" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Η ελληνική …αποστολή στη Λιβύη


Η Ελλάδα θα δώσει το παρών στη Λιβύη, ενώ ήδη έχει γίνει γνωστό, πως έχουν ζητηθεί από τη χώρα μας 4 F-16, 2 Super Puma, 1 Ραντάρ τύπου Erieye, καθώς και δυνάμεις της Ομάδας Ανορθόδοξου πολέμου. Σας παρουσιάζουμε ποιες είναι δυνάμεις του ελληνικού στρατού, θα σταθούν δίπλα στις συμμαχικές, προσπαθώντας να συνετίσουν το καθεστώς Καντάφι.


F-16: μαχητικά αεροσκάφη κατασκευασμένα από τις Η.Π.Α. Η ευελιξία του, η ταχύτητά του και η δυνατότητα περιστροφής του στον αέρα, το καθιστούν ακόμα και στις μέρες μας ως ένα από τα πιο αξιόπιστα μαχητικά αεροσκάφη. Χρησιμοποιείται από 24 χώρες και από το 1989 αποτελεί το κυριότερο καταδιωκτικό αναχαίτισης.

Super Puma: Ελικόπτερα πολλαπλού ρόλου. Η στρατιωτική του έκδοση χρησιμοποιείται κυρίως για αποστολές διάσωσης, μεταφοράς προσωπικού, ενώ είναι από τα πλέον αξιόπιστα ελικόπτερα σε ειδικές επιχειρήσεις.

Ομάδα Ανορθόδοξου Πολέμου: Θεωρείται το καμάρι των ειδικών δυνάμεων και ειδικότερα της Μονάδας των Υποβρυχίων Καταστροφών. Τόσο μέσα στο νερό, όσο και έξω από αυτό οι άνδρες της ΟΑΠ είναι ότι πιο αποτελεσματικό έχει να επιδείξει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ο ελληνικός στρατός.

Erieye: Το Erieye EMB-145 AEW&C είναι εναέρια πλατφόρμα Διοίκησης και Ελέγχου με δυνατότητα υποστήριξης αεροπορικών και ναυτικών επιχειρήσεων.
Αεροσκάφος - φορέας του συστήματος είναι ένα τροποποιημένο δικινητήριο jet ΕΜΒ-145 της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, θα χρησιμοποιηθούν σαν σταθμοί ανεφοδιασμού οι βάσεις της Σούδας και του Ακρωτηρίου.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις