" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

FT: Το πρόγραμμα για την Ελλάδα δημιουργήθηκε για να αποτύχει

Για επανίδρυση του ελληνικού κράτους από την τρόικα κάνει λόγο δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλείται επίσημα έγγραφα. Διαβάστε τι μέτρα ζητάνε


Υπό τον τίτλο "Είπαν στην Αθήνα να κάνει αλλαγές σε δαπάνες και φορολογία" οι Financial Times αναφέρονται σε 38 αλλαγές που ζητούν οι πιστωτές μας μέχρι τα τέλη του μήνα.
Η εφημερίδα επικαλείται επίσημα έγγραφα που έχει στα χέρια της, σύμφωνα με τα οποία οι πιστωτές εκτός των αλλαγών απαιτούν επιπλέον μεταρρυθμίσεις που αντιστοιχούν σε μικροδιαχείριση της κυβέρνησης της χώρας για δύο χρόνια.
Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται σε τρία ξεχωριστά μνημόνια συνολικά 90 σελίδων και αποτελούν όπως λέει το δημοσίευμα το τίμημα που δέχτηκε η Ελλάδα για να εξασφαλίσει την δεύτερη συμφωνία διάσωσης 130 δισ. ευρώ και να αποφύγει την στάση πληρωμών, που η κυβέρνηση φοβάται ότι θα ρίξει την ελληνική κοινωνία στην αναταραχή.
Οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις αφορούν ποικίλες αλλαγές, αλλαγές στις δικαστικές διαδικασίες, τον τομέα της υγείας μέχρι την εξαγορά νέου ηλεκτρονικού συστήματος για την φοροείσπραξη, την αλλαγή του τρόπου συνταγογράφησης φαρμάκων και τον καθορισμό ελάχιστων αποθεμάτων πετρελαίου.
"Το πρόγραμμα είναι πολύ φιλόδοξο από κάθε οικονομική μεταρρύθμιση", τονίζει Ευρωπαίος αναλυτής της Eurasia Group, ενώ προσθέτει πως πρόκειται για επανίδρυση του κράτους.
Μάλιστα σε δεκασέλιδη λίστα περιλαμβάνονται όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να ολοκληρωθούν ως την Τετάρτη προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να δώσουν το τελικό πράσινο φως στην έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης.
Οι 38 αλλαγές αποτελούν ένα μείγμα από νόμους που πρέπει να εγκριθούν στη Βουλή, υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, που διαπερνούν όλο τον ιστό της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας, από τις δαπάνες υγείας μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση και την είσπραξη φόρων.
"Λίγα μόνο από αυτά τα μέτρα καταγράφονται ως ολοκληρωμένα ή στην διαδικασία της εφαρμογής, μεταξύ των οποίων η πολυσυζητημένη μείωση των συντάξεων 300 εκατ. ευρώ και τα 325 ευρώ σε άλλες περικοπές δαπανών", τονίζεται, ενώ οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις εμπίπτουν σε έξι κατηγορίες, με τις περισσότερες αλλαγές στις περικοπές δαπανών, τις τραπεζικές ρυθμίσεις και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Μεταξύ των μέτρων που πρέπει να ολοκληρωθούν στις επόμενες επτά ημέρες, είναι μειώσεις φαρμακευτικών κρατικών δαπανών κατά 1,1 δισ. ευρώ, ολοκλήρωση 75 καθολικών ελέγχων και 225 ελέγχων ΦΠΑ μεγαλοοφειλετών, καθώς και απελευθέρωση επαγγελμάτων.
Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα,  πολλά από τα μέτρα είχαν συμφωνηθεί το 2010 στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου διάσωσης, αλλά είχαν μπλοκαριστεί από ομάδες συμφερόντων με επιρροή, εργατικά σωματεία και ορισμένους υφυπουργούς στα οικονομικά υπουργεία.
Ο Mujtaba Rahman, αναλυτής για την Ευρώπη στο Eurasia Group, δήλωσε ότι η κλίμακα και η ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν οι δύσπιστοι δανειστές προετοιμάζουν την Ελλάδα για να αποτύχει κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος.
"Ακόμα και αν κάποιος αντιλαμβάνεται την επιτακτική πολιτική ανάγκη,  το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να αποτύχει, καθώς πολλοί από τους στόχους είναι αδύνατο να επιτευχθούν", είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα "FT: Το πρόγραμμα για την Ελλάδα δημιουργήθηκε για να αποτύχει"

Αλλάζουν όλα στις μεταθέσεις των ένστολων


Αλλάζουν όλα στις μεταθέσεις των ένστολωνΡιζικές αλλαγές που φιλοδοξούν να διασφαλίσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα, την αξιοκρατία, αλλά και την αξιοπρέπεια του ένστολου ανθρώπινου δυναμικού κατά τη διαδικασία των υπηρεσιακών μεταθέσεων περιλαμβάνει σχέδιο υπουργικής απόφασης που έστειλε χθες για εσωτερική διαβούλευση στα Γενικά Επιτελεία και τις μονάδες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης.

Βασικός πυρήνας της απόφασης είναι «η πλήρης διαύγεια» των επιλογών, ώστε η αξιοποίηση των αντικειμενικών υπηρεσιακών και κοινωνικών κριτηρίων που επέβαλαν ο νόμος και η αντίστοιχη απόφαση του 2010 να μεγιστοποιείται, αλλά και «να διασφαλίζεται το ένστολο στέλεχος από τις… σειρήνες των εκδουλεύσεων από οποιονδήποτε», όπως επισημαίνουν συνεργάτες του κ. Ραγκούση. Παράλληλα διασφαλίζονται πλήρως οι έχοντες κοινωνικούς λόγους με κατ’ εξαίρεση μετάθεση όπως και οι έχοντες σύζυγο ένστολο στο θέμα της συνυπηρέτησης.
Ακόμα βάζει τέρμα στη λογική του «τσαντιριού» για τις οικογένειες των στρατιωτικών, όπως επισημαίνεται, με την καθιέρωση ανώτατου ορίου 6 μεταθέσεων σε μια 25ετία μακριά από τον τόπο καταγωγής και μετά τοποθέτηση στον τόπο προτίμησης.
Οι ρυθμίσεις αυτές αποσκοπούν, όπως λένε συνεργάτες του κ. Ραγκούση, στην ανακούφιση των στελεχών σε αυτή την οικονομικά δύσκολη περίοδο και αφού είναι αδύνατο να γίνουν αυξήσεις μισθών.
Παρότι διατηρούνται οι σημαντικές αλλαγές της προηγούμενης απόφασης (μοριοδότηση, αιτιολόγηση, ενδικοφανής προσφυγή, κοινωνικά κριτήρια, καθιέρωση Συμβουλίων μεταθέσεων ex officio κ.λπ.), οι καινοτομίες της νέας απόφασης έχουν, αναλυτικά, τρεις κατευθύνσεις:
Με «προκήρυξη» δημοσιοποιούνται μέχρι 10/11 στους στρατιωτικούς οι κενές θέσεις στρατιωτικών ανά βαθμό, ειδικότητα και μονάδα που πρέπει να καλυφθούν κάθε έτος με μεταθέσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών, όπως και τα μόρια κάθε κριτηρίου. Οι δηλώσεις – επιθυμίες των στρατιωτικών γίνονται μέχρι 31/1.
Η κάλυψη των θέσεων γίνεται από τα ex officio συγκροτημένα Συμβούλια με μοριοδότηση – μέσω αντικειμενικών επαγγελματικών και κοινωνικών κριτηρίων – γνωστών σε όλους. Οι πίνακες με τους υπό μετάθεση στρατιωτικούς πλήρως αιτιολογημένοι και με αναλυτικά όλα τα μόρια όλων όσων συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής, κοινοποιούνται αμελλητί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή σε όλους τους ενδιαφερομένους μέχρι 31/3 μαζί με πίνακα και όσων δεν μετατίθενται, με αιτιολογία ώστε είναι στη διάθεση καθενός για σύγκριση, αλλά και αξιοποίηση της υπάρχουσας διαδικασίας της ενδικοφανούς προσφυγής που η νέα υπουργική απόφαση ενισχύει επ’ ωφελεία του προσφεύγοντος.
Μετά την εκδίκαση τυχόν προσφυγών σε 5 ημέρες και αφού υπάρξει αιτιολογημένη απάντηση, ορίζεται ότι οι μεταθέσεις πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι 5 Σεπτεμβρίου.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο εξής περιορισμός επ’ ωφελεία του στρατιωτικού: για διάστημα 25 ετών συνολικής υπηρεσίας καθορίζεται για κάθε στέλεχος ανώτερο όριο μεταθέσεων οι έξι μεταθέσεις, εκτός του δήμου με εξαίρεση των περιφερειακών ενοτήτων Αττικής και Θεσσαλονίκης στους οποίους υπάγεται ο τόπος πρώτης προτίμησης του στελέχους.
Προβλέπεται επίσης ότι μετά την παρέλευση 25ετούς συνολικής υπηρεσίας το στέλεχος μπορεί να μετατίθεται στον τόπο προτίμησής του και εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, μετατίθεται σε μονάδα ή υπηρεσία του οικείου ή άλλου Κλάδου των ΕΔ που απέχει το ανώτερο 80 χιλιόμετρα από αυτόν εντός της περιφερειακής ενότητας στην οποία υπάγεται ο τόπος πρώτης προτίμησης του στελέχους.
Καθιερώνεται η υποχρεωτική - για την υπηρεσία – μετάθεση πέραν των κανονικών θέσεων, όσων έχουν κοινωνικούς λόγους οι οποίοι προσδιορίζονται ακριβώς στον υπάρχοντα νόμο 3883/2010 (πολύτεκνοι, γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, πάσχοντες από δυσίατα νοσήματα, ύπαρξη τέκνων με αναπηρία κ.λπ.). Μοναδική εξαίρεση μη μετάθεσης είναι τυχόν σοβαρός επιχειρησιακός λόγος που όμως διαπιστώνεται, βάσει υπηρεσιακών εισηγήσεων, από τον ίδιο τον υπουργό.
Υποχρεωτική καθίσταται – για την υπηρεσία – και η συνυπηρέτηση ένστολων συζύγων ή και ένστολο με δημόσιο υπάλληλο ανεξαρτήτως μορίων, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις. Αυτό γίνεται με βελτίωση υπαρχουσών διατάξεων, όπως βελτίωση γίνεται και στους όρους για αμοιβαία μετάθεση.
Ανάλογη ρύθμιση εξασφαλίζει ουσιαστικά μη μετάθεση ή μετάθεση σε κοντινή απόσταση (μέχρι 100 χλμ.) ένστολου γονέα παιδιού που φοιτά στη Β’ και Γ’ Λυκείου για να μην αλλάξουν σχολικό περιβάλλον. Σε αυτή την περίπτωση νοούνται και μονάδες άλλου κλάδου. Γονείς παιδιών με αναπηρία 67%, γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, διαζευγμένοι κ.λπ. έχουν προτεραιότητα σε μετάθεση.
ΠΗΓΗ: tanea.gr

Διαβάστε Περισσότερα "Αλλάζουν όλα στις μεταθέσεις των ένστολων"

Φτωχότερο φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι των Ελλήνων

Χαλβάς, θαλασσινά και λαγάνα που άλλοτε στόλιζαν το σαρακοστιανό τραπέζι φέτος φαίνεται πως αποτελούν προϊόντα πολυτελείας για τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν γονατίσει από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Φτωχότερο φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι των Ελλήνων
Ρεπορτάζ: Κλέλια Γιαρίμογλου, Γιώργος Διαμαντάκης
Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι πολίτες λεφτά δεν υπάρχουν πια στις τσέπες, καθώς ήδη έχουν «φαγωθεί» για τα χαράτσια, την ώρα που μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν δραματικά!
Ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr, βρέθηκε το πρωί στη γεμάτη από κόσμο Βαρβάκειο Αγορά για να απαθανατίσει την εικόνα που παρουσιάζει μία ημέρα πριν από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Ωστόσο, οι καταναλωτές κάνουν βόλτα από τον έναν πάγκο στον άλλο προκειμένου να εντοπίσουν τις χαμηλότερες τιμές, ενώ τις περισσότερες φορές φεύγουν με σχεδόν άδεια τα χέρια.
Από τη μία έμποροι υποστηρίζουν πως οι τιμές έχουν πέσει σε σχέση με πέρυσι, από την άλλη οι «μαγκωμένοι» πολίτες κάνουν λόγο για προϊόντα που πολλές φορές αδυνατούν να αγγίξουν... λόγω των χαμηλών εσόδων που έχουν.
«Το φρέσκο είναι άπιαστο όνειρο για τους συνταξιούχους»
Τα φρέσκα θαλασσινά που βρίσκονται απλωμένα στους πάγκους προς πώληση φαίνεται πως για κάποιους αποτελούν απαγορευμένες γεύσεις. Τα χρήματα που έχουν στα πορτοφόλια τους, τους περιορίζουν σε αγορές κατεψυγμένων προϊόντων.
Μία ηλικιωμένη γυναίκα εξέφρασε την αγανάκτησή της μέσω του Newsbomb.gr. Η ίδια φανερά απογοητευμένη υποστήριξε πως δεν υπάρχουν λεφτά ακόμα και για την αγορά των αναγκαίων αγαθών. Πόσο μάλλον για τα σαρακοστιανά. «Θα αγοράσω κατεψυγμένα προϊόντα. Το φρέσκο είναι άπιαστο όνειρο για τους συνταξιούχους» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τις χαμηλότερες τιμές στη Βαρβάκειο αγορά, σε σχέση με τα σούπερ μάρκετ και τις τοπικές ψαραγορές παραδέχθηκε μία γυναίκα, χωρίς όμως να κάνει λόγο για άλλες χρονιές. Ωστόσο, ως προς τις αγορές που τις επιτρέπονται να κάνει φέτος η ίδια δήλωσε: «Εννοείται φέτος ότι οι οικονομίες μου δεν μου επιτρέπουν να ξοδέψω πολλά χρήματα. Μάλιστα, θα περιοριστώ πολύ σε σχέση με την προηγουμένη χρονιά».
Το ίδιο υποστήριξε και μία άλλη γυναίκα, η οποία είπε στο Newsbomb.gr ότι αν και οι τιμές είναι χαμηλότερες από άλλες χρονιές αδυνατεί να αγοράσει φρέσκα θαλασσινά, καθώς δεν υπάρχουν λεφτά. Μάλιστα αμφισβητεί και την ποιότητα των προϊόντων που μπορεί να βρει κανείς στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας, αναφέροντας ότι «τα φρέσκα είναι κατεψυγμένα».
Ίδιες οι τιμές, χαμηλή η αγοραστική κίνηση
Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα στη Βαρβάκειο Αγορά προκειμένου να κάνει τις τελευταίες του αγορές για να «στρώσει» με όσα μπορεί το σαρακοστιανό τραπέζι. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι έμποροι οι καταναλωτές τοποθετούν στα «καλάθια» τους λιγότερα προϊόντα, καθώς οι οικονομικές συγκυρίες δεν τους επιτρέπει να κινηθούν όπως θέλουν.
Και ενώ οι έμποροι υποστηρίζουν πως πωλούν φθηνότερα τα προϊόντα τους, μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις δύο ευρώ κάτω από την περσινή χρονιά, πολίτες κάνουν λόγο για τιμές που κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με άλλες χρονιές.
«Στη Βαρβάκειο αγορά μπορεί να βρει κανείς και ακριβά και φθηνά προϊόντα, υποστήριξε» μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία βρέθηκε σήμερα στην αγορά. «Ότι έχουμε παίρνουμε. Η ζωή γενικά έχει γίνει ακριβή και τα λεφτά έχουν λιγοστέψει. Για αυτό και εμείς ως οικογένεια ξοδέψαμε πολύ λιγότερα από πέρυσι».
Ο κόσμος πεινάει!
«Υπάρχει κίνηση! Ο κόσμος όμως δεν αγοράζει όπως παλιά. Δεν έχει λεφτά και αυτό φαίνεται» δήλωσε ένας έμπορος την ώρα που επιχειρούσε να προσελκύσει τον κόσμο με τις δελεαστικές, όπως χαρακτήρισε ο ίδιος, προσφορές στα θαλασσινά που διαθέτει στην αγορά.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση ενός ιχθυοπώλη, ο οποίος ισχυρίστηκε πως αναγκάζεται να πουλήσει σε χαμηλές τιμές προκειμένου να δουλέψει. «Ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Ο κόσμος πεινάει!!! Προσπαθούμε να έχουμε τις τιμές μας χαμηλές για να δουλέψουμε και εμείς» ανέφερε ο έμπορος.
garida
Γαρίδες από 3 ευρώ
«Οι φετινές τιμές των αλιευμάτων είναι κατά 10%-15% χαμηλότερες, σε σχέση με πέρυσι» δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς (Βαρβάκειος), Σπύρος Κοράκης. Τονίζει δε ότι μόνο στην τιμή του χταποδιού παρατηρείται αύξηση κατά 5%, λόγω έλλειψης στην αγορά. Όπως σημειώνει, το φρέσκο χταπόδι, που η τιμή του ήταν πέρυσι στα 14,80 ευρώ, φέτος, κοστίζει 16 ευρώ και το κατεψυγμένο από 5 έως 12 ευρώ.

Ενδεικτικά, ο κ. Κοράκης αναφέρει κάποιες τιμές αλιευμάτων: Τα καλαμάρια, ανάλογα με το μέγεθος, πωλούνται από 5,00 έως 16 ευρώ και τα κατεψυγμένα από 3 έως 7 ευρώ. Τα μύδια κινούνται μεταξύ 2,50 έως 3,00 ευρώ από 5 ευρώ πέρυσι. Οι γαρίδες πωλούνται από 3,00 έως 30 ευρώ, ενώ η καραβίδα κοστίζει από 12 έως 38 ευρώ.

«Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι εκτιμάται ότι θα κυμανθεί η τιμή της καθιερωμένης λαγάνας, στα 2,50 έως 3,00 ευρώ (750 γραμμάρια)» δηλώνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος.


Διαβάστε Περισσότερα "Φτωχότερο φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι των Ελλήνων"

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς τρεις η προπόνηση του Παναιτωλικού





Χωρίς τρεις η προπόνηση του Παναιτωλικού

Με τρεις απουσίες πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση του Παναιτωλικού. Κουτρομάνος, Μπλάζιτς και Άντι δεν έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα που κατά κύριο λόγο αναλώθηκε σε ασκήσεις τακτικής και τελειώματα φάσεων.

Αντίστοιχα, οι Ετζενγκουέλε, Βιντάλ και Ζέρης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ μόνο ένα μέρος κατάφεραν να βγάλουν οι Ονουάτσι και Μπράντι που ανεβάζουν συνεχώς ρυθμό και σύντομα αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του Τάκη Λεμονή.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (13:00) οι Αγρινιώτες θα δώσουν δίτερμα προπονητικού χαρακτήρα κόντρα στον Οδυσσέα Νυδρίου, παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Παναιτωλικού κεκλεισμένων των θυρών.

sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα "Χωρίς τρεις η προπόνηση του Παναιτωλικού"

Γέμισε πινακίδες η Εφορία και η Δ/νση Συγκοινωνιών


ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ Ι.Χ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ



Δυσβάστακτο για πολλούς Ευρυτάνες οδηγούς το κόστος τελών κυκλοφορίας, ασφάλειας αλλά και έξοδα συντήρησης των αυτοκινήτων τους, για αυτό αναγκάστηκαν να παραδώσουν τις πινακίδες. Τριπλάσιος είναι ο αριθμός πινακίδων από επαγγελματτικά αυτοκίνητα που δεν είχαν αντικείμενο εργασίας λόγω της ανεργίας που μαστίζει το νομό και κατατέθηκαν στην Δ/νση Συγκοινωνιών, αλλά και των επιβατικών ιχ που οι ιδιοκτήτες τους παρέδωσαν πινακίδες στην Εφορία. Συνολικά κατατέθηκαν 450 πινακίδες, 34 εξ αυτών αφορούσαν σε δίκυκλα.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Γέμισε πινακίδες η Εφορία και η Δ/νση Συγκοινωνιών"

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

EΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ: Τι ήρθε να κάνει στην Ελλάδα η μονάδα Seals; Εκπαιδεύουν το Στρατό για μάχες σε πολιτικό περιβάλον


Από την μέρα που αποκαλύψαμε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση (Παπανδρέου), είχε οργανώσει ένα σχέδιο ΑΜΕΣΗΣ εμπλοκής του Στρατού σε καταστολή διαδηλώσεων πολιτών έχει περάσει αρκετό διάστημα. Για το ζήτημα έχουμε προβεί ήδη σε σωρεία αποκαλύψεων που δημιούργησαν «σεισμό» στο διαδίκτυο και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων...
Φαίνεται όμως, ότι η περιβόητη «διαταγή καταστολής όχλου», που «ανοίχτηκε» επί Πρωθυπουργίας Γ.Παπανδρέου , και αποκαλύψαμε κατ αποκλειστικότητα εδώ στους AegeanTimes, δημιουργεί διαρκώς «απόνερα» στον ελληνικό στρατό!
Σήμερα, αποκαλύπτουμε άλλο ένα έγγραφο φωτιά, του Ελληνικού Στρατού, το οποίο αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου, αποτελεί μια «μαριονέτα» της προηγούμενης Κυβερνήσεως και των δανειστών μας!
Πρόκειται για ένα έγγραφο, που σας παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα, το οποίο αναφέρεται στο «Σχολείο Προχωρημένης εκπαίδευσης Αμυνας-Φρούρησης».
Οι μονάδες που δέχτηκαν δύο σχετικές διαταγές αναφέρουν τις σχετικές τους ενέργειες στο Γενικό Επιτελείο.
Ετσι, προγραμματίζουν τις ενέργειές τους, για την διεξαγωγή μια άσκησης που θα ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου του 2012!

Σύμφωνα με το έγγραφο-ντοκουμέντο, προκύπτει ότι η άσκηση αυτή θα αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού, που εμπλέκει ανοιχτά πλέον το Στρατό, σε επιχειρήσεις εντός πολιτικών κτηρίων!!!
Στην παράγραφο 3 αναφέρεται ότι για την άσκηση αυτή θα διατεθεί το κτήριο της πρώην 140ΣΗΠ, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα σενάριο «ατομικής τακτικής μάχης σε κλειστούς χώρους»!
Μάλιστα, για μια μονάδα και μόνο, το κόστος των πυρομαχικών θα φτάσει τα 10.000 ευρώ!!!
Πρόκειται στην ουσία, για μια άσκηση πανάκριβη, αν θα διεξαχθεί σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να εκπαιδευτεί ο στρατός σε μάχες εντός κτηρίων!!!
Γιατί σε μια χρονική στιγμή που γίνονται περικοπές από παντού, διακόπτονται ασκήσεις πολύ σοβαρής σημασίας, όπως για παράδειγμα ο «Παρμενίων», ο Στρατός, εκπαιδεύεται σε αντιμετώπιση καταστάσεων, για τις οποίες υπεύθυνη είναι η ... Αστυνομία;
Είναι προφανές, ότι μετά την άσκηση «Καλλίμαχος» στο Κιλκίς, ο Στρατός, οδηγείται με το ζόρι κυριολεκτικά, σε μια πρωτοφανή αλλαγή δόγματος και στάσης! Ο Στρατός μας εκπαιδεύεται σε αντιμετώπιση πρωτοφανών καταστάσεων, γιατί προφανώς η Κυβέρνηση Παπαδήμου, ακολουθεί το απαράδεκτο δόγμα, που θέσπισε η Κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ένα δόγμα που είναι άκρως επικίνδυνο στις μέρες μας, αφού ο Στρατός χάνει τον τακτικό του προσανατολισμό , που είναι η άμυνα της χώρας από όσους επιβουλεύονται τα σύνορά μας και αποκτά ρόλο «προστάτη του πολιτικού συστήματος» και όσων φοβούνται ότι επίκειται «εξέγερση του Ελληνικού πληθυσμού»!

Το έγγραφο που παρουσιάζουμε σήμερα, αποτελεί άλλη μια τρανή απόδειξη, την οποία θα προσπαθήσουν να την παρουσιάσουν ως μια …συνηθισμένη άσκηση του Στρατού που γίνεται επί χρόνια, χωρίς όμως να εξηγήσουν, πως είναι δυνατόν, τέτοιου είδους ασκήσεις να ξεφυτρώνουν ως… μανιτάρια!
Η αλήθεια είναι, ότι η άσκηση αυτή αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση –από τις πολλές- , για την μεταβολή του ρόλου του Στρατού, που ετοιμάζουν οι Κυβερνόντες!
Πριν δυο εβδομάδες, στην Ελευσίνα, έφτασε μια πολυμελή στρατιωτική μονάδα!
Τότε, αρκετοί δημοσιογράφοι και bloggers έγραψαν ότι έφτασε ξένη δύναμη στην Ελλάδα για τα επεισόδια!

Εμείς δεν είχαμε γράψει απολύτως τίποτε , παρά του ότι ήμασταν οι πρώτοι που ασχοληθήκαμε με το θέμα και αποκαλύψαμε την ύπαρξη ξένης δύναμης στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Λάρισα!

Δεν παρασυρθήκαμε και ψάξαμε το θέμα!

Πράγματι λοιπόν, είχε φτάσει στην Ελευσίνα, στην 112ΠΜ, μια ξένη στρατιωτική δύναμη!
Μόνο που αυτή τη φορά, δεν ήταν η EuroGend force ή κάποια ευρωπαϊκή μονάδα Στρατοχωροφυλακής που έφτασε στη χώρα μας για να προστατέψει τους Κυβερνόντες και να συνδράμει τα ΜΑΤ στα επεισόδια που θα ξεσήκωνε η υπογραφή του δεύτερου μνημονίου!
Ηταν κάτι πολύ ... χειρότερο!!!
Επρόκειτο για μια μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, των γνωστών «Seals»!
Οι Seals, αποτελούν μια μονάδα γνωστή παγκοσμίως, από τις επιχειρήσεις της εντός ξένων εδαφών και είναι εκατοντάδες τα περιστατικά κατά τα οποία έδρασαν σε ξένες πόλεις πολύ μακριά από τις ΗΠΑ με κορυφαία, την επιχείρηση κατά του Οσάμα μπιν Λάντεν και την δολοφονία του!
Η ομάδα που έφτασε εδώ , ήρθε με την «κάλυψη», της κοινής άσκησης Ελλήνων και Αμερικανών κομάντος!
Η αλήθεια είναι όμως, ότι κατά την διάρκεια της δεκαπενθήμερης παραμονής τους, έφτασαν στη χώρα κορυφαίοι εκπαιδευτές των Seals, που εκπαίδευσαν Ελληνες κομάντος στην αντιμετώπιση και καταστολή του «αντάρτικου πόλης» και σε «τακτικές αντιμετώπισης εξεγερμένου πλήθους»!
Προφανώς λοιπόν, και εκπαίδευσαν του ... εκπαιδευτές της άσκησης που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2012 και περιγράφεται στο έγγραφο που σήμερα σας αποκαλύπτουμε!
Και όλα αυτά, νομιμότατα, μιας και εδώ και ένα χρόνο, έχει «ανοιχτεί» η διαταγή καταστολής όχλου, και έχει διανεμηθεί από το ΓΕΕΘΑ στους αποδέκτες!
Τι εννοεί το έγγραφο όταν λέει στην παράγραφο 6, «το κόστος κάθε σειράς» και στην παράγραφο 7, «να επιτύχει τις αθλητικές επιδόσεις της διαδικασίας εισαγωγής»;;;
Τι έχει να πει για όλα αυτά άραγε, ο Λουκάς Παπαδήμος;
Οπωσδήποτε ... τίποτα!
Τι έχει να πει όμως η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ίδιος ο κ.Σαμαράς, που αν –τονισμένο το αν- γίνει ποτέ Πρωθυπουργός θα τα βρει μπροστά του;
Γιατί σιωπά η Αριστερά στην Ελλάδα, η οποία είναι ενήμερη για όλα αυτά;

aegeantimes.gr
Διαβάστε Περισσότερα "EΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ: Τι ήρθε να κάνει στην Ελλάδα η μονάδα Seals; Εκπαιδεύουν το Στρατό για μάχες σε πολιτικό περιβάλον"

Ρύθμιση ανάσα για δημοσίους υπαλλήλους

Διαβάστε τι προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια. Στα σκαριά υπουργική απόφαση-ανάσα


Υπουργική απόφαση φέρνει μείωση της παρακράτηση για όσους δημόσιους υπαλλήλους έχουν στεγαστικό δάνειο.
Κατά την ομιλία του στη Βουλή για το PSI, Ευάγγελος Βενιζέλος, προανήγγειλε υπουργική απόφαση με την οποία θα μειώνεται δραστικά το ποσοστό που παρακρατείται κάθε μήνα από το μισθό των δημοσίων υπαλλήλων έναντι οφειλών τους για στεγαστικά δάνεια.
"Έχουμε ψηφίσει διάταξη που προβλέπει ότι μειώνονται οι δόσεις γι’ όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους άλλους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και επίκειται η έκδοση της απόφασής μου, με την οποία θα μειωθεί δραστικά η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου και η παρακράτηση θα μειωθεί στο μισό.
Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού θα είναι 3/10 του μισθού. Και αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος", είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνηση ευνοεί ανάλογες ρυθμίσεις και για τους δανειολήπτες του ιδιωτικού τομέα.
"Έχω πει κατ' επανάληψη για όσους με παρακολουθούν ότι για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες που οφείλουν δόσεις στεγαστικών δανείων σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και όλα τα ελληνικά τραπεζικά Ιδρύματα έχουμε συμφωνήσει ένα σύστημα διευθετήσεων και επαναδιευθετήσεων, ώστε όλα τα δάνεια να είναι ενήμερα, γιατί και οι τράπεζες θέλουν να έχουν τα δάνειά τους ενήμερα και γι' αυτό τα διακανονίζουν και τα επαναδιακανονίζουν, ώστε τα δάνεια να μη θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα, να μην έρχονται στο κόκκινο, γιατί αυτό υποβαθμίζει το χαρτοφυλάκιο της ίδιας της τράπεζας. Και η ίδια η τράπεζα έχει συμφέρον να μην υποβαθμίζεται το χαρτοφυλάκιό της", ανέφερε ενώ προσέθεσε πως "έχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά. Παρακολουθούμε στο Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κάθε βδομάδα την πορεία των διακανονισμών, ώστε να εξυπηρετούνται στην πράξη οι περισσότεροι απ’ αυτούς που έχουν πρόβλημα".
"Εάν κάποιος έχει πρόβλημα, αυτό, εφόσον το πληροφορούμαστε επεμβαίνουμε ώστε να μην αφήσουμε καμία κατηγορία αρρύθμιστη. Οι τράπεζες έχουν –επαναλαμβάνω- κάθε λόγο να ακολουθούν αυτήν την πρακτική", τόνισε.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως το πραγματικό δίλημμα είναι ένα: "Ή θυσίες με προοπτική ή απόλυτη καταστροφή χωρίς καμία προοπτική".
Διαβάστε Περισσότερα "Ρύθμιση ανάσα για δημοσίους υπαλλήλους"

Παραμένει «εγκλωβισμένος» στην χώρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Παραμένει «εγκλωβισμένος» στην χώρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Σε απόρριψη της προσφυγής τού πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, για μείωση της εγγύησης των 150.000 ευρώ, και άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, προχώρησε ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Θεόδωρος Κανελλόπουλος.
Η εγγύηση αυτή ήταν περιοριστικός όρος που είχε επιβληθεί στον Άκη Τσοχατζόπουλο, μετά την απολογία του, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει καταβάλει το ποσό της εγγυοδοσίας έως την ερχόμενη Τρίτη.
Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη, μετά τον επανέλεγχο, που διενεργήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών κομμάτων και βουλευτών της Βουλής, με βάση στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου και την αποστολή του πορίσματός της στο Εφετείο.
Ακόμη, έχει δεσμευθεί και το πολυτελές νεοκλασικό ακίνητό του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο δεν φέρεται να είχε δηλώσει.
Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από τα οποία δηλώνει ότι προέρχονται από τη λήψη δύο δανείων.
Πάντως, η πλευρά του πρώην υπουργού υποστηρίζει πως το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην Επιτροπή της Βουλής που, κατά την άποψή του, δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.
Διαβάστε Περισσότερα "Παραμένει «εγκλωβισμένος» στην χώρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος"

Ζήτημα ωρών να γίνει γνωστός ο βουλευτής με το εκατομμύριο


Σήμερα ή αύριο θα ξέρουμε τον ή την βουλευτή που φυγάδευσε ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό τον Μάιο του 2011.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης έχει αποστείλει ήδη αίτημα προς τον κ. Χάρη Θεοχάρη και αναμένει από την γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τη λίστα με τα εμβάσματα των πολιτικών προσώπων. Από εκεί θα φανεί ποιός ή ποιοί έκαναν εξαγωγή χρημάτων στο εξωτερικό.

Ο δεύτερος -αλλά πιο χρονοβόρος- τρόπος να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του βουλευτή εν ενεργεία σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου της αρχής ξεπλύματος χρήματος κ. Παν. Νικολούδη, είναι μέσω των «πόθεν έσχες» των βουλευτών. Ωστόσο, πρόκειται για 540 πρόσωπα (βουλευτές, ευρωβουλευτές και εξωκοινοβουλευτικά κυβερνητικά στελέχη) συν τις συζύγους τους και τα ανήλικα τέκνα τους, αριθμός που μπορεί να υπερβαίνει και τους 1.000.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Αργύρης δεν προτίθεται να δώσει το όνομα στη δημοσιότητα, εφόσον η κατοχή των χρημάτων του εν λόγω βουλευτή είναι νόμιμη. Ωστόσο θα συγκαλέσει την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και εν συνεχεία πιθανότατα θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας (εφόσον δεν είναι ανεξάρτητος) για την ταυτότητα του βουλευτή.

Πηγές της επιτροπής πάντως -αλλά και βουλευτές από όλα τα κόμματα- εξέφραζαν την διαφωνία τους με την κίνηση του κ. Νικολούδη.

«Που γνώριζε ότι είναι νόμιμα τα χρήματα; Είδε τα πόθεν έσχες;» διερωτώνταν με νόημα και πρόσθεταν: «Και που ξέρει ότι ήταν ένας μόνο;». Πάντως η ονοματολογία συνεχίζεται ακόμη στην Βουλή καθώς άπαντες (βουλευτές, δημοσιογράφοι) αναζητούν τον «εκατομμυριούχο» βουλευτή.

Αρμόδιοι παράγοντες από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μιλώντας προς το iefimerida.gr τόνιζαν πως αυτή η κίνηση του βουλευτή, για να είναι νόμιμη όπως ισχυρίζεται ο κ. Νικολούδης σημαίνει ότι ήταν χρήματα κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν σε άλλο λογαριασμό του εξωτερικού. Θύμιζαν, επίσης, πως ένα μήνα μετά, τον Ιούνιο, οι βουλευτές κατέθεσαν δηλώσεις «πόθεν έσχες». Aρα, δύο τινά συμβαίνουν: Ή είναι καταγεγραμμένα τα χρήματα αυτά στο πόθεν έσχες- οπότε είναι πολύ εύκολο να αποδειχθεί ποιός είναι είτε μέσω του αρμόδιου για τα οικονομικά αντιπροέδρου της Βουλής είτε μέσω του υπουργείου Οικονομικών που έχει τη λίστα με τις κινήσεις στο εξωτερικό. Ή δεν είναι καταγεγραμμένα οπότε υπάρχει ποινικό αδίκημα.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν σάλο αντιδράσεων. Χθες το πρωί έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Θανάσης Οικονόμου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μιχάλης Κατρίνης, Αφροδίτη Παπαθανάση) έκαναν παράσταση στον αντιπρόεδρο της βουλής κ. Γρηγόρη Νιώτη - καθώς ο πρόεδρος κ. Φίλιππος Πετσάλνικος απουσιάζει στο εξωτερικό- ζητώντας «να χυθεί άπλετο φως για να μην υπάρχουν υποψίες για όλους μας».

Μιλώντας στην ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας ήταν οξύτατος: «Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουμε το όνομά αυτού του βουλευτή, γιατί ο καθένας πρέπει να παίρνει τις ευθύνες του. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Αυτή η συμπεριφορά θυμίζει συμπεριφορά ποντικιού που πρώτο εγκαταλείπει το καράβι και δεν μπορεί οι υπόλοιποι 299 να επωμίζονται ευθύνες που δεν τους αναλογούν» είπε με έμφαση διατυπώνοντας επισήμως την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αποκάλυψη του ονόματος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ζήτησε να βγει ο ίδιος ο βουλευτής να αποκαλύψει την ταυτότητα του ενώ δεσμεύτηκε ότι «θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια». Υπενθύμισε πως ο πρόεδρος της Αρχής κ. Νικολούδης δεσμεύεται από το απόρρητο, ωστόσο έσπευσε να προσθέσει πως θα επιχειρήσει μέσω άλλου τρόπου, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής να υπάρξει φως στην υπόθεση.

Να θέσει χρονοδιάγραμμα για την αποκάλυψη του βουλευτή ζήτησε από τον υπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Νίκος Δένδιας. Ενώ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδήμούλης ζήτησε από τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου οικονομικών της Βουλή κ. Ευάγγελο Αργύρη, να προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο κ. Αργύρης προσανατολίζεται να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος τα εμβάσματα και των 450 περίπου πολιτικών προσώπων. Οπως ήταν φυσικό κυκλοφόρησαν όλη μέρα χθες, πάρα πολλά ονόματα βουλευτών.

Αρκετοί εξ αυτών, ο κ. Σπήλιος Λιβανός (Ν.Δ.), η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ (Ν.Δ.), η κυρία Μιλένα Αποστολάκη (ανεξάρτητη) και η κυρία Αννα Νταλάρα (ΠΑΣΟΚ) διέψευσαν κατηγορηματικά ότι αφορά αυτούς η καταγγελία.



































Διαβάστε Περισσότερα "Ζήτημα ωρών να γίνει γνωστός ο βουλευτής με το εκατομμύριο"

Καρπενήσι:Μεγάλοι χαμένοι οι ξενοδόχοι, από τα κουπόνια της Εργατικής Εστίας


ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ



Ένα ακόμα πλήγμα για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων έρχεται να προστεθεί στην ήδη πολύ άσχημη εικόνα του κλάδου, μετά και την πρόθεση για κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που μέσω της εισφοράς του 2%, οι εργαζόμενοι έκαναν χρήση των δελτίων για κοινωνικό τουρισμό. Αποτελεί κοινό μυστικό σύμφωνα με τους ξενοδόχους στο Καρπενήσι, ότι για τον ξενοδοχειακό κλάδο, το συγκεκριμένο μέτρο θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα για ξενοδοχεία που είχαν λόγο ύπαρξης κυρίως από τον κοινωνικό εγχώριο τουρισμό.
 http://lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Καρπενήσι:Μεγάλοι χαμένοι οι ξενοδόχοι, από τα κουπόνια της Εργατικής Εστίας"

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αποτελέσματα champions league την 22-02-2012



 ΒΑΣΙΛΕΙΑ   -   ΜΠΑΓΕΡΝ: 1-0    
ΜΑΡΣΕΪΓ    -      ΙΝΤΕΡ    : 1-0
Διαβάστε Περισσότερα "Αποτελέσματα champions league την 22-02-2012"

Άγριος καυγάς Εφραίμ και Χριστόδουλου Ξηρού


Της κακομοίρας έγινε πριν από λίγες ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού, 


όταν ο… τουρίστας Εφραίμ, βλέποντας τον Χριστόδουλο Ξηρό έσπευσε να τον χαιρετήσει. 


Ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη 17Ν Ξηρός, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kentrinews.gr, μόνο απ΄ τα γένια δεν τον άρπαξε τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου.


«Φύγε από μπροστά μου! Δεν θέλω να με χαιρετήσεις» 
ήταν η πρώτη απάντηση-επίθεση του Χ. Ξηρού. 


«Τολμάς εσύ να μου μιλάς που μέσα σ΄ αυτές τις τρισάθλιες συνθήκες των φυλακών ζεις στη χλιδή λες και είσαι σε ξενοδοχείο πολυτελείας» 
ήταν το δεύτερο χτύπημα
στον Εφραίμ.


Εκεί όμως που αγρίεψε για τα καλά ο Ξηρός ήταν όταν ο ηγούμενος επικαλέστηκε τον πατέρα του Χριστόδουλου, που ως γνωστόν ήταν παπάς. 


«Μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου μεγάλωσε 13 παιδιά κι άλλα 100 ορφανά παιδιά σαν ταπεινός Λευΐτης που ήταν» 
απάντησε σε έξαλλη κατάσταση ο Ξηρός.


Ολοκληρώνοντας την επίθεση του ο Χ. Ξηρός, χτύπησε τον 
Εφραίμ εκεί που «πονά»πραγματικά: στην ..
Τίμια Ζώνη της Παναγίας και στην εκμετάλλευσή της.


«Σαν δεν ντρέπεσαι! Εκμεταλλεύεσαι τον πόνο του κόσμου και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που έχεις βγάλει ακόμη και το «βρακί της Παναγίας» στη γύρα. Μέχρι στη Ρωσία έφτασε η χάρη σου» 
είπε ο Ξηρός κλείνοντας την «όμορφη» και σύντομη «συνομιλία» του με τον Εφραίμ. 



kentrinews.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Άγριος καυγάς Εφραίμ και Χριστόδουλου Ξηρού"

Δημοσκόπηση - έκπληξη στην κεντροδεξιά πολυκατοικία! Ποιό κόμμα προηγείται;;

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιείται μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση που απευθύνεται σε κεντροδεξιούς ψηφοφόρους,...

αφού το site που την φιλοξενεί είναι γνωστό για την συμπάθεια που έχει στην δεξιά και κυρίως στο κόμμα της Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά.

Η δημοσκόπηση όμως αυτή μέχρι στιγμής φέρνει ενα εντελώς απρόβλεπτο αποτέλεσμα που ομολογουμένως δεν θα το περίμενε κανείς!

Το επερχόμενο κόμμα του Π. Καμμένου βρίσκεται στην πρώτη θέση πριν καν την ιδρυσή του, παρόλο που είναι γνωστό οτι δεν θα ανήκει στην λεγόμενη "δεξιά". Η παράταξη της Ν.Δ. μάλιστα, κοντεύει να βρεθεί στην τρίτη θέση μεταξύ των "δεξιών" κομμάτων αφού η δυναμική της Χρυσής Αυγής φαίνεται οτι έχει μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο του διαδικτύου.

Αναλυτικά:

1. Κόμμα Π. Καμμένου: 46%
2. Ν.Δ.: 23%
3. Χρυσή Αυγή: 19%
4. Δημοκρατική Συμμαχία: 9%
5. ΛΑΟΣ: 2%



















































Διαβάστε Περισσότερα "Δημοσκόπηση - έκπληξη στην κεντροδεξιά πολυκατοικία! Ποιό κόμμα προηγείται;;"

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ 22/02/2012

                             


ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ  ΓΙΑ  22/02/2012






Από σήμερα στην σελίδα "ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ" θα δίνει τα προγνωστικά του για το στοίχημα ο  φίλος μας με το ψευδώνυμο ''arxontas'' . Για σήμερα  μας δίνει τα παρακάτω παιχνίδια του champions league και εύχεται σε όλους καλή επιτυχία και πολλά κέρδη.




 ΒΑΣΙΛΕΙΑ   -   ΜΠΑΓΕΡΝ: 2      

 ΜΑΡΣΕΪΓ    -      ΙΝΤΕΡ    :  Χ2 
Διαβάστε Περισσότερα "ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ 22/02/2012"

Διανομή πετρελαίου από το δήμο Καρπενησίου


Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνέχεια της κοινωνικής πολιτικής του, καθώς και της δράσης αλληλεγγύης: «Διανομή Πετρελαίου» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να στηρίξει επιπλέον οικογένειες, συνυπολογίζοντας το δριμύ ψύχος που επικρατεί, την ακριβή τιμή του πετρελαίου καθώς και τα πολλαπλά αιτήματα συμπολιτών μας.

Συγκεκριμένα, μετά από ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η διανομή πετρελαίου σε 15 άπορες οικογένειες με ανώτατο όριο δαπάνης το ποσό των 3.000 ευρώ. Η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων θα γίνει από την υπηρεσία της Επιτροπής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ποιότητας Ζωής προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Ειδικά διαμορφωμένη Αίτηση που θα διατίθεται από την υπηρεσία μας
2. Αστυνομική ταυτότητα του αιτούντος
3. Εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2011 του αιτούντος και των συνοικούντων μελών ή ελλείψει αυτού υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης στην υποβολή θεωρημένη από την εφορεία.
4. Έντυπο Ε9 από την εφορεία ή ελλείψει αυτού υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη για το
γνήσιο της υπογραφής όπου θα αναφέρεται αναλυτικά η περιουσιακή κατάσταση.
5. Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή βεβαίωση συντάξιμων αποδοχών.
6. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που θα
αναζητηθούν αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία κατόπιν της συναίνεσης του αιτούντος.
7. Κάρτα ανεργίας του αιτούντος και των συνοικούντων μελών.
8. Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής ή πιστοποιητικό του Κέντρου
Πιστοποίησης Αναπηρίας – εφ' όσον υπάρχουν.
9. Ενοικιαστήριο οικίας εφ' όσον υπάρχει.
10. Βεβαίωση φοίτησης ανηλίκων τέκνων ή ενηλίκων φοιτητών.
Επιπροσθέτως η υπηρεσία δύναται να ζητήσει την υποβολή περαιτέρω δικαιολογητικών εφ' όσον κριθεί απαραίτητο. Θα συνεκτιμηθεί δε, οποιοδήποτε άλλο στοιχείο επηρεάζει την οικονομική κατάσταση του αιτούντος ή την λειτουργικότητα του. Επιπροσθέτως κατά την διάρκεια της αξιολόγησης των αιτήσεων θα τεθούν εκτός προτεραιότητας οι ωφελούμενοι ανάλογων δράσεων του δήμου καθώς και οι επιδοματούχοιπρονοιακών επιδομάτων.
Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 4.000,00€.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινάει στις 28 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Τρίτη έως τις 12 Μαρτίου 2012 ημέρα Δευτέρα.
Διαβάστε Περισσότερα "Διανομή πετρελαίου από το δήμο Καρπενησίου"

Η ομαδική μούντζα των μαθητών στην παρέλαση στα Γιάννενα [εικόνες]

Η ομαδική μούντζα των μαθητών στην παρέλαση στα Ιωάννινα [εικόνα]

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία των μαθητών οι οποίοι, κατά τη διάρκεια παρέλασης στα Ιωάννινα για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους, «έριξαν» ομαδική μούντζα προς την εξέδρα των επισήμων.
Οι νεαροί μετά από την προτροπή του σημαιοφόρου, ο οποίος φώναξε «είστε μαλάκες», αντί να στρέψουν το βλέμμα προς τους επίσημους, όπως συνηθίζεται στις παρελάσεις, σήκωσαν το δεξί τους χέρι και άνοιξαν την παλάμη τους, στέλνοντας στην εξέδρα των επισήμων ένα μεγαλοπρεπέστατο ομαδικό φάσκελο.

Η κίνηση των μαθητών εξόργισε τον δήμαρχο της πόλης, Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος αποχώρησε από το χώρο.

Διαβάστε Περισσότερα "Η ομαδική μούντζα των μαθητών στην παρέλαση στα Γιάννενα [εικόνες]"

Σουρεαλιστικές εικόνες! Η Λιάνη στο κόμμα του Κουβέλη;

Αν δεν πρόκειται για ανέκδοτο, τότε σίγουρα θα είναι η… είδηση της χρονιάς, για το κόμμα του Κουβέλη, που μοιάζει σαν τον «καλό μύλο που όλα τα αλέθει». 


Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία...


η επόμενη μεταγραφή του Κουβέλη θα είναι η Δήμητρα Λιάνη!!!


Η σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου θα είναι, όπως φημολογείται, υποψήφια στο υπόλοιπο Αττικής μαζί με τον Φώτη Κουβέλη.


Ε, ρε γλέντια!!!


Και μόνο η εικόνα ότι θα είναι μαζί στο κόμμα, μαζί και στους… αγώνες ο Μπίστης, ο Ψαριανός κι η Λιάνη, είναι εξόχως σουρεαλιστική!






kentrinews.gr

.
Διαβάστε Περισσότερα "Σουρεαλιστικές εικόνες! Η Λιάνη στο κόμμα του Κουβέλη;"

Συμβούλιο της Επικρατείας: Νόμιμο και συνταγματικό το Μνημόνιο 1

Μνημόνιο 1, συνταγματικό, νόμιμο, Συμβούλιο της Επικρατείας, ΣτΕ, Στρασβούργο, δ

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο) θα προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), μετά τη δημοσίευση της 145 σελίδων απόφασης της πλήρους Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε ότι είναι συνταγματικό, νόμιμο, σύμφωνο με τις διεθνείς συμβάσεις και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το πρώτο Μνημόνιο του 2010.
Από τον ΔΣΑ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο την αναψηλάφηση της δίκης για το πρώτο Μνημόνιο, καθώς έχουν άρδην, όπως υποστηρίζουν, μεταβληθεί τα δεδομένα (οικονομικά, κοινωνικά, κλπ.).
Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε η ανανεωμένη εδώ και καιρό απόφαση (668/2012) της πλήρους Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με την οποία απορρίφθηκαν οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της ΑΔΕΔΥ, συνταξιούχων και άλλων φορέων που στρέφονταν κατά του πρώτου Μνημονίου.
Οι 55 σύμβουλοι Επικρατείας δεχόμενοι τις εισηγήσεις της Μαίρης Σαρπ και της Σπυριδούλας Χρυσικοπούλου έκριναν σχεδόν κατά πλειοψηφία (υπήρξαν, πάντως, αρκετές μειοψηφίες σε επιμέρους ζητήματα) ότι το μνημόνιο (Ν. 3845/2010) δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από τη Βουλή με πλειοψηφία των 3/5, καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση. Σύμφωνα με τους δικαστές, το μνημόνιο δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος, έτσι ώστε να χρειάζεται να ψηφιστεί από τη Βουλή με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας επισήμαναν ότι το Μνημόνιο, παρά το γεγονός ότι το κείμενό του έχει καταρτιστεί στην αγγλική γλώσσα, «δεν έχει τον χαρακτήρα Διεθνούς Συνθήκης μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας, ούτε πολύ περισσότερο μεταξύ της τελευταίας (Ελλάδος) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο δεν έχει υπογράψει το Μνημόνιο».
Και συνεχίζουν οι δικαστές: «Δεν αποτελεί δε το Μνημόνιο διεθνή συνθήκη, διότι με αυτό δεν αναλαμβάνονται αμοιβαίες δεσμεύσεις των μερών που υπέγραψαν το κείμενό του στην αγγλική γλώσσα, ούτε, άλλωστε, προβλέπονται νομικά μέσα για τον εξαναγκασμό των ελληνικών αρχών στην πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του ή άλλου είδους νομικής φύσεως κυρώσεις, μέσω των οποίων θα επιτυγχανόταν εμμέσως ο ίδιος σκοπός, ούτε προκύπτει ότι τα υπογράψαντα το ανωτέρω κείμενο μέρη θέλησαν να προσδώσουν, κατ' εξαίρεση, νομική δεσμευτικότητα στο κείμενο αυτό».
Η μη επικύρωση του Μνημονίου με νόμο δεν παραβιάζει ούτε το άρθρο 36 παράγραφος 2 του Συντάγματος, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.
Παράλληλα, η πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι με το Μνημόνιο δεν αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, οι οποίες περιορίζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, ενώ ταυτόχρονα η Κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας. Η ένταξη μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο -συνεχίζουν οι 55 δικαστές- δεν περιορίζει την άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Σύμφωνα με του συμβούλους Επικρατείας συνάδουν με το Σύνταγμα και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), όσο και με τις διεθνείς συμβάσεις τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει το Μνημόνιο, όπως είναι οι περικοπές αποδοχών, συντάξεων, επιδομάτων, επιδομάτων θερινών διακοπών, δώρων εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) κ.λπ.
Σε άλλο σημείο της δικαστικής απόφασης αναφέρεται ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος δικαιολογούν αυτές τις περικοπές στις αποδοχές και συντάξεις, οι οποίες είναι μέσα σε βιώσιμα επίπεδα.
Συγκεκριμένα, ως προς την περικοπή των αποδοχών στην δικαστική απόφαση επισημαίνεται: «Η θεσπισθείσα με τους νόμους 3833/2010 και 3845/2010 περικοπή αποδοχών και επιδομάτων εργαζομένων στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και συνταξιοδοτικών παροχών αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και προωθήσεως διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, το οποίο, συνολικώς εφαρμοζόμενο, αποσκοπεί τόσο στην αντιμετώπιση της κατά την εκτίμηση του νομοθέτη άμεσης ανάγκης καλύψεως οικονομικών της χώρας όσο και στη βελτίωση της μελλοντικής δημοσιονομικής και οικονομικής της καταστάσεως, δηλαδή στην εξυπηρέτηση σκοπών, που συνιστούν κατ' αρχήν σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος και αποτελούν, ταυτοχρόνως, και σκοπούς κοινού ενδιαφέροντος των κρατών μελών της Ευρωζώνης, εν όψει της καθιερουμένης από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως υποχρεώσεως δημοσιονομικής πειθαρχίας και διασφαλίσεως της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της.
Τα μέτρα δε αυτά, λόγω της φύσεώς τους, συμβάλλουν αμέσως στην περιστολή των δημοσίων δαπανών. Εν όψει τούτων, με τα δεδομένα, που, κατά το νομοθέτη, συνέτρεχαν κατά τον χρόνο θεσπίσεως των επίμαχων μέτρων, τα μέτρα αυτά δεν παρίστανται, κατ' αρχήν, απρόσφορα, και μάλιστα προδήλως, για την επίτευξη των επιδιωκόμενων με αυτά σκοπών, ούτε μπορεί να θεωρηθούν ότι δεν ήταν αναγκαία, λαμβανομένου, άλλωστε, υπόψη ότι η εκτίμηση του νομοθέτη ως προς τα ληπτέα μέτρα για την αντιμετώπιση της υπ' αυτού διαπιστωθείσης κρίσιμης δημοσιονομικής καταστάσεως υπόκειται σε οριακό μόνον δικαστικό έλεγχο».
Ακόμη, αναφέρεται στην απόφαση της Ολομέλειας ότι οι διατάξεις του Μνημονίου δεν προσκρούουν σε άρθρα του Συντάγματος, όπως είναι το άρθρο 2 για την προστασία της ανθρώπινης αξίας, το άρθρο 4 που κατοχυρώνει την αρχή της ισότητας, το άρθρο 5 περί οικονομικής ελευθερίας, το άρθρο 17 για την προστασία της ιδιοκτησίας, στην έννοια της οποίας περιλαμβάνεται ο μισθός και η σύνταξη, το άρθρο 20 που αφορά το δικαίωμα δικαστικής προστασίας, το άρθρο 22 που προβλέπει τις συλλογικές συμβάσεις ως μέσο καθορισμού των αποδοχών, το άρθρο 23 για την προστασία της συνδικαλιστικής ελευθερίας, το άρθρο 25 που αφορά την αρχή της αναλογικότητας και το άρθρο 28 που αναφέρει ότι οι διεθνείς συμβάσεις επικυρώνονται με την πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Διαβάστε Περισσότερα "Συμβούλιο της Επικρατείας: Νόμιμο και συνταγματικό το Μνημόνιο 1"

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

"Είστε Μαλ..ς" : Μαθητές αποδοκίμασαν τους επισήμους στην παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Με ένα απίστευτο περιστατικό, σημαδεύτηκε η σημερινή παρέλαση στα Ιωάννινα για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων από τον Τούρκικο Ζυγό .
Ομάδα μαθητών από σχολείο της πόλης, μόλις πλησίασε την εξέδρα των επισήμων, γύρισε και μούντζωσε ομαδικά τους επίσημους!!!
Προηγήθηκε το σύνθημα του σημαιοφόρου του σχολείου ο οποίος φώναξε δυνατές "Είστε Μαλ..ς"!!!
Η απίστευτη κίνηση των μαθητών-η οποία όπως όλα δείχνουν ήταν προσχεδιασμένη-, εξόργισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιο,
ο οποίος αποχώρησε όχι μόνο από την εξέδρα των επισήμων, αλλά και από το χώρο που έγινε η παρέλαση. 





Διαβάστε Περισσότερα ""Είστε Μαλ..ς" : Μαθητές αποδοκίμασαν τους επισήμους στην παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων"

Για 30 χρόνια έδεσαν τη χώρα στα δεσμά της νέας Φραγκοκρατίας και ... πανηγυρίζουν!


«Το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας βασίζεται σε έναν αυστηρό όρο: προβλέπει την ενίσχυση της επιτήρησης της Ελλάδας και την επιβολή διαρκούς παρουσίας της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί τόπου»  
με στόχο την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να εκσυγχρονίσει την λειτουργία του Κράτους, συμπλήρωσε ο Ολι Ρεν.

Mε δύο απλές κουβέντες ο αξιωματούχος της τρόϊκας περιέγραψε την συμφωνία ολοκληρωτικής παράδοσης της Ελλάδας σστην ξένη κατοχή και την έναρξη της νέας Φραγκοκρατίας. Πόσο θα διαρκέσει αυτό; Αν δεν παρουσιαστεί ένας νέος Κατακουζηνός για να δώσει τέλος στην Φραγκοκρατία, μέχρι το 2042 (τουλάχιστον)! Αν όλα πάνε καλά!

Αυτή είναι η τελική ημερομηνία ωρίμανσης των ομολόγων που συμφωνήθηκε να αλλάξουν χθες και μέχρι τότε συμφωνήθηκε η χώρα να τελεί υπό τον έλεγχο των δυτικών δυνάμεων: Το 2042.

Τότε η Ελλάδα θα έχει απελευθερωθεί από τα δεσμά της, αν βέβαια υπάρχει Ελλάδα τότε στα σύνορα που την ξέρουμε και με τον λαό που την κατοικεί σήμερα.

Φυσικά κανείς δεν πιστεύει ότι η κατάσταση θα φτάσει μέχρι το 2042 με ομαλούς ρυθμούς. Η ανάληψη του ελέγχου της  χώρας από τους ξένους θα δημιουργήσει σταδιακά ένα κίνημα αντίστασης που ίσως δεν περιοριστεί απλά και μόνο σε διαδηλώσεις. 

Αυτό δεν το λέμε εμείς, το λέει η Ιστορία. Η ίδια η συμφωνία είναι θνησιγενής και αυτό το αντιλαμβάνονται οι πάντες, όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή.

Γιατί δίνονται τα  130 δισ. ευρώ:

-Δίνονται για να ικανοποιηθούν οι τράπεζες και οι δανειστές, αλλά και για να μην επιβαρυνθεί επιπλέον η γερμανική οικονομία (εδώ «πάει το κούρεμα»). Δεν είχαν τρόπο να ικανοποιήσουν τις τράπεζες που ελέγχουν (και) τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αν η Ελλάδα κήρυττε πτώχευση και να δώσουν τα χρήματα απ’ευθείας στις τράπεζες. Είναι παράνομο και δεν θα το δεχόταν κανείς ευρωπαϊκός λαός. 

Αντίθετα με την Ελλάδα που θεωρούμε φυσιολογικό να γίνονται συνεχείς «ενέσεις» ρευστότητας στις … ιδιωτικές  τράπεζες, στο εξωτερικό αυτό γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. 

Έτσι μέσω της Ελλάδας (και όχι γιατί μας αγαπάνε ή γιατί θέλουν να μας σώσουν) σώζονται οι τράπεζες και οι οίκοι που έχουν τα ελληνικά δάνεια που βέβαια δεν χάνουν παρά ένα πολύ μικρό μέρων των κερδών τους σε τόκους.

-Το κρίσιμο και το πρόβλημα για την Ελλάδα, αντίθετα με ότι πιστεύεται γενικώς, δεν είναι το χρέος, αλλά το έλλειμμα. 

Χωρίς έλλειμμα, το οποιοδήποτε χρέος πληρώνεται σε βάθος χρόνου. Με έλλειμμα, όσα λεφτά και να πέσουν, χάνονται σε ένα «βαρέλι δίχως πάτο». Άρα πρέπει να περιοριστεί το έλλειμμα. 

Πως θα γίνει αυτό με ύφεση της τάξης του 6,8% και με προοπτικές να ανέβει και όχι να μειωθεί; Με «θανάσιμες» περικοπές, με εγχείρηση χωρίς αναισθητικό που θα ρίξει τη χώρα σε βιοτικό επίπεδο δεκαετίας ’50. Θεωρούν ότι όταν καταστραφεί η υφιστάμενη τάξη πραγμάτων, θα μπορέσουν να περιορίσουν τις δαπάνες.  

Για τον λόγο αυτό δεν μιλάνε καθόλου για ανάπτυξη. Δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη. Ύφεση θέλουν. Βίαιη εσωτερική υποτίμηση. Και καλύπτουν όλη αυτή την πολιτική με τον μανδύα της «ανταγωνιστικότητας».

-Η Ελλάδα έχει τεράστιο πλούτο, που η ανικατότητα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ και η αλλοτρίωση μεγάλων στρωμάτων των πολιτών μετά το 1981, δεν επέτρεψε την αξιοποίησή τους.  

Τώρα θα δούμε ποιους ακριβώς θησαυρούς κρύβει το υπέδαφός μας, μόνο που δεν θα τους εκμεταλλευθούμε εμείς, αλλά οι ξένοι (σε λίγο μια μεγάλη αποκάλυψη γύρω από αυτό το θέμα από το defencenet.gr).

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται πάλι ο ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλος και ζητά από τους Έλληνες να φέρουν τα λεφτά τους πίσω στις τράπεζες για να μειωθούν οι ζημιές τους από το «κούρεμα». 

Θέλει να υπονοήσει ότι  

«Δεν υπάρχει τώρα κίνδυνος για το ευρώ»!  

Μα, τώρα ξεκινά η κρίσιμη φάση που θα κρίνει αν θα μείνουμε ή αν θα φύγουμε από το ευρώ. Πριν πάρουν πίσω οι τράπεζες και οι λοιποί δανειστές τα λεφτά τους και δεν ολοκληρωνόταν το "κούρεμα" δεν υπήρχε κανένα θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. 

Τώρα, μέχρι το τέλος του χρόνου (ίσως λέμε και πολύ…) θα φανεί αν η «εγχείρηση χωρίς αναισθητικό» μπορεί να κρατήσει μια χώρα εντός του ευρώ. 

Για να μείνουμε εντός του ευρώ, θα πρέπει να μην έχουμε ύφεση μεγαλύτερη από 2% για να μπορούμε να ισοσκελίσουμε το 2013 και να γυρίσουμε θετικοί το 2014 με 4%.

Είναι σα να ζητάμε από έναν βράχο να φυτρώσει στάρι. Είναι δυνατόν; Αν κατέβει πάλι ο Θεός στη Γη και αρχίσουν τα θαύματα, ίσως…

Μέχρι τότε, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όχι απλά θα είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά θα είναι η κυρίαρχη λύση…




defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Για 30 χρόνια έδεσαν τη χώρα στα δεσμά της νέας Φραγκοκρατίας και ... πανηγυρίζουν!"

Αγώνες στο "Αλπικό" Βελούχι. ( video )





Τελικά μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες άνοιξε ο δρόμος για το Χιονοδρομικό στο Βελούχι, 

κυριολεκτικά στο παρά ένα των Διεθνών Αγώνων Αλπικού Σκι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας και οι διαγωνιζόμενοι προσήλθαν κανονικά στην Πίστα του Ηρακλή.

Συμμετείχαν 86 αθλητές από 23 Συλλόγους, 3 αθλητές από την Αργεντινή και 4 από την Κύπρο. 2 Αθλητές εκπροσώπησαν την Ευρυτανία. 

Ο σέρβος Τεχνικός, εκρπόσωπος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας χαρακτήρισε την διοργάνωση και την παροχή υπηρεσιών υπέροχη στο Αλπικό Βελούχι όπως το αποκαλούσε στην περιγραφή των αγώνων. 









http://www.lamiastar.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Αγώνες στο "Αλπικό" Βελούχι. ( video )"

Μαζί με το εκκαθαριστικό, «δώρο» η έκτακτη εισφορά σε τρεις αντί για έξι δόσεις

Μαζί με το εκκαθαριστικό «δώρο» η έκτακτη εισφορά
Στο φάκελο με τα εκκαθαριστικά που θα στείλει η εφορία, οι φορολογούμενοι θα βρουν μέσα και την έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2011. 
 
Πρακτικά λοιπόν οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά το πολύ σε τρείς ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, εφόσον η εκκαθάριση της δήλωσής τους ολοκληρωθεί έως και τον Ιούλιο.
Δεν θα ισχύσει το ίδιο όμως  αν η εκκαθάριση ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο και μετά, καθώς σε μία τέτεοια περίπτωση οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν την εισφορά σε δύο δόσεις ή και σε μία, αν η εκκαθάριση ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο και μετά.

Η ρύθμιση αυτή θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και περιλαμβάνει τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και άλλα μέτρα που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικα στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου.

Παράλληλα θα προβλέπεται ότι για τους φορολογούμενους που θα πληρώσουν εφάπαξ την έκτακτη εισφορά η μείωση του φόρου δεν θα είναι 5% όπως συνέβη με την εισφορά για τα εισοδήματα του 2010, αλλά θα περιοριστεί στο 1,5%.

Σημειώνεται ότι η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2010 καταβάλλεται από τους φορολογούμενους σε έξι μηνιαίες δόσεις ενώ για το 2012 γίνεται μηνιαία παρακράτησή της στους μισθούς, μαζί με το φόρο εισοδήματος.
Διαβάστε Περισσότερα "Μαζί με το εκκαθαριστικό, «δώρο» η έκτακτη εισφορά σε τρεις αντί για έξι δόσεις"

Με κόλπο μείωσαν τις συντάξεις


Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν καταπληκτικό το στήσιμο του κόλπου μείωσης τόσο των κύριων όσο και των επικουρικών συντάξεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, χωρίς να προλάβουν όχι μόνο να αντιδράσουν, αλλά ακόμη και να συνειδητοποιήσουν οι δυστυχείς συνταξιούχοι πώς η κυβέρνηση λεηλάτησε ένα ακόμη τμήμα του γλίσχρου εισοδήματός τους. Ούτε «κιχ» δεν έβγαλαν τα περίπου 300.000 θύματα των νέων περικοπών.

Η σύλληψη της τακτικής και η σκηνοθεσία υλοποίησής της υπήρξαν αριστοτεχνικές. 
Οι Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς γνώριζαν ότι αν είχαν πει ανοιχτά πριν από την ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής ότι στο πακέτο αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων είχαν την πρόθεση να συμπεριλάβουν και μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, θα αντιμετώπιζαν ακόμη σφοδρότερη αντίδραση από τους βουλευτές τους και ίσως θα είχαν διαγράψει περισσότερους από τους 43 συν τους 9 του ΠΑΣΟΚ που δεν διαγράφηκαν αμέσως, αλλά τους ανακοινώθηκε ότι θα διαγραφούν από τις λίστες των υποψηφίων του κόμματος.

Παράλληλα, στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές του Συντάγματος θα είχαν σίγουρα προστεθεί και δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, καθιστώντας ακόμη πιο αποτρόπαιο το έργο των δυνάμεων καταστολής.
Σκέφτηκαν λοιπόν το κόλπο της μη κατάρτισης μέτρων ύψους 325 εκατομμυρίων ευρώ, βέβαιοι όντες ότι η τρόικα θα απαιτούσε να της παρουσιάσουν μέτρα που να καλύπτουν και το ποσό αυτό. Τελείωσε έτσι η ψηφοφορία στη Βουλή με τις καθόλου αμελητέες απώλειες των 52 βουλευτών για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Στη συνέχεια η τρόικα εμφανίστηκε να εκβιάζει μέτρα για την κάλυψη της τρύπας των 325 εκατομμυρίων.
Το «Γιουρογκρούπ» ανέβαλε την έκτακτη συνεδρίασή του και απείλησε φυσικά ότι δεν θα δώσει το νέο δάνειο. Μέσα στο τεχνηέντως δημιουργηθέν κλίμα πανικού, οι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρήκαν την ευκαιρία να καρατομήσουν τις συντάξεις «για να σώσουν τη χώρα»! Ούτε που αντέδρασε κανένας…

Επιβλήθηκε λοιπόν μείωση 12% σε όλες ανεξαιρέτως τις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ μηνιαίως. Εχει ήδη προηγηθεί περικοπή κατά 20% του ποσού της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, ενώ αν κάποιος ήταν κάτω των 55 ετών η μείωση ήταν 40% (!) για το ποσό που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Εχει επίσης προηγηθεί η επιβολή και ειδικής εισφοράς στο ποσό των συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ – μια εισφορά που το ποσοστό της κυμαίνεται από 3% έως και 14%!

Μέσα στην αναμπουμπούλα και με δεδομένο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν χρειάζεται πλέον προσχήματα φιλολαϊκότητας, αφού διέγραψε όλους τους αντιμνημονιακούς βουλευτές του κόμματός του -και τους 21 που ψήφισαν «Οχι» στο νέο Μνημόνιο- και τους αντικατέστησε με τους δύο μνημονιακούς του ΛΑΟΣ, το υπουργικό συμβούλιο έβαλε άγριο χέρι και στις επικουρικές συντάξεις, που δήθεν ανέμιζε ως λάβαρο για να δείξει πόσο ανυποχώρητος είναι ο Αντώνης Σαμαράς!

Μείωση 10% στις επικουρικές πάνω από 200 ευρώ, μείωση 15% σε όσες είναι πάνω από 250 ευρώ, μείωση 20% για όσες είναι πάνω από 300 ευρώ. Πρόκειται για συντριπτικό πλήγμα κατά της… «πλουτοκρατίας των γερόντων»! Από πού κι ως πού θέλουν επικουρικές πάνω από το… αστρονομικό ποσό των δύο κατοστάρικων;

Ετσι κι αλλιώς, πολύ σύντομα οι επικουρικές συντάξεις πιθανότατα θα καταργηθούν εντελώς. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει σε πρώτη φάση ένα ενιαίο, γιγαντιαίο επικουρικό ταμείο με… 3,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Θα συμπεριλάβει όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού, του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ώστε να φαγωθούν αμέσως τα αποθεματικά όποιου ταμείου βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση!

Ευνόητο είναι ότι σύντομα το ταμείο αυτό θα βρεθεί στο χείλος της χρεοκοπίας και σε αδυναμία καταβολής συντάξεων, με πιθανότερη τελική έκβαση την εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων από τον κοινωνικό χάρτη.

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Νέα σφαγή όλων των συνταξιούχων

«ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ» για την προγραμματισμένη σφαγή εκατομμυρίων συνταξιούχων αποτελεί για την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ η πραγματοποιηθείσα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων. 

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η τελευταία λεηλασία του εισοδήματος των συνταξιούχων – ούτε καν για φέτος! Τον Ιούνιο κιόλας, μετά από μόλις ένα τρίμηνο, το νέο Μνημόνιο που υπέγραψαν Σαμαράς και Παπανδρέου επιβάλλει συνολική επανεξέταση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας. 

Με δεδομένα την κατάρρευση του ΑΕΠ της Ελλάδας, το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και την εκτόξευση του αριθμού των ανέργων μέχρι τότε τουλάχιστον στο 1,5 εκατομμύριο άτομα, άρα την κατάρρευση των ασφαλιστικών εισφορών, αναμένεται νέο πογκρόμ στις συντάξεις.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

 http://filologos10.wordpress.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Με κόλπο μείωσαν τις συντάξεις"

Δημοφιλείς αναρτήσεις