" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Εικόνες ντροπής σε χώρους άθλησης παιδιών στην Πρασιά!!!




Επικίνδυνο και απαράδεκτο γήπεδο μπάσκετ στο Πρόδρομο Πρασιάς

Το προφανές και το αυτονόητο για την αναγκαιότητα παροχής ασφαλών παιδικών χαρών και χώρων για τα παιδιά φαίνεται πως είναι κάτι άγνωστο και ξένο για την Δημοτική αρχή των Αγράφων.
 Η καταγραφή ατυχημάτων που συμβαίνουν σε παιδικές χαρές φωτογραφίζει το μεγάλο πρόβλημα.
Για την ασφάλεια των παιδικών χαρών από το 1998 υπάρχουν πρότυπα που όμως δεν τηρούνται από την συντριπτική πλειοψηφία των δήμων ή οποιονδήποτε φορέα υλοποίησης .
Μια εικόνα χίλιες λέξεις...
Θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε καθόλου την εικόνα του μικρού μας φίλου σε "γήπεδο μπάσκετ" ,ο θεός να το κάνει,στο Πρόδρομο Πρασιάς Ευρυτανίας.Η εικόνα δείχνει από μόνη της το πόσο επικίνδυνο κάνει την χαρά και το παιχνίδι των μικρών παιδιών ανάμεσα σε σκουριασμένα σίδερα,μεγάλες πέτρες,μισογκρεμισμένη μπασκέτα,μάνδρα έτοιμη να πέσει και πολλά άλλα..
Η εικόνα που παρουσιάζουν οι χώροι αυτοί ,όπου υπάρχουν στη Πρασιά,θα λέγαμε ότι εκφράζει την κυρίαρχη αντίληψη της πολιτείας και των δημοτικών αρχών που πέρασαν για την παιδαγωγική ποιότητα των χώρων που αρμόζει στους νέους της.
Εκφράζει επίσης την αδυναμία των υπεύθυνων φορέων να οραματιστούν σχεδιάσουν και υλοποιήσουν χώρους ασφαλείς που να στηρίζουν το δημιουργικό παιχνίδι , τη βιωματική μάθηση
Άμεση πρέπει να είναι η ανταπόκριση του Δήμου Αγράφων σε αυτές τις άθλιες εικόνες που μας ντροπιάζουν όλους μας  ,με επίσκεψη στους χώρους αυτούς απο τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο όπου  σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να επισκευαστούν ή όπου απαιτείται να αντικατασταθούν τα όργανα αυτά,αλλά και με την κατασκευή νέων χώρων όπως στο Βασιλέσι όπου δεν υπάρχουν καθόλου.
Με την αγορά και την τοποθέτηση  μίας τσουλήθρας,μιας τραμπάλας και μιας κούνιας με δύο θέσεις για νήπια και δύο θέσεις για μεγαλύτερα παιδιά δεν πιστεύουμε πως θα αλλάξει και θα πέσει έξω ο προυπολογισμός του δήμου!
Καλή η μελλοντική ανάπτυξη των Αγράφων αλλά ας δούμε το σήμερα και την καθημερινότητα των παιδιών μας...
prassia-eyrytanias.blogspot.com

Read more: http://permisospress.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα "Εικόνες ντροπής σε χώρους άθλησης παιδιών στην Πρασιά!!!"

Δημοφιλείς αναρτήσεις