" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Σκότωσε πρώτα το παιδί για να βλέπει ο πατέρας

 Γνωστός πυγμάχος είναι ο ηθικός εντολέας της δολοφονίας του 35χρονου και του δίχρονου παιδιού του στη Καλαμάτα. Διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες

 
Συμβόλαιο θανάτου ήταν η φρικιαστική διπλή δολοφονία 35χρονου Αλβανού και του μόλις δύο ετών παιδιού του, που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο πεσμένο σε χαντάκι, στις 29 Νοεμβρίου 2011, στο δημοτικό διαμέρισμα Άριος Καλαμάτας.
Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Καλαμάτας, σε συνεργασία με κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που μετέβη γι' αυτό το σκοπό στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ηθικός εντολέας της δολοφονίας είναι 49χρονος Έλληνας, γνωστός πυγμάχος και παλιός συνεργάτης πρώην σωματοφύλακα του Γιώργου Κοσκωτά, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στη Μεσσηνία.
Για τη δράση αυτή της οργάνωσης, ήταν ήδη σε εξέλιξη έρευνα από την αστυνομία, όταν έγινε η διπλή δολοφονία, η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη, αφού το παιδάκι βρέθηκε σφαγμένο με μαχαίρι, σχεδόν αποκεφαλισμένο και ο πατέρας με μια σφαίρα στο κεφάλι.
Ως δράστης του εγκλήματος συνελήφθη χτες στο Πόρτο Ραφτη Αττικής, ένας 29χρονος Αλβανός πληρωμένος δολοφόνος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ήδη δύο εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία 32χρονου στη Μικρομάνη Μασσηνίας τον Νοέμβριο του 2008 και για απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλου Έλληνα, που είχε διαπράξει το Μάρτιο του 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, πάλι κατ' εντολή του 49χρονου. Τότε είχε πυροβολήσει έναν άνδρα που ήταν μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, ο οποίος όμως τελικά έζησε, παρά το γεγονός οτι δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος.
Το κίνητρο της διπλής δολοφονίας στην Καλαμάτα, από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας φαίνεται πως δεν σχετίζεται με τη δράση της οργάνωσης, αλλά με προσωπικές διαφορές του 49χρονου εντολεα με τον 35χρονο Αλβανό.
Το φρικιαστικό είναι ότι ο δολοφόνος, όπως προκύπτει από την προανάκριση, πρώτα σκότωσε το παιδί για να βλέπει ο πατέρας και μετά εκτέλεσε τον ίδιο με μια σφαίρα στο κεφάλι. Παρόντες στη διπλή δολοφονία ήταν και δύο μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, η εγκληματική ομάδα αποτελείτο συνολικά από 14 άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν τα οκτώ μέλη και συκεκριμένα επτά Έλληνες στη Μεσσηνία και ο Αλβανός εκτελεστής στην Αττική. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 49χρονος αρχηγός και ηθικός αυτουργός της διπλής δολοφονίας, ενώ αναζητείται ο δίδυμος αδελφός του και άλλα πέντε άτομα.
Η σύλληψη του 29χρονου εκτελεστή πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί στο Πόρτο Ράφτη, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της ΕΚΑΜ στο σπίτι που διέμενε.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, για την εξάρθρωση της ομάδας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, παρουσία πέντε δικαστικών λειτουργών, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, τρία κυνηγετικά όπλα, επτά μαχαίρια, 68 φυσίγγια περιστρόφου και πιστολιού, ποσότητες ναρκωτικών (περίπου: 20 γραμμμάρια ηρωίνης, 21 γραμμάρια κοκαίνης, 10 γραμμάρια κάνναβης) και φαρμακευτικών δισκίων που υπάγονται στο νόμο για τα ναρκωτικά, δύο ζυγαριές ακριβείας, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, τo χρηματικό ποσό των 4.490 ευρώ, φάκελοι με χρηματικά ποσά, από 300 έως 600 ευρώ ο κάθε φάκελος, καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις με ονομασίες νυχτερινών καταστημάτων.
Οι οκτώ συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για τυχόν και άλλες πληρωμένες δολοφονίες και άλλες αξιόποινες πράξεις.


 http://news247.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Σκότωσε πρώτα το παιδί για να βλέπει ο πατέρας"

ΑΘΛΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ GOODY’S. Που πλουτίσατε κύριοι; Στην πλατεία Trafalgar;

ΞΕΦΤΙΛΕΣ
 
Αυτή είναι η κατάπτυστη διαφήμιση των ταχυφαγείων – πωλητών χοληστερίνης, “Goody’s”. Ο βιασμός της γλώσσας σε μία Οργουελική πραγματικότητα. Δεν ξέρουμε εάν αυτοί οι κύριοι πιστεύουν ότι έτσι θα αυξήσουν τις πωλήσεις τους στην Ελλάδα.
 
Ίσως, αφού οι ηλίθιοι....
αναπαράγονται με γοργούς ρυθμούς κατά τα πρότυπα της αμοιβάδας. Ξέρουμε όμως πως η εν λόγω εταιρεία, ΘΗΣΑΥΡΙΣΕ στου κασίδη το κεφάλι. Στην Ελλαδίτσα στην οποία τώρα ασελγούν. Δεν υπάρχουν άλλα λόγια για αυτή την ενέργεια, αν αναλογιστούμε ότι τα “Goody’s” είναι και στέκι – σημέιο συνάρθροισης πολλών παιδιών. Οπότε ΟΦΕΙΛΑΝ να είνα προσεκτικότεροι. Ντροπή σας κύριοι. Τϊποτε άλλο.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα "ΑΘΛΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ GOODY’S. Που πλουτίσατε κύριοι; Στην πλατεία Trafalgar;"

Μετρημένες οι μέρες του Παπαδήμου


Πλήρη κατάρευση της εικόνα της νεοσύστατης κυβέρνησης Παπαδήμου μέσα σε λίγότερο από ένα μήνα καταγράφει δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα.
Η αρνητική εικόνα των ψηφοφόρων αγγίζει το 65%  τη στιγμή που μόλις το 26% όσως ερωτήθηκαν επιμένει να ελπίζει σε κάτι από αυτή… Αυτά βλέπουν στο Μαξίμου και άρχισαν ήδη να μετράνε αντίστροφα την παραμονή τους…


 http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Μετρημένες οι μέρες του Παπαδήμου"

Κοριτσάκι που παρασύρθηκε από τσουνάμι εμφανίστηκε μετά από 7 χρόνια!!

Μια 8χρονη, η οποία παρασύρθηκε από το τσουνάμι που χτύπησε την Ινδονησία το 2004, βρέθηκε ζωντανή, σχεδόν 8 χρόνια μετά το χτύπημα του φονικού κύματος.

Η 15χρονη σήμερα Γουάτι, θεωρείτο νεκρή, καθώς το ορμητικό τσουνάμι που...

χτύπησε το χωριό τους, την παρέσυρε μπροστά στα μάτια της μητέρας και των δύο αδερφών της. 

Ωστόσο, προχτές εμφανίστηκε σε καφετέρια κοντινής πόλης, ζητώντας από έναν εργαζόμενο να την πάει στον παππού της.

Το κορίτσι πάσχει από αμνησία και δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτα άλλο εκτός από το όνομα του παππού της Ιμπραήμ. 

Τελικά κατάφεραν να εντοπίσουν που μένει ο ηλικιωμένος και την πήγαν εκεί, όπου οι γονείς της την αναγνώρισαν από μια ουλή που είχε πάνω από το φρύδι.

Το κορίτσι δεν μπορούσε να θυμηθεί καμία λεπτομέρεια από τη ζωή της τα τελευταία 7 χρόνια, και το μόνο που είπε ήταν ότι ξύπνησε σε μια γειτονική επαρχία, μην έχοντας ιδέα που είναι και τί της συμβαίνει και έκτοτε περιφερόταν στους δρόμους ψάχνοντας τον παππού της.





http://24gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Κοριτσάκι που παρασύρθηκε από τσουνάμι εμφανίστηκε μετά από 7 χρόνια!!"

Θα παραδοθεί ο Εφραίμ;


Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στην Μονή Βατοπεδίου η είδηση της προφυλάκισης του χρυσού παπά του real estate. Του παπά που ήξερε να διαδίδει τον λόγο του Θεού, μέσα από συμβόλαια, ανταλλαγές οικοπέδων και τούβλων από ευρώ...

Με την δύση του ηλίου οι πόρτες του μοναστηριού της μονής Βατοπεδίου έκλεισαν ερμητικά, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα μοναστήρια του Αγίου Όρους. Μέχρι την ώρα εκείνη το ένταλμα για την σύλληψη του Εφραίμ δεν είχε φτάσει στο αστυνομικό τμήμα στις Καρυές.

Το κλίμα ήταν βαρύ στο μοναστήρι και ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους δικηγόρους του ενώ συνομιλεί διαρκώς με τους στενούς του συνεργάτες. Την ύστατη στιγμή προσπαθεί να βρει τρόπο ακόμη και να μην εκτελεστεί η απόφαση! Ο Διοικητής του Αγίου Όρους Αρ. Κασμίρογλου ενημερώθηκε επίσημα για το βούλευμα του συμβουλίου εφετών που κρίνει προφυλακιστέο τον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου.


Ωστόσο, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Εφραίμ πιθανότατα με το πρώτο φως της ημέρας θα παραδοθεί και αναμένεται να περάσει τις ημέρες των Χριστουγέννων στην φυλακή.


Το βούλευμα της προφυλάκισης

Μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του πριν λίγες ημέρες για το θέμα της προφυλάκισης, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε με βούλευμά του, που εκδόθηκε σήμερα, να ταχθεί υπέρ της ανακριτικής άποψης που ζητούσε να οδηγηθεί στη φυλακή ο ηγούμενος.


Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης ήταν αυτός, μετά την απολογία του ηγούμενου, που έκρινε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν, αντί της προφυλάκισης, περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.


Το Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε χθες ο ηγούμενος Εφραίμ, τάχθηκε τελικά υπέρ της γνώμης της ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, και έτσι ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή για την υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου.
 
 
 http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Θα παραδοθεί ο Εφραίμ;"

Δεκάδες χωριά χωρίς ρεύμα.Η ΔΕΗ σκέφτεται ακόμη εκείνες τις αυξήσεις;

Χειμώνας και τι πιο φυσιολογικό να χιονίσει.Άργησε κι όλας.Εν τούτοις το Ελληνικό κράτος-παρωδία ήρθε για άλλη μια φορά αντιμέτωπο με την ... αχρηστία του.Εκατοντάδες...


οδηγοί παρέμειναν αποκλεισμένοι για πάνω από 10 ώρες (και όχι 2 ώρες όπως βγαίνουν και λένε στα κανάλια.)Το χειρότερο όμως είναι πως σε δεκάδες χωριά της Β.Ελλάδας, οι κάτοικοι εάν δεν είχαν τα τζάκια τους , θα είχαν πεθάνει από το κρύο.Αν είναι δυνατόν!!!Το 2011 , με ένα απλό χειμωνιάτικο χιονάκι να πέφτει το δίκτυθο της ΔΕΗ;Και το πιο απίθανο;Αυτοί οι άχρηστοι της ΔΕΗ ζητάνε αυξήσεις.Γιατί;Για να μας κόψουν σε όλους το ρεύμα.Αιδώς αργείοι!!! 



 http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Δεκάδες χωριά χωρίς ρεύμα.Η ΔΕΗ σκέφτεται ακόμη εκείνες τις αυξήσεις;"

Οδηγός για όσους θέλουν να γλιτώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ


Η 20η Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τους πολίτες που έχουν εντοπίσει
λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και θέλουν να τα διορθώσουν...

Οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στον αρμόδιο Δήμο για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

Τούτο ορίζεται από την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα επίσης με την οποία, οι φορολογούμενοι πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώσουν το τέλος που υπολογίσθηκε για εφέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012.
Παράλληλα, η ίδια εγκύκλιος παρέχει οδηγίες για τη διευκόλυνση πληρωμής του τέλους, για όσους φορολογούμενους δηλώνουν αδυναμία πληρωμής.

Τα βήματα για τη διόρθωση

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι για τη διόρθωση των λαθών έχει ως εξής:

1) Ο Διαχειριστής Δικτύου της ΔΕΗ θα αποστείλει στους Δήμους της χώρας ηλεκτρονικές καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τα ακίνητα που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του κάθε Δήμου, με τα στοιχεία, βάσει των οποίων υπολογίστηκε το τέλος ακινήτων για το 2011.

2) Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους, θα πρέπει να προσέλθουν στον αρμόδιο Δήμο για τη διόρθωση λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για διόρθωση στον αρμόδιο Δήμο έως την 20η Ιανουαρίου 2012. Επιπλέον, οι Δήμοι όλης της χώρας θα πρέπει να ελέγξουν εάν στις σχετικές καταστάσεις αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης και σε περίπτωση λάθους να προβαίνουν σε διόρθωσή τους.

3) Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, οι Δήμοι θα πρέπει να αποστείλουν έως την 27η Ιανουαρίου 2012 τις ενημερωμένες καταστάσεις στον Διαχειριστή Δικτύου της ΔΕΗ, ο οποίος, ακολούθως, θα πρέπει να τις αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που θα τις ελέγξει ενδεικτικά ως προς την τιμή ζώνης. Σε περίπτωση που εντοπιστεί λάθος σε τιμή ζώνης, η ΓΓΠΣ διορθώνει την κατάσταση, ενημερώνοντας για τη διόρθωση τον αρμόδιο Δήμο. Στη συνέχεια, έως τη 10η Φεβρουαρίου 2012 η ΓΓΠΣ διαβιβάζει τις καταστάσεις στον Διαχειριστή Δικτύου.

4) Ο Διαχειριστής Δικτύου της ΔΕΗ, μετά τη λήψη των διορθωμένων καταστάσεων, υπολογίζει, βάσει των νέων στοιχείων, το τέλος ακινήτων που αντιστοιχεί στο ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο και, εφόσον προκύπτει ποσό τέλους χαμηλότερο από αυτό που αρχικά υπολογίσθηκε, βάσει των στοιχείων της 17ης Σεπτεμβρίου 2011, η διαφορά αφαιρείται από το ποσό του τέλους ακινήτων για το έτος 2012. Στις περιπτώσεις που προκύψει αρνητική διαφορά, το ποσό επιστρέφεται στον καταναλωτή από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Με αυτά και αυτά, το τέλος ακινήτων για το έτος 2011 καταβάλλεται όπως έχει υπολογισθεί βάσει των στοιχείων της 17ης Σεπτεμβρίου 2011.

Εάν το ποσό τέλους που επανυπολογίζεται βάσει των διορθωμένων στοιχείων είναι μικρότερο από αυτό που υπολογίσθηκε αρχικά, η διαφορά αφαιρείται από το τέλος που αναλογεί στο ακίνητο για το έτος 2012.

Τι γίνεται σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής

Οι έχοντες οικονομική αδυναμία πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www1.gsis.gr/taxisnet2/eta.

Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα και για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μόνοι την ηλεκτρονική αίτηση. Αυτοί θα μπορούν να την υποβάλουν χειρόγραφα στην αρμόδια Εφορία, η οποία θα προωθεί στη συνέχεια την καταχώρισή της στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Με τη σειρά της, η ΓΓΠΣ, αφού επεξεργαστεί τις αιτήσεις και τα στοιχεία των φορολογουμένων, θα αποστέλλει σχετικό αρχείο στην αρμόδια ΔΟΥ για την οριστική εξέταση των αιτήσεων.

Ο προϊστάμενος της Εφορίας θα μπορεί να αποφασίζει, εκτός από την αναστολή διακοπής του ρεύματος, είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις- που είναι δύο για το 2011 και πέντε για το 2012- είτε τον περιορισμό του ποσού του τέλους σε ύψος που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του, χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ιδίου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά.

Για τη δεύτερη κατηγορία εξαιρέσεων, που αφορά σε φορολογούμενους για τους οποίους συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας του χρήστη του ακινήτου στο οποίο επιβλήθηκε το ειδικό τέλος, ή του προσώπου που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά και αποδεικνύεται ότι η διακοπή του ρεύματος θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία τους, δεν απαιτείται ηλεκτρονική αίτηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις αποκλειστικά αρμόδιος να διαπιστώσει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις αναστολής της έκδοσης εντολής διακοπής του ρεύματος και της εκτέλεσής της είναι ο προϊστάμενος της αρμόδιας για τη φορολογία εισοδήματος ΔΟΥ, ο οποίος εκδίδει σχετική πράξη, κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου

 

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Οδηγός για όσους θέλουν να γλιτώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ"

Περιμένουν το πετρέλαιο στο Καρπενήσι!

Ο χιονιάς και η απότομη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν, έφερε αύξηση της ζήτησης του πετρελαίου θέρμανσης από τους Καρπενησιώτες.
Σύμφωνα με τους πρατηριούχους , οι πολίτες απ’ ό,τι φαίνεται τα βγάζουν πέρα με τα ξύλα που είναι η πιο οικονομική λύση, αλλά και με την νέα μορφή θέρμανσης το pellet, που είναι αρκετά διαδεδομένο και στην Ευρυτανία.
Διαβάστε Περισσότερα "Περιμένουν το πετρέλαιο στο Καρπενήσι!"

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ευρυτανία. Κλειστά τα σχολεία σε Άγραφα και Καρπενήσι

Σημαντική επιδείνωση του καρού παρουσιάστηκε από χθες το πρωί  με πολύ κρύο,παγωνιές,σφοδρούς ανέμους και χιονοπτώσεις στα περισσότερα χωριά του νομού Ευρυτανίας.
 
Χωρίς να διαψευστούν οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις για κακοκαιρία απο χθές χαμηλές θερμοκρασίες που φτάνουν στο -7 πλήττουν περιοχές στην δυτική Ευρυτανία με το θερμόμετρο την ημέρα να έχει κολλήσει στους -1 εως 0 βαθμούς.
Σύμφωνα με νέες προβλέψεις το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί έως και το τέλος της εβδομάδας και μάλιστα με πυκνές χιονοπτώσεις και στα πιο πεδινά.
 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας  Ευρυτανίας όπως και του κάθε δήμου ξεχωριστά είναι στους δρόμους με τα μηχανήματα να ρίχνουν αλάτι και να καθαρίζουν τους  δρόμους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Prasia.com κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρπενησίου, και στο δήμο Αγράφων.
 

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου της περιφέρειας του Νομού Ευρυτανίας :
 

• Παλιά Εθνική Οδός Λαμίας – Καρπενησίου (θέση «Ράχες Τυμφρηστού»)

• Εθνική Οδός Αγρινίου – Καρπενησίου, από 75η χ/θ έως 85η χ/θ
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας (θέση «Βράχος», «Σερμιτζέλι», «Ζαχαράκι»)
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίτσας
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Σελλά – Φιδάκια
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Στενώματος
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Αγρινίου (μέσω Προυσού, θέση «Αραποκέφαλα»).
 

Επίσης η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη αυτή την ώρα (17:00΄), λόγω χιονόπτωσης, από την 55η χ/θ έως την 65η χ/θ της Παλιάς Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου για την περιφέρεια του Νομού Φθιώτιδας.
Εφίσταται η προσοχή των διερχόμενων οδηγών, διότι τα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται, κατά την διάρκεια της νύχτας, να επιδεινωθούν.

 

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα "Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ευρυτανία. Κλειστά τα σχολεία σε Άγραφα και Καρπενήσι"

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ : Νέα υπόθεση παιδεραστίας συγκλονίζει το Ρέθυμνο!

Νέα υπόθεση παιδεραστίας απασχολεί τις διωκτικές αρχές του Ρεθύμνου από το απόγευμα, αφού συνελήφθη ένα ακόμα άτομο, που ασχολείται επίσης με τον αθλητισμό στο νομό, κατηγορούμενο για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κοριτσιών.

Την ώρα που ο νομός Ρεθύμνου προσπαθεί να συνέλθει από την αποκάλυψη της δράσης του 47χρονου Νίκου Σειραγάκη, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου...

κατάφερε ένα ακόμα πλήγμα, αφού είχε στα χέρια της καταθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήλικων θυμάτων, που έκαναν λόγο για τη δράση του ατόμου αυτού.

Η επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας έγινε το απόγευμα στο σπίτι του συλληφθέντα, ο οποίος κατά τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια της και προκειμένου να μη συλληφθεί, αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό και το στομάχι με ένα μαχαίρι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.




http://24gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ : Νέα υπόθεση παιδεραστίας συγκλονίζει το Ρέθυμνο!"

Έδωσαν τα 4 παιδιά τους σε ίδρυμα γιατί δεν είχαν να τα ταΐσουν.

Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ έλεγαν πως όλα αυτά που ακούγονται είναι υπερβολικά.Ούτε παιδιά λιποθυμάνε σε σχολεία , ούτε ο κόσμος αφήνει τα παιδιά του σε ιδρύματα.Τώρα τι έχουν να πουν που ετοιμάζουν να μοιράσουν κουπόνια στα σχολεία για ψων΄ζιουν οι μαθητές από τα κυλικεία;Και ιδιαίτερα  τώρα τι έχουν να πουν , που επώνυμα ένας πατέρας λέει ότι άφησε τα παιδιά του σε ίδρυμα προκειμένου να μην πεθάνουν από την πείνα;
Στα όρια της εξαθλίωσης πολλές οικογένειες που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα...

φτάνοντας στο σημείο να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Συγκλονίζει το δράμα μιας πολύτεκνης οικογένειας στη Πάτρα
Συγκλονίζει το δράμα μιας πολύτεκνης οικογένειας στη Πάτρα η οποία αναγκάστηκε να δώσει σε ίδρυμα τα τέσσερα από τα δέκα παιδιά της.
Όπως αναφέρει η Espresso, η οικογένεια δεν έχει κανένα εισόδημα. Ο πατέρας της οικογένειας, ο 45χρονος Δημήτρης Γασπαρινάτος είναι άνεργος καθώς πριν από ένα χρόνο έληξε η σύμβασή του σε νοσοκομείο όπου δούλευε ως σεκιούριτι.
"Βρισκόμαστε σε άθλια κατάσταση. Τα παιδιά μου τα δίνω για να έχουν μια καλύτερη ζωή", αναφέρει ο ίδιος, τονίζοντας "δεν είμαι τεμπέλης".
Η μητέρα των παιδιών δεν είναι καλά στην υγεία της, η οποία επιβαρύνθηκε βλέποντας τα παιδιά της να υποφέρουν.
Έτσι, η απελπισία οδήγησε τον 45χρονο να χτυπήσει τη πόρτα του δήμου Πατρέων και να ζητήσει να πάνε τα τέσσερα μικρότερα παιδιά του σε ίδρυμα αφού οι συνθήκες στο σπίτι είναι άθλιες χωρίς τροφή και ρούχα με τα αγγελούδια να είναι στριμωγμένα σε ένα δωμάτιο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας στάθηκε η πρόεδρος της ανατολικής δημοτικής κοινότητας του δήμου, Κανέλλα Σολώμου, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα με αποτέλεσμα τα αγγελούδια να μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες στο ίδρυμα "Σωτήρ" της Κεφαλονιάς.
Μάλιστα η ίδια μαζί με άλλες γυναίκες θα πάνε σπίτι της οικογένειας να καθαρίσουν και να προσφέρουν ό,τι μπορούν.
"Όλοι περιμένουν με χαρά τα Χριστούγεννα και εμένα η οικογένειά μου πεινάει. Το ψυγείο είναι άδειο και όταν τα ακούω να κλαίνε από την πείνα θέλω να πεθάνω, λέει ο 45χρονος πατέρας".
Φανερά συγκλονισμένος και ο αντιδήμαρχος του Κοινωνικού Τομέα Θεοχάρης Μασσαράς, ο οποίος δηλώνει πως πρόκειται για μια πάμφτωχη οικογένεια με όλα της τα μέλη να είναι πολύ ταλαιπωρημένα.
'Τώρα προσπαθούμε να βρούμε σπίτι να μείνουν. Να βοηθήσουμε όσο μπορούμε", λέει χαρακτηριστικά.
Αυτή είναι μια από τις πολλές οικογένειας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης με την κρίση να τους έχει γονατίσει. Καθημερινά συνάνθρωποί μας δεν έχουν ένα πιάτο φαΐ και ένα ζεστό μέρος να κοιμηθούν, ενώ μερικοί φτάνουν στο σημείο να υποδύονται τους ασθενείς για να νοσηλευτούν έστω και για μια μέρα στα νοσοκομεία. 


 http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Έδωσαν τα 4 παιδιά τους σε ίδρυμα γιατί δεν είχαν να τα ταΐσουν."

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την πτώση του 'ΗΛΙΟΣ".Μήπως το αεροπλάνο τελικά δεν έπεσε;

Το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι το κατηγορητήριο για τον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Ανδρέα Δράκο, την εταιρεία «ΗΛΙΟΣ» ως νομικό πρόσωπο, τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Δημήτρη Πανταζή, τον διευθυντή Πτητικών Προτύπων, Γιώργο Κικκίδη και τον Βούλγαρο αρχιπιλότο της εταιρείας, Γιάνκο Στοϊμένοφ, «είναι...


 ατεκμηρίωτο, αφού δεν υπάρχει μαρτυρία, η οποία να τους συνδέει με την τραγωδία». Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν 1.190 κατηγορίες για αδικήματα, που αφορούν ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας και η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης είχε αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2009.
Η απόφαση είναι ενδιάμεση, με την έννοια ότι το Κακουργιοδικείο θεώρησε ότι δεν υπάρχει, εκ πρώτης όψεως, υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων και δεν θα τους καλέσει σε απολογία. Αυτό σημαίνει ότι στην τελική απόφασή του, το Δικαστήριο θα κηρύξει τους κατηγορουμένους αθώους και θα τους απαλλάξει των κατηγοριών.
Στο άκουσμα της απόφασης, συγγενείς των θυμάτων σηκώθηκαν από τα καθίσματα και φώναζαν «αίσχος». Αρκετοί ξέσπασαν σε λυγμούς. Ο πατέρας ενός από τα θύματα της τραγωδίας φώναζε «πείτε μας ποιος σκότωσε τα παιδιά μας». 


 http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την πτώση του 'ΗΛΙΟΣ".Μήπως το αεροπλάνο τελικά δεν έπεσε;"

Φρικη στο Αγρινιο.Είχε βιάσει την κόρη του και αυτή του εμπιστευόταν τα παιδιά της... Τελικά τα βίασε και αυτά.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 66χρονος, από χωριό κοντά στο Αγρίνιο, που κατηγορείται ότι βίασε τα εγγόνια του, ηλικίας μόλις 9 και 10 ετών...

Τον περασμένο Αύγουστο η κόρη του κατηγόρησε τον ίδιο της τον πατέρα ότι βίασε τα παιδιά της, όταν αυτά διέμεναν μαζί του, σε χωριό, έξω από το Αγρίνιο.
Ιατροδικαστικά τότε είχε αποδειχθεί ότι όντως το ένα από τα δυο παιδιά, ένα κοριτσάκι μόλις εννέα ετών, έχει βιαστεί!
Τα απίστευτα γεγονότα, εκτυλίχθηκαν στο... σπίτι του κατηγορουμένου, σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο, όπου διέμεναν για κάποιο διάστημα τα δυο ανήλικα παιδιά ηλικίας 9 και 10 ετών.
Σύμφωνα με την μητέρα τα παιδιά παραπονέθηκαν στην ίδια, ενώ όπως αποκάλυψε στην κατάθεση της και η ίδια είχε βιαστεί από τον πατέρα της πριν χρόνια…

agriniopress.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Φρικη στο Αγρινιο.Είχε βιάσει την κόρη του και αυτή του εμπιστευόταν τα παιδιά της... Τελικά τα βίασε και αυτά."

Το χιονισμένο Καρπενήσι πριν από λίγο (Φώτο)


Δείτε φωτογραφίες από την Ευρυτανική πρωτεύουσα, που ντύθηκε στα λευκά...

Το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 5 πόντους μέσα στην πόλη, ενώ στην πλατεία παρά το χιόνι, που έπεφτε, κάποια από τα παιδιά δεν εγκατέλειπαν το παγοδρόμιο, που στήθηκε πριν από λίγες ημέρες και έδωσε πνοή στο κέντρο, αφού καθημερινά το επισκέπτονται ντόπιοι και επισκέπτες.













 
Photos: (Θανάσης  Αναστάσης - PHOTO Center)
                   Τηλ: 22370 25905 - 6974222333

info@photokarpenisi.gr 


Διαβάστε Περισσότερα "Το χιονισμένο Καρπενήσι πριν από λίγο (Φώτο)"

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ !!! Ο Λοβέρδος αγόρασε σπίτι στη Ν. Ερυθραία μόνο με 17.000 ευρώ

Είδαμε τα πόθεν έσχες των βουλευτών , είχαμε πολλές απορίες, αλλά αυτό που βγάζει μάτια είναι η αγορά του Υπουργού Υγείας.
 
Οπως φαίνεται από την  δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου το 2009 αγόρασε οικία 97,91 τ.μ. (εξ αδιαιρέτου με τη σύζυγο) στη Ν. Ερυθραία (Μορτερό)
έναντι......
 
μόνον   * 17.642,63 * ευρώ! 
 
 
Ανδρέα πες μας πως το έκανες να πάμε να αγοράσουμε και εμείς.... 
 
 
 http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ !!! Ο Λοβέρδος αγόρασε σπίτι στη Ν. Ερυθραία μόνο με 17.000 ευρώ"

ΣΟΚ προκαλούν οι προκλητικές επιδοτήσεις των κομμάτων

«Έλαβαν το 2011 ακόμη μεγαλύτερη χρηματοδότηση από πέρσι!»
«Κατά τη συζήτηση που προκάλεσε η Δημοκρατική Συμμαχία στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, αποκαλύφθηκε το εξής απίστευτο: ότι τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας έλαβαν για το 2011 συνολικά 54 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 6 εκατ. ακόμα περισσότερα από πέρσι!!!», δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως είπε, «ο κ. Γιαννίτσης μάλιστα μας είπε το παράλογο ότι «τα χρήματα πρέπει να εκταμιευτούν, καθώς πρόκειται για νόμο του κράτους».

Συνέχισε τονίζοντας: «Αλήθεια, δεν είναι νόμος του κράτους να επιστρέφεται το ΦΠΑ στους επαγγελματίες, μικρούς ή μεγάλους; Αλήθεια, δεν είναι νόμος του κράτους να τιμωρούνται οι μεγαλοοφειλέτες; Αλήθεια, δεν είναι νόμος του κράτους να πληρώνει το Δημόσιο τους ιδιώτες στους οποίες χρωστά χιλιάδες ευρώ; Αλήθεια, δεν είναι νόμος του κράτους να πληρώνονται κανονικά οι συντάξεις;

Βασικός κανόνας κάθε ευνομούμενης Πολιτείας και κάθε Κράτος Δικαίου είναι η ισονομία και η πλήρης εφαρμογή των νόμων από όλους και προς όλους, όχι μια κατ’ επιλογήν εφαρμογή, ανάλογα του πως μας συμφέρει…».

http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα "ΣΟΚ προκαλούν οι προκλητικές επιδοτήσεις των κομμάτων"

Επέστρεψε το iPhone ο απαράδεκτος Γερουλάνος..


Μετά τον σάλο που προκλήθηκε απο την αγορά κινητού iPhone 4s  απο τον Γερουλάνο, που φυσικά το πλήρωσε κανονικά ο μ@λ@κας ο Έλληνας φορολογούμενος, ο υπουργός επέστρεψε το κινητό όταν "πληροφορήθηκε το ακριβές κόστος της υπηρεσιακής συσκευής".. 
 
Πόσο γελοίοι είναι τελικά όλοι....
αυτοί και για πόσο μ@λ@κες μας έχουν.. Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γερουλάνος..


"Αναφορικά με Απόφαση που δημοσιεύεται στη Διαύγεια από τις 8/12/2011 και αφορά στην προμήθεια από το ΥΠΠΟΤ συσκευής κινητού τηλεφώνου i-phone 4S, για τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού θέλουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα εκμετάλλευσης ή παρερμηνείας.

 
O Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μόλις πληροφορήθηκε το ακριβές κόστος της υπηρεσιακής συσκευής, αρνήθηκε την παραλαβή της και την επαναπροώθησε στην υπηρεσία, ώστε να επιστραφεί.
 
Επισημαίνεται ότι, παρότι ο κ. Γερουλάνος, ως Υπουργός, δικαιούται σύμφωνα με το νόμο να χρησιμοποιεί υπηρεσιακή συσκευή, μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας. Χρησιμοποιεί το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο τόσο για τις δημόσιες όσο και για τις ιδιωτικές του υποθέσεις, οπότε δεν έχει κοστίσει ούτε ένα ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο."

Τα συμπεράσματα δικά σας ...

 
Διαβάστε Περισσότερα "Επέστρεψε το iPhone ο απαράδεκτος Γερουλάνος.."

11 βουλευτές σήκωσαν μεγάλα ποσά από τράπεζες αλλά κανείς δεν ξέρει που πήγαν - Δείτε όλα τα πόθεν έσχες

 

- Συνολικά 15 έκαναν μεγάλες αναλήψεις - Θα ζητηθεί άρση τραπεζικού απορρήτου
- Ορκωτοί λογιστές θα ζητήσουν εξηγήσεις από έναν - έναν
- Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
- Μπλόκαρε από την μεγάλη επισκεψιμότητα το site της Βουλής
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ποσά από 100.000 έως 400.000 ευρώ "σήκωσαν" από τράπεζες 15 βουλευτές, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις πόθεν έσχες που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Κανείς όμως δεν διευκρινίζει για ποιόν λόγο έγιναν οι αναλήψεις και αν τα χρήματα αυτά τοποθετήθηκαν κάπου αλλού. Τα μετέφεραν σε τράπεζα του εξωτερικού, τα κράτησαν στο σπίτι τους;

Από τους 15 αυτούς βουλευτές προκύπτει ότι οι 4 έκαναν αγορές.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών κομμάτων και πολιτικών, Ευάγγελος Αργύρης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθούν οι διαδικασίες για την άρση του τραπεζικού απορρήτου έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν τα χρήματα στάλθηκαν στο εξωτερικό. Επίσης, ορκωτοί λογιστές θα ζητήσουν εξηγήσεις από κάθε έναν από αυτούς.

Πιο αναλυτικά:

9 βουλευτές εν ενεργεία αγόρασαν διαμερίσματα το 2009, οι 6 από αυτούς με δάνειο.

Άλλοι 5 βουλευτές προχώρησαν σε ανέγερση κατοικίας. 6 βουλευτές αγόρασαν αγροτεμάχια μικρής αξίας, μόνο το ένα από αυτά είχε αξία 100.000 ευρώ.

Δυο ευρωβουλευτές αγόρασαν διαμέρισμα στις Βρυξέλες με δάνειο. Πέντε ευρωβουλευτές είχαν μικρή μείωση των εισοδημάτων τους ενώ 17 είχαν μικρή αύξηση.

Και ερχόμαστε στους 15.

Όλοι εν ενεργεία βουλευτές και είχαν όλοι το 2009 μείωση στις καταθέσεις τους.

Από αυτούς οι 4 έκαναν αγορές. Ο ένας οικόπεδο, ο άλλος γραφείο, άλλος αγροτεμάχιο και ένας μονοκατοικία.

Η μείωση των καταθέσεων αυτών – των 15 δηλαδή – κυμαίνεται από 100.000 μέχρι και 400.000 ευρώ.

Για το εάν υπήρξαν δηλωμένες εκροές προς την Ελβετία ο κ. Ευάγγελος Αργύρης επεσήμανε ότι «αν βρεθεί έστω και ένας να έχει 100 ευρώ στην Ελβετία θα είναι παράνομος γιατί κανείς δεν έχει δηλώσει ότι έχει καταθέσεις στην Ελβετία»

Παρατήρησε πάντως ότι δεν υπάρχουν μεγάλα ποσά κατατεθειμένα σε ξένες τράπεζες και αυτά που υπάρχουν είναι άνευ σημασίας και προέρχονται κυρίως από επαγγελματική δραστηριότητα.

Είπε επίσης ότι για πρώτη φορά θα υπάρχει μια τράπεζα δεδομένων κι έτσι δεν θα χρειάζεται κάθε χρόνο να δίνονται όλες οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αλλά μόνο οι μεταβολές που υπάρχουν. «Πρόκειται για μια καινοτομία σε συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» είπε συγκεκριμένα.

Έχει στείλει επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών για το εάν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που να έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2009 και μετά.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ:

ΑΡΧΗΓΟΙ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

Εισόδημα: 129.000
Συζύγου: 2.000
Ακίνητα ΓΑΠ: ακίνητο στην Ν. Ερυθραία
Ακίνητα συζύγου: 2 ακίνητα στην Πάτρα
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (από κοινού): 81.000 ευρώ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ:
Συζύγου: αμοιβαία κεφάλαια ύψους 228.000 ευρώ
ΟΧΗΜΑΤΑ: 1 αυτοκίνητο 2000 κεκ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:

Εισόδημα: 217.000 ευρώ
Συζύγου: 54.000 ευρώ
Ακίνητα Σαμαρά: 2 διαμερίσματα, 3 αγροτεμάχια, 1 οικόπεδο , 1 αποθήκη ενώ αγόρασε και 1 αγροτεμάχιο στην Πύλο 3 στρεμμάτων αξίας 110.000 ευρώ από εισοδήματα προηγουμένων ετών.
Ακίνητα συζύγου: 2 διαμερίσματα, 2 οικόπεδα, 1 μονοκατοικία, 1 κατάστημα , 1 γραφείο.
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (από κοινού): 308.000 + 4.000 λίρες Αγγλίας
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ:
Σαμαράς: 3.500 μετοχές ΑΝΕL LINES
ΟΧΗΜΑΤΑ: 2 αυτοκίνητα 1500κ.β και 2000κ.β

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ:

ΕΙΣΟΔΗΜΑ: 135.000 ευρώ
ΑΚΙΝΗΤΑ: 1 διαμέρισμα
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: 700 ευρώ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:

ΕΙΣΟΔΗΜΑ: 268.000 ευρώ
Συζύγου: 6.000 ευρώ
ΑΚΙΝΗΤΑ:
Καρατζαφέρη: 6 διαμερίσματα, 1 οικία, 2 βοσκοτόπια, 1 οικόπεδο
Συζύγου: 4 διαμερίσματα, 2 καταστηματα, 1 βοσκοτόπι, ενώ αγόρασε 1 αποθήκη αξίας 46.000 ευρώ
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: 71.000 ευρώ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: συζύγου (εταίρος σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών με κεφάλαιο εισφορά 17.000 ευρώ)
ΟΧΗΜΑΤΑ: 2 αυτοκίνητα ο ίδιος και 1 βάρκα 6 ατόμων
1 αυτοκίνητο η γυναίκα του

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:

ΕΙΣΟΔΗΜΑ: 48.000 ευρώ
ΑΚΙΝΗΤΑ: 1 διαμέρισμα
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: 9.000 ευρώ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: -
ΟΧΗΜΑΤΑ: 1 μοτοσυκλέτα 650 κ.β.

ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΙ:

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:

ΕΙΣΟΔΗΜΑ: 130.000 ευρώ
Συζύγου: 24.000 ευρώ
ΑΚΙΝΗΤΑ
Καραμανλή: 12 διαμερίσματα, 2 αγροτεμάχια, 1 γραφείο, 1 κατάστημα, 1 αποθήκη, 1 παρκινγκ
Συζύγου: 1 αγροτεμάχιο, 1 οικόπεδο
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ(από κοινού): 830.000 ευρώ + 168.000 δολάρια Αμερικής
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: ο ίδιος: διαθέτει ομόλογα 38.000 ευρώ, εκποίησε ομόλογα 602.000 ευρώ εκ των οποίων με 300.000 ευρώ αγόρασε νέα ομόλογα, ενώ αγόρασε και γραφείο 330.000 ευρώ.
ΟΧΗΜΑΤΑ: 1 αυτοκίνητο, 1 σκάφος αναψυχής 8 ατόμων

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ





http://www.newsit.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "11 βουλευτές σήκωσαν μεγάλα ποσά από τράπεζες αλλά κανείς δεν ξέρει που πήγαν - Δείτε όλα τα πόθεν έσχες"

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Γιούχα και ξύλο στον Κατσιφάρα

Σήμερα Δευτέρα 19/12, 12 το μεσημέρι, στην Πάτρα, σε γνωστή καφετέρια της Αγίου Νικολάου εντοπίσαμε τον Απόστολο Κατσιφάρα (για όσους δεν γνωρίζουν Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης και υπεύθυνος σωφρονιστικών ιδρυμάτων με το Πασοκ και από τα πιο γνωστά πασοκόσκυλα της Πάτρας.) Ετερόκλητο πλήθος συγκεντρώθηκε στην καφετέρια και του ζητούσε να αποχωρήσει αλλά αυτός μας αγνόησε επιδεικτικά. Ακολούθησαν γιουχαρίσματα και μπινελίκια κυρίως από ηλικιωμένους ενώ μια μεσηλίκη του φώναξε «Κατσιφάρα λαμόγιο θα μπεις και συ μέσα».

Αυτός συνεχίζοντας την προκλητικά απαξιωτική στάση του όχι μόνο αδιαφόρησε για το σχόλιο αλλά χαμογέλασε ειρωνικά και είπε κάτι με νόημα στο κομματόσκυλο που καθόταν δίπλα. Τότε η οργή του κόσμου...
ξεχείλισε και ένας από εμάς εκσφενδόνισε προς το μέρος του ένα γιαούρτι «ΠΡΩΤΟ» (ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλα) λερώνοντας τον στο πρόσωπο. Ο κύριος Κατσιφάρας όμως ακόμα και τότε διατήρησε την «αξιοπρέπεια» του και ταυτόχρονα τέσσερις φουσκωτοί ντυμένοι με κυριλέ κοστούμια (γνωστοί μπράβοι του υπόκοσμου της Πάτρας) και hands free μπήκαν στην καφετέρια από πλαινή είσοδο προκειμένου να φυγαδεύσουν το αφεντικό τους. Μάλλον για αυτό το Πασοκόσκυλο μας προκαλούσε τόσο αφού είχε καβάτζα τα σκυλιά του και δεν ανησυχούσε.

Ωστόσο η αντίδραση μας και τότε ήταν άμεση και συντονισμένη. Οι νεώτεροι από εμάς αναλάβαμε τους μπράβους οι οποίοι κρατούσαν τυπική στάση λέγοντας «εμείς την δουλειά μας θέλουμε να κάνουμε» και άλλα τέτοια και τους περιορίσαμε στην είσοδο της καφετέριας. Οι υπόλοιποι όρμησαν στον Κατσιφάρα και τα κομματόσκυλα της παρέας του πετώντας καρέκλες και τασάκια. Το αποκορύφωμα όταν κάποιοι ήρθαμε σώμα με σώμα μαζί τους και το Μπατσοκόσκυλο έφαγε μια καλή στο πρόσωπο και άρχισε να ματώνει. Τότε πανικόβλητος οπισθοχώρησε αναζητώντας καταφύγιο στα σκυλιά του όπου και αποχώρησαν τρέχοντας για να γλυτώσουν τα χειρότερα. Ο κόσμος συνέχισε να φωνάζει συνθήματα ενώ κι άλλοι περαστικοί τον έβριζαν.

Να μην τους αφήσουμε ούτε λεπτό ήσυχους.

Γιούχα και ξύλο όπου και όποτε τους βρίσκουμε.
 
Διαβάστε Περισσότερα "ΠΑΤΡΑ: Γιούχα και ξύλο στον Κατσιφάρα"

Αφίσα-απάντηση της γραμματείας της της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. στις δηλώσεις Πάγκαλου...

"Αφίσα-απάντηση της γραμματείας της συντονιστικής επιτροπής της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. στις δηλώσεις Πάγκαλου οτι οι διαδηλωτές-αγανακτισμένοι είναι «...κομμουνιστές, είναι φασίστες και μ@λ@κες..."
 
 http://greki-gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Αφίσα-απάντηση της γραμματείας της της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. στις δηλώσεις Πάγκαλου..."

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης


Σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ
- Και άλλα στελέχη του πρώην διοικητικού συμβουλίου διώκονται για το ίδιο αδίκημα...

- Εκτός από το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκκρεμεί και η μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης
- Για τους τραπεζικούς λογαριασμούς ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάνει λόγο "για κόπους μιας ζωής"
Ποινική δίωξη, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Για την ίδια πράξη, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε δίωξη εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη κι ενός υπαλλήλου - στελέχους των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Τη δίωξη απήγγειλε ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας, μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων, στη μεγάλη υπόθεση της υπεξαίρεσης του δήμου, προσώπων. Για το σκέλος που αφορά το "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" σχηματίζεται νέα δικογραφία, ανεξάρτητη απ’ αυτήν της υπεξαίρεσης.

Η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά στο πολυσέλιδο πόρισμά της διαπίστωσε καταθέσεις στους κοινούς λογαριασμούς των παραπάνω προσώπων και των συζύγων τους, που δεν συνάδουν με τα έσοδα που έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Πιο αναλυτικά, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ, ενώ τα ποσά στους λογαριασμούς του Μ. Ζορπίδη και του Μ. Λεμούσια είναι αντιστοίχως 6 εκατ. και 870.000 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τον ανώτερο υπάλληλο του δήμου βρέθηκε κατατεθειμένο σε τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 160.000 ευρώ.

Αυτό που φέρονται να είπαν τα χρήματα, είναι ότι πρόκειται για τους "κόπους μιας ζωής" και για καταθέσεις που προέρχονται από επενδύσεις.

Αντιθέτως, καμία ποινική διαδικασία δεν κινήθηκε για τους άλλους δύο πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών που εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση υπεξαίρεσης, Θεόδωρο Αθανάσαρο και Αναστάσιο Γερογιάννη, καθώς δεν βρέθηκε κάτι "μεμπτό" στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες έχει απολογηθεί ήδη στον ανακριτή ο Παναγιώτης Σαξώνης, στο όνομά του οποίου εντοπίστηκαν τραπεζικές καταθέσεις και στοιχηματικά κέρδη ύψους 3.500.000 ευρώ. Ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας παραμένει προφυλακισμένος από το Μάιο του 2010 στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

Το επόμενο διάστημα ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, θα υποβάλλει την πρότασή του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των 23 συνολικά κατηγορούμενων για την υπεξαίρεση, το ύψος της οποίας σύμφωνα με το πόρισμα της επιθεωρήτριας που πραγματοποίησε την έρευνα αγγίζει τα 51,4 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσίευσε, αποφάσισε τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Μιχ. Λεμούσια, ο οποίος συμπλήρωσε το 6μηνο της προφυλάκισης...
 


newsit

Διαβάστε Περισσότερα "Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης"

«Δεν θα γυρίσω να πάρω την 'Αννα. Συγγνώμη»

Ολοένα και περισσότεροι γονείς ζητούν να αφήσουν τα παιδιά τους στα χωριά SOS

Η Αννα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό. Είχε πάει απόγευμα και η μαμά της δεν είχε εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ωσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απ' την τσέπη του. Ηταν ένα σημείωμα: «Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της».

Ο άνθρωπος που λέει την ιστορία την διηγείται σαν κάτι συνηθισμένο. Ο Στ. Σιφνιός είναι υπεύθυνος της κοινωνικής υπηρεσίας στα Παιδικά Χωριά SOS. «Οι νηπιαγωγοί κάλεσαν την Εισαγγελία», λέει. «Και ο εισαγγελέας έστειλε το παιδί σ' εμάς».

Όλα αυτά δεν έγιναν σε κάποιο βιβλίο του Ντίκενς. Εγιναν σε μια συνοικία της Αθήνας. Η μαμά της Αννας δεν είναι τρελή. Είναι μια κοπέλα που έχασε τη δουλειά της και πανικοβλήθηκε. Σαν την ιστορία της, υπάρχουν τουλάχιστον πεντακόσιες ακόμη ιστορίες. Σήμερα στην Ελλάδα πεντακόσιοι γονείς είναι σε τέτοια οικονομική κατάσταση, που ζήτησαν στα Παιδικά Χωριά SOS να αφήσουν εκεί το παιδί τους.

«Μέχρι πριν από δύο χρόνια, το 95% των αιτημάτων είχε να κάνει με κακοποίηση. Αποφάσιζε ο εισαγγελέας πως κινδυνεύει το παιδί», λέει στην «Καθημερινή» η κοινωνική λειτουργός των Χωριών SOS, Π. Βασταρούχα. «Τώρα τα μισά αιτήματα είναι από γονείς σε απόλυτη φτώχεια. Οκτώ στις δέκα φορές είναι Ελληνες, τις πιο πολλές φορές μονογονεϊκές οικογένειες, συνήθως χωρίς άλλους συγγενείς».

Η κυρία Μαρίνα εδώ και 19 χρόνια είναι μητέρα στα Χωριά SOS. Εκείνη ζει την ιστορία από την άλλη πλευρά. «Το καινούργιο παιδάκι το φέρνει στο σπίτι μας η μαμά του», λέει. «Του δείχνει το κρεβάτι του, του δείχνει το δωμάτιό του, του δείχνει εμένα. Και μετά, «σ' αγαπάω» λέει, και φεύγει. Και το παιδάκι μένει στην πόρτα». Το ακούω στη φωνή της.

Η κυρία Μαρίνα κάνει προσπάθεια για να συνεχίσει. «Κανένα τους δεν φωνάζει», λέει. «Στέκονται στην πόρτα και κοιτάζουν μέχρι να χαθεί η μαμά τους. Αν είναι αδελφάκια, δύο ή πιο πολλά, εκείνο το βράδυ δεν μπορείς να τα χωρίσεις. Τα βάζεις το καθένα στο κρεβάτι του και δέκα λεπτά μετά γίνονται ένα κουβάρι, μαζεύονται όλα μαζί ξανά, να αγγίζουν το ένα το άλλο».

Κανονικά, τα Χωριά SOS δεν δέχονται παιδιά που η οικογένειά τους είναι απλώς φτωχή. Γι' αυτές τις οικογένειες υπάρχει πρόγραμμα στήριξης στο σπίτι. Αλλά η απόλυτη φτώχεια δεν πάει σχεδόν ποτέ μόνη της. «Ηρθε ένα κοριτσάκι εδώ και νόμιζα πως έχει πρόβλημα. Τριών χρόνων, δεν ήξερε ούτε 15 λέξεις», λέει η κοινωνική λειτουργός. «Το είδαν οι γιατροί και είπαν πως η υγεία του είναι μια χαρά. Ο μπαμπάς του στις λαϊκές, η μαμά του τυφλή, το είχαν εγκαταλείψει το παιδί. Οταν δεν σου μιλάει κανείς, πώς να μάθεις λέξεις;». Η φτώχεια οδηγεί στην παραμέληση, ακόμα και στην κακοποίηση. Κάποιοι άνθρωποι, πριν φτάσει το παιδί τους εκεί, διαλέγουν την άλλη λύση. Οσο ακραία κι αν φαίνεται σ' εμάς.

«Εβγαινα απ' το Χωριό να πάρω γάλα για τα δικά μου τα
παιδιά», λέει η κυρία Μαρίνα. «Στην κεντρική πύλη ήταν μια γυναίκα μ' ένα κοριτσάκι. Δεν ήξερε ότι εγώ είμαι μητέρα SOS, δεν με είδε καν. Κρατούσε το παιδί της όρθια και του μιλούσε. «Μη νομίζεις πως η μαμά δεν σ' αγαπάει. Σε λατρεύει η μαμά, αλλά δεν έχει να σου δώσει φαγητό. Αυτοί οι καλοί άνθρωποι εδώ...». Νόμιζε πως θα μπει μέσα, θα βρει κάποιον να αφήσει το παιδάκι και θα φύγει».

Η κυρία Μαρίνα κρατάει με το χέρι της το μέτωπό της. Οσα χρόνια κι αν είσαι εδώ, μερικά πράγματα δεν τα συνηθίζεις ποτέ. «Το κρατούσε απ' το χέρι», λέει. «Κι αυτό δεν μιλούσε. Μόνο είχε σηκώσει το κεφαλάκι του και την κοίταζε. Δεν ξέρω τι έγινε μετά. Εφυγα. Είχα να πάρω γάλα στα δικά μου τα παιδιά».

 

katohika.gr

Διαβάστε Περισσότερα "«Δεν θα γυρίσω να πάρω την 'Αννα. Συγγνώμη»"

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Αχρηστεύστε τον Τειρεσία, ΤΙΜΙΑ , ΕΥΚΟΛΑ και ΝΟΜΙΜΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΡΗΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ




ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΜΕ FAX...ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!!

Στην αρχή (1997) ξεκίνησε σαν μια μη κερδοσκοπική εταιρεία για να μπορεί να δίνει πληροφορίες στις τράπεζες , ώστε να αποφεύγετε η δανειοδότηση σε κακοπληρωτές και αφερέγγυους και κατέληξε σήμερα να έχει φακελωμένους στα μητρώα του εκατομμύρια Έλληνες πολίτες , έχοντας πληροφορίες για όλες τις οικονομικές συναλλαγές , ενώ τα τελευταία χρόνια διατηρεί αρχείο απωλειών και κλοπών σε ταυτότητες και διαβατήρια (παροτρύνοντας μάλιστα τους πολίτες μετά το αστυνομικό τμήμα να περνάνε και μια …βόλτα από τον Τειρεσία…) υποκαθιστώντας έμμεσα αλλά ουσιαστικά τομείς της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων υπηρεσιών ενός οργανωμένου κράτους .
Μπροστά λοιπόν στην αδιαφορία του κράτους για την εξέλιξη του Τειρεσία σε μια πανελλαδική εταιρεία που φακελώνει όλους μας και μπορεί να επηρεάζει τις ζωές , τα δάνεια και τις συναλλαγές μας μπορούμε πάρα πολύ απλά να τον αχρηστεύσουμε συμπληρώνοντας μια απλά αίτηση που θα αναγράφετε ότι δεν επιθυμούμε την πρόσβαση και αναγραφή των όποιων δεδομένων μας αφορούν !!!
Συγκεκριμένα η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων υποχρεώνει τον Τειρεσία (πράγμα που εσκεμμένος αποκρύπτεται ) να μην...


κοινοποιεί σε τρίτους και να μην αναγράφει τα οικονομικά προσωπικά δεδομένα για άτομα τα οποία με γραπτή τους δήλωση δεν το επιθυμούν .


Στη διεύθυνση (
http://www.tiresias.gr/office/index.html#E ) όχι μόνο ξεκαθαρίζεται το πώς θα γίνει η μη κοινοποίηση αλλά παρέχεται και έντυπο KΛΙΚ ΕΔΩ αίτηση το όποιο μπορούμε να κατεβάσουμε ηλεκτρονικά για να το συμπληρώσουμε και με μια επίσκεψή μας στα κεντρικά τους γραφεία , με..Fax: 210 6106 547

ή ...e-mail: tiresias@tiresias.gr, θα αχρηστεύσουμε τις όποιες πληροφορίες έχουν για μας ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ καθώς είναι σαφές ότι : Οποιοσδήποτε (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) δεν επιθυμεί την εμφάνιση των στοιχείων οικονομικής συμπεριφοράς του, που τηρούνται στα συστήματα ΣΑΥ, ΣΥΠ της Τειρεσίας ΑΕ, μπορεί να ζητήσει, με σχετική αίτηση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης, τη μη μετάδοση των δεδομένων αυτών.


Με την ικανοποίηση του αιτήματός του στη θέση των δεδομένων αναγράφεται: «δεν επιθυμεί την αναγραφή δεδομένων που τον αφορούν».


Με τη συμπλήρωση της φόρμας καταργούμε και τυπικά και ουσιαστικά το φακέλωμα μας στον Τειρεσία και εάν αυτό γίνει μαζικά και οργανωμένα από πολίτες τότε μπορούμε να πετύχουμε ακόμα και το κλείσιμο του αφού η «αποστολή του» να ρουφιανευει σε τράπεζες , φορείς , αφεντικά και ιδιώτες θα έχει μπλοκαριστεί από εμάς τους ίδιους .

 


news24gr

Διαβάστε Περισσότερα "Αχρηστεύστε τον Τειρεσία, ΤΙΜΙΑ , ΕΥΚΟΛΑ και ΝΟΜΙΜΑ"

Υποδύονται τους ασθενείς για να φάνε ένα πιάτο φαΐ

Σύγχρονοι "άθλιοι" ψάχνουν για ένα πιάτο φαΐ και ένα μέρος για να κοιμηθούν στα νοσοκομεία. Υποκρίνονται πως είναι άρρωστοι ενώ φτάνουν στο σημείο να δημιουργούν ψεύτικους καβγάδες
Φτωχοί και ανήμποροι άνθρωποι που έχουν δει τη ζωή τους να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη ψάχνουν τρόπους για να εισαχθούν σε κάποιο νοσοκομείο.
Υποκρίνονται ότι έχουν πρόβλημα υγείας ενώ φτάνουν στο σημείο να δείχνουν πως είναι ψυχικά διαταραγμένοι για να νοσηλευτούν έστω για μια μέρα για να φάνε ένα πιάτο φαΐ και να έχουν μια σκεπή πάνω από το κεφάλι τους.
Όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής", εκατοντάδες είναι οι άστεγοι που υποδύονται τους αρρώστους στις γενικές εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων, με στόχο να βρουν στέγη και φαγητό.
Μάλιστα προσθέτει πως κάποιοι δεν διστάζουν να στήσουν έως και ψεύτικους καβγάδες έξω από τα αστυνομικά τμήματα, πολλές φορές μαζί με τους συγγενείς τους, έτσι ώστε με εισαγγελική παρέμβαση να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους για εγκλεισμό στο Δρομοκαΐτειο ώστε να βρουν, στην κυριολεξία, ένα κομμάτι ψωμί και ένα κρεβάτι να κοιμηθούν!
Όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι των εργαζομένων σε νοσοκομεία, όπως το Λαϊκό και ο Ευαγγελισμός, δεκάδες είναι πλέον οι περιπτώσεις αστέγων, που ενώ εισήχθησαν κανονικά για νοσηλεία και τα προβλήματα της υγείας τους αντιμετωπίστηκαν, η παραμονή τους παρατείνεται, καθώς δεν υπάρχουν κρεβάτια στους ξενώνες φιλοξενίας.
"Εσείς δεν ξέρετε τι σημαίνει να ξυπνάς κάθε πρωί και η πρώτη σκέψη της ημέρας να είναι πού θα κοιμηθώ και τι θα φάω σήμερα. Να μην μπορείς να ξεφύγεις στιγμή", λέει στην εφημερίδα ο κ. Γιάννης. "Μέσα σ' έναν χρόνο έχασα τρία μαγαζιά και η οικογένειά μου διαλύθηκε. Μη βγάζετε φωτογραφίες γιατί έχω δυο παιδιά και δεν θέλω να με δουν σ' αυτά τα χάλια. Να μην μπορείς να ελπίζεις σε τίποτα, να σου περνάει πολλές φορές από το μυαλό ότι καλύτερα θα ήταν να αυτοκτονήσεις", προσθέτει.
Όπως εξομολογούνται στην εφημερίδα, η κατάσταση που ζουν είναι ένας συμβολικός θάνατος.
Παράλληλα, σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Κλίμακα, υπολογίζεται ότι οι άνθρωποι που ζουν στους δρόμους τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα μας είναι από 17.000 έως 20.000 άτομα.
Τέλος, όπως σημειώνει στο 'Εθνος, ο πρόεδρος εργαζομένων στο Λαϊκό και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Τάσος Αντωνόπουλος, "η ανθρώπινη αξιοπρέπεια πλέον έχει καταλήξει σ' ένα νοσοκομείο. Κατά δεκάδες έρχονται οι άστεγοι για δήθεν περίθαλψη, αλλά στη συνέχεια μας ζητούν στέγη, φαγητό, ενώ κάποιοι έχουν μήνες να κάνουν μπάνιο.
Σε κάθε εφημερία έχουμε πάνω από 15 περιστατικά! Οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν τις κατάλληλες δομές για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους. Εδώ όμως μετριέται ο πολιτισμός της κάθε χώρας. Δεν μπορείς όταν αντιμετωπίζεις επείγοντα περιστατικά, όπως ένα έμφραγμα ή μια αιμορραγία, να έχεις και τους άστεγους στα πόδια σου. Υπάρχει τρομερό πρόβλημα".

 

http://permisospress.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Υποδύονται τους ασθενείς για να φάνε ένα πιάτο φαΐ"

100 άτομα χειρίζονταν τα Social Media του Γ. Παπανδρέου;


Μια απίστευτη εκδοχή της …ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που επαγγέλετο ο Γ.Α.Π. πέρασε χθές στα «ψιλά» της εφημερίδας «Τα Νέα».
 
Σύμφωνα με καυστικό σχόλιο της εφημερίδας, όταν ο Λουκάς Παπαδήμος παρέλαβε τα κλειδιά του Μαξίμου, βρήκε μεταξύ άλλων πολλών εργαζομένων και συμβούλων, 100 άτομα που είχαν προσληφθεί επί Πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου και χειρίζονταν τα Social Media, δηλαδή τα προφίλ σε Facebook, Twitter, Flickr, YouTube κ.λ.π.!!!

Ιδού το «επίμαχο» δημοσίευμα:





«Από δω το ‘χε, από κει το ‘φερε, τα κατάφερε ο Γιώργος. Φτάσαμε Χριστούγεννα κι ακόμη δεν έχει ανοίξει η συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ για το τι θα γίνει μ’ αυτό το κόμμα που κοντεύει να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Θα μου πεις, δεν είναι εύκολα αυτά τα πράγματα και θα συμφωνήσω. Αλλά φαντάζομαι, τον νοιάζει κι αυτόν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ – δεν μπορώ να φανταστώ ότι τον ενδιαφέρει μόνο το δικό του μέλλον. Τώρα όλα μετατίθενται για το μέσον της εβδομάδος. Άντε να δούμε…

ΥΓ: Με την ευκαιρία, μαθαίνω ότι ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τά ‘χασε («καράφλιασε», ήθελα να γράψω) με την εικόνα που βρήκε στο Μαξίμου. Είναι δυνατόν να είχαν προσληφθεί για τα λεγόμενα σόσιαλ μίντια (τουίτερ, φέισμπουκ, λίνκεντιν και τα ρέστα) 100 άτομα; Τι έκαναν όλοι αυτοί; Και πόσο μάς κόστιζαν άραγε»;





Φυσικά και θα ερευνήσουμε το θέμα, γιατί αν ισχύει όπως περιγράφεται, ο Γ.Α.Π. είχε απόλυτο δίκιο όταν έλεγε: «λεφτά υπάρχουν».


Εκεί που το παρεξηγήσαμε ήταν το για ποιούς…
 
 
briefingnews.gr

Διαβάστε Περισσότερα "100 άτομα χειρίζονταν τα Social Media του Γ. Παπανδρέου;"

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του κυνηγού στο Καρπενήσι




Τα παιδιά και η γυναίκα του αδικοχαμένου κυνηγού αγκάλιασαν και συγχώρεσαν τον 28χρονο, που τον σκότωσε άθελά του στο κυνήγι...


Οι στιγμές, που έζησαν όσοι βρέθηκαν στη κηδεία του 50χρονου κυνηγού, ήταν πραγματικά συγκλονιστικές. Στην κηδεία παραβρέθηκε και ο 28χρονος φίλος του, που τον πυροβόλησε χωρίς να το θέλει και τον σκότωσε. Ο 28χρονος που ήταν συντετριμμένος όταν πήγε να συλλυπηθεί την οικογένεια του 50χρονου, τόσο τα παιδιά του, όσο και η γυναίκα του τον αγκάλιασαν και τον συγχώρεσαν.

Και οι πιο ψύχραιμοι λύγισαν μπροστά στην τραγωδία, που επιφύλαξε η μοίρα στους δύο φίλους και στις οικογένειές τους...

Ο αδικοχαμένος κυνηγός ήταν πατέρας 3 παιδιών, ενώ η σύζυγός του ήταν έγκυος στο τέταρτο. Καταγόταν από τις Θερμοπύλες Φθιώτιδας, διατηρούσε φανοποιείο στο Καρπενήσι, όπου διέμενε και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.
 lamiareport.
Διαβάστε Περισσότερα "Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του κυνηγού στο Καρπενήσι"

Δημοφιλείς αναρτήσεις