" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

“Κλείδωσε” η ελληνική εμπλοκή στην “Επιχείρηση Λιβύη”

Ειρηνική επίλυση της κρίσης στη Λιβύη και σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας με βάση τις αποφάσεις του Σ.Α του ΟΗΕ, επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση όπως αναφέρθηκε στην έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ πτέραρχου Ιωάννη Γιάγκου.
Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ μέχρι αύριο το μεσημέρι, οπότε και θα αποφασιστεί, εάν η βορειοατλαντική συμμαχία θα επέμβει ή όχι στη Λιβύη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, Γάλλοι και Άγγλοι είναι υπέρ της επίθεσης, οι Γερμανοί αντιστέκονται ενώ οι Αμερικανοί δεν έχουν εκφραστεί μέχρι στιγμής.
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι, η Ελλάδα δεν πρόκειται να εμπλακεί στο επιχειρησιακό κομμάτι μιας ενδεχόμενης επέμβασης στη Λιβύη, όμως θα συνδράμει τόσο σε ανθρωπιστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ελέγχου του εμπάργκο.
Χωρίς να διαψεύδουν τη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας, σημειώνουν πως το πιθανότερο σημείο, που θα χαρακτηριστεί κέντρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, είναι η βάση Τουλόν στην Γαλλία κοντά στο Λιβυκό έδαφος.
Η ελληνική συμμμετοχή
Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι, η συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις περιλαμβένει την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών αλλά και ιπτάμενων ραντάρ, που θα πάρουν μέρος σε περιπολίες στην περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.
 Επίσης αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας  ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν ως αεροσκάφη υποστήριξης των μαχητικών που θα πλήξουν τη Λιβύη.  Επιπλέον ελικόπτερα έρευνας-διάσωσης θα διατεθούν για τις επιχειρήσεις ενώ από θαλάσσης η Ελλάδα θα συμμετάσχει με δυο φρεγάτες.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις