Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία το άκουσμα αυτής της είδησης. 

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνα, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, σε συνεργασία με άνδρες του Λιμενικού, πέντε μαθητές λυκείου, ηλικίας 17 έως 18 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο νεαροί, ηλικίας 19 και 27 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών, ηλικίας 19 και 25 ετών, για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε, ότι πέντε μαθητές, σε ημερήσια μαθητική εκδρομή Ενιαίου Λυκείου της πόλης της Μυτιλήνης, κατείχαν από κοινού δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 8,6 γραμμαρίων καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι μαθητές, το προηγούμενο βράδυ, είχαν προμηθευθεί ποσότητα κάνναβης από έναν 19χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, στη πόλη της Μυτιλήνης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών, συνελήφθη ένας ακόμη 27χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε προμηθεύσει τις ναρκωτικές ουσίες στον 19χρονο . 

Παράλληλα, από τα στοιχεία της προανάκρισης προέκυψε, ότι οι μαθητές είχαν προμηθευτεί πριν δύο ημέρες ποσότητα κάνναβης και από μία 19χρονη, η οποία την είχε αγοράσει από την 25χρονη επίσης συλληφθείσα. 

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης.