις


Σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής (;) πολιτικής, ο πληθυσμός θα έχει πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά 
(νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό) 
και υποδομές που προτάσσει το εθνικό συμφέρον, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε συμμόρφωση με την συνθήκη της ΕΕ και τους αντίστοιχους δευτερεύοντες νομικούς κανόνες". [από το 3ο Μνημόνιο)

Η ψήφιση των νέων -εξοντωτικών για τους εργαζόμενους και...

όλο το λαό- μέτρων του υποδουλωτικού 3ου Μνημονίου, όπως και του αντιλαϊκότερου κρατικού προϋπολογισμού των μεταπολεμικών χρόνων, είναι προ των πυλών!

Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, πρόκειται για την ολοκληρωτική μετατροπή της χώρας σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη και των εργαζομένων της σε σκλάβους του 21ου αιώνα, με αμοιβές των 200-300 ευρώ, χωρίς σύνταξη-ασφάλιση-υγεία-παιδεία, με ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου και των κρατικών υποδομών, χωρίς καν πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα!

.







Διαβάστε Περισσότερα "Σκλάβοι του 21ου αιώνα: Νερό και ηλεκτρισμό… μόνο με προϋποθέσεις "

Απόφαση – «βόμβα» του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Αντισυνταγματικές οι περικοπές


Για πρώτη φορά το δικαστικό σώμα εξέδωσε παρόμοια απόφαση. 

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε σχεδόν ομόφωνα αντισυνταγματικές τις διατάξεις για τις περικοπές στις συντάξεις.


Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι ...


η ίδια κοινωνική ομάδα πληρώνει και πάλι τον «λογαριασμό» των νέων μέτρων. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στη περίπτωση που ψηφιστεί το πακέτο τότε στην πρώτη προσφυγή που θα κατατεθεί στα δικαστήρια ο εναγόμενος θα δικαιωθεί και ο νόμος στην πράξη δεν θα ισχύσει!!


Ειδικότερα, οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για πρώτη φορά όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, κρίθηκε σχέδιο νόμου, μη συμβατό με τις συνταγματικές επιταγές.


Μετά και την εισήγηση του συμβούλου Αντώνη Κατσαρόλη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αντισυνταγματικότητας των επίμαχων τροπολογιών, η Ολομέλεια έκρινε ότι η για πέμπτη συνεχόμενη φορά μείωση των συντάξεων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων.


Η Ολομέλεια η οποία συγκροτήθηκε από 30 δικαστές, γνωμοδότησε ότι οι διατάξεις για τις μειώσεις των συντάξεων και την περικοπή των δώρων προσκρούουν στα άρθρα 2, 4, 22 και 25 του Συντάγματος.


Με άλλα λόγια, προσκρούουν στην συνταγματική υποχρέωση σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, στις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και στην προστασία της εργασίας.


Ειδικότερα, ομόφωνοι οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκαν ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής αδείας από το νέο έτος και μετά.


Αντισυνταγματική κρίθηκε παράλληλα με ισχυρά πλειοψηφία από τους δικαστές και η μείωση των συντάξεων, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα αναλογικότητας, δεν χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια και γίνεται κατά άνισο τρόπο, και χωρίς ορθή κλιμάκωση.


Την ίδια θέση περί αντισυνταγματικότητας διατύπωσαν οι σύμβουλοι και για την αύξηση από 1.1.2013 της ηλικίας όσων δικαιούνται το ΕΚΑΣ από το 60ό έτος που είναι σήμερα στο 65 έτος.


Συνταγματική κρίθηκε κατά πλειοψήφια η περικοπή των συντάξεων των άγαμων διαζευγμένων και θυγατέρων θανόντων συνταξιούχων που σύμφωνα με το νομοσχέδιο η ανώτατη μηνιαία σύνταξη τους θα ανέρχεται πλέον στα 720 ευρώ και εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 8.640 ευρώ.


Για το θέμα αυτό της περικοπής των συντάξεων των άγαμων και διαζευγμένων θυγατέρων υποστηρίχθηκε από ορισμένους δικαστές ότι η μείωση αυτή είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ενώ αντίθετα η πλειοψήφία των συμβούλων τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας και νομιμότητας της σχετικής ρύθμισης.


Αντίθετα, νόμιμες κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Ε.Σ. οι ρυθμίσεις που αφορούν τα συνταξιοδοτικά θέματα των βουλευτών.


Το νομοσχέδιο που κρίθηκε αντισυνταγματικό προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι οι συντάξεις ή το άθροισμα των συντάξεων: 1) από 1.000 έως και 1.500 ευρώ, μειώνονται κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ, 2) από 1.500,01 έως και 2.000 ευρώ, μειώνεται κατά 10% και το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ, 3) από 2.000,01 ευρώ και άνω μειώνεται κατά 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να μικρότερο των 1.800,01 ευρώ.


Για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης ή των συντάξεων όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί την 31.12.2012 μετά όμως την τυχόν παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης, της επιπλέον εισφοράς της παραγράφου 14 του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 και των τυχών μειώσεων που επιβλήθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011 και του άρθρου 1 του Ν. 4051/2012.


Επίσης, προβλέπεται ότι οι άγαμες και οι διαζευγμένες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου, από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα λαμβάνουν ανώτατη σύνταξη 720 ευρώ μηνιαίως, ενώ αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους σε περίπτωση που οι θυγατέρες αυτές έχουν και άλλα εισοδήματα τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 8.640 ευρώ ετησίως.


Παράλληλα, από 1.1.2013 το όριο συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1.1.2013 και μετά αυξάνεται κατά δύο χρόνια, δηλαδή ανέρχεται στο 67ο έτος της ηλικίας τους, ενώ το όριο ηλικίας του 60ού έτους ως προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων αυξάνεται από 1.1.2013 στο 65ο έτος.


Εξάλλου, από την 1.1.2013 το όριο ηλικίας για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αυξάνεται από το 60ό που είναι σήμερα στο 65ο έτος.


Τέλος, ως προς τους βουλευτές προβλέπει, μεταξύ των άλλων την κατάργηση της σύνταξης τους για «όσους αποκτήσουν για πρώτη φορά από εδώ και στο εξής την ιδιότητα του βουλευτή ή του αιρετού οργάνου των ΟΤΑ πρώτου βαθμού».


.








Διαβάστε Περισσότερα "Απόφαση – «βόμβα» του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Αντισυνταγματικές οι περικοπές "

Σοκ από τα μέτρα €19 δις ως το 2016


Διαβάστε τι λέει ΟΛΟ το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Επιπλέον περικοπές 4,6 δις. ευρώ για την περίοδο 2015- 2016, περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, ανεβάζοντας τα πρόσθετα μέτρα για την επόμενη τετραετία, σε 18,886 δις. ευρώ (από τα οποία, περίπου 9,4 δις. ευρώ θα...


 ληφθούν το 2013, και στη συντριπτική πλειονότητά τους- 6,064 δις. ευρώ- θα αφορούν σε νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων).

Το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο δημοσιοποιήθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών, είναι μεν ιδιαίτερα αισιόδοξο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας (μιλά για ανάπτυξη 3,5% το 2016), αλλά, παράλληλα, περιέχει ιδιαίτερα δυσοίωνες προβλέψεις για την ανεργία (ποσοστό 17,1% το 2016) και το δημόσιο χρέος (ποσοστό 220,4% του ΑΕΠ

το 2016- χωρίς μέτρα και 184,9% του ΑΕΠ- με τη λήψη των μέτρων). Ενώ, είναι πολύ φειδωλό με τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς προβλέπει έσοδα μόλις 9,515 δις. ευρώ την τετραετία 2013- 2016 και μεταθέτει τον χρονικό ορίζοντα και πέραν του 2020, προκειμένου να επιτευχθεί τελικά ο στόχος για έσοδα 50 δις. ευρώ.

Παράλληλα, μια από τις νέες «εκπλήξεις» που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο, είναι η «επιτροπεία» σε δήμους που συνεχίζουν να έχουν ελλείμματα, οι οποίοι θα υποχρεούνται να βρίσκουν τα έσοδα για την κάλυψη των δαπανών

πλην μισθοδοσίας, από την αύξηση των δημοτικών τελών και την επιβολή τοπικών φόρων!\

Θα δημιουργηθεί το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, που θα παρακολουθεί σε μηνιαία βάση την εκτέλεση του προϋπολογισμού τους. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν αποκλίσεις, ο δήμος θα υποχρεούται σε άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ενώ, εφόσον οι αποκλίσεις συνεχίζονται και μετά την πάροδο ενός τριμήνου, ο δήμος θα υπάγεται υποχρεωτικά (με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών) στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, με μερική απώλεια της διαχειριστικής αυτονομίας του, η οποία συνεπάγεται:


*Περιορισμό των δαπανών μόνον σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές

απολύτως μη ανελαστικές δαπάνες
*Υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού
*Αύξηση ιδίων εσόδων (τέλη, τοπικοί φόροι).

Στο ναδίρ οι επενδύσεις


Το Μεσοπρόθεσμο διατηρεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθιστώντας έτσι ουσιαστικά ανέφικτη την ενίσχυση των επενδύσεων από εθνικούς πόρους.


Έξι χρόνια ύφεση 25%


Η εξέλιξη των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, με βάση το βασικό σενάριο του Μεσοπρόθεσμου, έχει ως εξής: Το 2013, η οικονομία θα βρίσκεται, για 6η συνεχή χρονιά, σε ύφεση (προβλέπεται περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5%, από ύφεση 6,5% εφέτος). Το 2014, η οικονομία θα παραμείνει ουσιαστικά στάσιμη (αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,2%), ενώ το 2015 το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,5% και το 2016 κατά 3,5%. Η άνοδος του ΑΕΠ θα βασισθεί κυρίως στην άνοδο της ιδιωτικής κατανάλωσης, που θα αυξηθεί κατά 1,3% το 2015 και κατά 2,3% το 2016, από μείωση κατά 7,7% εφέτος, κατά 7% το 2013 και κατά 1,6% το 2014.


Οι επενδύσεις (δημόσιες και ιδιωτικές) θα περιορισθούν κατά 15% εφέτος και κατά 3,7% το 2013, ενώ εκτιμάται ανάκαμψη κατά 3% το 2014, κατά 7% το 2015 και κατά 10% το 2016. Οι δαπάνες του ΠΔΕ θα περιορισθούν σε 6,85 δις. ευρώ ανά έτος το 2012 και το 2013 και σε 6,7 δις. ευρώ ανά έτος το 2014, το 2015 και το 2016. Το επόμενο έτος και το 2014 προβλέπεται αρνητικός πληθωρισμός, όμως αυτός θα αρχίσει να αυξάνεται εκ νέου από το 2015 και προβλέπεται ότι θα αυξηθεί 1,1% το 2016.



Ανεργία 17,1% το 2016


Η ανεργία θα συνεχίσει να πλήττει καίρια, λόγω των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και της ύφεσης, τους πολίτες. Σε εθνικολογιστική βάση, προβλέπονται ποσοστά ανεργίας 22,4% εφέτος, 22,8% το 2013, 21,4%το 2014, 19,7% το 2015 και 17,1% το 2016.


Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί σε 7% του ΑΕΠ το 2013, σε 5,5% του ΑΕΠ το 2014, σε 3,8% του ΑΕΠ το 2014, σε 4,4% το 2015 και σε 3,2% του ΑΕΠ το 2016. Για το 2013, το Μεσοπρόθεσμο θέτει ως στόχο να υπάρξει μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ ο προϋπολογισμός, που κατατέθηκε στη Βουλή μόλις λίγη ώρα νωρίτερα, προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,4% του ΑΕΠ.


Χρέος 220% το 2016!


Η εξέλιξη του δημοσίου χρέους (χωρίς τα μέτρα) θα έχει ως εξής: 175,6% του ΑΕΠ εφέτος, 186,5% του ΑΕΠ το 2013, 195,5% του ΑΕΠ το 2014, 207,7% του ΑΕΠ το 2015 και 220,4% του ΑΕΠ το 2016. Με τη λήψη του πρόσθετων μέτρων, το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί σε 175,6% του ΑΕΠ εφέτος, σε 189,1% του ΑΕΠ το 2013, σε 191,6% του ΑΕΠ το 2014, σε 190,5% του ΑΕΠ το 2015 και σε 184,9% του ΑΕΠ το 2016.


Πρόσθετα μέτρα


Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, παρά τη διετή επιμήκυνση, είναι «εμπροσθοβαρές», καθώς μόνον για το 2013, τα πρόσθετα μέτρα θα ανέλθουν σε 9,374 δις. ευρώ, από τα συνολικά 14,244 δις. ευρώ για την τετραετία 2013- 2016. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο Μεσοπρόθεσμο, απαιτούνται, πέραν των παρεμβάσεων της περιόδου 2013- 2014, μέτρα (απροσδιόριστα ακόμη) ύψους 4,642 δις. ευρώ (1,877 δις. ευρώ για το 2015 και 2,765 δις. ευρώ για το 2016), προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό στα έτη 2015 και 2016.


Τα μέτρα (περικοπές δαπανών και αυξήσεις εσόδων) ύψους 14,244 δις. ευρώ που έχουν ήδη προσδιορισθεί για την επόμενη τετραετία, κατανέμονται σε 9,374 δις. ευρώ το 2013, σε 4,186 δις. ευρώ το 2014, σε 529 εκατ. ευρώ το 2015 και σε 155 εκατ. ευρώ το 2016.


Θα προέλθουν από:

*Αναδιάρθρωση δημόσιου τομέα (π.χ. μείωση κατά 25% των μη μισθολογικών δαπανών, μείωση επιχορήγησης για άγονες γραμμές, περικοπή ΠΔΕ, μείωση επιχορηγήσεων σε φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης), 719 εκατ. ευρώ

*Τοπική Αυτοδιοίκηση (π.χ. μείωση Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων), 210 εκατ. ευρώ


*Μισθολόγιο (π.χ. μειώσεις ειδικών μισθολογίων, νέο ενιαίο μισθολόγιο, κατάργηση δώρων, κατάργηση επιδομάτων, μείωση του αριθμού των συμβασιούχων κατά 10% επιπλέον του βασικού σεναρίου, νέου τύπου εργασιακή εφεδρεία), 1,497 δις. ευρώ


*Συντάξεις (π.χ. αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 έτη, μειώσεις συντάξεων από 1.000 ευρώ και άνω, μειώσεις εφάπαξ, κατάργηση δώρων, αύξηση εισφορών ασφαλισμένων ΟΓΑ), 5,475 δις. ευρώ


*Προνοιακά επιδόματα (π.χ. καταβολή ΕΚΑΣ- από 1/1/2014- μόνον σε αυτούς που υπερβαίνουν τα 65 έτη, μειώσεις οικογενειακών επιδομάτων, περικοπές σε ειδικά επιδόματα ανεργίας), 307 εκατ. ευρώ


*Υγειονομική περίθαλψη (π.χ. περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη των ταμείων, αύξηση συνεισφοράς ασφαλισμένων, μείωση λειτουργικών δαπανών νοσοκομείων), 1,113 δις. ευρώ


*Υπουργείο Άμυνας (π.χ. κλείσιμο ή εμπορική αξιοποίηση στρατοπέδων, ακύρωση νέων εξοπλιστικών συμβάσεων, μείωση των νεοεισερχομένων στις στρατιωτικές ακαδημίες), 406 εκατ. ευρώ


*Εκπαίδευση (π.χ. συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ, μείωση επιχορηγήσεων σε αθλητισμό και πολιτισμό), 133 εκατ. ευρώ


*ΔΕΚΟ (π.χ. ένταξη των ΔΕΚΟ στο ενιαίο μισθολόγιο, αύξηση τιμολογίων- εισιτηρίων), 495 δις. ευρώ


*Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα (π.χ. κατάργηση φοροαπαλλαγών, νέα αύξηση της φορολογίας στον καπνό, αύξηση στον φόρο στους τόκους των καταθέσεων σε 15% από 10%, μείωση των επιστροφών φόρων στους αγρότες,

περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, τέλος καπνιζόντων για χώρους διασκέδασης και εστίασης), 3,89 δις. ευρώ.

9,5 δισ. αποκρατικοποιήσεις


Σε μόλις 9,515 δις. ευρώ προβλέπονται τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις την περίοδο 2013- 2016, ενώ ο στόχος των 50 δις. ευρώ παραπέμπεται να υλοποιηθεί για μετά το 2020 (χωρίς να προσδιορίζεται επακριβώς χρονικά). Ενώ, το ΤΑΙΠΕΔ θα αναλάβει το πλήρες ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των εμπορικά βιώσιμων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, καθώς θα μεταφέρονται στο Ταμείο 250 ακίνητα ανά τρίμηνο, με αφετηρία το α΄ τρίμηνο 2013.


Ανά έτος, τα προβλεπόμενα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, έχουν ως εξής:


-Το 2013 (ΟΠΑΠ- πώληση 35%- 35.000 παιγνιομηχανήματα, κρατικά λαχεία, IBC- εξόφληση, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, Κασσιώπη, Πώληση- επαναμίσθωση 28 κτιρίων, ΕΛΠΕ, Αστέρας Βουλιαγμένης, ΛΑΡΚΟ, Αφάντου, περιφερειακά αεροδρόμια, ΕΛΤΑ, Αποθηκευτικός χώρος «Νότια Καβάλα»), 2,586 δις. ευρώ


-Το 2014 (κρατικά λαχεία- απόδοση δικαιωμάτων, πώληση ΕΥΑΘ, παραχώρηση Εγνατίας οδού, πώληση ΕΥΔΑΠ, αξιοποίηση Ελληνικού, παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων, αξιοποίηση ΟΛΠ- ΟΛΘ- περιφερειακών λιμένων, αξιοποίηση Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, πώληση 17% της ΔΕΗ, αξιοποίηση μαρίνων, πώληση δικαιωμάτων ψηφιακού μερίσματος), 2,347 δις. ευρώ


-Το 2015 (κρατικά λαχεία- απόδοση δικαιωμάτων, παραχώρηση Εγνατίας οδού, αξιοποίηση Ελληνικού, παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων, αξιοποίηση ΟΛΠ- ΟΛΘ- περιφερειακών λιμένων, αξιοποίηση Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, αξιοποίηση μαρίνων, αξιοποίηση αδειών κινητής τηλεφωνίας), 1,141 δις. ευρώ


-Το 2016 (κρατικά λαχεία- απόδοση δικαιωμάτων, παραχώρηση Εγνατίας οδού, αξιοποίηση Ελληνικού, παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων, αξιοποίηση ΟΛΠ- ΟΛΘ- περιφερειακών λιμένων, αξιοποίηση Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, αξιοποίηση μαρίνων, αξιοποίηση αδειών κινητής τηλεφωνίας, διάθεση μετοχών από ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών), 3,441 δις. ευρώ.\


Δημόσιο - ΟΤΑ


Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, την επόμενη τετραετία, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας (υπουργεία, περιφέρειες, δήμοι, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, νομικά πρόσωπα, ΔΕΚΟ), θα μειωθεί σε προσωπικό κατά 80.905 άτομα. Καθώς, θα αποχωρήσουν 96.139 υπηρετούντες και θα προσληφθούν μόνον 15.234 άτομα.


Διαβάστε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα


 
 
 
 
 
 
 
 
ΒΗΜΑonline
Διαβάστε Περισσότερα "Σοκ από τα μέτρα €19 δις ως το 2016 "

H Νέα Υόρκη παλεύει με το χάος ...


Τεσσερις ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι από τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει αρχίσει το επίπονο έργο της αποκατάστασης των ζημιών...
Ακόμη και σήμερα πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης είναι αποκομμένες από το δίκτυο ηλεκτροδότησης και όλοι κάνουν λόγο για το ισχυρότερο πλήγμα που έχει δεχθεί η αμερικανική μητρόπολη από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Η Νέα Υόρκη θα αργήσει να επιστρέψει στη ομαλότητα. 
Και με αυτή την πραγματικότητα καλούνται να συμφιλιωθούν οι κάτοικοι κυρίως των υποβαθμισμένων και «μεσαίων» περιοχών της πόλης.
 «Στην περιοχή μας, στο Lower East Side δεν έχουμε φως. Δεν έχουμε ρεύμα. Τίποτε δεν έχουμε πια», διηγείται μια κάτοικος.
 
Και την μοίρα αυτή τη μοιράζεται με πολλούς. Το δημόσιο δίκτυο μεταφορών έχει καταρρεύσει. Δεν λειτουργεί ούτε το μετρό, ούτε ο προαστιακός. Μόνο κάποια λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια και για αυτά απαιτείται υπομονή. 
 
Μερικές φορές θα πρέπει να περιμένει κανείς πάνω από τρεις ώρες, ενώ το δρομολόγιο εκτελείται με απίστευτα χαμηλή ταχύτητα, όπως διηγείται μια φοιτήτρια: «Χρειαστήκαμε 45 λεπτά για να προχωρήσουμε επτά τετράγωνα, ούτε 500 μέτρα. Με τα πόδια θα φτάναμε πιο γρήγορα».

Τουλάχιστον τρεις επιβάτες σε κάθε αυτοκίνητο


Πράγματι, πολλοί προτιμούν να διανύουν με τα πόδια ακόμη και μεγάλες αποστάσεις. Οι περισσότεροι, ωστόσο, προτιμούν το αυτοκίνητο τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης. 
 
Η κατάσταση αυτή ανάγκασε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ να λάβει μέτρα έτσι ώστε να περιοριστεί η κίνηση στις 7 κομβικές γέφυρες της Νέας Υόρκης. «Από σήμερα το πρωί στις 6 μέχρι τα μεσάνυχτα θα πρέπει κάθε αυτοκίνητο να έχει τουλάχιστον τρεις επιβάτες για να έχει το δικαίωμα να περάσει από τις γέφυρες που οδηγούν στο Μανχάταν», επισήμανε ο δήμαρχος.

Από σήμερα θα αρχίσει να λειτουργεί και ένα μέρος του μετρό σε κάποιες περιοχές. Και αυτό αναμένεται να ανακουφίσει εκατομμύρια κατοίκους. 
Την ίδια ώρα το Νιου Τσέρσεϊ παλεύει με τα δικά του προβλήματα. 
Η κακοκαιρία προκάλεσε την καταστροφή μιας δεξαμενής στο διυλιστήριο της περιοχής με αποτέλεσμα να χυθούν ένα εκατομμύριο λίτρα πετρελαίου στη θάλασσα.

 
 
 
 
 
 
 
 
Deutsche Welle
Διαβάστε Περισσότερα "H Νέα Υόρκη παλεύει με το χάος ..."

«Στάζουν αίμα » ο προϋπολογισμός του 2013 και τα νέα μέτρα


«Σε οικονομική και κοινωνική έρημο μετατρέπουν τη χώρα ο άγρια ταξικός, προϋπολογισμός του 2013 και το νέο πακέτο μέτρων , τα οποία δεν πρέπει να περάσουν», τονίζει σε ανακοίνωσή του...

ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει, « βιάζουν τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των πολιτών και αφαιρούν την ελπίδα από το λαό», υπογραμμίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, χωρίς φάρμακα και δημόσια περίθαλψη, χωρίς σχολεία και πανεπιστήμια, χωρίς μέλλον, με ατελείωτες στρατιές ανέργων, αυτοχείρων και απελπισμένων.


Τα μέτρα «στάζουν αίμα» τονίζει η ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι η συγκυβέρνηση σε «αγαστή συνεργασία» με την τρόικα ετοιμάζεται να δώσει το «τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική κοινωνία».


Καλεί τέλος τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια και στη 48ωρη γενική απεργία, που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 6 και 7 Νοεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα "«Στάζουν αίμα » ο προϋπολογισμός του 2013 και τα νέα μέτρα "

Ευρυτανία:Αυτοκτονία - 24χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του




Πριν από 10 χρόνια είχε αυτοκτονήσει κι ο πατέρας του

Συνέβη τα ξημερώματα στη Χελιδώνα Ευρυτανίας. 
Ο 24χρονος αυτόχειρας, φοιτητής θεολογίας από την Αθήνα, είχε πάει στο χωριό του πατέρα του για 10 ημέρες, για να ξεκουραστεί, όπως έλεγε.

Δυστυχώς τα ξημερώματα πήρε το δίκαννο, το έβαλε ανάμεσα στα πόδια και αυτοπυροβολήθηκε. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport δεν άφησε κάποιο σημείωμα.

Οι κάτοικοι στη Χελιδώνα, αλλά και όσοι γνώριζαν το παρελθόν της οικογένειας είναι συγκλονισμένοι, αφού πριν από 10 χρόνια με τον ίδιο τρόπο είχε αυτοκτονήσει ο πατέρας του.

 
Μάλιστα οι συγχωριανοί του λένε ότι ο ίδιος στο παρελθόν είχε πει, "ότι εγώ θα πάω όπως ο πατέρας μου"
Διαβάστε Περισσότερα "Ευρυτανία:Αυτοκτονία - 24χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του "

Λίστα – φωτιά: Δείτε πόσα παίρνουν τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός εξαθλιώνεται!!


Τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές του διοικητή, των υποδιοικητών της ΤτΕ και των τριών μελών του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής απέστειλε στη Βουλή, η Τράπεζα της Ελλάδος προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Να σημειωθεί ότι στις 18 Σεπτεμβρίου ο Προβόπουλος ανακοίνωσε την περαιτέρω μείωση του μισθού του στο 30%, ενώ συνολικά από το 2009 έχει υποστεί μειώσεις που φτάνουν στο 50%.


Όπως ειδικότερα προκύπτει, οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές έχουν ως εξής:


* Γεώργιος Προβόπουλος, διοικητής: 7.615,92 ευρώ

 
* Ελένη Δενδρινού-Λουρή, υποδιοικητής (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα και έτσι "παίρνει στο χέρι" περισσότερα από τον ίδιο τον διοικητή): 8.148,12 ευρώ
 
* Ιωάννης Παπαδάκης, υποδιοικητής: 7.373,64 ευρώ
 
* Χαράλαμπος Σταματόπουλος: 4.596,91 ευρώ
 
* Γεώργιος Οικονόμου (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα): 5.944,26 ευρώ
 
* Ηλίας Πλασκοβίτης (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα): 6.765,87 ευρώ


Στο έγγραφο διευκρινίζεται επίσης ότι τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας δεν λαμβάνουν, σύμφωνα με ρητή πρόβλεψη του Καταστατικού, αμοιβή για τη συμμετοχή τους στο Γενικό Συμβούλιο, αλλά μόνον μηνιαία αποζημίωση, η οποία ορίστηκε το 2002 στο ποσό των 256,88 ευρώ, μετά την αφαίρεση του φόρου, και έκτοτε δεν έχει μεταβληθεί.









Διαβάστε Περισσότερα "Λίστα – φωτιά: Δείτε πόσα παίρνουν τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός εξαθλιώνεται!! "

Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης


Αθωωτική ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη...
 
καθώς πριν από λίγο το Δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του.
 
 
«Την αποφαση την ... ξέρετε. 
Η απόφαση βγήκε μέσα απο τις εξελίξεις. 
Ήταν απελευθέρωση της δημοσιογραφίας. 
 
Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια πολύ σοβαρη νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους, ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της δίκης ο δημοσιογράφος ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε τόσο τα ξένα μίντια για τη συμπαράσταση όσο και πολλούς έλληνες δημοσιογράφους.








Διαβάστε Περισσότερα "Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης "

Δύο κρούσματα ψώρας στην αστυνομική Σχολή Αμυγδαλέζας





Τουλάχιστον δύο κρούσματα ψώρας σε δόκιμους αστυνομικούς της σχολής στην Αμυγδαλέζα, ανακάλυψαν οι υγειονομικές αρχές. 
 
Οι νεαροί δόκιμοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι πολλά και πολιτικά. 
Δίπλα στο κτίριο της Σχολής λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες το στρατόπεδο συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών. 
 
Πολλοί είπαν ότι είναι αναγκαία τα κέντρα φιλοξενίας και ίσως έχουν δίκιο. 
 
Πληρούν όμως όλες τις προδιαγραφές; 
 
Γίνονται υγειονομικοί έλεγχοι των μεταναστών που μπαίνουν στο κέντρο; 
Γίνεται συχνή καθαριότητα ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με διάφορες λοιμώξεις; 
Και πόσο προστατεύονται οι δόκιμοι αστυνομικοί;
 
Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για την υγειονομική βόμβα των παράνομων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. 
Τι έγινε λοιπόν; 
Μεταφέρουμε τις ασθένειες στην Αμυγδαλέζα; 
Αυτό κάνουμε;
 
Κάποιοι θα πρέπει να απαντήσουν στα ερωτήματα. 
Καλά είναι τα κέντρα αν βοηθούν στην αποσυμφόρηση του κέντρου από το χάος με τους μετανάστες αλλά δε μπορεί να κινδυνεύουν άνθρωποι κάπου αλλού. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kourdistoportocali.
Διαβάστε Περισσότερα "Δύο κρούσματα ψώρας στην αστυνομική Σχολή Αμυγδαλέζας "

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς: Διαπραγμάτευση ΤΕΛΟΣ. Βενιζέλος: Αυτό είναι υπονόμευση.

  • Αιφνίδια όξυνση στο κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων
  • Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με την Τρόικα
  • Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανεπίσημα έκανε λόγο για «απρέπεια και υπονόμευση»

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό.

Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. 

Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου. Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή...

Εφ’ όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Και θα βγει από την κρίση.

Πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.

Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο…

Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος.

Και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη. Από οικονομική άποψη και - ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη.

Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν.

Κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά».







Τη δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σχολίασε με παρέμβασή του στην συνεδρίαση της ΚΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ...

«H εισαγωγική μου ομιλία ήταν σαφής. Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και υπεύθυνη και εμπεριέχει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις.

Όταν το ΠΑΣΟΚ τηρεί αυτή τη στάση, μία εσπευσμένη ανακοίνωση του τύπου «η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε να κάνει, προχωράει και όποιος θέλει ακολουθεί» και μάλιστα την ώρα που συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και αρχίζει η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, είναι το λιγότερο ατυχής.

Όταν εμείς γυρίζαμε κάποιοι άλλοι πήγαιναν στα θέματα της εθνικής ευθύνης και της διαχείρισης της κρίσης. Ας προσέχουν συνεπώς στο πως χειρίζονται τα θέματα τώρα που όλα είναι εξαιρετικά λεπτά.

Όταν άρα ο κ. Σαμαράς ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό, εννοεί προφανώς ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στο επίπεδο της τρόικας.

Είναι, όμως, προφανές:

- Πρώτον, ότι όσα σχετίζονται με την εσωτερική ισορροπία των δημοσιονομικών μέτρων, εξαρτώνται από σειρά κρίσιμων ειδικών ρυθμίσεων που θα αποσαφηνιστούν στον εφαρμοστικό νόμο. Μέχρι την ψήφιση των ρυθμίσεων αυτών στην Ολομέλεια της Βουλής, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης χωρίς να αλλάζει ο δημοσιονομικός στόχος.

- Δεύτερον, ότι τα μέγιστα θέματα της επιμήκυνσης, της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και των κοινωνικών και αναπτυξιακών αντίβαρων θα κριθούν μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, στις 12/11 σε πολιτικό επίπεδο, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμικούς της εταίρους, δηλαδή τα κράτη-μέλη, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνεπώς το κρίσιμο πολιτικό στάδιο της διαπραγμάτευσης όχι μόνον δεν τελείωσε αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καλούμε την κυβέρνηση να βάλει τα δυνατά της, να αξιοποιήσει όλες τις εθνικές δυνάμεις, να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.



Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ λέμε εμείς.
Διαβάστε Περισσότερα "Σαμαράς: Διαπραγμάτευση ΤΕΛΟΣ. Βενιζέλος: Αυτό είναι υπονόμευση. "

Η Ελλάδα γίνεται όντως προτεκτοράτο


 
Υποβαθμίστηκε μέσα στη δίνη των γεγονότων το εφιαλτικό περιεχόμενο του ανεπίσημου εγγράφου (non paper) του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας...,
 
το οποίο αποκαλύπτει με ανατριχιαστικό τρόπο πως θέλει το Βερολίνο να μετατρέψει την Ελλάδα πραγματικά στο αθλιέστερο προτεκτοράτο.

Το σημείωμα αυτό έδωσε ως γνωστόν στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Εγινε μόνο μια άνευρη, σύντομη συζήτηση γύρω από τη γερμανική απαίτηση να διαχειρίζονται οι...
 
δανειστές (!) τον λογαριασμό που θα πηγαίνουν τα δάνεια της ΕΕ προς την Ελλάδα και στη συνέχεια το θέμα του εγγράφου αποσύρθηκε από την επικαιρότητα. 
 
Αποσιωπήθηκαν έτσι σοβαρότατα ζητήματα που θέτει επί τάπητος το ανεπίσημο αυτό χαρτί. 
Οχι μόνο οικονομικά και δημοσιονομικά, αλλά και ζητήματα κατάλυσης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και άλωσης του ελληνικού κρατικού μηχανισμού από ανθρώπους των ξένων επικυρίαρχων της πατρίδας μας.

Οι Γερμανοί δεν κρύβονται. Διακηρύσσουν με σαφήνεια τις απαιτήσεις τους για τη διοίκηση του ελληνικού κράτους. «Εντονότερη, υποχρεωτική χρησιμοποίηση τεχνικής βοήθειας από το εξωτερικό» αναφέρουν ρητά: 
 
Η λέξη «υποχρεωτική» χρησιμοποίηση ξένων προκαλεί αίσθημα γροθιάς στο στομάχι οποιουδήποτε Ελληνα το διαβάζει. 
 
Εύλογο το ερώτημα: 
 
Σε ποιους τομείς θέλει το Βερολίνο να τοποθετήσει -«υποχρεωτικά», μην το ξεχνάμε!- αυτούς τους ξένους; 
Το έγγραφο είναι σαφές. 
 
Μεταξύ άλλων, όπως επισημαίνει, στη «συλλογή των φόρων, στη...
 
μείωση της διαφθοράς, στη στατιστική, στις αναπτυξιακές επενδυτικές στρατηγικές, στη χρησιμοποίηση διαρθρωτικών πόρων, στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων». 
 
Με άλλα λόγια, παντού! Ολη η οικονομία της Ελλάδας οι Γερμανοί θέλουν να περάσει στα χέρια και στον έλεγχο των ξένων επικυρίαρχων.

Εξηγούν και πώς θα γίνει αυτό - μέσω της Ομάδας Δράσης του Γερμανού «γκαουλάιτερ», του κατοχικού διοικητή της χώρας μας, Χορστ Ράιχενμπαχ: 
 
«Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι αρμοδιότητες της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα πρέπει να αυξηθούν έτσι ώστε η Ομάδα Δράσης να είναι υπεύθυνη, σε σύνδεση με τις ελληνικές αρχές, για τον προσδιορισμό θέσεων - κλειδιά μέσα στην ελληνική διοίκηση για τη δέουσα εκτέλεση και τον έλεγχο του προγράμματος προσαρμογής, ειδικά σε ό,τι αφορά τις χρηματοοικονομικές ροές (έξοδα και έσοδα)». 
 
Προσέξτε και πάλι, η Ομάδα Δράσης του «γκαουλάιτερ» είναι «υπεύθυνη» να προσδιορίσει τις θέσεις - κλειδιά, όχι η ελληνική κυβέρνηση! Στην υλοποίηση αυτού του έργου η Ομάδα Δράσης θα βρίσκεται σε απλή «σύνδεση» με τις ελληνικές αρχές, δεν θα συναποφασίζουν.

Και τι θα κάνει η Ομάδα Δράσης αφού προσδιορίσει τις θέσεις - κλειδιά του ελληνικού κρατικού μηχανισμού; 
 
Θα είναι υπεύθυνη, λέει το έγγραφο των Γερμανών, να «στρατολογεί και να στέλνει Ευρωπαίους ειδικούς ή Ελληνες δημόσιους υπαλλήλους (στους οποίους θα χορηγείται το ίδιο στάτους με τους Ευρωπαίους ειδικούς για να περιορίζεται η εξάρτησή τους από την πολιτική εξουσία) σε εκείνες τις θέσεις - κλειδιά που αφορούν τη συμμόρφωση με το πρόγραμμα της τρόικας, σε αντικατάσταση Ελλήνων αξιωματούχων»!!!

Δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει στα μάτια του! 
Ο Ράιχενμπαχ «θα στρατολογεί και θα στέλνει Ευρωπαίους ειδικούς... σε αντικατάσταση Ελλήνων αξιωματούχων»!

Είναι πραγματικά αδιανόητο να τολμάει μια χώρα να απαιτεί από μια άλλη τέτοια, όχι απλώς ταπεινωτικά, αλλά κυριολεκτικά εξευτελιστικά πράγματα. 
 
Αυτές είναι τελεσιγραφικές απαιτήσεις κατακτητή από υπόδουλη χώρα! 
Φρικτές αναμνήσεις δε ξυπνάει η αναφορά σε Ελληνες δημόσιους υπαλλήλους που θα επιλέξει η Ομάδα Δράσης και θα τους θέσει υπό την προστασία των ξένων επικυρίαρχων προκειμένου να εκτελούν τις εντολές της τρόικας! 
 
Τι να πει κανείς; 
 
Μόνο μια απέραντη θλίψη μπορεί να αισθανθεί, συνειδητοποιώντας πώς κατάντησαν την Ελλάδα διεθνώς οι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαβάστε Περισσότερα "Η Ελλάδα γίνεται όντως προτεκτοράτο"

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΑ Χ.Α: Αλβανός ΥΠΕΞ: «Συμφωνήσαμε με τον Δ. Αβραμόπουλο να τους παρακολουθούμε»!

Σε μια  πρωτοφανή συμφωνία στα πολιτικά αλλά και διεθνή δεδομένα κατά ελληνικού κόμματος και μάλιστα του κοινοβουλίου ήρθαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Έντμοντ Παναρίτι.

Όπως ανακοίνωσε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών στην αλβανική εφημερίδα   «Gazeta Start»  η συμφωνία μεταξύ των δύο υπουργών αφορά τον «περιορισμό της δράσης της «Χρυσής Αυγής» σε Ελλάδα και Αλβανία»!

Πιο συγκεκριμένα και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας, Έ.  Παναρίτι η χώρα του ήρθε σε συμφωνία σήμερα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλο προκειμένου να περιορίσουν από κοινού τη δράση της «Χρυσής Αυγής» σε Ελλάδα και Αλβανία.

Ο Ε. Παναρίτι όμως προχώρησε και σε άλλες δηλώσεις για την Ελλάδα, δηλώσεις οι οποίες  ουσιαστικά απευθύνονται σε χώρα «προτεκτοράτο»:

Πιο συγκεκριμένα ο Ε. Παναρίτι δήλωσε  στην «Gazeta Start»   ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει  στο μέλλον την είσοδο στο έδαφος της Αλβανίας ελληνικών εξτρεμιστικών  σχηματισμών!

Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις  Ελλήνων στην Κλεισούρα και τις Βουλιαράτες που πραγματοποιήθηκαν με την ευκαιρία της 28ης Οκτωβρίου, προς τιμή των πεσόντων στρατιωτών , ο Παναρίτι δήλωσε ότι  

«τέτοιες  φασιστικές πορείες δεν θα επιτραπούν στην Αλβανία . Επίσης τέτοιες τελετές  μπορούν να γίνονται και στην Ελλάδα(!) και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για γίνονται επιδρομές μέσα στο αλβανικό έδαφος και πολύ περισσότερο χωρίς ενημέρωση από τις αρχές της γειτονικής χώρας και αυτό είναι μια ασέβεια».

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχα  στην Ελλάδα (σ.σ. 3 Οκτωβρίου) , είχα δηλώσει  ξεκάθαρα και με έμφαση στον  έλληνα ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλο , και συμφώνησε και ο ίδιος ότι  τόσο η αλβανική κυβέρνηση όσο και η ελληνική θα  καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελέγχονται  αυτοί οι σχηματισμοί, με ακραίους, φασιστικούς και εθνικιστικούς προσανατολισμούς που σκοπό έχουν να διαταράξουν τις σχέσεις μας».

Προφανώς ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών ξεχνά ότι δεν πρόκειται για "μηχανισμούς"  αλλά για ένα πολιτικό κόμμα που επελέγει να εκπροσωπεί ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά εάν αυτό δεν του το θύμισε ο Έλληνας υπουργός, γιατί να το θυμηθεί ο ίδιος;

 Και ο Αλβανός υπουργός κατέληξε:

«Θεωρώ απολύτως αδικαιολόγητες  την ανάληψη τέτοιων εκδηλώσεων που υπενθυμίζουν άλλες εποχές παρόμοιες με εκείνες των χρόνων του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου όπως  « Η Μεγάλη φασιστική πορεία προς τη Ρώμη» ( του Μουσολίνι) κλπ. Επειδή κατά κανόνα είναι περιττές. Τέτοια γεγονότα είναι φυσικό και αρκετά λογικό  να προκαλούν αντιδράσεις».
«Κάνω έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να προβαίνει σε μεγαλύτερο και πιο λεπτομερή  έλεγχο των εξτρεμιστικών ομάδων και κάθε κίνηση τους  πρέπει να κοινοποιείται στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας. Τα ζητήματα που εκκρεμούν δεν μπορούν να επιλυθούν σε κλίμα έντασης», δήλωσε ο υπουργός Έντμοντ Παναρίτι.

Οι πραγματικά εξοργιστικές αλλά και προκλητικές αυτές  δηλώσεις του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών ο οποίος πρακτικά διατάσει το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ως να είναι υφιστάμενοί του να προβαίνει σε έλεγχο  ενός νόμιμου ελληνικού πολιτικού κόμματος και μάλιστα ο αναιδέστατος αυτός τύπος απαιτεί να ενημερώνεται και το υπουργείο του από το αντίστοιχο ελληνικό σε κάθε περίπτωση!

Και όλα αυτά πότε; 

Δύο ημέρες αφού η ελληνική αποστολή μες επικεφαλής τον Έλληνα πρεσβευτή στην Αλβανία Νικόλαου Πάζιου πετροβολήθηκε από Αλβανούς καθοδόν προς τις εκδηλώσεις σε  Κλεισούρα της Πρεμετή ! Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή συμμετείχε όπως και άλλα ελληνικά κόμματα (βλ. ΣΥΡΙΖΑ) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Βουλιαράτι στην περιοχή που το Αλβανικό κράτος αναγνωρίζει ως ελληνική εθνική μειονοτική περιοχή, παρουσία υπουργών της Αλβανικής κυβέρνησης καθώς και Ελλήνων αξιωματούχων.

Η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε η Χρυσή Αυγή διοργανώθηκε από το ελληνικό προξενείο του Αργυροκάστρου και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα η διαμαρτυρία από τις Αλβανικές αρχές για την παρουσία της Χρυσής Αυγής, ή κάποια συμπλοκή των 12 μελών της αντιπροσωπείας της Χρυσής Αυγής με τους ακραίους Αλβανούς εθνικιστές του κόμματος της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας.     

Αναμφίβολα το ελληνικό ΥΠΕΞ οφείλει να παράσχει το τάχιστο εξηγήσεις για την απαράδεκτη αυτή συμφωνία στην οποία ήρθε, σύμφωνα  με τα λεγόμενα του Αλβανού υπουργού.











defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα "ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΑ Χ.Α: Αλβανός ΥΠΕΞ: «Συμφωνήσαμε με τον Δ. Αβραμόπουλο να τους παρακολουθούμε»! "

Δημοφιλείς αναρτήσεις