" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ελλάς το μεγαλείο σου ! Συγκλονιστική φωτογραφία στην πλατεία Κουμουνδούρου!!


Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με άστεγους από το κέντρο της Αθήνας, που προσπαθούν να ζεσταθούν με κάθε τρόπο (χαρτόκουτα και πλαστικά) καθώς κοιμούνται στους δρόμους της πόλης.


Η φωτογραφία αυτή...

τραβήχτηκε πρόσφατα στην πλατεία Κουμουνδούρου και ανέβηκε στο Facebook.

Ντροπή σε όλους μας!
Διαβάστε Περισσότερα "Ελλάς το μεγαλείο σου ! Συγκλονιστική φωτογραφία στην πλατεία Κουμουνδούρου!!"

ΦΡΙΚΗ:Έφαγε ζωντανό το νεογέννητο βρέφος


Αποτροπιασμό και φρίκη μόνο μπορεί να προκαλεί η είδηση ενός πατέρα – τέρας που έφαγε το νεογέννητο παιδί του.. Σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, οι κάτοικοι της κωμόπολης Tabubil στην Παπούα Νέα Γουϊνέα έπιασαν έναν συγχωριανό τους να τρώει ένα νεογέννητο μωρό ενώ αυτό ούρλιαζε.. 
Ο άνδρας είχε μάλιστα...
 βαρύ ιστορικό κατάχρησης ναρκωτικών, ενώ εικάζεται ότι προέβη στην πράξη κανιβαλισμού για να γίνει αποδεκτός σε αποκρυφιστική οργάνωση. Οι κάτοικοι τον κυνήγησαν και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα όπου και κρατήθηκε, ενώ παράλληλα συνελήφθη και η γυναίκα του. Δυστυχώς το μωρό δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή και υπέκυψε στα φρικτά τραύματα του. 

Πολλοί από τους κατοίκους που ήταν παρόντες και αντίκρυσαν το απάνθρωπο αυτό γεγονός έπαθαν νευρικό κλονισμό. 

Μόνο το προηγούμενο έτος είχαμε στην Παπούα Νέα Γουινέα τουλάχιστον 50 θανάτους που θεωρήθηκαν ανθρωποθυσίες. 

Οι κάτοικοι της Παπούα Νέα Γουινέα ήταν μέχρι πρόσφατα κανίβαλοι, κυρίως για τελετουργικούς λόγους που σχετίζονται με τοπικές δοξασίες. 

Η φωτογραφία που βλέπετε, λέγεται ότι είναι του δράστη λίγο πριν τη σύλληψή του. Την έχουμε κόψει , διότι στην κανονική της διάσταση δείχνει τον άνδρα να κρατά στα χέρια του ένα μισοφαγωμένο βρέφος. Είναι πολλή σκληρή για να δημοσιευτεί ολόκληρη και ζητούμε την κατανόησή σας.





Διαβάστε Περισσότερα "ΦΡΙΚΗ:Έφαγε ζωντανό το νεογέννητο βρέφος"

Ετοιμάζουν χαράτσι και για τα... αγροτεμάχια

Νέα έκτακτη εισφορά "μόνιμου χαρακτήρα" έχει στα σκαριά το υπουργείο Οικονομικών. Διαβάστε τι περιλαμβάνει η εισήγηση
Πριν προλάβουν οι φορολογούμενοι να συνέλθουν από το ειδικό τέλος ακινήτων, που πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει νέο χαράτσι.
Το υπουργείο Οικονομικών, σχεδιάζει ακόμα μία έκτακτη εισφορά "μόνιμου χαρακτήρα", παρόμοια με το χαράτσι που εφαρμόζεται στα κτίσματα.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή" ήδη η εισήγηση έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι σήμερα δεν εισπράττει τίποτα από αγροτεμάχια, κάποια από τα οποία βρίσκονται στο Κολωνάκι, τη Φιλοθέη ή τη Μύκονο, τα οποία αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Έτσι, υπάρχει η πρόθεση να φορολογηθούν τα αγροτεμάχια με βάση την αντικειμενική τους αξία και έτσι για άλλη μια φορά μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά, αφού χιλιάδες πολίτες αναμένεται να κληθούν να πληρώσουν.
Εξάλλου, στο τραπέζι του διαλόγου εισέρχεται και ο τρόπος απόδοσης του ΦΠΑ, από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς εξετάζεται η δημιουργία νέου συστήματος είσπραξης, μέσω ειδικών τραπεζικών λογαριασμών.
Διαβάστε Περισσότερα "Ετοιμάζουν χαράτσι και για τα... αγροτεμάχια"

Ο διάλογος μέλους της συμμορίας των εκβιαστών με τον ηθοποιό Μιχάλη Ιατρόπουλο

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ (Μιχάλη Ιατρόπουλο) ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ME THN ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.


Διαβάστε...

















ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ): ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ....(ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ)


ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ): ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΙΧΟ, ΤΙ ΛΕΕΙ;
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ, ΣΤΑ ΔΩΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΑΛΛΟΣ;


ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ): ΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΡΟΜΠΑ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΓΑΜ... ΤΑ ΓΙΑ ΦΑΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΤΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝΤΙ, ΤΙΠΟΤΑ;


ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ): ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ, ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Α ΘΑ ΤΟ ΓΑΜ... ΕΓΩ ΤΩΡΑ, ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΣ ΤΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΓΟΡΙ.


ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ): ΠΟΥ ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ;
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ, ΕΧΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙ, ΕΓΩ ΘΑ ΑΝΕΒΩ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΝΑ ΓΑΜ....ΚΑΤΙ, ΚΑΤΙ ΜΠΑΣΤΑ... ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΑ ΞΕΚΟ....


ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ): ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΝΕ.


ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΘΑ, ΘΑ ΠΑΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΣΤΑΚΟΣ ΣΟΥ ΛΕΩ, ΑΣΤΑΚΟΣ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΦΟΡΤΩΘΩ ΚΑΙ (ΔΥΣΝΟΗΤΟ), ΘΑ ΤΑ ΓΑΜ.... ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ, ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛ.... ΧΟΝΤΡΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.



.
Διαβάστε Περισσότερα "Ο διάλογος μέλους της συμμορίας των εκβιαστών με τον ηθοποιό Μιχάλη Ιατρόπουλο"

Οι αγρότες επιστρέφουν στους δρόμους από τη Δευτέρα

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα που θα κορυφωθούν στις 4 Φεβρουαρίου


Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι αγρότες από τη Δευτέρα, ξεκινώντας κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη διεξαγωγή της 24ης Διεθνούς Εκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica» (1-5 Φεβρουαρίου).

Τη Δευτέρα οι αγρότες...
θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα. 

Οι αγρότες αντιδρούν στον φόρο που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού μέσα από τον νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ ζητούν ο ΕΛΓΑ να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.

Στις 25 Ιανουαρίου με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, οι αγρότες καλούν άνεργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους να δώσουν το παρόν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στις 27 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία των περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της χώρας, ενώ δύο ημέρες μετά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ύστερα από κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, θα γίνει κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά, στις 11 το πρωί.

Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων θα είναι το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (στις 12:00), ενώ στη συνέχεια προγραμματίζεται πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Agrotica της Helexpo.



 http://24gr.blogspot.com/

Διαβάστε Περισσότερα "Οι αγρότες επιστρέφουν στους δρόμους από τη Δευτέρα"

Ο Παπουτσής δε λέει πόσοι αστυνομικοί φυλάνε πολιτικούς και «επωνύμους»!!

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Άγνωστος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών που φρουρούν υπουργούς, βουλευτές και άλλους επώνυμους.

Αυτο προέκυψε από απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο Χρήστος Παπουτσής στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου ο οποίος...
είχε ζητήσει απο τον υπουργό συγκεκριμένα στοιχεία. 

Ο Παπουτσής ανέφερε γενικόλογα ότι «επανεξετάζει και επαναξιολογεί την ανάγκη φύλαξης διαφόρων στόχο και αποδεσμεύει αστυνομικούς και τεχνικά μέσα, όταν κρίνεται ότι δεν υφίσταται πλέον οι λόγοι που επέβαλαν αυτή»

Ο Κεδίκογλου είχε ζητήσει να ενημερωθεί για το «πόσοι αστυνομικοί που υπηρετούν στην προστασία προσώπων έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους, πόσοι έχουν διατεθεί για συνοδεία ασφαλείας σε πρόσωπα, τα οποία δεν κατονομάζονται ρητά σε Προεδρικά Διατάγματα και για τα οποία συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ασφάλειας και πόσα είναι αυτά τα πρόσωπα».

Ο Χρήστος Παπουτσής ανέφερε ότι «το μήνα Νοεμβρίο, αποδεσμεύτηκαν περίπου 50 αστυνομικοί» χωρίς όμως να αναφέρει το συνολικό αριθμό. 

Η απάντηση του Παπουτσή προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει ότι ο υπουργός δεν του έδωσε καμία «ουσιαστικά απάντηση για την ταμπακέρα»

Σημειώνει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «θα μπορούσε να μας δώσει κάποια στοιχεία. Πρώτη φορά βλέπω μια τόσο μακροσκελή απάντηση για να μην πει τελικά τίποτα… Ίσως τελικά πρέπει να αναθεωρήσουμε το καθεστώς των ερωτήσεων που άλλα ρωτούν οι βουλευτές και άλλα μπορούν να απαντούν τα αρμόδια Υπουργεία»!





http://24gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Ο Παπουτσής δε λέει πόσοι αστυνομικοί φυλάνε πολιτικούς και «επωνύμους»!!"

Τελικά οι Ιταλοί έχουν αρ@@@@α! Έφοδος του Ιταλικού ΣΔΟΕ στα γραφεία της Standard & Poor's

Η οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza) πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's στο Μιλάνο. 
Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η έφοδος διατάχθηκε από την εισαγγελία του Τράνι, της περιφέρειας Απουλία, που βρίσκεται στην Κάτω Ιταλία.Η ιταλική δικαιοσύνη θέλει να ...

εξακριβώσει αν ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης επεχείρησε να χειραγωγήσει την αγορά, με «ανακριβείς, αναληθείς ή αβάσιμες κρίσεις που αφορούν την αξιοπιστία του οικονομικού και τραπεζικού συστήματος της χώρας».

Η έρευνα των εισαγγελέων του Τράνι ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τον δικαστικό χώρο, της δόθηκε νέα ώθηση μετά την πρωτοβουλία του Standard & Poor's να υποβαθμίσει πριν από μία εβδομάδα την πιστοληπτική ικανότητα σειράς ευρωπαϊκών χωρών.

Οι δικαστικοί της Απουλίας θέλουν να ελέγξουν που βασίστηκε ο οίκος αξιολόγησης, όταν, ήδη, τον Μάιο του 2010 αποφάνθηκε ότι «το ιταλικό τραπεζικό σύστημα, λόγω των συνεπειών της ελληνικής κρίσης, είναι από τα πιο επισφαλή στην Ευρώπη».

Δύο ενώσεις καταναλωτών, τέλος, κατήγγειλαν στην δικαιοσύνη τον αμερικανικό αυτό οίκο για τις εκθέσεις του περασμένου Ιουλίου, με τις οποίες κατέκρινε μέτρα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, επηρεάζοντας αρνητικά τις συναλλαγές στα χρηματιστήρια.

Στα πλαίσια της έρευνας, κλήθηκαν να καταθέσουν, ως απλοί μάρτυρες, ο πρώην υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Τζούλιο Τρεμόντι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

 


skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Τελικά οι Ιταλοί έχουν αρ@@@@α! Έφοδος του Ιταλικού ΣΔΟΕ στα γραφεία της Standard & Poor's"

Πάτρα: Προσφέρουν τις ερωτικές τους υπηρεσίες σε καφετέρια για ένα κομμάτι ψωμί


ierosagon811 200x111 Πάτρα: Προσφέρουν τις ερωτικές τους υπηρεσίες σε καφετέρια για ένα κομμάτι ψωμίΓια ένα κομμάτι ψωμί ολοένα και περισσότερες γυναίκες πωλούν το σώμα τους.
Δυστυχώς η κρίση οδηγεί καθημερινά γυναίκες στα επικίνδυνα μονοπάτια της πορνείας εφόσον η κρίση τις γονατίζει και οι δουλειές λιγοστεύουν.
Μάλιστα στην Πάτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε καφετέρια που λειτουργεί σε συνοικία, κοντά στο κέντρο της πόλης, πηγαίνουν συχνά άνεργες γυναίκες και προφασιζόμενες τις πελάτισσες κάθονται σε τραπέζια, προσποιούνται τις πελάτισσες και προσφέρουν τις ερωτικές τους υπηρεσίες σε όποιον θέλει και τους το ζητήσει!
ierosagon.org
Διαβάστε Περισσότερα "Πάτρα: Προσφέρουν τις ερωτικές τους υπηρεσίες σε καφετέρια για ένα κομμάτι ψωμί"

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μοναστήρι του Αγίου Όρους με καθαρό εισόδημα...2 εκατομμύρια ευρώ!

Μοναστήρι του Αγίου Όρους με καθαρό εισόδημα...2 εκατομμύρια ευρώ! [φωτό]

Μοναστήρι με καθαρό εισόδημα...2 εκατομμύρια ευρώ! Η Ιερά Μονή Φιλοθέου στο Άγιο Όρος αποδεικνύεται από τους καλύτερους επιχειρηματίες αφού οι επενδυτικές της δραστηριότητες,της απέφεραν κέρδη που θα ζήλευε και ο καλύτερος μάνατζερ της αγοράς.

Η αποκάλυψη προέκυψε από έγγραφο που διαβιβάστηκε από τον κ. Βενιζέλο μετά από ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ενημέρωση για το εάν έχουν ελεγχθεί οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Ιεράς Μονής και οι συνθήκες εκμετάλλευσης υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης είχε ζητήσει να ενημερωθεί, για τον φόρο που έχει καταβάλει η μονή, επικαλούμενος δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η αγορά του σταθμού έγινε από τη Μονή με δάνειο υπερδεκαπλάσιο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και στη συνέχεια η εκμετάλλευση του έγινε από εταιρεία η οποία, προκειμένου να απαλλαγεί από την καταβολή φόρου, συμφώνησε με όρο του συμβολαίου να καταβάλει στη Μονή το 90% των ακαθάριστων εσόδων.

Με το έγγραφό του, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, ότι «από τα στοιχεία της αρμόδια ΔΟΥ προκύπτει ότι για το οικονομικό έτος 2011 η Ιερά Μονή Φιλοθέου δήλωσε καθαρό φορολογητέο εισόδημα 1.794.748,09 ευρώ και ο αναλογών φόρος ανέρχεται σε 358.949,62 ευρώ».

Επίσης, όπως είπε, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών ανέθεσε σε οικονομικό επιθεωρητή τη διενέργεια έρευνας εφαρμογής ή μη των φορολογικών διατάξεων από υπαλλήλους που υπηρετούν στις ΔΟΥ που εμπλέκονται στην οικεία υπόθεση.



 http://www.iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Μοναστήρι του Αγίου Όρους με καθαρό εισόδημα...2 εκατομμύρια ευρώ!"

Ενώ ο Πεπόνης αναζητεί ποινικές ευθύνες Παπανδρέου, ο Παπαϊωάννου σκέφτεται πειθαρχικές διώξεις σε Πεπόνη

Σήμερα ο εισαγγελέας του Οικονομικού εγκλήματος Πεπόνης ο οποίος ερευνούσε την υπόθεση με την ΕΛΣΤΑΤ  για τα μαιμουδένια στατιστικά στοιχεία, έστειλε την υπόθεση στον προιστάμενο του Παντελή με την πρόταση να την στείλει στη Βουλή  και να αναζητηθούν  ευθύνες  Παπανδρέου και άλλων μελών της Κυβέρνησης.

Συμπτωματικά "τελείως" διαβάζουμε σήμερα ότι ο Υπουργός δικαιοσύνης Παπαϊωάννου "μελετά όλο το φάκελο που του έχει διαβιβάσει από χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες και εξετάζει εάν θα στείλει ερώτημα (όπως λέγεται στη δικαστική ορολογία) στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, μετά τις.......
παραιτήσεις (αίτημα αντικατάστασής τους) που έχουν ήδη υποβάλει."

Και εμένα που είμαι καχύποπτος ποιός θα με πείσει ότι αυτά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση και απλά συνέπεσαν;;; 
 
Λέτε ο Μιλτιάδης να ξέρει το μύθο και τώρα που έχει το μαχαίρι  να καθαρίσει το Πεπόνη......
 
 
 
 http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Ενώ ο Πεπόνης αναζητεί ποινικές ευθύνες Παπανδρέου, ο Παπαϊωάννου σκέφτεται πειθαρχικές διώξεις σε Πεπόνη"

Ποιος πασίγνωστος ηθοποιός κατηγορείται για συνέργεια στην εγκληματική οργάνωση της Θεσσαλονίκης;


Κατηγορούμενος για απλή συνέργεια στην εγκληματική οργάνωση, που φέρονται να συμμετείχαν πρόσωπα της «αφρόκρεμας» της Θεσσαλονίκης, είναι και ο γνωστός ηθοποιός...


Μιχάλης Ιατρόπουλος!



Όπως προκύπτει ο ηθοποιός, που δεν συνελήφθη, διαμεσολάβησε για την σύναψη τοκογλυφικού δανεισμού ενός ατόμου από την εγκληματική οργάνωση και στη συνέχεια επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα, προκειμένου αυτό να καταβάλλει καθυστερούμενη τοκογλυφική δόση. 

Διαμεσολαβητής δηλαδή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατηγορείται για συνέργεια στην εγκληματική οργάνωση και κατέθεσε για την υπόθεση στον αρμόδιο ανακριτή.





http://24gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Ποιος πασίγνωστος ηθοποιός κατηγορείται για συνέργεια στην εγκληματική οργάνωση της Θεσσαλονίκης;"

ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΡΕ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ; ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 16:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !


 
ΒΓΕΙΤΕ ΡΕ, ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ  

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ… ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!

Ο ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΦΤΥΣΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ… 


ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΡΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΔΟΥΛΟΥΣ…



ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ…
 
ΣΑΜΑΡΑ, ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΡΥΜΕΝΟΙ; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;









Διαβάστε Περισσότερα "ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΡΕ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ; ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 16:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !"

H φωτογραφία που έχει συγκλονίσει το διαδίκτυο...












Μια πραγματικά συγκινητική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook συγκεντρώνοντας εκατοντάδες likes και shares αποδεικνύοντας πόσο ... μεγάλη είναι η δύναμη της αγάπης.

Η φωτογραφία δείχνει έναν άστεγο, καθισμένο στο πεζοδρόμιο και στην αγκαλιά του ένας σκυλάκος που κοιμάται. Ο άστεγος μάλιστα τον έχει κάτω που την κουβέρτα για να μην κρυώνει. Πρόκειται για μια από τις φωτογραφίες στις οποίες η εικόνα έχει τόση δύναμη ώστε τα λόγια να φαίνονται περιττά.

Ο ένας ζει για τον άλλον και αντιμετωπίζουν μαζί την ίδια κατάσταση, ότι δεν έχουν στέγη και αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο. Και μοιράζονται μια ξεχωριστή αγκαλιά.
 

 


mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα "H φωτογραφία που έχει συγκλονίσει το διαδίκτυο..."

Τρέξτε στη ΔΟΥ να μη σας... κόψουν το ρεύμα!


 

 

 

 

 

 

 

Και οι προϊστάμενοι των εφοριών θα μπορούν πλέον να παρεμβαίνουν υπέρ όσων δεν πλήρωσαν το χαράτσι, ώστε να μην τους κόβεται το ρεύμα!

Θα μπορούν επίσης να κάνουν διακανονισμούς για την πληρωμή του τέλους σε περισσότερες δόσεις. Αυτή τη διευκρίνιση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου.

Η ερώτηση αφορούσε περίπτωση βαριά ασθενή στην Πάτρα, που αδυνατούσε να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Οικονόμου, οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ θα μπορούν στο έξης να αναστείλουν την έκδοση της εντολής διακοπής του ρεύματος αλλά και την εκτέλεση της εντολής.


«Στην από 16.12.2011 πράξη νομοθετικού περιεχομένου ορίζονται ρητά οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ο προϊστάμενος της ΔΟΥ μπορεί να αναστέλλει την έκδοση εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και την εκτέλεση της εντολής διακοπής, καθώς και να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους, μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του, χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ιδίου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Οικονόμου.









 http://permisospress.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Τρέξτε στη ΔΟΥ να μη σας... κόψουν το ρεύμα!"

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης

 
 
Απεβίωσε αιφνιδίως το πρωί, σε ηλικία 79 ετών, ο πρώην υπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης, γόνος κρητικής οικογένειας με μεγάλη πολιτική παράδοση, ο οποίος εκλεγόταν βουλευτής Ρεθύμνης από το 1958 έως το 2007, συμπληρώνοντας 14 θητείες στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης γεννήθηκε στις 6/12/1932 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας. Μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, εργάστηκε ως επιμελητής και ως διευθυντής Παθολογικής Κλινικής.


Το 1958, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ρεθύμνου με το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ, με την οποία επανεξελέγη το 1961 και το 1963, περίοδο κατά την οποία ήταν γραμματέας της Βουλής.



Κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974), ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση και υπήρξε εκ των ιδρυτών της οργάνωσης ''Εθνική Δημιουργική Ομαλότητα'', με συνέπεια την παραπομπή του στο στρατοδικείο.


Στη Μεταπολίτευση πολιτεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία και, το 1976, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ ορκίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη, τον Μάιο του 1980.


Στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, το 1989, διετέλεσε υπουργός Δημόσιας Τάξης και με απόφασή του οδηγήθηκαν στην πυρά οι φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων της μεταπολεμικής περιόδου, ενώ στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, που σχηματίστηκε τον ίδιο χρόνο, ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και η διαφωνία του με τις αποφάσεις για ανάθεση της προμήθειας των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ συνετέλεσε στην πρόωρη πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας.


Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που ακολούθησε ανέλαβε υπουργός Τουρισμού και άνευ χαρτοφυλακίου, με αρμοδιότητα τα θέματα της Κρήτης. Στις 2 Σεπτεμβρίου 1991, παραιτήθηκε από υπουργός Τουρισμού -κατά την κυβέρνηση υπήρξε αποπομπή του από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη- γιατί, σύμφωνα με δηλώσεις του, δεν θέλησε να συνεργήσει στην εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων που θα κατέστρεφαν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας. Επανήλθε στο κυβερνητικό σχήμα, τον Δεκέμβριο του 1992 ως υπουργός Εσωτερικών.


Το Φεβρουάριο του 2006, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον τοποθέτησε ειδικό σύμβουλό του και στις εκλογές του 2007 σταμάτησε να πολιτεύεται, καθώς την έδρα στο νομό Ρεθύμνης διεκδίκησε η θυγατέρα του Όλγα Κεφαλογιάννη.


Το Σεπτέμβριο του 2008, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και ψευδορκία, επειδή είχε ζητήσει από αστυνομικό να αλλάξει προς το ευνοϊκότερο την κατάθεσή του σχετικά με κατηγορούμενο για εμπορία ναρκωτικών, ο οποίος τελικά καταδικάστηκε. Μετά την απόφαση, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκεί τα καθήκοντα του άτυπου συμβούλου έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Εφετείο. Τον Δεκέμβριο του 2008, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου για το ίδιο αδίκημα σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή.


Ήταν έγγαμος με την Ελένη Βαρδινογιάννη, με την οποία απέκτησαν τρεις κόρες.

 




 protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης"

ΣΟΚ: Πενταμελής οικογένεια ζει σε σπηλιά !!!

http://4.bp.blogspot.com/-q2USFyYoHU4/TxZ3ERh-DhI/AAAAAAAAVgA/23OsNW4s5Dw/s1600/cave.jpegΑκούγεται σαν ψέμα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό..  το γεγονός ότι μια πενταμελής οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει έχοντας μετατρέψει με πενιχρά και πρωτόγονα μέσα σε κατάλυμα διαβίωσης μια σπηλιά στην περιοχή της Χρυσοπηγής στο Ηράκλειο, μην έχοντας άλλες δυνατότητες για την κάλυψη των αναγκών της στέγασής της.

Όταν πέρυσι το χειμώνα ο άνδρας της οικογένειας προσπάθησε να σκεπάσει τη σπηλιά με ελενίτ, κάποιος τον κατήγγειλε στην Πολεοδομία, η οποία και παρενέβη, του επέβαλε πρόστιμο και τον οδήγησε μάλιστα στο αυτόφωρο!




 http://permisospress.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "ΣΟΚ: Πενταμελής οικογένεια ζει σε σπηλιά !!!"

Στο σκαμνί Γιώργος - Παπακωνσταντίνου

Στο σκαμνί Γιώργος - Παπακωνσταντίνου
Σημαντικές πολιτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα της διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η δικογραφία αφορά τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, αφού ανέλαβε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης διαβίβασαν τη σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

Τι καταγγέλλουν μέλη της ΕΛΣΤΑΤ


Μέλη της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλουν ότι «σκοπίμως κι εν μέσω πιέσεων της ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4% με στόχο να επιβληθούν στη χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».


Την αρχή έκανε το πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά , ενώ τις είχε επιβεβαιώσει ενώπιον του Εισαγγελέα και ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης.


Σημαντική διόγκωση


Σε περίπτωση που οι καταγγελίες αυτές ισχύουν, τότε προκύπτει μείζον πολιτικό θέμα, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου με υπουργό Οικονομικών τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου χρησιμοποίησε ως βασικό επιχείρημα της το μεγάλο έλλειμμα του 2009 για να δικαιολογήσει τις κινήσεις της που οδήγησαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο.
Μάλιστα εδώ και δύο χρόνια εφαρμόζονται ανεπιτυχώς στρατηγικές λιτότητας – σοκ για τους πολίτες , έτσι ώστε να μειωθεί το έλλειμμα και να περιοριστεί στο 3%, όπως επιθυμεί ο γαλλογερμανικός άξονας και θα ορίζει το νέο σύμφωνο για το ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά το έλλειμμα εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για διψήφιο ποσοστό και το 2011, παρά τον καταιγισμό φορομπηχτικών μέτρων (υπενθυμίζεται ότι το 2010 το έλλειμμα έκλεισε στο 10,5% του ΑΕΠ).


Μάλιστα η όλη εξέλιξη «δένει» με δηλώσεις οικονομικών παραγόντων του τόπου, όπως αυτές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας
Γιώργου Προβόπουλου  για σημαντικές παραλήψεις της κυβέρνησης Παπανδρέου που διόγκωσαν την κρίση.
Ήδη η σχετική δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εποπτεύοντος του οικονομικού εγκλήματος, Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή, ο οποίος μελετά τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει κατά την έρευνά τους οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς και σύμφωνα με τα οποία προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνστνατίνου.

Το ΠΑΣΟΚ βλέπει πάλι φαντάσματα…


Η αντίδραση του
ΠΑΣΟΚ στην κίνηση των οικονομικών εισαγγελέων ήρθε με ανακοίνωση που κάνει λόγο για «οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή».
Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«
Αφού για δεύτερη φορά οι 'καταγγελίες' των δύο οικονομικών Εισαγγελέων αρχειοθετήθηκαν από την προϊσταμένη αρχή τους και αποδείχθηκε 'άνθρακας ο θησαυρός' , ο κ. Πεπόνης επανέρχεται για να ζητήσει με έγγραφό του την αποστολή στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γ.Α. Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας.


Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προχωρήσει, άμεσα, σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες, ενέργειές της.


Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος
».
 
 
 
 
 newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Στο σκαμνί Γιώργος - Παπακωνσταντίνου"

H φωτογραφία που έχει συγκλονίσει το διαδίκτυο...


Μια πραγματικά συγκινητική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook συγκεντρώνοντας εκατοντάδες likes και shares αποδεικνύοντας πόσο ... μεγάλη είναι η δύναμη της αγάπης.

Η φωτογραφία δείχνει έναν άστεγο, καθισμένο στο πεζοδρόμιο και στην αγκαλιά του ένας σκυλάκος που κοιμάται. Ο άστεγος μάλιστα τον έχει κάτω που την κουβέρτα για να μην κρυώνει. Πρόκειται για μια από τις φωτογραφίες στις οποίες η εικόνα έχει τόση δύναμη ώστε τα λόγια να φαίνονται περιττά.

Ο ένας ζει για τον άλλον και αντιμετωπίζουν μαζί την ίδια κατάσταση, ότι δεν έχουν στέγη και αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο. Και μοιράζονται μια ξεχωριστή αγκαλιά.
mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα "H φωτογραφία που έχει συγκλονίσει το διαδίκτυο..."

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η Αννούλα Διαμαντοπούλου έχει 2.168.500 ευρώ για διαφημίσεις.Για βιβλία δεν έχει σεντ.













Μπράβο στους Φωστήρες του Υπουργείου Παιδείας.Αντικατέστησαν τα βιβλία με διαφημιστικές καμπάνιες με προϋπολογισμό 1.168.500 ΕURΟ και με παράταση 1.000.000 το χρόνο.Έκπληξη προκαλεί στην Εκπαιδευτική Κοινότητα η συνεχιζόμενη αλλοπρόσαλλη πολιτικής της Υπουργού Παιδείας στο θέμα της διαχείρισης των κονδυλίων του Υπουργείου. Σε μια περίοδο...


 έντονης οικονομικής δυσπραγίας και αιματηρών μειώσεων μισθών από τους εκπαιδευτικούς και δαπανών από τις διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, είναι το λιγότερο εξωφρενικό η κα. Διαμαντοπούλου να δίνει παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου, στη συνεργασία της με την διαφημιστική εταιρεία Cream, η οποία ολοκληρωνόταν στις 31 Δεκεμβρίου 2011 , αναφέρει χαρακτηριστικά και σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδια Υπουργό , ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, τονίζοντας στην συνέχεια ότι ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου που ήταν 1.168.500 ευρώ και όπως προέβλεπε η προκήρυξη το υπουργείο έχει δικαίωμα προαίρεσης προϋπολογιζόμενου ύψους κατ ανώτατον 500.000 (πλέον ΦΠΑ), να παρατείνει τη διάρκεια της παροχής υπηρεσιών για ένα έτος ή κατ ανώτατον 1 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για δύο έτη .

Λεφτά λοιπόν η κα. Διαμαντοπούλου έχει;
Και αν ναι ο κ. Παπαδήμος τί λέει για τη νέα αυτή σπατάλη;
Μεταξύ άλλων, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ κ. Νίκος Νικολόπουλος σε άλλο σημείο της ερώτησης του τόνισε χαρακτηριστικά : Κάποιος πρέπει επιτέλους να απαντήσει υπεύθυνα. Τα παιδιά μας θα μάθουν γράμματα από τα βιβλία που δεν έχουν ακόμα φτάσει στα σχολεία ή από τις διαφημιστικές καμπάνιες της κ. Διαμαντοπούλου;
Τέλος, ο Αχαιός πολιτικός της ΝΔ, απευθυνόμενος στην κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε άμεσες και πειστικές απαντήσεις για τους λόγους που επέβαλαν την αυτόματη ανανέωση της σύμβασης, καθώς και το πεδίο που κάλυψε η συγκεκριμένη εταιρεία . Σημείωσε δε ότι η Υπουργός οφείλει να απαντήσει ποια νέα ανάγκη δημιουργήθηκε που επέβαλε την νέα σύμβαση με αυτό το κόστος και φυσικά αν είχε γίνει έρευνα αγοράς για εξεύρεση ποιο συμφέρουσας πρότασης .



Διαβάστε Περισσότερα "Η Αννούλα Διαμαντοπούλου έχει 2.168.500 ευρώ για διαφημίσεις.Για βιβλία δεν έχει σεντ."

100.000 Έλληνες συμπλήρωσαν το 2011 βιογραφικό για να φύγουν

Μεταξύ των πρώτων χωρών της Ευρώπης στη συμπλήρωση Europass η Ελλάδα. Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Πύλης










Περίπου εκατό χιλιάδες ευρωπαϊκά βιογραφικά συμπληρώθηκαν το 2011, από νέους Έλληνες που αναζήτησαν μία καλύτερη τύχη εκτός Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) και της Ευρωπαϊκής Πύλης Europass αναφορικά με τον αριθμό συμπλήρωσης ευρωπαϊκών βιογραφικών από Έλληνες πολίτες, το 2011 συμπληρώθηκαν διαδικτυακά 95.732 ευρωπαϊκά βιογραφικά από Έλληνες πολίτες.
Ο αριθμός αυτός καθιστώντας την χώρα μας, αναλογικά με τον πληθυσμό της, από τις πρώτες στην Ε.Ε. στην συμπλήρωση των εν λόγω εντύπων (πίσω από την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ρουμανία). Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2010 ανήλθε στα 53.043 και για το 2009 στα 36.269 βιογραφικά.
Σημειώνεται, ότι το 67% όσων συμπλήρωσαν το ευρωπαϊκό βιογραφικό αφορά νέους χωρίς εργασία έως 35 ετών, ενώ την ίδια στιγμή περισσότεροι από τους μισούς εμφανίζονται καταρτισμένοι καθώς ομιλούν από μία έως τρεις ξένες γλώσσες (30.676 μία, 32.348 δύο και 12.939 τρεις ξένες γλώσσες). Τέλος, περίπου το 40% διαθέτει μικρή ή καθόλου εργασιακή εμπειρία (17,1% έως 2 έτη και 21,3% καθόλου).
Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία (49,6%) αποτελούν τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ε.Ε. και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το επόμενο κράτος μέλος (Σλοβακία 35,1%).
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, εξάλλου, είναι το γεγονός ότι περίπου το 21% των Ελλήνων ηλικίας 18 έως 24 ετών δεν βρίσκονται ούτε στην εκπαίδευση ούτε στην αγορά εργασίας.
Αναξιοποίητα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
Η Ελλάδα χρειάζεται να κινητοποιήσει άμεσα πόρους από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και ιδίως από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο που μέχρι σήμερα παραμένει ελάχιστα αξιοποιημένο. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής (Νοέμβριος 2011), η Ελλάδα έχει απορροφήσει το 22,11% των διαθέσιμων πόρων όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος αγγίζει το 33,78%.
Αλλά και όσον αφορά το Ταμείο Συνοχής, η Ελλάδα παρουσιάζει απορροφητικότητα της τάξης του 24,60% την στιγμή που ο μέσος όρος στην Ε.Ε. βρίσκεται στο 26,09%. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία.
Τα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να απορροφηθούν και τα 3,3 περίπου δις ευρώ από το ΕΚΤ, τα 2,5 δις και πλέον ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, αλλά και το σύνολο των διαθέσιμων πόρων από τα υπόλοιπα κοινοτικά ταμεία.
Οι πόροι αυτοί, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να διοχετευθούν για την στήριξη της εργασίας των νέων και την επιτάχυνση της ένταξης στην αγοράεργασίαςεκείνων που μόλις ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους».
Τι είναι το Europass
Τo Europass είναι ένας φάκελος, που κάθε ενδιαφερόμενος συμπληρώνει ηλεκτρονικά και αποτελείται από πέντε επιμέρους έγγραφα περιγραφής των προσόντων, γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων κατά την εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία του.
Πιο συγκεκριμένα, ο φάκελος περιέχει:
* Βιογραφικό Σημείωμα (CV)
* Διαβατήριο Γλωσσών (LP) που γνωρίζει ο κάτοχος
* Κινητικότητα (Mobility), δηλαδή τυχόν επαγγελματικά ή σπουδαστικά ταξίδια που έχει κάνει n Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού (CS), έγγραφο που περιγράφει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει οι κάτοχοι πιστοποιητικών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
* Παράρτημα Διπλώματος (DS), το οποίο δεν υποκαθιστά το πτυχίο, όμως είναι πολύ χρήσιμο καθώς εξηγεί λ.χ. ότι ένας αγιογράφος που σπούδασε στην Ελλάδα, έχει εξειδικευθεί και σε προγράμματα σχεδιασμού σε υπολογιστές, πέρα από την τέχνη του.
Ο φάκελος είναι τυποποιημένος και κοινός για όλους τους πολίτες των χωρών της Ευρώπης, που δίνει τη δυνατότητα στους ξένους εργοδότες, να κάνουν σύγκριση των τυπικών και πραγματικών προσόντων των υποψηφίων προς πρόσληψη.








news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα "100.000 Έλληνες συμπλήρωσαν το 2011 βιογραφικό για να φύγουν"

Αυτοί είναι οι διακινητές του σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας












Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των ατόμων σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, με τη χρήση του διαδικτύου προχώρησε η Αστυνομία.
Πρόκειται για τους:
  • ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Μιχαήλ του Χαράλαμπου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1945 στον Πειραιά, συνταξιούχο.
  • ΔΟΥΛΚΕΡΙΔΗ Χρήστο του Φωτίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1982 στο Μαρούσι, φοιτητή.
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Βασίλειο του Δημοσθένη και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα, οδηγό σχολικού λεωφορείου.
  • ΔΑΝΙΗΛ Κωνσταντίνος του Ευστρατίου και της Αθανασίας, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, ιδιωτικό υπάλληλο.
  • ΙΤΣΙΟ Απόστολο του Σωτηρίου και της Αθανασίας, που γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη, επιχειρηματία.
  • ΜΟΥΣΤΑΚΗ Θεόδωρο του Δημητρίου και της Σεβάσμιας, που γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα, επιχειρηματία.
  • GILLER Τardy του Gaston και της Genevieve , που γεννήθηκε στη Γαλλία το 1947, τέως διπλωματικό υπάλληλο.
  • ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ Γεώργιο του Κωνσταντίνου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1965 στο Ηράκλειο Κρήτης, Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας
  • ΠΑΤΕΛΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ζαχαρένιας, που γεννήθηκε το 1973, άεργο.
Πρόκειται για τα άτομα που συνελήφθησαν, στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης «ΙKARUS», στην Αθήνα, τον Πειραιά, τα Μάλια Χερσονήσου Κρήτης και την Κάρπαθο Δωδεκανήσου. Επιπλέον σχηματίσθηκαν αυτοτελείς δικογραφίες σε βάρος πέντε ακόμη ατόμων σε Αθήνα, Κέρκυρα και Άρτα. Αξίζει να αναφερθεί ότι μεταξύ των συληφθέντων βρίσκονται υψηλόβαθμοι διπλωμάτες, ανώτατος αξιωματικός του στρατού, επιχειρηματίες, αλλά και ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου. Σύμφωνα με την αστυνομία η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου










 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Αυτοί είναι οι διακινητές του σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας"

"Ένα τσίπουρο ήπιαμε με την Ντόρα".(video)



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ



Τέλος στην φημολογία περί συνεργασίας Ν.Δ. και Δημοκρατικής Συμμαχίας στην μονοεδρική της Ευρυτανίας, βάζει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, εξηγώντας ότι η σεναριολογία των τελευταίων ημερών είναι αποτέλεσμα μιας κουβέντας που έγινε σε καφέ της πόλης και τίποτα περισσότερο.  Όλα στηρίχθηκαν σε μια φιλική συνάντηση στο καφενείο του Πέτρου, δίπλα στα γραφεία της ΝΟΔΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο Δημήτρη Κολοκύθα, αφού όσοι βρέθηκαν για τσίπουρα εκεί, είναι μεταξύ τους φίλοι. Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δ.Καρατσίκης, ο Νίκος Σουλιώτης, ο Κώστας Μπακογιάννης και άλλοι. Αυτό όμως, δεν σημαίνει όπως ξεκαθαρίζει, ότι ΝΔ ΚΑΙ ΔΗΣΥ θα κατεβάσουν κοινό υποψήφιο στις εκλογές, όπως αναφέρουν οι φήμες που άναψαν, μετά την συνάντηση αυτή.
Υπάρχουν λέει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, τα κατασταστικά όργανα του κόμματος και όποιος έχει συγκεκριμένη πρόταση είναι ελεύθερος να την καταθέσει και να υπάρξει επίσημη απάντηση. Δείτε το video


Διαβάστε Περισσότερα ""Ένα τσίπουρο ήπιαμε με την Ντόρα".(video)"

Η ανάπτυξη της λίμνης Κρεμαστών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

















Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής συζητήθηκαν αναπτυξιακά θέματα της περιοχής της Ευρυτανίας και ειδικότερα η ανάδειξη της Λίμνης Κρεμαστών και η σύνδεση του οδικού δικτύου με άλλους νομούς. Παρόντες στη συζήτηση ήταν ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ιωάννης Μαγκριώτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αθανάσιος Μωραΐτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, κ. Βασίλειος Καραμπάς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Η., κ. Αρθούρος Ζερβός, καθώς και ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηλίας Καρανίκας. Από πλευράς Δημοκρατικής Συμμαχίας, παρών ήταν ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος του κινήματος και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.
Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Αυγενάκη ήταν:
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΝΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ
"Η "ημι-απελευθερωμένη" από τη ΔΕΗ χρήση της Λίμνης Κρεμαστών, μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και να ελκύσει πολλούς νέους επισκέπτες στο νομό Ευρυτανίας και στους όμορους νομούς. Δεν γίνεται όμως σε μείζονα ζητήματα, της Ευρυτανίας και της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Κρεμαστών, να είναι απούσα η τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή ο Δήμος Καρπενησίου δια του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, ο δήμος Αγράφων δια του δημάρχου Δημήτρη Τάτση, αλλά και οι δήμαρχοι των παράκτιων δήμων Αμφιλοχίας και Αγρινίου, καθώς αυτά αφορούν άμεσα την τοπική οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων των δήμων τους.
Όσον αφορά την μελέτη αξιοποίησης που ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία και χρηματοδοτείται από τη ΔΕΗ, υπό την εποπτεία της Περιφέρειας, θα πρέπει να προσέξουμε τα εξής 3 σημεία:
1. Θα πρέπει να είναι γνωστοί οι περιβαλλοντικοί όροι και οι όροι χρήσης γης, εκ των προτέρων, τόσο στους φορείς, όσο και στους κατοίκους της περιοχής.
2. Θα πρέπει να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης
3. Αναμένουμε σύντομα τη δημόσια διαβούλευση, διότι είναι βέβαιο ότι τόσο οι τοπικοί φορείς, άλλα και οι πολίτες θα έχουν να προσθέσουν χρήσιμα στοιχεία και προτάσεις που θα πρέπει να τεθούν υπόψιν των μελετητών
Είμαστε υπέρ ως Δημοκρατική Συμμαχία στην αξιοποίηση της λίμνης Κρεμαστών, με μια σειρά απαραίτητων έργων υποδομής, όπως παράκτιοι δρόμοι, τουλάχιστον 4-5 μαρίνες, αλλά ιδιαιτέρως επιμένουμε στην κατασκευή του παραλίμνιου οδικού άξονα Νεοχωρίου - Φτερόλακκα και του κάθετου οδικού άξονα Χρύσοβα - Λίμνης Κρεμαστών καθώς και την άμεση ολοκλήρωση της οδού Αλευράδας - Φραγματος Κρεμαστων.
Επιπλέον, ζητούμε από τη ΔΕΗ να αναλάβει την άμεση κατασκευή δύο επιπλέον προβλήτων (Γέφυρα Τατάρνας, Γέφυρα Τέμπλας)
ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
"Η ανάπτυξη της περιφέρειας έχει περάσει δυστυχώς σε δεύτερη μοίρα, καθώς το έλλειμμα υποδομών, ιδιαίτερα στους νομούς της Στερεάς Ελλάδας είναι πολύ έντονο. Συγκεκριμένα στην Ευρυτανία, αν και ξεκίνησε η κατασκευή του οδικού δικτύου, αλλά και της σήραγγας το 1989, με πρωτοβουλίες του Παύλου Μπακογιάννη και μετέπειτα της τότε βουλευτού Ευρυτανίας και σήμερα προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες αναβάθμισής του, παρά έμειναν στο "βάφτισμα" του ιδιαιτέρως προβληματικού επαρχιακού δικτύου, σε εθνική οδό ... Σήμερα, επίσης, παρά τις εξαγγελίες των αρμόδιων υφυπουργών κ. Μαγκριώτη και κ. Μωραϊτη, για την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ και την απαραίτητη χρηματοδότησή τους, εμείς μεταφέρουμε τη διαπίστωση ότι η κατάσταση παραμένει στάσιμη τα τελευταία 10 χρόνια, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν οι μετακινήσεις τόσο των πολιτών, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο. Επιπλέον, η χάραξη ενός νέου σύγχρονου οδικού δικτύου θα ενισχύσει τη σύνδεση της Ευρυτανίας με τη Νότια και Βόρεια Ελλάδα, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και στον τουρισμό."
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
"Αν και το θέμα είναι εκτός ατζέντας, θεωρώ υποχρέωσή μου να επαναφέρω το θέμα του φυσικού αερίου, καθώς με κοινοβουλευτική μου παρέμβαση - που ακόμα περιμένω να απαντηθεί - ζήτησα να μάθω τους λόγους που έμεινε εκτός πλαισίου ανάπτυξης δικτύων φυσικού αερίου ο νομός Ευρυτανίας και η πρωτεύουσά του το Καρπενήσι. Πέρα από τα δεδομένα οικονομικά οφέλη του φυσικού αερίου για τους κατοίκους, το επενδυτικό πλαίσιο στο οποίο εντάχθηκαν αρκετές πόλεις της Ελλάδας, θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας, αλλά και προοπτική ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Θα πρέπει να πιέσουμε όλοι μαζί πλέον, ώστε το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει το επενδυτικό πρόγραμμα, και να εντάξει και το νομό Ευρυτανίας, που πλήττεται σημαντικά από την συνεχιζόμενη ύφεση και να ιδρυθεί και εκεί Εταιρεία Παροχής Αερίου."






 




in.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Η ανάπτυξη της λίμνης Κρεμαστών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής"

"Κούρεψαν" και άλλα δρομολόγια στο Καρπενήσι


Και άλλα δρομολόγια κόβει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, αφού δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος, ακόμη και της πιο γόνιμης γραμμής μέχρι σήμερα, Καρπενησίου-Λαμίας-Αθηνών.
΄Ετσι λοιπόν λόγω του μειωμένου επιβατικού κοινού, περικόπτει τα δυο δρομολόγια των 12.00, Παρασκευής και Κυριακής για Αθήνα, το πρωινό στις 5.00π.μ για Λαμία και το απογευματινό 6.50μ.μ από Λαμία για Καρπενήσι παύει να ισχύει πλέον από την άλλη εβδομάδα.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα ""Κούρεψαν" και άλλα δρομολόγια στο Καρπενήσι"

ΒΙΝΤΕΟ: H πιο συγκινητική διαφήμιση του κόσμου -χωρίς λόγια- ... !!!

Ταϊλανδέζικη διαφημιστική καμπάνια έχει έχει μαγέψει τον κόσμο του Youtube.

Στο βίντεο θα παρακολουθήσετε έναν κωφάλαλο πατέρα με την κόρη του.
 

Η ζωή τους έχει πολλά σκαμπανεβάσματα μιας και η κόρη αμφισβητεί τα συναισθήματα του πατέρα της επειδή αυτός δεν μπορεί να μιλήσει.

Ο γονιός όμως και εν προκειμένω ο πατέρας κάνει τα πάντα για το παιδί του ακόμα και αν έχει ως τίμημα την ίδια του την ζωή.

Δείτε το άκρως συγκινητικό βίντεο:








http://sarotiko.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "ΒΙΝΤΕΟ: H πιο συγκινητική διαφήμιση του κόσμου -χωρίς λόγια- ... !!!"

Νέο επάγγελμα - τραμπούκος τράπεζας

Η εποχή της οικονομικής τρομοκρατίας όπως ήταν φυσικό έχει γεννήσει καινούργια φρούτα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Το πιο γνωστό που αλίμονο όποιος το έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια είναι οι υπαλληλίσκοι τραμπούκοι των εισπρακτικών εταιρειών.
Νεαρά αγόρια και κορίτσια που έναντι πινακίου φακής εκπαιδεύονται στο πως να φοβίζουν, να εκβιάζουν, να απειλούν όποιον γράφει το χαρτάκι τους. Δεν έχει σημασία ποιος είναι αυτός ο κάποιος και γιατί έχει βρεθεί στη λίστα τους. Υπάρχει μια συγκεκριμένη εντολή. Χρωστάει.Πρέπει να πληρώσει κι αν το καταφέρεις θα πάρεις το κατιτίς σου.

Αναγκάζομαι να φέρω το θέμα ακόμα μια φορά στην επιφάνεια γιατί
τα κοράκια των εισπρακτικών έχουν κάνει νέα έφοδο σε χιλιάδες οφειλέτες εκ νέου (για λίγο καιρό μετά από κάτι μηνύσεις, βρισίδια κλπ είχαν ησυχάσει λιγάκι).

Ομως οι αδυνατούντες να ξοφλήσουν τα χρέη τους αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό. Νέοι άνεργοι, άνθρωποι με πετσοκομένους τους μισθούς πλέον, εργαζόμενοι υποαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι του μεροκάματου της πείνας, είναι λογικό ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Και δεν μιλάω γι εκείνους που έπαιρναν κάρτες αβέρτα για να πάνε διακοπές, ή για να πάρουν φιρμάτα ρούχα. Μιλάω για απλούς ανθρώπους που είχαν πάρει κάποια κάρτα κάποιο δάνειο για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες βασιζόμενοι σε ένα συγκεκριμένο εισόδημα, βασιζόμενοι στις δυνάμεις τους που τώρα πλέον είναι παρελθόν.


Πέρα όμως από όλα αυτά, όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν συνάψει κάποια συμβόλαια με Τράπεζες. Πιθανότατα δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό τους πως αυτά τα χρέη θα μπορούσαν να κυκλοφορούν σε γραφεία ιδιωτικών εταιρειών, χωρίς καμιά έγκρισή τους, πως θα έπαιρνε ο κάθε θρασύτατος να τους εξευτελίζει κι εκείνους και τους συγγενείς τους και τους γέροντες γονείς τους ακόμα.


Σε μια συζήτηση κάποιος προσπαθούσε να υπερασπιστεί "τους κακόμοιρους" που αναγκάζονται να κάνουν αυτή τη δουλειά γιατί δεν βρίσκουν τίποτα άλλο. Εχω τρία παραδείγματα στο περιβάλλον μου που δοκίμασαν και προτίμησαν να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι παρά να βγάλουν ένα
μεροκάματο τραμπούκου. Σε όλους μας άλλωστε στη ζωή μας έτυχαν ευκαιρίες που μπορούσαμε να γίνουμε τραμπούκοι και να βγάζουμε ψωμί αλλά δεν πέρασε καν σαν υποψία από το μυαλό μας να το κάνουμε.

Αυτά είναι
τα φρικιαστικά νέα φαινόμενα μιας φρικιαστικής εποχής. Μια εποχής που η τοκογλυφία έχει γίνει νόμος και οι τοκογλύφοι εκβιαστές κυκλοφορούν ελεύθεροι για να εκβιάζουν ανθρώπους ή και πατρίδες.

Είναι μια στιγνή πραγματικότητα ανάμεσα σε όλες τις άλλες και σε άλλες πολλές που θα δούμε ακόμα. Η κατάντια του ανθρώπινου είδους. Ισως το εύκολο είναι να σκεφτούμε πως όσοι δανείστηκαν καλά να πάθουνε γιατί έξω από το χορό πολλά τραγούδια μπορούμε να λέμε. Είναι μια μεγάλη ιστορία να αναλύσουμε τα πως και τα γιατί. Αυτό όμως που δεν έχει καμιά δικαιολογία και σε καμιά περίπτωση είναι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε χιλιάδες ανθρώπους ήδη απελπισμένους από τα προβλήματα της φτώχειας, μέσα στην απόγνωση να έχει δικαίωμα κάποιος να παραβιάζει το τελευταίο τους καταφύγιο, το σπίτι, το τηλεφωνο, την προσωπικότητά τους με πάθος βασιλικότερο του βασιλέως, και να στέλνει ψυχές στα ψυχιατρεία ή ακόμα και στην ύστατη πράξη απελπισίας.


ΑΙΣΧΟΣ. ΑΠΛΑ ΑΙΣΧΟΣ.


Δεν έχω τίποτα περισσότερο να συμβουλέψω κάθε άνθρωπο που βιώνει κάτι τέτοιο από το να σηκώσει το κεφάλι με δύναμη και να πατήσει πόδι. Να μάθει τα δικαιώματά του όσα υπάρχουν ακόμα, και να μην φοβάται.
Ο φόβος αυτή τη στιγμή με χίλιους δυο τρόπους τρώει τα σωθικά όλης της ελληνικής κοινωνίας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.
Διαβάστε Περισσότερα "Νέο επάγγελμα - τραμπούκος τράπεζας"

160 εκατομμύρια ευρώ το κόστος για την κάρτα του πολίτη.ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΜΑΣ!

160 εκατομμύρια ευρώ το κόστος για την κάρτα του πολίτη.Κατα τα αλλα εχουμε κρίση...Στα 160 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα ανέλθει ο προϋπολογισμός του... εγχειρήματος αντικατάστασης των αστυνομικών ταυτοτήτων των Ελλήνων με τηνΚάρτα του Πολίτη, σύμφωνα με τις...
πρώτες εκτιμήσεις, που διατύπωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας, στο περιθώριο του διπλού συνεδρίου για την ασφάλεια του Διαδικτύου και την ηλεκτρονική δημοκρατία, στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, θεωρείται σχεδόν αδύνατη η πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.


«Το όλο εγχείρημα βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της διακυβερνητικής διαβούλευσης. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν το συντομότερο», δήλωσε ο Σ. Κάτσικας, μιλώντας, όπως διευκρίνισε, με την ιδιότητα του ακαδημαϊκού (είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πειραιώς) και όχι του στελέχους της κυβέρνησης.


Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικές αποφάσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να παραμένει ασαφές το πότε οι πολίτες θα βάλουν την κάρτα στο πορτοφόλι τους.


Ποια στοιχεία περιλαμβάνει η νέα κάρτα


Η νέα κάρτα, η οποία θα είναι πολύ δύσκολο να πλαστογραφηθεί, σύμφωνα με τον Σ. Κάτσικα, θα ενσωματώνει τσιπ και θα έχει πιθανότατα δεκαετή ισχύ.


Θα περιλαμβάνει, εκτός από το ονοματεπώνυμο και του αριθμό ταυτότητας του πολίτη, στοιχεία όπως ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ και ο αριθμός δημοτολογίου, επιτρέποντας στον κάτοχο να συναλλάσσεται ηλεκτρονικά με τις δημόσιες υπηρεσίες, κατόπιν εγγραφής.


Ωστόσο, η κάρτα, που θα χρησιμεύει και ως ταξιδιωτικό έγγραφο, δεν θα μπορούσε, κατά τον καθηγητή, να εγγυηθεί την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Όπως είπε, χαριτολογώντας, κάτι τέτοιο «είναι δυνατόν μόνο αν έχεις έναν κλειστό υπολογιστή, εκτός πρίζας, σε ένα υπόγειο με κλειστά παράθυρα».


Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τα προσωπικά δεδομένα


Οι οριστικές αποφάσεις για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάρτας δεν έχουν ακόμη ληφθεί. Ωστόσο, η πλάστιγγα φαίνεται ότι γέρνει περισσότερο προς την πλευρά τής ενσωμάτωσης «ανεπαφικού τσιπ» μνήμης (δηλ. που «διαβάζεται» χωρίς να χρειάζεται να εισαχθεί σε κάποια συσκευή, γεγονός που εκμηδενίζει τις πιθανότητες υποκλοπής στοιχείων). Παράλληλα, η κάρτα θα διαθέτει ολογραφήματα ασφαλείας, μικροσκοπική γραφή και εκτυπώσεις με laser, ώστε η πλαστογράφησή της να είναι σχεδόν αδύνατη.


Σημείο διαφωνίας για τους συμμετέχοντες στο όλο εγχείρημα αποτελεί το θέμα της χρήσης ενός ή πολλών «αναγνωριστικών» (identifiers) για την κάρτα, θέμα που σχετίζεται ευθέως με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Κάτσικας.


Μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο των πανεπιστημίων Μακεδονίας και Ανατολικού Λονδίνου, ο Σ. Κάτσικας εξήγησε ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, πλην Γερμανίας και Αυστρίας, έχουν μέχρι στιγμής επιλέξει για τις κάρτες πολίτη τη χρήση ενός αναγνωριστικού (unique identifier), ενώ σε σχεδόν όλες, εκτός Ισπανίας και Ιταλίας, άπαντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του χρήστη, χωρίς να απαιτείται η συναίνεσή του (στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει)!


Στην περίπτωση της χρήσης του ενός αναγνωριστικού (identifier), σημείωσε, είναι πιο εύκολος ο έλεγχος των προσωπικών δεδομένων του πολίτη. «Οι κυβερνήσεις προτιμούν τη χρήση ενός identifier για τον ίδιο λόγο που ο πολίτης δεν τη θέλει», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας φαίνεται ότι θα προτιμηθούν τα πολλαπλά αναγνωριστικά, αλλά η τελική απόφαση εκκρεμεί. «Η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων έχει ισχυρή άποψη για το θέμα κι αυτή σίγουρα θα μετρήσει», πρόσθεσε.


Απευθύνοντας νωρίτερα χαιρετισμό στο συνέδριο, ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης, σημείωσε ότι οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών δεν είναι πολυτέλεια στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά αναγκαία επιλογή
































zoo-m.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα "160 εκατομμύρια ευρώ το κόστος για την κάρτα του πολίτη.ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΜΑΣ!"

Δημοφιλείς αναρτήσεις