" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ακριβώς 40 ημέρες απο το τραγικό συμβάν.

 

Αφιερωμένο στα Αδικοχαμένα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ






Ήμουν 22 χρονών
σχεδόν παιδί
μου στέρησες αυτό που δεν μπορείς να δώσεις
το δώρο που λεν....
ζωή.

Ακόμα γάλα μύριζε
το άψυχο κορμί μου
μόλις που έγινε εικοσι δυό
το γκρέμισες σ'ένα λεπτό.

Δύστυχε Φονιά
δεν σου κρατώ κακία
εδώ ψηλά βρήκα την ησυχία
αυτήν εσύ δεν θα την βρείς
όσο καλά και αν κρυφτείς.

Ένα με πείραξε και στο κρατώ
ήμουνα μόνο εικοσιδυό
ο φίλος μου εικοσιτρία
λίγο νωρίς γι' αθανασία.


Kων/νος - Ολύμπιος
Διαβάστε Περισσότερα "Ακριβώς 40 ημέρες απο το τραγικό συμβάν."

Καραμανλής Α’, Β’ – Παπανδρέου Α’, Β’, Γ’. Πού θα πάει αυτό;...

Του Κώστα Χρυσόγονου
 http://www.aixmi.gr/

Μετά την πρόσφατη ήττα του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στις τοπικές εκλογές του κρατιδίου της Βάδης- Βυρτεμβέργης στη Γερμανία ο πρόεδρος του κόμματος και αντικαγκελάριος στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπέβαλε την παραίτησή του.
Από τους δύο επικρατέστερους διαδόχους του στην ηγεσία του κόμματος ο ένας είναι 32 ετών και – ήδη αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος – ενώ ο άλλος είναι ο 38χρονος υπουργός Υγείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ο οποίος συμβαίνει να είναι βιετναμικής(!) καταγωγής κατά το ήμισυ.
Όπερ εστί μεθερμηνευόμενο, η γερμανική κοινωνία είναι κοινωνία ανοικτής πρόσβασης, όπου...
 νέοι άνθρωποι με ικανότητες μπορούν να αναρριχηθούν γρήγορα στις ανώτατες βαθμίδες τόσο της πολιτικής όσο και της οικονομικής ζωής, χωρίς να χρειάζονται οικογενειακές ή άλλες προσωπικές διασυνδέσεις με κάθε είδους «τζάκια», ενώ οι αποτυχημένοι αποχωρούν με αντίστοιχη ταχύτητα.
Το ίδιο ισχύει και στις κοινωνίες αρκετών άλλων χωρών της Δυτικής Ευρώπης, όπως βέβαια και στις ΗΠΑ (οι πρόεδροι Ομπάμα και Κλίντον εκλέχθηκαν στο ανώτατο αξίωμα σε ηλικία περίπου 45 ετών, χωρίς να έχουν καμία οικογενειακή πολιτική ή κοινωνική προϊστορία).
Στις κοινωνίες αυτές λοιπόν η εγγενής ούτως ή άλλως σε όλους τους καπιταλιστικούς κοινωνικούς σχηματισμούς ανισότητα, συνοδεύεται από εξαιρετική κοινωνική κινητικότητα και αυτό τους προσδίδει μια, χωρίς ιστορικό προηγούμενο, αναπτυξιακή δυναμική.
Ο σχηματισμός συμφερόντων λαμβάνει χώρα εκτός του ελέγχου του κράτους και τούτο καθιστά την κατοχύρωση προσόδων υπέρ μικρών, κλειστών ή ημίκλειστων κοινωνικών ομάδων δυσκολότερη από ό,τι στις προκαπιταλιστικές κοινωνίες ή και σ’ εκείνες της περιφέρειας του καπιταλισμού.
Αντίθετα, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μια κοινωνία περιορισμένης πρόσβασης, όπου η πολιτική και η οικονομική άρχουσα τάξη συγκροτεί ένα συνασπισμό ειδικών προνομίων. Τα μέλη του συνασπισμού αυτού, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με φεουδαρχικής λογικής προσωπικές σχέσεις συγγένειας ή υποτέλειας, σέβονται τα προνόμια εαυτών και αλλήλων αντί να συγκρούονται μεταξύ τους, επειδή αντιλαμβάνονται ότι η σύγκρουση θα μειώσει τις προσόδους τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι όσοι έφθασαν από την μεταπολίτευση του 1974 και μετά στην ηγεσία κόμματος εξουσίας ήταν είτε πολιτικοί με καίριο ρόλο στην άσκηση της εξουσίας προδικτατορικά (Καραμανλής ο Α’, Ράλλης ο Γ’, Αβέρωφ, Παπανδρέου ο Β’) είτε γόνοι οικογενειών με επίσης καίριο ρόλο στην κοινωνική «ελίτ» του τόπου από τα προδικτατορικά ή και τα προπολεμικά χρόνια (Σημίτης, Έβερτ και βέβαια Καραμανλής ο Β’ και Παπανδρέου ο Γ’).
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην οικονομική ζωή της χώρας, καθώς οι μεγαλύτεροι Έλληνες κεφαλαιοκράτες είναι είτε γόνοι παλαιών οικογενειών του επιχειρηματικού κόσμου είτε πρόσωπα εμφανώς διαπλεκόμενα με την πολιτική τάξη. Επιχειρηματίες, όπως π.χ. ο Μπιλ Γκέιτς ή πιο πρόσφατα ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, οι οποίοι μέσα σε λίγα χρόνια απέκτησαν μερικές από τις μεγαλύτερες περιουσίες στον πλανήτη απλώς και μόνο επειδή είχαν κάποιες πρωτοποριακές ιδέες και τις εκμεταλλεύτηκαν, ούτε υπάρχουν ούτε μπορούν να υπάρξουν στην Ελλάδα.
Και τούτο, όχι επειδή μας λείπουν οι ικανοί άνθρωποι ή οι ιδέες, αλλά επειδή οι κοινωνικές δομές της χώρας είναι φτιαγμένες έτσι ώστε όχι μόνο να μη διευκολύνουν, αλλά να εμποδίζουν την κοινωνική κινητικότητα (άρα, και την ανάπτυξη).
Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδρυση επιχειρήσεων στην Ελλάδα προσκρούει σε ογκώδη γραφειοκρατικά εμπόδια (έτσι π.χ. μεγάλη τουριστική μονάδα στη νότια Πελοπόννησο κατάφερε να λειτουργήσει αφού προηγουμένως συγκέντρωσε περισσότερο από 2.000 άδειες κλπ, σε διάστημα πολλών ετών, μόνο και μόνο για να κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκκρεμούσε σχετική αίτηση ακυρώσεως από αμνημονεύτων ετών).
Στην πραγματικότητα, καμία σοβαρή επένδυση δεν νοείται στη χώρα μας χωρίς πολιτική «προστασία». Σε αντίστοιχα εμπόδια, οικονομικού και επικοινωνιακού αποκλεισμού, προσκρούει άλλωστε η ίδρυση νέων κομμάτων.
Η επιδίωξη μιας κοινωνίας με ευδιάκριτα προνεωτερικά χαρακτηριστικά, όπως η ελληνική, να ανταγωνισθεί με ίσους όρους, στο πλαίσιο της ευρωζώνης, τις οικονομίες χωρών όπως η Γερμανία, ήταν μεγαλομανής και τυχοδιωκτική. Τις συνέπειες μόλις που έχουμε αρχίσει να τις αισθανόμαστε. Το σύνθημα «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ισχύει σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, αλλά η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει με την πολιτική εξαφάνιση εκείνου ο οποίος το εκφώνησε, καθώς και των ομοίων του.

Διαβάστε Περισσότερα "Καραμανλής Α’, Β’ – Παπανδρέου Α’, Β’, Γ’. Πού θα πάει αυτό;..."

Αυτόφωρο και φυλακή γι αυτούς που ..ξεχνάνε να κάνουν φορολογική δήλωση...


“Ξέχασα” “μου διέφυγε” “δεν το πρόσεξα” “συνέβη κατά λάθος” κλπ, δεν δικαιολογούνται πλέον στους φορολογούμενους. Η παράλειψη υποβολής φορολογικής δήλωσης ή η κατάθεση με ανακρίβειες, στη φορολογία εισοδήματος συνιστούν πλέον ... διαρκές αδίκημα. Επομένως ανά στιγμή ισχύει και το αυτόφωρο για τους παρανομούντες. Ως χρόνος τέλεσης του αδικήματος νοείται από τότε που ο φορολογούμενος παρέλειψε να υποβάλει φορολογική δήλωση ή υπέβαλε ανακριβή. Οι ποινές είναι αυστηρές προβλέπουν φυλάκιση έως και 20 χρόνια.
Διαρκή αδικήματα και συνεχές αυτόφωρο θεωρούνται επίσης η μη καταβολή ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, η μη απόδοση ή η ανακριβής απόδοση ΦΠΑ, ΦΜΥ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών. Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους φοροφυγάδες. Θα δείξει τι αποτέλεσμα θα έχει.
 

zoomnews
Διαβάστε Περισσότερα "Αυτόφωρο και φυλακή γι αυτούς που ..ξεχνάνε να κάνουν φορολογική δήλωση..."

Το ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου για τον επιθεωρητή του υπ. Οικονομικών Βασίλειο Σαμέλη που διώκεται για κακούργημα και η τότε άρνηση του Αντ. Μπέζα να δώσει τα στοιχεία στον Πέτρο Τατούλη.





Έγραφε η Αριστέα Μπουγάτσου, στην Ελευθεροτυπία, την Κυριακή 7 Μαρτίου του 2010>
«Βόμβα» ισχύος 10 δισ. ευρώ έφτασε στο Μαξίμου προ δεκαπενθημέρου, μέσω μιας επιστολής-καταγγελίας, η οποία περιγράφει πώς το Δημόσιο απώλεσε έσοδα μαμούθ σε διάστημα 3 ετών περίπου (2006-2008).
Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο Βασίλειος Σαμέλης πρώην γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών, παραπέμπεται για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση εις βάρος της περιουσίας του Δημοσίου.
Το Μάρτιο του 2004, ο τότε βουλευτής Πέτρος Τατούλης, είχε ζητήσει για τις υποθέσεις διαγραφής φόρων και προστίμων με ερώτησή του, πλήρη στοιχεία.
Αυτά δεν δόθηκαν ποτέ με την επίκληση του φορολογικού απορρήτου (άρθρο 85 Ν. 2238/94) από τον τότε υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Α. Μπέζα.
Φόροι, προσαυξήσεις και πρόστιμα εκατομμυρίων σβήνονταν ως διά μαγείας, όταν οι υποθέσεις έπεφταν στα κατάλληλα χέρια.
Ενα κύκλωμα καλοστημένο διέγραφε φόρους και πρόστιμα που είχαν καταλογισθεί σε μεγάλες επιχειρήσεις (ακόμα και εισηγμένες στο Χ.Α.) ακυρώνοντας τις αρχικές εκθέσεις ελέγχου με «σικέ πορίσματα επανελέγχων», τα οποία καθοδηγήθηκαν από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην ιεραρχία της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών και υλοποιήθηκαν από συγκεκριμένους οικονομικούς επιθεωρητές.
Εν ολίγοις, στο γραφείο του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, κατά τραγική συγκυρία, έφθασε μια λεπτομερής περιγραφή για το πώς το Δημόσιο έχασε φορολογικά έσοδα ύψους 10 δισ. ευρώ και πώς την έβγαλαν καθαρή VIP επιχειρηματίες, που προφανώς συναλλάχθηκαν με το κύκλωμα των επιθεωρητών, έχοντας και πολιτικές πλάτες.
 Την ίδια περίοδο τα «απωλεσθέντα» ζητούνται από τους συνήθεις φορολογούμενους.
Το κόλπο είχε στηθεί επιστημονικά και φορολογούμενοι στους οποίους είχαν επιβληθεί, ύστερα από ελέγχους, φόροι και πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, απηύθυναν αιτήματα για επανέλεγχο των υποθέσεών τους.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, επανέλεγχοι φορολογικών υποθέσεων διατάσσονται αν οι φορολογούμενοι προσκομίσουν νέα στοιχεία, αν υπάρχοντα στοιχεία δεν ελήφθησαν υπόψη ή αν εκτιμήθηκαν λανθασμένα από τον φορολογικό έλεγχο. Δεν επιτρέπονται επανέλεγχοι αν οι φορολογικές υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει και έχει επέλθει συμβιβασμός ή όταν οι φορολογούμενοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.
Σε άλλες ΔΟΥ
Οι υποθέσεις που καταγγέλλεται ότι υπέστησαν τελικά απόλυτο λίφτινγκ, ξεπέρασαν τα προαπαιτούμενα του νόμου για τους επανελέγχους.
Οι επανέλεγχοι ανατέθηκαν σε επιθεωρητές του «συστήματος», σε άλλες ΔΟΥ απ' αυτές που ανήκαν οι φορολογούμενοι που αιτούνταν επενεξέταση των προστίμων, προφανώς γιατί οι καθ' ύλην αρμόδιοι οικονομικοί επιθεωρητές αρνούνταν να συμπράξουν σε διαγραφή φόρων.
Ολα τα πορίσματα επανελέγχου που αναφέρονται στην αποκαλυπτική επιστολή προς τον πρωθυπουργό κατά σύμπτωση υπογράφονται από τους ίδιους επιθεωρητές και χαρακτηρίζονται «καινοφανή διαδικαστικά μορφώματα». Μάλιστα οι υπογράφοντες ανεβαίνουν γρήγορα στην ιεραρχία και τους ανατίθενται πόστα-φιλέτο, δηλαδή μεγάλες εφορίες αλλά και μεγάλου οικονομικού αντικειμένου υποθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη καταγγελία κοινοποιήθηκε ήδη στους αρμόδιους υπουργούς (Γ. Παπακωνσταντίνου και Φ. Σαχινίδη), στον ειδικό γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Γ. Καπελέρη, ενώ ειδικό χειρισμό και εποπτεία της υπόθεσης έχει αναλάβει και κυβερνητικό στέλεχος, εκτός του οικονομικού επιτελείου. Πηγές αναφέρουν ότι οι επανέλεγχοι της επίμαχης περιόδου θα επανελεγχούν, με ό,τι αυτό σημαίνει για το ενδεχόμενο κατά το οποίο προκύψουν ποινικές, πειθαρχικές ή και πολιτικές ευθύνες.
Πάντως, η υπόθεση του κυκλώματος των επανελέγχων μεγάλων φορολογικών υποθέσεων είχε σκάσει και στα χέρια του προηγούμενου «ενοίκου» του Μαξίμου, του Κων. Καραμανλή, ο οποίος είχε νίψει τας χείρας του.
Οι τέσσερις -ενδεικτικά- σκανδαλώδεις υποθέσεις στις οποίες αναφέρεται η καταγγελία προς τον σημερινό πρωθυπουργό που «λευκάνθηκαν», περιλαμβάνονται σε λίστα 20 ύποπτων επανελέγχων, για τους οποίους ο βουλευτής της Ν.Δ. Π. Τατούλης είχε ζητήσει με ερώτησή του, τον Μάρτιο του 2004, πλήρη στοιχεία. Αυτά δεν δόθηκαν ποτέ με την επίκληση του φορολογικού απορρήτου (άρθρο 85 Ν. 2238/94) από τον τότε υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Α. Μπέζα.
H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΑΜΕΛΗ
«Στην "Κυρ. Ελευθεροτυπία" (7-3-2010) καταχωρίστηκε άρθρο σας με τίτλο "Σπείρα επιθεωρητών εξαφάνισε 10 δισ.". Λόγω του ότι την περίοδο 2006-2008 υπηρετούσα εγώ ως γενικός διευθυντής της Οικονομικής Επιθεώρησης, έχω να σας επισημάνω τα εξής:
1 Αρκεστήκατε σε μια ανώνυμη καταγγελία χωρίς να ερευνήσετε, έστω και στο ελάχιστο, τα καταγγελλόμενα μέσω των αρμοδίων επιτελικών διευθύνσεων.
2 Με σχεδόν πανομοιότυπο περιεχόμενο έχουν αποσταλεί κατά καιρούς ανώνυμες συκοφαντικές καταγγελίες προς όλους τους φορείς της πατρίδας μας και είναι σε εξέλιξη διενεργούμενες ΕΔΕ εναντίον των γνωστών-αγνώστων αποστολέων.
3 Εχει επίσης διενεργηθεί έρευνα για τα καταγγελλόμενα και το πόρισμα δικαιώνει τους ελεγκτές των επανέλεγχων, όπως το ίδιο πιστεύω να συμβεί και με τη νέα διαταχθείσα έρευνα, καθότι, στην Οικονομική Επιθεώρηση δεν υπάρχουν ούτε κυκλώματα ούτε σπείρες.
4 Η Οικονομική Επιθεώρηση, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, είναι κορυφαία ελεγκτική υπηρεσία, κυρίως δευτερογενών ελέγχων (επανελέγχων) και ορθά-νόμιμα η Οικονομική Επιθεώρηση επελήφθη επί των αιτημάτων των φορολογουμένων.
5 Επιφυλασσόμενος παντός περαιτέρω νομίμου δικαιώματός μου, παρακαλώ να καταχωρίσετε την επιστολή μου στην ίδια σελίδα της εφημερίδας μετά την ενημέρωσή σας από τις αρμόδιες διευθύνσεις και τον εν ενεργεία γενικό διευθυντή της Οικονομικής Επιθεώρησης.
Εγώ προσωπικά είμαι στη διάθεσή σας για πλήρη ενημέρωση με έγγραφα στοιχεία.
6 Πάντως, προκαλεί κατάπληξη, πώς μια έγκριτη δημοσιογράφος, όπως εσείς, αρκεστήκατε στην υιοθέτηση καταγγελιών ανωνύμων λιβελογράφων, χωρίς καν να διασταυρώσετε τα καταγγελλόμενα και να ζητήσετε την άποψη από τους καθ' ύλην αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες.
ΥΓ. Ο καταγγέλλων ανωνυμογράφος είναι αμφίβολο αν γνωρίζει τον μαθηματικό αριθμό 10 δισ. ευρώ».
Απάντηση της Αριστέας Μπουγάτσου>
Ο κ. Βασίλειος Σαμέλης, συνταξιούχος πλέον, πρώην γενικός διευθυντής της Οικονομικής Επιθεώρησης, εμφανίζεται ως θιγόμενος από το δημοσίευμα της «Κ.Ε.», δίχως σ' αυτό να αναφέρεται το όνομά του. Ανέλαβε, έτσι, την υπεράσπιση σύμπασας της Οικονομικής Επιθεώρησης και προεξόφλησε δικαίωση των ελεγκτών από τους νέους επανελέγχους που έχουν διαταχθεί από τον υπουργό Οικονομικών.
Αποσιώπησε ο κ. Σαμέλης το ότι αναφερθήκαμε σε καταγγελία που έφτασε στο Μαξίμου και στον πρωθυπουργό και αξιολογήθηκε ως εξαιρετικά σοβαρή και για τον δημόσιο κορβανά και για τα αναφερόμενα περί διαφθοράς κρατικών λειτουργών.
Με απαράδεκτο τρόπο μάς αμφισβητεί το δικαίωμα της δημοσιοποίησης μιας τόσο σοβαρής καταγγελίας, την οποία αποδίδει σε εσωτερικές τριβές, εντός της υπηρεσίας που διηύθυνε. Να υποθέσουμε ότι θα «κατηγορήσει» και τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου, επειδή διέταξε επανελέγχους;
Α. ΜΠ. 

kourdistoportokali
Διαβάστε Περισσότερα "Το ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου για τον επιθεωρητή του υπ. Οικονομικών Βασίλειο Σαμέλη που διώκεται για κακούργημα και η τότε άρνηση του Αντ. Μπέζα να δώσει τα στοιχεία στον Πέτρο Τατούλη."

Εβδομάδα παθών για την κυβέρνηση - Ψάχνει λύσεις για αντάρτες και χρέος ο πρωθυπουργός


- Άρχισαν οι επαφές του Γ. Παπανδρέου με βουλευτές για να προλάβει τα χειρότερα
- Σε μία προσπάθεια κατευνασμού, συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα μέσα στην εβδομάδα
- Πέρα από το αντάρτικο η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και τις φήμες περί αναδιάρθρωσης
- Σενάρια για ανασχηματισμό ακόμα και στο οικονομικό επιτελείο

Υπο τον πανικό του αντάρτικου και με την απειλή της αναδιάρθρωσης συνεδριάζει πιθανότατα τη Δευτέρα το άτυπο υπουργικό συμβούλιο και την Τρίτη ή την Τετάρτη το τακτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις γενικές κατευθύνσεις στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου για την τετρταετία 2012- 2015. Την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα οπου θα ενημερωθούν οι βουλευτές ενω την Πέμπτη ή την Παρασκευή ο υπουργός οικονομικών θα παρουσιάσει τα εξειδικευμένα μέτρα του Εθνικού Σχεδίου.

Ολα αυτά που θα ανακοινωθούν θα μπουν σε δημόσια διαβούλευση και το αργότερο μέσα στο δεύτερο 15ήμερο του Μαϊου θα ψηφιστούν απο τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ψήφιση του εθνικού σχεδίου θα γίνει κατα πάσα πιθανότητα με απλή πλειοψηφία και όχι με ενισχυμένη. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν οτι η Κοινοβουλευτική Ομαδα του ΠΑΣΟκ θα λειτορυγήσει ενιαία και οτι δεν θα υπάρξουν διαρροές στην ψήφιση του Εθνικού Σχέδιου.

Παράλληλα όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο, καθώς υπάρχουν ισχυρές φωνές αντίστασης στα μέτρα που θέλει να προωθήσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ως εκ τούτου το Μ. Μαξίμου δεν αποκλείεται να επιβάλλει θέμα κομματικής πειθαρχίας ή εμμέσως ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκινήσει εποαφές με βουλευτές του λεγόμενου αντάρτικου, όπως η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιώργος Φλωρίδης και οι συναντήσεις αυτές έχουν διερευνητικό χαρακτήρα, ενώ αποτελούν και προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων.

Πηγές απο το Μαξίμου λένε οτι δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών και ο Γ. Παπανδρέου δεν εξετάζει τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε ό, τι αφορά τα σενάρια περι αναδιάρθρωσης του χρέους, επισήμως η κυβέρνηση λέει οτι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν οτι στο παρασκήνιο συζητιούνται και εξετάζονται όλα τα σενάρια.



NEWSIT

Διαβάστε Περισσότερα "Εβδομάδα παθών για την κυβέρνηση - Ψάχνει λύσεις για αντάρτες και χρέος ο πρωθυπουργός"

Όταν οι διαφημιστές ομολογούν τα αίσχη τους!


Έντονη αναταραχή έχει ήδη προκαλέσει το άνοιγμα του φακέλου περί διαφημιστικών εταιρειών και του «μαύρου κεφαλαίου» των επιστροφών, από τη δημοσιογραφική ομάδα του newsbomb, ενώ αλλεπάλληλα είναι τα μηνύματα συμπαράστασης από media, μεγάλους πελάτες και πολιτικούς ότι επιτέλους το «απόστημα σπάει».
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον όμως είναι δημοσίευμα- άρθρο στο τελευταίο τεύχος του κλαδικού περιοδικού των διαφημιστών «Market Week» υπό τον τίτλο «Επιστροφές, αγγελιόσημο και η αδυναμία μετάβασης στη νέα εποχή». Σε αυτό οι ίδιοι οι διαφημιστές παραδέχονται ότι «οι ορθολογικές λύσεις είναι απλές και δεν χρειάζεται μεγάλη φιλοσοφία για να φτάσει κανείς σε ένα ελάχιστο συμφωνίας, αν ξεχάσει τις επιμέρους ιδιοτέλειες και αναζητήσει τι αφορά στην καλή λειτουργία της αγοράς και στο καλώς νοούμενο δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον».
Ας προσέξουμε τι λένε:
◦Πρώτον αναγνωρίζουν το μεγάλο πρόβλημα των «επιστροφών» που οι ίδιοι δημιουργούν.
◦Δεύτερον, με την έννοια της ιδιοτέλειας, βλέπουν και αυτοί από την πλευρά τους τον αθέμιτο ανταγωνισμό που οι εταιρείες, μέσω των μεγάλων και παράνομων επιστροφών, προσπαθούν να επιβάλουν προς όφελος τους.
◦Τρίτον παραδέχονται ότι τα όσα κάνουν δεν συνάδουν στην καλή λειτουργία της αγοράς και στο καλώς νοούμενο δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον. Άρα παραδέχονται ότι οι επιστροφές φέρνουν άνοδο στις τιμές στην αγορά και πληθωρισμό, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τη δημιουργία καρτέλ και παραπλάνησης των καταναλωτών.
Ακόμη πιο ξεκάθαρο είναι ένα επόμενο απόσπασμα του κειμένου . Συγκεκριμένα: «Στις επιστροφές τα πράγματα είναι απλά. Αρκεί η καλή πληροφόρηση και η διαφάνεια, για να προστατευθούν οι διαφημιζόμενοι από οποιαδήποτε πιθανότητα κατάχρησης του συστήματος των επιστροφών σε βάρος τους. Με στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας και καλής πληροφόρησης και την ευρεία δημοσιότητα που ήδη υπάρχει σε ότι αφορά τα βασικά στοιχεία σχετικά με την ακροαματικότητα , οι διαφημιζόμενοι μπορούν θαυμάσια να προστατεύσουν τον εαυτό τους από οποιαδήποτε κακή υπηρεσία από την πλευρά των διαφημιστικών εταιρειών και των Μέσων, η οποία να γίνεται μέσω του συστήματος των επιστροφών». Και καταλήγουν με μάλλον κυνικό τρόπο: «Πέραν των κανόνων για τη διαφάνεια και την καλή πληροφόρηση, το κράτος δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως σχέση με το συγκεκριμένο θέμα».
Τα πολύ ενδιαφέροντα σημεία βρίσκονται στο γεγονός ότι αναγνωρίζουν τα προβλήματα που δημιουργούν οι πρακτικές τους στην αγορά. Μάλιστα, μοιάζει με ειρωνεία να μιλούν για διαφάνεια, με δεδομένο το μέγα θέμα της εγκυρότητας των μετρήσεων της AGB, αλλά στα ραδιόφωνα, ενώ για τον ρόλο του κράτους θα πρέπει οι ίδιοι πρώτα απ’ όλους να εξηγήσουν γιατί δεν κάνουν σεβαστό τον νόμο περί επιστροφών, που προβλέπει 9,9%, αντί για το 20 και 30%, που παρανόμως με εκβιασμούς επιβάλουν.
Εμείς από την πλευρά μας θα διερωτηθούμε για μια ακόμη φορά γιατί το κράτος δεν επιβάλει το Νόμο όπως οφείλει αλλά θα συμφωνήσουμε και με τη κατάληξη του άρθρου: «Το βέβαιον είναι ότι και στην αγορά της Επικοινωνίας , όπως και σε όλες τις υπόλοιπες, η ανάγκη για ορθολογική λειτουργία δεν είναι πλέον πολυτέλεια. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα, την οποία επιβάλουν με τρόπο αμείλικτο οι συνθήκες».
Για τον λόγο αυτό ακριβώς το newsbomb θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις, ώστε να υπάρξει πολύ πιο σοβαρή και συγκροτημένη επόμενη μέρα στον χώρο της Επικοινωνίας, χωρίς το «απόστημα», που οδήγησε την αγορά στο χείλος του γκρεμού.


Διαβάστε Περισσότερα "Όταν οι διαφημιστές ομολογούν τα αίσχη τους!"

Δίδυμο Ρουμάνων πίσω από την απάτη στα ΑΤΜ...


Στην εξιχνίαση της κλοπής-απάτης σε ATM τραπεζών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές οι οποίες συνέλαβαν δύο Ρουμάνους, ηλικίας 23 και 25 ετών.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που έγινε προέκυψε πως...οι δυο δράστες είχαν τοποθετήσει από 27-3-2011 έως 7-4-2011, σε ΑΤΜ διαφόρων τραπεζών αυτοσχέδιο πρόσθετο απομιμητικό πορτάκι, ιδίου χρώματος και υφής με το πραγματικό, παραλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό τα χρήματα των πελατών.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο διάστημα έκαναν 15 κλοπές, σε Α.Τ.Μ. τραπεζών στη Πυλαία και στο κέντρο πόλης.

Η σύλληψη των κατηγορούμενων έλαβε χώρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και δη στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής χθες το πρωί.


nonews-NEWS

Διαβάστε Περισσότερα "Δίδυμο Ρουμάνων πίσω από την απάτη στα ΑΤΜ..."

Μετά το γιαούρτωμα ήρθε και το… γιουχάισμα στον Πάγκαλο


Η οργή των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα πλέον ξεχειλίζει με αποτέλεσμα, όπου και αν βρεθούν, οι πολιτικοί να γίνονται δέκτες έντονων αποδοκιμασιών.

Αποδέκτης της λαϊκής οργής υπήρξε για ακόμα μια φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στα εγκαίνια που έγιναν στο κέντρο Υγείας Ελευσίνας.
Αν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε δίπλα του μέλη από την τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, εντούτοις οι αποδοκιμασίες και το γιουχάισμα ήταν έντονο.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα "Μετά το γιαούρτωμα ήρθε και το… γιουχάισμα στον Πάγκαλο"

Πωλητήριο σε ελληνικά νησιά στο Διαδίκτυο αποκαλύπτεται στη Βουλή - Δείτε τις τιμές και τις τοποθεσίες


-Σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα πωλούνται 12 νησιά ανά την Ελλάδα
- Οι τιμές ξεκινούν από τα 6 εκατομμύρια ευρώ
- Το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι στην αρμοδιότητά του
- Το θέμα αποκάλυψε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Ανατολάκης
Μεγάλη έκταση παίρνει το θέμα με την πώληση Ελληνικών νησιών στο διαδίκτυο, θέμα που αποκάλυψε και έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργος Ανατολάκης.

Συγκεκριμένα η καναδέζικη ιστοσελίδα www.privateislandsonline.com, δημοπρατεί 12 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος.

Μερικά από τα νησιά που πωλούνται είναι : ‘’Καρδιώτισσα’’ στο Κεντρικό Αιγαίο με τιμή πώλησης 6.500.000 ευρώ, “Mικρή Αμοργός” 6.100.000 ευρώ, “Ναυσικά” 6.100.000 ευρώ καθώς και πολλά άλλα!

Ο Γ. Ανατολάκης είχε αρχικά καταθέσει Ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών και ζητούσε να μάθει: α) Τίνος ιδιοκτησία είναι τα παραπάνω νησιά που προσφέρονται για πώληση; β) Είναι νόμιμη η δραστηριότητα τέτοιων ιστοσελίδων και εάν όχι, με τι τρόπο θα εξασφαλίσετε την νομιμότητα ; και γ) Με ποιους τρόπους θα προστατευθούμε από κακόβουλους που δυσφημούν την κυριαρχία της Πατρίδας μας σε Ελληνικά νησιά;

Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών προς τον βουλευτή του ΛΑΟΣ ήταν πως το συγκεκριμένο υπουργείο δεν είναι αρμόδιο και έτσι ο κ. Ανατολάκης επανήλθε με νέα ερώτηση προς όλα σχεδόν τα υπουργεία προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το σημαντικό αυτό θέμα των ελληνικών νησιών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα "Πωλητήριο σε ελληνικά νησιά στο Διαδίκτυο αποκαλύπτεται στη Βουλή - Δείτε τις τιμές και τις τοποθεσίες"

4 μέρες χωρίς να παίρνουμε τη δόση μας από κυβερνητική προπαγάνδα!




Φωτογραφία από τη πορεία των δημοσιογράφων στην Αθήνα, με κατάληξη στη Βουλή, όπως μαθαίνουμε από σχετικό ρεπορτάζ του RIA NOVOSTI (απ' όπου και η φωτογραφία).

Την ίδια ώρα, είχαμε χθες και μια άλλη σημαντική είδηση στο χώρο των ΜΜΕ, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών έθεσε υπό επιτήρηση τις μετοχές του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), του Πήγασου, του Τεγόπουλου, του Τηλέτυπο και των Τεχνικών Εκδόσεων. Κατά συνέπεια οι μετοχές των εταιρειών αυτών θα τελούν υπό διαπραγμάτευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός της ημέρας.

Ο λόγος ήταν οι ζημιές που εμφανίζουν - συγκεκριμένα, o ΔΟΛ εμφάνισε ζημιές ύψους 46,92 εκατ. ευρώ, ο Πήγασος 31,1 εκατ. ευρώ, η Χ.Κ. Τεγόπουλος 21,3 εκατ. ευρώ, ο Τηλέτυπος 27,5 εκατ. ευρώ και οι Τεχνικές Εκδόσεις 236 χιλιάδες ευρώ μέσα στο 2010.

Η κρίση στα ΜΜΕ είναι μεγάλη, διότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται (άρα δεν αγοράζει) τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Ξέρει, έστω και ενστικτωδώς, ότι οι μεγαλοδημοσιογράφοι του λένε ψέματα, ενώ πολλοί "μικρότεροι" δημοσιογράφοι είναι άσχετοι, ή υποτακτικοί της άρχουσας τάξης (ενώ ακόμα και να καταλαβαίνουν τι γίνεται, και να θέλουν να μιλήσουν, αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πουν εύκολα την αλήθεια ακόμα και αν το θέλουν).

Εδώ και ένα χιουμοριστικό αρθράκι που δίνει όμως μια καλή εικόνα της κατάστασης:


Ρε φιλαράκι.. έχεις κάνα DVD Πρετεντέρη γιατί είμαι χαρμάνης;

Πάμε καλά; 4 μέρες χωρίς να παίρνουμε τη δόση μας από κυβερνητική προπαγάνδα; Πως να αντέξει ο μέσος εθισμένος τηλεθεατής, ακροατής ή αναγνώστης χωρίς μια κουβέντα για το καλό μας ΔΝΤ, γιαι τον μάρτυρα πρωθυπουργό μας που σώζει την πατρίς, για τον υπουργό οικονομικών που δεν θα πάρει νέα μέτρα απόψε; Έστω έναν Πάγκαλο να βρίζει τον Τσίπρα και τους Δημόσιους υπάλληλους ή έναν Πρετεντέρη να βρίζει απεργούς. Κάτι βρε αδερφέ γιατί είμαστε χαρμάνηδες. Μόνο το site του ΔΝΤ μας έχει απομείνει αλλά αυτοί τα λένε κυριλέ και είναι βαρετό σαν μεθαδόνη. Δεν γίνεται άλλο! Ή να επιστρατευτούν οι άπεργοί, ή να εξαιρεθούν από την απεργία όσοι πληρώνονται άνω των πολλών χιλιάδων ευρώ τον μήνα και συνεπώς αντιλαμβάνονται την ανάγκη να κάνουν θυσίες οι υπόλοιποι.


Παράλληλα, δίπλα στα "παραδοσιακά" τυπογραφεία, τηλεοπτικά στούντιο, κτλ, πλέον υπάρχουν οι υπολογιστές και το ίντερνετ, που δίνουν τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να πει την άποψη του (σοβαρή ή ασόβαρη), να αναδημοσιεύσει άλλες, κτλ.

Σε αυτή την κατάσταση λοιπόν, είναι απλά αδύνατον να επιβιώσουν όλα τα "παραδοσιακά" ΜΜΕ, που άλλωστε είναι σε μεγάλο βαθμό ζημιογόνα και κρατιούνται στη ζωή με κρατικές επιδοτήσεις προκειμένου να κάνουν την αντίστοιχη προπαγάνδα, ή με λεφτά των εφοπλιστών/εργολάβων, κτλ ιδιοκτητών τους, προκειμένου να κάνουν την αντίστοιχη προπαγάνδα.

Οπότε ναι μεν καλή και η απεργία των δημοσιογράφων, και καλά κάνουν να φωνάζουν για τις απολύσεις, για τα χαμηλά μεροκάματα [και] σε αυτό τον κλάδο, για την εργοδοτική τρομοκρατία, κτλ, κτλ, κτλ, ωστόσο θα πρέπει να δούμε παράλληλα και κάτι ακόμα: Θα πρέπει να γράψουν την αλήθεια, αν θέλουν τον κόσμο στο πλευρό τους. Γι' αυτό βέβαια και τελικά χρειάζεται να ανατραπεί συνολικότερα το σημερινό καθεστώς, διότι σήμερα είναι πολύ δύσκολο να γράψεις την αλήθεια όταν τα κυρίαρχα ΜΜΕ ελέγχονται από μια χούφτα ολιγαρχών (τελευταίο παράδειγμα είναι η απόλυση του Χατζηστεφάνου από το ΣΚΑΙ, ώστε να μείνει μόνο ο Μανδραβέλης και άλλα τέτοια "διαμάντια" στη δούλεψη του Αλαφούζου).

Ωστόσο, όσο η "γενική εικόνα" των ΜΜΕ είναι αυτή που είναι σήμερα, με ψέματα, λαμογιές, κτλ, και ο κόσμος έχει και τη λύση του ίντερνετ, που προβάλλει ως ολοένα και πιο ισχυρός ανταγωνιστής, τα "παραδοσιακά" ΜΜΕ θα παραπαίουν (και θα την πληρώνουν πρώτοι και καλύτεροι οι δημοσιογράφοι - πλην των μεγαλοδημοσιογράφων βέβαίως-βεβαίως).

Όσο για το ίντερνετ, εκεί ο αντιθέσεις είναι σε σημείο παροξυσμού πλέον, καθώς αμέτρητοι άνθρωποι γράφουν γεγονότα και απόψεις χωρίς μισθό, ζώντας όμως σε ένα σύστημα στο οποίο χρειάζεσαι λεφτά για να ζήσεις, και προσπαθεί να "χρηματοποιήσει" τα πάντα.

Δε γίνεται λοιπόν να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση για πολύ - είτε θα πρέπει όσοι μείνουν να το κάνουν επί πληρωμή αν η κοινωνία επιλέξει τον καπιταλιστικό δρόμο της παρακμής, είτε θα πρέπει η κοινωνία να κινηθεί προς μια γενικότερη κατεύθυνση όπου όλοι θα εργάζονται "δωρεάν" όπως οι "bloggers" σε ένα καθεστώς "κοινοκτημοσύνης".


Διαβάστε Περισσότερα "4 μέρες χωρίς να παίρνουμε τη δόση μας από κυβερνητική προπαγάνδα!"

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ

Μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο των 2 νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έγινε σήμερα στο σημείο όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή. Την δέηση παρακολουθήσαν συγγενείς, φίλοι, απλός κόσμος, αλλά και εκατοντάδες συνάδελφοι τους...

Η φονική συμπλοκή με τους αδίστακτους κακοποιούς σημειώθηκε την 1η Μαρτίου» με τραγικό απολογισμό δύο ένστολους νεκρούς και άλλους δύο τραυματίες. οι. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος του Ρέντη και ήρθε να προστεθεί σε δύο ανάλογα με ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ κακοποιών και αστυνομικών τον Φεβρουάριο στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.
Οι αστυνομικοί, επιβαίνοντας σε δύο μοτοσικλέτες, καταδίωκαν Ι.Χ. μάρκας Volvo με τρεις επιβάτες που ήταν ύποπτοι για ληστεία, η οποία είχε σημειωθεί νωρίτερα στο Μενίδι. Το αυτοκίνητο, που ήταν κλεμμένο, εισήλθε σε παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού, σταμάτησε απότομα και κάποιοι από τους επιβάτες κατέβηκαν και «γάζωσαν» στην κυριολεξία τους αστυνομικούς. Ο 23χρονος Ιωάννης Ευαγγελινέλης μεταφέρθηκε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή και ο 22 ρονος Γεώργιος Σκυλογιάννης με ανάλογο τραύμα. 

TO FIMOTRO ΣΤΟ IPHONE
Διαβάστε Περισσότερα "ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ"

Πασχαλινό παζάρι απο το Σύνδεσμο Γυναικών Ευρυτανίας


Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ευρυτανίας διοργανώνει παζάρι που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου στην αίθουσα χορού, Ιθώμης 1 και Κύπρου, Βύρωνα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα, με χειροποίητες πασχαλιάτικες λαμπάδες και διάφορα γλυκά που έγιναν από τα μέλη του Συνδέσμου μας .
΄Εναρξη ώρα 11 π.μ. στις 10/4/2011
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης (ώρα 7 μ.μ.) θα μας δώσει συμβουλές περιποίησης προσώπου και σώματος η αισθητικός κυρία Νίκη Σπανουδάκη και σε όλες τις κυρίες που θα παραβρεθούν θα μοιράσει σχετικά δώρα.
Επίσης, εκεί θα βρείτε και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα είδη σε τιμές πολύ χαμηλές που συγκεντρώσαν τα μέλη μας .
Για όσους πάρουν για δώρο τις Πασχαλινές λαμπάδες του Συνδέσμου αυτόματα θα μπουν σε κλήρωση για εισιτήρια εισόδου στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο καθώς και εισιτήρια στο alloy fun park στο Ρέντη.
Προσκαλούμε τα μέλη τους φίλους μας και γενικότερα τους Ευρυτάνες να μας επισκεφτούν.
Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ακόμη, θα υπάρχουν και διάφορες άλλες εκπλήξεις.
 

Nέα απo την Ευρυτανία

Διαβάστε Περισσότερα "Πασχαλινό παζάρι απο το Σύνδεσμο Γυναικών Ευρυτανίας"

Έκαναν τον κήπο τους χασισόκηπο

Ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν τα φυτά

Φυτώριο αποτελούμενο με περισσότερα από εξήντα διαφορετικά είδη φυτών κάνναβης διατηρούσαν στην Ν. Αρτάκη Ευβοίας δύο 25χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν.

Το φυτώριο εντοπίστηκε στον προαύλιο χώρο της οικίας τους από αστυνομικούς που ξερίζωσαν τα φυτά και τα κατέσχεσαν.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα "Έκαναν τον κήπο τους χασισόκηπο"

Δημοφιλείς αναρτήσεις