" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

"ΧΟΥΝΤΙΚΗ" ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ : ΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ .... ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ

Reuters: Δεν υπάρχει deadline για συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών σήμερα - Παιχνίδια με τη σωτηρία ή χρεοκοπία της χώρας;

  • Σώζονται 13ος και 14ος μισθός - Ως και 20% πέφτει ο κατώτατος-χάνουν όλοι από το μισθό τους
  • Από 15% ως 35% μειώνονται οι συντάξεις
  • “Ξαφνικό θάνατο” με απολύσεις και λουκέτα ετοιμάζουν στο Δημόσιο
  • Οι τελικές αποφάσεις των αρχηγών σε νέα συνάντηση το απόγευμα
  • Εντολή Παπαδήμου να συνταχθεί σημείωμα με τις συνέπειες της χρεοκοπίας

Το επείγον τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters δείχνει, εαν αληθεύει, πως σοβεί ένας πόλεμος επικοινωνίας των κομμάτων που επιμένουν σε μικροκομματικά παιχνίδια ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή για τη χώρα.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, που επικαλείται ανώνυμο κυβερνητικό αξιωματούχο: ''Δεν υπάρχει deadline για σήμερα για επίτευξη συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών σε ότι αφορά τους όρους που θέτει η τρόικα για το δεύτερο πακέτο διάσωσης''.


Πάντα κατά το δημοσίευμα, χρονικό όριο για...

την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών είναι η Τετάρτη, όταν και θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Αν αυτό ισχύει τότε παρακολουθούμε ένα ''θέατρο'' όπου κάποιοι εμφανίζονται να πιέζονται μέχρις εσχάτων για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.


Ο δρόμος για την συμφωνία


Όλα δείχνουν τις τελευταίες ώρες ότι σήμερα το απόγευμα πάμε προς την τελική συμφωνία. Μια συμφωνία που θα είναι κάτι παραπάνω από επώδυνη αφού επί της ουσίας σώζεται μόνο ο 13ος και 14ος μισθός (τουλάχιστον αυτό διαρρέεται) όμως σε όλα τα υπόλοιπα θα υπάρξουν δραματικές μειώσεις.


Σε αντάλλαγμα για τη διατήρηση των δώρων και του επιδόματος αδείας η τρόικα επιμένει στην μείωση τουλάχιστον κατά 20% του κατώτατου μισθού.


Αυτή η μείωση, που θα σημάνει έναν μισθό περί τα 600 ευρώ θα συμπαρασύρει στις επόμενες διαπραγματεύσεις προς τα κάτω όλους τους μισθούς, ουσιαστικά με τη συμφωνία αυτή κάθε μισθός ξεκινάει από 151 ευρώ μεικτά πιο κάτω.


Ως προς τις συντάξεις το μέλλον παραμένει αβέβαιο. Ήδη είναι έτοιμο το σχέδιο Κουτρουμάνη για μείωση 15%, ωστόσο η τρόικα απαιτεί μειώσεις ως και 35%.


Εδώ και πάλι φαίνεται ότι θα επιλεγεί η μέση λύση. Δηλαδή όλα δείχνουν ότι θα περισωθούν τα εφάπαξ (αντίδωρο όπως ο 13ος και 140ς) και η μέση μείωση θα είναι περίπου στο 20%.


Ως προς το Δημόσιο οι τροϊκανοί απαιτούν άμεσες απολύσεις 15.000 υπαλλήλων με ταυτόχρονη κατάργηση φορέων και οργανισμών. Ουσιαστικά το “νούμερο” μοιράζεται σε 10.000 από τον στενό και 5.000 υπαλλήλους από τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ενώ η Τρόικα επιμένει και μαχαίρι στις συμβάσεις. 


Υπάρχουν πληροφορίες ότι η απαίτηση ανεβάζει το ποσό των απολύσεων στις 5.000 απολύσεις από τους 22.500 που υπηρετούν σήμερα στο Δημόσιο.


Παράλληλα έχει συμφωνηθεί μια μείωση δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ, γεγονός που θα σημάνει και νέα μέτρα τα οποία μένει να δούμε.


Η ανακοίνωση του κατοχικού Πρωθυπουργού


Ο "Πρωθυπουργός" και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.


Ο "Πρωθυπουργός" και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:


1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.


2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.


3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.


4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.


Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος


Plan A και Plan B: Σημείωμα Παπαδήμου για τις συνέπειες της χρεοκοπίας


Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να συντάξουν σημείωμα, το οποίο θα είναι έτοιμο σήμερα, των συνεπειών για τη χώρα εάν οι ευρωπαίοι εταίροι ενεργοποιήσουν το Plan B, δηλαδή την χρεοκοπία της Ελλάδας.


Αυτό αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.


«Πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή εκ του ασφαλούς κριτική που κυρίως προέρχεται από τα κόμματα της παραδοσιακής Αριστεράς, ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας της χώρας και μιας πιθανής κατά συνέπεια εξόδου από την ευρωζώνη και το ευρώ», τόνισε.


«Στη βάση αυτή θα γίνει η συζήτηση όχι μόνο μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και σε όλες τις συνομιλίες που θα έχει ο πρωθυπουργός και με τα κόμματα της Αριστεράς, καθώς και στη σχετική συζήτηση που θα γίνει την επόμενη περίοδο στη Βουλή για το σχέδιο νόμου για το πακέτο που διαμορφώνεται», είπε ο Μπεγλίτης.









http://24gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις