" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΜΙΝΗ : Έδιωξαν και πάλι τους άστεγους από το Ρουφ

Σε «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις των αστέγων που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ προέβη σήμερα το πρωί η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι αστυνομικοί μπήκαν στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου και έδιωξαν κυριολεκτικά με τις κλωτσιές τους άστεγους που βρίσκονταν εκεί.


Ανάμεσα στα περίπου 80 άτομα που είχαν βρει καταφύγιο στο κλειστό γυμναστήριο, βρίσκονταν μία έγκυος γυναίκα και μια τραυματισμένη από τροχαίο ατύχημα, οι οποίες εκδιώχθηκαν βίαια από τις αστυνομικές αρχές. Τα κλινοσκεπάσματα που χρησιμοποιούσαν οι άστεγοι, τα μάζεψε ο δήμος και τα μετέφερε στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.


Ωστόσο, η δημοτική αρχή, μιλώντας στο protothema.gr, κάνει λόγο για διακριτική παρουσία της δημοτικής αστυνομίας έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις και για συντονισμένη προσπάθεια δύο ιατρών και ενός κοινωνικού λειτουργού, ώστε να απομακρυνθούν οι άστεγοι με τη θέληση τους από το χώρο και το γυμναστήριο, αφού απολυμανθεί, να παραδοθεί στους αθλητές.



Σε ένδειξη  συμπαράστασης προς τους άστεγους, αλληλέγγυοι πολίτες απόψε θα συγκεντρωθούν  στο Ρουφ και θα κάνουν παρέμβαση την ώρα που θα διεξάγεται αγώνας μπάσκετ.

Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο Δήμος Αθηναίων, εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα, είχε κλείσει τις πόρτες του γυμναστηρίου για τους αστέγους, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός του κτηρίου όσοι θέλησαν να βρουν καταφύγιο στο Ρουφ.


Μάλιστα, ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, υποστηρίζοντας την δημοτική αρχή, είχε δηλώσει στο protothema.gr, ότι οι πόρτες του γυμναστηρίου δεν άνοιξαν για τους αστέγους, επειδή οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν και ανέβηκε η θερμοκρασία…  

 




http://www.protothema.gr/






1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΒΡΗΚΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ. Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΞΙΖΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΥΧΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις