" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αφορολόγητο τζιπ απαίτησε ο Τόμσεν!

Η τρόικα αγόρασε θωρακισμένο τζιπ αλλά δεν πλήρωσε ούτε φόρο.

Αφορολόγητο τζιπ απαίτησε ο Τόμσεν!
Απίστευτη πρόκληση από την τρόικα η οποία αν και πιέζει αφόρητα την κυβέρνηση να καταργήσει κάθε παράθυρο που προσφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις η ίδια ζήτησε και απαλλάχτηκε από την καταβολή δασμών, τέλους ταξινόμησης, φόρο πολυτελείας και ΦΠΑ για το θωρακισμένο, υπερπολυτελές τζιπ που αγόρασε προκειμένου να μετακινούνται οι εκπρόσωποί της στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι όπως έχει ήδη αποκαλύψει το newsbomb.gr το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι πετρελαιοκίνητο και κυκλοφορούσε στην πρωτεύουσα ακόμα και την περίοδο που απαγορευόταν τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ.

Αυτή την φορά όμως, όπως προκύπτει από απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως διεθνής Οργανισμός απαλλάσσεται από οποιοδήποτε δασμό και φόρο».

Αναφερόμενος στους ελληνικούς νόμους, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι με τον "Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα" προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για τα ιδιωτικής χρήσης επιβατικά οχήματα και απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης με όρους και προϋποθέσεις. Σημειώνει επίσης ότι ο ειδικός φόρος πολυτελείας δεν επιβάλλεται σε αναγνωρισμένους Διεθνείς Οργανισμούς στις περιπτώσεις που κάτι τέτοιο προβλέπεται από τις συμβάσεις για την ίδρυσή τους ή όταν από τις συμφωνίες για την έδρα τους προβλέπεται ότι απαλλάσσονται παντός φόρου.

Ειδικά για τη θωράκιση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι με βάση το ισχύον καθεστώς «η επιβάρυνση από το τέλος ταξινόμησης των επιβατικών αυτοκινήτων που φέρουν ειδική θωράκιση δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό που προκύπτει για τα όμοια ίδιου τύπου επιβατικά αυτοκίνητα χωρίς ειδική θωράκιση και ακόμη ότι η ειδική θωράκιση -ανεξάρτητα αν αποτελεί συνήθη ή έξτρα εξοπλισμό- δεν λαμβάνεται υπόψη για τη διαμόρφωση της φορολογητέας αξίας επιβολής του τέλους ταξινόμησης».

«Με την αριθ. 36315/06.07.2011 διασάφηση εισαγωγής που κατατέθηκε στο Ε' Τελωνείο Πειραιά τέθηκε σε ελεύθερη κυκλοφορία και ανάλωση ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο μάρκας TOYOTA-Land Cruiser, καταγωγής Ιαπωνίας, με παραλήπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με απαλλαγή από δασμούς, τέλος ταξινόμησης, φόρο πολυτελείας και ΦΠΑ», αναφέρει ο κ. Οικονόμου και διευκρινίζει ότι η υπαγωγή στον αντίστοιχο συντελεστή τέλους ταξινόμησης πραγματοποιήθηκε με βάση το πιστοποιητικό συμμόρφωσης του οχήματος.
Σημειώνει ακόμη ότι η φορολογητέα αξία για σκοπούς ΦΠΑ έχει διαμορφωθεί βάσει τιμολογίου, το οποίο περιλαμβάνει την αξία του οχήματος και την αξία θωράκισης, ενώ για τον υπολογισμό του τέλους ταξινόμησης έχει ληφθεί υπόψη η αξία του οχήματος μη συμπεριλαμβανομένης της αξίας θωράκισης. «Ωστόσο οι εν λόγω φορολογικές επιβαρύνσεις αποτέλεσαν αντικείμενο απαλλαγής βάσει των προαναφερθεισών διατάξεων», καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Οικονόμου.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης, πάντως, εκτός από τις διευκρινίσεις που ζητούσε από το υπουργείο Οικονομικών, καλούσε τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει «αν αποτελεί ή όχι πρόκληση για τους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες το παράλογο οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, που η παρουσία τους στην πατρίδα μας στοχεύει στην εξυγίανση της Ελληνικής Οικονομίας, να καταφεύγουν σε μεθόδους αποφυγής απόδοσης ΦΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις