" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Τα βρήκαν σε τέσσερα σημεία - Δεν έκλεισε οριστικά η συμφωνία

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Χωρίς οριστική συμφωνία ολοκληρώθηκε η «μαραθώνια» σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η οποία διήρκησε σχεδόν πέντε ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και πληροφορίες του iefimerida.gr, οι Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Καρατζαφέρης, και Γιώργος Παπανδρέου, δεν κατάληξαν σε οριστική συμφωνία με τον πρωθυπουργό σχετικά με τα μέτρα που ζητά η Τρόικα να λάβει η Ελλάδα, και για αυτόν τον λόγο η συνάντηση θα συνεχιστεί και αύριο. 

Ειδικότερα, μένουν ανοικτά ζητήματα στις συντάξεις, τη μείωση δαπανών και στις μειώσεις των μισθών, γι' αυτό οι τρεις αρχηγοί θα έχουν νέα σύσκεψη αύριο για την οριστικοποίηση του Νέου Προγράμματος και των περικοπών που απαιτούνται για το 2012.  

Δηλώσεις εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δήλωσε πως δεν θα συμβάλει στην εξαθλίωση που θα κάψει την Ευρώπη.

Σχόλια έκανε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς μόλις έφτασε στα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού, λέγοντας πως θα αγωνιστεί για να αποτρέψει την ύφεση που μας επιβάλλεται.

Λίγο μετά τις 9, από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού βγήκε η εξής ανακοίνωση.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος. http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις