" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Κόλαφος οι καταθέσεις για τα «στημένα»!

Το φως της δημοσιότητας είδε η κατάθεση του συντονιστή του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Γκράχαμ Πίκερ στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές στις 21/2/2011, για την υπόθεση των ύποπτων αγώνων. Τα όσα ανέφερε τότε αποτελούν κόλαφο για συγκεκριμένα πρόσωπα και ομάδες, ενώ επισημαίνεται ξεκάθαρα πως τόσο τα επίμαχα παιχνίδια όσο και τα στοιχεία που οδήγησαν σε αυτά, είναι κατά 90% διεφθαρμένα και ακριβή. Ιδιαίτερη αναφορά σε Μπέο.

Τέλος του μήνα ή το αργότερα αρχές Ιουνίου, είναι γνωστό πως οι πρώτοι ύποπτοι για την υπόθεση των –κατά την UEFA- ύποπτων αγώνων, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Σήμερα, 21/5, ωστόσο, το zougla.gr αποκάλυψε την κατάθεση στις εισαγγελικές αρχές στις 21/2, ενός εκ των τεσσάρων αξιωματούχων της UEFA που είχαν έρθει εν κρυπτώ στη χώρα μας για να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Πρόκειται για τον συντονιστή του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Γκράχαμ Πίκερ, ο οποίος μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «κατά 90%» διεφθαρμένους στους 40 αγώνες που περιλαμβάνονται στους φακέλους, μιλάει για τους τρόπους με τους οποίους στήνονται τα παιχνίδια και κατονομάζει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ως τον Έλληνα παράγοντα με τις πιο συχνές αναφορές σε ύποπτα παιχνίδια.

«Το σύστημά μας βασίζεται σε πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους παρόχους στοιχηματισμού, τις οποίες επεξεργάζονται ειδικοί στοιχημάτων οι οποίοι παρακολουθούν τις εταιρείες στοιχημάτων και παρέχουν την εξέλιξη του στοιχηματισμού. Οι αναφορές στηρίζονται στη στατιστική ανάλυση και έχουμε ειδικούς στοιχημάτων οι οποίοι καταλήγουν στα συμπεράσματα περί του αν ένας αγώνας είναι ύποπτος. Σε ποσοστό 90% τα αποτελέσματα είναι ακριβή γιατί οι αριθμοί δεν λένε ψέματα», αναφέρει ο κ. Πίκερ και προσθέτει:

«Ο υπεύθυνος για το στήσιμο ενός αγώνα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, όπως μέλη ομάδας οργανωμένου εγκλήματος ή ο πρόεδρος της ομάδας ή κάποιος ατζέντης των παικτών, ο οποίος υπόσχεται στους παίκτες ή στους διαιτητές χρηματικές αποδοχές, δύναμη, κάποια καλή μετεγγραφή ή άλλα δώρα».

Ο συντονιστής του πειθαρχικού τμήματος της UEFA συνεχίζει: «Το όνομα το οποίο εμφανίζεται πιο συχνά μέσω αναφορών που έχουμε από την Ελλάδα είναι αυτό του Αχιλλέα Μπέου. Βέβαια, η UEFA ερευνά μόνο τα παιχνίδια και όχι τα πρόσωπα».

Στο ίδιο δημοσίευμα, αποκαλύπτονται και οι αναφορές της UEFA για τον αγώνα κυπέλλου Διαγόρα-Ατρομήτου(3/2/2011) και Ηλιούπολης-Λεβαδειακού (22/3/2011).

Θυμίζουμε πως τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσουν οι κλήσεις της Εισαγγελίας προς ύποπτους ποδοσφαιριστές, παίκτες του στοιχήματος, παράγοντες και διαιτητές, ενώ αναμένεται δικαστική συνδρομή από εννέα χώρες!

Πηγή: http://zoo-m.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα "Κόλαφος οι καταθέσεις για τα «στημένα»!"

"Τον έσφαξα γιατί φώναζε "κλέφτης! κλέφτης!", τι να έκανα;", ομολογεί ένας από τους δολοφόνους του Μανώλη

- Συγκλονιστικά στοιχεία από την δικογραφία
- Του πήραν και χρήματα από το πορτοφόλι όσο εκείνος αιμορραγούσε!
- 'Ηταν ώρα στην περιοχή και παραμόνευαν για θύμα
- Αλλοδαπός τους κατέδωσε στην αστυνομία

Αυτή την εξήγηση για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου οικογενειάρχη, Μανώλη Καντάρη, έδωσε σε αλλοδαπό καταστηματάρχη ο ένας εκ των δύο Αφγανών κατηγορουμένων για την υπόθεση, όταν εκείνος τον επέκρινε ότι σκότωσαν έναν άνθρωπο για μία βιντεοκάμερα.

Το στοιχείο αυτό, όπως και άλλα που δεν είχαν γίνει γνωστά, περιέχεται στη δικογραφία για...
το φονικό στο κέντρο της Αθήνας, φονικό για το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι έλαβαν σήμερα προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη το πρωί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, προκύπτει πως οι τρεις δράστες -εκ των οποίων ο ένας καταζητείται- παρακολούθησαν τον άτυχο 44χρονο αμέσως μόλις κατέβηκε από το σπίτι του και ότι επίσης εκτός από την κάμερα τού πήραν και χρήματα από το πορτοφόλι, το οποίο έψαξαν όταν το θύμα ήταν ήδη αιμόφυρτο στο έδαφος.

Στα στοιχεία, που έχουν συγκεντρωθεί, περιλαμβάνεται υλικό από κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονται σε επτά διαφορετικά σημεία στην περιοχή.

Τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία, στις 14 Μαϊου, λαμβάνοντας καταθέσεις από κατοίκους, οι αστυνομικοί εξέτασαν και έναν αλλοδαπό καταστηματάρχη, ο οποίος τους είπε πως μετά το τραγικό γεγονός ο ένας εκ των δραστών πήγε στο μαγαζί του την κάμερα του Καντάρη λέγοντάς του πως θα περνούσε κάποιος να την πάρει. Όταν ο καταστηματάρχης τον επέκρινε πως αφαίρεσαν μία ζωή για την κάμερα, ο Αφγανός του είπε πως μαχαίρωσαν τον 44χρονο επειδή φώναζε «κλέφτης κλέφτης», προσθέτοντας: «Τι να έκανα;».

Στις 16 Μαϊου η Ασφάλεια δέχθηκε τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος τους έδωσε τον αριθμό του κινητού ενός εκ των δραστών.

Για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου, ο Εισαγγελέας έχει απαγγείλει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία από την οποία προήλθε θάνατος, κατά συναυτουργία, καθώς και για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.
Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη έλαβαν το Σάββατο από τον ανακριτή οι δύο Αφγανοί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο δράστες έχουν ομολογήσει στους αστυνομικούς πως συμμετείχαν στην εν ψυχρώ δολοφονία με σκοπό να αποσπάσουν τη βιντεοκάμερα τού 44χρονου, ωστόσο υποστηρίζουν πως τα φονικά χτυπήματα τα κατάφερε στο θύμα ο συνεργός τους -πακιστανικής καταγωγής- που αναζητείται.
eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα ""Τον έσφαξα γιατί φώναζε "κλέφτης! κλέφτης!", τι να έκανα;", ομολογεί ένας από τους δολοφόνους του Μανώλη"

Βαρύ κατηγορητήριο για τους φονιάδες του Μανώλη


Οι δυο από τους τρεις δράστες της δολοφονίας που συγκλόνισε την Ελλάδα
Τρεις κακουργηματικές κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας εις βάρος των δύο Αφγανών, οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη, κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε
στην Ποινική Δίωξη της Εισαγγελίας. Ο εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος τους τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία, απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστείας, από την οποία επήλθε θάνατος προσώπου κατά συναυτουργία, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Οι δύο Αφγανοί, μαζί με ένα τρίτο πρόσωπο, πακιστανικής υπηκοότητας, που αναζητείται, κατάφεραν αλλεπάλληλες μαχαιριές στον άτυχο 44χρονο στις 10 Μαΐου, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου, με σκοπό να του πάρουν τη βιντεοκάμερα που κρατούσε.

Ο Μ. Καντάρης, κάτοικος της περιοχής, είχε κατέβει από το σπίτι του, προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητο για να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο, καθώς περίμεναν το δεύτερο παιδί τους.

Οι δύο Αφγανοί θα βρεθούν το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή. Το απόγευμα της Παρασκευής μετήχθησαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους απήγγειλε τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Είναι πολύ πιθανό να τους χορηγηθεί προθεσμία για τις απολογίες τους, ώστε να ανευρεθεί και να οριστεί μεταφραστής, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να μην μιλούν άλλη γλώσσα, πλην της μητρικής τους.
eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Βαρύ κατηγορητήριο για τους φονιάδες του Μανώλη"

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Στον ανακριτή οι δολοφόνοι του 44χρονου

Σωτήρης Σκουλούδης
Πριν από λίγο (18:00) πέρασαν την πόρτα του ανακριτή οι δύο Αφγανοί που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 10 Μαΐου. Ωστόσο, αύριο το πρωί αναμένεται να προσαχθούν εκ νέου στον ανακριτή και να λάβουν προθεσμία, καθώς θα πρέπει να οριστεί διερμηνέας.



Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστεία, από την οποία επήλθε ο θάνατος προσώπου κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία και οπλοκατοχή.
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Στον ανακριτή οι δολοφόνοι του 44χρονου"

Έγινε γνώριμος ο 21χρονος

Με τον Χρήστο Τσάκαλο και τον Δαμιανό Μπολάνο συνδέει η αστυνομία τον 21χρονο που συνελήφθη στην Πεύκη.
Mετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του, η ΕΛ.ΑΣ δίνει  στη δημοσιότητα και τα στοιχεία ταυτότητας του ένοπλου δράστη, ο οποίος την 18-05-2011 στην περιοχή της Πεύκης τραυματίστηκε, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, και έκτοτε νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δράστης είχε πυροβολήσει από ελάχιστη απόσταση εναντίον δύο αστυνομικών, με ανθρωποκτόνο πρόθεση.
Πρόκειται για τον Θεόφιλο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ του Αλέξανδρου και της Αλεξάνδρας, ο οποίος γεννήθηκε την 06-04-1990 στο Μαρούσι Αττικής,
Δακτυλικά αποτυπώματα του Θεόφιλου ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ταυτίστηκαν με αποτυπώματα, που είχαν βρεθεί:
  • Σε διαμέρισμα επί της οδούς Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου την 14-03-2011 είχαν συλληφθεί πέντε (5) άτομα, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα, μεταξύ αυτών οι Τσάκαλος και Μπολάνος.
  • Σε διαμέρισμα επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα, όπου την 14-03-2011 είχε διενεργηθεί έρευνα, στο πλαίσιο προανακριτικών ενεργειών για τρομοκρατική δραστηριότητα. 
    crimesonair.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα "Έγινε γνώριμος ο 21χρονος"

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Aκομή και για κούρεμα πάνε οι Ελληνες στα Σκόπια !

Περίπου 1.200 με 1.700 άτομα μεταβαίνουν καθημερινά από την Ελλάδα στη γειτονική πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μέσω του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων, για την παροχή διαφόρων ειδών υπηρεσιών, για παράδειγμα επίσκεψη σε ορθοδοντικό ή οφθαλμίατρο,  αλλά και για αγορές τροφίμων, ποτών, ρουχισμού και υποδημάτων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του σταθμού, Βάιο Μπιζιώτη, ο αριθμός των Ελλήνων που καθημερινά μεταβαίνουν τους θερινούς μήνες στα Σκόπια υπερβαίνει τις 3.000, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός των επισκεπτών είναι διπλάσιος σε σχέση με τις καθημερινές.

Ο κ. Μπιζιώτης αναφέρει ότι σε όσους περνούν καθημερινά τη μεθόριο συμπεριλαμβάνεται κι «ένας, μικρός μεν, σημαντικός δε» αριθμός Ελλήνων, που επιβάλλεται να βρίσκονται στη γειτονική χώρα, διότι εργάζονται σε εταιρείες που εδρεύουν στην ΠΓΔΜ.

Σήμερα, ο Δήμος Παιονίας διοργάνωσε στο μεθοριακό σταθμό μια ενημερωτική εκδήλωση, με στόχο να περιοριστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, που - όπως εκτιμάται - έχει επιφέρει στα καταστήματα της περιοχής πτώση τζίρου της τάξεως του 30%.

Όμως, τον δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της εκδήλωσης, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Είδε έναν φίλο του να πλησιάζει και αρχικά υπέθεσε ότι ήρθε στους Ευζώνους, για να συνεισφέρει στην καμπάνια ενημέρωσης. Απογοητεύτηκε, όμως, όταν εκείνος πέρασε τα σύνορα, λέγοντάς του: «Με δέκα ευρώ θα κουρευτώ, θα φάω κάτι και θα πιω και τον καφέ μου, ενώ θα γεμίσω και το ρεζερβουάρ μου, με τα μισά λεφτά».

http://viosimimakedonia.blogspot.com/2011/05/blog-post_19.htm
Διαβάστε Περισσότερα "Aκομή και για κούρεμα πάνε οι Ελληνες στα Σκόπια !"

Δημιουργούνται κέντρα κράτησης μεταναστών


Δημιουργούνται 14 μονάδες κράτησης και υποδοχής μεταναστών με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.
Οι νέες μονάδες είναι οι εξής
1. Λακωνία, Σπάρτη - Κέντρο Κράτησης
2. Χίος, Μερσινίδι - Κέντρο Κράτησης
3. Σάμος, Βαθύ – Κέντρο Πρώτης Υποδοχής
4. Αμυγδαλέζα – Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ανηλίκων
5. Ελληνικό, τα παλαιά κρατητήρια - Κέντρο Κράτησης
6. Ελληνικό, τα νέα κρατητήρια - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής
7. Μονάδα Πέτρου Ράλλη – Κέντρο Κράτησης
8. Ασπρόπυργος – Κέντρο Κράτησης
9. Ροδόπη, Βένα – Κέντρο Κράτησης
10. Έβρος, Φυλάκιο – Κέντρο Κράτησης. Επίσης, αξιοποιείται παρακείμενη δημόσια έκταση για την εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
11. Θεσπρωτία , εξετάζονται τρεις προτάσεις ιδιωτών για Κέντρο Κράτησης, εκτός της πόλης της Ηγουμενίτσας.
12. Αιτωλοακαρνανία, Στάνος, στρατόπεδο Ψαρογιάννη – Κέντρο Κράτησης
13. Έβρος, Καρωτή, πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη – Κέντρο Κράτησης.
14. Ορεστιάδα, εξετάζεται πρόταση ιδιώτη με στόχο τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου, όπου θα συστεγάζονται Υπηρεσία Ασύλου, Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, Διοίκηση του Frontex , οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, όλα τα κέντρα θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων ενώ θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Επίσης πρόκειται να δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλοντος, είτε από το Πράσινο Ταμείο.
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Δημιουργούνται κέντρα κράτησης μεταναστών"

Χαροπαλεύει κοσμηματοπώλης στα Κ.Πατήσια - Τον πυροβόλησαν αλλοδαποί μέσα στο μαγαζί του με 3 σφαίρες στο λαιμό!"Βράζει" η γειτονιά - Οργή των κατοίκων για την εγκληματικότητα

- Πάγωσε η γειτονιά στο άκουσμα των απανωτών πυροβολισμών
- Αιμόφυρτος ο κοσμηματοπώλης καλούσε σε βοήθεια
- Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες
- "Βράζει" η γειτονιά - Οργή των κατοίκων για την εγκληματικότητα




Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παμμακάριστος μεταφέρθηκε κοσμηματοπώλης που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ με τρεις σφαίρες στο λαιμό λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, μέσα στο μαγαζί του στα Κάτω Πατήσια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες 2  αλλοδαποί, έσπασαν το τζάμι του κοσμηματοπωλείου, μπήκαν μέσα και τον πυροβόλησαν χωρίς δισταγμό τρεις φορές. ....
Ο άτυχος άνδρας κάλεσε σε βοήθεια και μεταφέρθηκε λίγα λεπτά αργότερα έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο.
Τραγική ειρωνεία οτι πριν από λίγα χρόνια επίθεση με μαχαίρι είχε δεχθεί σε κοσμηματοπωλείο που είχε εκεί κοντά και ο πατέρας του θύματος.
Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Το κοσμηματοπωλείο βρίσκεται στην οδό Ευγενίας Καραβία 56 στα Κάτω Πατήσια.

Διαβάστε Περισσότερα "Χαροπαλεύει κοσμηματοπώλης στα Κ.Πατήσια - Τον πυροβόλησαν αλλοδαποί μέσα στο μαγαζί του με 3 σφαίρες στο λαιμό!"Βράζει" η γειτονιά - Οργή των κατοίκων για την εγκληματικότητα"

Περιγραφή του σημερινού ''Έλληνα'' από τον Γεώργιο Σουρή






Πέστε μου αν κάποιος άλλος περιέγραψε τον ...σημερινό ..''Έλληνα''.. με τόση...ακρίβεια.!
Γεώργιος Σουρής (1853-1919).










Ποιός είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά’χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Νά ’χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
*
Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με άμαξες και άτια,
κλέφτες χωρίς μια πήχυ γη και κλέφτες με παλάτια,
ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί
ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή.
*
Όλα σ’αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
*
Ο Έλληνας δυό δίκαια ασκεί πανελευθέρως,
συνέρχεσθαί τε και ουρείν εις όποιο θέλει μέρος.
*
Χαρά στους χασομέρηδες! χαρά στους αρλεκίνους!
σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.
*
Γι’ αυτό το κράτος, που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια,
σικτίρ στα χρόνια τα παλιά, σικτίρ και στα καινούργια!
*
Και των σοφών οι λόγοι θαρρώ πως είναι ψώρα,
πιστός εις ό,τι λέγει κανένας δεν εφάνη...
αυτός ο πλάνος κόσμος και πάντοτε και τώρα,
δεν κάνει ό,τι λέγει, δεν λέγει ό,τι κάνει.
*
Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.
Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγας.
Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που’χει
στο ’να λουστρίνι, στ’αλλο τσαρούχι.


tro(ma)ktiko


Διαβάστε Περισσότερα "Περιγραφή του σημερινού ''Έλληνα'' από τον Γεώργιο Σουρή"

Γιούνκερ : " Έλληνες υπάρχουν και όρια "


Ο πρόεδρος του Eurogroup μας βάζει με αυστηρό τρόπο στη θέση μας με συνέντευξη του στην Stuttgarter Zeitung όπου όμως σε αντίθεση με τον Τρισέ υποδεικνύει ως λύση την ήπια αναδιάρθρωση.
 

''Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι και η αλληλεγγύη έχει τα όριά της'' ήταν το αυστηρό μήνυμα που μας έστειλε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και συνέχισε : ''Η Ελλάδα έχει τώρα το βάρος να παράσχει αποδείξεις ως προς την αξιοπιστία της''.
 
Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του Eurogroup επισημαίνει την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, ενώ με τα λόγια του υπέρ μιάς ήπιας αναδιάρθρωσης αποδεικνύεται ο ευρωπαικός διχασμός για τη λύση στο ελληνικό πρόβλημα, αφού λίγες ώρες νωρίτερα ο διοικητής της ΕΚΤ μόνο που δεν έβρισε τους οπαδούς της αναδιάρθρωσης.
 
 

NewsIt

Διαβάστε Περισσότερα "Γιούνκερ : " Έλληνες υπάρχουν και όρια ""

Υποπτεύονται εμπλοκή ένοπλης ομάδας




Ένα πιστόλι τύπου «Glock», μία θήκη για πιστόλι, η ανεπάρκεια ενός αξιόπιστου κινήτρου και ένα τηλεφώνημα, που ενδεχομένως να ήταν παγίδα, είναι τα στοιχεία που προκαλούν στην αστυνομία και δεύτερες σκέψεις σχετικά με το αιματηρό συμβάν της Πεύκης. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν καθώς και ένα τρίτο άτομο, που φέρεται να είναι ένας εκ των δύο δραστών που άνοιξαν πυρ κατά του πληρώματος του περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. που είχε σπεύσει στην περιοχή του ηλιακού χωριού.

Η Ασφάλεια Αττικής καθώς και η Αντιτρομοκρατική διαχειρίζονται από κοινού την υπόθεση, με τη δεύτερη υπηρεσία να μην αναμειγνύεται δραστήρια στην έρευνα. Ωστόσο, ο εντοπισμός ενός πιστολιού στον τόπο της συμπλοκής, του οποίου ο τύπος αποτελεί «σήμα-κατατεθέν» των σημερινών ενόπλων ομάδων, είναι ένα στοιχείο το οποίο ερευνάται, δεδομένου ότι αυτός ο τύπος όπλου φαίνεται να κυκλοφορεί ευρέως στην ημεδαπή «αγορά».


Η επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. astynomia.gr ανήρτησε το πρωί της Πέμπτης τη φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος έχει τραυματιστεί

Η αστυνομία, επίσης, δεν είναι σε θέση αυτήν τη στιγμή να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο τα δύο αυτά άτομα βρέθηκαν στην Πεύκη. Εκείνη την ώρα οι τράπεζες και τα καταστήματα ήταν κλειστά, αν στα σχέδια τους ήταν η ληστεία. Το μέσο μετακίνησής τους, από την άλλη, ένα «παπάκι» κλεμμένο μεν αλλά μικρού κυβισμού, δεν αποτελεί με τη σειρά του «σήμα-κατατεθέν» των ενόπλων ομάδων. Αυτές κατά κανόνα χρησιμοποιούν μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, με αξιόπιστες επιδόσεις, για λόγους ασφαλείας.

Το τηλέφωνο στην Άμεσο Δράση, ύστερα από το οποίο το περιπολικό έσπευσε στην περιοχή για έρευνα, επίσης προβληματίζει την αστυνομία, αφού πιθανόν να ήταν και παγίδα, όπως ειπώθηκε στην αρχή, αν και το ενδεχόμενο αυτό που εξετάζεται δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη τεκμήριο για να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα πως οι δράστες δεν ανήκουν στον χώρο του κοινού ποινικού δικαίου αλλά στον χώρο των ενόπλων ομάδων. Αργότερα έγινε γνωστό πως το τηλεφώνημα προήλθε από μία γυναίκα, η οποία κατήγγειλε πως «κάποιος την ενοχλούσε». Μία φράση η οποία επιδέχεται πολλαπλές αναγνώσεις.

Η επίσημη εκδοχή της αστυνομίας για την εμπλοκή

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου της αστυνομίας, το περιπολικό έλαβε τηλεφώνημα από μια γυναίκα στο πολιτιστικό κέντρο της Πεύκης, η οποία μιλούσε για παρουσία ενοχλητικού ατόμου.

Τη στιγμή που το περιπολικό της Άμεσης Δράσης κατευθυνόταν στο αναφερόμενο σημείο: «διαπίστωσε σε παρακείμενη συμβολή των οδών Αιόλου και Επικούρου την παρουσία δύο υπόπτων ατόμων, νεαρής ηλικίας, που περιεργάζονταν μια δίκυκλη μοτοσικλέτα (τύπου παπάκι), και επιχείρησε να τα ελέγξει.

Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, οι δύο ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν και καταδιώχθηκαν πεζή από τους δύο αστυνομικούς. Προ της επικείμενης ακινητοποίησής τους, ο ένας από αυτούς πυροβόλησε ευθέως, από πολύ κοντινή απόσταση, κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει, τον έναν στη θωρακική χώρα και τον άλλο στον λαιμό και την κοιλιακή χώρα. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, και ο ένας, τραυματισμένος, έπεσε στο σημείο. Στη συνέχεια, ο δεύτερος των δραστών επιβιβάσθηκε στο περιπολικό αυτοκίνητο και διέφυγε. Ο ένας από τους τραυματίες αστυνομικούς επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν, λόγω των συνεχών ελιγμών που πραγματοποιούσε και της εξάντλησης του τραυματία αστυνομικού. Στην προσπάθειά του αυτή, λόγω της εξάντλησης του από τον τραυματισμό, έπεσε το υπηρεσιακό του πιστόλι εντός του οχήματος.

Το περιπολικό αυτοκίνητο βρέθηκε, ύστερα από εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες, στην περιοχή της Κηφισιάς, στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Φαιστού. Εντός του οχήματος βρέθηκε και το υπηρεσιακό πιστόλι του τραυματία αστυνομικού».

Ο τραυματίας που φέρεται και ως ένας εκ των δραστών δήλωσε πως ονομάζεται Γιώργος Σ. και η αστυνομία επιχειρεί να τον ταυτοποιήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια Αττικής, το άτομο αυτό ανήκει στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο. Μέχρι σήμερα, η αστυνομία, αν και τον είχε εντοπίσει, δεν ήταν σε θέση να συνδέσει τη δράση του με συγκεκριμένες δραστηριότητες ενόπλων ομάδων. Παρέμενε, ωστόσο, στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. ως «εν δυνάμει ύποπτος» αλλά μέχρις εκεί.

Στο μεταξύ, εντός του περιπολικού βρέθηκε αίμα του άλλου δράστη προφανώς, οπότε η αστυνομία διαθέτει την ταυτότητα DNA και των δύο. Τέλος, αναμένονται η ταυτοποίηση ή μη του πιστολιού και η συγκέντρωση όλων των στοιχείων από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι, ως φαίνεται, είναι αρκετοί.

Το περιστατικό

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 19:00, όταν περιπολικό, το οποίο έσπευσε στην περιοχή του ηλιακού χωριού στην Πεύκη, ύστερα από τηλεφώνημα, που ανέφερε ότι κάποια άτομα ενοχλούν κόσμο σε πολιτιστικό κέντρο, δέχθηκε την επίθεση αγνώστων με καταιγισμό πυρών.



Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και ένας από αγνώστους, ο οποίος κατά πληροφορίες φέρεται να είναι και ο ένας εκ των δύο δραστών. Επί τόπου έσπευσαν τρία ασθενοφόρα για τη μεταφορά των αστυνομικών, εκ των οποίων ο ένας ήταν βαριά τραυματισμένος. Οι δύο αστυνομικοί διακομίστηκαν στο ΚΑΤ και ο δράστης στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Ο δεύτερος ένοπλος δράστης διέφυγε από το σημείο με το περιπολικό της Άμεσης Δράσης, που βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα στην οδό Θεσσαλονίκης 16, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψαν μέσα στο περιπολικό ίχνη αίματος και οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι είναι τραυματίας και ο δεύτερος ύποπτος που διέφυγε, καθώς (χωρίς η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί) αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στην οδό Θεσσαλονίκης ανέφερε πως ο δράστης εξήλθε του κλεμμένου περιπολικού τραυματισμένος.

To σημείο όπου εντοπίστηκε το περιπολικό



Μετά τον εντοπισμό και του περιπολικού, η αστυνομία έστησε μπλόκα σε όλη την περιοχή και σε μεγάλη ακτίνα από το ΚΑΤ, καθώς και σε όλους του σταθμούς του ΗΣΑΠ, θεωρώντας πως ο δράστης που είχε διαφύγει θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτό το Μέσο. Η αστυνομία προχώρησε, επίσης, και σε εκτενείς ελέγχους στο ΚΑΤ, σε περίπτωση που ο δράστης βρήκε καταφύγιο εντός του νοσοκομείου.

Το όπλο-κλειδί της υπόθεσης


Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε ένα όπλο τύπου Glock, με έναν γεμιστήρα που χρησιμοποίησε ο τραυματίας δράστης, ο οποίος στη μέση του έφερε θήκη για όπλο. Ακριβώς δίπλα εντοπίστηκε και ένα κλεμμένο δίτροχο, στο οποίο πιθανολογείται ότι επέβαιναν οι δύο ύποπτοι που θέλησαν να ελέγξουν οι αστυνομικοί. Το δίτροχο μικρού κυβισμού, μάρκας Honda, είχε κλαπεί στις 16 Μαΐου, μόλις δύο ημέρες πριν από το περιστατικό στην Κυψέλη. Επίσης, στο περιπολικό που εγκατέλειψε ο δεύτερος δράστης στην Κηφισιά βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο ενός αστυνομικού.

Η υγεία των αστυνομικών


Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται και οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν. Ο ένας αστυνομικός, ο οποίος είναι και σοβαρότερα τραυματισμένος, δέχθηκε μία σφαίρα στον λαιμό, ακριβώς δίπλα στην καρωτίδα και μια σφαίρα στο λαγόνιο. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των ιατρών, εισήχθη στο χειρουργείο διασωληνωμένος και ήδη έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όπως ενημέρωσε ο διευθυντής του ΚΑΤ, Βαγγέλης Παπαφράγκος.



Ο δεύτερος αστυνομικός δέχθηκε τρεις σφαίρες στο στήθος, οι οποίες ωστόσο δεν διαπέρασαν το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε, παρά μόνο μερικά θραύσματα, τα οποία δεν δημιούργησαν πρόβλημα σε ζωτικά όργανα και έχει επίσης διαφύγει τον κίνδυνο.

Η υγεία του φερόμενου δράστη


Ο φερόμενος δράστης, ο οποίος φέρει τραύματα στον γλουτό και την κοιλιακή χώρα, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο και δεν έχει μαζί του κανένα στοιχείο ταυτότητας, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Η ηλικία του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπολογίζεται μεταξύ 22 και 23 ετών και σύμφωνα με τους αστυνομικούς μιλούσε Ελληνικά.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι το όνομά του είναι Γιώργος Σ. και οι αστυνομικοί προσπαθούν με τη βοήθεια των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Υποβλήθηκε σε επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς.



Το προφίλ του δεύτερου δράστη


Ο δεύτερος δράστης, που διέφυγε με το περιπολικό της αστυνομίας και καταζητείται, φέρεται να είναι ένας μελαμψός άνδρας και η ηλικία του εκτιμάται μεταξύ 25 και 30 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες ανήκουν στον χώρο του κοινού ποινικού δικαίου. Ένα άτομο έχει ήδη προσαχθεί ως ύποπτο για συμμετοχή στο συμβάν, πάνω στο οποίο -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- βρέθηκαν δύο γεμιστήρες.

Αυτό που, ωστόσο, κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι οι δράστες βρέθηκαν στο σημείο ημέρα Τετάρτη και όλοι οι πιθανοί στόχοι που θα μπορούσαν να χτυπήσουν, υποκαταστήματα τραπεζών, καταστήματα κ.λπ. ήταν κλειστά.

Zougla.gr

Διαβάστε Περισσότερα "Υποπτεύονται εμπλοκή ένοπλης ομάδας"

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

«Μυρίζει» τρομοκρατία η συμπλοκή στην Πεύκη

 
Το όπλο Glock, τα κλειστά μαγαζιά, η μηχανή μικρού κυβισμού που χρησιμοποίησαν, στρέφουν τις έρευνες και προς την τρομοκρατία - Τι όνομα δήλωσε ο τραυματίας - δράστης

Υπόνοιες ότι το χτύπημα στην Πεύκη συνδέεται με την τρομοκρατία έχει η ΕΛΑΣ

Αθήνα

Το ενδεχόμενο να πρόκειται για έργο μελών ένοπλης οργάνωσης, ίσως της Σέχτας Επαναστατών, εξετάζει ανάμεσα στα άλλα η ΕΛΑΣ για το περιστατικό της ένοπλης συμπλοκής στην Πεύκη. Η συμπλοκή σημειώθηκε στις 19.05 το απόγευμα της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Επικούρου και Αιόλου στην ένας απόΠεύκη.
Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και ενας από τους δράστες, ενώ ο άλλος ένοπλος διέφυγε από το σημείο με το περιπολικό της Αμεσης Δράσης, που βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα στην οδό Θεσσαλονίκης κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ανεκάλυψαν μέσα στο περιπολικό ίχνη αίματος και οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι είναι τραυματίας κι ο δεύτερος υποπτος που διέφυγε.

Εκτός κινδύνου οι αστυνομικοί..


Ενας από τους αστυνομικούς είχε δεχθεί τρεις σφαίρες και φέρει τραύματα στον θώρακα από θραύσματα που τρύπησαν το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Ο άλλος έχει τραύμα από σφαίρα κοντά στον ώμο. Το τρίτο άτομο που τραυματίστηκε από την ανταλλαγή πυροβολισμών, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας με τραύματα στα πόδια και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση το βράδυ της Τετάρτης, ενώ η κατάστασή του είναι εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Οπλο Glock


Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε ένα όπλο μάρκας Glock, με ένα γεμιστήρα που χρησιμοποίησε ο τραυματίας δράστης Στην μέση του ο τρραυματίας έφερε θήκη για όπλο.Ακόμη ακριβώς δίπλα εντοπίσθηκε και ένα κλεμμένο δίτροχο στο οποίο πιθανολογείται ότι επέβαιναν οι δύο ύποπτοι που θέλησαν να ελέγξουν οι αστυνομικοί. Το δίτροχο μικρού κυβισμού, μάρκας Honda, είχε κλαπεί στις 16 Μαϊου - δηλαδή προ διημέρου - από την Κυψέλη. Επίσης, στο εγκαταλελειμένο περιπολικό βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο ενός αστυνομικού.
Ο τραυματίας, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος, δεν είχε μαζί του κανένα στοιχείο ταυτότητας, γεγονός που πολλαπλασιάζει τις υποψίες των αξιωματικών της ΕΛΑΣ για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής προέκτασης. Η ηλικία του υπολογίζεται μεταξύ 22 και 23 ετών και σύμφωνα με τους αστυνομικούς μιλούσε ελληνικά. Ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ονομάζεται «Γιώργος Σ.» όμως οι αστυνομικοί επιχειρούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.
Ερευνάται αν σχετίζεται με ύποπτο που είχε προσαχθεί προι μερικών μηνών για ενδεχόμενη συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση. Φέρει τραύματα στον γλουτό και στην κοιλιακή χώρα, όμως η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Η ηλικία του συνεργού του που διέφυγε, υπολογίζεται μεταξύ 25 και 30 ετών. Συνεχή ενημέρωση για την υπόθεση έχουν οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που διερευνούν την υπόθεση μαζί με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.
Οι υπόνοιες των αστυνομικών σε σχέση με την προέλευση των δραστών πολλαπλασιάζονται αφού το απόγευμα της Τετάρτης είναι κλειστές οι τράπεζες, καταστήματα και άλλοι πιθανοί στόχοι των δραστών στην περιοχή. Ακόμη υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υπογράμμιζαν στο «ΒΗΜΑ» ότι «προφανώς οι δράστες της συμπλοκής δεν ετοίμαζαν κάποια σημαντική επίθεση γιατί σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα χρησιμοποιούσαν μηχανή μικρού κυβισμού. Πιθανον ετοίμαζαν κλοπή οχήματος».
Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ατόμου που διέφυγε ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούν έρευνες με τη βοήθεια των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων για την ταυτοποίηση του τραυματία. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προσπαθούν να συγκεκτρώσουν στοιχεία από αυτόπτες μάρτυρες ενώ κατάθεση αναμένεται να δώσουν ίσως και το βράδυ της Τετάρτης οι δύο τραυματίες αστυνομικοί.
 
ΤΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε Περισσότερα "«Μυρίζει» τρομοκρατία η συμπλοκή στην Πεύκη"

Επεισόδιο με "χρώμα" Ιμίων στο Αγαθονήσι


Τούρκος απόστρατος αξιωματικός, υποψήφιος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) που έχει κατηγορηθεί για στενές σχέσεις με την ΜΙΤ, αποπειράθηκε να αποβιβαστεί στο Αγαθονήσι μερικές ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Αρχηγού του κόμματος Namik Kemal Zeybek που ισχυρίστηκε σε δήλωση του ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμοκονήσι και το Αγαθονήσι.
Ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Ümit Yalım αποπειράθηκε να αποβιβαστεί στο τουρκικό νησί όπως δήλωσε στους Έλληνες λιμενικούς μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος του. Όπως δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ μόλις επέστρεψε πίσω στα τουρκικά παράλια, ζήτησε από τους Έλληνες λιμενικούς στο Αγαθονήσι να του επιτρέψουν να επισκεφτεί το «δικό μας (τουρκικό) νησί» και δεν τον άφησαν.
Τους έδειξε δε και το διπλωματικό του διαβατήριο χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού οι άνδρες του λιμενικού όπως αναφέρει δεν τον άφησαν να αποβιβαστεί στο νησί. Συνεχίζοντας το κρεσέντο προκλητικότητας ο υποψήφιος Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Συνταγματάρχης Ümit Yalım δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ότι το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι βρίσκονται υπό ελληνική στρατιωτική κατοχή.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα ο Αρχηγός του κόμματος Namik Kemal Zeybek ισχυρίστηκε ότι προτίθεται να επισκεφτεί τα νησιά αυτά χωρίς βίζα, χωρίς διαβατήριο, και ότι αν δεν βρει βάρκα για να πάει στα δύο νησιά θα κολυμπήσει μέχρι αυτά. Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του σημείωσε ότι  «Ξέρω ότι το έθνος δεν θα με αφήσει μόνο».
Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι δουλέμποροι επέλεγαν "εντελώς τυχαία" τα δύο αυτά νησιά για να αποβιβάζουν τις χιλιάδες των παράνομων μεταναστών πιέζοντας απελπιστικά τον τοπικό πληθυσμό ο οποίος κάποια στιγμή είχε φτάσει στα όρια του.  
Το γεγονός αυτό, δηλαδή της απόπειρας αποβίβασης του Τούρκου υποψήφιου Βουλευτή, έρχεται να δέσει με τις αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σήμερα για τις αληθινές προθέσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Ahmet Davutoglou όσον αφορά το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, ο οποίος όπως αναφέρεται στο απόρρητο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2009 ότι «η κυριαρχία αυτών των “βράχων” ήταν υπό αμφισβήτηση, όπως τα Ίµια»

(http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4631367).

Η αντίδραση αυτή του Davutoglou ήρθε σε απάντηση της τοποθέτησης του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα ότι οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα συγκεκριμένα νησιά θα πρέπει να σταματήσουν.  Με απλά λόγια δηλαδή ο Τούρκος ΥΠΕΞ μπορεί να μας μιλά περί μηδενικών προβλημάτων με τους γειτόνους χωρίς όμως να ξεχνά τις επεκτατικές βλέψεις του τουρκικού κράτους που όπως αποδεικνύεται είναι διαχρονικές ανεξαρτήτως αν στην εξουσία της γειτονικής χώρας είναι οι κεμαλιστές ή οι ισλαμιστές. 
Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση όλων αυτών που προπαγανδίζουν και προωθούν την ελληνοτουρκική φιλία ειδικότερα δε οι τοπικοί άρχοντες των νησιών του Αν. Αιγαίου που πιστεύουν ότι οι Τούρκοι ξαφνικά ξέχασαν τον μακροχρόνιο επεκτατικό γεωπολιτικό τους σχεδιασμό και αποφάσισαν να συμπεριφερθούν ως μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

DefenceNet.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Επεισόδιο με "χρώμα" Ιμίων στο Αγαθονήσι"

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 28χρονος "Λάμπρος Φούντας" στην Πεύκη;







Σκηνικό «Λάμπρου Φούντα» και σοβαρά τρομοκρατικά ίχνη κρύβονται, πίσω από τους δράστες της ένοπλης συμπλοκής, από την οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, και ένας από τους δράστες. Ο τραυματίας δράστης, Έλληνας 28 χρόνων, είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι GLOCK των 9ΜΜ, μία τσάντα, που περιείχε ένα μπιτόνι βενζίνης, δύο κατσαβίδια «ταυ», μία θήκη ...

καλύμματος τιμονιού, και κάποια άλλα αντικείμενα, τα οποία δεν έχουν εξεταστεί ακόμη. Επίσης, σχεδόν δίπλα από το σημείο, στο οποίο έπεσε τραυματισμένος βρέθηκε μία μοτοσυκλέτα που είχε κλαπεί πριν από τρεις ημέρες από την περιοχή της Κυψέλης. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι πολύ πιθανόν οι δράστες κινούνταν στην περιοχή για την κλοπή κάποιου αυτοκινήτου. Αν ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ταυτότητας που έδωσε σε αστυνομικούς και νοσηλευτές, ως πραγματικά, οι αστυνομικοί μιλούν για άτομο που κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και οι έρευνες παίρνουν άλλη διάσταση και τρομοκρατική χροιά.
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 19:00 όταν το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης κινήθηκε προς την Πεύκη, έπειτα από κλήση που ανέφερε την ύπαρξη ενοχλητικού, ίσως και διαταραγμένου ατόμου έξω από το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Όταν έφθασαν στη συμβολή των οδών Επικούρου και Αιόλου, οι δύο αστυνομικοί δέχθηκαν τα πυρά των δύο δραστών, προλαβαίνοντας και εκείνοι να ανταποδώσουν. Ο ένας αστυνομικός δέχθηκε τουλάχιστον 3 σφαίρες στο στήθος και παρότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, οι βολίδες φαίνεται να το διαπέρασαν. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου η σοβαρότητα της κατάστασής του επέβαλε τη διασωλήνωσή του. Ο συνάδελφός του μεταφέρθηκε και αυτός στο ίδιο νοσοκομείο με τραύματα στο στήθος και τον δεξί ώμο.
Ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, δηλώνοντας κάποια στοιχεία ταυτότητας, με τραύματα στο χέρι και το γλουτό, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν την ταυτοποίηση των στοιχείων του, αφού δεν είχε κάποιο έγγραφο που να την πιστοποιεί, προκειμένου να κατευθύνουν τις έρευνες. Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπήρχε πράγματι κάποιο ενοχλητικό άτομο στο συγκεκριμένο σημείο, και οι αστυνομικοί να ήρθαν τυχαία αντιμέτωποι με τους δύο δράστες, αφού εντοπίστηκε ο πολίτης που είχε κάνει την κλήση στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και καταθέτει σχετικά.
Ο δεύτερος δράστης μετά τον τραυματισμό των αστυνομικών και του συνεργού του, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες άρπαξε το όπλο ενός εκ των αστυνομικών, μπήκε στο περιπολικό και τράπηκε σε φυγή με αυτό. Άλλες πληροφορίες, ανέφεραν πως ένας από τους τραυματίες αστυνομικούς επιχείρησε να αποτρέψει την αρπαγή του περιπολικού και… κρεμάστηκε από αυτό, πυροβόλησε τον δράστη, ίσως το όπλο του έπεσε μέσα στο περιπολικό, σύρθηκε μερικά μέτρα και έπεσε. Το αστυνομικό όχημα βρέθηκε λίγο αργότερα, σε μικρή απόσταση, στην περιοχή της Κηφισιάς κοντά στο νοσοκομείο ΚΑΤ, στην οδό Θεσσαλονίκης, με το αστυνομικό όπλο στο εσωτερικό του. Κάποιες μαρτυρίες ανέφεραν ότι και ο δεύτερος δράστης ήταν τραυματισμένος όταν βγήκε από το περιπολικό.

BLOKO.gr

Διαβάστε Περισσότερα "ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 28χρονος "Λάμπρος Φούντας" στην Πεύκη;"

Εντοπίστηκε το κλεμμένο περιπολικό



Εντοπίστηκε το περιπολικό που είχε κλαπεί από τον δράστη τη επίθεσης κατά αστυνομικών στην Πεύκη. Το όχημα βρέθηκε στην οδό Θεσσαλονίκης 16 πίσω από το ΚΑΤ και στο κάθισμα του οδηγού ο δράστης είχε αφήσει το όπλο με το οποίο πυροβόλησε. Αυτόπτης μάρτυρας που είδε τον δράστη να εξέρχεται του οχήματος δήλωσε πως είναι τραυματισμένος. Οι αστυνομικοί χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή και έχουν στήσει μπλόκα σε όλους τους σταθμούς του τραίνου θεωρώντας ότι είναι πολύ πιθανό ο δράστης να χρησιμοποίησε αυτό το Μέσο για να φύγει. Σημειώνεται επίσης ότι ο δράστης πήρε μαζί του τα κλειδιά του κλεμμένου περιπολικού.

Στο χειρουργείο ο τραυματίας αστυνομικός

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μεταφέρθηκε ο τραυματίας αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε στο λαιμό κα στο πόδι κατά της επίθεση ενόπλων στην Πεύκη και αμέσως εισήχθη στο χειρουργείο αφού η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή. Οι άλλοι δύο τραυματίες, ένας αστυνομικός και ένας πολίτης φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Zougla.gr

Διαβάστε Περισσότερα "Εντοπίστηκε το κλεμμένο περιπολικό"

Καταρρέει το κράτος: Χωρίς κονδύλια ούτε καύσιμα αστυνομία και πυροσβεστική


Του Μανώλη Κυπραίου



«Κραυγή αγωνίας» εκφράζουν πλέον οι άνδρες και οι γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η κατάσταση είναι τραγική.

Οι περιπολίες των περιπολικών έχουν μειωθεί πάνω από 50% λόγω της έλλειψης καυσίμων. Ηδη σε αστυνομικά τμήματα οι ίδιοι αστυνομικοί βάζουν χρήματα από τη τσέπη τους για να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων περιπολίας. Μάλιστα σε αστυνομικά τμήματα στα νότια Προάστια, αστυνομικοί αναγκάζονται να αγοράζουν αυτοί γραφίτη και χαρτί εκτυπώσεως Α4, ενώ σε περιπτώσεις όπου κάποια τυπική διαδικασία μπορεί να.......

γίνει από ΚΕΠ, οι πολίτες αποστέλλονται εκεί, για να γλυτώσουν αναλώσιμα!

Το ίδιο συμβαίνει και με τα μηχανοκίνητα μέσα της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.» αλλά και της ομάδας «Ζ» και «Δ». Παράλληλα οι αστυνομικοί που βρίσκονται στα τρεις αυτές ομάδες, αναγκάζονται να αγοράζουν σφαίρες με δικά τους χρήματα-μιας και οι σφαίρες που τους έχουν διατεθεί έχουν λήξει(!)-να συντηρούν μόνοι τους τις μοτοσικλέτες, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα έχουν παρουσιαστεί βλάβες στους ασυρμάτους τους, τους οποίους επισκεύασαν με δικά τους έξοδα σε καταστήματα επισκευής ηλεκτρονικών.

Επίσης υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των υπερωριών και των ρεπό, ενώ οι διοικητές αστυνομικών τμημάτων στέλνουν συνεχώς επιστολές προς τις κεντρικές υπηρεσίες για την καταβολή δεδουλευμένων των υφισταμένων τους, τα οποία απαντούνται: «Δεν υπάρχει ακόμα έγκριση από το ΥΠ.ΟΙΚ.»

Τεράστιο είναι και το πρόβλημα όμως στον τομέα της εκπαίδευσης. «Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην εκπαίδευση των αστυνομικών όπου λόγω του Μνημονίου, έχουν περικοπεί μεγάλα κονδύλια για την εκπαίδευση, με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό των αστυνομικών να έχουν να εκτελέσουν βολές ακόμα και επί σειρά ετών», όπως δήλωσε ανώτατος στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., προειδοποιώντας ότι: «υπό αυτές τις συνθήκες είναι αναπόφευκτο πως η εγκληματικότητα θα αυξηθεί σε βαθμό που μετά δεν θα μπορεί να ελεγχθεί», κάνοντας παράλληλα έκκληση προς την πολιτεία να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για την ανάκαμψη της αστυνομικής επιτήρησης-ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο-πριν να είναι αργά.



«Διαλυμένη» η Πυροσβεστική και το Λιμενικό



Η κατάσταση του τεχνολογικού και επιχειρησιακού εξοπλισμού και της Πυροσβεστικής αλλά και του Λιμενικού Σώματος, βρίσκεται επίσης στην όχι καλύτερη κατάσταση, με αξιωματικό της Πυροσβεστικής να ομολογεί πως: «κάνουμε αυτοσχέδιες πατέντες για να λειτουργούν τα οχήματα και σε αρκετές περιπτώσεις κανιβαλίζουμε παλαιότερα οχήματα για να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα καινούργια γίνεται», συμπληρώνοντας: «ακόμα και πετρέλαιο βάζουμε από την τσέπη μας».

Αυτό όμως που τρομάζει ακόμα περισσότερο τους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι πως ενώ τυπικά έχουμε εισέλθη στην αντιπυρική περίοδο, η κατάσταση των μέσω του Π.Σ. βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο Λιμενικό Σώμα, του οποίου οι περιπολίες έχουν μειωθεί σημαντικά, λόγω έλλειψης καυσίμων. Έτσι κακοποιοί, λαθρέμποροι και «έμποροι» λαθρομεταναστών μπορούν πολύ πιο εύκολα να εκτελούν τις άνομες πράξεις τους, όπως μας ομολόγησαν αξιωματικοί του Λιμενικού.

Κοινή ομολογία όλων είναι πως τα Σώματα Ασφαλείας στη χώρα μας βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, λόγω της έλλειψης κονδυλίων και των απαιτήσεων της Τρόικα για μείωση της ροής χρημάτων για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας.

Και όσο μεγαλώνει η κρίση, τόσο θα αυξάνεται το ποσοστό των ανθρώπων που εισέρχονται στο φάσμα της εξαθλίωσης και της φτώχειας στη χώρα μας, με αναπόδραστο αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.

Και τότε στυγνές δολοφονίες όπως με τον άτυχο 44χρόνο,  θα πολλαπλασιαστούν και θα γίνουν καθημερινό φαινόμενο, με ότι συνεπάγεται. Και την απόλυτη ευθύνη θα την έχουν οι πολιτικοί άρχοντες που σήμερα «σφυρούν αδιάφορα»…

"Permissos Press - Νεοχώρι Blog"

Διαβάστε Περισσότερα "Καταρρέει το κράτος: Χωρίς κονδύλια ούτε καύσιμα αστυνομία και πυροσβεστική"

Από Ιούλιο οριζόντιες μειώσεις και κατάργηση 13ου και 14ου μισθού


- Αυξημένα τα τέλη κυκλοφορίας και “ψαλίδι” σε επιδόματα
- Πιέσεις και για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
- Νέα πιο σκληρά μέτρα για να πάρουμε την 5η δόση
- Δείτε όλα τα μέτρα αναλυτικά

«Σκληρό παζάρι» ανάμεσα σε υπουργείο Οικονομικών και τους ελεγκτές της τρόικα βρίσκεται σε εξέλιξη με έπαθλο την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου τον Ιούνιο.
 
Κρίσιμες θεωρούνται οι αποφάσεις για το φετινό «πακέτο» μέτρων, αφού η αστοχία στην μείωση του ελλείμματος απαιτεί πρόσθετα μέτρα, με τον πήχη να ανεβαίνει από 3 δισ. που είχε υπολογίσει η Κυβέρνηση, στα 7-6 δισ.
 
Στο «πακέτο» των νέων μέτρων που θα πρέπει να εφαρμοστεί από τον Ιούλιο περιλαμβάνονται περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών, νέες μειώσεις αποδοχών στο στενό δημόσιο τομέα –με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η περικοπή να είναι οριζόντια- και τις ΔΕΚΟ, περισσότερες απολύσεις συμβασιούχων από το Δημόσιο, πρόσθετες περικοπές επιχορηγήσεων και λειτουργικών δαπανών, φόροι σε μη αλκοολούχα ποτά και φυσικό αέριο, αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, εντατικοποίηση φορολογικών ελέγχων, καθώς και ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου και αυθαίρετα κτίσματα.
 
Τα μέτρα αυτά θεωρούνται απαραίτητα από την τρόικα για να διασφαλιστεί η σημαντική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο επίπεδο του 7,4% του ΑΕΠ που προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται:

-Περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα με την καθιέρωση πολύ χαμηλών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Η καταβολή των επιδομάτων σε ανέργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους θα συνδεθεί άμεσα με κριτήρια που θα αφορούν στο ύψος του ετησίου δηλωθέντος εισοδήματος και στα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν οι σημερινοί δικαιούχοι των επιδομάτων! Από την εφαρμογή αυτού του μέτρου εκτιμάται ότι μπορούν να εξοικονομηθούν πάνω από 500 εκατ. ευρώ.

-Κατάργηση των «υπολειμμάτων» του 13ου και 14ου μισθού για 700.000 υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου. Τα ποσά των 250, 250 και 500 ευρώ που απέμειναν από το Δώρο του Πάσχα, το επίδομα θερινής αδείας και το Δώρο Χριστουγέννων, αντίστοιχα, θα καταργηθούν με τις νέες ρυθμίσεις για τα μισθολόγια που θα ψηφιστούν τον Ιούνιο και θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου 2011.

-Περικοπή ή κατάργηση των 99 από τα 102 συνολικά ειδικά και κλαδικά επιδόματα που λαμβάνουν οι 450.000 πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι (εργαζόμενοι στα υπουργεία, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης), από την 1η-7-2011. Οι σαρωτικές αυτές ρυθμίσεις θα προβλέπονται με το νέο μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι ο κάθε υπάλληλος να εισπράττει τον βασικό μισθό και τρία το πολύ ακόμη επιδόματα: το επίδομα θέσης ευθύνης, το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών και την οικογενειακή παροχή. Από τα 99 υπό κατάργηση ειδικά και κλαδικά επιδόματα, μόνο το κίνητρο απόδοσης, το οποίο κυμαίνεται από 57 έως 100 ευρώ το μήνα, και η «προσωπική διαφορά» των 142 ευρώ το μήνα θα ενσωματωθούν στους βασικούς μισθούς. Επιπλέον, οι ωριμάνσεις των βασικών μισθών των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων θα γίνονται πλέον με πιο… αργό ρυθμό, ανά 3 ή 4 έτη και όχι ανά 2 έτη που προβλέπει το ισχύον σήμερα μισθολόγιο! Από την εφαρμογή των ρυθμίσεων αυτών εκτιμάται ότι οι συνολικές αποδοχές μεγάλου αριθμού υπαλλήλων θα υποστούν μειώσεις μέχρι και 35%!

-Περαιτέρω απολύσεις δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων από τα υπουργεία, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσω της μη ανανέωσης των συμβάσεων που λήγουν. Στις συζητήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών η τρόικα ζήτησε μάλιστα απολύσεις υπαλλήλων που εργάζονται στους δημοσίους οργανισμούς οι οποίοι καταργούνται ή συγχωνεύονται.

-Άμεση εφαρμογή της αναλογίας «1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις» σε όλο το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, σε αντικατάσταση της ισχύουσας σήμερα αναλογίας «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις».

-Νέες περικοπές αποδοχών για τους εργαζόμενους στις δημόσιες επιχειρήσεις και τους δημοσίους οργανισμούς.
-Περαιτέρω περικοπές επιχορηγήσεων, λειτουργικών και επενδυτικών δαπανών.

-Διενέργεια συνοπτικών φορολογικών ελέγχων σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν δέχθηκαν να υπαχθούν στη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000-2009.

-Προώθηση μιας νέας ακόμη πιο ευνοϊκής ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

-Επιβολή ειδικών φόρων κατανάλωσης στα αναψυκτικά, τους χυμούς, τα εμφιαλωμένα νερά και το φυσικό αέριο από την 1η-7-2011.

-Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας έτους 2012 που θα καταβάλουν το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011 οι κάτοχοι 5.000.000 οχημάτων ΙΧ και ΔΧ.

-Μείωση των αφορολογήτων ορίων που ισχύουν για την απόκτηση πρώτης κατοικίας με αγορά, δωρεά, γονική παροχή ή κληρονομιά. Τα όρια αυτά ανέρχονται σήμερα σε 200.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 250.000 ευρώ για τον έγγαμο. Προσαυξάνονται δε κατά 25.000  ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 30.000  ευρώ για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα ανήλικα τέκνα, των οποίων την επιμέλεια έχει ο δικαιούχος. Εξετάζεται τα όρια αυτά να μειωθούν στα επίπεδα των 100.000-150.000 ευρώ για κάθε άγαμο και στα επίπεδα των 150.000-200.000 ευρώ για κάθε έγγαμο.

-Μείωση του αφορολογήτου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από τις 400.000 ευρώ στα επίπεδα των 200.000-250.000 ευρώ. Η μείωση δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί αναδρομικά και για τον ΦΑΠ του έτους 2010 που δεν έχει ακόμη εισπραχθεί.

-Κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου καθώς και των αυξημένων κατά 40% αφορολογήτων ορίων που ισχύουν σε όλα τα νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων.

-Μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από τον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 13% στον υψηλό συντελεστή 23%.

-Νομιμοποίηση των καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου. Εξετάζεται να προωθηθεί νέα ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα σε χιλιάδες αυθαίρετους κατόχους δημοσίων κτημάτων να τα εξαγοράσουν από το Δημόσιο πληρώνοντας χαμηλά τιμήματα σε πολλές μηνιαίες δόσεις.

-«Τακτοποίηση» όλων των υποθέσεων αυθαιρέτων κτισμάτων, με τη θέσπιση ρυθμίσεων που θα προβλέπουν σημαντικές μειώσεις στα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης και πρόσκληση των ιδιοκτητών να καταβάλουν τα σημαντικά μειωμένα πρόστιμα με αντάλλαγμα μια μεγάλης χρονικής διάρκειας «άφεση αμαρτιών» που συνεπάγεται και τη μη εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν κατεδαφίσεις.

-Αύξηση των συντελεστών της έκτακτης εισφοράς που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις.
 

NewsIt

Διαβάστε Περισσότερα "Από Ιούλιο οριζόντιες μειώσεις και κατάργηση 13ου και 14ου μισθού"

Ταυτοποιήθηκε ένας από τους δολοφόνους του 44χρονου


Ταυτοποιήθηκε από τις ελληνικές Αρχές ένας από τους τρεις δολοφόνους του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ πήγαινε τη σύζυγό του στο μαιευτήριο, για να φέρει στον κόσμο το παιδί τους. Ο δράστης αναζητείται στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ως κατοικία, αλλά δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Σύμφωνα με το “Βήμα” (18/05), το βιντεοσκοπημένο υλικό από τη δολοφονία, που κατέγραψαν δύο κάμερες , αποτέλεσαν τη βάση των Αστυνομικών για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ στα ρούχα και άλλα αντικείμενα του θύματος, που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, φέρεται να έχουν εντοπιστεί και δακτυλικά αποτυπώματα.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα σε αυτήν την έρευνα”, δήλωσε στην εφημερίδα υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τα βίντεο επεξεργάζονται οι αστυνομικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, ώστε να παραχθεί η ευκρινέστερη δυνατή εικόνα των προσώπων τους.

“Είναι σοκαριστικό. Φαίνονται όλα πολύ καθαρά. Από το βίντεο μπορούν να εξαχθούν καλές εικόνες των δραστών, ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία αναζήτησης και αναγνώρισής τους”, είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες, αξιωματικός που είχε δει τα βίντεο.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ επιχειρεί να συγκεντρώσει στοιχεία για τους συνεργούς του βασικού υπόπτου από στέκια αλλοδαπών, κυρίως από χώρες της βορείου Αφρικής, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, του Κολωνού, των Πατησίων και αλλού.

Όπως προέκυψε από τα βίντεο, οι δράστες “τρία άτομα, φαίνεται να προέρχονται από χώρα της βορείου Αφρικής, ίσως από την Αλγερία ή το Μαρόκο”.

Οι δράστες πλησίασαν τον άτυχο άνδρα από πίσω, με στόχο να του αρπάξουν την τσάντα.

Είναι προφανές, ότι ήξεραν, τι είχε μέσα”, είχε πει η ίδια πηγή, αναφέροντας πως ο 44χρονος αντιστάθηκε και προσπάθησε να συγκρατήσει την τσάντα του, με αποτέλεσμα να δεχθεί χτυπήματα από μαχαίρι και να καταρρεύσει σε αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο στο σημείο και καλυμμένο με κουκούλα, ενώ οι δράστες διέφυγαν προς την Ηπείρου.

Έρευνα πραγματοποιείται και μέσω των συστημάτων της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όσον αφορά στις κλήσεις που έγιναν από κινητά τηλέφωνα στην περιοχή, κατά το διάστημα που σημειώθηκε η δολοφονία, ώστε να βρεθούν τα τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και μέσω αυτών, να προσδιοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις και επαφές τους.

Ακόμη, έρευνα γίνεται και σε κλεπταποδόχους, για να προσδιορισθεί αν κάποιοι προσπάθησαν να πουλήσουν ίδιου τύπου βιντεοκάμερα με αυτήν που είχε ο άτυχος 44χρονος.

Cosmo Logo
Διαβάστε Περισσότερα "Ταυτοποιήθηκε ένας από τους δολοφόνους του 44χρονου"

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ .....


18 Μαΐου


Γιορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων
  • Γεγονoτα
1821: Νίκη του Νικηταρά επί των Τούρκων στα Δολιανά Κυνουρίας.
1828: Η μάχη στο Φραγκοκάστελλο Χανίων μεταξύ Οθωμανών και Κρητών επαναστατών. («Δροσουλίτες»)
1897: Το μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ «Δράκουλας» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία του Λονδίνου.
1913: Με τη συνθήκη του Λονδίνου, λήγει ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος. Μεγάλη κερδισμένη η Ελλάδα που κερδίζει την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και η Αλβανία που γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
1960: Η Ρεάλ Μαδρίτης νικά την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 7-3 και κατακτά το 5ο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης στο ποδόσφαιρο. Τον αγώνα, που διεξάγεται στη Γλασκόβη, παρακολουθούν 127.621 θεατές.
1974: Η Ινδία μπαίνει στο πυρηνικό κλαμπ και γίνεται η 6η χώρα που κατέχει πυρηνική βόμβα.
  • Γεννησεις
1048: Ομάρ Καγιάμ, πέρσης μαθηματικός και αστρονόμος, γνωστός για το έργο του «Ρουμπαγιάτ». [θαν. 4/12/1131]
1883: Βάλτερ Γκρόπιους, γερμανός αρχιτέκτονας. Έργο του, η Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα. [θαν. 5/7/1969]
1920: Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, κατά κόσμον Κάρολος Βοϊτίλα. [θαν. 2/4/2005]
  • Θανατοι
1909: Ισαάκ Αλμπένιθ, ισπανός μουσουργός. Έγραψε έργα για πιάνο που βασίζονται στην ισπανική λαϊκή παράδοση. [γεν. 29/5/1860]
1911: Γκούσταβ Μάλερ, αυστριακός μουσουργός και διευθυντής ορχήστρας. («Συμφωνία αρ.1», «Τιτάν») [γεν. 7/7/1860]
1980: Ίαν Κέρτις, μέλος του συγκροτήματος «Joy Division». (αυτοκτόνησε) («Love will tear us apart») [γεν. 15/7/1956]
Διαβάστε Περισσότερα "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ....."

Όπου κι αν πάω η Αθήνα με μαχαιρώνει.Δεν αντέχω πια. Δεν αντέχει κανείς μας.


Γυρνούσα από μια παράσταση. Αργά το βράδυ. Ανηφορίζαμε με το ταξί από την Ηπείρου. Κίνηση. Στην συμβολή με την 3η Σεπτεμβρίου ταινίες της αστυνομίας έχουν μπει παντού και έχουν κλείσει τις παράλληλες. Κεριά στον δρόμο. Ατέλειωτα κεριά. Και πρόσωπα θλιμμένα. Μάτια δακρυσμένα. Σαν σε κηδεία. Σαν να ξενυχτούσαν εκεί τον δολοφονημένο Μανόλη. Που κατέβηκε ξημερώματα να φέρει το αυτοκίνητο για να πάει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο κρατώντας μια κάμερα στο χέρι για να απαθανατίσει ξεχωριστές στιγμές του ξεχωριστού γεγονότος. Τον πλησίασαν, τον απείλησαν, τον μαχαίρωσαν.
Τρεις μαχαιριές για μια κάμερα.
Η λεωφόρος με αίμα. Η ζωή μας με αίμα. Η Αθήνα με αίμα.
Όπου κι αν πάω η Αθήνα με μαχαιρώνει. Όχι μόνο στο κέντρο και στις περιοχές- γκέτο. Παντού. Κακοποιοί κλέβουν, απειλούν, μαχαιρώνουν. Σε τράπεζες, σε σπίτια, στον δρόμο. Παντού. Η ζωή μας γέμισε με μαχαιριές. Μεταφορικές και κυριολεκτικές.
Την φορά αυτή ο Μανόλης. Αύριο εγώ-εμείς.
Μεγάλωσα κοντά στην Ηπείρου… Λίγο πιο κει απ’ την 3η Σεπτεμβρίου. Παίρναμε με την αδελφή μου τα ποδήλατά μας, περνούσαμε τον Άγιο Παντελεήμονα και φτάναμε στα τραίνα. Παγωτά στα χέρια, γέλια, κόντρες… Δεν έφυγα μακριά από την Ηπείρου. Πήγα στην Φωκίωνος Νέγρη. Δεν θέλω να φύγω απ’ το κέντρο. Θέλω να περπατώ στην παλιά μου γειτονιά. Θέλω να μπορώ να περπατώ στην παλιά μου γειτονιά. Χωρίς σφιγμένο στομάχι. Χωρίς να βλέπω τρομαγμένους ανθρώπους να διασχίζουν τον δρόμο με πολύ γρήγορα βήματα. Χωρίς να βλέπω την λεωφόρο φωτισμένη από κεριά.
Θέλω τα παλιά κίτρινα φώτα του δρόμου. Θέλω να βλέπω παιδιά στους δρόμους - τα κλείδωσαν στα σπίτια. Θέλω να μπορούν να ανεβαίνουν στα ποδήλατά τους και να κάνουν βόλτες αμέριμνα με παγωτό στο χέρι - να γελάνε και να παίζουν στις διπλοκλειδωμένες πλέον κούνιες του Αγίου Παντελεήμονα - εκεί που έπαιζα ατέλειωτες ώρες μικρός…
Θέλω κάποιοι-κάποιοι να μπορέσουν να το πετύχουν αυτό.
Θέλω εγώ-εσύ-εμείς να την παλέψουμε για αυτό. Δεν ξέρω τι θα βγει-ή αν θα βγει. Αλλά δεν αντέχω άλλο αίμα. Δεν αντέχω άλλες μαχαιριές. Δεν αντέχω άλλες ταινίες αστυνομίας στους δρόμους. Δεν αντέχω. Δεν αντέχω πια. Δεν αντέχει κανείς μας.


mediasoup
Διαβάστε Περισσότερα "Όπου κι αν πάω η Αθήνα με μαχαιρώνει.Δεν αντέχω πια. Δεν αντέχει κανείς μας."

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ 'ΕΠΙΟΡΚΩΝ" ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ...


Οι τρεις συνελήφθησαν με προσημειωμένα χρήματα ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία ότι ζήτησαν 1.000 ευρώ για να μη βεβαιώσουν μεγάλες παραβάσεις.

Εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των τριών κατηγορουμένων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ εκδόθηκε.

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τους προκειμένου να αποκαλυφθεί η τέλεση εκ μέρους τους παρομοίων πράξεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

ΜΑΛΙΑΓΚΑΣ Δημήτριος του Νικολάου

ΣΕΡΛΗΣ Κωνσταντίνος του Μιχαήλ

ΤΣΙΚΝΑΚΗΣ Γεώργιος του Εμμανουήλ
 
Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Σερλή του Μ., Γιώργο Τσικνάκη του Ευ. και Δημήτριο Μαλιάγκα του Ν., οι οποίοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία.

Ποινική δίωξη για κακουργηματική δωροδοκία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να χρηματίζονται με 1.000 ευρώ από επιχειρηματία, ενώ ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση θα ερευνήσει και το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί και "ξέπλυμα χρήματος".

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των τριών αφορά την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση από δράστη που έχει την ιδιότητα του υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ένας βαρύνεται επιπλέον με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε όπλο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στο σπίτι ενός εκ των τριών εντοπίστηκε χρηματικό ποσό 85.570 ευρώ καθώς και υψηλού τιμήματος αυτοκίνητο, ενώ πάνω του περίπου 10 χιλιάδες ευρώ. Έτσι, ο ανακριτής που θα χρεωθεί την υπόθεση θα κληθεί να εντοπίσει την "πηγή" των χρημάτων ώστε να εξακριβωθεί αν στην υπόθεση, τουλάχιστον για τον εν λόγω υπάλληλο, τίθεται θέμα διάπραξης του κακουργήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει όλα τα νόμιμα παραστατικά για τα επίμαχα ποσά.

Και οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται την κατηγορία σε βάρος τους, ενώ εκείνος στον οποίο εντοπίστηκε το ποσό του χρηματισμού υποστηρίζει ότι κάποιος το τοποθέτησε εν αγνοία του στο σακάκι του, που είχε αφήσει κρεμασμένο σε καρέκλα λίγα λεπτά πριν από τη σύλληψή τους.
ΛΥΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΤΗΠΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Διαβάστε Περισσότερα "ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ 'ΕΠΙΟΡΚΩΝ" ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ..."

Λίστα με ... υπό κατάληψη κτίρια στο "κέντρο" της Αθήνας !!!

dscn1545Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντηση του κ. Παπουτσή, σε ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ Θάνου Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τα εγκαταλελειμμένα και υπό κατάληψη κτίρια στην Αθήνα. Ο κ. Παπουτσής έστειλε έναν ... κατάλογο στον οποίο αναφέρονται τα κατηλειμμένα και εγκαταλελειμένα κτήρια στο κέντρο των Αθηνών. Αυτό που αξίζει να δούμε είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων αυτών των κτηρίων, για να καταλάβουμε ποιός είναι αυτός που "πριμοδοτεί" στην χώρα μας. Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε αυτόν τον ... κατάλογο. Ο διαχωρισμός τους, έχει γίνει με βάση το Αστυνομικό Τμήμα, στο οποίο ανήκει κάθε κτήριο.
Α.Τ. Πετραλώνων
Υπό κατάληψη κτίρια:
Ιατροκοινωνικό Κέντρο Ασυρμάτου Πετραλώνων, που βρίσκεται στην οδό Ευγενίου Αντωνιάδη, αρ. 28, το οποίο ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ιπποκράτειο" και από 06-04-2009 τελεί υπό κατάληψη.
Α.Τ. Αμπελοκήπων
Εγκαταλειμμένα κτήρια: 4 εκ των οποίων 3 ανήκουν σε ιδιώτες, ενώ 1 είναι αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Υπό κατάληψη κτίρια: 17 δημόσια διαμερίσματα (ΚΕΔ - ΥΠΕΚΑ) από το σύνολο των 228 του συγκροτήματος των πρώην προσφυγικών κατοικιών.
Α.Τ. Ακροπόλεως: Εγκαταλελειμμένα κτίρια: 30, έξια από τα οποία είναι δημόσια.
Υπό κατάληψη κτίρια: Επί της οδού Τομπάζη , αρ. 3 (αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος)
Επί της συμβολής των οδών Αγ. Ασωμάτων αρ.20 και Ψαρομιλίγκου (ιδιοκτησίας Ο.Σ.Κ.)
Α.Τ. Ν. Κόσμου
Εγκαταλελειμμένα κτίρια: 12 αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Υπό κατάληψη κτίρια: Φοιτητική Εστία Παντείου Πανεπιστημίου, υπό κατάληψη περίπου 4 χρόνια.
Α.Τ. Αγ. Πανταλεήμονα
Υπό Κατάληψη: Η γνωστή Βίλλα Αμαλίας, υπό κατάληψη από το 1990 (Ιδιοκτησία Ο.Σ.Κ.) αλλά και ένα ακόμη διώροφο στην συμβολή Φερρών και Φυλή (Πλ. Βικτωρίας) ιδιοκτησίας και αυτό του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).
Α.Τ. Ομονοίας
Εγκαταλειμμένα κτίρια:121, 4 από τα οποία είναι δημόσια.
Υπό κατάληψη: Επί της Πατησίων, αρ. 61 (ιδιοκτησίας ΝΑΤ), επί της Ιλίου 17 (αγνώστου ιδιοκτήτη), επί της Πατησίων 49 (ιδιοκτησία ΝΑΤ).
Α.Τ. Κυψέλης
Εγκαταλειμμένα κτίρια: 3 κτίρια, ένα ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα της Εκκλησίας και ένα του Γηροκομείου αθηνών.
Υπό κατάληψη κτίρια: Η δημοτική αγορά της Κυψέλης, από τον Δεκέμβριου του 2006, αλλά και μία τετραόροφη μονοκατοικία στην συμβολή τωνοδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου,υπό κατάληψη από 1998, που είναι δωρεά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αλλά και αυτοδιαχειριζόμενος χώρος της ΑΣΟΕΕ - αίθουσα δίπλα στο υπόγειο της Σχολής δίπλα στο κυλικείο, ο οποίος τελεί υπό κατάληψη από το 1996.
Α.Τ. Κολωνού
Εγκαταλειμμένα κτίρια
18 αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος
Α.Τ. Πατησίων
Υπό κατάληψη: Μονοκατοικία επί της συμβολής των οδών Νάξου και Κρασσα, υπό κατάληψη από το 1996. Ανήκει σε ιδιώτη.
Κτίριο, στην συμβολή των οδών Πάτμου και Ευγ. Καραβία, υπό κατάληψη από το 1998, ιδιοκτησίας του ΟΣΚ.
Α.Τ. Εξαρχείων
Εγκαταλελειμμένα κτίρια: 17, ένα από τα οποία ανήκει στο δημόσιο.
Υπό κατάληψη κτίρια: Κτίριο επί της οδού Τσαμαδού 15, ιδιοκτησίας του Δρομοκαϊτειου, υπό κατάληψη από διετίας.
Κτίριο επί της Ζαϊμη, ιδιοκτησίας της Ένωσης Συντακτών.
Α.Τ. Παγκρατίου
Εγκαταλελειμμένα κτίρια: 13 ιδιόκτητα
Α.Τ. Βύρωνα
Υπό κατάληψη κτίρια: επί της οδού Κύπρου 43, αγνώστου ιδιοκτήτη.

Πρωταθλητής ο ΟΣΚ
Πρωταθλητής των υπό κατάληψη κτιρίων - αυτών τουλάχιστον που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα του κ. Παπουτσή, διότι υπάρχουν και άλλα - είναι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων και ακολουθούν - φυσικά - διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα, και τρίτο το ΝΑΤ. Μόνο που εμείς έχουμε μία ερώτηση να κάνουμε στον κ. Παπουτσή. Την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και λοιπά, αυτών των "υπό κατάληψη" κτιρίων, ποιός την πληρώνει;

"Permissos Press - Νεοχώρι Blog"

Διαβάστε Περισσότερα "Λίστα με ... υπό κατάληψη κτίρια στο "κέντρο" της Αθήνας !!!"

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δηλώνει..δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε μισθούς και συντάξεις!!!


“Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα”. Τάδε έφη η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κα Έλενα Παναρίτη στη ΝΕΤ fm.
 
Επειδή σκεφτήκαμε ότι δεν μπορεί κάποια ανερυθρίαστα να δηλώνει ότι δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε πολύ τους μισθούς και τις συντάξεις, οδηγηθήκαμε να ψάξουμε το βιογραφικό της κας Παναρίτη.  Και googl-άροντας βρήκαμε το εξής:


«Τα πιο ενδιαφέρονται στοιχεία της δουλειάς της είναι η συνεργασία της μέσω της γνωστής νεοφιλελεύθερης Παγκόσμιας Τράπεζας, με το καθεστώς Φουτζιμόρι στο Περού, αφού πρώτα ...
εργάστηκε στη δεκαετία του ’80 με τα καθεστώτα των Φιλιππίνων, της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας.

Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Περού. Το 1992 ο Φουτζιμόρι έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία. Εγκατάλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά. Την ίδια εποχή η κ. Παναρίτη εργαζόταν για «τη μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης». Μερικοί από τους τίτλους των βιβλίων της είναι ενδεικτικοί: «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική μεταρρύθμιση μέσω της άμεσης δημοκρατίας» (1995).

«Τίτλοι ιδιοκτησίας: Το θαύμα του Περού» (1999). «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης» με παράδειγμα, επίσης, το Περού. Για την προσφορά της έτυχε μεγάλης αναγνώρισης και παρασήμων απ’ όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Φουτζιμόρι.

Δεν γνωρίζουμε πόσο συνέβαλε στο οικονομικό θαύμα του Περού, όπως γράφει η ίδια, πάντως το θαύμα, που χειροκροτήθηκε θερμότατα από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και όλους τους στυλοβάτες του συστήματος (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ κ.τ.λ.), αποδείχθηκε τεράστιο σκάνδαλο που οδήγησε στην εξαθλίωση των εργαζομένων του Περού και τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, που περίφημου «Fujishock». Μέχρι την ανακήρυξή της ως υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ ήταν επικεφαλής της «Panel Group», εταιρείας real estate”.
Κάθε άλλο περιττεύει... 

"Permissos Press - Νεοχώρι Blog"

Διαβάστε Περισσότερα "Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δηλώνει..δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε μισθούς και συντάξεις!!!"

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ – ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300


Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ – ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300
Σήμερα παίζεται το τελευταίο κεφάλαιο του δράματος. Οι προδότες πολιτικοί, οι πουλημένοι δημοσιογράφοι, οι εξαγορασμένοι με ευρωπαϊκά χρήματα καθηγητές και διανοούμενοι και όλος ο υπόλοιπος συρφετός των γραικύλων και των προδοτών, έχουν σηκωθεί όρθιοι και φωνάζουν όλοι μαζί να ξεπουλήσουμε τα πάντα για να πληρώσουμε το παράνομο και επαχθές χρέος που υποτίθεται ότι χρωστάμε στους δανειστές μας…

Και όλοι εμείς οι άξιοι Ελληνες, που ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί με τον Πάγκαλο, εμείς που ανήκουμε στο «σπάνιο είδος» που τόσα χρόνια πλήρωνε ΦΠΑ και ΙΚΑ, σήμερα καταστρεφόμαστε, χάνουμε τις δουλειές μας και τις περιουσίες μας, και βλέπουμε το μέλλον των παιδιών μας να γίνεται ζοφερό.
ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ, ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
ΕΜΕΙΣ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ Κ.Λ.Π. ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ:

-ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ.
-ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΑΤΗΣ.
- ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.

Πως θα το πετύχουμε αυτό; Οι πορείες και οι απλές διαμαρτυρίες είναι πλέον φανερό ότι δεν έχουν αποτέλεσμα, αφού αφ’ ενός έχουν ημερομηνία λήξης και αφ’ εταίρου προβοκάρονται εύκολα και καταλήγουν σε ξυλοδαρμό και χρήση χημικών. Αυτή τη φορά, θα πρέπει η διαμαρτυρία να μην σταματήσει. Να συνεχιστεί, με βάρδιες, μέρα και νύχτα, μέχρι να πετύχουμε το σκοπό μας. Ειρηνικά. ΘΑ ΑΦΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ . ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ info@300ellines.org ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2011  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ


ΠΗΓΗ: 300ellines.org
Διαβάστε Περισσότερα "Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ – ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300"

Εμείς που είμαστε οι καμαριέρες της Ευρώπης, γιατί δεν αντιδρούμε;



Κατά καιρούς το συζητάμε μεταξύ μας κι έχουμε συμφωνήσει πολλές φορές ότι είμαστε λαός της φάπας, ότι σκύβουμε το κεφάλι στον "πασά", αλλά ψάχνοντας μέσα στην ιστορία μας, βρίσκουμε αρκετές στιγμές εθνικής ανάτασης και ηρωισμού.
Εδώ και κάμποσο καιρό όμως, η αλήθεια είναι ότι αναλωνόμαστε σε "ψευτομαγκιές" όταν μας ενοχλεί κάτι. Χωρίς συντονισμό, χωρίς ομοψυχία, χωρίς αποτέλεσμα.
Και η αντίδρασή μας είναι ουσιαστικά χωρίς κανένα νόημα.
Η ιστορία του σκανδάλου Στρος Καν, έγινε δεν έγινε, μοιάζει περισσότερο με... παραβολή. Με την ιστορία ενός αδυνάτου, που τα έβαλε με τον δυνατότερο. Σαν την αναμέτρηση του Δαυίδ με τον Γολιάθ, που οι Αμερικανοί ως άλλη...Παλαιά Διαθήκη, θέλουν να δείξουν στους άπιστους, ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον Θεό(στην σύγχρονη εποχή Θεός= ΗΠΑ).
Η λεγόμενη νέα τάξη πραγμάτων που ακούμε εδώ και μερικά χρόνια, οι θεωρίες συνωμοσίας που ξεκινούν πολύ πριν τη δολοφονία Κέννεντυ και ο έλεγχος των κρατών με ανθρώπους κλειδιά σε πόστα εμπιστοσύνης (βλέπε ΔΝΤ), είναι το δόγμα της παγκοσμιοποίησης. Του ελέγχου των λαών.
Το παρασκήνιο, οι δολοπλοκίες, οι υπόγειες διαδρομές χρημάτων, ανθρώπων και συνειδήσεων, ξεπερνούν τις χολυγουντιανές υπερπαραγωγές, που πολλές φορές είναι αλήθεια, γίνονται προπομπός των εξελίξεων για να μας έχουν προετοιμασμένους.
Βέβαια πάντα, ακόμη και στις ταινίες υπάρχει κάποιος που αντιστέκεται, που αντιδρά, που τα βάζει με τον ισχυρό και είτε πέφτει ηρωικά είτε γίνεται ο ήρωας νικητής.
Στην ζωή όμως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να αντιμετωπίζουμε κατάματα την καθημερινή πραγματικότητα.
Ο καθένας μας γίνεται ήρωας στην καθημερινότητά του, έτσι όπως έχει καταντήσει η ζωή μας, με το να καταφέρνει να συντηρεί την οικογένειά του.
Και για μερικούς ανθρώπους, το ζητούμενο είναι να μένουν ζωντανοί κάθε μέρα!
Τα μνημόνια, οι τρόικες, οι επιμηκύνσεις κι ένα σωρό άλλοι οικονομοτεχνικοί όροι που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι Ρωμαίοι αυτοκράτορες, δεν λένε απολύτως τίποτα στον απλό λαό, που καθημερινά μοχθεί να σταθεί στα πόδια του.
Τον αφήνει παγερά αδιάφορο αν ο Στρος Καν φάει 20 χρόνια, ή αφεθεί ελεύθερος.
Εκείνο που τον ενδιαφέρει ως άλλη καμαριέρα, είναι να ξεφύγει από το κυνηγητό των μεγαλοκαρχαριών.
Το ερώτημα είναι: μπορούμε να αντισταθούμε;





newstoday.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Εμείς που είμαστε οι καμαριέρες της Ευρώπης, γιατί δεν αντιδρούμε;"

Δημοφιλείς αναρτήσεις