" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Έλληνες στο μεγαλύτερο δίκτυο παγκόσμιας πορνογραφίας

Έλληνες στο μεγαλύτερο δίκτυο παγκόσμιας πορνογραφίας
Στην εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο προχώρησε η Europol, η οποία συνέλαβε...



 184 υπόπτους πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη ίσως επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον τέτοιων κυκλωμάτων.

Η έρευνα με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Σωτηρίας» ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια από ένα διαδικτυακό φόρουμ με την ονομασία boylover.net, το οποίο προωθούσε τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων και νεαρών αγοριών, ενώ αριθμούσε πάνω από 70.000 μέλη.

«Εχουν αναγνωριστεί 176 ύποπτοι, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 184 συλλήψεις και παράλληλα έχουν αναγνωριστεί 230 παιδιά, θύματα αυτών των τρομερών εγκλημάτων» δήλωσε ο διευθυντής της Europol Ρομπ Γουάινραϊτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη και πρόσθεσε:

«Αναμένουμε ότι αυτοί οι αριθμοί θα αυξηθούν κι άλλο. Είναι η πιο σημαντική υπόθεση που έχουμε δει ποτέ».

Στην επιχείρηση, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, εμπλέκονται συνολικά δεκατρείς χώρες: η Ελλάδα, η Αυστραλία, η Βρετανία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Ισλανδία, η Ολλανδία και η Ιταλία. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στη χώρα μας δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις, καθώς από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γίνονται προσπάθειες να εντοπιστούν τα αποτυπώματα και τα ίχνη των χρηστών που συμμετείχαν στη διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις των τελευταίων ετών ενάντια στο μεγαλύτερο ίσως δίκτυο παιδεραστών στο παγκόσμιο Διαδίκτυο»
ανέφερε ο διευθυντής της Europol.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις