" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Εύβοια


Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια και πλέον υπάρχουν μόνο μικρές εστίες που καίνε, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Νωρίτερα μήκος δυο χιλιομέτρων είχει το πύρινο μέτωπο στη βόρεια  Εύβοια, που ξεκίνησε το καταστροφικό του έργο μεταξύ των περιοχών  Άγιος και Αγιόκαμπος, όπου νωρίτερα οι πύρινες "γλώσσες" πέρασαν κοντά από εξοχικές κατοικίες.
Οι άνδρες της πυροσβεστικής δίνουν δύσκολη μάχη με τις φλόγες ενώ το γεγονός πως οι δυνατοί άνεμοι, εντάσεως έως και 8 μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή έχουν κοπάσει, γεμίζει με αισιοδοξία.
Ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης είναι η συνεχής ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής.
Έντεκα αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Στο έδαφος υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν 81 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δυο πεζοπόρα τμήματα. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση αλλά και πεύκα.
Πρόβλημα παρουσιάζεται στις τηλεπικοινωνίες στη φλεγόμενη περιοχή.
Τα άλλα μέτωπα
Υπό έλεγχο τέθηκε πριν λίγη ώρα πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Νερατζούλες Αργασίου στη Ζάκυνθο, όπου επιχείρησαν εννέα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο. Φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κούπια του νομού Λακωνίας.
Τρία οχήματα της πυροσβεστικής με οκτώ πυροσβέστες κι ένα πεζοπόρο τμήμα επιχειρούν χερσαία, ενώ από αέρος βοηθούν στην πυρόσβεση δυο αεροσκάφη. Τελικά η φωτιά πριν από λίγη ώρα κατάφερε να τεθεί υπό έλεγχο, μετά τον σκληρό αγώνα που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες.
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα, όπου νωρίτερα απείλησε σπίτια και έκαψε πευκοδάσος.  Υπό έλεγχο η φωτιά και στην  Αιτωλοακαρνανία.
Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα
Υψηλός είναι και αύριο ο κίνδυνος φωτιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) προβλέπεται τη Δευτέρα 11 Ιουλίου για την Περιφέρεια Αττικής και τη νότια Εύβοια.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.




http://www.newsbomb.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Εύβοια"

Πέτερ Μπόφινγκερ : «To “κούρεμα” του χρέους και τα ευρωομόλογα μόνη λύση για την Ελλάδα»



Ο «σοφότερος των σοφών» συμβούλων , όπως αποκαλείται στην Γερμανία, ο Πέτερ Μπόφινγκερ παραχώρησε συνέντευξη στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» στην οποία αναφέρεται στην Ελληνική κρίση.
Όπως επισημαίνει ο Μπόφινγκερ η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ήταν αναγκαία για να αποφύγει η Ελλάδα την στάση πληρωμών αλλά από μόνη της δεν δίνει λύση στην κρίση χρέους της Ελλάδας, η οποία για να σωθεί πρέπει να μπει ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης.
Ο Γερμανός οικονομολόγος επιρρίπτει της ευθύνες για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας στους Έλληνες, προσθέτοντας όμως ότι η τρόικα έχει επίσης ευθύνες για την συνέχιση της κρίσης.
Αφού απορρίπτει το γαλλικό μοντέλο ως αντιπαραγωγικό λόγω των υψηλών τόκων του, προτείνει ως λύση:
Πρώτον, «κούρεμα» του χρέους κατά 50%. Δεύτερον, την έκδοση ευρωομολόγων για την οποία θέτει ως προϋπόθεση να συνοδεύεται από έναν αυστηρό έλεγχο του ελληνικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν και την Ευρωβουλή για να μην δημιουργηθούν νέα ανεξέλεγκτα χρέη.
Τρίτον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών των χωρών-μελών της ευρωζώνης.
Και τέταρτον την εκπόνηση μιας στρατηγικής της ανάπτυξης, που θα πρέπει να μπει άμεσα σε εφαρμογή, ήτοι σε λίγους μήνες και όχι ύστερα από τα συνήθη ελληνικά «τέρμινα».

http://www.newscode.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Πέτερ Μπόφινγκερ : «To “κούρεμα” του χρέους και τα ευρωομόλογα μόνη λύση για την Ελλάδα»"

Έκτακτη σύσκεψη για Ελλάδα και Ιταλία συγκάλεσε ο Βαν Ρομπάι



Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι απέστειλε πρόσκληση για την οργάνωση έκτακτης συνάντησης την Δευτέρα το πρωί , αντικείμενο της οποία θα είναι η συζήτηση της κρίσης στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το Reuters.
Στην συνάντηση θα λάβουν μέρος ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ , ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και ο Οικονομικός και Νομισματικός επίτροπος της ΕΕ Όλι Ρεν.
Οι πηγές αναφέρουν ότι αυτή η έκτακτη σύσκεψη πριν το αυριανό Eurogroup υποδηλώνει την μεγάλη ανησυχία για το δεύτερο πακέτο βοήθεια προς την Ελλάδα και για τις πιέσεις των αγορών στην Ιταλία.
Στην αυριανή πρωινή συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο πακέτο για την Ελλάδα. Στόχος της συνάντησης θα είναι επίσης να σφυρηλατήσει μια σαφέστερη συναίνεση μεταξύ των πολιτικών υπευθύνων  για την δημοσιονομική πολιτική στην Ευρωζώνη πριν την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup  με κύρια θέματα την κρίση χρέους στην Ελλάδα και τα stress tests των  ευρωπαικών τραπεζών.
Ο εκπρόσωπος του Χερμαν Βαν Ρομπάι Dirk De Backer είπε: «Είναι μια συνάντηση για συντονισμό και όχι μια συνάντηση για διαχείριση της κρίσης». Πρόσθεσε πως η Ιταλία δεν θα είναι στην ατζέντα. Ωστόσο δύο επίσημες πηγές τόνισαν στο Reuters ότι η κατάσταση στην Ιταλία θα συζητηθεί.
Η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη, θεωρεί ότι βρίσκεται στο επίκεντρο κερδοσκοπικών επιθέσεων . Την Παρασκευή τα ιταλικά spreads έφτασαν στις 244 μονάδες , κάτι που σημαίνει απόδοση ομολόγων κοντά στο 5,8% με το χρηματιστήριο του Μιλάνου να σημειώνει πτώση 3,5 μονάδες με πιέσεις στις τράπεζες.

http://www.newscode.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Έκτακτη σύσκεψη για Ελλάδα και Ιταλία συγκάλεσε ο Βαν Ρομπάι"

Δημοφιλείς αναρτήσεις