" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Καταγγελία για αρχαοκαπηλία και ιεροσυλία στο Λιθοχώρι Ευρυτανίας

Εδώ και λίγες ημέρες δεχτήκαμε επώνυμη καταγγελία από έναν συμπατριώτη μας απο το Λιθοχώρι,που δεν χρειάζεται την στιγμή αυτή να αναφέρουμε το όνομά του,με την οποία μας αναφέρει ότι ιερόσυλοι αρχαιοκάπηλοι διέρρηξαν παράνομα  παλαιό σπήλαιο στο Λιθοχωρι Ευρυτανιας εδώ και ένα μήνα
με "λεία"εκατοντάδες πεντολιρα,γρόσια,φλουριά,αλλά και πολλά ιερά σκεύη.
Σύμφωνα με τον καταγγέλλων,έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές του τόπου χωρίς όμως να έχουν πράξει τα νόμιμα μέχρι στιγμής.
Επίσης αναφέρει 'οτι  πρόκειται για την "αποθήκη του Κατσαντώνη" που ετοιμαζόταν για την επίσημη επανάσταση  και 'οτι το 1823 ο πασσας της Σκονδρας έκαψε το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στα Λεπιανα Ευρυτανίας λίγο πριν ο ηγούμενος έδωσε την περιουσία του μοναστηριού στον Καρασκαϊκη ο οποίος την έκρυψε στο σπήλαιο που έκρυβε ο Κατσαντώνης θησαυρό για την επανάσταση του 1821!!
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον διοικητή της Ασφάλειας Καρπενησίου  κ.Χ.Μουτσώκο μας τόνισε ότι έχουν ενημερωθεί για την επώνυμη καταγγελία και ότι θα πράξουν τα νόμιμα με επιτόπου έρευνα του ιδίου στο σημείο που υποδεικνύεται.Τις ίδιες ημέρες πάντως στο Αγρίνιο συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι,ένας άνδρας και τρείς γυναίκες ,με παρόμοια σκέυη και νομίσματα.Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει σχέση με το Λιθοχώρι  αλλά καλό είναι να ελεγθεί απο τις αρχές.
Πράγματι μεγάλο πρόβλημα η αρχαιοκαπηλία και η ιεροσυλία στην Ευρυτανία που δίνει και ..παίρνει...με πολλοί κόσμο να είναι αγανακτισμένος και τις  αρμόδιες Αρχές του Υπουργείου Πολιτισμού να είναι αμέτοχες χωρίς να υποδεικνύουν σε κάθε μέρος,σε κάθε χωριό,τους αρχαιολογικούς χώρους ώστε και οι ίδιοι οι κάτοικοι να τους προστατεύουν.
Απο την άλλη με πολλούς απο εμάς πολλά να βλέπουμε αλλά λίγα να λέμε γιατί απλά  ελπίζουμε ότι ο επόμενος τυχερός με το φτυάρι θα είμαστε εμείς οι ίδιοι και για αυτό το λόγο δεν μιλάμε και κάνουμε τους παλαβούς!!
Βέβαια το πρωτεύων λόγο έχουν οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές - δικαστικές αρχές ώστε να ερευνήσουν την καταγγελία του συμπατριώτη μας με τα στοιχεία που παραθέτει.

ΠΗΓΗ :Nέα απo την Ευρυτανία

Διαβάστε Περισσότερα "Καταγγελία για αρχαοκαπηλία και ιεροσυλία στο Λιθοχώρι Ευρυτανίας"

Αστυνομία υπό διάλυση!

Αστυνομία υπό διάλυση!
Πραγματικά απίστευτες και εξωπραγματικές είναι οι ιστορίες που ακούγονται κάθε μέρα γύρω από την αποδιοργάνωση αλλά και την οικονομική δυστοκία στην οποία, προφανώς κάποιοι ανεύθυνο-υπεύθυνοι έχουν οδηγήσει την ΕΛ.ΑΣ.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις ελλείψεις σε ατομικό εξοπλισμό των ανδρών που υπηρετούν στις ομάδες δικυκλιστών, μετά την ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορούσε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα περιπολικά λόγο των ελλιπών service, μετά την ιστορία, που σας αποκαλύψαμε από το Newstoday, και αφορά σε άνδρες που υπηρετούν σε τμήματα εκτός Αθηνών, αλλά πηγαινοέρχονται καθημερινά από τον τόπο διαμονής τους στην Αθήνα προκειμένου να ενισχύσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες, χωρίς η ΕΛ.ΑΣ. να τους καλύπτει οδοιπορικά έξοδα, σήμερα φέρνουμε στην δημοσιότητα μια ιστορία που πραγματικά μας έβγαλε έξω από τα ρούχα μας.
Η συγκεκριμένη, έρχεται να προστεθεί στις σημερινές αποκαλύψεις που αφορούν το κυριολεκτικό «στέγνωμα» των περιπολικών της Θεσσαλονίκης από βενζίνη, μία κατάσταση που πραγματικά θυμίζει ιστορία από χώρα του τρίτου κόσμου.
Πρόκειται για την ταλαιπωρία που υφίσταται μια αστυνομικός η οποία βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα. Η συγκεκριμένη αστυνομικός η οποία σημειωτέον είναι και μητέρα ενός παιδιού, αιτήθηκε στην υπηρεσία της αν μπορεί να μεταβεί για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της άδειας κυήσεώς της στη γενέτειρα της. Η απάντηση όμως που πήρε από την ήταν αρνητική, με το αιτιολογικό πως η υπηρεσία δεν έχει να της καλύψει το κόστος του φύλλου πορείας.
Σε περίοδο οικονομικής κρίσης κάτι τέτοιο μπορεί να σας ακούγεται φυσιολογικό. Πιστέψτε μας όμως δεν είναι, γιατί πολύ απλά το ποσό που θα πρέπει να καλυφθεί είναι το "αστρονομικό" ποσό των 150 ευρώ. Ναι πολύ καλά διαβάσατε το ποσό που πρέπει να τις καλύψουν είναι 150 ευρώ.
Δυστυχώς στην Μνημονιακή Ελλάδα, τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη γιατί δεν έχει εγκριθεί το απαραίτητο κονδύλι από την υπηρεσία του Στρατού, και η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει 150 ευρώ να καλύψει το φύλλο πορείας μιας γυναίκας σε ενδιαφέρουσα.
Έτσι όπως πάμε σε λίγο θα μας πουν πως προκειμένου να μειωθεί το κόστος, οι αστυνομικοί θα κυνηγούν τους δράστες με τα πόδια και πως τα όπλα τους θα είναι διακοσμητικά των στολών τους. Με όλα αυτά ως δεδομένα εμείς θα πρέπει να αισθανόμαστε ασφαλείς σε μια χώρα που δεν έχει την δυνατότητα να παρέχει στους άμεσα υπεύθυνους για την ασφάλειά μας τα βασικά προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους.

"Permissos Press - Νεοχώρι Blog"
Διαβάστε Περισσότερα "Αστυνομία υπό διάλυση!"

Συμφωνία (;) Ελλάδας – Βερολίνου για επιμήκυνση χρέους με την στήριξη της Ουάσιγκτον


Η εφημερίδα Real News σε σημερινό θέμα της αναφέρεται σε συμφωνία που «κλείδωσε» για το ελληνικό χρέος ανάμεσα σε Ουάσινγκτον, Βερολίνο και Βρυξέλλες που προωθούν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής για το σύνολο των ομολόγων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα φαίνεται να υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής για τουλάχιστον 5 χρόνια, κάτι με το οποίο φέρεται να συμφωνεί και η Ουάσιγκτον που έχει ανάψει «πράσινο φως» σε μια τέτοια εξέλιξη. Οι διαβουλεύσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Αμερικανό πρόεδρο έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές με τους κατόχους ελληνικών ομολόγων.
Ο σχεδιασμός της ήπιας αναδιάρθρωσης αναμένεται να αποφασιστεί μεταξύ Ιουνίου (πραγματοποιείται η κρίσιμη σύνοδος κορυφής του Ιουνίου) και τέλους Οκτωβρίου ( λήγει η θητεία του νυν διοικητή της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ). Η συμφωνία θα προβλέπει συναινετικό διακανονισμό με τους ιδιώτες-επενδυτές, ώστε να μην κερδίσουν από μια τέτοια εξέλιξη οι κάτοχοι ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) και δικαιωθούν όσοι κερδοσκόπησαν σε βάρος της Ελλάδας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα το εν λόγω εγχείρημα θα περιγράφεται ως ανασχεδιασμός (reprofiling), έκφραση που εισήγαγε ο Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Διαβάστε Περισσότερα "Συμφωνία (;) Ελλάδας – Βερολίνου για επιμήκυνση χρέους με την στήριξη της Ουάσιγκτον"

Μια φορά και έναν καιρό ...

..ήταν ένας πρωθυπουργός που βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την σταθερή αντικαπνιστική του στάση και την υιοθέτηση αυστηρής νομοθεσίας... 
ΚΑΙ ΜΕΤΑ... 
 ....ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ !!!





i-am--write.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα "Μια φορά και έναν καιρό ..."

Δεν θα το πιστεύετε!!! Δείτε μόνοι σας

Δεν θα το πιστεύετε!!! Δείτε μόνοι σαςΦέτος έχουμε μια σειρά περίεργων συμπτώσεων καταρχήν έχουμε μια σειρά τεσσάρων ασυνήθιστων ημερομηνιών. 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11 και συνεχίζουμε…
Πάρτε τα δύο τελευταία ψηφία του έτους που γεννηθήκατε και προσθέστε την ηλικία που θα έχετε φέτος το αποτέλεσμα για όλους θα είναι το ίδιο 111. πχ αν γεννηθήκατε το 1957 είστε σήμερα 54 ετών άρα 57+54=111 !!!!!!
Αυτό το έτος είναι το έτος των χρημάτων και αυτό γιατί… Φέτος τον Οκτώβριο θα έχουμε 5 Κυριακές, 5 Δευτέρες και 5 Σάββατα. Αυτό συμβαίνει μόνο κάθε 823 χρόνια. Αυτά τα έτη είναι γνωστά και ως «Moneybags» (Σακούλες Λεφτά).
Τώρα με την σημερινή κατάσταση αν θα πάρουμε η θα δώσουμε, δεν διευκρινίζεται, παραμένει όμως μια χρονιά που πρωταρχικό ρόλο θα παίξουν τα χρήματα.

ΠΗΓΗ: Νυχτοβάτης
Διαβάστε Περισσότερα "Δεν θα το πιστεύετε!!! Δείτε μόνοι σας"

Κινέζοι οι Έλληνες..

Θα δουλεύουμε περισσότερο, θα πληρωνόμαστε λιγότερα και δεν θα καταφέρουμε να βγούμε στην σύνταξη ποτέ!! Αυτό είναι το κυβερνητικό μοντέλο που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση.. Έχουμε και λέμε.. Τον Ιούνιο το...


ΠΑΣΟΚ θα κόψει το 20% των βαρέων και ανθυγιεινών που εμπεριέχονται σήμερα στη λίστα, στην οποία θα παραμείνουν 400.000 ασφαλισμένοι από 600.000 που υπάρχουν σήμερα. Στη λίστα θα προστεθούν 50.000 νέοι ασφαλισμένοι που εργάζονται σε νέες τεχνολογίες, ενώ θα εξαιρεθούν της διαγραφής μόνο όσοι κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης έως το 2014. Η νέα αναθεωρημένη λίστα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Μνημονίου, θα τεθεί σε ισχύ, από την 1η Ιουλίου του 2011.

Όσοι απασχολούνται σε επαγγέλματα που θα εξαιρεθούν, θα εξακολουθήσουν να υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά εφόσον συμπληρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μέχρι τις 31/12/2015 (δεν θίγονται όσοι έχουν συμπληρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις, δηλαδή 4.500 ένσημα εκ των οποίων τα 3.600 στα βαρέα και ανθυγιεινά). Για όσους δεν θεμελιώνουν δικαίωμα, θα αυξηθούν «αυτόματα» τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (θα ακολουθούν τα γενικά όρια που ισχύουν για όλους τους άλλους εργαζόμενους), θα «χάσουν» επιδόματα και θα διατηρήσουν μόνο τις προσαυξήσεις που είχαν στο μισθό για όσες ημέρες ήταν ενταγμένοι στα βαρέα.

Όσοι εργάζονται σε επαγγέλματα που θα αποχαρακτηριστούν, θα έχουν μείωση μισθών από 50 έως 250 ευρώ το μήνα, θα επιβαρυνθούν με 5 έτη εργασίας για να συνταξιοδοτηθούν και θα εχουν μείωση στις συντάξεις τους έως και 20%.

Ο νέος ασφαλιστικός νόμος προβλέπει τη σταδιακή αύξηση, από 1/1/2011 έως την 1/1/2017, όλων των ορίων ηλικίας, από το 55ο στο 60ό (για πλήρη σύνταξη) και από το 53ο στο 58ο (για μειωμένη) για όσους θα έχουν 10.500 ένσημα από τα οποία 7.500 σε βαρέα. Το 60ό θα είναι το ελάχιστο όριο ηλικίας (από το 55ο το 2010) και για όσους θα συμπληρώσουν έως το 2015 τουλάχιστον 4.500 ένσημα από τα οποία τα 3.600 σε βαρέα (το 2011 είναι το 56ο, το 2012 το 57ο, το 2013 το 58ο, το 2014 το 59ο και το 2015 το 60ό).

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το 2008 η επιστημονική επιτροπή που είχε συσταθεί συνέταξε πόρισμα, το οποίο έβγαζε «εκτός λίστας» το 57,7% των ειδικοτήτων και είχε κατατάξει άλλες 29 ειδικότητες (ποσοστό 40,8%) σε 4 κατηγορίες, ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας – βαρύτητας (αφήνοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση να καθορίσει τα ανάλογα συνταξιοδοτικά μπόνους που θα είναι ισχυρότερα μόνο για όσους κατατάσσονται στην τέταρτη κατηγορία).

Διαβάστε Περισσότερα "Κινέζοι οι Έλληνες.."

Έλληνα δεν πέθανες παρά το σάβανο που σου φορέσανε

Έλληνα δεν πέθανες παρά το σάβανο που σου φορέσανε
Γεμίσαμε τον τελευταίο καιρό από μετανιωμένους συμπολίτες μας, μαυροφορεμένες μοιρολογίστρες και «αυτομαστιγούμενους» ζηλωτές, που μην αντέχοντας άλλο το διαχρονικό της ιδιοτέλειας, της λαμογιάς και του ωχαδερφισμού του Νεοέλληνα, που μέχρι σήμερα – κατά πως λένε – καθόριζε την συμπεριφορά και την πρακτική του, βγάζουν σε δημόσιο σεργιάνι την αυτοκριτική τους, αυτομαστιγώνονται με ένταση και πάθος, μέχρι τελικής πτώσεως, και επιστρέφουν ήρεμα και τακτικά στην μιζέρια της καθημερινότητάς τους.
Κοντά σε αυτούς, γεμίσαμε και από κάθε είδους χαρτογιακάδες και «χαρτοπόντικες» της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, που κατηφορίζουν και αυτοί, ανάλαφροι και βιαστικοί,στην ευκολία της διαπόμπευσης του Έλληνα και του ξεθωριάσματος της εικόνας του, έτσι όπως αποδόθηκε, μεστά και αντρίκια, από την πένα του Καζαντζάκη: «Μια ζωντανή κραδιά, ένα ζεστό λαρύγγι, μια ακατέργαστη μεγάλη ψυχή, που ακόμα δεν αφαλοκόπησε από τη μάνα της, της Γης» προκειμένου να προσφέρουν στο αναγνωστικό τους κοινό, ωσάν λυτρωτικό μάνα εξ ουρανού, έναν ακόμη αποδιοπομπαίο τράγο.
Και το κωμικό του πράγματος είναι πως, μέρα με την μέρα, γεμίζουμε τις δεξαμενές υπομονής μας και με τα γνωστά ψοφοδεή της εξουσίας, που καθώς βλέπουν τον μέσο Έλληνα να βουλιάζει μες στην αυτολύπησή του και να αναλώνεται καθημερινά σε ανούσια ξεκατινιάσματα με τον εξίσου φουκαρά γείτονά του, ξεθαρρεύουν και ξεμυτίζουν από τα λαγούμια τους για να κριτικάρουν και αυτοί την περιβόητη νεοελληνική καμπούρα.
Και εκεί που είσαι έτοιμος να τους πετάξεις ένα μεγαλοπρεπές άντε στο διάολο και να επιστρέψεις και εσύ, άπραγος και καταφρονεμένος, στα γνωστά λημέρια της καθημερινότητάς σου, στρέφεις το βλέμμα πίσω σου και αντλείς επιχειρήματα.
Γιατί ο Έλληνας δεν ήταν πάντα έτσι. Γιατί ο Έλληνας κάποτε ήταν «κουζουλός και σαν λόγιαζε μια δουλειά, άνοιγε όρτσα τα πανιά και δεν την εφοβόταν. Αμολούσε τη νιότη του και δεν την ελυπόταν».
Γιατί ο Έλληνας κάποτε ήτανε δουλευταράς. Φούχτωνε δυο δράμια σκληρό στραγάλι, ξεγελούσε την πείνα του και ριχνόταν με διαολεμένη όρεξη στο φτιάξιμο της ζωής του.
Γιατί ο Έλληνας κάποτε ήτανε φιλότιμος, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι γραφικοί να γκρεμίσουν τους μύθους του για να κατευνάσουν τα προοδευτικά τους ανταριάσματα.
Γιατί ο Έλληνας κάποτε ήτανε τίμιος και αξιοπρεπής. Μα πάνω απ’ όλα λεύτερος, μην επιτρέποντας σε δραχμούφαντα περδικοπάνια να κρύβουν απ’ τα μάτια του τις πραγματικές χαρές μιας σύντομης, εξ ορισμού, ζωής.
Γιατί ο Έλληνας κάποτε ήτανε γλεντζές, όσο και αν κάποιες ξενέρωτες φλωράντζες τσιρίζουν συνεχώς μες στα αυτιά μας για τον αλητήριο Έλληνα που γλεντοκοπά την ώρα που ο κακομούτσουνος Γερμαναράς, των νταχάου και των λουκάνικων Φρανκφούρτης, δουλεύει στα εργοστάσια σαν το σκυλί.
Αυτό δεν αγγίζει καθόλου την παλαβιάρα μου ψυχή. Γιατί ζω δεν σημαίνει μονάχα κεφαλαιοποιώ εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες. Ζω δεν σημαίνει μονάχα μανατζάρω πολυεθνικές εταιρίες, κερδίζω το βραβείο του εργάτη ή υπαλλήλου της χρονιάς και περιμένω λίγες μέρες τον χρόνο για να αποδράσω από τα ασφυκτικά εργασιακά μου πλαίσια και να μεθοκοπήσω μέχρι αηδίας στα στενά των Κυκλάδων.
Ζω σημαίνει επίσης κωλοβαράω, ψευτοφιλοσοφώ με την παρέα μου «πίνοντας μπάφους και παίζοντας pro», αράζω στην ταβέρνα δίπλα στο κύμα και χαζολογώ, γυρνάω ατάραχος το καλαμάκι μες στο φραπόγαλο και κοζάρω άμα μου την καπνίσει και την γκόμενα απέναντι… Ζω σημαίνει χαλνάω και τις πέντε μου αισθήσεις. Γεύομαι, οσφρίζομαι, ακούω, βλέπω και αδράχνω. Και σίγουρα όχι πενηντάευρα…
Ήρθαν, όμως, τα μεταπολιτευτικά λαμόγια και του έμαθαν πως όλα αυτά δεν αξίζουν δεκάρα τσακιστή. Ποια εργατικότητα μωρέ; Γίνε συνδικαλιστής και θα ζήσεις πλουσιοπάροχα. Ποια αξιοκρατία μωρέ; Γράψου στους κομματικούς καταλόγους και θα φροντίσουμε εμείς για την ανέλιξή σου. Ποιο φιλότιμο μωρέ; Πάρε μια αργομισθία και σκάσε. Ποια ικανότητα και ποια αξία; Πες μου το κόμμα σου να σου πω πώς θα ζήσεις. Ποια αλληλεγγύη και ποια κοινωνική ευθύνη; Μην μου πειράζετε την χοληστερίνη και το μπάρμπεκιου στο εξοχικό. Και όλα αυτά ενδεδυμένα το εντυπωσιακό καλυμμαύχι του Ευρωπαίου πολίτη.
Αλλά ακόμα και μέσα σε αυτούς τους συρφετούς αθλιότητας, που σαν τα παλιρροϊκά κύματα έρχονται και φεύγουν από το προσκήνιο ανάλογα με την θεματική ατζέντα των ΜΜΕ, υπάρχουν και τα σπέρματα της αλλαγής. Υπάρχουν νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες. Υπάρχουν νέοι επιστήμονες με το ένα πόδι στην αλλοδαπή, αλλά πάντα έτοιμοι να επαναπατριστούν μόλις δουν κάτι να αλλάζει στην αγαπημένη τους πατρίδα.
Πάνω απ’ όλα όμως, υπάρχουν νέα παιδιά με όνειρα και φιλοδοξίες. Και όσο υπάρχουν αυτοί, εγώ θα φωνάζω. Σταματήστε με τις ηλίθιες γενικεύσεις και τους εύκολους χαρακτηρισμούς. Αρκετά πια με την κακοφορμισμένη θεωρία του κακού Έλληνα πολίτη και του εργατικού Γερμαναρά. Αρκετά με την γελοία θεωρία του Οβελίξ, που θέλει τον Ευρωπαίο να έχει πέσει από μικρός στο καζάνι με το μαγικό φίλτρο της εντιμότητας, της συνέπειας και της υπευθύνοτητας. Απλά οι εκεί φλεγματικοί Δριύδιδες φρόντιζαν όλα αυτά τα χρόνια – από το αιματοκύλισμα εις διπλούν της οικουμενόπολης μας και εντεύθεν- να ψηφίζουν νόμους και να τους εφαρμόζουν, ενώ οι εδώ καρικατούρες τους, ψήφιζαν και ψηφίζουν νόμους για να μπορούν να αναιρούν απλά τις συνέπειες των προηγούμενων, φροντίζοντας ταυτόχρονα και να μην εφαρμόζουν κανέναν.
Σιγά, λοιπόν, μην ντραπώ να δηλώσω Έλληνας και να βροντοφωνάξω παρών στις εξελίξεις που κάποιοι αργυρώνητοι και δραχμοφονιάδες φαντασιώνονται πως «υφαίνουν» ερήμην μου. Σιγά μην σκύψω το κεφάλι επειδή κάποιες χιλιάδες συμπατριωτών μου πούλησαν την ψυχή τους στον κομματικό διάολο και βούλιαξαν το ελληνικό δημόσιο με τις αργομισθίες τους και επειδή κάποια ανίκανα λαμόγια καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα. Θα τους πετάξω και τους μεν και τους δε στον Καιάδα της καταισχύνης και θα προχωρήσω.
Γεια σου αθάνατε Έλληνα. Περήφανε, χαδιάρη και αιώνιε έφηβε. Προχώρα εσύ και άσε τις μοιρολογίστρες των σαλονιών να σε κλαίνε στα αξιοθρήνητα σεργιάνια τους. Που να καταλάβουν οι άσχετοι ότι εσύ δεν πέθανες ακόμα. Πλάκα τους σκαρώνεις μέσα στο σάβανο σου. Χάρη μονάχα σου ζητώ να βιαστείς. Γιατί τα κοράκια και οι τεθλιμμένοι συγγενείς σου, ετοιμάζονται να σε κηδέψουν. Και δεν θέλω ρε Έλληνα να σε δω εκεί κάτω. Ούτε για αστείο…
ΥΓ. Αυτοκριτική σημαίνει αυτό που λέει και η λέξη. Κριτικάρω σιωπηλά τον εαυτό μου και αλλάζω. Δημόσια κριτική σημαίνει αυτό που λέει και η λέξη. Κριτικάρω τα συγκεκριμένα κακώς κείμενα της δημόσιας ζωής και τους συγκεκριμένους υπαίτιους και ζητώ φωναχτά την αλλαγή τους. Το να γενικεύεις και να απαξιώνεις έναν ολόκληρο λαό, φτιαγμένο από τόσα μέταλλα όσα και τα μέλη του, δεν είναι ούτε αυτοκριτική ούτε δημόσια κριτική. Είναι «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν»…

         
             
Διαβάστε Περισσότερα "Έλληνα δεν πέθανες παρά το σάβανο που σου φορέσανε"

Η βαρβαρότητα των άδειων εδράνων


Tα άδεια έδρανα της Βουλής, στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης για την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου, αποκαλύπτουν το μέγεθος της περιφρόνησης  των εθνοπατέρων προς τους πολίτες.
Τα πλουσιόπαιδα, στους οποίους έχουμε αναθέσει τον ιερό ρόλο της εκπροσώπησής μας στη κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν καταδέχθηκαν να παραβρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων της βουλής.
Οι χοντρόπετσοι απόντες  εθνοπατέρες,  έδειξαν με την απουσία τους πόσο γραμμένες έχουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αλλά και την ανάγκη κάθαρσης και διαφάνειας.
Αναρωτιέται κανείς αν θα τολμούσαν ν απουσιάσουν από το κάλεσμα κάποιου μεγαλοεπιχειρηματία της διαπλοκής.
Οι συγκεκριμένοι κύριοι και κυρίες δεν χαμπαριάζουν μία ούτε από τα γιαούρτια, ούτε από το κράξιμο, ούτε ακόμη και από αυτόν τον άγριο ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους Κωστή Χατζηδάκη. Μια βάρβαρη επίθεση δίχως αμφιβολία. (Πάντως ο κ. Χατζηδάκης, έχει «εξαφανισθεί» από τότε.  Αποφεύγει συστηματικά την υπερέκθεση στα ΜΜΕ.)
Εξίσου βάρβαρη όμως είναι και η δική τους απουσία από τα έδρανα της Βουλής στη διάρκεια μιας τόσο σοβαρής συζήτησης.
Δεν μας ενδιαφέρει αν βρισκόντουσαν στο καφενείο της Βουλής, αν συζητούσαν με τους διαπλεκόμενους-με κάποιες εξαιρέσεις- κοινοβουλευτικούς συντάκτες η αν έκαναν καμάκι στις γραμματείς που έχουν προσλάβει οι κατά καιρούς διατελέσαντες (πεφωτισμένοι) πρόεδροι της Βουλής.
Τα άδεια έδρανα αποκαλύπτουν τη χυδαία και βάρβαρη περιφρόνηση των πολιτών.
Πρόκειται για μια απίστευτη περιφρόνηση προς τους πολίτες, η οποία μπορεί να συγκριθεί μόνο με την περιφρόνηση των αδίστακτων πρεζεμπόρων προς την ίδια τη ζωή.
Δεν είναι το απαράδεκτο του θεάματος. Είναι η περιφρόνηση και το θράσος που δεν αντέχεται. Και μάλιστα όταν όλοι αυτοί οι εθνοπατέρες απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές σε καιρό εξαθλίωσης των πολιτών και ασίγαστη προβολή από τα ΜΜΕ.
Τους πληρώνουμε για να βρίσκονται στη Βουλή κι όχι στα παράθυρα του Μega.
Και καλά οι ίδιοι, αλλά οι φερόμενοι ως ηγέτες, Παπανδρέου και Σαμαράς, δεν μπορούν να τους δώσουν εντολή να βρίσκονται στις θέσεις τους, στο Ναό της Δημοκρατίας;
Ντροπή σ όλους σας, ασυνείδητοι...

Διαβάστε Περισσότερα "Η βαρβαρότητα των άδειων εδράνων"

Μέτρα ΔΝΤ ... και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Πακέτο νέων μέτρων για τη μείωση των εξόδων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επεξεργάζονται οι επιτελείς της αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος, μετά από εντολή που έδωσε ο Χρήστος Παπουτσής.
Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων, από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα, έχουν καταργηθεί εντελώς ή έχουν ενοποιηθεί σε τμήματα, 518 αστυνομικοί σταθμοί σε ολόκληρη την χώρα, οι οποίοι υπολειτουργούσαν. Στόχος είναι να εφαρμοστεί σχέδιο “Καλλικράτης” και στην αστυνομία, με τη μείωση τμημάτων, τα οποία απασχολούν αρκετούς αστυνομικούς στη φύλαξη των κτιρίων και όχι για περιπολίες στις γειτονιές. Ήδη έχει ζητηθεί επαναδιαπραγμάτευση στα ενοίκια όλων των κτιρίων που στεγάζονται τα αστυνομικά τμήματα, (από τα οποία το 90% είναι ακατάλληλα γι αυτή τη χρήση), έτσι ώστε να μειωθούν τα ενοίκια.
Στα σχέδια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι και η δημιουργία ενιαίων σταθμών (αστυνομικών και πυροσβεστικών μαζί) σε χώρους που ανήκουν στο δημόσιο, όπως παλιά στρατόπεδα, τα οποία δε χρησιμοποιούνται πλέον από το υπουργείο 'Αμυνας. Ένα άλλο μέτρο που επεξεργάζεται το υπουργείο είναι η δημιουργία υπηρεσίας εναέριων μέσων των σωμάτων ασφαλείας, έτσι ώστε να συντηρούνται εκεί τα ελικόπτερα της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του λιμενικού και να λυθεί έτσι το πρόβλημα που έχει προκύψει με την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας, όπου είχε αναλάβει την συντήρηση των εναέριων μέσων.
Ο Χρήστος Παπουτσής, μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, σκέφτεται να ζητήσει την τοποθέτηση ειδικού γραμματέα στα οικονομικά θέματα, ο οποίος θα αναλάβει τον έλεγχο ενός ενιαίου προϋπολογισμού στο υπουργείο. Για να υλοποιηθούν βέβαια όλα αυτά τα μέτρα από τα οποία θα προκύψει μείωση κονδυλίων στα σώματα ασφαλείας, θα χρειαστεί χρόνος και το σημαντικότερο χρήματα για την κατασκευή π.χ. ενιαίων σταθμών ή τη δημιουργία νέας υπηρεσίας εναέριων μέσων...

Newsbomb Logo
Διαβάστε Περισσότερα "Μέτρα ΔΝΤ ... και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη"

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

'Ενα χρόνο μετά τον χαμό τριών αθώων - Κρατούνται 4 για την δολοφονική επίθεση στη Marfin


- 'Aλλοι 4 ύποπτοι - Aπό αυτούς αναζητείται μια γυναικα που έχει ταυτοποιηθεί
- Προσήχθη το απόγευμα και ένας 27χρονος από το Καζακστάν
- Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας

Σχεδόν ένα χρόνο μετά γίνονται οι πρώτες 4 προσαγωγές με την επιθυμια να γίνουν συλλήψεις για τον τραγικό θάνατο που βρήκαν οι τρεις εργαζόμενοι στην τράπεζα που εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτή επι της οδού Σταδίου όταν άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότωφ και έβαλαν φωτιά στην τράπεζα.

'Ενας 36χρονος, ένας 32χρονος ένας 27χρονος και ένας 21χρονος, εμφανίζονται στο οπτικό υλικό που έχει στα χέρια της η αστυνομία πολύ κοντά στην Marfin. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 36χρονος και ο 27χρονος φαίνεται να συμμετέχουν στον εμπρησμό του Ιανού και οι άλλοι δυο να προκαλούν δολιοφθορες στην Marfin.

O εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και θα ληφθούν και από τους 4 ανωμοτί καταθέσεις.

Επίσης, από το οπτικό υλικό εχουν εντοπισθεί άλλα 4 άτομα που συμμετέχουν στα γεγονότα, 3 άνδρες και μια γυναίκα, αλλά έχει ταυτοποιηθεί μόνο η γυναίκα.

  Tα στοιχεία στηρίζονται κυρίως σε οπτικό υλικό από τις κάμερες στην περιοχή της οδού Σταδίου, όπου σημειώθηκε η εμπρηστική επίθεση στην Marfin Bank και ταυτόχρονα στο κατάστημα "Ιανός", που βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Εκεί φαίνεται μια ομάδα που βγήκε από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και διασπάστηκε σε δυο μέρη.

Ωστόσο, οι 4 προσαχθέντες φαίνονται στο υλικό πριν και μετά τα τραγικά γεγονότα αλλά όχι κατά τη διάρκεια. Επίσης, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους δεν βρέθηκε τίποτα που να τους συνδέει με τα γεγονότα (κάποιο ρούχο, κόσμημα ή παπούτσι).

Επίσης, η δικογραφία περιλαμβάνει 70 μαρτυρίες και καταθέσεις που οδηγούν στα ίδια συμπεράσματα για πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στις επιθέσεις.


NewsIt

Διαβάστε Περισσότερα "'Ενα χρόνο μετά τον χαμό τριών αθώων - Κρατούνται 4 για την δολοφονική επίθεση στη Marfin"

Μαντέψτε που βάζουν καύσιμα τα περιπολικά από το Καρπενήσι


Απίστευτο και όμως αληθινό! Όπως αποκαλύπτει το LamiaReport τα αυτοκίνητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας έρχονται στη Λαμία για να εφοδιαστούν με καύσιμα.

Όταν το πρωτοακούσαμε δεν το πιστέψαμε, αλλά το διασταυρώσαμε και είναι αλήθεια.

Τον τελευταίο μήνα τα περιπολικά από το Καρπενήσι έρχονται στη Λαμία και συγκεκριμένα στο πρατήριο του στρατού για να βάλουν καύσιμα.
Δηλαδή, για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ κάθε φορά διανύουν στο πήγαινε-έλα 160 χιλιόμετρα και οι αστυνομικοί  σχεδόν τη μισή βάρδια τους την "τρώνε" στο δρόμο!!!

Τι να πρωτοσκεφθεί κανείς? Ότι το μισό ρεζερβουάρ αδειάζει στη διαδρομή... τη φθορά των ελαστικών και την επιβάρυνση των ήδη καταπονημένων και κακοσυντηρημένων οχημάτων...
ή ότι αυτές τις ώρες απουσιάζουν από το καθήκον τους?

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο πρατηριούχος που εφοδίαζε με καύσιμα τα περιπολικά έχει να πληρωθεί 3 μήνες και του οφείλονται περίπου 15.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να διακόψει τον εφοδιασμό μέχρι να εξοφληθεί.
Έτσι η μόνη λύση, μέχρι να βρεθούν τα χρήματα, ήταν το πρατήριο του στρατού στη Λαμία!!!

Από τη μια το κράτος προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα και από την άλλη μας αποδεικνύει στην πράξη, ότι έχει πάψει πλέον να "λειτουργεί"...
Η απορία μας είναι γιατί δεν μας το ανακοινώνουν και επίσημα!

LamiaReport




Διαβάστε Περισσότερα "Μαντέψτε που βάζουν καύσιμα τα περιπολικά από το Καρπενήσι"

Φως στο τούνελ της Κερατέας - Πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής θέσης του ΧΥΤΥ


Το επόμενο κρίσιμο ραντεβού είναι για την επόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου.

Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο αλλαγής θέσης του ΧΥΤΥ Κερατέας, μετά τη συνάντηση που είχε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη με τους εκπροσώπους του δήμου και των κατοίκων της Λαυρεωτικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και του Mega, η υπουργός φέρεται να δήλωσε ότι μπορεί υπάρξει συζήτηση σχετικά με την ενδεχόμενη αλλαγή θέσης του ΧΥΤΥ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και οι δύο πλευρές αναμένεται να ξανασυναντηθούν την επόμενη Τετάρτη στις 4 Μαΐου.

Ο νέος χώρος που προτείνουν οι κάτοικοι είναι το Βιομηχανικό Πάρκο και προτείνουν επίσης ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων με τη μέθοδο της αεριοποίησης.


Διαβάστε Περισσότερα "Φως στο τούνελ της Κερατέας - Πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής θέσης του ΧΥΤΥ"

Θεσσαλία: Άνοιξαν τα Τέμπη για τους οδηγούς


Παραδόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία η κοιλάδα των Τεμπών, λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ...

η οποία είχε κλείσει από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προληπτικές εργασίες απομάκρυνσης επικίνδυνων βράχων, από ειδικά συνεργεία αλπινιστών.

Στο μεσοδιάστημα η κυκλοφορία διενεργήθηκε μέσω εναλλακτικών διαδρομών ενώ λίγο πριν ανοίξουν τα Τέμπη απόψε, ήταν ήδη σε αναμονή αυτοκίνητα που περίμεναν να περάσουν.

NewsIt

Διαβάστε Περισσότερα "Θεσσαλία: Άνοιξαν τα Τέμπη για τους οδηγούς"

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Έφοδος «Μακεδόνων» των Σκοπίων στη Βόρεια Ελλάδα

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ομαδική και οργανωμένη κάθοδος «Μακεδόνων» (όπως αυτοαποκαλούνται) από τα Σκόπια έγινε τις ημέρες του Πάσχα στην περιοχή της Έδεσσας για να κάνουν Ανάσταση στην αποκαλούμενη από τους ίδιους «Μακεδονική Εκκλησία» Σφέτα Σλάτα (Αγία Χρυσή), που είναι αφιερωμένη στην ομώνυμη Βουλγάρα Αγία Σλάτα, που μαρτύρησε από τους Τούρκους το 1797 στο χωριό Σλάτινα (Χρυσή) της περιοχής Αλμωπίας.
Η εκκλησία είναι χτισμένη στην περιοχή Αριδαία Πέλλας με χρήματα Σκοπιανών οργανώσεων του Καναδά και της Αυστραλίας και του ιδρύματος Σόρος που εδρεύει στα Σκόπια. Κάθε χρόνο από το 1999, που θεμελιώθηκε η εκκλησία των «Μακεδόνων» από τον πρώην αρχιμανδρίτη της ελληνικής Εκκλησίας Νικόδημο Τσαρκνιά κατακλύζεται το Πάσχα από Σκοπιανούς, οι οποίοι με την παρουσία τους θέλουν να δείξουν ότι η περιοχή Έδεσσας, Νάουσας, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας είναι κομμάτι της «Σλαβικής Μακεδονίας» και κατοικείται από μια μειονότητα των «Μακεδόνων».
Σε όλα αυτά τα επικίνδυνα και απαράδεκτα δεν υπάρχει επίσημη ελληνική αντίδραση, ενώ στα σχέδια των «Μακεδόνων» των Σκοπίων είναι η δημιουργία στην Μακεδονία πολλών τέτοιων εκκλησιών που θα αποτελέσουν εστίες των διεκδικήσεων των Σκοπιανών στην ελληνική Μακεδονία.
Ήδη ο Τσαρκνιάς έχει αναγορευτεί σε αρχιεπίσκοπο Αιγιακής Μακεδονίας και έχει προσφύγει σε διεθνείς οργανώσεις για την επίσημη αποδοχή από την πλευρά της Ελλάδας Μακεδονικής Μειονότητας στη Βόρεια Ελλάδα.
Για όλα αυτά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε βαθύ ύπνο και έχει αφήσει την σκοπιανή προπαγάνδα να οργιάζει στη Βόρεια Ελλάδα.

Newsbomb Logo
Διαβάστε Περισσότερα "Έφοδος «Μακεδόνων» των Σκοπίων στη Βόρεια Ελλάδα"

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ βάφτισε τη FYROM, Μακεδονία


Λάδι στη «φωτιά» της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια με αφορμή το θέμα της ονομασίας έρχεται να ρίξει ο ίδιος ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών!

Και πιο συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν που ανακοίνωσε, στο επίσημο πρόγραμμα της ημέρας στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, πως θα έχει συνάντηση με τον Αντόνιο Μιλόσοσκι, «υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας».

Για πλήρη εικόνα "πατήστε" πάνω στη φωτογραφία
Για πλήρη εικόνα "πατήστε" πάνω στη φωτογραφία
Και να σκεφτεί κάνεις ότι ρόλος των Ηνωμένων Εθνών είναι να βρει λύση στο «καυτό» ζήτημα της ονομασίας της FYROM. Μόνο που δε χρησιμοποιείται αυτή η ονομασία αλλά το «Μακεδονία».

Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για απροσεξία του υπαλλήλου που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ακόμη κι έτσι, όμως, δημιουργούνται εντυπώσεις και οι Σκοπιανοί έχουν ακόμη ένα... πάτημα στην προσπάθειά τους να αναγνωριστούν ως «Μακεδονία».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από πλευράς του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.


Λάδι στη «φωτιά» της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια με αφορμή το θέμα της ονομασίας έρχεται να ρίξει ο ίδιος ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών!

Και πιο συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν που ανακοίνωσε, στο επίσημο πρόγραμμα της ημέρας στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, πως θα έχει συνάντηση με τον Αντόνιο Μιλόσοσκι, «υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας».

Για πλήρη εικόνα "πατήστε" πάνω στη φωτογραφία
Για πλήρη εικόνα "πατήστε" πάνω στη φωτογραφία
Και να σκεφτεί κάνεις ότι ρόλος των Ηνωμένων Εθνών είναι να βρει λύση στο «καυτό» ζήτημα της ονομασίας της FYROM. Μόνο που δε χρησιμοποιείται αυτή η ονομασία αλλά το «Μακεδονία».

Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για απροσεξία του υπαλλήλου που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ακόμη κι έτσι, όμως, δημιουργούνται εντυπώσεις και οι Σκοπιανοί έχουν ακόμη ένα... πάτημα στην προσπάθειά τους να αναγνωριστούν ως «Μακεδονία».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από πλευράς του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

NewsIt

Διαβάστε Περισσότερα "Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ βάφτισε τη FYROM, Μακεδονία"

" Έθιμο χαλκουνιών" Αγρίνιο

Τα Χαλκούνια το Πάσχα στο Αγρίνιο

Ένα από τα χαρακτηριστικά πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στο Αγρίνιο. Συγκεκριμένα, το βράδυ μετά τον Επιτάφιο της κάθε ενορίας, οι «χαλκουνάδες» κατεβαίνουν στους δρόμους του Αγρινίου για να σμίξουν στην κεντρική πλατεία και να λάβουν μέρος στον χαλκουνοπόλεμο! Η ιστορία του εθίμου χάνεται στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν οι Αγρινιώτες τα άναβαν κατά την περιφορά του Επιταφίου για να απομακρύνουν τους αλλόθρησκους. Συνέχισαν όμως να τα κατασκευάζουν  και μετά την απελευθέρωση της χώρας στα πλαίσια ενός εθίμου και  δημιουργώντας τις «ομάδες» του χαλκουνοπόλεμου.
Δύο (2) ήταν οι βασικές «ομάδες». Η «ομάδα» του Αγίου Χριστοφόρου- Αγίας Τριάδας και Αγίου Γεωργίου και η «ομάδα» του Αγίου Δημητρίου-Παναγίας και Ευαγγελιστρίας. Η «μάχη» παλιότερα γινόταν στην επάνω πλατεία (Στράτου), αργότερα στην κάτω πλατεία (Μπέλλου-Δημοκρατίας).




Διαβάστε Περισσότερα "" Έθιμο χαλκουνιών" Αγρίνιο"

Πως θα ήταν οι πολιτικοί μας χρεοκοπημένοι; Δείτε κάποιες εικόνες...

Το Vlavo Undertainment περήφανο παρουσιάζει μερικές εικόνες που πολλοί θα θέλαμε να δούμε! Κυρίες και κύριοι οι πολιτικοί μας, χρεοκοπημένοι, μπατίρηδες, κλοσάρ και άστεγοι! Απολαύστε τους, όπως δε θα τους δείτε ποτέ!

























Διαβάστε Περισσότερα "Πως θα ήταν οι πολιτικοί μας χρεοκοπημένοι; Δείτε κάποιες εικόνες..."

Υπεξαίρεση μαμούθ στη Θεσσαλονίκη - Και ο Παπαγεωργόπουλος σε απολογία!


Ήδη για την υπόθεση έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος καλείται εκ νέου σε απολογία...

Κλήσεις για να απολογηθούν μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Μαΐου απέστειλε σε 25 κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης ο γ’ ειδικός ανακριτής Θεσσαλονίκης Κ. Αλεξίου.

Ο ανακριτής ολοκλήρωσε τη σύνταξη του κατηγορητηρίου και ανάμεσα σε όσους καλούνται να περάσουν το κατώφλι του γραφείου του είναι ανώτεροι υπάλληλοι, διευθυντές τμημάτων, πρώην αντιδήμαρχοι, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, ακόμη και ο πρώην δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος.

Οι κατηγορίες για τις οποίες, κατά περίπτωση, καλούνται να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, αφορούν τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου και της πλαστογραφίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

 ο κατηγορητήριο στηρίζεται στο πολυσέλιδο πόρισμα που παρέδωσε στις δικαστικές αρχές η οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά, η οποία είχε αναλάβει τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης. Σύμφωνα με το πόρισμα το έλλειμμα στα ταμεία του δήμου ανέρχεται σε 51,4 εκ. ευρώ, ενώ στο δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο, απέδωσε πλημμελή έλεγχο και παραλείψεις στον εποπτικό μηχανισμό.

NewsIt

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα "Υπεξαίρεση μαμούθ στη Θεσσαλονίκη - Και ο Παπαγεωργόπουλος σε απολογία!"

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Στα χέρια της Ασφάλειας ο εφοριακός που έγινε "Λούης" με 2 εκατ. ευρώ - Είχε κλειστεί στο Δαφνί

- Εντοπίστηκε στην περιοχή του Βύρωνα και ήδη μεταφέρθηκε στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ
- Χρέωνε με πλαστά δικαιολογητικά το δημόσιο καταθέτοντας σε λογαριασμούς ιδιωτών μεγάλα ποσά
- Είχε βρεθεί σε λογαριασμό του το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο εφοριακός της ΚΓ ΔΟΥ Αθηνών, ο φερόμενος ως βασικός ύποπτος υπεξαίρεσης ποσού που υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt ο προϊστάμενος του τμήματος Εξόδων της συγκεκριμένης εφορίας βρέθηκε στην περιοχή του Βύρωνα και ήδη έχει μεταφερθεί στα κεντρικά της Ασφάλειας όπου και ανακρίνεται. Από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής του σύμφωνα με τις πληροφορίες ο εφοριακός είχε εισαχθεί στο ψυχιατρικό ίδρυμα στο Δαφνί με προβλήματα.

Ωστόσο, κανείς προς το παρόν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν είχε όντως ψυχολογικά προβλήματα ή ήταν μία πρόφαση για να κρυφτεί. Σήμερα το μεσημέρι ο εφοριακός αυτός πήρε εξιτήριο από το Δαφνί και η αστυνομία που τον είχε εντοπίσει τον συνέλαβε στην περιοχή του Βύρωνα.

Ο 50χρονος προϊστάμενος του τμήματος εσόδων της ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών χρέωνε με πλαστά δικαιολογητικά το δημόσιο καταθέτοντας σε λογαριασμούς ιδιωτών μεγάλα ποσά, ως δήθεν αμοιβές για ανύπαρκτες καταναλωτικές αγορές και παροχή υπηρεσιών προς το ελληνικό δημόσιο.

Επρόκειτο για αμοιβές που είχαν να κάνουν με δήθεν προμήθειες για έπιπλα, υπολογιστές, χαρτί, καύσιμα κλπ. Όπως όλα δείχνουν προσέφερε γενικώς «εξυπηρετήσεις» σε ιδιώτες που «είχαν λαμβάνειν» από το κράτος.

Όταν το ΣΔΟΕ είχε επιχειρήσει να τον εντοπίσει προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις καταθέσεις 2,2 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς του, αφού από τα εισοδήματά του δεν δικαιολογούνταν, ο υπάλληλος είχε εξαφανιστεί.

Πώς λειτουργούσε η κομπίνα

Τα λεφτά, με δική του εντολή από τη ΔΟΥ, έμπαιναν σε τραπεζικό λογαριασμό ιδιώτη, σε συγκεκριμένο υποκατάστημα, όπου και ο ίδιος ο εφοριακός διατηρούσε λογαριασμό. Όταν έμπαιναν λεφτά στον έναν λογαριασμό, περνούσαν μετά (ένα μέρος τουλάχιστον) στον δικό του.

Η Αρχή Καταπολέμησης "μαύρου χρήματος" έσπασε τους λογαριασμούς και εντόπισε τις κινήσεις αυτές.
Ο εφοριακός έπαψε όμως να δίνει σημεία ζωής στην υπηρεσία του τις τελευταίες 3-4 μέρες, πιθανότατα μόλις ειδοποιήθηκε από την τράπεζα ότι οι λογαριασμοί του έχουν πια δεσμευτεί με εντολή εισαγγελέα.

Μέσα στην τελευταία 5ετία φέρεται να υπεξαίρεσε συστηματικά μεγάλα ποσά τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσεγγίζουν και τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πάντως, ως τώρα βρέθηκε να διακινούνται ποσά της τάξεως των 200.000 ευρώ, ενώ οικονομικοί επιθεωρητές ερευνούν για το ακριβές ύψος της ζημίας που υπέστη το δημόσιο. 



NewsIt


Διαβάστε Περισσότερα "Στα χέρια της Ασφάλειας ο εφοριακός που έγινε "Λούης" με 2 εκατ. ευρώ - Είχε κλειστεί στο Δαφνί"

Καταδίωξη στην εθνική τα ξημερώματα...



Ήταν τυχερός που δεν τραυματίστηκε...


Οι άνδρες της Β΄ Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων πραγματοποιούσαν τροχονομικούς ελέγχους τη νύχτα στο 191χλμ της εθνικής οδού Αθηνών -Λαμίας.

Στις 03:40 τα ξημερώματα ο οδηγός ενός μαύρου Toyota , που είχε κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, δεν σταμάτησε και ακολούθησε καταδίωξη.
Λίγα χιλιόμετρα αργότερα και συγκεκριμένα στο ύψος των Θερμοπυλών κοντά στη διασταύρωση Μενδενίτσας, ο οδηγός του ΙΧ, που είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο βγήκε εκτός οδοστρώματος και ανετράπη.

Ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει μέσα στα χωράφια, ενώ όπως διαπιστώθηκε το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την Κυψέλη στην Αθήνα.


LamiaReport

Διαβάστε Περισσότερα "Καταδίωξη στην εθνική τα ξημερώματα..."

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η κακοήθεια της ελληνικής καθεστωτικής βλακείας

Στην Ελλάδα, προσλαμβάνουν τα φαινόμενα της πολιτικής και ακαδημαϊκής κενότητας, καταθλιπτική και βλακώδη μορφή. Αυτό συμβαίνει διότι αποσπάται η Ελλάδα από το καπιταλιστικό όλο (από το παγκόσμιο και ιδιαίτερα το ευρωπαϊκό πλέγμα, γρανάζι του οποίου αποτελεί) και εξετάζεται σαν ανεξάρτητο και αυτόνομο τεμάχιο.

Αυτή η αποκοπή ενός γραναζιού από την παγκόσμια και ιδιαίτερα από την ευρωπαϊκή καπιταλιστική μηχανή, βολεύει την μικροπολιτική των κομμάτων και ιδιαίτερα τους μηχανισμούς ΑΠΑΤΗΣ του καθεστώτος: τους «νταβάδες», τα μίσθαρνα δημοσιογραφικά και....
ακαδημαϊκά τους όργανα.

Γι αυτό όλα τα όργανα του καθεστώτος, κόμματα, ΜΜΕ και ποικίλα ιερατεία, περιορίζονται μόνο στις αυλακιές του χωραφιού Ελλάδα και δεν βλέπουν όλο το οικόπεδο του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού καπιταλισμού, μέρος του οποίου και μάλιστα πολύ ασθενικό, είναι η Ελλάδα.

Το κακό είναι ότι η αφηνιασμένη προπαγανδιστική κατήχηση του καθεστώτος έχει μολύνει τόσο την πολιτική σκέψη, ώστε πολλοί να σκέφτονται με το στενόμυαλο μικροπολιτικό πήχη των κομματικών, δημοσιογραφικών και ακαδημαϊκών ιερατείων.

Συνέπεια όλων αυτών είναι τούτη: Η βλακεία εδώ να ξεπετιέται ορμητικά από όλες τις πλευρές, και μέσω αυτής, τα ποικίλα και πολύχρωμα επιτελεία και ιερατεία του καθεστώτος να κατασκευάζουν νέες ΑΠΑΤΕΣ, να αναπαλαιώνουν τις παλιές και να πουλούν το σάπιο με νέες ετικέτες, με νέες μπογιές, με νέες επιμιξίες προσώπων και χρωμάτων.

Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση κατάρρευσης και η ορατή, δια γυμνού οφθαλμού πλέον, χρεοκοπία της χώρας μας, προσδίδει πιο δραματική μορφή στη βλακεία και στην καθεστωτική παραφιλολογία της αχαλίνωτης απάτης.

Το κεντρικό, π.χ., σλόγκαν γύρω από το δράμα της χρεοκοπίας μας ανάγεται στο χρέος και στις κακές διαχειριστικές πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων.

Φταίει, λοιπόν το χρέος και οι κακές κυβερνήσεις (θα δούμε παρακάτω ότι αυτή η βλακεία εκτροχιάζεται εντελώς)!!!

Η δραματικά μυωπική αυτή αντίληψη, η οποία δαιμονοποιεί, απλώς, το ελληνικό χρέος και τις «κακές» κυβερνήσεις, δεν θέτει καν δύο απλά ερωτήματα:

α). Χρέη και μάλιστα πιο θεόρατα έχουν πολλές καπιταλιστικές χώρες, με πρώτη τις ΗΠΑ. Γιατί δαιμονοποιείται μόνο το ελληνικό χρέος, σαν η αιτία του δράματος της πτώχευσης;

β). Σήμερα οδεύουν πολλές χώρες της ΕΕ προς την πτώχευση (ουσιαστικά έχει συντελεστεί σε πολλές) και απειλούνται και οι ισχυρές. Γιατί για αυτές δεν δαιμονοποιούνται οι κυβερνήσεις, γιατί σε αυτές οι κυβερνήσεις και οι διαχειριστικές πρακτικές δεν είναι «κακές» και «καταστροφικές»;

Τα απλά αυτά ερωτήματα δεν τίθενται διότι γκρεμίζουν το μύθο: αποδεικνύουν, δηλαδή, ότι η κρίση κατάρρευσης του συστήματος, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΔΕΝ οφείλεται σε διαχειριστικές πολιτικές, στα διογκωμένα χρέη και στις «κακές» κυβερνήσεις, αλλά είναι ΔΟΜΙΚΗ (το αναπτύξαμε στο προηγούμενο κείμενο).

Αλλά αυτό που θέλουν να αποφύγουν όλα τα Μαντεία του καθεστώτος, όπως ο διάβολος το λιβάνι, είναι η τελεσίδικη κατάρρευση του συστήματός τους.

Γι αυτό αποκρύβουν τα αίτια και δαιμονοποιούν τα συμπτώματα…

Για να στηριχτεί, λοιπόν, η ανοησία της «κακής» διαχείρισης, γεννιούνται άλλες, ακόμα πιο καραμπινάτες: Αυτές περί «ασυντόνιστης κυβέρνησης», περί «ανήμπορης», περί «διστακτικής», περί «γερασμένου πρωθυπουργού» και πολλές παρόμοιες ανοησίες.

Τα ίδια που ακούγαμε για την κυβέρνηση Καραμανλή, ακούμε και τώρα για την πασοκική κυβέρνηση των ανδρεικέλων της τρόικας.

Φυσικά ούτε «ασυντόνιστη», ούτε «ανήμπορη, ούτε «διστακτική» και λοιπά είναι η κυβέρνηση.

Το αντίθετο: Εκτελεί συντονισμένα και χωρίς κανένα δισταγμό, με μοχθηρία ασυνήθιστη, τις προσταγές («τα συμβόλαια θανάτου» της Ελλάδας) των αφεντικών και των διεθνών μηχανισμών τους.

Και εδώ πάλι δεν μας λένε το γιατί οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών που καταρρέουν και αυτά, δεν έχουν την «κακία» και την «ανεπάρκεια» των δικών μας κυβερνήσεων…

Και εδώ αποσπούν το κυβερνητικό σύμπτωμα από το αίτιο: τη δομή του συστήματος. Μια δομή κατά την οποία κάθε καπιταλιστική χώρα αποτελεί το αναπόσπαστο κομμάτι (γρανάζι) της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής μηχανής.

Οι κυβερνητικές πολιτικές καθορίζονται από τη θέση και την ισχύ αυτού του «γραναζιού», είτε είναι «πράσινες», είτε «γαλάζιες», είτε «κεντροαριστερές», είτε «φιλελεύθερες», είτε «σοσιαλδημοκρατικές»…

Τα διάφορα χρώματα χρησιμοποιούνται απλώς για την εξαπάτηση των αφελών: Για να μας στέλνουν από τον Άννα στον Καϊάφα, για να αναμειγνύουν και να πολτοποιούν τα «χρώματα», παγιδεύοντας τους λαούς σε νέα «είδωλα» και Μεσσίες του καθεστώτος…

Οι σύνθετες βλακείες που μας τρέφουν φτάνουν και στις κορυφώσεις τους.

Αυτές οι «κορυφώσεις» της ηλιθιότητας, κατά κανόνα, προέρχονται από τα καθεστωτικά ιερατεία του ακαδημαϊσμού, από τους «αρίστους» και «σοφούς» που σκάρισαν τελευταίως για να μας «σώσουν» κι αυτοί.

Αυτοί λοιπόν οι «άριστοι» και οι «σοφοί» που αποτελούν και το ακαδημαϊκό πυροβολικό του Μεσσία Μίκη (Κασιμάτηδες, Μπέηδες και CIA), πρόσθεσαν το κερασάκι στην τούρτα της καθεστωτικής βλακείας και απάτης.

Αυτοί «ανακάλυψαν» σήμερα την Αμερική: Ότι το Μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό!!!

Σημείωση: Διαβάστε το άρθρο: «Τα ακαδημαϊκά οχήματα της πολιτικής εξαπάτησης»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5561

Η κοροϊδία, όμως, αυτών των ακαδημαϊκών, οι οποίοι θήτευσαν σε όλη τους τη ζωή σε κορυφαίες θέσεις του κυβερνητικού οικοδομήματος, δεν σταματά σε αυτή τη «βαθυστόχαστη» ανακάλυψη που οι πάντες γνωρίζουν από την πρώτη ημέρα του Μνημονίου!!!

Η κοροϊδία, αλλά και η ηλιθιότητα ξεδιπλώνεται σε ανώτατα επίπεδα: Από τη μια αστράφτουν και βροντούν για την παραβίαση του Συντάγματος (μόνο στο Μνημόνιο, ενώ το Σύνταγμα έχει γίνει, κυριολεκτικά, κουρελόχαρτο στα πάντα) ΚΑΙ από την άλλη ζητούν ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του Συντάγματος για να …σωθεί(!!!) η Ελλάδα: Ενός Συντάγματος το οποίο ανά πάσα στιγμή, όταν τα συμφέροντα των ισχυρών το απαιτήσουν, γίνεται κουρελόχαρτο!!!

Αυτοί οι ιδιότυποι μακιγιαρισμένοι Ιάγοι του καθεστώτος, οι ολοκληρωτικοί ακαδημαϊκοί βλάκες (δεν βρήκαμε πιο ευγενή χαρακτηρισμό) αναζητούν τα αίτια της κρίσης και της χρεοκοπίας μας στο Σύνταγμα και μας λένε ότι η «σωτηρία» θα έρθει με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ενός γραπτού κώδικα τον οποίο γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια οι καθεστωτικές δυνάμεις και τον παραβιάζουν ή τον καταργούν όποτε θελήσουν…

Τέτοια θηριώδη ηλιθιότητα δύσκολα συναντάς. Αυτό που γνωρίζει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης το αγνοούν οι ακαδημαϊκοί!!!

Ο Μπέης, μάλιστα, προχώρησε αυτή την ανοησία στα όρια της παράκρουσης. Μας είπε, με στόμφο φουσκωμένου λαϊκιστή γυρολόγου, ότι η οικογενειοκρατία φταίει για τα κακά της μοίρας μας, και ότι θα πρέπει να καταργηθεί …Συνταγματικά!!!

Ένα ΣΥΜΠΤΩΜΑ της παθογένειας του καθυστερημένου, ελληνικού καπιταλισμού, υψώθηκε σε αίτιο της κακοδαιμονίας μας. Αυτός ο «εκσυγχρονιστής» ακαδημαϊκός τοποθετεί την πραγματικότητα με το κεφάλι προς τα κάτω και διατυμπανίζει αυτή την αλχημεία του, σαν να ανακάλυψε την Αμερική.

Μεθυσμένος από τη μεγάλη ανακάλυψή του ξέχασε κάποια ουσιώδη ζητηματάκια:

- Πώς γίνεται σε άλλες χώρες που δεν υπάρχει αυτό το παθολογικό σύμπτωμα της οικογενειοκρατίας τα χρέη να βρίσκονται στα ίδια και σε ανώτερα επίπεδα από το ελληνικό χρέος;

-Πως γίνεται χώρες που βρίσκονται και αυτές σε ουσιαστική χρεοκοπία (μόνο τυπικά δεν έχει ανακηρυχθεί ακόμα, όμως και στην Ελλάδα), να μην «μαστίζονται» από αυτό το «αμάρτημα» της οικογενειοκρατίας;

-Πώς γίνεται οι λαοί και των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, χωρίς καμία οικογενειοκρατία, να βιώνουν την ίδια δολοφονική καταλήστευση από τις κυβερνήσεις τους;

Για παράδειγμα, οι Γερμανοί εργαζόμενοι βιώνουν μια υπερδεκαετή περίοδο βάρβαρης λιτότητας.

Ανάλογη είναι η εμπειρία πέραν του Ατλαντικού.

Οι Αμερικανοί εργαζόμενοι βλέπουν τη ζωή τους να καταβυθίζεται είτε στην προεδρία των ΗΠΑ ήταν ο «νεοφιλελεύθερος» Μπους, είτε τώρα που έχει αναλάβει ο «νεοκεϋνσιανός» Ομπάμα, ο οποίος μόλις προχτές ανακοίνωσε κοινωνικές περικοπές ύψους 750 δισ. δολαρίων (!) σε βάθος 12ετίας (!) με πρόσχημα το υψηλό χρέος!!!.

Με τέτοιου είδους ταχυδακτυλουργικά κόλπα αφόρητης βλακείας οι ακαδημαϊκοί μας προσπαθούν να εμφανίσουν το μαύρο-άσπρο, να επικαλύψουν τα ουσιαστικά αίτια της κρίσης και του ελληνικού δράματος, να ανυψώσουν τα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ σε αίτια και να προβληθούν σαν οι «άριστοι» της «εθνικής σωτηρίας»!!!

Αν έχεις τέτοιους «αρίστους» (ούτε άριστοι στην πειστική απάτη δεν είναι) τότε αντιλαμβάνεται κανείς σε πόσο οικτρό και δραματικό αδιέξοδο βρίσκεται το καθεστώς…

Μπροστά σε τέτοιους «αρίστους» και ο τελευταίος εργαζόμενος φαντάζει σαν σοφός…

Ας απαλλαγούμε, λοιπόν, όσο πιο γρήγορα γίνεται από την κακοήθη νεοπλασία των ακαδημαϊκών του καθεστώτος…

http://www.resaltomag.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Η κακοήθεια της ελληνικής καθεστωτικής βλακείας"

Με τι πήγε στη Σέριφο;...



Με τι πήγε ο τσάρος της οικονομίας στη βίλα του στη Σέριφο; Με πλοίο της γραμμής, με κότερο ή με ελικόπτερό; Το σίγουρο είναι πως σε πλοίο της γραμμής θα γινόταν αντιληπτός, ωστόσο κανείς δεν τον είδε.
Κάτοικοι του νησιού ανέφεραν ότι ... αυτές τις ημέρες είδαν ένα ελικόπτερο να πετάει κοντά στη βίλα του, ενώ άλλοι λένε πως ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής που είναι το σπίτι του αγκυροβόλησαν για λίγο κάτι θεόρατα κότερα…
 


newstoday
Διαβάστε Περισσότερα "Με τι πήγε στη Σέριφο;..."

Πλουσιώτατον του ελαχίστου

Πλουσιώτατον του ελαχίστου


Οι άνθρωποι είμαστε «τα συστατικά» του περιβάλλοντός μας. Αντλούμε απ’ αυτό, μαθαίνουμε, αφομοιώνουμε, το περνάμε στη συμπεριφορά μας, στα χαρακτηριστικά μας, στη φωνή μας, στο είναι μας. Είμαστε ευτυχείς, και φαινόμαστε, όταν το περιβάλλον ευδοκιμεί -δυστυχείς και αρνητικοί, όταν μας πιέζει και μας αποκλείει.
Όταν λείπεις… ξεχνάς. Μια φυσική προσαρμογή του μυαλού σε άλλες παραστάσεις, συνθήκες, καταστάσεις, για να κατανοήσεις και να αντιληφθείς καλύτερα το περιβάλλον σου.
Έλειψα λοιπόν, και ξέχασα. Όχι λησμονιά, λήθη, όχι απουσία, απλά προσωρινό πάγωμα μιας τελευταίας εικόνας που άφησα τη χώρα μου και βρέθηκα για λίγο παρέα με ξένες και μακρινές εικόνες. Πολύ μακρινές εικόνες που δεν θύμιζαν τίποτα απ’ όσα έχω δει, με μεγέθη που αλλάζουν σε μια Ήπειρο, σε μια πόλη, που το επιβλητικό, το μεγάλο και το ογκώδες είναι καθημερινό, αναγνωρίσιμο και οικείο. Από το αεροπλάνο ακόμα διαπιστώνεις πως ακόμα και η φύση θέλει να σου υποδείξει ότι εδώ όλα είναι υπερμεγέθη, από κτίρια, δρόμους, αυτοκίνητα, μέχρι τις μερίδες του φαγητού, κι όλα αυτά με την πατίνα και τον ενθουσιασμό του καινούργιου του πρόσφατου, σε συγκλονιστικό ανακάτεμα φυλών και γλωσσών, που σε παραπέμπει κατευθείαν στον Πύργο της Βαβέλ και τη Βαβυλώνα.
«Υπάρχουν πολλά μήλα στο Δέντρο, αλλά μόνο ένα είναι το Μεγάλο Μήλο», υπερηφανεύονται οι Νεοϋρκέζοι, μια ιδιαίτερη κατηγορία Αμερικανών που υπερηφανεύονται για την ευρωπαϊκή τους φινέτσα και την αμερικάνικη πρακτικότητά τους, σ’ αυτή την πόλη που το φως της μέρας μπερδεύεται με τα νέον, και η δύση του ηλίου με τη σκιά που ρίχνουν οι ουρανοξύστες. Γιατί, πράγματι, αυτή η πόλη ποτέ δεν κοιμάται -όλο το εικοσιτετράωρο οι ρυθμοί της είναι ακατάπαυστα στο ζενίθ. Από καντονέζικη πάπια στις τρεις τη νύχτα μέχρι σουβλάκι, κι από τζαζ κλαμπ που ξενυχτάει μέχρι μπουζούκια και χορό της κοιλιάς, κι όλα αυτά με μια πολυχρωμία, που σου δημιουργεί την αίσθηση πως εδώ έχουν συγκεντρωθεί όλες οι φυλές του πλανήτη. Μια βόλτα στον υπόγειο και θα βρεθείς από τον Καύκασο στην Ωκεανία και από την Λαπωνία στο Καμερούν.
Ξεχωριστή θέση μέσα σ’ αυτό το φυλετικό «πάτσγουορκ» εννοείται πως κρατάει το ελληνικό στοιχείο. Μπορεί ο Σαββόπουλος να λέει «Των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλους Γαλαξίες», εδώ το βλέπεις στην πράξη. Αστόρια, «Μικρή Αθήνα» την λένε και μοιάζει… Λίγο πιο ήσυχη, λίγο πιο χαλαρή απ’ τη δική μας, με τα μαγαζάκια, τις  «μαρκέτες» της, τις καφετέριες και τα παραδοσιακά της καφενεία, και φυσικά με το δορυφορικό της πιάτο για συνεχή επικοινωνία με την πατρίδα.
Αν μπεις σε ελληνικό σπίτι ξεχνάς πως είσαι εκτός Ελλάδας. Σαν οι άνθρωποι να επιμένουν να διαγράφουν στην καθημερινότητά τους οτιδήποτε δεν είναι Ελληνικό, απ’ την ώρα που θα τελειώσουν τη δουλειά τους και θα γυρίσουν στο σπίτι τους, στο καταφύγιό τους… «Κάθε χρόνο λέω, αυτός είναι ο τελευταίος, γυρίζω στη πατρίδα, κάθε χρόνο το λέω, κάθε χρόνο κατεβαίνω για διακοπές και λέω την άλλη φορά, η βαλίτσα θα είναι μεγαλύτερη και κάθε φορά γυρίζω πίσω. Πενήντα χρόνια περάσανε και δεν το έχω πάρει απόφαση πως θα πεθάνω εδώ. Στην πατρίδα θέλω να πεθάνω, είναι πιο μαλακό το χώμα της», έλεγε  ο φίλος μου ο Χαραλάμπης κι έστελνε τα ντόλαρς στην αδελφή του για το εξοχικό στο νησί.
Και όλοι να μου παραπονιούνται, «πέθανε  ένας συγγενής και κατέβηκα εγώ στη πατρίδα να τακτοποιήσω τα χαρτιά, δεν έβγαζα άκρη με τις υπηρεσίες σας, σαν να τους είχα κάνει κάτι, σαν να είχαν προηγούμενα μαζί μου, τους εξήγησα πως έρχομαι απ’ την Αμερική και δεν ξέρω πώς γίνονται εδώ τα πράγματα. Με κοίταζαν σαν να είμαι ηλίθιος, πού να φανταστώ τέτοια γραφειοκρατία». Αποτέλεσμα αυτού και πολλών άλλων ανάλογων περιστατικών, οι ομογενείς μας έχουν και γραφείο στην Αθήνα για να διεκπεραιώνει τις δουλειές τους εδώ -πού να τα βγάλουν πέρα με την ελληνική γραφειοκρατία…
Ένας άλλος φίλος μου έλεγε: «Εγώ μαζί μ’ έναν άλλο πατριώτη προχθές, φτιάξαμε μια εταιρεία, και τα χαρτιά τα διεκπεραιώσαμε μέσω διαδικτύου»… Φτιάξατε εταιρεία, δηλαδή, απ’ το Ίντερνετ; Τι να πω; Επιστημονική φαντασία, ή σκέτη φαντασία;
Απ’ την άλλη, πάλι, μου φωνάζει ελληνικά κάποιος στο φανάρι: Ε, πατριώτη, περίμενε να μιλήσεις στο κινητό στη γυναίκα μου, θα χαρεί που σε είδα στο δρόμο. Ετοιμάζομαι να φύγω για κάτω -μου λέει- τι να κάνεις ρε Ηλία, περνάμε ζόρια εκεί κάτω, κάτσε καλά είσαι εδώ.
- Καλά; Μην τα βλέπεις έτσι, αυτή είναι η βιτρίνα. Αμα μείνεις χωρίς δουλειά εδώ -μου λέει- πέθανες στο δρόμο, δεν θα γυρίσει άνθρωπος να σε κοιτάξει. Για μεταπτυχιακό ήρθα και έμεινα είκοσι χρόνια, κι ακόμα η καρέκλα μου στην εταιρεία τρίζει. Για πλάκα, είσαι στο δρόμο. Εκεί τουλάχιστον έχω τη μάνα μου, τα ξαδέρφια μου, και με ένα φραπέ στο πλαστικό και στο δρόμο θα τη βγάλουμε -που λέει ο λόγος. Εδώ, τους βλέπεις; Μηχανάκια. Όποιο μηχανάκι σταματήσει να δουλεύει, χάλασε, πέταμα!
Μπήκα στο αεροπλάνο της επιστροφής γεμάτος από εικόνες αλλά και πολλά ερωτηματικά. Πήγα τόσο μακριά για να αναρωτηθώ, ακόμα μια φορά, από πού έρχομαι και προς τα πού πηγαίνω, σε μια τόσο τρομαγμένη εποχή για όλους, και λίγο πριν αντικρύσω εκείνο το ανεπανάληπτο γαλάζιο του Αιγαίου μου ήρθαν οι στίχοι του Ελύτη:
«Ποιοι είμαστε λοιπόν; Τι ζητάμε; Τι γράφει στο πίσω μέρος της παλάμης της χώρας μας η τύχη;» Όχι, Όχι… Το μόνο που γράφει είναι το ΠΛΟΥΣΙΩΤΑΤΟΝ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ, χαραγμένο στα πρυμναία των καραβιών, με κεφαλαία Ελληνικά, δηλαδή, χώμα και νερό, ελληνιστί, βράχος και θάλασσα.


            
             
Διαβάστε Περισσότερα "Πλουσιώτατον του ελαχίστου"

ΣΤΟΥΣ 24 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Βαρύς ήταν για ακόμη μια φορά ο φόρος αίματος στην άσφαλτο κατά την έξοδο του Πάσχα, καθώς 24 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα από τη Μεγάλη Δευτέρα οπότε άρχισε η έξοδος.Σημειώθηκαν 21 θανατηφόρα αυτοκινητικά δυστυχήματα, 32 ατυχήματα με...
σοβαρούς τραυματισμούς και 220 ατυχήματα όπου οι εμπλεκόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά.
Αναφορικά με τα βεγγαλικά, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 7 τραυματίστηκαν μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος και ένας 29χρονος που έχασε το χέρι του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, 840 χιλιάδες αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, αριθμός ελαφρά μειωμένος συγκριτικά με πέρυσι, ενώ 50 χιλιάδες επιβάτες αναχώρησαν για τα νησιά.

TO FIMOTRO ΣΤΟ IPHONE
Διαβάστε Περισσότερα "ΣΤΟΥΣ 24 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ"

ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ "ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΡΕΒΕΓΙΟΝ" Ή ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ;

Από το : enimerosi24.gr
Με την παρέα του «αμαρτωλού ρεβεγιόν», στο «Creta Palace» αυτή τη φορά, προτίμησε να περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος. Αφού έριξε την τζούφια «βόμβα» για την ανωνυμία των blogs μέσω της...
«Καθημερινής» μιλώντας για «δημοσιογραφία εκβιαστών» και «μαύρου χρήματος», αποζήτησε την παρέα του ζεύγους Σιφουνάκη και Νίκου Παπανδρέου στο 5άστερο θέρετρο του Ρεθύμνου. Μάλιστα για ευνόητους λόγους απέφυγε τις πολλές μετακινήσεις, χωρίς ωστόσο να στερηθεί στο ελάχιστο τις τοπικές λιχουδιές τις οποίες απόλαυσε μαζί με άλλες, αφειδώς, στο αγρόκτημα «Agreco» που φημίζεται για την γαστριμαργική του παράδοση!
Δεν γνωρίζουμε, αλλά ελπίζουμε αυτή τη φορά ο αντιπρόεδρος να απέφυγε τις «προσφορές» των φίλων του που τον έφεραν σε δύσκολη θέση (για χάρη των παιδιών) την πρωτοχρονιά που μας πέρασε στην πλατεία Συντάγματος!
Διαβάστε Περισσότερα "ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ "ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΡΕΒΕΓΙΟΝ" Ή ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ;"

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Από το : Ελεύθερη Ζώνη
Μπορούν να γίνουν αποκρατικοποιήσεις της προκοπής, χωρίς προηγούμενη αποκρατικοποίηση του ΠΑΣΟΚ; Κατά την γνώμη μου όχι. Το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο των προηγουμένων κυμάτων αποκρατικοποίησης – με αποκορύφωμα τις...
«αγχωμένες» του 2003 – που οδήγησαν στην αύξηση του δημοσίου χρέους. Ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως το ΠΑΣΟΚ αποκρατικοποιείται – αναγκαστικά, λόγω Μνημονίου. Σε σημείο που να διερωτάται κανείς αν ο κ. Παπανδρέου μας οδήγησε όλους μαζί στην παγίδα του μνημονίου για να επιτύχει την αποκρατικοποίηση του κόμματός του.

Ναι, αλλά δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το κρατικοδίαιτο παρελθόν. Και κυρίως, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εσωκομματική μάχη (Νοέμβριος 2007) στο ΠΑΣΟΚ. Δυο τάσεις είχαν κονταροχτυπηθεί τότε:

Αυτή του κ. Βενιζέλου, που είχε καταγγείλει τον επαγγελματικό, κομματικό συνδικαλισμό – και τιμωρήθηκε.

Και αυτή του κ. Παπανδρέου που στηρίχθηκε στους κομματικούς συνδικαλιστές. Δεν ήταν μόνο η κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν για να στηρίξουν την υποψηφιότητά του, οι πέντε επικεφαλής των ισχυρότερων συνδικαλιστικών ομοσπονδιών της χώρας. Διακήρυξη υπέρ του κ. Παπανδρέου είχαν τότε υπογράψει 263 κορυφαίοι συνδικαλιστές του δημόσιου τομέα.

Μια «κάθετη» ματιά στα ονόματα Προέδρων, αντιπροέδρων, γραμματέων, ταμιών, μελών και στελεχών, καθώς και στον συνδικαλιστικό φορέα όπου δραστηριοποιούνται, αρκεί για να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα: ΑΔΕΔΥ, ΑΔΕΔΥ, ΑΔΕΔΥ και ξανά ΑΔΕΔΥ. ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΠΟΠΚ, ξανά ΑΔΕΔΥ. ΟΣΥΠΑ, ΟΑΕΔ, ΟΛΜΕ, οργανώσεις υπουργείων, ΟΕΚ, ξανά ΑΔΕΔΥ. ΑΕΙ-ΤΕΙ, ΠΟΕ-ΥΕΘΑ, ΕΟΤ, ΑΔΕΔΥ, ΑΔΕΔΥ, ΑΔΕΔΥ.

Σ’ αυτόν τον κομματικό στρατό στηρίχθηκε ο κ. Παπανδρέου για να εκλεγεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Και στον ίδιο κομματικό στρατό στηρίχθηκε για να εκλεγεί πρωθυπουργός. Αυτό είναι το κόμμα του, όσο κι’ αν εκ των υστέρων δηλώνει πως «παλεύουμε για το αυτονόητο» και πως «κάνουμε πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό».

Τον καιρό που χάιδευε τα αυτιά των συνδικαλιστών, το αυτονόητο δεν ήταν και τόσο αυτονόητο. Και αυτά που «έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό», ήσαν ενέργειες που έπρεπε να καταγγέλλονταν ως «δεξιές».

Η δυσκολία είναι σαφής: Ο κ. Παπανδρέου θέλει τώρα ένα διαφορετικό κόμμα. Πώς, όμως, θα συμβεί αυτό με τους ίδιους οπαδούς; Αλλά μήπως έχει απομείνει και κανένα περίσσευμα «οπαδών» οπουδήποτε, για να ανανεώσει τις παλαιοκομματικές δυνάμεις ή να αναπληρώσει το κενό τους;

Γι’ αυτό και επί μήνες προσπαθεί να αποφύγει το πικρό ποτήρι – ο Ιησούς το ήπιε, σταυρώθηκε, αναστήθηκε και ο πρωθυπουργός έχει ακόμη μπροστά του την σύγκρουση με τους πιο ένθερμους εκ των υποστηρικτών του.

Το πάει από αναβολή σε αναβολή. Από πέρσι σοβεί η σύγκρουση με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Από παράταση σε παράταση πάει το πράγμα. Τον Αύγουστο του 2010 τους έστελνε μηνύματα – δεν είστε ίδια περίπτωση με τους ιδιοκτήτες φορτηγών, δεν υπάρχει πρόβλημα με την ΓΕΝΟΠ, η συζήτηση μαζί σας θα γίνει σε άλλη βάση.

Από κοντά και ο κ. Παπουτσής, είχε τότε καταφερθεί κατά των «χαμηλόβαθμων κοινοτικών υπαλλήλων» που επιχειρούσαν να επιβάλουν αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πάλι, είχε φροντίσει εγκαίρως να στείλει το μήνυμα. Με ένα μακροσκελές sms που έφθασε στα κινητά τηλέφωνα υπουργών και βουλευτών, με το οποίο προειδοποιούσε (έκτοτε) τους «συντρόφους» ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα «φθάσουν στα άκρα» και θα «ματώσουν».

Δεν μιλάμε για τυχαίο πρόσωπο. Μιλάμε για έναν συνδικαλιστή που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια. Επικεφαλής του ισχυρότερου (και πολυπληθέστερου) σωματείου. Και το κυριότερο: Εκ των πλέον δυναμικών υποστηρικτών του κ. Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη του 2007.

Στη ΔΕΗ έχουν εξαγγελθεί απεργίες. Δεν θα είναι μπλακ-άουτ, λέει ο κ. Φωτόπουλος. Αλλά προφανώς θα υπάρξουν προβλήματα καλοκαιριάτικα. Θα γίνουν διακοπές ρεύματος, θα καταστρέφονται προϊόντα, θα υποστεί πλήγμα ο τουρισμός – γιατί να επισκεφθεί κάποιος την Ελλάδα αν θα κινδυνεύει να τρώει τρόφιμα που παγώνουν και ξεπαγώνουν και αν δεν έχει κλιματισμό;

Όταν θα συμβεί αυτό, ο κ. Παπανδρέου θα φέρει προσωπική ευθύνη. Και αυτός θα είναι πιο σοβαρός λόγος να πάει σε εκλογές – ακόμη και από την αναδιάρθρωση.

Δεν του φταίμε εμείς αν από το 2001 υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάψει να είναι κόμμα μηχανισμών, αλλά σ’ αυτούς τους μηχανισμούς στηρίχθηκε για να αναρριχηθεί στην ηγεσία του κόμματος και στην πρωθυπουργία.

Το είχε πει από τον Οκτώβριο του 2001, κατά την ομιλία του στο 6ο Συνέδριο του κόμματος. (Αλλά κάθε φορά που ερχόταν η δική του ώρα, σ’ αυτούς τους μηχανισμούς στηριζόταν):

«Το ΠΑΣΟΚ πράγματι θέλει και την ανανέωση. Ένα Κόμμα μηχανισμών χάνεται από την κοινωνία. Ένα Κόμμα μηχανισμών δεν μπορεί. Να συγκρουστεί, να αντιπαρατεθεί σε συμφέροντα, να διεξάγει έναν ανοιχτό διάλογο, δεν μπορεί να αποδεχτεί την αυτονομία της κοινωνίας, δεν μπορεί να συνθέσει διαφορετικές απόψεις».

Και μετά; Δέκα χρόνια μετά; Είναι σαφές: Βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Διότι ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τον κ. Φωτόπουλο – και τον κάθε κ. Φωτόπουλο – ανάλογα με τις ανάγκες του. Που άλλοτε είναι εκλογικές και άλλοτε μνημονιακές.

Ούτε του φταίει κανείς που όλοι σχεδόν οι προκάτοχοι του κ. Φωτόπουλου βρέθηκαν στην Βουλή, ως αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσέφεραν.

Δεν πρόκειται για τις αποκρατικοποιήσεις που αποφασίστηκαν ελέω 11ης Μαρτίου, Eurogroup και Συμφώνου για το Ευρώ, όταν η Ελλάδα αποδέχθηκε ένα ακόμη μνημόνιο, αυτό της ευρωζώνης. Αυτά είναι αμφισβητούμενα πράγματα με αμφίβολα αποτελέσματα.

Πρόκειται για το γεγονός ότι η χώρα επί δεκαετίες υφίσταται τα αποτελέσματα των συμφύσεων που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ (και ο κ. Παπανδρέου ως απαραίτητος υπουργός όλων των κυβερνήσεων) με τον κομματικό συνδικαλισμό του.

Ολόκληρο κείμενο για την αποκρατικοποίηση του ΠΑΣΟΚ είχε γράψει ο Κ. Λαλιώτης τον Φεβρουάριο του 2003. Μιλούσε για «παρεοκρατία, δοτούς ρόλους, δοτές μικροεξουσίες, υποταγμένους υποστηρικτές, άγονες εμφύλιες αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς για την διεκδίκηση προσωπικών ρόλων και για τη νομή και κατανομή της εξουσίας». Και για «εσωστρέφεια, αλαζονεία, Βαβέλ, πολέμους χαρακωμάτων, διαχείριση προσωπικού μικρού ΠΑΣΟΚ». Δηλαδή για ένα «αυτιστικό κόμμα αξιωματούχων».

Όχι, δεν του φταίμε εμείς του κ. Παπανδρέου. Όπως δεν φταίμε και οποιουδήποτε πολιτευτάκια οποιουδήποτε κόμματος, που δεν έχει ακόμη πάρει τα μπογαλάκια του να πάει στον αγύριστο, αλλά επιδιώκει να μας ξανακυβερνήσει.

Συμπέρασμα: Πριν προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις οργανισμών και επιχειρήσεων, το ΠΑΣΟΚ οφείλει πρώτα να αποκρατικοποιήσει τον εαυτό του. Και οπωσδήποτε, δεν μπορεί να «αποκρατικοποιηθεί» εις βάρος μας. Αυτό ή θα γίνει «αναίμακτα» ή, αν πρόκειται να χυθεί κάποιο αίμα, πρέπει να είναι το δικό του – όχι το δικό μας.

Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες, αλλά για να πείσει τον κομματικό και συνδικαλιστικό στρατό του, μπορεί να ξεκινήσει από κάτι πιο απλό: Να αφαιρέσει από τον τίτλο του την λέξη «σοσιαλιστικό», αποκηρύσσοντας επίσημα το παρελθόν του. Διότι από όσο γνωρίζουμε ο ορισμός του σοσιαλισμού είναι «κρατική ιδιοκτησία και λειτουργία των μέσων παραγωγής».

Η απελευθέρωση από τον κρατισμό προϋποθέτει την απελευθέρωση από τον σοσιαλισμό. Δεν χωράνε δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.
Διαβάστε Περισσότερα "Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!"

Τι σημαίνει «αναδιάρθρωση χρέους»

Μια φράση που ακούμε περισσότερο κι από την... καλημέρα!

Καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης, φίλοι, γνωστοί και συνεργάτες, μάς βομβαρδίζουν με πληροφορίες περί επιμήκυνσης, ή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους χωρίς πάντα να ξέρουν ακριβώς τι είναι αυτό που μας λένε.

Επειδή τα σενάρια και οι φήμες δεν φαίνεται να κοπάζουν και επειδή κάθε νέο κύμα πληροφοριών επηρεάζει τις αγορές, την τσέπη και τις επόμενες κινήσεις μας καλό θα ήταν να εξηγήσουμε αναλυτικά τι σημαίνουν οι λέξεις αυτές (που πλέον τις ακούμε πιο συχνά από καλημέρα) και κυρίως πως θα επηρεάσουν τα οικονομικά μας.

1. Τι είναι η αναδιάρθρωση χρέους

Με απλά λόγια, η αναδιάρθρωση χρέους είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα που συμβαίνει με κάποιον που δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος του στην τράπεζα και ζητά ή του προτείνεται, ρύθμιση της οφειλής του.

Προσέξετε: Έχουμε πάρει δάνειο 100.000 ευρώ και ας πούμε, για παράδειγμα, χοντρικά, ότι μαζί με τους τόκους κλπ. χρωστάμε 110.000 ευρώ.

Πληρώσαμε τα 10.000 ευρώ αλλά στο μεταξύ, χάσαμε τη δουλεία μας, δεν εισπράττουμε έσοδα, κάναμε ότι περικοπές είχαμε να κάνουμε αλλά δεν τα βγάζουμε πέρα με το χρέος μας.

Έτσι λοιπόν λέμε στην τράπεζα: Κοίτα να δεις, από τα 100.000 ευρώ που σου χρωστάω μπορώ να πληρώσω, σε βάθος χρόνου, 60.000 ευρώ ή 70.000 ευρώ. Ζητάμε λοιπόν ένα κούρεμα (το haircut που ακούτε) του χρέους κατά 30% ή 40%, δηλώνοντας ουσιαστικά χρεοκοπία και ξεπουλώντας ότι έχουμε και δεν έχουμε (οι «αποκρατικοποιήσεις» που ακούτε).

Το εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα

Κάντε τώρα τις εξής αλλαγές:

- Στην θέση του… «κάποιου» βάλτε την Ελλάδα
- Στη θέση του δανείου βάλτε τα ελληνικά ομόλογα (χαρτί δανεισμού με συγκεκριμένη διάρκεια και επιτόκιο)
- Στη θέση της τράπεζας βάλτε όσους έχουν ελληνικά ομόλογα (τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, επενδυτές, εταιρίες)
- Στη θέση του χρέους βάλτε περίπου 340 δισ. ευρώ
- Και μέσα σε όλα αυτά προσθέστε την τρόικα και το δάνειο των 110 δισ. ευρώ

Στο σενάριο της αναδιάρθρωσης η Ελλάδα, ενημερώνει τους δανειστές της ότι δεν μπορεί να πληρώνει κανονικά όλες τις δόσεις της, ενώ αντί να αποπληρώσει το σύνολο των δανείων της, θα πληρώσει, π.χ., μόνο το 60%.

Στο ίδιο ή άλλο σενάριο θα μπορούσε επίσης να ανακοινώσει ότι αντί να πληρώσει, π.χ., σε 5 χρόνια θα πληρώσει σε 10, ότι αντί να πληρώνει με επιτόκιο 5% θα υπολογίζει τα χρέη της με επιτόκιο 3%, ότι επί τρία χρόνια δεν θα πληρώνει ούτε τόκους ούτε τοκοχρεολύσια μέχρι να ορθοποδήσει η οικονομία της κλπ.

Τα προβλήματα

Το μεγαλύτερο πλήγμα από την αναδιάρθρωση του χρέους θα τα έχουν ελληνικές και ξένες τράπεζες που έχουν στα χέρια τους -μέσω ομολόγων- το μεγαλύτερο μέρος από το ελληνικό χρέος των 340 δισ. ευρώ. Με το κούρεμα θα χάσουν σημαντικά κεφάλαια που υπολόγιζαν ότι θα εισέπρατταν με αποτέλεσμα να χάνουν την δύναμη τους απέναντι στις αγορές και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αποτέλεσμα θα είναι να μην μπορούν να δανειστούν από άλλες τράπεζες ή από τις αγορές, άρα να μην μπορούν να δανείσουν εμάς ή -ως ακραίο και θεωρητικά αδύνατο σενάριο- να μην μπορούν να επιστρέψουν τις καταθέσεις (λόγω έλλειψης ρευστότητας) εάν (και πάλι θεωρητικά) τρέξουμε όλοι μαζί να τις σηκώσουμε.

Μαζί με τις τράπεζες και τα νοικοκυριά θα χάσουν αξία, περιουσία ή θα καταρρεύσουν όσοι άλλοι εξαρτώνται από τα ελληνικά ομόλογα, όπως ταμεία ασφαλιστικές εταιρείες συνταξιοδοτικά προγράμματα κ.α.

Φυσικά, καθοριστικός παράγοντας στην αναδιάρθρωση χρέους είναι αν αυτή την απόφαση θα την λάβει η εκάστοτε κυβέρνηση μιας χώρας ή αν αυτό το αποφασίζουν οι δανειστές, οι οποίοι τότε θα έχουν και τον τελευταίο λόγο στους όρους που θα επιβάλλουν.

2. Τι είναι η «ελεγχόμενη» πτώχευση


Ελεγχόμενη χρεοκοπία έρχεται εφόσον μπορεί να υπάρξει συμφωνία της χώρας με τους κατόχους ομολόγων για παράταση στην αποπληρωμή των χρεών. Στην περίπτωση αυτή το ελληνικό κράτος θα ανακοινώσει, για παράδειγμα, ότι στην λήξη των ομολόγων, οι δανειστές αντί να λάβουν πλήρως το κεφάλαιο τους θα λάβουν το 70% ή 80%, δηλαδή κούρεμα 30% ή 20%. Ελεγχόμενη χρεοκοπία θεωρείται από ορισμένους και το να υπάρξει συμφωνία με τους κατόχους ομολόγων, απλά, για την επιμήκυνση του χρέους.

3. Τι είναι η επιμήκυνση χρέους

Άλλη μορφή αναδιάρθρωσης και, ενδεχομένως, πιο ομαλή, είναι η επιμήκυνση του χρέους. Ομόλογα που λήγουν μέσα στα επόμενα χρόνια μετατρέπονται, με ή χωρίς την συγκατάθεση των δανειστών μας, σε ομόλογα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας. Αυτό θα γίνει με ανταλλαγή ομολόγων με άλλα που λήγουν π.χ. πέντε χρόνια αργότερα, ώστε να φύγει το βάρος τα επόμενα χρόνια. Η διαπραγμάτευση αφορά το χρόνο και το ύψος του επιτοκίου (αν θα είναι μικρότερο).

Ένα απλό παράδειγμα: Λήγει ένα ομόλογο το 2012 και πρέπει να επιστρέψει στον κάτοχο 1 εκατ. ευρώ ζητάει το ελληνικό κράτος να υπάρξει παράταση 5 ή 7 χρόνια με ίδιους ή τροποποιημένους όρους δανεισμού, δηλαδή με το παλιό επιτόκιο 8% ή μικρότερο π.χ. 4%.

Με μια ματιά
Πόσα ελληνικά ομόλογα έχουν οι Έλληνες
Κατά προσέγγιση
- Τράπεζες 65 δισ. ευρώ
- Ασφαλιστικά Ταμεία: 40 δισ. ευρώ
- Ασφαλιστικές Εταιρείες: 15 δισ. ευρώ
Σύνολο: 120 δισ. ευρώ

Τι θα πληρώσουμε αν υπάρξει «κούρεμα» 20%-30%
Παραδείγματα, τάξεις μεγέθους
- Τράπεζες 13-20 δισ. ευρώ
- Ασφαλιστικά Ταμεία 8-12 δισ. ευρώ
- Ασφαλιστικές Εταιρείες 3-4,5 δισ. ευρώ
Σύνολο: από 24 έως 36,5 δισ. ευρώ

Επιπτώσεις από ένα «κούρεμα»
- Μείωση περιουσιακών στοιχείων
- Περικοπές συντάξεων
- Κατάρρευση Ασφαλιστικών Ταμείων
- Χιλιάδες Ασφαλιστικά Συμβόλαια στον «αέρα»

Διαβάστε Περισσότερα "Τι σημαίνει «αναδιάρθρωση χρέους»"

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Συμπλοκές αλλοδαπών στην Ομόνοια



Συμπλοκές αλλοδαπών στην Ομόνοια


Περίπου 50 με 70 άτομα από την Ινδία, το Μαρόκο και το Μπαγκλαντές συνεπλάκησαν στην πλατεία Ομονοίας στις 23:00. Ο καβγάς ξεκίνησες στις 22:45, λόγω προσωπικών διαφορών και η αστυνομία έχει φτάσει στο σημείο για να επιβάλει την τάξη.

newstoday.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Συμπλοκές αλλοδαπών στην Ομόνοια"

Δημοφιλείς αναρτήσεις