" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κίνημα βουλευτών ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.- Δεν ψηφίζουν τα νέα μέτρα -

Τώρα τους έπιασε ο πόνος για την κατάσταση που έχουν φέρει την Ελλάδα και όλους εμάς!

@ Τώρα είναι αργά ξεπουλημένα ανθρωπάκια, τελειωμένα στις συνειδήσεις του λαού, δουλοπρεπείς μαριονέτες αλλότριων συμφερόντων, υπόλογοι για πράξεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! Όταν ψηφίζατε το ξεπούλημα της χώρας στους απατεώνες του ΔΝΤ και της ΕΤ χωρίς ίχνος φιλότιμου και συνειδήσεως, εμείς όλοι σας φωνάζαμε να μη το κάνετε, αλλά εσείς ακούγατε τυφλά τα αφεντικά σας, φοβούμενοι μη χάσετε τις καρέκλες σας. Τώρα σας έπιασε ο πόνος για την κατάντια της Ελλάδας; Τώρα σκεφτήκατε σε τι θέση έχετε φέρει όλους εμάς με την προδοτική στάση σας; Τώρα ξαφνικά πονάτε για τον τόπο μας και γίνατε πατριώτες; Ουστ παλιό ξεφτίλες!!

Στα όρια του πανικού βρίσκονται ήδη τα κομματικά επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας καθώς κάθε ώρα που περνάει πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι δεκάδες βουλευτές ετοιμάζονται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που θα καλύπτει τη συμφωνία των πολιτικών τους αρχηγών και της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα.


Τόσο στην Ιπποκράτους, όσο και στη Λεωφόρο Συγγρού...


αναζητούν τρόπους να μεταπείσουν τους βουλευτές που πιέζονται ασφυκτικά από τους ψηφοφόρους οι οποίοι συνεχώς τους υπενθυμίζουν ότι οι εκλογές θα έρθουν πολύ σύντομα και τους υπόσχονται ότι θα τους «μαυρίσουν».


Οι βουλευτές με τη σειρά τους μεταφέρουν την πίεση στους κομματικούς τους σχηματισμούς επισημαίνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αποτελέσουν τους αποδιοπομπαίους τράγους όλου του πολιτικού συστήματος της τελευταίας 15ετίας. 


Ειδικότερα, οι νέοι βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη και συμμετοχή στη διακυβέρνηση της χώρας και εξισώνονται από τους εξοργισμένους πολίτες με όλους τους άλλους.


Στο ΠΑΣΟΚ όπου η επόμενη εκλογική μάχη θα είναι ο θάνατός σου η ζωή μου τα πράγματα είναι έκρυθμα καθώς οι βουλευτές την προηγούμενη φορά -τον περασμένο Νοέμβριο- είχαν υποχρεώσει τον Γιώργο Παπανδρέου να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι η τελευταία φορά που ψηφίζουν μέτρα. 


Τώρα, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να χρεωθεί τα επώδυνα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης, ειδικά από τη στιγμή που ήδη ορισμένοι από τους βουλευτές έχουν δηλώσει δημοσίως ότι δεν ψηφίζουν.


Στην ίδια λογική κινείται και ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στις παροτρύνσεις του Γιάννη Μανώλη και της ΔΑΚΕ μαζεύουν υπογραφές για να τις παραδώσουν στον Αντώνη Σαμαρά. 


Μεγαλύτερο πρόβλημα από όλους έχουν τα μέλη της αποκαλούμενης «λαϊκής Δεξιάς» και αυτοί που έχουν επενδύσει εδώ και μήνες στην αντιμνημονιακή τους ρητορεία.


Και οι μεν και οι δε πάντως, επισημαίνουν ότι θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ψηφίσουν «ναι» αν είχαν τη δέσμευση των κομμάτων ότι οι εκλογές θα μετατεθούν χρονικά, τουλάχιστον για το φθινόπωρο. 


Ετσι, θα υπάρχει ο χρόνος να επιχειρηματολογήσουν στους ψηφοφόρους του ότι βοήθησαν στη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία που θα έφερνε χειρότερα δεινά.


Τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζονται να θέσουν θέμα κομματικής πειθαρχίας, που σημαίνει διαγραφές, ενώ ταυτοχρόνως αναζητούνται διλήμματα ικανά να κάμψουν τις αντιστάσεις τους.


Σε όλα αυτά συντείνει και η ασφαλής πλειοψηφία των 250 βουλευτών που έχει η υποστηριζόμενη από τα τρία κόμματα κυβέρνηση Παπαδήμου. Πολλοί έχουν ως προσωπικό τους άλλοθι τη βεβαιότητα ότι τα μέτρα θα περάσουν, στη λογική «και την πίτα αφάγωτη και τον σκύλο χορτάτο»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις