" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αίολος-Φραγκίστα 6-0


Με το ευρύ και επιβλητικό σκορ του 6-0 συνέτριψε την ομάδα της Φραγκίστας ο Αίολος. Οι «κιτρινόμαυροι» του Προφήτη Ηλία απέδωσαν όμορφο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και έφτασαν εύκολα σε άλλη μια νίκη, δείχνοντας ότι δεν επηρεάστηκαν από την διακοπή ενός και πλέον μήνα εξ αιτίας των χιονοπτώσεων.

Οι ομάδες αγωνίστηκαν το Σάββατο 3/3 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου στις 3 το μεσημέρι στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές, καθώς επικρατούσε ηλιοφάνεια και ο υδράργυρος ήταν στους 16 με 17 βαθμούς.

Το συγκρότημα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έπαιξε όμορφο και ελεύθερο ποδόσφαιρο και συνδύασε ουσία και θέαμα. Χρειάστηκε να περάσουν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά , για να «ξεκλειδωθεί» η άμυνα των «βυσσινί» και να απελευθερωθούν οι ποδοσφαιριστές  του Αιόλου και να αγωνιστούν χωρίς άγχος.

Η νεανική Φραγκίστα του Βασίλη Παπαδήμου στάθηκε καλά μόνο στα πρώτα λεπτά της συνάντησης όπου πίεζε ψηλά και προσπαθούσε να απειλήσει τον Στερόπουλο. Στην συνέχεια η απειρία, τα λάθη στην άμυνα οδήγησαν την ομάδα σε μια ακόμη ήττα. Υπάρχουν παράπονα για την διαιτησία του ρέφερι Βαγγέλη Λαθύρη.

Ο Αίολος παρέμεινε στην 2η θέση και έφτασε στους 37 βαθμούς και πλησίασε στους 3 πόντους τα Άγραφα, που έχουν ματς λιγότερο. Η Φραγκίστα παρέμεινε στην 8η θέση με 9 βαθμούς.

Ο καλός καιρός…έφερε τον κόσμο στο γήπεδο


Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες  έφεραν αρκετό κόσμο στο γήπεδο, όπως το γεγονός ότι μόλις μια αναμέτρηση διεξαγόταν το Σάββατο. 
Στο Δημοτικό στάδιο παραβρέθηκαν περίπου 80-90 άτομα.

Η οργάνωση του Αιόλου


Οργανωμένη σε όλα τε επίπεδα είναι φέτος η ομάδα του Αιόλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι για ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι της έγινε από μεγάφωνα η απαγγελία των συνθέσεων από τον γενικό γραμματέα Σεραφείμ Λερογιάννη.

Από την κερκίδα οι δυο πρόεδροι

 











Τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των συλλόγων τους παρακολούθησαν από την κερκίδα όπως πάντα οι δυο πρόεδροι Ταξιάρχης Χρυσικός και Αντώνης Κολοκύθας. Παρών στο γήπεδο ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΕ Δημήτρης Χρυσικός, όπως και αρκετοί ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ.

Ντεμπούτο για τρεις

Τρεις «κιτρινόμαυροι» ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν για πρώτη φορά φέτος, αφού αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο. Ο Γιάννης Στερόπουλος υπερασπίστηκε την εστία, ο Νιγηριανός Τζέϊμς Αλί αγωνίστηκε στην μεσαία γραμμή (Ως αμυντικός χαφ) και σκόραρε μάλιστα δυο τέρματα και ο νεαρός Γιώργος Γραβιάς πέρασε σαν αλλαγή στο 64ο λεπτό.

Πρώτη εμφάνιση Ντάλλα


Ο κεντρικός αμυντικός Σωτήρης Ντάλλας αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος, αφού αποκτήθηκε από την Κρέντη. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 72ο λεπτό.

Παρών ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΕ


Την συνάντηση παρακολούθησε και ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΕ Νίκος Λαθύρης. Να αναφέρουμε ότι τον περασμένο μήνα προήχθη στην θέση του νέου διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας. Μάλιστα είδε και τον γιό του Βαγγέλη να σφυρίζει την αναμέτρηση.

7η σερί ήττα
Δεν τα πάει καθόλου καλά η Φραγκίστα στο 2ο γύρο. Ήταν η 7η συνεχόμενη ήττα των «βυσσινί», που ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία.

Για πρώτη φορά με 3 96αρηδες

 











Στα τελευταία λεπτά το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία αγωνίστηκε με 3 παίκτες γεννηθέντες μετά το 1995. Πρόκειται για τους Αντώνη Ζαχαρόπουλο, Ηρακλή Καρατσίκη και Γιώργο Γραβιά, που έχουν γεννηθεί το 1996.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Στόπερ ο Κορέντζελος 


Ο 25χρονος Νίκος Κορέντζελος συνήθως αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή…όμως ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος τον επιστράτευσε στα μετόπισθεν. Αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Πάνο Αζακά. Ο βασικός στόπερ Βασίλης Τσουκαλάς απουσίαζε, ενώ ο Κώστας Σιταράς παρέμεινε στον πάγκο

Στον πάγκο Μπούκας-Ράικος Γ.


Ο 39χρονος τεχνικός των γηπεδούχων δεν χρησιμοποίησε τους Κώστα Μπούκα και Γιώργο Ράικο, «ξεκουράζοντας» τους. Απών ήταν ο πορτιέρο Θεοδόσης Κόκκοτος.

Χωρίς Καζάκο Π.
Για πρώτη φορά απουσίαζε από παιχνίδι των «βυσσινί» ο 19χρονος Πάνος Καζάκος, ο οποίος κλήθηκε να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία.

Είσοδος των Ζήκα-Καζάκου Γ.

 











Μπορεί να πέρασε 1 μήνας και κάτι από το τελευταίο επίσημο ματς της Φραγκίστας με τα Άγραφα ωστόσο μόλις 2  αλλαγές υπήρξαν στην βασική ενδεκάδα, καθώς υπήρχε ένας βασικός «κορμός» στην φετινή ομάδα. Στην αρχική σύνθεση του κ. Παπαδήμου επανήλθαν οι: Γιώργος Καζάκος και Μάκης Ζήκας αντί των: Πάνου Καζάκου και Άγγελου Σάλτη.

Χωρίς γκολ με Αίολο
Η μοναδική ομάδα, που δεν παραβιάστηκε η εστία της από το συγκρότημα του Βασίλη Παπαδήμου ήταν ο Αίολος. Στις δυο αναμετρήσεις των δυο ομάδων το συνολικό σκορ έφτασε στο 10-0. Για την ιστορία ο τελευταίος τίτλος του Αιόλου επετεύχθη στον τελικό κυπέλλου του 2006 με 2-1 επί του Σαββατιάτικου αντίπαλου του.

Α΄ μέρος

Κινητική η Φραγκίστα


Πιο καλά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι φιλοξενούμενοι και βγήκαν αρκετές φορές στην επίθεση. Ιδιαίτερα απειλητικοί ήταν οι «βυσσινί» με τον Γιάννη Μπισμπίκη.

Παράπονα για το πέναλτι και για τα σκληρά μαρκαρίσματα


Αρκετά παράπονα για την διαιτησία έχει η ομάδα της Φραγκίστας και κυρίως για την φάση του πέναλτι, όπου ο ρέφερι Βαγγέλης Λαθύρης άφησε πλεονέκτημα και στην συνέχεια σταμάτησε το παιχνίδι καταλογίζοντας το πέναλτι.  

Επίσης υπάρχουν παράπονα για το γεγονός ότι ο ρέφερι άφησε να παιχτεί σκληρό παιχνίδι από πλευράς μαρκαρισμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάση του 19ου λεπτού, όπου ο Πάνος Αζακάς ανατρέπει από πίσω με τα δυο πόδια τον Γιάννη Μπισμπίκη και ο νεαρός διαιτητής δεν έδειξε κάρτα.

Άργησε να βρει ρυθμό ο Αίολος – Προβάδισμα με πέναλτι


Χρειάστηκε να περάσει το πρώτο 20λεπτο, για να βρει τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο ο Αίολος. Σκόραρε ο Εμμάνουελ Τζόνι στο 22ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι ,για να αρχίσει ο «χορός» των γκολ


Γκολ-«δώρο»













Ένα τραγικό λάθος του γκολκίπερ Χρήστου Σάλτη, έδωσε την ευκαιρία στον χαρισματικό μέσο Μάκη Χρυσικό να πετύχει το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε το τέταρτο του τέρμα στο πρωτάθλημα, σκοράροντας ύστερα από αρκετό καιρό.

Άνοιξε λογαριασμό ο Τζέϊμς


Ο έτερος Νιγηριανός του Αίολου Τζέϊμς Αλί βρήκε και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 34ο λεπτό, σκοράροντας στην πρώτη του εμφάνιση με την νέα του ομάδα.


Το 4-0 από τον Τσιλίκα


Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο ο Σάκης Τσιλίκας σκόραρε το 4ο γκολ της συνάντησης. Ο βραχύσωμος φορ είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του, φτάνοντας τα 5 συνολικά.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄ : Ο Γερονίκος Π. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά ο Μπισμπίκης Ι. πετάχτηκε μέσα στην μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, που πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
15΄ : Ο Τζόνι με μπαλιά τροφοδότησε τον Χρυσικό, αυτός πλάσαρε από ιδανική θέση άουτ.
20΄ : Ο Ζαχαρόπουλος Α. έκανε «τσάφ», ο Μπισμπίκης Ι. επωφελήθηκε από αριστερά μπήκε στην περιοχή, αλλά σούταρε δυνατά λίγο πάνω από την εστία του Αίολου.
22΄ : Ο Τσιλίκας ανατρέπεται μέσα στην περιοχή και δεξιά από τον Λαθύρη, ο διαιτητής αφήνει το πλεονέκτημα και ο Νούλας σουτάρει πάνω από την εστία του Σάλτη. Ο ρέφερι Λαθύρης στην συνέχεια καταλογίζει το πέναλτι, κάτω από διαμαρτυρίες από πλευράς Φραγκίστας. Ο έγχρωμος φορ Τζόνι εκτελεί την εσχάτη των ποινών, πλασάρει υποδειγματικά χαμηλά στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενοι και ανοίγει το σκορ (1-0).
30΄ : Ο Τριανταφυλλόπουλος πάσαρε στον Νούλα, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και αριστερά, ο Σάλτης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια και ο Χρυσικός, που κυνήγησε την φάση εύκολα με πλασέ από κοντά πετυχαίνει το 2-0.
34΄ : Ο Χρυσικός από δεξιά έβγαλε την μπροστινή μπαλιά για τον Τσιλίκα, ο οποίος σέντραρε ο Τζόνι πλάσαρε εξ επαφής, ο Μακρής απέκρουσε πάνω στην γραμμή και Τζέϊμς εύκολα με πλασέ από κοντά διαμόρφωσε το 3-0.
42΄ : Ο Γούλας από αριστερά έδωσε στον Κατσαδούρο, που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι του Στερόπουλου.
44΄ : Ο Νούλας βρήκε τον Τζόνι σε θέση πλάγια δεξιά, ο Νιγηριανός σέντραρε και ο Τσιλίκας από κοντά στο πρώτο δοκάρι αφύλακτος με πλασέ στο αριστερό «παραθυράκι» των «βυσσινί» ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Β΄ μέρος

Μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο
Έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη, όμως οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβαζαν την απόδοση τους ανά διαστήματα, φτάνοντας στο τελικό 6-0.

Από ένα γκολ οι Νιγηριανοί


Αρκετές φορές συνδυάστηκαν οι δυο Νιγηριανοί του Αίολου. Μάλιστα δημιούργησαν και σκόραραν τα 2 γκολ της επανάληψης. Από ένα τέρμα πέτυχαν οι Τζέϊμς και Τζόνι. Ο δεύτερος έφτασε τα 8 γκολ σε μόλις 4 παιχνίδια!.

Μόλις ένα καλό 5λεπτό από τους «βυσσινί»


Η ομάδα της Δυτικής Φραγκίστας αγωνίστηκε αμυντικά και προσπάθησε να μην πάρει διαστάσεις το σκορ. Απείλησε στην κόντρα-επίθεση μόνο σε ένα 5λεπτο λίγο πριν το 80λεπτο.

Οι καλύτερες φάσεις
54΄ : Μετά έξοχο συνδυασμό Τζέϊμς-Χρυσικού, ο Τζόνι έγινε κάτοχος της μπάλας πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
59΄ : Ο Τζέϊμς έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Νούλας μόνος στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε άτσαλα αρκετά μέτρα άουτ από το αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.
62΄ : Ο Καρατσίκης σέντραρε από αριστερά και στην συνέχεια ο Τζόνι πλάσαρε λίγο άουτ.
67΄ : Ο Χρυσικός τροφοδότησε τον Τζέϊμς, που από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.
71΄ : Ο Τζέϊμς έπαιξε όμορφα το 1-2 με τον Τζόνι, μπήκε στην περιοχή και από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε στο αριστερό «Γ» του Σάλτη, πραγματοποιώντας το 5-0.
74΄ : Ο Ράικος Ν. σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, ο γκολκίπερ της Φραγκίστας έπεσε και απέκρουσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία. Στην συνέχεια της φάσης ακυρώθηκε από τον πρώτο βοηθό Κολοκώτσιο τέρμα του Τζόνι ως οφσάιντ.
76΄ : Μετά από γρήγορη αντεπίθεση των «βυσσινί» ο Μπισμπίκης Ι. έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Κατσαδούρο Κ., ο οποίος έκανε την σέντρα-σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, όμως ο Στερόπουλος μπλόκαρε δύσκολα με διπλή προσπάθεια.
77΄ : Ο Μπισμπίκης Ι. βρήκε τον Γερονίκο Π., ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά γύρισε στον Ζήκα, αυτός πλάσαρε, όμως ο Αζακάς απέκρουσε προ της γραμμής.
79΄ : Ο Τζέϊμς συνδυάστηκε με τον συμπατριώτη του Τζόνι, αλλά σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.
85΄ : Δυνατό σουτ του Τζέϊμς εκτός περιοχής απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Σάλτης, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τζόνι από κοντά εύκολα με κεφαλιά «κρέμασε» τον Σάλτη και διαμόρφωσε το τελικό 6-0.
88΄ : Ο Νικολάου έκανε την επέλαση από αριστερά μπήκε στην περιοχή γύρισε στον Γραβιά, που από κοντά σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

Διακριθέντες
Αίολος : Τζέϊμς, Χρυσικός, Τζόνι, Νικολάου
Φραγκίστα : Μπισμπίκης Ι., Μακρής

Δηλώσεις προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος) : «Μετά από 1,5 μήνα διακοπής του πρωταθλήματος, δείξαμε ότι είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Προσθέσαμε τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας.»







Βασίλης Παπαδήμος (Φραγκίστα) : «Οι διαιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν καλύτερα τους κανονισμούς. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου για την νίκη της.»







Συνθέσεις ομάδων

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Στερόπουλος, Ζαχαρόπουλος Α., Νικολάου, Αζακάς, Κορέντζελος, Τριανταφυλλόπουλος(46΄ Ράικος Ν.), Νούλας Μ.(64΄ Γραβιάς), Τζέϊμς, Τζόνι, Χρυσικός, Τσιλίκας(58΄ Καρατσίκης)

Φραγκίτστα (Βασίλης Παπαδήμος) : Σάλτης Χ., Μακρής, Γερονίκος Π., Περούλας, Καζάκος Γ.(72΄ Ντάλλας), Γερονίκος Χ.(46΄ Σάλτης Α.), Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος Κ., Γούλας Τ., Ζήκας(86΄ Μπισμπίκης Φ.), Λαθύρης

Διαιτητής : Βαγγέλης Λαθύρης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)


Πηγή : EvrytaniaSport
Διαβάστε Περισσότερα "Αίολος-Φραγκίστα 6-0"

Αποτελέσματα & βαθμολογία της 27ης αγωνιστικής της Α1 Αιτωλοακαρνανίας


ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 3-0
Α.Ε. ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ - ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 3-0 (α.α.)
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ - Α.Ο. ΠΛΑΓΙΑΣ 5-1
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 2-0
ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΘΥΡΙΟΥ - ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΔΑΦΝΗΣ 3-0 (α.α.)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ - ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ 4-0
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 1-0
Γ.Ο. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ 3-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (27η αγωνιστική)
1
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
61 - 14
73
2
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
48 - 16
53
3
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
65 - 22
52
4
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ
49 - 25
50
5
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
51 - 32
47
6
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ
44 - 32
46
7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
52 - 36
43
8
Α.Ε. ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
37 - 55
38
9
ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΘΥΡΙΟΥ
39 - 50
37
10
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
48 - 47
36
11
Α.Ο. ΠΛΑΓΙΑΣ
36 - 50
30
12
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
33 - 33
29
13
Γ.Ο. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
31 - 51
25
14
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
26 - 54
25
15
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
27 - 71
12
16
ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΔΑΦΝΗΣ
- - - - -
- - - - -

       πηγή  Ola ta Goal
Διαβάστε Περισσότερα "Αποτελέσματα & βαθμολογία της 27ης αγωνιστικής της Α1 Αιτωλοακαρνανίας"

Στήνονται κάλπες- Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών η 6η Μαϊου

Εκλογές στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαϊου
Για την ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ του ιδίου και των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση να διεξαχθούν Εθνικές εκλογές στην Ελλάδα στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαϊου, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός της χώρας, Λουκάς Παπαδήμος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την περασμένη Τετάρτη τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι έχει συμφωνηθεί, από τον ίδιο και τους πολιτικούς αρχηγούς, η διεξαγωγή εκλογών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ηγέτες δεν εγείρουν ενστάσεις και θεωρούν ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει την εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πιέσεις από την Ευρώπη για ολιγόμηνη μετάθεση των εκλογών με ταυτόχρονη παράταση του βίου της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, ώστε να ολοκληρωθούν οι πρώτες απαιτούμενες ενέργειες για να δρομολογηθούν πλήρως οι θεσμικές αλλαγές που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου.

Αλλωστε, παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής πριν από αρκετές εβδομάδες είχε προαναγγείλει ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου στο τέλος Μαρτίου, από τότε δεν έχει υπάρξει άλλη επίσημη τοποθέτηση για το ίδιο θέμα.

Εξάλλου, ο κ. Παπαδήμος όταν ρωτήθηκε στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής απέφυγε να τοποθετηθεί με σαφήνεια απαντώντας γενικόλογα ότι «οι εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης».




 http://www.iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Στήνονται κάλπες- Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών η 6η Μαϊου"

Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα

Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα
Πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα ,στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιούν το απόγευμα οι μαθητές, που αντιδρούν στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές αναφέρουν ότι «είναι καιρός να αντισταθούμε συμμετέχοντας ενεργά στις γενικές απεργίες, στις κινητοποιήσεις και στις συμβολικές ενέργειες που πραγματοποιούνται ενάντια στο άδικο σύστημα.

Καλούμε όλους τους μαθητές της Θεσσαλονίκης στην Ανεξάρτητη Μαθητική Πορεία που οργανώνεται ως ένδειξη αντίστασης.Ανάλογες ενέργειες γίνονται από μαθητές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Βόλος, Κρήτη, Νάξος, Κάρπαθος κ.α.).

Ξεκαθαρίζουμε πως δεν ακολουθούμε μία συγκεκριμένη πολιτική γραμμή ούτε είμαστε μέλη σε κάποιο πολιτικό κόμμα.Αγωνιζόμαστε υπέρ της αλληλεγγύης, του αυτό-προσανατολισμού, της αυτό-οργάνωσης και ενάντια στην καταπίεση».



http://www.iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα"

Δημοφιλείς αναρτήσεις