" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τα ημερολόγια του Άκη ανοίγουν τον οχετό του μαύρου πολιτικού χρήματος


Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα ημερολόγια του Άκη Τσοχατζόπουλου [εικόνες]

Τους ασκούς του Αιόλου για την διακίνηση του μαύρου πολιτικού χρήματος, ανοίγουν τα σημειώματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ασκηθούν και νέες ποινικές διώξεις για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα TOR M1 και τα υποβρύχια.
 
Στο ημερολόγιο του πρώην υπουργού, φαίνεται να απευθύνεται σε κάποιο πρόσωπο με το οποίο συμφώνησε την Πρωτοχρονιά του 2010 να τον βοηθήσει να στείλει σταδιακά στο εξωτερικό το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
 
Σε κάποιο σημείο αναφέρεται χαρακτηριστικά 
 
«Θέλω να γνωρίζεις να καταλάβεις ότι αν δεν φέρω λεφτά τώρα σε όλους αυτούς επειδή είμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση όλοι μας θα ξεσπάσει θύελλα εναντίον μου και εναντίον σου».  
 
Επίσης, σε άλλο σημείο αναφέρει σε άγνωστο πρόσωπο: «Φέρε άμεσα χρήματα»...
 


 
 
Στα ημερολόγια του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης καταγράφονται συναντήσεις του με πρόσωπα από πολλούς χώρους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, νομικούς και επιχειρηματίες. 
 
Οι ανακριτές θα κρίνουν αν κάποια από τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να κληθούν να διευκρινίσουν τους λόγους των συναντήσεων τους με τον κ. Τσοχατζόπουλο.
 
Μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της υπόθεσης φέρεται να αποτελούν οι σημειώσεις του πρώην υπουργού και ειδικά κάποιες στις οποίες αναφέρεται σε πρόσωπο το οποίο του οφείλει χρήματα.
 
Στο τμήμα των σημειώσεων αυτών, χειρόγραφες, σε λευκές σελίδες, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε πρώην συνεργάτη του, προς τον οποίο γράφει «Ρε Γιάννη», ο οποίος δεν του παραδίδει τις «συμφωνημένες επιστροφές» των ετών 2009 , 2010 και 2011 , ύψους 900 χιλιάδων ευρώ.
 
Μάλιστα αναφερόμενος στον «Γιάννη» εξηγεί πως το ποσό ήταν 1 εκατομμύριο «που συμφωνήθηκε και αποδέχθηκα επίσημα από τους ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΟΥ» και από το οποίο πήρε μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ.
 
Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε χρήματα από «επιτυχή» συνεργασία που είχε με το πρόσωπο αυτό τα έτη 1997-1998 και 1998-2000, ενώ κάπου προσθέτει και την 4ετία 2000-2004 και σημειώνει: 
 
" Πριν δύο χρόνια σου πρότεινα , αποδέσμευση και εκκαθάριση της παλιάς μας συνεργασίας -σσ αναφέρει τα έτη- και αρνήθηκες έμπρακτα να το προχωρήσεις. Η μη επιστροφή από το 2010, παρά τις υποσχέσεις σου και τις συμφωνίες των 900 χιλιάδων ευρώ, που εγκρίθηκαν από τους δικούς σου, αρχές 2010, ήταν η μεγαλύτερη ζημιά για εμένα. Με ζημίωσες σχεδιασμένα, γιατί κάθε μήνα κάλυπτα τα «υποσχόμενα» από το απόθεμα μου».
 
Σε άλλο σημείο ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει, απευθυνόμενος και πάλι στον άλλοτε συνεργάτη του: «Εδώ και μήνες υπόσχεσαι ότι θα με περιμένουν αποστολές στο ένα και στο άλλο σημείο του κόσμου. Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία, Ελβετία». Δίπλα σε αυτήν τη φράση υπάρχει σημείωση που αναφέρει «10 ε» και ακριβώς πιο κάτω συνεχίζει:
 
«Ξέρουμε και οι δυο μας, τι χρήματα και από που στείλαμε με σένα έξω. Μου έλεγες ότι οι άνθρωποι έξω, που αυτοί έβαλαν τις υπογραφές τους, εύχονται να τελειώσουν γρήγορα οι εμπλοκές με την Δικαιοσύνη και να έρθουμε να τα πάρουμε, να τους απαλλάξουμε».
 
Σε ένα σημαντικό επίσης σημείο των σημειώσεων του πρώην υπουργού που αφορούν τον πρώην συνεργάτη του γίνεται αναφορά σε «μεσολαβητή» που βρήκε: «Φρόντισα -γράφει- επίσης να υπάρξει σοβαρός και ισχυρός «μεσολαβητής» να μας στηρίξει με παρεμβάσεις του και στην Δικαιοσύνη και στις αναγκαίες λειτουργίες υλοποίησης κοινών επιλογών μας».
 
Για το ΠΑΣΟΚ, σε κάποιες σημειώσεις του ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε «διαρκή υπονόμευση» από το 2004 έως το 2007.
 
Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η αποκωδικοποίηση των σημειώσεων του πρώην υπουργού θα φέρει ενώπιον του ανακριτή νέα πρόσωπα με την ιδιότητα του κατηγορούμενου για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ενώ ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο απαγγελίας και άλλων αδικημάτων.
 
 
 
 
 
 
 
 http://permisospress.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις