" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της η Τσέλσι

Μπάγερν Μονάχου, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Πετρ Τσεχ, τελικός, Τσάμπιονς Λιγκ, Τσέλσι,


Η Τσέλσι, μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 4-3 στα πέναλτι της Μπάγερν Μονάχου, που αγωνίστηκε εντός έδρας. 

Ισόπαλη 1-1 είχε λήξει η κανονική διάρκεια του αγώνα, με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να ισοφαρίζει στο 88’ και να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι.
 

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό, όμως δεν μπορούσε να τρυπήσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Ρομπέρτο Ντι Ματέο. 

Οι Βαυαροί είχαν δοκάρι στο 22’ σε σουτ του Αριεν Ρόμπεν, μετά από επέμβαση του Πετρ Τσεχ, ενώ όποτε χρειάστηκε ο Τσέχος τερματοφύλακας δήλωσε «παρών», όπως και οι αμυντικοί του, που ανέκοψαν πολλά σουτ προς την εστία της ομάδας τους. 

Οι προσπάθειες των παικτών της Μπάγερν είχαν αποτέλεσμα στο 83’, με τον Τόμας Μίλερ να ανοίγει το σκορ με κοντινή κεφαλιά.
 

Η Τσέλσι όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και κατάφερε να ισοφαρίσει, αξιοποιώντας το πρώτο κόρνερ που κέρδισε στο παιχνίδι. 

Ο Χουάν Μάτα εκτέλεσε στο 88’ και ο Ντρογκμπά με κεφαλιά έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. 

Ο Ιβοριανός επιθετικός παραλίγο να είναι ο μοιραίος για τους Λονδρέζους, αφού ανέτρεψε στο 5ο λεπτό της παράτασης τον Φρανκ Ριμπερί. 

Ο Ρόμπεν ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Τσεχ απέκρουσε και ο αγώνας οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. 

Εκει ο Μάνουελ Νόιερ απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Μάτα, η Μπάγερν απέκτησε το προβάδισμα μέχρι που μίλησε η κλάση του Τσεχ, ο οποίος έπιασε το τέταρτο πέναλτι του Ολιτς. 

Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ έστειλε το πέμπτο πέναλτι στο δοκάρι και έδωσε το δικαίωμα στον Ντρογκμπά να γράψει ιστορία και να αναδείξει για πρώτη φορά στην ιστορία της την Τσέλσι σε πρωταθλήτρια Ευρώπης.
 

Οι συνθέσεις των ομάδων:
 

Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες): 

Νόιερ, Κοντέντο, Τίμοστσουκ, Μπόατενγκ, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κρος, Ριμπερί (96’ Όλιτς), Μίλερ (86’ Φαν Μπούιτεν), Ρόμπεν, Γκόμες.
 

Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): 

Τσεχ, Κόουλ, Κέιχιλ, Λουίς, Μποσίνγκουα, Μίκελ, Λάμπαρντ, Μπέρτραντ (73’ Μαλουντά), Μάτα, Καλού (84’ Τόρες), Ντρογκμπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις