" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα πλήττουν αυτή την ώρα ολόκληρη τη χώρα [εικόνες]


Σαρώνει η κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα. Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν αυτή την ώρα την πρωτεύουσα και οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν ξεριζώσει δέντρα.
Η πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 30 κλήσεις και οι πιο πολλές αφορούν κυρίως σε πτώσεις δέντρων στην Καλλιθέα,το Μοσχάτο και το Παγκράτι.

Στην Πάτρα ξεκόλλησε ολόκληρο μπαλκόνι από τον ισχυρό άνεμο και «προσγειώθηκε» σε ένα αυτοκίνητο και σε ένα δίκυκλο ενώ στην περιοχή Αγ.Γεωργίου Λάγγουρα από πτώση μεγάλου κλαριού δέντρου έπαθε ζημιές ένα ακόμη αυτοκίνητο.

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή της γέφυρας, γύρω στις 12.00 το μεσημέρι δόθηκε η εντολή να σταματήσει η κυκλοφορία για δίκυκλα και οχήματα βαρέως τύπου και κενού φορτίου. Λίγα λεπτά πριν τις 14.00 το μεσημέρι όμως, ξεκίνησε και πάλι κανονικά η κυκλοφορία.

Το μεσημέρι παρ’ολίγο να υπάρξουν θύματα στην λεωφόρο Σούδας των Χανίων, όταν έσπασε ένα μεγάλο τμήμα ενός ευκαλύπτου, το οποίο έπεσε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο και μάλιστα πάνω στο παρμπρίζ στο σημείο όπου καθόταν ο οδηγός του.

Ευτυχώς το παρμπρίζ άντεξε και ο νεαρός οδηγός που δεν τραυματίστηκε αντέδρασε ψύχραιμα και ακινητοποίησε το αυτοκίνητο χωρίς να χάσει τον έλεγχό του. Όμως οι ζημιές που υπέστει και στον κινητήρα είναι σημαντικές.

Νωρίτερα ένας ολόκληρος ευκάλυπτος έσπασε σε δρόμο στην περιοχή Λιβάδεια κοντά στην λεωφόρο Σούδας στα Χανιά.
Ο ευκάλυπτος έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ τα οποία, ευτυχώς ήταν χοντρά και δεν έσπασαν, αλλά προκλήθηκε βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Επίσης βλάβη προκλήθηκε και σε εναέρια καλώδια του ΟΤΕ.
Όμως κλαδιά ευκαλύπτων έσπασαν και σε άλλα σημεία της λεωφόρου Σούδας καθώς επίσης και από δένδρα σε άλλες περιοχές των Χανίων, όπως στην πλατεία Δικαστηρίων, ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει ακόμη και στην εθνική οδό όπου είχαν πέσει σπασμένα δένδρα.

Επίσης η Πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη σε λίγες περιπτώσεις για να σβήσει φωτιές που είχαν ανάψει κάποιοι για να κάψουν κλαδιά χωρίς να σκεφτούν καν ότι με τους ισχυρούς ανέμους υπάρχει κίνδυνος επέκτασης.

Πάνω από 140 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Τρίπολης για πλημμυρισμένα σπίτια και γενικά για προβλήματα που έχουν προκληθεί από την έντονη βροχόπτωση που πέφτει αυτήν την ώρα στην Τρίπολη. Επίσης έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα με εγκλωβισμό αυτοκινήτων στην Τεγέα και συγκεκριμένα στις Ρίζες.































http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις