" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μέχρι το Σάββατο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία. Nέο κύμα χιονιά και σφοδρές καταιγίδες.

Πλήθος προβλημάτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις τις χιονοπτώσεις, και τους ισχυρούς βόρειους ανέμους.

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι τοπικές αρχές στον Εβρο, εξαιτίας των πλημμυρών. 


Λόγω της αυξημένης στάθμης του νερού διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού Κομοτηνής, στον επαρχιακό δρόμο Παραδήμης - Κρανοβουνίου και στις διαβάσεις των ποταμών Τραύου (περιοχή Νέας Καλλίστης), Τραύου (γέφυρα Γλυκόνερου), Ηφαίστου, Κάλχα, Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φιλύρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγίας Μαρίνας Ιμέρου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού), Γρατίνης, Λοφάριου - Στρύμης και Διώνης – Αετοκορυφής. 

Διαβάστε περισσότερα στο piazzadelpopolo.blogspot.com

Αλλά και στην Εγνατία, λόγω των ισχυρών ανέμων διακόπηκε η κυκλοφορία των φορτηγών, άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα από τον κόμβο Ιάσμου (νομού Ροδόπης) έως τον κόμβο Βαφέικων (νομού Ξάνθης), στην επαρχιακή οδό Ποταμιάς - Μάνδρας Ξάνθης. 


Η κυκλοφορία έχει διακοπεί ακόμη στον οδικό άξονα των ελληνοτουρκικών συνόρων (μέσω συνοριακού Σταθμού Καστανέων), καθώς η γέφυρα Αδριανουπόλεως, στο τουρκικό έδαφος, κατακλύστηκε από νερά.

Στη Θεσσαλία, αποκλεισμένα λόγω της έντονης χιονόπτωσης στον Δήμο Πύλης Τρικάλων παραμένουν 22 δημοτικά διαμερίσματα και άλλα 30 στο Δήμο Καλαμπάκας. 


Παράληλα, για προληπτικούς λόγους διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου Θεσσαλονίκης. Διαβάστε περισσότερα στο www.kosmoslarissa.gr

Σε δυσχερή θέση βρίσκεται φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Σκύρου Λόγω των θυελλωδών ανέμων, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή βοήθειας.


Ο καπετάνιος του πλοίου, που μεταφέρει αλάτι για το Βόλο και στο οποίο επιβαίνουν 9 άτομα πλήρωμα, 7 Έλληνες και 2 αλλοδαποί, έχει ζητήσει την άμεση συνδρομή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. Ήδη στην περιοχή σπεύδουν δύο ελικόπτερα «Σούπερ Πούμα» και ένα αεροσκάφος C-130.


Στην περιοχή Μαύρικα, του Δήμου Καρδίτσας, υπερχείλισε τοπικό ρέμα, πλημμυρίζοντας ακατοίκητες γεωργικές εκτάσεις, αποκλείστηκαν αμνοερίφια σε ποιμνιοστάσιο, ενώ πλημμύρισαν και γεωργικές εκτάσεις, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Καλέτζη. 


Εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος υδάτων στον οικισμό Μαύρικα Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο οικισμός και να μεταφερθούν στην Καρδίτσα, για προληπτικούς λόγους, 35 σκηνίτες. 

Από την κακοκαιρία διακόπηκε επίσης, η ηλεκτροδότηση και η σταθερή τηλεφωνία σ' ολόκληρο το Δήμο Αργιθέας και στους οικισμούς Νεοχώρι, Καλύβια Πεζούλας, Μορφοβούνι, Κρυονέρι και Πλακωτό. Διαβάστε περισσότερα στο www.karditsalive.net

Την ίδια ώρα, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στους δρόμους Δολίχης - Λιβαδιού, Πυθείου - Κοκκινόπλου και Τσαπουρνιάς - Φαρμάκι Λάρισας, ενώ στο δρόμο Τρικάλων - Ιωαννίνων (μέσω Κατάρας) απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των μεγάλων φορτηγών. Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται στους επαρχιακούς δρόμους Σοφάδων - Αμπέλου, Μουζακίου -

Άρτας - Άνω Αργιθέας, Ιτέας - Πέτρινου Καρδίτσας, Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου και Βίγλας) και Αμυνταίου - Καστοριάς (μέσω Αετού Φλώρινας).

Ακόμα, σ' ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, κεντρικής και βόρειας Χαλκιδικής, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, Μεταξάδων - Παλιουρίου - Αλεποχωρίου και Ορμενίου - Πενταλόφου - Πετρωτών - Βάλτου Έβρου, Ξάνθης - ελληνοβουλγαρικών συνόρων (από το 31ο χιλιόμετρο), στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Ροδόπης, από τη συμβολή του αεροδρομίου Καβάλας, προς το ορεινό δίκτυο (παλιά εθνική οδός Καβάλας - Πλαταμόνας - Λεκάνης - Βουνοχωρίου - Ζυγού - Λύμνιας) και από την πόλη της Δράμας προς Εξοχή και Σιδηρόνερο. Διαβάστε περισσότερα στο
www.spnews.gr

Στην πόλη της Φλώρινας ο δείκτης του θερμομέτρου παραμένει καθηλωμένος στους -10 βαθμούς, ενώ -4 είχε η Ορεστιάδα, 1 η Αλεξανδρούπολη και τα Γρεβενά και 2 η Θεσσαλονίκη.


Όπως ανακοινώθηκε, κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φλώρινα, την Πτολεμαΐδα και το Κιλκίς.


Κλειστό παρέμεινε στο μεταξύ και την Δευτέρα το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε ολόκληρο το νομό. Στο μεγαλύτερο μέρος του νομού συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις, ενώ σε πολλά σημεία το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα δύο μέτρα και στο Μέτσοβο το ένα μέτρο.


Οι πολύ έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών στην Αρκαδία έχουν σαν αποτέλεσμα να συσσωρεύεται υπερβολικός όγκος υδάτων στον Αλφειό ποταμό χτυπώντας καμπανάκι συναγερμού στην Ηλεία. Διαβάστε περισσότερατο
patrisnews.com

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας

Συνεχίζεται και αύριο Τετάρτη το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τα τελευταία δυο 24ωρα τις βόρειες και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. 

Σύμφωνα με προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι και την Κυριακή 12 Φεβρουάριου. 

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας. 

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή και το Σάββατο με βροχές και χιονοπτώσεις. Βελτίωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το βράδυ της Κυριακής καθώς ανεβαίνει λίγο ο υδράργυρος. 
Τέλος τη Δευτέρα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Πέμπτη

 

Στο βόρειο Αιγαίο και στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο στα νοτιότερα πεδινά και ασθενείς γενικά χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. 
Τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο, τη Μαγνήσια και την Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα είναι σχετικά εντονότερες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες .

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. 
Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  σε χαμηλά επίπεδα. 
Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ στα βόρεια τοπικά θα είναι ισχυρός.

Παρασκευή και Σάββατο

 

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες στα βόρεια και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. 

Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές στις νοτιότερες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και στα βόρεια και κεντρικά πεδινά. 

Το Σάββατο στα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. 
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το Σάββατο. 
Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα την Παρασκευή. 
Μικρή άνοδος αναμένεται να σημειωθεί το Σάββατο. 
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.
 
Κυριακή και Δευτέρα

 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. 
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ. 
Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. 
Τη Δευτέρα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.  
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο .






http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις