" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Οι αρχηγοί παίζουν θέατρο για να περάσει η συμφωνία με την Τρόικα

Οι αρχηγοί παίζουν θέατρο για να περάσει η συμφωνία με την Τρόικα

Οι αρχηγοί με μοναδική πραγματικά κόκκινη γραμμή την ονομαστική διάσωση για τον 13ο και 14ο μισθό έχουν συμφωνήσει σε όλα και τώρα επιχειρούν με θεατρικό ηρωισμό να περάσουν τα νέα μέτρα από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.
 

Οι βουλευτές των 3 κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου με τρόμο αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο των λαϊκών αποδοκιμασιών όταν σε λίγες εβδομάδες θα πρέπει να αρχίσουν τις περιοδείες προκειμένου να εξασφαλίσουν το σταυρό που θα τους φέρει ξανά στη Βουλή.

Ηδη, τα φαινόμενα πυκνώνουν και δεν αφορούν μόνο σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά πλέον και της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ. Τόσο οι βουλευτές, όσο και οι πολιτικοί αρχηγοί γνωρίζουν ότι μόνον η δραματοποίηση της κατάστασης που θα δημιουργήσει την εντύπωση της σκληρής διαπραγμάτευσης μπορεί να τους... σώσει.

Και δεν είναι τυχαία η επιλογή όλων των πλευρών να διακοπούν χθες οι συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε πολύ περισσότερο οι δηλώσεις των κυρίων Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Καρατζαφέρη, όσο και η νυχτερινές συνεδριάσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου που επιχείρησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι αγωνίζονται σκληρά για να διασώσουν τον ελληνικό λαό από τα χειρότερα.

Κυρίως οι δύο πρώτοι ήταν τόσο δραματικοί που ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία επιχείρησε να θέσει το θέμα στην πραγματική του βάση, όσο τουλάχιστον του επιτρέπει η θέση του ως πρωθυπουργού που στηρίζεται από τα συγκεκριμένα κόμματα. Και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να «διευκρινήσει» μέσω διαρροών ότι το θέμα των 13ου και 14ου μισθών είχε κλείσει πριν καν αρχίσει η σύσκεψη των αρχηγών.

Οπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες, τα δεδομένα είναι σαφή:
  • Ο βασικός μισθός περικόπτεται και αυτό θα συμπαρασύρει όλους τους εργαζόμενους καθώς ο βασικός καθορίζει και τα επόμενα κλιμάκια.
  • Οι επικουρικές συντάξεις αποκτούν πλαφόν στα 300 ευρώ.
  • Οι απολύσεις στο δημόσιο μετά από πολλές αναβολές θα γίνουν.
  • Οι κλαδικές συμβάσεις και οι ειδικές συλλογικές συμβάσεις σύντομα θα αποτελούν παρελθόν.
  • Οι τράπεζες σα σωθούν χωρίς να παραδώσουν τα... κλειδιά τους, όπως είχε δεσμευθεί ο Γιώργος Παπανδρέου.
  • Θα βρεθούν επιπλέον 3,2 δισ. με περικοπές δαπανών.
Αυτό το τελευταίο είναι το μοναδικό ανοικτό ζήτημα που μένει να συζητηθεί σήμερα μεταξύ των αρχηγών. Οχι το ποσό, που δεν είναι διαπραγματεύσιμο, αλλά οι πηγές.

Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τόσο σήμερα όσο και το αμέσως επόμενο διάστημα τον τρόπο με τον οποίο θα επιχειρήσουν τα κόμματα να ντύσουν τη νέα δανειακή σύμβαση και κυρίως με ποιο τρόπο θα πείσουν τους βουλευτές τους να ψηφίσουν στη Βουλή την όποια τελική συμφωνία.



 http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις