" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Στον Εισαγγελέα για τα υποβρύχια το "σύστημα ΠΑΣΟΚ"...


To πρώτο πολιτικό πρόσωπο κλήθηκε ως ύποπτος στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την αγορά των υποβρυχίων τύπου 214.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία της Αθήνας, μεταξύ των πρώτων 37 υπόπτων, κάλεσε και πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών, από τα γνωστά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος κατά τις δεκαετίες 1980 – 2000. Πρόκειται για γνωστό πολιτικό με έντονη δράση στη μεταπολίτευση.
Μετείχε ως φοιτητής του Πολυτεχνείου στην εξέγερση του 1973, εξελέγη πολλές φορές μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και τελευταία πολιτεύθηκε στον νομό Ηρακλείου. Κατά την κρίσιμη περιόδο που ελέγχεται από τη δικαιοσύνη για τις διαπραγματεύσεις και την αγορά των υποβρυχίων, υπήρξε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στενός συνεργάτης του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου. Η κλήση του ως υπόπτου κατέστη δυνατή παρά τη γνωστή πολιτική του ιδιότητα, καθώς δεν διέθετε στο παρελθόν υπουργική ιδιότητα που να εμποδίζει τις δικαστικές αρχές να του ζητήσουν εξηγήσεις και να απέχουν από κάθε έρευνα σε βάρος του, όπως γίνεται με τους πρώην υπουργούς.
Η εμπλοκή του στην υπόθεση των υποβρυχίων, που προκύπτει από τη δικογραφία που έχει ώς τώρα σχηματιστεί, εκτιμάται ως σημαντική και σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος θα προσέλθει αυτοπροσώπως στην εισαγγελέα με τον συνήγορό του για να ζητήσει σε πρώτη φάση προθεσμία, προκειμένου να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις.
Και ενώ το πρώτο πολιτικό πρόσωπο εισήλθε στο κάδρο των ερευνών για τα υποβρύχια, η υπόθεση για την αγορά τους, καθώς και οι συμβάσεις για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που έτρεξαν ώς το 2009 σύντομα θα πάρουν τον δρόμο για τη Βουλή σε ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Οι ευθύνες που προκύπτουν για πρώην υπουργούς από το 1999 ώς το 2009, σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα του ΣΔΟΕ, θα οδηγήσουν τη δικογραφία σύντομα στον πρόεδρο της Βουλής για τα περαιτέρω.
Οι εισαγγελικές αρχές, άλλωστε, έχουν αποφασίσει σε τμήματα ή στο σύνολό τους να αποστείλουν στη Βουλή τη δικογραφία προκειμένου να ελεγχθούν ευθύνες των πρώην υπουργών 1999 – 2009, που ωστόσο διαφέρουν ανάλογα με ποιο στάδιο της υπόθεσης χειρίστηκε ο καθένας

Ιωάννα Mάνδρου, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις