" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Μέρκελ: Πολλά έχουν επιτευχθεί, πολλά πρέπει να γίνουν


Πολλά έχουν επιτευχθεί, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν», 

δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ, η οποία επανέλαβε πως θέλει η Ελλάδα να παραμένει στο ευρώ . 
 

Στις κοινές της δηλώσεις με τον Πρωθυπουργό μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε σημαντική την εκταμίευση της επόμενης δόσης, επισημαίνοντας όμως παράλληλα πως... περιμένει την έκθεση της τρόικας. 

Η καγκελάριος αναγνώρισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, εκτιμώντας πως «αξίζει τον κόπο» να ολοκληρώσει τη διαδρομή η Ελλάδα. Σε ερώτηση εξάλλου για το σκοπό της επίσκεψής της, η κ. Μέρκελ απάντησε ότι βρίσκεται εδώ για να αποκτήσει μία πιο βαθιά γνώση των πραγμάτων. «Δεν είμαι δασκάλα για να βάζω βαθμούς», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της.

Η παρουσία της κ. Μέρκελ εδώ σπάει τη διεθνή απομόνωση που είχαμε μέχρι σήμερα εξαιτίας και δικών μας λαθών, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου συνεπάγεται μόνο κέρδη για τον τόπο.


Παράλληλα υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. 


«Ο ελληνικός λαός ματώνει αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «ειλικρινείς» συνομιλίες με την κ. Μέρκελ, κατά τις οποίες κυριάρχησαν, όπως είπε, η αμοιβαία κατανόηση, το πνεύμα αλληλεγγύης και η αισιοδοξία ότι το ελληνικό πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί.

«Ο ελληνικός λαός δεν ζητάει περισσότερα χρήματα και χάρες», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η κ. Μέρκελ έδειξε «κατανόηση και σεβασμό για τις θυσίες του ελληνικού λαού», οι οποίες «δεν πρέπει να πάνε χαμένες».


Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, στη διάρκεια της συνάντησης με την κ. Μέρκελ αποφασίστηκαν «πρακτικοί τρόποι στενότερης διμερούς συνεργασίας» σε τομείς όπως η υγεία και η τοπική αυτοδιοίκηση. 


Στο σημείο αυτό μάλιστα ο κ. Σαμαράς τόνισε η χώρα μας έχει ανάγκη από επενδυτική βοήθεια, ενώ όπως είπε, η γερμανίδα καγκελάριος του εξέφρασε τη βούλησή της να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε «να πάρουν τέλος οι δοκιμασίες του ελληνικού λαού».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι σύντομα η επιτυχία της Ελλάδας θα καταγραφεί ως επιτυχία της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι «όσοι πόνταραν στην κατάρρευση της Ελλάδας, θα το χάσουν το στοίχημα».


«Σήμερα υποδεχθήκαμε μια φίλη της χώρας», κατέληξε και χαρακτήρισε «νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας» τη σημερινή επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις