" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο Σαμαράς εξάγγειλε ξανά λιτότητα, απολύσεις, ξεπούλημα και φόρους και… 150.000 προσληψεις σε ένα χρόνο!!

Τις γνώστες θέσεις του για λιτότητα απολύσεις, ξεπούλημα και φόρους ξαναπαρουσίασε στο ΕΒΕΑ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, Συγκεκριμένα:

Για την Φορολογία ο Σαμαράς εξάγγειλε ευκολίες πληρωμής και Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, ενώ...

ανάλογα την πορεία των εσόδων θα εξεταστεί η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και η άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000.

Για την συνέχιση της Λιτότητας ο πρόεδρος της ΝΔ εξάγγειλε την Διατήρηση των μισθών στο σημερινό ύψος του και μάλιστα μόνο στον ιδιωτικό τομέα και αποκατάσταση των εξευτελιστικών συντάξεων στα πολύ χαμηλά επίπεδα που ήταν το 2009

Για τις απολύσεις και την ανεργία δεν εξάγγειλε αναπτυξιακή πολιτική ως όφειλε αλλά προνομιακά επιδόματα για τους ανέργους! Δηλαδή επίδομα ανεργίας για δύο χρόνια και έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς. 

Τέλος για τους 150.000 χιλιάδες προς απόλυση θυμήθηκε την γνωστή αποτυχημένη συνταγή της εργασιακής εφεδρείας!

Για τον υπερδανεισμό των Ελλήνων δεν θα πει τίποτα που να αφορά τις τράπεζες παρά μόνο το γενικόλογο “Μέτρα για τους δανειολήπτες” ενώ θα κάνει και αναστολή των συνεπειών από τον Τειρεσία σαν να υπήρχε περίπτωση όλοι αυτοί να δανειστούν ξανά.

Για το ξεπούλημα που έχει και “ζουμί”, διεθνές ενδιαφέρον και προμήθεια 10% σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία , ο πρόεδρος της ΝΔ εξάγγειλε «αποκρατικοποιήσεις και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης με Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου».

Το μόνο σωστό μέτρο είναι η Εφαρμογή συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο.

Αναφέρθηκε στα γνωστά τετριμμένα για το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, την λαθρομετανάστευση και την ΑΟΖ ενώ είχε πλάκα όταν εξάγγειλε Ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις την οποία προφανώς δεν γίνεται με εξαγγελίες

Πάντως εκτιμά ότι σε ένα μόλις χρόνο το 2013 μπορούν να δημιουργηθούν 150.000 νέες θέσεις εργασίας αν εκταμιευθούν ομαλά οι πόροι του ΕΣΠΑ.
Διαβάστε Περισσότερα "Ο Σαμαράς εξάγγειλε ξανά λιτότητα, απολύσεις, ξεπούλημα και φόρους και… 150.000 προσληψεις σε ένα χρόνο!!"

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ: Ο παραμορφωμένος γίγαντας του Πακιστάν



Ο 22χρονος Sain Mumtaz από τη Λαχόρη του Πακιστάν πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια, εξαιτίας της οποίας έχει παραμορφωθεί το κεφάλι και τα άκρα του.

Ο νεαρός άντρας ζητά απελπισμένα βοήθεια, έτσι ώστε να θεραπευτεί και να μπορέσει να… ερωτευτεί!

Ο Sain πάσχει από το ...


σύνδρομο Proteus, εξαιτίας του οποίου ορισμένα τμήματα του σώματός του έχουν αναπτυχθεί δυσανάλογα με τα υπόλοιπα.

Η κοινότητα στην οποία ζει τον έχει αποδεχτεί, όλως η ασθένεια του έχει προκαλέσει κι άλλα ιατρικά προβλήματα και η καθημερινότητά του είναι πολύ δύσκολη.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι πάσχει από μια μοναδική παραλλαγή του συνδρόμου αυτού, κι αυτό εξαιτίας της συμμετρικής παραμόρφωσης που έχει υποστεί το πρόσωπο και το κρανίο του.
Ο νεαρός άνδρας πίστευε ότι η δυστυχία που τον βρήκε οφειλόταν σε κάποια κατάρα.
Όμως οι φίλοι και οι συγγενείς του προσπάθησαν να τον βοηθήσουν και να τον εμψυχώσουν ψυχολογικά και τώρα έχει βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να ζήσει όσο πιο φυσιολογικά μπορεί.

Οι ντόπιοι τον αποκαλούν ως τον «γίγαντα φίλο τους» και είναι αποφασισμένοι να βρουν τη θεραπεία για τον Sian, ο οποίος θέλει πολύ να γίνει καλά για να γνωρίσει τη γυναίκα των ονείρων του.
«Είμαι έτσι από τότε που γεννήθηκα. Το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια μου έχουν διαφορετικό μέγεθος και οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι κάτι διαφορετικό. Πνευματικά όμως είμαι καλά και καταλαβαίνω τα πάντα. Ζω, μου αρέσει η ζωή και αγαπώ πολύ όλη την οικογένειά μου, παρόλο που κανείς τους δεν έχει γεννηθεί με κάτι αντίστοιχο. Οι άνθρωποι παλιά με απέφευγαν. Τώρα όμως μου συμπεριφέρονται καλά, κάθονται μαζί μου, μου μιλάνε και με φωνάζουν “φίλε”. Κάποια μέρα ελπίζω να θεραπευτώ για να βρω μια γυναίκα να με αγαπήσει» λέει ο ίδιος.

Ο Sain δεν έχει επισκεφτεί ξανά γιατρό, από τότε που ήταν παιδί και του είπαν ότι έπασχε από το σύνδρομο Proteus και πως δε μπορούσε να γίνει κάτι γι’ αυτόν.

Διαβάστε Περισσότερα "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ: Ο παραμορφωμένος γίγαντας του Πακιστάν"

Ο ΥΠΕΘΑ πρόλαβε σκάνδαλο €3 εκ.

Με άμεση παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Φραγκούλη Φράγκου κόπηκε το σκανδαλώδες διαγωνιστικό πρόγραμμα διάθεσης 3 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας και εξοπλισμού ξενάγησης στο Πολεμικό Μουσείο.


Μάλιστα ο υπουργός ζήτησε να κατέβει το πρόγραμμα άμεσα και από την σελίδα της Διαύγειας, όπου είχε αναρτηθεί.

Σχολιάζοντας το γεγονός σε στενούς συνεργάτες του ο υπουργός και στρατηγός  ανέφερε ότι...



 «Με τρία εκατομμύρια ευρώ φτιάχνω δέκα οχυρωματικά έργα στα νησιά και στον Έβρο! Η πολιτική ηγεσία που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές ας αναλάβει τις ευθύνες της και σε ότι αφορά την αναθεώρηση της κοστολόγησης του έργου στο Πολεμικό Μουσείου που δεν θέλω να αμφιβάλω ότι πρέπει να γίνει. Από εμένα, όμως, δεν περνάει τέτοιο πράγμα»!


-Διαγωνισμός 3 εκατ. ευρώ από το Υπ. Άμυνας

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προκηρύξει διαγωνισμό, με αντικείμενο την «Ανάδειξη εκθεμάτων μέσω διαδραστικών ηλεκτρονικών εφαρμογών και υπηρεσιών για το Πολεμικό Μουσείο».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ανάδειξη των εκθεμάτων του Πολεμικού Μουσείου μέσω διαδραστικών ηλεκτρονικών εφαρμογών και υπηρεσιών και περιλαμβάνει επίσης υπηρεσίες προβολής του έργου. 


Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3.065.000 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 29 Ιουνίου, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την παραλαβή των προσφορών ή ενδεικτικών προσφορών στην περίπτωση υλοποίησης δυναμικού συστήματος αγορών (ανοικτές διαδικασίες) είναι 23 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της πράξης το ΠΜ πρόκειται να υλοποιήσει τις ακόλουθες δραστηριότητες: α) Να ψηφιοποιήσει και να τεκμηριώσει το πιο σημαντικό πολιτισμικό υλικό που διαχειρίζεται και να το οργανώσει με χρήση συστήματος διαχείρισης μουσειακών εκθεμάτων. Το υλικό αυτό στην ψηφιακή του μορφή είναι σημαντικό εργαλείο για τη διευκόλυνση των μελετητών της ιστορίας και τη διάσωση του ιστορικού αποθέματος του μουσείου.

Η ψηφιοποίηση αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη του συνόλου των συστημάτων που θα προβάλλουν το μουσείο και θα αξιοποιήσουν το μουσειακό υλικό για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού. β) Να παρουσιάσει μέσω διαδικτύου το σύνολο των ψηφιοποιημένων μουσειακών εκθεμάτων του μουσείου στο παγκόσμιο κοινό, το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα να το επισκεφτεί ή επιθυμεί να εμβαθύνει. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης και αλληλεπίδρασης με το περιεχόμενο το portal του μουσείου θα γίνει ένα πρότυπο εικονικό μουσείο για την ανάδειξη της ιστορίας του έθνους παρέχοντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία επαφής και κατανόησης των εκθεμάτων στο πλαίσιο του ιστορικού περιβάλλοντος που λειτούργησαν. Σημαντική θα είναι η συμβολή της ιστορικής αφήγησης με στόχο την αναπαράσταση των γεγονότων και του ιστορικού περιβάλλοντος καθώς και η χρήση εικονικής πραγματικότητας για πειστική αναπαράσταση πολύπλοκων εκθεμάτων (αεροπλάνα) μέσω διαδικτύου.

Στοιχεία Πρότασης
Κωδικός Έργου
300243
Αρ. Πρωτοκόλλου Υποβολής
7955
Ημ/νία Υποβολής
06/09/2010
Δικαιούχος
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΓΔΟΣΥ)
Φορέας Πρότασης
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΓΔΟΣΥ)
Αρχικός Προϋπολογισμός
4.096.750 €
Χρηματοδότηση
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ)
Στοιχεία Ένταξης
Εγκεκριμένος Προϋπολογισμός
3.065.000 €
Ημερομηνία Ένταξης
05/11/2010
Αρ. Πρωτοκόλλου Ένταξης
155.139/ΨΣ7955-Α2
Συλλογική Απόφαση Έργου (ΣΑΕ)
Ε0378
Φορέας Χρηματοδότησης
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΓΔΟΣΥ)
Φορέας Λειτουργίας
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΓΔΟΣΥ)
ΥΠΟΕΡΓΑ
Το συγκεκριμένο έργο αποτελείται από τα ακόλουθα υποέργα:
Δικαιούχος
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΓΔΟΣΥ)
Προϋπολογισμός
3.065.000 €
Είδος
Παροχή υπηρεσιών εκτός τεχνικής μελέτης


http://www.marketingweek.gr/
http://www.digitalplan.gov.gr











Διαβάστε Περισσότερα "Ο ΥΠΕΘΑ πρόλαβε σκάνδαλο €3 εκ."

Άνοιξε τα μάτια του και βρήκε την κοπέλα του, νεκρή!


alt

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα αίτια του θανάτου της 31χρονης γυναίκας, στο σπίτι του φίλου της...

Τα αίτια του θανάτου μιας 31χρονης γυναίκας, που βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (30-05-2012) σε σπίτι φίλου της, διερευνούν οι αστυνομικές αρχές και η ιατροδικαστική υπηρεσία Κοζάνης.

Η γυναίκα που κατάγεται από τη Λευκόβρυση, βρέθηκε νεκρή σε φιλικό της σπίτι στο Μαυροδένδρι από τον ίδιο τον 42χρονο φίλο της και ιδιοκτήτη του σπιτιού. Σύμφωνα με πληροφορίες του e-ptolemeos.gr, τα δύο άτομα πέρασαν μαζί το προηγούμενο βράδυ και κάποια στιγμή έπεσαν για ύπνο, αλλά η γυναίκα δεν ξύπνησε ποτέ...

Tο μεσημέρι ο 42χρονος μόλις αντιλήφθηκε ότι η φίλη του ήταν νεκρή, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ που μετέφερε την άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Χθες το πρωί (31-05-2012) πραγματοποιήθηκε νεκροψία - νεκροτομή, ενώ παραγγέλθηκε τοξικολογική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Ο ιατροδικαστής περιορίστηκε να πει ότι «τα αίτια είναι αδιευκρίνιστα και είμαστε εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η 31χρονη όσο και ο 42χρονος είναι άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικές ουσίες, ενώ ο δεύτερος έχει απασχολήσει την αστυνομία για ναρκωτικά και κλοπές. Να σημειωθεί επίσης ότι στο μπουφάν της 31χρονης βρέθηκαν 11,3 γραμμάρια χασίς και χάπια τα οποία στάλθηκαν για εξέταση. Η άτυχη γυναίκα είχε γλιτώσει πριν από έναν μήνα ακριβώς, όταν το σπίτι της στην Κοζάνη, όπου έμεινε τότε, πήρε φωτιά από ηλεκτρικό σκεύος, χωρίς να το αντιληφθεί.


newsit.gr

Διαβάστε Περισσότερα "Άνοιξε τα μάτια του και βρήκε την κοπέλα του, νεκρή!"

Ολες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ολες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Σε ισχύ θα τεθεί η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων (ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου) την Παρασκευή και τη Δευτέρα με σκοπό την ασφαλέστερη κίνηση των αυτοκινήτων, την ομαλή κυκλοφορία και την ασφαλέστερη μετακίνηση των εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος.
Αναλυτικά τα μέτρα της τροχαίας έχουν ως εξής:
  • 1. Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα και από 16.00΄ έως 22.00΄ ώρας και το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 για το ρεύμα εξόδου από 08.00 έως 13.00 ώρας θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
  • 2. Την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012 για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 16.00 έως 23.00΄ ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)
β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
  • 3. Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.
  • 4. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας :
α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των προϊόντων αυτών που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσεως (Φ.Ι.Χ) ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
ζ) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού»
Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες :
  • Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
  • Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
  • Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
  • Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
  • Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
  • Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
  • Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.
Διαβάστε Περισσότερα "Ολες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος"

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Παγκόσμιο σοκ-πέφτει η Ισπανία! Παραιτήθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας-μιλάνε για πεσέτα!


Η κρίση χρέους μεταφέρει ταχύτητα τους προβολείς της από την Ελλάδα στην άλλη άκρη της Ευρωζώνης στην Ιβηρική.
Η κυβέρνηση της Μαδρίτης φαίνεται να έπαιξε το χαρτί του οικονομικού εκβιασμού στην ΕΚΤ και μάλλον χάνει την παρτίδα. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Miguel Αngel Fernandez Ordonez (photo) παραιτήθηκε ..., 
σύμφωνα με τρέχουσες πληροφορίες, πριν λήξει η θητεία του, όταν αντέδρασε στην απόπειρα της κυβέρνησης να “φορτωθεί” η διάσωση της Bankia -και των άλλων τραπεζών που ακολουθούν- στουςμηχανισμούς έκτακτης βοήθειας της ΕΚΤ.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας ζήτησε να παρουσιασθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για να καταθέσει δημόσια το τι ακριβώς γίνεται με το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών και η Κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία της στο σώμα, τον παρέπεμψε να καταθέσει σε μία άλλη “κλειστή” επιτροπή…
Αυτός το αρνήθηκε και κατά πως φαίνεται παραιτείται. Το σχέδιο της Κυβέρνησης ήταν να υποχρεώσει την ΕΚΤ να χρησιμοποιήσει ένα έκτακτο εργαλείο χρηματοδότησης τρίμηνης διάρκειας με εγγύηση αντίστοιχης διάρκειας ομόλογα του δημοσίου. 
Το επιχείρημα ήταν ότι η ισπανική οικονομία και το ντόπιο τραπεζικό σύστημα είναι πολύ μεγάλα σε μέγεθος για να αφεθούν από την ΕΚΤ στην τύχη τους. Η αντίδραση όμως δεν ήταν η προσδοκώμενη και η συνέχεια πλέον παίρνει άλλες διαστάσεις.
Η κυβέρνηση της Μαδρίτης ήθελε να αποφύγει την προσφυγή στο EFSF -και την πολιτική κρίση που θα την ακολουθήσει- για τη διάσωση των τραπεζών της. Η άρνηση της ΕΚΤ στο όνομα της αδυναμίας “νομισματοποίησης” του χρέους από την ίδια, ανοίγει πλέον τον ασκό του Αιόλου για την Ισπανία.
Τα spreads έχουν αρχίσει να ανοίγουν και πάλι με απειλητική ταχύτητα, συμπαρασύροντας και την Ιταλία. Οι αγορές έχουν στρέψει τους προβολείς τους στην Μαδρίτη, χωρίς να σβήσουν εκείνους που φωτίζουν τις εξελίξεις στην Αθήνα ενόψει των εκλογών…
Για το τι θα ακολουθήσει κανείς ακόμα δεν μπορεί να είναι βέβαιος. Αυτό που με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε είναι ότι η βαθύτατη ανησυχία έχει επιστρέψει τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στην Φρανκφούρτη. 
Και αυτό γιατί, για άλλη μια φορά, τα γεγονότα αποδεικνύονται ισχυρότερα των καθησυχαστικών δηλώσεων των υπευθύνων της Ε.Ε.
Από τα δύο άκρα της Ευρωζώνης, Αθήνα και Μαδρίτη, τα μηνύματα πλέον υποχρεώνουν τον γαλλογερμανικό άξονα να αναθεωρήσει την ατζέντα του για την Σύνοδο Κορυφής της Ιουνίου.






Διαβάστε Περισσότερα "Παγκόσμιο σοκ-πέφτει η Ισπανία! Παραιτήθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας-μιλάνε για πεσέτα!"

OTAN TA MNHMONIAKA MME ΚΑΙ ΓΚΑΛΟΠ MIΛΑΝΕ ΓΙΑ "ΝΤΕΡΜΠΥ" ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ..!!!!!



Αυτό το ξέρουν πολύ καλά στην ΝΔ, γι αυτό και ο Μιχελάκης εκει κατεβάσει τα αυτιά, γι αυτό ο Φαήλος την κοπάνησε, γι αυτό ο Σαμαράς με το ζόρι αρθρώνει λογο ..., 

γι αυτο ο Ντινόπουλος χαπακώνεται και ουρλιάζει σαν παρανοικός στα παράθυρα, γιαυτο γενικά τα στελέχη της ΝΔ τρώγονται σαν τα σκυλιά μεταξύ τους.. 

Στο μεταξύ , το ΠΑΣΟΚ εχει αποδεχτεί την μοίρα του, και απλώς προσπαθεί να....
σβήσει τα ίχνη του, και με έναν Βενιζέλο να κάνει αγγαρία, με τον Πάγκαλο ήδη να τον κράζει.... Μαυρογιαλούρο¨.!!
Οσο λοιπόν μιλάνε ΔΗΘΕΝ για ντέρμπυ οι πληρωμένοι γκαλοπατζήδες, το κάνουν απλώς για να τηρήσουν τα προσχήματα για την κάτι από παραπάνω βέβαιη συντριβή του διαφθαρμένου μέχρι το μεδούλι παλαιοκομματισμού. 

Αλλωστε η ΝΔ αυτοδιαλύεται εξ ών συνετέθη.
17 και μία.!















ThanoSk.gr.
Διαβάστε Περισσότερα "OTAN TA MNHMONIAKA MME ΚΑΙ ΓΚΑΛΟΠ MIΛΑΝΕ ΓΙΑ "ΝΤΕΡΜΠΥ" ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ..!!!!!"

New York Times: Η τρόικα δανείζει την Ελλάδα για να πληρώνει τον εαυτό της


 New York Times: Η τρόικα δανείζει την Ελλάδα για να πληρώνει τον εαυτό της
«Τα δανεικά εξυπηρετούν μόνο τους τόκους ενώ η οικονομία πασχίζει»
Στους δανειστές επιστρέφουν τα χρήματα του ελληνικού δανείου, επισημαίνουν οι New York Times. REUTERS/Yiorgos Karahalis

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το πώς τα χρήματα του ελληνικού δανείου επιστρέφουν στους δανειστές της Ελλάδας, αφήνοντας ελάχιστα για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας, εξηγεί σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο.
Oπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας – ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει».
«Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Όπως εξηγεί στους New York Times ο Τόμας Μάγιερ, σύμβουλος της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη «η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στη τρόικα, αφού η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της».
Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται έναν σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είπε σχετικά με τη τρόικα: «Διασφάλισαν το ποσό για τις εσωτερικές δαπάνες να είναι τόσο μικρό, ώστε η Ελλάδα να υποχρεωθεί να αυξήσει δραματικά τα δικά της έσοδα».
Πώς γίνεται αυτό; Μέσω της συνεχούς συσσώρευσης φορολογικών εσόδων σε μία διαλυμένη οικονομία. «Η κατάσταση μοιάζει παράλογη. Οι ευρωπαϊκές Αρχές δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα ώστε η Ελλάδα να ξεπληρώνει τα λεφτά που δανείζεται από εκείνους» συνεχίζει το δημοσίευμα. «Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς «δάνειο» – τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς «τόκο»» σχολίασε ο Στέφαν Ντίο της UBS.
«Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο οι κυβερνήσεις δεν χρεοκοπούν όπως οι επιχειρήσεις. Οι δανειστές δεν μπορούν να τις διαλύσουν, να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματά τους. Έτσι οι δανειστές έχουν κίνητρο να διασφαλίσουν ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι τους δανείζουν τα χρήματα» προσθέτει το δημοσίευμα και καταλήγει: «Μία λαϊκίστικη κυβέρνηση μπορεί να δελεαστεί να διακόψει την αποπληρωμή του χρέους, εκτός ευρωζώνης και χωρίς το βάρος των τόκων. Προκειμένου να βοηθήσει τους ηγέτες της Ελλάδας να αντισταθούν σε αυτό τον πειρασμό, η λογική της τρόικα, είναι να τους βοηθήσει να εξυπηρετήσουν το χρέος άμεσα».
Διαβάστε Περισσότερα "New York Times: Η τρόικα δανείζει την Ελλάδα για να πληρώνει τον εαυτό της"

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ιός σε email για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!



ΠΡΟΣΟΧΗ! Ιός σε email για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Το ενδιαφέρον του κόσμου για τουςΟλυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εκμεταλλεύεται ένας νέος ιός κρυμμένος σε e-mail.
Σύμφωνα με την F-Secure, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο ένα email με ένα αρχείο pdf που περιέχει το πρόγραμμα των ολυμπιακών αγωνισμάτων, στο οποίο όμως κρύβεται ένα malware.
Μόλις ο χρήστης κάνει λήψη του αρχείου, ανοίγει κανονικά όπως στην παρακάτω εικόνα, όμως στο προσπαθεί να κάνει σύνδεση με μια ιστοσελίδα από το Baotoushi της Κίνας. Το συγκεκριμένοmalware φαίνεται πως εκμεταλλεύεται τα αδύνατα σημεία παλαιότερων εκδόσεων του Adobe Reader και του Acrobat.
Η F-Secure προειδοποιεί τους χρήστες να μπλοκάρουν όσα email φορούν τουςΟλυμπιακούς Αγώνες και περιλαμβάνουν ύποπτα συνημμένα αρχεία τα οποία δεν έχουν ζητήσει οι ίδιοι, ενώ προτείνουν να γίνουν οι απαραίτητες ενημερώσεις και η αναβάθμιση του Adobe Reader.

London2012OlympicsGamesdailycompetitionschedule_100






http://www.mediagate.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "ΠΡΟΣΟΧΗ! Ιός σε email για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!"

Kαλαμάτα: Παρενοχλούσε 14χρονη μέσω Facebook!



Kαλαμάτα: Παρενοχλούσε 14χρονη μέσω Facebook!
Ένας 24χρονος άνδρας συνελήφθη στην Καλαμάτα για σεξουαλική παρενόχληση και απειλές σε βάρος14χρονης μέσω Facebook!

Ο 24χρονος αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για τα αδικήματα της απειλής και της κατ΄ εξακολούθηση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήθικες προτάσεις μέσω Διαδικτύου.

Ο άνδρας μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.






http://www.mediagate.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Kαλαμάτα: Παρενοχλούσε 14χρονη μέσω Facebook!"

Προβάδισμα 10 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει Πανελλαδική έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών – Πως διαμορφώνεται η νέα Βουλή-Τι σκέπτονται οι ψηφοφόροι


Η εικόνα της 2ης προεκλογικής εβδομάδας
Τα ευρήματα που καταγράφονται αφορούν την περίοδο 22/5-29/5.
Το εκλογικό σώμα
Από όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν, στις εκλογές του Ιουνίου το εκλογικό σώμα που θα συμμετέχει θα είναι διαφορετικό από το εκλογικό σώμα του Μαΐου. 
Συγκεκριμένα, οι ψηφοφόροι εκφράζουν σε μεγαλύτερα ποσοστά την πρόθεσή τους να συμμετέχουν και να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουνίου. 
Όμως, το 13.5% των ψηφοφόρων που συμμετείχε στις εκλογές του Ιουνίου δηλώνει ότι δε θα συμμετέχει σε αυτές του Μαΐου (διαφάνεια 1). 
Από αυτούς το 8.5% έχουν ψηφίσει κόμματα που μπήκαν στη βουλή την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ενώ το 5% είναι ψηφοφόροι μικρότερων κομμάτων που δεν κατάφεραν να μπουν στη βουλή.
Συνεκτιμώντας τις δύο αυτές μεταβολές παρατηρούμε ότι η σύνθεση του εκλογικού σώματος αλλάζει. 
Οι αναποφάσιστοι είναι λιγότεροι
Στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου οι αναποφάσιστοι είναι σημαντικά λιγότεροι από τις αντίστοιχες καταγραφές που υπήρχαν για την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.
Έτσι, οι αναποφάσιστοι αποτελούν το 11.9% του εκλογικού σώματος. 
Ο κεντροδεξιός χώρος εμφανίζει ακόμα και τώρα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων (διαφάνεια 14). 
Και στο χώρο της κεντροαριστεράς εμφανίζονται αναποφάσιστοι ψηφοφόροι οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ και δευτερευόντως από το ΣΥΡΙΖΑ. Το 65% των αναποφάσιστων προέρχεται από τα επτά κόμματα της βουλής και το 35% από τα υπόλοιπα κόμματα.
Η Νέα Δημοκρατία
Στη διαφάνεια 2 αναλύονται οι ψηφοφόροι της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, στο αριστερό σχήμα εμφανίζεται η πρόθεση ψήφου για τις εκλογές του Ιουνίου των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου ενώ στο δεξιό σχήμα γίνεται μια χαρτογράφηση από ποια κόμματα προέρχονται οι ψηφοφόροι που έχουν ήδη επιλέξει να ψηφίσουν τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου.
Όπως φαίνεται στο αριστερό σχήμα, η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ έχει αυξηθεί σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά της προηγούμενης εβδομάδας αλλά ένα ποσοστό των ψηφοφόρων του Μαΐου εξακολουθεί να εμφανίζει απροθυμία για να ψηφίσει στις εκλογές του Ιουνίου.
Από το δεξιό σχήμα προκύπτει ότι έχει διευρυνθεί ως προς το πλήθος των κομμάτων το ρεύμα ψηφοφόρων προς τη ΝΔ αλλά δεν εμφανίζει εισροές από τα μικρά κεντροδεξιά κόμματα που δεν κατάφεραν να μπουν στη βουλή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Στη διαφάνεια 3 χαρτογραφούνται οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως φαίνεται στο αριστερό σχήμα τα ποσοστά συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά αλλά εμφανίζονται εκροές ψηφοφόρων του είτε προς άλλα κόμματα είτε ως αναποφάσιστοι ψηφοφόροι.
Εστιάζοντας στο δεξιό σχήμα παρατηρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει εισροή ψηφοφόρων από άλλα κόμματα.
Το ΠΑΣΟΚ
Στη διαφάνεια 4 εμφανίζεται η χαρτογράφηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Όπως προκύπτει από το αριστερό σχήμα, την τελευταία εβδομάδα, εμφανίζονται τάσεις εκροών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για άλλα κόμματα.
Από την άλλη μεριά, όπως φαίνεται στο δεξιό σχήμα της διαφάνειας 4, η εικόνα των εισροών ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει έχει μεταβληθεί.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
Στη διαφάνεια 5 εμφανίζεται η χαρτογράφηση των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Εστιάζοντας στο αριστερό σχήμα παρατηρούμε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμφανίζουν εκροές προς τα περισσότερα κόμματα του δεξιού χώρου, εκροή προς το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα μέρος των ψηφοφόρων του εξακολουθεί να δηλώνει αναποφάσιστο σχετικά με τις εκλογές του Ιουνίου.
Από το δεξιό σχήμα της διαφάνειας 5 προκύπτει ότι οι δεξαμενές των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων διευρύνθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Το ΚΚΕ
Στη διαφάνεια 6 αναλύονται τα πρώτα ευρήματα αναφορικά με τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ.
Ειδικότερα, εστιάζοντας στο αριστερό γράφημα παρατηρούμε ότι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ παρουσιάζουν μία αποσταθεροποίηση σε σχέση με τα ευρήματα της προηγούμενης εβδομάδας.
Αντίθετα, παρατηρώντας το δεξιό γράφημα, διαπιστώνουμε ότι ως προς τις εισροές δεν έχει μεταβληθεί η εικόνα των ψηφοφόρων του.
Η Χρυσή Αυγή
Στη διαφάνεια 7 παρουσιάζονται τα πρώτα ευρήματα αναφορικά με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
Ειδικότερα, από το αριστερό γράφημα προκύπτει ότι η Χρυσή Αυγή εμφανίζει υψηλό ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ενώ παρουσιάζει απώλειες μόνο από ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι δε θα συμμετέχουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Αντίθετα, από το δεξιό γράφημα προκύπτει ότι η ΧΑ παρουσιάζει στατιστικά ανιχνεύσιμη εισροή ψηφοφόρων από περισσότερα κόμματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Δημοκρατική Αριστερά
Στη διαφάνεια 8 αναλύονται τα πρώτα ευρήματα αναφορικά με τους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ.
Την τελευταία εβδομάδα εμφανίζονται διαφοροποιήσεις στην εικόνα των ψηφοφόρων που επέλεξαν ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του Μαΐου. Ένα σημαντικό μέρος δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξίσου σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων της δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Αντίθετα, οι εικόνα των εισροών ψηφοφόρων προς τη ΔΗΜΑΡ βελτιώθηκε εξίσου εντυπωσιακά την τελευταία εβδομάδα καθώς εμφανίζει εισροές από αρκετά κόμματα και από ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν στις εκλογές του Μαΐου.
Το πλήθος των κομμάτων στην επόμενη βουλή
Τέλος, στη διαφάνεια 9 καταγράφεται η αίσθηση των ψηφοφόρων αναφορικά με το πλήθος των κομμάτων που θα συνθέτουν την επόμενη βουλή. Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα ευρήματα της προηγούμενης εβδομάδας.
Το δίλημμα ευρώ – μνημόνιο – ΕΕ
Για να διαπιστώσουμε την ένταση με την οποία βιώνουν τα διλήμματα που έχουν τεθεί στην πολιτική ατζέντα της τελευταίας εβδομάδας ζητήσαμε από τους ψηφοφόρους των κομμάτων να εκφράσουν τη συμφωνία ή διαφωνία τους στα παρακάτω ερωτήματα (υπήρχαν τρεις διαβαθμίσεις για τη διαφωνία, τρεις για τη συμφωνία και μία ουδέτερη επιλογή):
1. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα (ευρώ) ανεξάρτητα από τις θυσίες που θα απαιτηθούν
2. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανεξάρτητα από τις θυσίες που θα απαιτηθούν
3. Η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί τους βασικούς όρους των μνημονίων χωρίς να διακινδυνεύσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση
4. Η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές πρέπει να ανατρέψει τους βασικούς όρους των μνημονίων ακόμα και αν αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση
Σε όλα τα γραφήματα έχουν απεικονιστεί και οι αναποφάσιστοι.
Στη διαφάνεια 10 στον οριζόντιο άξονα εμφανίζεται η ένταση αναφορικά με το πρώτο ερώτημα (παραμονή στο ευρώ ανεξάρτητα από τις θυσίες) και στον κάθετο άξονα η ένταση αναφορικά με το δεύτερο ερώτημα (παραμονή στην ΕΕ ανεξάρτητα από τις θυσίες). Το σημαντικότερο εύρημα είναι ότι για τους περισσότερους ψηφοφόρους ευρώ και ΕΕ είναι έννοιες ταυτισμένες. Επίσης, σημαντικό εύρημα είναι ότι οι αναποφάσιστοι τηρούν ουδέτερη στάση ως προς αυτό το δίλημμα.
Στη διαφάνεια 11 στον οριζόντιο άξονα εμφανίζεται η ένταση αναφορικά με το πρώτο ερώτημα (παραμονή στο ευρώ ανεξάρτητα από τις θυσίες) και στον κάθετο άξονα η ένταση αναφορικά με το τρίτο ερώτημα (όριο των διαπραγματεύσεων του μνημονίου η παραμονή στην ΕΕ).
Τέλος, στη διαφάνεια 12 στον οριζόντιο άξονα εμφανίζεται η ένταση αναφορικά με το τρίτο ερώτημα (όριο των διαπραγματεύσεων του μνημονίου η παραμονή στην ΕΕ) και στον κάθετο άξονα η ένταση της επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονίων (ακόμα και αν αυτό σημαίνει έξοδος από την ΕΕ).
Η επιστημονική ομάδα
Την επιστημονική ομάδα απαρτίζουν:
• καθηγητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών,
• μεταπτυχιακοί φοιτητές του προγράμματος ΜΒΑ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων,
• μεταπτυχιακοί φοιτητές του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος Πληροφορική Επιστημών Ζωής (ΠΕΖ) και
• προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων,
οι οποίοι σχετίζονται με τα μαθήματα των «Ποσοτικών Μεθόδων» στα αντίστοιχα προγράμματα μεταπτυχιακών και προπτυχιακών σπουδών.
Η έρευνα
Η έρευνα ξεκίνησε την ημέρα προκήρυξης των εκλογών και πραγματοποιείται με ερωτηματολόγιο:

• με τηλεφωνικές συνεντεύξεις πανελλαδικά (σταθμισμένο πανελλαδικό δείγμα)
• με άμεση συλλογή ερωτηματολογίων από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://androulakis.bma.upatras.gr/survey/index.php?sid=63547&lang=el















Διαβάστε Περισσότερα "Προβάδισμα 10 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει Πανελλαδική έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών – Πως διαμορφώνεται η νέα Βουλή-Τι σκέπτονται οι ψηφοφόροι"

168 χρόνια θα χρειαζόταν η Γερμανία για να ξοφλήσει το χρέος



 168 ολόκληρα χρόνια θα χρειαζόταν η Γερμανία για να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της, το οποίο υπερβαίνει τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ. Και αυτό, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι από σήμερα δεν θα δανειζόταν πλέον ούτε ένα ευρώ και κάθε μήνα θα διέθετε ένα δισεκατομμύριο για την αποπληρωμή του χρέους της.

Τον υπολογισμό αυτόν έκανε η οργάνωση «Σύνδεσμος των Γερμανών Φορολογουμένων» προκειμένου να καταδείξει πόσο προβληματική είναι η γερμανική πολιτική στο πεδίο των δημοσίων δαπανών και πόσο σημαντική είναι η λειτουργία αποτελεσματικών ελεγκτικών μηχανισμών.

Στη Γερμανία καθορίζει το πολιτικό προσωπικό στα δημοτικά συμβούλια στα 16 περιφερειακά κοινοβούλια και στην ομοσπονδιακή βουλή ποιες θα είναι οι δημόσιες δαπάνες της χώρας. Το εάν αυτές είναι απαραίτητες και εάν οι πόροι επενδύονται σωστά το κρίνει το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο (Bundesrechnungshof) και οι περιφερειακές ελεγκτικές Αρχές των ομοσπόνδων κρατιδίων.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο παρεμβαίνει περίπου 500 φορές ετησίως, κάνοντας συστάσεις σε Αρχές και δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες αφορούν στις δημόσιες δαπάνες. Κάποιες φορές καλεί τους φορείς να ακυρώσουν κάποιες προγραμματισμένες δαπάνες ή να τις κάνουν πιο αποτελεσματικές. Έτσι, το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο ανακάλυψε πρόσφατα ότι οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν παραγγείλει φουσκωτά σκάφη, τα οποία δεν ήταν κατάλληλα σε τελική ανάλυση για κάποια συγκεκριμένη επιχείρηση.

«Έχουμε στο στόχαστρο τους φορείς εκείνους που δαπανούν δισεκατομμύρια», λέει ο εκπρόσωπός της ελεγκτικής Αρχής Μάρτιν Βίντερ και διευκρινίζει: «Στην ετήσια έκθεσή μας κάνουμε λόγο για ποσά της τάξεως των 1,5 με 2 δισεκατομμυρίων ευρών, τα οποία μπορούν να εξοικονομηθούν ως συνέπεια των συστάσεών μας. Έτσι λοιπόν υπάρχουν κάθε χρόνο δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων, οι οποίες μπορούν να γίνουν πράξη».

Το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο ανακαλύπτει αδικαιολόγητες δαπάνες σε πολλά πεδία. Από τη δημόσια υγεία, το στρατό και τις υποδομές μέχρι τις αναθέσεις έργων. Για πολλές περιπτώσεις η ελεγκτική Αρχή δέχεται υποδείξεις. «Έχουμε για παράδειγμα γέφυρες που κατασκευάστηκαν χωρίς οδικές συνδέσεις και οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν. Δεχόμαστε τακτικά πληροφορίες και για το σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά κυρίως για το οδικό. Δεν εξετάζουμε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, αλλά εάν τα περιστατικά επαναλαμβάνονται τότε ζητούμε την εξέτασή τους» εξηγεί ο κ. Βίντερ.

«Το ύψος των περιττών δαπανών αγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως»

Το γερμανικό Σύνταγμα διασφαλίζει ανεξαρτησία στο Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο. Η Αρχή έχει πρόσβαση σε όλες τις κρατικές δαπάνες. Έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει απροειδοποίητα ελέγχους σε φορείς και υπηρεσίες. Εάν οι συστάσεις της δεν εισακουσθούν τότε οι υποθέσεις παραπέμπονται στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής. Με λίγα λόγια είναι πάλι οι πολιτικοί αυτοί που θα πάρουν την τελική απόφαση. Και αυτό είναι κάτι που επικρίνει έντονα ο «Σύνδεσμος των Γερμανών Φορολογουμένων».

Εδώ και δεκαετίες η εν λόγω οργάνωση αγωνίζεται ενάντια στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Κάθε χρόνο εκδίδει τη «μαύρη βίβλο» της κρατικής σπατάλης. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Συνδέσμου, το ύψος των περιττών δαπανών αγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. «Όποιος διαθέτει αλόγιστα και ανεύθυνα τα χρήματα των φορολογουμένων θα πρέπει να τιμωρείται» υποστηρίζει ο πρόεδρος της οργάνωσης Καρλ-Χάιντς Ντέκε. Ωστόσο και ο ίδιος γνωρίζει την απάντηση. Εάν καταστεί ποινικό αδίκημα η άλογη διάθεση του δημοσίου χρήματος, κανένας πολιτικός δεν θα δεχθεί να λάβει οποιαδήποτε απόφαση.















defencenet.gr
  
Διαβάστε Περισσότερα "168 χρόνια θα χρειαζόταν η Γερμανία για να ξοφλήσει το χρέος"

Δημοφιλείς αναρτήσεις