" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε τεράστιο κύκλωμα νονών της νύχτας


Γνωστά ονόματα της νύχτας αλλά και ένας παλιος γνώριμος της Αστυνομίας, ο οποίος είχε εμπλακεί στην απαγωγή και δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαϊδη και της φίλης του Σούλας Καλαθάκη, βρίσκονται ανάμεσα στους 15 συλληφθέντες για συμμετοχή σε δυο ομάδες νονών της νύχτας.

Μάλιστα, ο 47χρονος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί αλλά τελικά απαλάχτηκε για την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας των Νικολαΐδη - Καλαθάκη το Νοέμβιο του 1997, θεωρείται...


από τις αρχές ως αρχηγός της πρώτης ομάδας. 

Ανάμεσα στους 15 συλληφθέντες βρίσκονται και η πρώην σύζυγός του, ο κουμπάρος του αλλά και δύο αδέλφια τουρκικής καταγωγής,


Την παράνομη δράση, φαίνεται ότι έκρυβε του πίσω από επιχειρήσεις τροφοδοσίας νυχτερινών καταστημάτων με ποτά.


Αφορμή για τη διερεύνηση της υπόθεσης αποτέλεσαν καταγγελίες καταστηματαρχών, ενώ για την εξάρθρωσή της χρησιμοποιήθηκε και ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ που κατέγραψε δεκάδες συνομιλίες.


Οι δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που λυμαίνονταν τα τελευταία χρόνια 70 καταστήματα της Αττικής εξαρθρώθηκαν ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Δίωξης Εκβιαστών - με αρχή το Σεπτέμβριο του 2011.


Τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων εμπλέκονται και σε άλλες πράξεις, με κυριότερες την εκβιαστική είσπραξη επιταγών, την παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, τη διακίνηση γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, τη διακίνηση ναρκωτικών, τη διάπραξη πλαστογραφιών, τα παράνομα παίγνια, καθώς και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20 ατόμων ενώ συνελήφθησαν μέχρι τώρα δεκαπέντε μέλη των δυο εγκληματικών οργανώσεων μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη.


Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως «πωλούσαν προστασία» σε τουλάχιστον 70 καταστήματα όπως νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες σε διάφορες περιοχές της Αττικής ενώ εισέπρατταν από 100 έως 1.000 ευρώ την εβδομάδα ανάλογα το κατάστημα και την τοποθεσία του.



Κατά την έρευνα οι αστυνομικοί κατάφεραν μεταξύ άλλων να εξακριβώσουν το ρόλο του κάθε μέλους, τον τρόπο δράσης και οι μεταξύ των σχέσεις, τα άτομα που λειτουργούσαν ως «εισπράκτορες» _στους οποίους οι επιχειρηματίες κατέβαλαν διάφορα χρηματικά ποσά_ ενώ καταγράφηκαν σε οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) οι κινήσεις των μελών κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχαν με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και με τους «αρχηγούς».





.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις