" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Στήριξη στην αξιόπιστη Ελλάδα

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής και με την παραίτηση του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Ζοζέ Σόκρατες, να δημιουργεί φόβους για νέα αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ παρείχε τη στήριξή της στην Ελλάδα. Με την Ελλάδα να δείχνει κατά τη Σύνοδο της 11ης Μαρτίου πως...


συνεχίζει τις δομικές μεταρρυθμίσεις και να ανακοινώνει πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, όλα τα κράτη, όπως σημείωσε η Άγκελα Μέρκελ, είμαστε πρόθυμα να επιδείξουμε αλληλεγγύη και να προβούμε σε μείωση του επιτοκίου", ανέφερε στη γερμανική Βουλή.

Εκτός της Ελλάδας, διαβεβαίωσε πως οι Γερμανοί δεν θα αφήσουν κανέναν αβοήθητο στην Ευρώπη, επισημαίνοντας πως "ό,τι καταφέρουμε στην ήπειρό μας, θα το καταφέρουμε από κοινού". Ωστόσο, απέκλεισε την ανάληψη κοινής ευθύνης για τα χρέη των ξεχωριστών χωρών μέσω της έκδοσης ευρωομολόγων. "Όσο είμαι στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει αναδιανεμητική ένωση" επισήμανε. Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ, αντέτεινε πως "η παροχή βοήθειας σε άλλες χώρες, όπως στην Ελλάδα, και η δημιουργία ταμείων στήριξης είναι ντε φάκτο μορφές αναδιανομής".

Σχολίασε μάλιστα πως έκανε "πιρουέτες" με την Ελλάδα την άνοιξη του 2010, κάτι που, όπως σημείωσε, κόστισε πολύ αξιοπιστία, πολύ χρήμα, καθώς και πολύ ανασφάλεια στις αγορές. Οξύτατη κριτική άσκησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος "Η Αριστερά", Γκρέγκορ Γκίζι, κάνοντας λόγο για όρους στην Ελλάδα που θυμίζουν τη συνθήκη των Βερσαλλιών, βάσει της οποίας η Γερμανία πλήρωσε υπέρμετρες αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προξένησε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. "Η Ελλάδα, μας λέτε, θα πρέπει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από που θα πάρει όμως τόσα αστρονομικά ποσά; Πουλώντας ίσως την Ακρόπολη"; διερωτήθηκε.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις