" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η ...γυμνή αλήθεια για τη μέρα οργής!


Αν η οργή είχε πρόσωπο, τότε χθες σίγουρα διαδήλωσε στο Σύνταγμα!

Βρέθηκε ανάμεσα στους περίπου 70.000 ανθρώπους κάθε ηλικίας, που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας και, φυσικά, στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα. 

Ισως για πρώτη φορά...


τα τελευταία χρόνια όλοι εκείνοι που διαδήλωσαν χωρίς να βρίσκονται κάτω από κάποιο πολιτικό λάβαρο ήταν περισσότεροι. Ανδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και κυρίως μαθητές που ζουν μέσα στα σπίτια τους τις επιπτώσεις του Μνημονίου.

Και πάλι δεν έλειψαν τα επεισόδια, αλλά αυτή τη φορά και παρά το γεγονός ότι διήρκεσαν περισσότερο από τρεις ώρες δεν έλαβαν μεγάλες διαστάσεις, ενώ και η στάση της Αστυνομίας (με εξαίρεση τους πολλούς και αναίτιους ξυλοδαρμούς των συλληφθέντων) ήταν ψύχραιμη. 


Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και από την περιορισμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων, αλλά και από το ότι, σε αντίθεση με την τελευταία γενική απεργία, τα θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού παρέμειναν παρκαρισμένα πίσω από τον Εθνικό Κήπο και τη Βουλή.


Αναμφίβολα, ωστόσο, ο άνθρωπος που έκλεψε την παράσταση ήταν ένας νεαρός, ο οποίος έκανε τον γύρο της πλατείας Συντάγματος τρέχοντας ολόγυμνος ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ! 


Ο άνθρωπος αυτός επέλεξε να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον... ασυνήθιστο, είναι η αλήθεια, τρόπο και στη συνέχεια χάθηκε μέσα στο πλήθος. 


Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο νεαρός δεν ήταν Ελληνας αλλά Βρετανός! 


Επιπλέον εντύπωση προκάλεσε και το... θεατρικό με το οποίο έκαναν την εμφάνισή τους στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ. 


Πάνω σε ένα ανοιχτό τζιπ τρεις εργαζόμενοι είχαν φορέσει στολές των ναζί και, κρατώντας τις σημαίες του Γ΄ Ράιχ, έφτασαν έως και τον σιδερένιο φραγμό της Αστυνομίας, όπου τις παρέδωσαν στην πύρα φωνάζοντας συνθήματα κατά της Γερμανίας.


Λίγη ώρα αργότερα και ενώ όλα έως εκείνη τη στιγμή κυλούσαν ομαλά, μια ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε στον σιδερένιο φράχτη που είχε στηθεί στα γνωστά «λουλουδάδικα» στο πλάι της Βουλής και με διαδοχικές προσπάθειες προσπάθησε να τον ρίξει. 


Οταν η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει από τον έλεγχο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και κάπως έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια. 


Κουκουλοφόροι άρχισαν να σπάνε πέτρες και μάρμαρα, τα οποία στη συνέχεια εκτόξευαν προς τους αστυνομικούς που αρχικά τους κατεδίωξαν ως τα προπύλαια του Πανεπιστημίου, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι συγκρούσεις είχαν επεκταθεί σχεδόν σε κάθε γωνιά της πλατείας Συντάγματος.


Σκηνές ιδιαίτερης σκληρότητας καταγράφηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας, όταν κατά τη διάρκεια μιας εφόδου των ΜΑΤ συνελήφθη ένας νεαρός, ο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε στο έδαφος και στη συνέχεια μια ολόκληρη διμοιρία έπεσε από πάνω του χτυπώντας τον με κλομπ, γροθιές και κλοτσιές. 


Οταν οι φωνές των ψυχραιμότερων αστυνομικών επικράτησαν, ο νεαρός ήταν καταματωμένος, καθώς ένα από τα χτυπήματα του προκάλεσε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. 


Στο σημείο έσπευσαν εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι περιποιήθηκαν το τραύμα του.




.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις