" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Τέλος η ΕΡΤ από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ελάφρυνση του λογαριασμού της ΔΕΗ με αποσύνδεση των δημοτικών τελών και του τέλους της ΕΡΤ, που ισοδυναμούν περίπου με το 30% της τελικής του αξίας... εξετάζει το υπουργείο Ενέργειας από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος είναι να ελαφρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο λογαριασμός του ρεύματος από τις πάμπολλες επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και η μείωση των τριών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που έχουν επιβληθεί στο ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του Μνημονίου, θέμα ωστόσο για το οποίο απαιτείται να βρεθούν άλλα ισοδύναμα μέτρα, κάτι που δεν ισχύει για τα δημοτικά τέλη και το τέλος ΕΡΤ.

Σκοπός της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εφόσον φυσικά συμφωνήσουν τα συναρμόδια υπουργεία, είναι οι παραπάνω αλλαγές να έχουν «κλειδώσει» το αργότερο ώς το φθινόπωρο προκειμένου να τεθούν σε ισχύ από το 2013.

Στα παραπάνω αναφέρθηκε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, αρμόδιος για τα ενεργειακά Ασημάκης Παπαγεωργίου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια τουλάχιστον έως το τέλος του έτους. Φαίνεται ωστόσο ότι δεν ισχύει το ίδιο για το τέλος ΑΠΕ. Το ενδεχόμενο αύξησής τους βρίσκεται στο τραπέζι, όπως παραδέχθηκε ο υφυπουργός, προκειμένου να καλυφθεί μέρος της συνεχώς αυξανόμενης «τρύπας» του λογαριασμού ΑΠΕ (290 εκατ. ευρώ, τέλος Ιουνίου) που τηρεί ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, (ΛΑΓΗΕ), με συνέπεια οι καθυστερήσεις πληρωμών προς τους πράσινους παραγωγούς να φτάνουν τους τρεις και τέσσερις μήνες.

Στο ίδιο πλαίσιο ο ΛΑΓΗΕ θα ενισχυθεί με δάνειο 140 εκατ. ευρώ που θα εκταμιευθεί την επόμενη εβδομάδα από το Ταμείο Παρακαταθηκών.

Πιο μόνιμα ωστόσο μέτρα για να συγκρατηθεί το πράσινο έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλη την αγορά θα είναι οι δραστικές αλλαγές στο μοντέλο στήριξης των ΑΠΕ, καθώς και η ενίσχυσή του από το 2013 με τα έσοδα που θα έχει το κράτος από τις δημοπρασίες ρύπων που παύουν να είναι δωρεάν. Το α' πακέτο μέτρων για την ενίσχυση ρευστότητας της αγοράς θα ανακοινωθεί ως το τέλος Ιουλίου, ενώ από το φθινόπωρο θα υπάρξει β' πακέτο μέτρων με θεσμικές παρεμβάσεις για διόρθωση των στρεβλώσεων που ταλαιπωρούν τον χώρο. «Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε την αγορά για να αποφύγουμε αυξήσεις στα τιμολόγια» είπε ο κ. Παπαγεωργίου, προσθέτοντας ότι «οι συνθήκες έχουν αλλάξει, χρειάζονται παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση, ακόμη και δυσάρεστες».

Ανοιγμα νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων. Στον τομέα των λιγνιτών ο κ. Παπαγεωργίου προανήγγειλε ότι εξετάζεται η παραχώρηση σε ιδιώτες νέων λιγνιτωρυχείων του Δημοσίου, της Ελασσόνας, της Δράμας και της Βεγόρας, κάτι που απέκλειε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου. Επίσης θα επιδιωχθεί να επιταχυνθεί ο διαγωνισμός παραχώρησης του ορυχείου της Βεύης στη Φλώρινα, που εκκρεμεί για περισσότερα από έξι χρόνια. Τέλος, για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στην αγορά ενέργειας ανέφερε ότι το τίμημα δεν θα είναι το μοναδικό κριτήριο αλλά θα πρέπει να πληρούνται και άλλα ποιοτικά κριτήρια, όπως η στρατηγική και τα συμφέροντα της χώρας, αναφορά που «φωτογραφίζει» τη ΔΕΠΑ και την εμπλοκή της στον ελληνο-ιταλικό αγωγό.
Διαβάστε Περισσότερα "Τέλος η ΕΡΤ από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ"

Ελληνογερμανική ποδοσφαιρική ''μάχη'' στο Μαρτυρικό Δίστομο για τους 218 Σφαγιασθέντες

Ελληνογερμανική ποδοσφαιρική μάχη στο Μαρτυρικό Δίστομο! Η ''μάχη'' αυτή την φορά δεν... χώριζε, αλλά ένωνε καθώς ήταν... αφιερωμένη στην Μνήμη των 218 Διστομιτών που σφαγιάστηκαν στις 10 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά -ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και για την δικαίωσή τους βρίσκεται σε εξέλιξη πολύχρονος δικαστικός αγώνας που έφτασε μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης! Ένας αγώνας- κραυγή με μήνυμα ''ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ'', συνοδευόμενος από προσκύνημα των νέων γερμανών στο Μαρτυρικό Δίστομο!

''Αντίπαλες'' ομάδες στο ανακαινισμένο γήπεδο του Διστόμου ήταν ο τοπικός - ιστορικός - ποδοσφαιρικός σύλλογος ''Αμβρυσσέας'' και η SJC HOVELRIEGE, μια ομάδα από φίλους,εθελοντές και μέλη της γνωστής κίνησης Γερμανών Νομικών ''ΑΚ Δίστομο-Αμβούργο'' που παρέχει, χρόνια τώρα, νομική και ηθική στήριξη στον αγώνα των Διστομιτών, σε διεθνές επίπεδο και αρκετούς γερμανούς μαθητές που αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό.
Η ομάδα των περίπου 50 φίλων του Διστόμου και υποστηρικτών της Ελλάδας, βρίσκεται και φέτος στην χώρα μας συνδυάζοντας διακοπές και ...ακτιβισμό υπέρ του αγώνα του Διστόμου και των άλλων ελληνικών χωριών που σφαγιάσθηκαν από τους γερμανούς την κατοχή.Συνοδευόμενοι από τον δραστήριο αγωνιστή και αντιδικτατορικό Δαμιανό Βασιλειάδη με τα 20 τρόχόσπιτα, οι γερμανοί ακτιβιστές ξεκίνησαν από την Πάτρα και - αφού προσκύνησαν στο Μαυσωλείο των Καλαβρύτων- προχθές επισκέφθηκαν το Μαρτυρικό Δίστομο ,όπου φιλοξενήθηκαν από τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας στις κατάφυτες με πλατάνια εγκαταστάσεις της Παιδικής Κατασκήνωσης στον Αγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου,με την όμορφη αμμουδιά και τις πηγές νερού που βγαίνουν μέσα στην θάλασσα!Τα μέλη της Γερμανικής ομάδας κατέθεσαν στεφάνι στο Μαυσωλείο των Σφαγιασθέντων Διστομιτών στον ομόνυμο λόφο .


Έκλαψαν από το μοιρολόι- σπάραγμα
Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο από συγκίνηση κλίμα -και αφού τους μεταφέρθηκε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Γιάννη Πατσαντάρα - ξεναγήθηκαν από Συμβούλους του Δήμου και του Τοπικού Συμβουλίου στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού δίπλα στο Δημαρχειακό Μέγαρο: Βουρκουμένοι οι νεαροί γερμανοί - και με ένα πελώριο ''ΓΙΑΤΙ'' στο βλέμμα τους για τις φρικαλεότητες των ναζιστών συμπατριωτών τους - είδαν το επετειακο βίντεο και άκουσαν το χρόνικό της Σφαγής, ενώ αρκετοί έκλαψαν ακούγοντας το μοιρολόι- σπάραγμα ''Εδώ το λένε Δίστομο''.Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χωριό και συζήτησαν φιλικά με νεολαίους του Διστόμου στην Πλατεία.

Στο γήπεδο: 21 άνδρες και μια ...γυναίκα!
Το αποτέλεμα του όμορφου ποδοσφαιρικού αγώνα που έγινε την επόμενη ημέρα (χθές) ήταν 1-1, αλλά πιο όμορφα ήταν τα όσα έγιναν στην τελετή που έγινε πρός τιμή τους στο ημίχρονο: Δακρυσμένοι οι γερμανοί ποδοσφαιριστές και οι συνοδοί φόρεσαν το μετάλλιο της Πόλης του Διστόμου για την Σφαγή στο στήθος τους και σήκωσαν το αναμνηστικό κύπελλο που πήραν.''Η παρουσία μας και η απότιση τιμής στην Μαρτυρική πόλη του Διστόμου είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς,μαζί με την πλήρη συμπαράστασή μας στον αγώνα για δικαίωση'' έλεγε μετά ένα από τα μέλη της ομάδας.''Αγωνιζόμαστε επίσης,όσο μπορούμε, για να σταματήσει η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης κατά της Ελλάδας στα οικονομικά '', έλεγαν στις συζητήσεις τους.
Οι γερμανοί - που στην ενδεκάδα τους είχαν και μια καταπληκτική σε απόδοση ...γυναίκα, σε αμυντικά καθήκοντα - εντυπωσιάστηκαν από το ότι ο ''Αμβρυσσέας'' είναι μια τόσο παλιά 'ομάδα ( έτος ιδρύσεως 1928).Μάλιστα κάλεσαν τους ποδοσφαιριστές του Αμβρυσσέα να κάνει του χρόνου - και κάθε χρόνο - την προετοιμασία του φιλοξενούμενοι σε εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του συλλόγου, δίπλα στο Ντόρμουντ!

Διαβάστε Περισσότερα "Ελληνογερμανική ποδοσφαιρική ''μάχη'' στο Μαρτυρικό Δίστομο για τους 218 Σφαγιασθέντες"

Κορίτσι μου, ο Μπάρκουλης...


Η γιαγιά, που έδειχνε να διατηρούσε γλυκές αναμνήσεις από την εποχή του "κορίτσια, ο Μπάρκουλης" , κάπου μισό αιώνα πριν, ρώτησε με έντονο ενδιαφέρον τη νοσοκόμα στο ισόγειο του γηροκομείου Αθηνών, "έρχεται ο Ανδρέας; " .
Η...

νοσοκόμα, που μάλλον ήταν ξένη, λόγω ηλικίας, με το μύθο, ρώτησε "ποιος Ανδρέας; " .
"Ο Μπάρκουλης, κορίτσι μου" , απάντησε θυμωμένη η γιαγιά.
2012, κάπου 54 χρόνια από την εποχή που ο Ανδρέας Μπάρκουλης γύριζε τις ταινίες η "Μουσίτσα" και "Διακοπές στην Αίγινα" (1958) , με συμπρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη, κατέληγε στο γηροκομείο.
Μπαίνοντας, τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. Ίσως κάποια από τα κορίτσια εκείνα της δεκαετίας του '50, που στις σχολικές τους τσάντες είχαν τις φωτογραφίες του, να 'ταν εκεί. Όπως η γιαγιά, που θύμωσε με τη νοσοκόμα.
Ο Μπάρκουλης, εκτός από θρύλος του σινεμά, υπήρξε ένας σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου. Από τους μεγάλους. Καμιά 20αριά χρόνια πριν έδινε ρεσιτάλ ηθοποιϊας στα θέατρα της Αθήνας.
Και τη στιγμή εκείνη ακριβώς που βρισκόταν στην ακμή της θεατρικής του καριέρας, ξαφνικά χάθηκε.
Που και που κάποιες κουτσομπολίστικες εκπομπές τον θυμόντουσαν. Και το πνεύμα του ρεπορτάζ ήταν, πως κατάντησε, με οικονομικά, αλλά και ψυχολογικά προβλήματα, ο Μπάρκουλης.
Η γυναίκα του, Μαρία, χειρουργήθηκε σε μια ιδιωτική κλινική. Ο γιος του, ο Νικολάκης μένει με τη γιαγιά του. Κι ο Μπάρκουλης μεταφέρθηκε στο γηροκομείο, για να έχει στέγη και φροντίδα. Που του έλειπαν.
Όπως και το χειροκρότημα στην είσοδο του γηροκομείου...

Διαβάστε Περισσότερα "Κορίτσι μου, ο Μπάρκουλης..."

Η Βουλή υπενθυμίζει: Όλοι οι βουλευτές ταξιδεύουν δωρεάν α' θέση στα πλοία

Η Βουλή υπενθυμίζει: Όλοι οι βουλευτές ταξιδεύουν δωρεάν α' θέση στα πλοία [έγγρ
Την ώρα που η Βουλή εγκρίνει μέτρα περικοπών τα μέλη της επικαλούμενα την εφαρμογή των ορισμών της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του Ζ’ Ψηφίσματος της Ε’ Αναθεωρητικής Βουλής, που αφορά την «ατέλεια» των βουλευτών, ζητούν την δωρεάν μετακίνησή τους στους νησιωτικούς προορισμούς της επιλογής τους!
Όπως αποκάλυψε το zougla.gr, στις 18 Ιουλίου 2012 η προϊσταμένη του τμήματος εκκαθάρισης και αποζημιώσεων και δαπανών της Βουλής, ονόματι, Ευλαμπία Πεντάρη, απέστειλε προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο γνωστοποιούσε την προκλητική απαίτηση των Ελλήνων βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας το θέμα ανακινήθηκε και από πρωτοεμφανιζόμενους βουλευτές, οι οποίοι απ΄ότι φαίνεται δεν αρκέστηκαν στις αποζημιώσεις, επιδόματα και τα άλλα προνόμιά που τους εξασφαλίζει η βουλευτική τους ιδιότητα.


Σφοδρή αντίδραση από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες
Οξεία ήταν η αντίδραση των εκπροσώπων του ακτοπλοϊκού κλάδου, οι οποίοι σε απαντητικές επιστολές τους υπενθυμίζουν ότι βάσει κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Ναυτιλίας και Αιγαίου (3324.1/15/03, παρ. 5) οι μετακινήσεις των εν ενεργεία βουλευτών πραγματοποιούνται με δαπάνη που βαραίνει τους οικείους φορείς μέσω του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ο Έλληνας νομοθέτης έχει προβλέψει την εν λόγω διευκόλυνση για τους βουλευτές εφόσον το ταξίδι αφορά μετάβαση στον τόπο εκλογής του και όχι ταξίδια αναψυχής», αναφέρει ακτοπλοϊκή εταιρεία.
Είναι προφανές πως αν η ρύθμιση αυτή αφορά βουλευτές που προέρχονται από τη νησιωτική Ελλάδα και επιθυμούν να ταξιδέψουν στον τόπο τον οποίο εκπροσωπούν, τότε υπάρχει βάση στην απόφαση, ωστόσο η επέκτασή της σε όλους ανεξαρτήτως του βουλευτές προκειμένου να κάνουν ταξίδια αναψυχής, εγείρει μείζον ζήτημα ηθικής τάξης, την ώρα που η κοινωνία μαστίζεται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.
Διαβάστε Περισσότερα "Η Βουλή υπενθυμίζει: Όλοι οι βουλευτές ταξιδεύουν δωρεάν α' θέση στα πλοία"

Economist: H Ελλάδα έχασε εκατομμύρια ευρώ από τα τέσσερα Airbus

Το θέμα της πώλησης των τεσσάρων αεροσκαφών της Ολυμπιακής βρέθηκε ξανά στην ιστοσελίδα του Economist, με το γνωστό περιοδικό να αναφέρει πως η Ελλάδα θα είχε κερδίσει περισσότερα χρήματα αν τα είχε πουλήσει νωρίτερα.


«Ένας παλιός φίλος στο χώρο των αερομεταφορών, με χρόνια εμπειρίας με τους Έλληνες πελάτες, μου είπε μια ιστορία που χρησιμεύει ως μια παραβολή για το πώς πήρε η χώρα στη σημερινή κατάσταση» ξεκινά το δημοσίευμα του Economist.


«Το 2007 μια Αμερικανική εταιρία...


συμβούλων αποτίμησης, η Avitas, έδωσε την τιμή των 45 εκατ. δολαρίων για κάθε ένα από τα αεροσκάφη, που ήταν τότε οκτώ ετών και εξακολουθούσαν να είναι αξιόπλοα» αναφέρει ο Economist και σημειώνει ότι όλες οι άλλες προσφορές απορριφθήκαν.


«Αντιθέτως συστάθηκε μια ειδική κρατική επιχείρηση με εκατοντάδες εργαζόμενους, απλά για να μαστιγώσουν το πλεονέκτημα των τεσσάρων αεροσκαφών. Το 2010 μια μικρή γερμανική αεροπορική εταιρεία με την επωνυμία Cirrus, προσέφερε 23 εκατ. δολάρια για κάθε αεροσκάφος. Ωστόσο, οι Έλληνες απέρριψαν αυτή την πρόταση, λόγω του κανόνα ότι η κρατική περιουσία δεν θα μπορούσε να πωληθεί για λιγότερο από το 75% της δηλωθείσας αξίας τους. Έπειτα, ζήτησε άλλη μια αποτίμηση εμπειρογνωμόνων για τα αεροπλάνα, τα οποία μέχρι τότε είχαν παραμείνει στο έδαφος για ένα χρόνο: οι εκτιμητές αποτίμησαν την αξία τους για μόλις 18 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα», αναφέρεται.


To περιοδικό σημειώνει ακόμη ότι μέχρι τότε, αυτό το μικρό κομμάτι των μεταχειρισμένων αεροσκαφών είχαν πλημμυρίσει την αγορά, τα οποία είχαν γίνει αντιοικονομικά από τις υψηλές τιμές των καυσίμων.


«Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα αεροπλάνα είχαν καθηλωθεί στο έδαφος, έσπρωξαν την αξία τους χαμηλότερα. Μέχρι το 2012, μετά από τρία χρόνια δηλαδή που παρέμεναν αχρησιμοποίητα και είχαν γίνει μη εξυπηρετούμενα από την υγρή ατμόσφαιρα της Αθήνας, η μοναδική προσφορά που έγινε από την Apollo Aviation στο Μαϊάμι, που ήθελε τα αεροπλάνα για ανταλλακτικά» προσθέτει.


Ο Economist αναφέρεται επίσης στα συνδικάτα της Ελλάδας τα οποία, όπως σημειώνει, ξεσηκώθηκαν κάνοντας λόγο για «μαστίγωμα» των κρατικών περιουσιακών στοιχείων που δόθηκαν πολύ φθηνά στο εξωτερικό.


Η συμφωνία τελικά, σφραγίστηκε από την νέα κυβέρνηση νωρίτερα αυτό το μήνα, με τα αεροπλάνα να πωλούνται προς μόλις 10 εκατ. δολάρια το κάθε ένα, υπογραμμίζει.


Έτσι, το πλεονέκτημα από την πώληση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσε να ενισχύσει τα ταμεία στην Ελλάδα, από τα 180 εκατ. δολάρια το 2009 έφτασαν να συγκεντρώσουν μόλις 40 εκατομμύρια δολάρια, τρία χρόνια και δύο διεθνείς διασώσεις αργότερα.


«Η πιο πρόσφατη πτώση στην τιμή, οφείλεται στο γεγονός ότι ο αγοραστής θα έπρεπε να δαπανήσει μέχρι και 20 εκατομμύρια δολάρια για επισκευές προκειμένου να κάνουν τα αεροπλάνα κατάλληλα ώστε να μπορούν να κάνουν υπερατλαντικές πτήσεις χωρίς επιβάτες (η οποία είναι φθηνότερη από την πλήρη αποκατάσταση)» αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Σε αυτές τις τιμές θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερο να τα διαλύσει για ανταλλακτικά στην Αθήνα: τουλάχιστον θα είχε δώσει ένα κομμάτι της εργασίας στους άνεργους Έλληνες».
Διαβάστε Περισσότερα "Economist: H Ελλάδα έχασε εκατομμύρια ευρώ από τα τέσσερα Airbus"

Τι θα μας παίρνουν κάθε μήνα και μέχρι τον Μάρτιο

  


Άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή ξεκινά από τους επόμενους μήνες, με το οικονομικό επιτελείο να ετοιμάζει «επίθεση» στα εισοδήματα των πολιτών ενώ τα πρώτα στοιχεία για την «λυπητερή» να προκαλούν ίλλιγο.


 

Με τις πιέσεις της τρόικας να μην έχουν ξεκινήσει καλά – καλά (μιας και αυτές ενταθούν από το Σεπτέμβριο), το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να γεμίσει τα..   κρατικά ταμεία με τον πιο πρόχειρο και εύκολο τρόπο, παίρνοντας δηλαδή χρήματα από τους φορολογούμενους.  Σύμφωνα με το έλλειμμα που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, τα ταμεία του Δημοσίου χρειάζονται 20 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου από τη φορολογία.

Σε πέντε δόσεις το χαράτσι της ΔΕΗ
 Αν και ο Φώτης Κουβέλης δήλωνε χθες το πρωί πως το τέλος ακινήτων θα σταλθεί μέχρι και σε 8 δόσεις, το οικονομικό επιτελείο διάψευσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ανακοινώνοντας ότι τελικά το χαράτσι θα εισπραχθεί σε 5 δόσεις, έναντι 2 που ήταν την περασμένη χρονιά. Το «αλαλούμ» που επικρατεί φάνηκε και από δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων τις προηγούμενες μέρες που δήλωναν πως οι όποιες εξαιρέσεις μπορούν να γίνουν θα πάνε για του χρόνου, ξεχνώντας (;) πως από το 2013 ο Αντώνης Σαμαράς έχει εξαγγείλει ένα νέο «Ενιαίο φόρο ακινήτων» που υποτίθεται ότι θα αντικαταστήσει το χαράτσι. Και αυτό με την προϋπόθεση πως θα το δεχτεί η τρόικα, που δεν έχει δείξει ιδιαίτερα «ενθουσιώδης» στην σκέψη για κατάργηση φορολογικών μέτρων…
Τα αρνητικά νέα συνεχίζουν κυρίως για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δεδομένου του πως μεγαλύτερο φόρο για το τέλος ακινήτων θα κληθούν φέτος να πληρώσουν άτομα με χαμηλό έως πολύ χαμηλό εισόδημα, πολύτεκνοι μέχρι και άτομα με αυξημένο βαθμό αναπηρίας.
Υπενθυμίζεται πως για όσους από  τις παραπάνω ομάδες  δικαιούνται να μην πληρώσουν το χαράτσι, θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα αν θέλουν να το αποφύγουν, αφού το χρονικό περιθώριο για την εξαίρεση τους τελειώνει 15 μέρες αφού λάβουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Φόροι, φόροι, φόροι…
Την ίδια στιγμή η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποστέλλει μαζικά τα «τριπλά» εκκαθαριστικά φόρους εισοδήματος (μαζί με έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος), εκ των οποίων τα 8 στα 10 είναι χρεωστικά. Οι περισσότεροι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση τον Αύγουστο  και τα υπόλοιπα Οκτώβριο και Δεκέμβριο (πάλι μαζί με το χαράτσι της ΔΕΗ). Αν τελικώς η κυβέρνηση πετύχει συμφωνία με την Τρόικα για να γίνει η πληρωμή τους με εννέα ή περισσότερες δόσεις, οι λυπητερές θα εξακολουθούν να έρχονται αλλά με αισθητά μικρότερα ποσά.
Όσοι καθυστερήσουν κι άλλο να στείλουν δήλωση, θα πληρώσουν μαζεμένο το φόρο τους σε δύο ή και μία δόση μόνο αντί για τρεις, τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο (ή μόνο τον Νοέμβριο ολόκληρο το ποσό).


ΦΑΠ-ες επί τρία
Και αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν πολλά, το οικονομικό επιτελείο δε φαίνεται να σταματά τις «σφαλιάρες» στους φορολογούμενους εκεί. Εξηγώντας, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα πάνω από 5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν παλαιότερους και νέους φόρους για τις ιδιοκτησίες του.
Η ΓΓΠΣ θα στείλει μέχρι το τέλος του Ιουλίου τα τελευταία ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΤΑΚ που έπρεπε να έχει εισπραχθεί το 2009, ώστε να πληρωθεί Αύγουστο ή Σεπτέμβριο.
Ακόμα, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, το Νοέμβριο ή Δεκέμβριο για το ΦΑΠ του 2011 ενώ για το ΦΑΠ του 2012 θα σταλθούν «ραβασάκια» από τις αρχές του 2013 μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.
Μέσα σ’ όλα αυτά υπενθυμίζεται ότι είδη πολλοί φορολογούμενοι πληρώνουν μεγάλες ή μικρές δόσεις μετά από τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που πραγματοποίησαν, ενώ μην ξεχνάμε ότι για το τέλος του χρόνου έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων...
Διαβάστε Περισσότερα "Τι θα μας παίρνουν κάθε μήνα και μέχρι τον Μάρτιο"

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Στάθηκε μπροστά στην οθόνη και πυροβολούσε - Λουτρό αίματος σε προβολή του νέου Μπάτμαν

Στάθηκε μπροστά στην οθόνη και πυροβολούσε - Λουτρό αίματος στην πρώτη προβολή τ
Ανεβαίνει από ώρα σε ώρα ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του ψυχοπαθή μασκοφόρου που άνοιξε πυρ μέσα σε ένα σινεμά στο Ντένβερ του Κολοράντο των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της πρώτης προβολής της νέας ταινίας του Μπάτμαν.
Αρχικά, η αστυνομία μιλούσε για δέκα θύματα και 40 τραυματίες, αλλά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα θύματα είναι 14 -μέχρι στιγμής- ενώ οι τραυματίες πολλοί περισσότεροι.
Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια μεταμεσονύχτιας προβολής της νέας ταινίας της σειράς Μπάτμαν, «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή»,  στο προάστιο Ορόρα του Ντένβερ, ένας ένοπλος που φορούσε αντισφυξιογόνο μάσκα μπήκε στην κινηματογραφική αίθουσα, στάθηκε μπροστά από την οθόνη και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας όποιον έβρισκε μπροστά του και τραυματίζοντας δεκάδες ανυποψιάστους θεατές.
Αρχικά, οι θεατές νόμιζαν ότι πρόκειται για κάποιο δρώμενο στα πλαίσια της προώθησης της ταινίας. Μόλις είδαν όμως τους διπλανούς τους να σωριάζονται αιμόφυρτοι, επικράτησε πανικός καθώς οι άνθρωποι προσπαθούσαν να γλυτώσουν τρέχοντας προς την έξοδο. Στη συνεχεια ο άγνωστος πέταξε καπνογόνο για να διευκολύνει τη φυγή του.

Οι αστυνομικές αρχές εξαπόλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και μετά από λίγη ώρα συνελήφθη ένας ύποπτος στο πάρκιν του σινεμά. Ήταν ντυμένος στα μαύρα, είχε καραμπίνα και πιστόλι και για την προστασία φορούσε αλεξισφαιρο γιλέκο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για αυτόν. Τα τοπικά και τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ μιλούν για ένα πραγματικό λουτρό αίματος με άγνωστα αίτια.
Διαβάστε Περισσότερα "Στάθηκε μπροστά στην οθόνη και πυροβολούσε - Λουτρό αίματος σε προβολή του νέου Μπάτμαν"

Προσλήψεις 1.065 μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία - 15.000 οι αναπληρωτές

Προσλήψεις 1.065 μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία - 15.000 οι αναπληρωτές
Στις 1.065 θα ανέλθουν φέτος οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Πρακτικά, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να καλύψει ένα μέρος από τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις με προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα ανέρχονται στις 15.000.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν χτες οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για 655 αποσπάσεις εκ των οποίων οι 560 είναι απλώς ανανεώσεις.

Ξεκινάει η αξιολόγηση

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλο, που συναντήθηκε χτες με την Διδασκαλική Ομοσπονδία, από φέτος θα ξεκινήσει και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Όπως υπογράμμισε όμως η διαδικασία δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν θα συνδέεται με απολύσεις.

«Δεν θα υπάρξουν μονομερείς αποφάσεις ούτε αιφνιδιασμοί. Οτιδήποτε αποφασιστεί θα γίνει μετά από διάλογο. Θα είναι αξιολόγηση δομών και διαδικασιών», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός για να καθησυχάσει τους φόβους των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών που θεωρούν ότι η αξιολόγηση μπορεί να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο.  Όσον αφορά την περικοπή κατά 50 εκ. ευρώ του προϋπολογισμού του υπουργείου του, ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι αυτό θα επιτευχθεί με περιστολή δαπανών χωρίς επιβάρυνση εκπαιδευτικών και σχολειων.

Οι δάσκαλοι ζήτησαν από τον υπουργό στήριξη των οικογενειών που δεν μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους, αύξηση δαπανών για την Παιδεία και επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα "Προσλήψεις 1.065 μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία - 15.000 οι αναπληρωτές"

Κερδίσετε 20 ευρώ τον μήνα από τους λογαριασμούς τηλεφώνων

Αν γνωρίζετε τα «κόλπα» και τα ψιλά γράμματα των τιμοκαταλόγων που εφαρμόζουν οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα. Τα πέντε κόλπα που ακολουθούν μπορούν να σας εξασφαλίσουν ακόμη και πάνω από 20 ευρώ τον μήνα.

1. Προτιμήστε την έκπτωση στο πάγιο από την επιδότηση για την αντικατάσταση της συσκευής

Αν έχετε μια παλιά συσκευή κινητής τηλεφωνίας με την οποία μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας, προτιμήστε όταν θα λήξει το συμβόλαιό σας, να ζητήσετε μείωση παγίου αντί για επιδότηση αντικατάστασης συσκευής. Μπορείτε να γλιτώσετε από 30 έως 180 ευρώ σε ετήσια βάση.

2. Κάντε «παζάρι» όταν λήγει το συμβόλαιό σας

Αν σας προσφέρουν λίγα «ανταλλάγματα» για να ανανεώσετε το συμβόλαιό σας, κάντε παζάρι. Επικαλεστείτε ακόμη και το δικαίωμα σας να μεταφέρετε τον αριθμό σας σε άλλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να εξασφαλίσετε μια καλύτερη πρόταση

3. Γλιτώστε φόρους από τον λογαριασμό του κινητού

Ο ειδικός φόρος που επιβάλλεται στα κινητά τηλέφωνα υπολογίζεται με διαφορετικούς συντελεστές ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού. Για λογαριασμούς έως 50 ευρώ, ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 12% επί του συνόλου του λογαριασμού ενώ για λογαριασμούς από 50 έως 100 ευρώ με συντελεστή 15%. Από εκεί και πάνω, ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 18%. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε μια σχετική οικονομία ώστε να μην υπερβαίνετε τα 50 ή τα 100 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε ένα 3% επί του ύψους του λογαριασμού

4. Εκμεταλλευτείτε τα «συμπληρωματικά» πακέτα για να μειώσετε τον λογαριασμό.

Όλες οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, σας δίνουν τη δυνατότητα να προαγοράζετε συγκεκριμένες υπηρεσίες πληρώνοντας ένα πάγιο ποσό. Όλα αυτά τα πακέτα προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα εξαντλείτε όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται. Για παράδειγμα:

• Κλήσεις διάρκειας 65 λεπτών από σταθερό τηλέφωνο προς κινητά ενός εκ των τριών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, κοστίζουν 11,05 ευρώ. Μέσω του πακέτου που προσφέρει η εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας, το κόστος μπορεί να πέσει στα επτά ευρώ. Έτσι απλά θα κερδίζετε 4 ευρώ τον μήνα.

• Κλήσεις διάρκειας 30 λεπτών από κινητό τηλέφωνο, μπορεί να κοστίζουν 9,9 ευρώ. Με ένα συμπληρωματικό πακέτο, μπορείτε να ρίξετε το κόστος στα 5 ευρώ.

5. Προσοχή στις ελάχιστες χρεώσεις

Στις κλήσεις από σταθερό προς κινητό, υπάρχει ελάχιστη χρέωση 60 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι αν μέσω του πακέτου σας έχετε προπληρώσει 60 λεπτά για κλήσεις προς κινητά, αυτά μπορεί να εξαντληθούν πάρα πολύ γρήγορα. Γρηγορότερα από ότι πιστεύετε κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα ο λογαριασμός να φουσκώνει ενώ εσείς νομίζετε ότι θα εξαντλείτε ακόμη τον προπληρωμένο χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα "Κερδίσετε 20 ευρώ τον μήνα από τους λογαριασμούς τηλεφώνων"

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Όλη η λίστα με τα επιδόματα που εξετάζουν να κόψουν

Αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια θα τεθούν για τη χορήγηση των κοινωνικών επιδομάτων, με στόχο να εξοικονομηθούν τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των δαπανών κατά 11,5 δισ. τη διετία 2013-2014. Οι περικοπές θα...


 γίνουν κλιμακωτά (κυρίως σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα) και δεν αναμένεται να επηρεαστούν όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Η λίστα με τα 88 επιδόματα που περνούν από «κόσκινο»
  1. Σύνταξη γήρατος σε ανασφάλιστους (OΓA)
  2. Σύνταξη γήρατος με Ν. 612/1977 (ETAA, OAEE, IKA-ETAM)
  3. Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων
  4. Σύνταξη αναπηρίας από κοινή νόσο (OΓA)
  5. Σύνταξη αναπηρίας από εργατικό ατύχημα ή κοινό ατύχημα (OΓA)
  6. Επίδομα απόλυτης αναπηρίας (ETAA, OAEE, IKA-ETAM, Ταμεία τραπεζών ETE, ATE, Eλλάδος, TAΠ-OTETAΠ-ΔEH, ETAΠ-MME)
  7. Επίδομα ασθενείας (Οίκος Ναύτου)
  8. Επίδομα ασθενείας και εργατικού ατυχήματος (IKA-ETAM, OΓA, OAEE, ETAΠ-MME, ETAA, TAYTEKΩ)
  9. Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης γήρατος λόγω τυφλότητας (OΓA)
  10. Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης λόγω απόλυτης αναπηρίας στους δικαιούχους της βασικής σύνταξης (OΓA)
  11. Eξωιδρυματικό επίδομα (OΓA)
  12. Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης λόγω απόλυτης αναπηρίας στους συνταξιούχους αναπηρίας (OΓA)
  13. Σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας (OΓA)
  14. Εξωιδρυματικό επίδομα των άλλων Ταμείων
  15. Επιδόματα ανικανότητας για άτομα που έχουν ολική ανικανότητα, μεγάλο ποσοστό διανοητικής ανικανότητας, ολική παράλυση, μεσογειακή αναιμία, AIDS, εξασθένηση ακοής, τυφλότητα, εγκεφαλική παράλυση, ασθένεια του Hansen (υπουργείο Υγείας)
  16. Διατροφικό επίδομα στους νεφροπαθείς και τους μεταμοσχευμένους (υπουργείο Υγείας)
  17. Επίδομα ανεργίας (OAEΔ)
  18. Ειδικές επιδοτήσεις (OAEΔ)
  19. Επιδόματα μακροχρό-νια ανέργων (OAEΔ)
  20. Εκτακτες οικονομικές ενισχύσεις (OAEΔ)
  21. Ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης λόγω ανεργίας (OAEΔ)
  22. Ειδικό βοήθημα μετά την τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων (OAEΔ)
  23. Ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας (OAEΔ)
  24. Επίδομα στράτευσης (OAEΔ)
  25. Οικονομική ενίσχυση πολιτικών προσφύγων (OAEΔ)
  26. Επίδομα νεοεισερχό-μενων (OAEΔ)
  27. Επίδομα διαθεσιμό-τητας (OAEΔ)
  28. Προστασία δικαιωμά-των εργαζομένων σε περίπτωση αφερεγγυότητας του εργοδότη (OAEΔ)
  29. Ειδικό εποχικό βοήθημα (OAEΔ)
  30. Ειδικό βοήθημα σε ηλικιωμένους ανέργους και ανέργους που παρακολουθούν επαγγε-λματικά εκπαιδευτικά προγράμματα (OAEΔ)
  31. Βοήθημα για νέους επιστήμονες (OAEΔ)
  32. Ειδικό εποχικό επίδομα για ηλικιωμένους (OAEΔ)
  33. Επιδοτήσεις για παλιννοστούντες (υπουργείο Υγείας)
  34. Ειδικό επίδομα για παιδιά πάνω από 16 ετών που μένουν σε ειδικά κέντρα (υπουργείο Υγείας)
  35. Βοήθημα για παλιννοστούντες (υπουργείο Υγείας)
  36. Επίδομα ανεργίας (οίκος Nαύτου - γραφείο εύρεσης ναυτικής εργασίας)
  37. Οικονομική ενίσχυση σε κατηγορίες άνεργων ναυτικών λόγω εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα (οίκος Nαύτου)
  38. Οικογενειακό επίδομα (OAEΔ)
  39. Οικογενειακό επίδομα για δημοσίους υπαλλήλους (OAEΔ)
  40. Πολυτεκνικό επίδομα (OΓA)
  41. Επίδομα τρίτου τέκνου (OΓA)
  42. Επίδομα τρίτεκνων οικογενειών (OΓA) Οικογενειακό επίδομα συνταξιούχων (Γραμματεία Κοινωνικών
  43. Ασφαλίσεων)
  44. Οικογενειακό επίδομα ναυτικών (ειδικός λογαριασμός EΛOEN)
  45. Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (IKA-ETAM)
  46. Επιδόματα μητρότητας - κυοφορίας - λοχείας (IKA-ETAM)
  47. Επίδομα τοκετού (OAEE)
  48. Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (ETAΠ-MME)
  49. Επιδόματα μητρότη-τας - κυοφορίας - λοχείας (ETAΠ-MME)
  50. Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (TAYTEKΩ)
  51. Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (ETAA)
  52. Επίδομα μητρότητας και τοκετού (OΓA)
  53. Συμπληρωματικές παροχές μητρότητας και ειδικό επίδομα μητρότητας (OAEΔ)
  54. Οικονομική ενίσχυση ανήλικων απροστάτευτων παιδιών (υπουργείο Υγείας)
  55. Βοήθημα μητρότητας και στους ναυτικούς (Οίκος Nαύτου)
  56. Βοήθημα τοκετού για τους ναυτικούς (Οίκος Nαύτου)
  57. Επίδομα μητρότητας και τοκετού για τους δημοσίους υπαλλήλους (υπουργείο Οικονομικών - Ενιαία Αρχή Πληρωμών)
  58. Οικονομική ενίσχυση οικογενειών χαμηλού εισοδήματος σε απομονωμένες περιοχές (Γενικό Λογιστήριο Κράτους)
  59. Οικονομική ενίσχυση οικογενειών χαμηλού εισοδήματος με ανήλικα παιδιά (Γενικό Λογιστήριο Κράτους)
  60. Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε οικονομικά αδύνατους (υπουργείο Υγείας)
  61. Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους αστέγους (Τοπικές Αρχές)
  62. Πρόγραμμα επιστροφής φόρου για οικογένειες που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μη προνομιούχες περιοχές (υπουργείο Οικονομικών)
  63. Πρόγραμμα επιστροφής φόρου για οικογένειες με παιδιά στην υποχρεωτική εκπαίδευση (υπ. Οικονομικών)
  64. Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης φτωχών (Τοπικές Αρχές)
  65. Βοήθημα για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών (υπ. Υγείας)
  66. Πολλαπλό βοήθημα για ορφανά παιδιά (υπουργείο Υγείας και OΓA)
  67. Βοήθημα (4 επιδό-ματα) σε ανάδοχες οικογένειες (υπ. Υγείας)
  68. Βοήθημα ανασφάλιστων μητέρων (υπ. Υγείας)
  69. Μόνιμη σύνταξη για μητέρες με 4 παιδιά και πάνω (OΓA)
  70. Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας (υπ. Υγείας)
  71. Βοήθημα για πλημμύρα (υπ. Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης)
  72. Βοήθημα για πυρκαγιά (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
  73. Βοήθημα για ανεμο-στρόβιλο (υπ. Υγείας)
  74. Βοήθημα για χιονόπτωση (υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
  75. Βοήθημα για κατολίσθηση (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
  76. Βοήθημα για σεισμό (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
  77. Βοήθημα στεγαστι-κής συνδρομής σε ηλικιωμένους ανασφάλι-στους (υπουργείο Υγείας)
  78. Επιδότηση ενοικίου (OEK)
  79. Επιδότηση επιτοκίου για παλαιά, πριν από το 2010, συμβόλαια (OEK)
  80. Κληρώσεις κατοικιών (OEK)
  81. Κοινωνικός Τουρισμός (OEE)
  82. Προγράμματα εκδρομών (OEE)
  83. Κουπόνια αγοράς βιβλίων (OEE)
  84. Κουπόνια ψυχαγωγίας (OEE)
  85. Σταθμοί ημερήσιας φροντίδας παιδιών (OEE)
  86. Κέντρα εργαζόμενων νέων που, λόγω κρίσης, έχουν καταργηθεί (OEE)
  87. Κέντρα για παιδιά με αναπηρίες (OEE)
  88. Επιχορηγήσεις του Οργανισμού Εργατι-κής Εστίας σε συνδικαλι-στικές οργανώσεις
* Σημειώνεται πως παρεμβάσεις έχουν ήδη γίνει στις παροχές των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας
Διαβάστε Περισσότερα "Όλη η λίστα με τα επιδόματα που εξετάζουν να κόψουν"

1.500.000 και ΕΠΙΣΗΜΑ είναι οι αλλοδαποί στην Ελλάδα!! Φανταστείτε που φτάνει ο αληθινός αριθμός!!

Σε 1.300.00 με 1.500.000 εκτιμάται ότι είναι οι ""νόμιμοι"" και παράνομοι αλλοδαποί στην Ελλάδα κατά τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών σε χαιρετισμό του στην ημερίδα «Διπλή πρόκληση: Οικονομική κρίση και Μετανάστευση», που διοργάνωσαν το απόγευμα το Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών.


Όπως είπε ο Στυλιανίδης...

Η αριθμητική αυτή εκτίμηση προκύπτει από τον αριθμό αλλοδαπών (νομίμων και παρανόμων) που είχαν απογραφεί το 2001 και ανέρχονταν σε 762.000 ανθρώπους. 


Στη συνέχεια, ανέφερε, πως με τον ΑΘΛΙΟ μεταναστευτικό νόμο του 2005 και το συμπληρωματικό του 2007 νομιμοποιήθηκαν 161.259 άνθρωποι. 


Με το μεταναστευτικό νόμο του 1997 είχαν ήδη νομιμοποιηθεί 327.000 άνθρωποι, σημείωσε. 


Συμπλήρωσε ότι συνολικά από το 2005 έως σήμερα έχουν καταγραφεί 550.000 συλλήψεις παρανόμων αλλοδαπών (σε πολλές περιπτώσεις πολύ περισσότερες από μια για το ίδιο άτομο).


Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας, πρόσθεσε, οι αλλοδαποί συμμετέχουν πολλαπλάσια από τους Έλληνες σε βίαια εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονίες, ληστείες και βιασμοί, ενώ κυριαρχούν στην κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας με τα κλεψίτυπα CD's και DVD's. 


«Το αποτέλεσμα είναι» σημείωσε ο Στυλιανίδης «ότι έχει δικαίως δημιουργηθεί στους Έλληνες αίσθημα φόβου και ανασφάλειας».


Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις για πολιτικό άσυλο, ανακοίνωσε ότι εκκρεμούν 30.000 παλαιοί φάκελοι και ότι καθημερινά γίνονται 150 - 200 αιτήσεις.


Σχετικά με τα Κέντρα Υποδοχής και τα Κέντρα Κράτησης υπογράμμισε ότι θα πρόκειται για κλειστές δομές και ότι χρειάζονται εγκαταστάσεις για 5.000 - 6.000 άτομα στον Έβρο και για τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 


Όπως χαρακτηριστικά είπε «για την ορθή λειτουργία του συστήματος χρειάζεται να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής όσων λαθρομεταναστών συλλαμβάνονται και υποβάλλουν αίτηση ασύλου».


Τόνισε, επίσης, ότι για τα Κέντρα Υποδοχής και τα Κέντρα Κράτησης που σχεδιάζεται να είναι κλειστές δομές, θα χρησιμοποιηθούν κατά προτεραιότητα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα.
Διαβάστε Περισσότερα "1.500.000 και ΕΠΙΣΗΜΑ είναι οι αλλοδαποί στην Ελλάδα!! Φανταστείτε που φτάνει ο αληθινός αριθμός!!"

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Σαν σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα ότι εξαρθρώθηκε η 17Ν....

Διαβάστε που βρίσκονται σήμερα όσοι κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν για συμμετοχή στην 17Ν.
Το 2002 ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φώτης Νασιάκος ανακοινώνει και επισήμως ότι οι αρχές προχώρησαν, ουσιαστικά, στην εξάρθρωση του εκτελεστικού πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ενώ αποδίδει στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο το ρόλο του καθοδηγητή και συγγραφέα των προκηρύξεων...


Δεκαεννιά κατηγορούμενοι για 23 ανθρωποκτονίες, 184 απόπειρες, 77 τραυματισμούς, 13 ληστείες και δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις. Τα μέλη της «17 Νοέμβρη» καταδικάστηκαν σε 55 φορές ισόβια, 9.288 χρόνια φυλάκισης. Δέκα χρόνια μετά την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης, οι περισσότεροι είναι ελεύθεροι...

Στις 29 Ιουνίου του 2002, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εκρηγνύεται στο λιμάνι του Πειραιά στα χέρια του δράστη. Ο Σάββας Ξηρός που είχε μεταφέρει την βόμβα με ταξί, μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό βαριά τραυματισμένος στα μάτια, στο δεξί χέρι και στο θώρακα. Τις επόμενες ημέρες, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αρχίζει να ξετυλίγει τον μίτο της 17 Νοέμβρη, της άπιαστης μέχρι τότε οργάνωσης, προσάγοντας δεκάδες άτομα. Δύο μήνες μετά, στις 5 Σεπτεμβρίου παραδίδεται αυτοβούλως ο φερόμενος ως εκτελεστής της 17Ν ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Συνολικά, σε 19 άτομα απαγγέλλονται κατηγορίες, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, η Αγγελική Σωτηροπούλου.

Σε άρθρο της η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» περιγράφει που βρίσκονται σήμερα οι κατηγορούμενοι για τις δεκάδες επιθέσεις της 17 Νοέμβρη:
Χριστόδουλος Ξηρός (54 ετών)
Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη
Κρατείται στην Α' Πτέρυγα του Κορυδαλλού και διεκδικεί χωρίς επιτυχία να πάρει άδεια.

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος (68 ετών)
Καταδικάστηκε σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη
Κρατείται στην ειδική Πτέρυγα του Κορυδαλλού και επικοινωνεί κυρίως με τον Τζωρτζάτο.

Δημήτρης Κουφοντίνας (54 ετών)
Καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη
Κρατείται στην απομόνωση. Μεταφράζει και γράφει ένα δικό του έργο.

Ηρακλής Κωστάρης (45 ετών)
Καταδικάστηκε σε 1 φορά ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη
Κρατείται στον Κορυδαλλό, παίρνει εκπαιδευτικές άδειες αφού σπουδάζει Πληροφορική.

Σάββας Ξηρός (50 ετών)
Καταδικάστηκε σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη
Κρατείται στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού. Θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λόγω κλονισμένης υγείας. Στις 19 Ιουλίου θα εξεταστεί η αίτησή του για πεντάμηνη άδεια.

Βασίλης Τζωρτζάτος (57 ετών)
Καταδικάστηκε σε 4 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη
Κρατείται στον Κορυδαλλό και επικοινωνεί με τον Γιωτόπουλο. Έχει πρόβλημα στο συκώδτι και διεκδικεί κι αυτός να πάρει άδεια.

Κωνσταντίνος Τέλιος (47 ετών)
Καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη
Επίκειται η απόλυσή του.

Πάτροκλος Τσελέντης (52 ετών)
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη
Αποφυλακίστηκε. Θεωρήθηκε από τους συγκατηγορούμενους του ότι συνεργάστηκε με τις Αρχές.

Βασίλης Ξηρός (40 ετών)
Kαταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη
Αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στην Χαλκιδική.

Θωμάς Σερίφης (45 ετών)
Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη
Αποφυλακίστηκε.

Κωνσταντίνος Καρατσώλης (45 ετών)
Καταδικάστηκε σε 17 χρόνια κάθειρξη
Αποφυλακίστηκε.

Σωτήρης Κονδύλης (51 ετών)
Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη
Αποφυλακίστηκε.

Νίκος Παπαναστασίου (59 ετών)
Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη
Τα αδικήματα είχαν παραγραφεί. Ουδέποτε παραδέχθηκε την εμπλοκή του.

Παύλος Σερίφης (55 ετών)
Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη
Αποφυλακίστηκε. Πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας

Διονύσης Γεωργιάδης (36 ετών)
Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη
Αποφυλακίστηκε.

Αγγελική Σωτηροπούλου (50 ετών)
Αθώα.
Ζει στην Αθήνα. Είναι συνέταιρος σε καφέ-μπαρ στα Εξάρχεια.

Θεολόγος Ψαραδέλης (69 ετών)
Αθώος

Ανέστης Παπαναστασίου (51 ετών)
Αθώος

Γιάννης Σερίφης (73 ετών)
Αθώος
Διαβάστε Περισσότερα "Σαν σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα ότι εξαρθρώθηκε η 17Ν...."

Η πύρινη λαίλαπα κατακαίει τα χωριά έξω από την Πάτρα

Η πύρινη λαίλαπα κατακαίει τα χωριά έξω από την Πάτρα
Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να μαίνεται στην περιοχή της Αχαΐας με την πυροσβεστική να εκκενώνει χωριά. Η κατάσταση στο Πλατάνι είναι πιο ελεγχόμενη, αλλά υπάρχει πολύς καπνός, ενω η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα το Καστρίτσι, όπου έχει φτάσει στις αυλές των σπιτιών και απείλησε καταυλισμό των Ρομά ο οποίος εκκενώθηκε.
Ειδικότερα, σε ύφεση είναι τα μέτωπα της φωτιάς στα χωριά Σελλά και Αργυρα ωστόσο η κατάσταση ειναι πολύ δύσκολη σε Πλατάνι και Κάτω Καστρίτσι. Σττην οδό Βενιζέλου στο Κάτω Καστρίτσι οι κάτοικοι με κουβάδες στα χέρια προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που έφτασε στις αυλές των σπιτιών τους.
Νωρίτερα υπήρξε σήμα κινδύνου για δύο σπίτια στα Σελλά, αλλά είναι άγνωστο ακόμα αν έχουν καεί κατοικίες.
Ωστόσο αρκετοί κάτοικοι αρνούνται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, παρά τις εκκλήσεις του Δήμου και της πυροσβεστικής, προκειμένου να μην απειληθεί η υγεία τους και να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης, ενω ο Δήμος έχει φροντίσει και υπάρχουν λεωφορεία για τη μεταφορά των πολιτών και ξενοδοχεία για τη διαμονή τους
Διαβάστε Περισσότερα "Η πύρινη λαίλαπα κατακαίει τα χωριά έξω από την Πάτρα"

Φωτό Σοφία Αλιμπέρτη: Δείτε την παρουσιάστρια χωρίς ρετούς!!!!



alimpertiΟ χρόνος είναι αμείλικτος για όλους. Κάποιοι ωστόσο έχουν το γονίδιο και κρύβουν μια δεκαετία κάποιοι άλλοι κρύβονται επειδή έχουν ή...
βαθιά τσέπη ή καλό πλαστικό.
Η Σοφία πάντα ήταν η κορμάρα, πάντα δεν έδειχνε στην τηλεόραση την ηλικία της, πάντα «μπεμπέκιζε». Ωστόσο η εικόνα δείχνει την πραγματικότητα. Το κορμί της είναι αγύμναστο και ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια της. Λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι και μάνα και δεν έχει κανέναν λόγο ούτε να δουλέψει πόσο μάλλον ν΄αθληθεί. Έχει αφήσει λίγο τον εαυτό της αλλά το κέφι της… ποτέ!!!
sofia
Διαβάστε Περισσότερα "Φωτό Σοφία Αλιμπέρτη: Δείτε την παρουσιάστρια χωρίς ρετούς!!!!"

Τι απέγινε ο Τούρκος με τη σημαία στα Ίμια


Ο Τζερούτ Σερτ έγινε πασίγνωστος από τις ελληνικές τηλεοράσεις, αφού η ΜΙΤ φρόντισε να διαρρεύσει το βίντεο που τράβηξαν οι ίδιοι όταν κατέβασε την ελληνική σημαία στα Ίμια και έβαλε στη θέση της μια τούρκικη.


Ο άνθρωπος αυτός, σήμερα, βρίσκεται στη Σάμο, που –όπως μου λένε– παριστάνει τον επικοινωνιολόγο και πουλάει διαφημιστικές καταχωρήσεις ελληνικών τουριστικών μαγαζιών σε τουρκικά έντυπα με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Σχεδόν τζάμπα.

Είναι γνωστό πως η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας διαθέτει τεράστια κονδύλια, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προβολή της χώρας της απέναντι στην Ελλάδα.

Ο ρόλος, όμως, του περίεργου Τζερούτ Σερτ δεν σταματάει εδώ. Από το 2005 έως σήμερα έχει έρθει στην Ελλάδα έξι φορές και πάντα με διαφορετική βίζα, που τον χαρακτηρίζει μάλιστα και ως πρόσωπο… VIP.

Δηλαδή, όχι μόνο περνάει τα σύνορα χωρίς να λογαριάζει κανέναν και τίποτα, αλλά δραστηριοποιείται μπροστά στα μάτια του ελληνικού κράτους σ’ έναν τομέα που η τουρκική εξωτερική πολιτική θεωρεί ως το άλφα και το ωμέγα.

Μιλώντας με το υπουργείο Εξωτερικών, για να μάθω αν γνωρίζουν τις κινήσεις του Τζερούτ στη Σάμο, μου είπαν ότι «ο συγκεκριμένος δεν είναι χαρακτηρισμένος ως ανεπιθύμητο πρόσωπο, συνεπώς δεν μπορούμε να εμποδίσουμε την είσοδό του στην Ελλάδα».

Το ερώτημα που παραμένει, λοιπόν, είναι αμείλικτο. Αν ο συγκεκριμένος, που με τη συμπεριφορά του προσέβαλε τόσο βάναυσα την ελληνικότητα του έθνους, δεν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο, τότε ποιος είναι;
Διαβάστε Περισσότερα "Τι απέγινε ο Τούρκος με τη σημαία στα Ίμια"

Αυτά είνα τα 21 Ταμεία στα οποία θα κοπεί έως 40% το εφάπαξ

Αυτά είνα τα 21 Ταμεία στα οποία θα κοπεί έως 40% το εφάπαξ
Οι ασφαλισμένοι σε 21 Ταμεία (του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ αλλά του ιδιωτικού τομέα) θα δουν το εφάπαξ τους να μειώνεται κατά 10 έως 40% αν η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει και σε αυτήν την περικοπή.
Το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει -εκτός από την μείωση του πλαφόν στις συντάξεις στα 2400 ευρώ- την περικοπή του εφάπαξ που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά Ταμεία με αιχμή εκείνα τα Ταμεία όπου το εφάπαξ είναι μεγαλύτερο από τις εισφορές των ασφαλισμένων ή αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Μάλιστα, η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και την αναδρομική ισχύ του μέτρου από 1-1-2012 ώστε να πάρουν μειωμένο εφάπαξ ακόμα και εκείνοι που έχουν ήδη βγει σε σύνταξη αλλά δεν έχουν πάρει το εφάπαξ τους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας έξι στα δέκα Ταμεία έχουν οικονομικά προβλήματα ενώ 21 Ταμεία χορηγουν εφάπαξ μεγαλύτερο κατά 2% έως 83% από τις εισφορές των ασφαλισμένων! Ο παρακάτω πίνακας που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είναι αποκαλυπτικός:

Η περικοπή του εφάπαξ στα Ταμεία αυτά προβλέπεται στο Μνημόνιο, το οποίο ορίζει ότι τα ποσά των εφάπαξ που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά Ταμεία θα πρέπει να είναι ανταποδοτικά, δηλαδή δεν μπορούν να ξεπερνούν τις εισφορές των δικαιούχων.
Η περίπτωση του ΤΠΔΥ
Ειδικά για το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) το οποίο είναι ελλειμματικό το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει μια σειρά μέτρων για να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση του. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτήν την στιγμή εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις για χορήγηση εφάπαξ από αυτό το Ταμείο, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται άμεσα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο χρόνος χορήγησης φτάνει ακόμα και τα 7 χρόνια.
Τα μέτρα που προτείνονται για το ΤΠΔΥ είναι:
  • Περικοπή του εφάπαξ κατά 15-22%
  • Επιβολή νέας εισφοράς ή παρακράτηση μέρους της της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Αύξηση των απαιτούμενων ετών στα 25 χρόνια για την καταβολή του εφάπαξ
  • Αύξηση των ασφαλισμένων του Ταμείου Πρόνοιας με την υποχρεωτική υπαγωγή σε αυτό ακόμα και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μετακλητών υπαλλήλων
Διαβάστε Περισσότερα "Αυτά είνα τα 21 Ταμεία στα οποία θα κοπεί έως 40% το εφάπαξ"

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

«Κάρφωσε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο ξάδελφός του Νίκος Ζήγρας

«Κάρφωσε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο ξάδελφός του Νίκος Ζήγρας
Τον ξάδελφό του, Άκη Τσοχατζόπουλο φαίνεται πως «καίει» με την απολογία του στον ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, Νίκος Ζήγρας.
Ο ξάδελφος του πρώην υπουργού, παραδέχθηκε πως διαχειριζόταν το μαύρο χρήμα που είχε διακινηθεί μέσω των off shore εταιρειών μέχρι και το 2004.β Όπως είπε όμως δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Νίκος Ζήγρας δήλωσε μετανοιωμένος που δεν συνεργάστηκε νωρίτερα με τις δικαστικές αρχές καθώς όπως είπε τον είχαν συμβουλεύσει λάθος οι πρώην συνήγοροί του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, απολογήθηκε μετά από δικό του αίτημα και παράλληλα υπέβαλε αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή του.
Άμεση ήταν η απάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Με δήλωσή του μέσα από τη φυλακή κάνει λόγο για συναλλαγή του εξαδέλφου του με τις ανακριτικές αρχές. Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής: « Η ανακριτική Αρχή επιχείρησε συστηματικά μέχρι σήμερα συναλλαγή με κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη προφυλάκισή τους. Η ίδια πρακτική φαίνεται ότι συνεχίζεται και σήμερα, προϊόν της οποίας είναι και όσα ακούγονται απόψε. Καταγγέλλω ως εκ τούτου αυτή την παράνομη και ανήθικη τακτική του ανακριτή που συναλλάσσεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με όσους ενδίδουν στις προτάσεις του».
Διαβάστε Περισσότερα "«Κάρφωσε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο ξάδελφός του Νίκος Ζήγρας"

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος σε ηλικία 80 ετών

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος
Μία μεγάλη μορφή της μουσικής αλλά και του παλιού αγαπημένου ελληνικού κινηματογράφου, ο Γιώργος Μούτσιος έφυγε σήμερα απο τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, υποκύπτοντας στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1932 στην Καλαμάτα, αποτέλεσε μία απο τις πιο χαρακτηριστικές μορφές «κακών» του λαϊκού ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960.
Σπόυδασε μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη σχολή του Εθνικού Ωδείου, ενώ πήγε και στη Βιέννη για ανώτερες σπουδές φωνητικής, θεάτρου και σκηνοθεσίας
Αρχικά ξεκίνησε την καριέρα του από το τραγούδι, καθώς το 1951 προσελήφθη ως τραγουδιστής στο Εθνικό Θέατρο και συμμετείχε ως μέλος του Χορού στην τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», ενω είχε επίσης εμφανιστεί σε συναυλίες κλασικού τραγουδιού σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και είχε τραγουδήσει την «Κάρμινα Μπουράνα» στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών.
Στον κινηματογράφο ο Μούτσιος εμφανίστηκε από πολύ νωρίς, περίπου 20 ετών και η πρώτη του επιτυχία  ήταν στην ταινία «Η αγνή του λιμανιού» (1952). Από τότε εμφανίστηκε σε περισσότερες από 50 ταινίες, δράματα, κωμωδίες και περιπέτειες. Ενδεικτικά: «Θανασάκης ο πολιτευόμενος» (1954) , «Θα σε κάνω βασίλισσα» (1964), «Τρούμπα '67» (1967) , «Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί» (1967) , «Ο αετός των σκλαβωμένων» (1970), «Εσχάτη προδοσία» (1971), «Ο αντιφασίστας» (1972)
Μία από τις τελευταίες του επιτυχίες ήταν και η τηλεοπτική σειρά «Τα παιδιά της Νιόβης».
Διαβάστε Περισσότερα "Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος σε ηλικία 80 ετών"

Εργαζόταν σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ είχε φυματίωση

Εργαζόταν σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ είχε φυματίωση
Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με φυματίωση νοσηλεύεται ένας εργαζόμενος σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.
Με αφορμή το συγκεκριμένο κρούσμα, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:
  • Στον προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux όλων των εργαζομένων στο εστιατόριο. Από τους 18 εργαζομένους που ελέγχθηκαν, οι 9 βρέθηκαν με θετική mantoux και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο, του οποίου τα αποτελέσματα αναμένονται.
  • Στους εργαζομένους που βρέθηκαν αρνητικοί στον προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία, να λάβουν φαρμακευτική αγωγή για ένα μήνα προληπτικά.
  • Στους εργαζομένους που βρέθηκαν θετικοί στη δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία να καλυφθούν προληπτικά με φαρμακευτική αγωγή όλο το συγγενικό τους περιβάλλον, καθώς και τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί τους.
Διαβάστε Περισσότερα "Εργαζόταν σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ είχε φυματίωση"

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αυξάνεται στους 12 μήνες η στρατιωτική θητεία απο τον Σεπτέμβριο

Αυξάνεται σε 12μηνη η στρατιωτική θητεία απο τον Σεπτέμβριο
Η αύξηση της στρατωτικής θητείας, απο 9 μήνες σε 12, ήταν το θέμα που «άνοιξε» προχθές την διυπουργική σύσκεψη, προκειμένου να μειωθούν οι μελλοντικές προσλήψεις επαγγελματιών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καλύψει τις ανάγκες του σε προσωπικό με οπλίτες.
Με το νέο αυτό μέτρο εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεοσύλλεκτων οπλιτών θα φτάσει τους 10.000 ανα δίμηνο και θα αυξήσει τους υπηρετούντες κληρωτούς σε ετήσια βάση κατά περίπου 12.000
Η 12μηνη θητεία θα τεθεί σε εφαρμογή πιθανότατα από τον Σεπτέμβρη, εφόσον τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η μείωση στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών γίνουν αποδεκτά απο την Τρόϊκα.
Στην περίπτωση αυτή, θα ισχύσουν μεταβατικές ρυθμίσεις και για τους οπλίτες ου ήδη υπηρετούν
Διαβάστε Περισσότερα "Αυξάνεται στους 12 μήνες η στρατιωτική θητεία απο τον Σεπτέμβριο"

Δωράκι 700 ευρώ στη Δραγούμη με έξοδα του ΑΠΘ


Ένα σκάνδαλο ολκής για τη δύσκολη οικονομική περίοδο που ζούμε έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστές τον Αντιπρύτανη του ΑΠΘ και την ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της... εφημερίδας Πρώτο Θέμα, ο αντιπρύτανης Ιωάννης Παντής έκανε "δωράκι"ένα πανάκριβο iPhone αξίας 699 ευρώ στην γνωστή ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, αλλά το χρέωσε στα... λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος.

Eδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει τιμολόγιο με ημερομηνία 27 Μαρτίου 2012 από το κατάστημα Λογότυπος προς την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ (πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Μυλόπουλος για τον οποίο επενέβη εισαγγελέας για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη), σύμφωνα με το οποίο αγοράστηκε το πανάκριβο iPhone 4S με 16GB μνήμη αξίας 699 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και χρεώθηκε στο ΑΠΘ, και συγκεκριμένα στις λειτουργικές δαπάνες του.

Στις παρατηρήσεις του τιμολογίου αναγράφεται ευθαρσώς ότι το εν λόγω high tech gadget δεν θα παραλάβει για τις ανάγκες του κάποιος καθηγητής ή μεταπτυχιακός φοιτητής αλλά η κυρία Ναταλία Δραγούμη στην οικία της!

"Είχα πάει στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση "το μηλο'' και κάναμε μια συζήτηση με τη διεύθυνση του ΑΠΘ για κάποια μελλοντική συνεργασία μας αφού εγώ διδάσκω υποκριτική στην Αθήνα.

Τους είχα καλέσει στην παράσταση και μου έκαναν ένα δώρο...σαν να μου έκαναν δώρο λουλούδια ας πουμε.

Το θεώρησα πολύ σημαντικό.

Γνώρισα τον κ. Παντή που είναι πρόεδρος της Σχολής Κινηματογράφου.

Μια αρχική συζήτηση κάναμε...

Και μόνο που με σκέφτηκαν, το θεωρώ πολύ τιμητικό όπως εξάλλου και το δώρο που μου έκαναν" σχολίασε σχετικά η Ναταλία Δραγούμη.
radar.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Δωράκι 700 ευρώ στη Δραγούμη με έξοδα του ΑΠΘ"

Εκτελεστής της 17Ν σε κοκκινομάλλα συγκρατούμενή του: «Είσαι το αγαπούλι μου»

Το «είσαι το αγαπούλι μου» του εκτελεστή της 17Ν σε κοκκινομάλλα συγκρατούμενή τ
Μία μυστική ιστορία πάθους εξελισσόταν για μήνες μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, μεταξύ του άλλοτε εκτελεστή της 17Ν και μίας κοκκινομάλλας καλλίγραμμης οικονομολόγου. Το πάθος όμως εξελίχθηκε σε «εμμονή» και κατέληξε άδοξα.
Ο άλλοτε εκτελεστής της 17Ν, ο οποίος δεν ανήκει στον στενό πυρήνα των ηγετικών στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης θαμπώθηκε κυριολεκτικά από την όμορφη οικονομολόγο η οποία βρισκόταν στον Κορυδαλλό προφυλακισμένη για οικονομικές απάτες.
Ο έρωτας μπορεί να πει κανείς βλέποντας την ιστορία των δύο ανθρώπων ήταν κεραυνοβόλος για το μέλος της οργάνωσης. «Σε λατρεύω, σ'αγαπώ, είσαι το μωρό μου, θέλω να σε φροντίζω, θέλω να σου χαρίζω μικρές χαρές. Είσαι το μωράκι μου, είσαι το αγαπούλι μου», γράφει σε ένα από τα δεκάδες γράμματα που της έστελνε. Για έξι μήνες η όμορφη κοκκινομάλλα περιγράφει πως δεχόταν ασφυκτική πίεση, είτε μέσω των γραμμάτων και των τηλεφωνημάτων, είτε μέσω των δώρων που δεχόταν.
Όπως η ίδια περιγράφει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, όλα ξεκίνησαν το προηγούμενο καλοκαίρι, με τον άλλοτε εκτελεστή να βρίσκεται στην από κάτω πτέρυγα. «Με είδε από το παράθυρο και με ερωτεύτηκε» υποστηρίζει η κοκκινομάλλα οικονομολόγος, ενώ συνεχίζει περιγράφοντας την πίεση που δέχθηκε. Η ίδια λέει πως ξεκίνησαν να μιλούν, ωστόσο η ίδια τον έβλεπε ως έναν καλό της φίλο.
Εκείνος μάλλον είχε άλλη οπτική, καθώς της έστελνε συνέχεια γράμματα, φαγητά, καλλυντικά, μέχρι και κινητό τηλέφωνο προκειμένου να μιλούν καθημερινά. Ωστόσο όλα άλλαξαν όπως λέει, όταν εκείνος άρχισε να ζηλεύει. «Άρχισα να του γίνομαι εμμονή, και να ζηλεύει ακόμη και τις γυναίκες συγκρατούμενές μου που με πλησίαζαν». Μάλιστα συνεχίζοντας περιγράφει πως ο... ερωτοχτυπημένος εκτελεστής έκανε μέχρι και αναφορά στην διεύθυνση των φυλακών για να απομακρυνθούν από κοντά της όλες οι συγκρατούμενές της που τον ενοχλούσαν.
Κάποια στιγμή της έστειλε και δαχτυλίδι λέγοντάς της πως θέλει να την παντρευτεί και να έχουν μαζί επισκεπτήριο και αν ζήσουν ευτυχισμένοι οι δυο τους όταν αποφυλακιστούν. Η αρνητική της απάντηση όμως και η διακοπή επικοινωνίας τον έκανε πολύ δυσαρεστημένο.
Ο ίδιος απογοητευμένος της έστειλε και το εξής ποίημα του.
«Απάνω στην αγάπη μας και τον τρελό έρωτά μας
Μία μέρα εξαφανίστηκες από την γειτονιά μας
και μένα η καρδούλα μου λιώνει και μαραζώνει
Με πιάνει το παράπονο και λέω "πού είσαι Τόμυ"».
Τελικά η καλλίγραμμη οικονομολόγος έκανε αίτηση να αλλάξει σωφρονιστικό κατάστημα, κάτι το οποίο κατάφερε. Τελικά μεταφέρθηκε στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας. Η ίδια περιγράφει πάντως πως ό,τι ξεκίνησε ως ειδύλλιο εξελίχθηκε σε εφιάλτη καθώς ο τρομοκράτης τηλεφωνούσε μέχρι και στην οικογένειά της. «Όταν αυτός ο άνθρωπος φτάνει σε σημείο να τηλεφωνεί στην οικογένειά μου, που δεν έχει καμμία σχέση με φυλακές και κακοποιούς, τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Δεν είναι λογικό να θέλω να τιμωρηθεί;» περιγράφει.
Διαβάστε Περισσότερα "Εκτελεστής της 17Ν σε κοκκινομάλλα συγκρατούμενή του: «Είσαι το αγαπούλι μου»"

Σημαντική επιτυχία Ελλήνων μαθητών στην παγκόσμια ολυμπιάδα βιολογίας


Μια σημαντική επιτυχία χάρισε στην Ελλάδα ο μαθητής Κωνσταντίνος Σαμαράς-Τσακίρης ο οποίος... κατέκτησε χάλκινο βραβείο στην 23 Παγκόσμια Ολυμπιάδας Βιολογίας στη Σιγκαπούρη, ενώ η μαθήτρια Ευφροσύνη Κορωναίου απέσπασε έπαινο. 

Την Ελληνική αποστολή συγκροτούσαν τέσσερεις μαθητές, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, η Ευφροσύνη Κορωναίου από το 2ο Λύκειο Χαλκίδας, η Αγάπη Ρισσάκη από το 2ο Λύκειο Γλυκών Νερών και η Κωνσταντινίδου Ειρήνη από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη καθώς και δύο εκπαιδευτικοί-συνοδοί, ο Παναγιώτης Στασινάκης και η Βενετία Νικήτα. Όλοι μαζί ταξίδεψαν στην Σιγκαπούρη και διαγωνίστηκαν μαζί με διακόσιους πενήντα περίπου μαθητές και μαθήτριες από 60 χώρες, στα πλαίσια της 23ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Βιολογίας. 

O διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (International Biology Olympiad) και πραγματοποιείται εδώ και 23 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, μέσω της ΠΈΒ, συμμετέχει από το 2005 και είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που πετυχαίνει διάκριση. 

Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν μεταξύ χιλίων και πλέον μαθητών της Β’ και της Γ΄ Λυκείου, που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) που διεξάγεται από την ΠΈΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ. Ο διαγωνισμός - που διαχρονικά έχει υψηλή συμμετοχή -περιλάμβανε τρεις φάσεις, μία θεωρητική εξέταση σε 57 εξεταστικά κέντρα σε όλη την χώρα, όπου επιλέχτηκαν 34 μαθητές, μια 2η θεωρητική εξέταση όπου επιλέχτηκαν 12 μαθητές και μία 3η πρακτική εξέταση όπου και επιλέχτηκαν οι 4 μαθητές που εκπροσώπησαν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.pdbio.gr) 

Η διάκριση που πέτυχαν οι μαθητές μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν να ανταγωνιστούν μαθητές που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο από τα σχολεία τους και προετοιμάζονται ειδικά για την Ολυμπιάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την εξοντωτική διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό τμήμα του Παν/μίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις της παρεχόμενης Βιολογικής παιδείας στο Ελληνικό σχολείο. 

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων και η Οργανωτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας: 

συγχαίρει θερμά τους επιτυχόντες μαθητές και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην αρχόμενη επιστημονική τους ζωή αλλά και προσωπική ευτυχία, 

ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους Πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές που εργάστηκαν εθελοντικά συμβάλλοντας στην διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού και στην προετοιμασία των μαθητών. 

Θα είμαστε στο αεροδρόμιο την Δευτέρα 16 Ιουλίου στις 12.00 πμ για να τους υποδεχτούμε και να τους συγχαρούμε. 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΒ              Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΠΔΒ 
Μ. Παπαδάκης                                     Δ. Ραδίτσας
 eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Σημαντική επιτυχία Ελλήνων μαθητών στην παγκόσμια ολυμπιάδα βιολογίας"

Μητέρα πασίγνωστου ποδοσφαιριστή εργάζεται ως καθαρίστρια για 7,5 ευρώ

Μητέρα πασίγνωστου ποδοσφαιριστή εργάζεται ως καθαρίστρια για 7,5 ευρώ Εκείνος βγάζει 150.000 ευρώ την εβδομάδα...
Του αρέσει να πίνει ακριβή σαμπάνια και λέγεται πως κάποτε έριξε στον δίσκο της εκκλησίας χαρτονομίσματα αξίας εκατοντάδων ευρώ.
Πρόκειται για τον Μάριο Μπαλοτέλι και τη βιολογική του μητέρα, η οποία ζει σε ξενώνα στο Wythenshawe στο Μάντσεστερ, όπου μετακόμισε πρόσφατα για να βρίσκεται κοντά στον 21χρονο γιο της. Η μητέρα του εργάζεται ως καθαρίστρια σε μία εταιρεία και αμείβεται με περίπου 7,5 ευρώ την ώρα.
Η 46χρονη έδωσε τον Μάριο για υιοθεσία όταν εκείνος ήταν μόλος δύο χρονών κι εκείνη ζούσε με τον σύζυγό της σε συνθήκες φτώχειας στη Μπρέσια της Ιταλίας. «Όταν μετακόμισε στη Βρετανία από την Ιταλία με την κόρη της είπε πως ήθελε να είναι πιο κοντά στο γιο της χωρίς να ενδιαφέρεται για τον πλούτο και την πολυτελή ζωή του», σύμφωνα με πηγή που μίλησε στην Daily Mail.
Φαίνεται πως αυτό είναι ακριβές καθώς η γυναίκα ζει με τα δικά της μέσα κι εργάζεται σκληρά για να τα βγάλει πέρα. Ο Μάριο, ο γιος της, δεν ζει μακριά της. Αλλά στην πραγματικότητα οι ζωές τους απέχουν πάρα πολύ. Η μητέρα του κρατά χαμηλό προφίλ και δεν θέλει ο γιος της να νιώσει πίεση επειδή μετακόμισε κι εκείνη στη Βρετανία. Θέλει απλά να ξαναχτίσει τη σχέση της μαζί του, όπως θα έκανε κάθε μητέρα.


Η γυναίκα και ο σύζυγός της, με καταγωγή από τη Γκάνα, έδωσαν τον Μάριο για υιοθεσία επειδή έπασχε από μία σοβαρή πάθηση στο έντερο, η οποία απειλούσε τη ζωή του και η φτώχεια των γονιών του επιδείνωνε τον κίνδυνο. Αργότερα η μητέρα του υποστήριξε πως η οικογένεια Μπαλοτέλι, που τον υιοθέτησε, τον έστρεψε κατά των βιολογικών γονιών του κι εκείνη κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να αποκαταστήσει τις σχέσεις της μαζί του.
«Ο Μάριο με έχει επισκεφθεί κάποιες φορές. Δεν βλεπόμαστε συνέχεια γιατί εκείνος έχει τη ζωή του κι εγώ τη δική μου», δήλωσε.

briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Μητέρα πασίγνωστου ποδοσφαιριστή εργάζεται ως καθαρίστρια για 7,5 ευρώ"

Δημοφιλείς αναρτήσεις