" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Παρτούζα με τριπλοθεσίτες και στην ΕΤ3;



Όπως αναμενόταν άλλωστε, γιατί και εδώ υπάρχουν αδικίες αλλά και πικριες, αρχισαν οι καταγγελίες για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού στην ΕΡΤ. Διαβάστε την επιστολή ενός δημοσιογράφου που έμεινε εκτός:

Ειλικρινά σας γράφω, ότι δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ άλλο με την παρωδία που λέγεται προκήρυξη θέσεων στην ΕΤ3 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Δυστυχώς ήμουν και... εγώ ένας από τους όμηρους συμβασιούχους που είχε αποθέσει τις ελπίδες του για μια «θέση στον ήλιο» έστω και προσωρινή, αλλά διαπίστωσα με λύπη ότι για άλλη μια φορά ,το «αξιοκρατικό» σύστημα της χώρας μας δεν θα πεθάνει ποτέ.

Αυτό έχει να κάνει με τα ονόματα των συνάδελφων δημοσιογράφων που επιλέχθηκαν, από τα οποία για είμαι ειλικρινής αρκετά ήταν δίκαια.

Διαπίστωσα όμως ότι η ομάδα αξιολόγησης των δημοσιογράφων έπαιξε «fair play» όπως λέμε στην ποδοσφαιρική ορολογία και προσέλαβε όλα εκείνα τα άτομα τα οποία δεν είχαν προλάβει να γίνουν αόριστου χρόνου με την προηγούμενη κυβέρνηση. Έτσι λοιπόν η νέα κυβέρνηση έκανε τον καθήκον της προς τους «αδικημένους».

Η δεύτερη και κυριότερη παρασπονδία είναι ,ότι προσελήφθησαν άτομα που όχι μόνο έχουν και δεύτερη δουλειά, αλλά μάλιστα αμείβονται και από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα , κάτι που το απαγορεύει η προκήρυξη(θα πρέπει να κληθούν να επιλέξουν τελικά μια από τις δυο εργασίες). Φυσικά υπάρχει και άτομο που έχει δυο δουλειές και αμείβεται από κρατικά κονδύλια αλλά δεν πτοήθηκε και ζήτησε και πήρε και την τρίτη δουλίτσα.

Αυτά άραγε δεν τα ήξεραν τα αξιότιμα μέλη της επιτροπής αξιολόγηση που ειναι και γνωστοί δημοσιογράφοι ή έκαναν τα στραβά μάτια υπό το βάρος των «τηλεφωνημάτων».

Έτσι αγαπητοί συμπολίτες που πληρώνετε και πληρώνουμε την ΕΡΤ, έμειναν εκτός λίστας άτομα που είναι άνεργα, άτομα που έχουν οικογένειες με παιδιά και άτομα που είχαν όλα εκείνα τα τυπικά προσόντα που περιέγραφε η προκήρυξη.

Αυτή λοιπόν είναι η περιβόητη αξιοκρατία που αναφωνούσε ο Πρωθυπουργός μας και οι αρμόδιοι υπουργοί, όταν πέταγαν στον δρόμο χιλιάδες συμβασιούχους που εργάζονταν σκληρά και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δούλευαν καλύτερα από τους «βολεμένους».

Και δεν είναι μόνο αυτά. Για να γνωρίζει ο απλός κόσμος αλλά και οι αρμόδιοι, τους 9 μήνες που σταματήσαμε από τις εργασίες μας και «έτρεχε» η προκήρυξη, δυο από τους πρώην συμβασιούχους δημοσιογράφους και νυν τυχερούς, εργάζονταν με τις ευλογίες των προϊστάμενων των ΕΤ3 χωρίς να έχουν καμία σύμβαση και καμία πράξη συνεργασίας με την τηλεόραση. Ο ένας έδινε ανταποκρίσεις από τις Βρυξέλλες και η άλλη εργάζονταν κρυφά για εβδομαδιαία εκπομπή γνωστού δημοσιογράφου. Φυσικά και ενώ ήταν κοινό μυστικό, δεν ασχολήθηκε κανείς, συνδικαλιστής ή μη.

Οψόμεθα εις Φιλίππους.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ….
www.mediablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις