" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Περισσότεροι οι άνεργοι απο τους εργαζόμενους

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Icap Group η οποία έγινε με τη χρήση στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, οι εργαζόμενοι στην χώρα μας για πρώτη φορά στα χρονικά είναι λιγότεροι απο τους άνεργους.. Τα άμεσα αποτελέσματα της οικονομικής δυστοκίας, των σκληρών μέτρων και της ανακυκλούμενης ύφεσης καταγράφονται με την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών που...



δείχνουν ότι ο μέσος αριθμός των απασχολούμενων το 2010 είναι μειωμένος κατά 2,7%, δηλαδή 120.000 άτομα, από το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι το εργατικό δυναμικό των 5,01 εκατ. ατόμων της Ελλάδος αντιστοιχούσε στο 53,8% του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας, (προσμετρούνται άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών). Αντίστοιχα ο αριθμός των απασχολουμένων, που το τέταρτο τρίμηνο του 2010 διαμορφώθηκε σε 4,3 εκατ. άτομα, δηλαδή το 46,1% του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 η διαφορά διευρύνθηκε και άλλο. Την ίδια ώρα συνεχής είναι η αύξηση του ποσοστού των προσωρινά απασχολουμένων, που το τέταρτο τρίμηνο του 2010 έφταναν στο 12,3% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2008 ήταν στο 11,8%.

Αλλαγές έφερε η κρίση όμως και στην ποιότητα του απασχολούμενου προσωπικού, καθώς διαπιστώνεται ότι μειώνονται οι απασχολούμενοι με απολυτήριο μέσης εκπαίδευσης και απολυτήριο δημοτικού, ενώ αυξάνονται οι απασχολούμενοι που διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας την γνώρισε η χώρα κυρίως το τέταρτο τρίμηνο του 2010, όταν ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε σε 712.605 άτομα, σημειώνοντας αύξηση 14,5% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους και 38,4% έναντι του τέταρτου τριμήνου του 2009.

http://www.trelokouneli.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Περισσότεροι οι άνεργοι απο τους εργαζόμενους"

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!...

Από το: karxarias
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που προβάλλεται στο Aποκαλυπτικό Δελτίο του Γιάννη Παπαγιάννη 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι ο Παπανδρέου εξυπηρετεί συμφέροντα σε βάρος της χώρας!
Προσέξτε το...
 ποσοστό, 6 στους 10. Δηλαδή 60 στους 100, 600 στους 1000, 6.000 στους 10.000 60.000 στους 100.000, 600.000 στο 1.000.000, και 6 εκατ. στα 10 εκατ. Ελλήνων πιστεύει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εξυπηρετεί συμφέροντα σε βάρος της χώρας!

http://fimotro.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!..."

«Η Ελλάδα απειλεί το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα»

Η ελληνική οικονομική κρίση μπορεί να αποτελέσει μια απειλή για τη σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, εάν δεν εξευρεθεί μία λύση.

Η παραπάνω εκτίμηση ανήκει στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπεν Μπερνάνκι.

"Αν υπάρξει μία αδυναμία να επιλυθεί η κατάσταση αυτή, τούτο θα αποτελέσει απειλή για τα ευρωπαϊκά οικονομικά συστήματα, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και για την πολιτική ενότητα στην Ευρώπη", υπογράμμισε ο Αμερικανός τραπεζίτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

"Νομίζω οι Ευρωπαίοι εκτιμούν την απίστευτη σημασία που έχει το να διευθετήσουν την ελληνική κατάσταση", πρόσθεσε.

"Είναι βέβαια πολύ σπουδαίο. Είναι μία κατάσταση πολύ δύσκολη", εκτίμησε συγχρόνως.

"Βρεθήκαμε σε στενή επαφή με τους ευρωπαίους ομολόγους μας. Φυσικά δεν εμπλέκονται όλοι στις διαβουλεύσεις, που γίνονται, αλλά ενημερωθήκαμε πάρα πολύ καλά", ανέφερε ο κ. Μπερνάνκι.

Η ελληνική οικονομική κατάσταση "απασχόλησε τη συνεδρίαση", που είχαμε στη Fed, χθες Τρίτη και σήμερα, πρόσθεσε. "Αποτελεί έναν από τους οικονομικούς κινδύνους, με τους οποίους βρισκόμαστε αντιμέτωποι".

"Παρακολουθούμε την κατάσταση αυτή από κοντά και κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, ώστε οι θεσμοί μας να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή θέση σε σχέση με την αποκαλούμενη κρίση χρέους στην περιφέρεια" της ευρωζώνης, πρόσθεσε ο Μπερνάνκι.

"Μια άτακτη χρεοκοπία σε ένα από τα κράτη της περιφέρειας (της ευρωζώνης) θα συντάρασσε χωρίς καμία αμφιβολία τις διεθνείς χρηματαγορές. Αυτό θα είχε με τη σειρά του επιπτώσεις στα περιθώρια για τα επιτόκια δανεισμού, στις τιμές των μετοχών και ούτω καθ εξής", έκρινε ο πρόεδρος της Fed.

"Εξ αυτού, νομίζω ότι οι επιπτώσεις για τις Ην. Πολιτείες θα είναι σε αυτήν την περίπτωση εντελώς σημαντικές" έστω και εάν "η άμεση έκθεσή μας στην ελληνική οικονομική κρίση είναι συγκριτικά μειωμένη", δήλωσε καταλήγοντας.

http://www.newsit.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "«Η Ελλάδα απειλεί το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα»"

Τινάζεται στον αέρα το πρωτάθλημα - Συλλήψεις μεγαλοπαραγόντων για τα “στημένα”! - Λίστα με 70 κατηγορούμενους

- 6 προσαγωγές και 9 συλλήψεις μετά από επιχείρηση “μαμούθ” της Αστυνομίας
- Φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των 41 αγώνων που ερευνά για στημένα η Ουέφα
- Θα απαγγελθούν κατηγορίες σε τουλάχιστον 70 άτομα, ανάμεσα τους διαιτητές, ποδοσφαιριστές και πρόεδροι ΠΑΕ
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα των 41 “στημένων” αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο που εντόπισε η Ουέφα. Από το πρωί της Τετάρτης και μετά από εντολή της εισαγγελίας, η Αστυνομία σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε γιγάντια επιχείρηση  σε σπίτια και γραφεία ιδιωτών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Συνολικά από τις 15 προσαγωγές οι 9 μετατράπηκαν, μέχρι τώρα, σε  συλλήψεις. Σχετικά με τους 9 που συνελήφθησαν, όπως διαρρέεται, οι τρεις είναι γνωστοί παράγοντες, ηχηρά ονόματα στον χώρο του ποδοσφαίρου, ένας προπονητής, ένας διαιτητής, ένας μάνατζερ και τρεις που έχουν σχέση με το παράνομο στοίχημα.

Όπως, επίσης, έχει διαρρεύσει τα τρία αδικήματα για τα οποία πιθανώς να ασκηθούν διώξεις είναι η στοιχηματική απάτη, το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Οι 9 θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα την Πέμπτη το πρωί με το πλέον βαρύ κατηγορητήριο.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως θα απαγγελθούν κατηγορίες σε τουλάχιστον 70 άτομα, κάποιοι εξ αυτών είναι ποδοσφαιριστές, διαιτητές, άνθρωποι μπλεγμένοι με το παράνομο στοίχημα, ακόμα και πρόεδροι ΠΑΕ.

Η αστυνομία για να φτάσει στον εντοπισμό αυτών των ατόμων χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεση της. Υπήρχε συνδρομή των ανδρών της ΕΥΠ, ενώ μετά από απόφαση του εισαγγελέα παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα των υπόπτων. Επίσης, λόγω του γεγονότος πως αρκετοί από τους εμπλεκόμενους φέρονται να έχουν κερδίσει τεράστια ποσά από το στοίχημα στο ίντερνετ οι ελληνικές αρχές έχουν κατεθέσει αίτημα δικαστικής συνδρομής σε 8 χώρες για να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία.

Σε παράλληλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ελέγχονται για το αν συμμετείχαν ή για το αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες 4 διαιτητές της Superleague, αντιπρόεδροι και πρώην πρόεδροι ΠΑΕ αλλά και αρκετοί ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στα “στημένα”.

http://www.newsit.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Τινάζεται στον αέρα το πρωτάθλημα - Συλλήψεις μεγαλοπαραγόντων για τα “στημένα”! - Λίστα με 70 κατηγορούμενους"

Έκλεισαν το δρόμο οι Αστυνομικοί στο Καρπενήσι



alt










alt 







alt 

Περισσότερο από αγανακτισμένοι είναι οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Ευρυτανίας, λόγω των οικονομικών περικοπών που βιώνουν ήδη στο εισόδημά τους και ενόψει των νέων μέτρων που έρχονται μέσω...Μεσοπρόθεσμου.
Για το λόγο αυτό προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Καρπενησίου, κάνοντας λόγο για Μεσοπρόθεσμο-Ταφόπλακα για το Αστυνομικό Σώμα.
Σοβαρές καταγγελίες έκανε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας Δ. Μπαλτάς που μίλησε για περιπολικά-φέρετρα που κυκλοφορούν χωρίς τεχνική συντήρηση και χωρίς καύσιμα.

Και το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κ.Μπίκας ήταν επικριτικός, αυτή την στιγμή η οργανική δύναμη στην Ευρυτανία είναι μειωμένη κατά 45%.

Διαβάστε Περισσότερα "Έκλεισαν το δρόμο οι Αστυνομικοί στο Καρπενήσι"

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης! Αλλά για πόσο; Τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς των πολιτών

-  Ο κ. Παπανδρέου ξαναζήτησε συναίνεση αλλά επιτέθηκε και στη Ν.Δ ως υπαίτια του Μνημονίου
- Ο κ. Πάγκαλος μίλησε για δημοκρατία από το 1981 προκαλώντας την αποχώρηση της Ν.Δ.
- Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε και πάλι εκλογές αμέσως και όχι δημοψηφίσματα
- Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο κ. Μακρυπίδης
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με 155 ψήφους η κυβέρνηση έλαβε τελικά όπως αναμενόταν ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές μόνο του κυβερνώντος κόμματος, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης με 144 ψήφους.

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας το λόγο έλαβε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έκανε λόγο για ένα δημοψήφισμα που θα ενώσει τον λαό και όχι με διχαστικά διλήμματα. Αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να υποσχεθεί περισσότερα χρήματα ή νέες προσλήψεις στο δημόσιο αλλά καλύτερη διαχείριση.

Ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά τόνισε πως ζήτησε να επαναδιαπραγματευτούν μαζί με την τρόικα αλλά η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε και κάλεσε εκ νέου για συναίνεση λέγοντας πως υπάρχουν δεκάδες σημεία σύγκλισης με πολλά κόμματα και ευρύτερες δυνατότητες συναίνεσης.

Αναφορικά με το αίτημα του κ. Σαμαρά για εκλογές δήλωσε πως αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα χρειαζόταν η πατρίδα, ενώ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι η χώρα δεν θα χρειαζόταν κανένα μνημόνιο εάν η Νέα Δημοκρατία είχε κάνει καλά τη δουλειά της.

Εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης και απέρριψε κατηγορηματικά το δημοψήφισμα που προωθεί η κυβέρνηση. Μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά, το λόγο έλαβε ο κ. Πάγκαλος που με μία δήλωσή του προκάλεσε την προσωρινή αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας, όταν δήλωσε ότι η Δημοκρατία στη χώρα ήρθε το 1981 και όχι το 1974.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι το τελεσίγραφο των Βρυξελλών δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση αλλά προς το λαό που στην ουσία του λένε ή "κεφάλια μέσα αν όχι συναίνεση ή 5η δόση δεν έχεις". Μάλιστα, ζήτησε από τον λαό να στείλει το δικό του τελεσίγραφο και όχι αγωνιστική διαπραγμάτευση στα πλαίσια της Ε.Ε.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Μετά τον κ. Βενιζέλο τον λόγο έλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο κ. Τσίπρας ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ποτέ δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοιο έλλειμμα εμπιστοσύνης, ενώ χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έκθεση δικαστικού επιμελητή και λεηλασίας πριν από τη χρεοκοπία.

Βέβαια στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας καταφέρθηκε εναντίον του ΛΑΟΣ, λέγοντας πως εξοργίζεται πως την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για κοτζαμπάσηδες ανοίγει τις αγκάλες της στον Καρατζαφέρη και την ακροδεξιά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

«Πάση θυσία πρέπει να βρούμε τρόπο συνεννόησης, υπάρχουν καλές προτάσεις από όλα τα κόμματα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να προχωρήσουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. «Μπορεί να υπήρξε δυσκολία, να μην μπορέσαμε να κάνουμε μια κυβέρνηση εθνικής δράσης, πρέπει όμως να δουλέψουμε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση για να σωθεί η χώρα. Ουδείς ωφελείται με το να δίνει επιχειρήματα μόνο στη πλατεία», επεσήμανε ο κ Καρατζαφέρης.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε θετική την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου να προχωρήσει τη συναίνεση, ενώ σχολιάζοντας την ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να πουλήσει σε Εσκιμώο ψυγείο. Όμως το θέμα δεν είναι του πουλήσετε ψυγείο, αλλά να του βρείτε τα εργαλεία για να μπορεί να ψαρεύει. Αυτά περιμέναμε να ακούσουμε».

Νωρίτερα όλα τα βλέμματα στράφηκαν στην ομιλία του κ. Βενιζέλου ο οποίος μίλησε για τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε από την τρόικα για υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου έως τις 30 Ιουνίου γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει. Για αυτό το λόγο άλλωστε και ο κ. Βενιζέλος όπως ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φέρει το Μεσοπρόθεσμο με τη μορφή του κατεπείγοντος.


Αρχικά στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι για το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει χρεοκοπήσει, πρέπει όλοι να ευχαριστήσουν τον ελληνικό λαό. Όπως τόνισε οι πολίτες είναι πικραμένοι και είναι διάχυτες οι αγωνίες και οι ανασφάλειες, καθώς δεν ξέρουν εάν οι θυσίες που κάνουν θα πιάσουν τόπο.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις θυσίες του ελληνικού λαού και στη δύσκολη πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες, αλλά δήλωσε πως η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή.


Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως υπάρχει συναίνεση στην χώρα αλλά την κρύβουμε, ενώ δήλωσε πως θα ήθελε να έρθουν μαζί του στο επόμενο Eurogroup εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ενώ κατέληξε ότι υπάρχει συμφωνία πως πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.



Πάντως, εν μέσω του εκρηκτικού πολιτικού κλίματος παραιτήθηκε από πρόεδρος της επιτροπής για το Μεσοπρόθεσμο ο κ. Μακρυπίδης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δυσαρεστήθηκε καθώς περίμενε να αξιοποιηθεί στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Πάντως, ο ίδιος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή

Και κατά τη σημερινή συνεδρίαση, οι τόνοι μεταξύ Κυβέρνησης και Ν.Δ., μετά και το ναυάγιο της συνεννόησης, είναι υψηλοί….

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, είπε οτι η αξιοπιστία της χώρας είναι στο ναδίρ. Είπε επίσης οτι σήμερα στο παρά πέντε η κυβέρνηση ανακαλύπτει και απορρίπτει την συναίνεση . Ζήτησε εκλογές λέγοντας οτι η πραγματική ψήφος εμπιστοσύνης δίνεται  από την κοινωνία.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό οτι τορπίλισε την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Στην αντίπερα όχθη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Σαχινίδης εξαπέλυσε αιχμηρότατη κριτική κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο τόνισε πως συμπεριφέρεται σαν παίκτης του πόκερ.

http://www.newsit.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης! Αλλά για πόσο; Τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς των πολιτών"

Έρευνα :''Η γεωγραφία των αγροτοδασικών πυρκαγιών το 2010''

Στην τελευταία θέση η Ευρυτανία (1) / ανά μήνα πυρκαγιά
Σύμφωνα με πρόσφατη Έρευνα*, το 2010, εκδηλώθηκαν κάθε μέρα, κατά μέσο όρο, τριάντα τρεις (33) αγροτοδασικές πυρκαγιές ήτοι (1,4) πυρκαγιές / ανά ώρα. Επίσης κάθε μία (1) πυρκαγιά, έκαψε, κατά μέσο όρο, (18,2) στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Εξάλλου προέκυψαν και άλλα σημαντικά συμπεράσματα και στοιχεία, όπως:
1. Στους Νομούς με τις περισσότερες πυρκαγιές περιλαμβάνονται, κατά φθίνουσα σειρά: 1) Ηλεία (45) / ανά μήνα πυρκαγιές, 2)Μεσσηνία (35) / ανά μήνα πυρκαγιές, 3) Καρδίτσα (32) / ανά μήνα πυρκαγιές, 4) Αιτωλοακαρνανία (30,4) / ανά μήνα πυρκαγιές 5) Αττική (30,1) / ανά μήνα πυρκαγιές κ.λ.π. Στην τελευταία θέση η Ευρυτανία (1) / ανά μήνα πυρκαγιά.
2. Στους Νομούς με τις περισσότερες καμένες δασικές εκτάσεις περιλαμβάνονται, κατά φθίνουσα σειρά, οι εξής: 1) Σάμος (15.614,3) στρέμματα, 2)Αττική (11.130,1) στρέμματα 3) Εύβοια (3.365,2) στρέμματα, 4) Κεφαλλονιάς (3.076) στρέμματα, 5) Βοιωτίας (2.337,8) στρέμματα κ.λ.π. Στην τελευταία θέση είναι η Ημαθία (0,5) στρέμματα δασικής έκτασης.
3. Στις Περιφέρειες της χώρας με τις περισσότερες αγροτοδασικές πυρκαγιές περιλαμβάνονται ,κατά φθίνουσα σειρά, οι: 1) Δυτικής Ελλάδας (105) κατά μέσο όρο / ανά μήνα πυρκαγιές, 2) Πελοποννήσου (102,8) / ανά μήνα πυρκαγιές, 3) Κεντρική Μακεδονία (69,9) / ανά μήνα πυρκαγιές κ.λ.π. Στην τελευταία θέση είναι η Δυτική Μακεδονία (15,9) / ανά μήνα πυρκαγιές. Αυτά και πολλά άλλα σημαντικά και χρήσιμα Συμπεράσματα εξάγονται στην εν λόγω Έρευνα
 
 
Διαβάστε Περισσότερα "Έρευνα :''Η γεωγραφία των αγροτοδασικών πυρκαγιών το 2010''"

Ίστορική απόφαση-Το ευρωπαϊκό δικαστήριο τιμώρησε την βουλή για το νόμο περί ασυλίας των βουλευτών


Η καθαρά Συντεχνιακή Απόφαση των Ελλήνων Βουλευτών να αρνηθούν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία της Μιλένας Αποστολάκη, στην προσπάθεια τους να την προστατεύσουν από μια Μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της εισαγωγέας αυτοκινήτων, Συγγελίδης… καταδικάστηκε από το Ευρωπαικό Δικαστήριο και η ΕΛληνική Βουλή, πρέπει να…

πληρώσει …πρόστιμο 12.000 ευρώ στο Συγγελίδη και 7.000 ευρώ τα δικαστικα έξοδα! Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα γίνει μέγα θέμα, εκτός αν το θάψουν τα ΜΜΕ, όχι μόνον γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον απαράδεκτο Συντεχνιακό τρόπο με τον οποίον σκέπτονται και συμπεριφέρονται οι Έλληνες Βουλευτές, αλλά επιβεβαιώνει την κατάχρηση της Βουλευτικής Ασυλίας και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις Πολιτικές Ενέργειες των Βουλευτών, και κατ’ επέκταση επισφαγίζουν τις κατηγορίες περί Διαφθοράς!
Οι Έλληνες Βουλευτές αρνήθηκαν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία από την Μιλένα Αποστολάκη, προκειμένου να δικαστεί γιατί αθέτησε τη συμφωνία να βλέπει ο πρώην συζυγός της τα παιδιά του μετά από το χωρισμό τους, με αποτέλεσμα ο πετυχημένος επιχειρηματίας, να στραφεί στα Ευρωπαικά Δικαστήρια και να δικαιωθεί!

greekmoney.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Ίστορική απόφαση-Το ευρωπαϊκό δικαστήριο τιμώρησε την βουλή για το νόμο περί ασυλίας των βουλευτών"

Στις επάλξεις οι «Αγανακτισμένοι»

Λίγα μόνο λεπτά έχουν μείνει για να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία για την κατάθεση ψήφου εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση και οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα έχουν δημιουργήσει το αδιαχώρητο.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα αν και πιστεύουμε πως θα πρυτανεύσει η λογική και οι διαμαρτυρίες των Αγανακτισμένων θα κινηθούν στα γνωστά ήρεμα πλαίσια που τις διακρίνουν όλο αυτό το διάστημα.

http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Στις επάλξεις οι «Αγανακτισμένοι»"

Επέστρεψε στη Βουλή η ΝΔ


Επέστρεψε  στα έδρανα της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλά εξακολουθεί να επικρατεί ένταση μέσα στο Κοινοβούλιο λόγω των προηγούμενων δηλώσεων του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος δήλωσε πως η πρώτη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας ήταν αυτή που εκλέγει το 1981.

http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Επέστρεψε στη Βουλή η ΝΔ"

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ ALCO

Εξίσου χαμηλά ποσοστά για τον δικομματισμό και στη δημοσκόπηση της Alco που μετέδωσε το Alter. Τα ποσοτικά χαρακτηριστικά δεν διαφέρουν σημαντικά από τη μέτρηση της Gpo. Στα αξιοσημείωτα η μεγαλύτερη διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με...
την άλλη μέτρηση που παρουσίασε το Mega. Tο πολιτικό σκηνικό πάντως είναι πολύ ρευστό...







http://fimotro.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ ALCO"

Ποιος δουλεύει, ποιον; "Ναι σε όλα" από Ε.Βενιζέλο σε Ο.Ρεν-Ζ.Κ.Γιουνκέρ







     

"Το Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Σχέδιο θα τηρηθεί και θα εφαρμοστεί ως έχει χωρίς καμία απόκλιση διαβεβαίωσε στον Olli Rehn και τον Jean-Claude Juncker στις συναντήσεις που είχαν σήμερα ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ε. Βενιζέλος,” δήλωσε Ευρωπαίος αξωματούχους στο Dow Jones Newswires. Στην ίδια ώρα που στην Ελλάδα ο Ε.Βενιζέλος δήλωνε ότι θα κάνει "αναδιαπραγμάτευση" και θα αλλάξει το "Μνημόνιο 2" και μάλιστα τις δηλώσεις του τις έκαναν και πρωτοσέλιδα οι κυριακάτικες με τους ισχυρισμούς του περί "δίκαιης λιτότητας" κλπ. Κάποιοι ίσως να νομίζουν ότι το DJN δεν μεταδίδεται στην Ελλάδα και φλομώνουν στη ... "μούφα" τους ιθαγενείς
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires "Διαβεβαίωσε και τους δύο πως η Αθήνα θα υιοθετήσει το δεύτερο πακέτο μέτρων και θα κάνει το ίδιο στις συνεδριάσεις του Eurogroup and Ecofin σήμερα και αύριο. Μετά τις συζητήσεις η Αθήνα αναμένει την έγκριση της δόσης από την Ε.Ε.,” συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.
Σημειώνεται πως η πέμπτη δόση ανέρχεται συνολικά σε 12 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 8,7 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στην Ε.Ε. και τα υπόλοιπα στο ΔΝΤ. Το ΔΝΤ αναμένεται να εγκρίνει τη δόση μετά τη σύνοδο των Βρυξελλών που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.
Καλά, δεν ξεκινάει αντάρτικο; Δεν θα "αναδιαπραγματευθεί"; Έτσι απλά, όπως θα έκανε και ο Παπακωνσταντίνου που ον έστειλαν να ρυθμίσεις τους ... ακάλυπτους χώρους, υποχώρησε ο Ε.Βενιζέλος;
Πέρα από αυτό υπάρχει και μια μικρή ακόμα λετπομέρεια "Η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μπορούσαν να αποδεσμεύσουν έως τις αρχές Ιουλίου μέρος μόνο της επόμενης δόσης των δανείων των 12 δισ. ευρώ που έχουν υποσχεθεί κατ' αρχήν προς την Ελλάδα, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της", δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς φθάνοντας στη Σύνοδο.
Η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι ότι "πρέπει προπάντων να εξευρεθεί χρηματοδότηση για το βραχυπρόθεσμο διάστημα" υπέρ της Ελλάδας, εκτίμησε ο υπουργός. Υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δυνατότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να βρεθούν τα λίγο λιγότερα από 6 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι αναγκαία έως τις αρχές του Ιουλίου", πρόσθεσε

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Διαβάστε Περισσότερα "Ποιος δουλεύει, ποιον; "Ναι σε όλα" από Ε.Βενιζέλο σε Ο.Ρεν-Ζ.Κ.Γιουνκέρ"

Δημοφιλείς αναρτήσεις