" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ενα «εδώλιο» για τρεις τσάρους ...


Στο «εδώλιο» της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα καθίσουν σύντομα οι υπουργοί Οικονομικών από τον Οκτώβριο του 2009 και εντεύθεν, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το πώς ακριβώς χειρίστηκαν την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Χθες η Επιτροπή με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (πλην ΚΚΕ, που ψήφισε «παρών») συμφώνησε ότι...


μετά τους επικεφαλής του ΣΔΟΕ πρέπει να κληθούν και τα πολιτικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα να αποστείλει πρόσκληση στους Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Σαχινίδη και Γιάννη Στουρνάρα.

Αν αυτό καταστεί εφικτό, η αρχή θα γίνει με την ακρόαση των  Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου το πρωί της Πέμπτης.


Χθες πάντως κι ενώ δικαστικές πηγές έλεγαν ότι ο οικονομικός εισαγγελέας Γ. Πεπόνης τις προηγούμενες ημέρες πήρε υπό άκρα μυστικότητα κατάθεση από τον Βενιζέλο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το επιβεβαίωσε μόνος του, εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι με δική του πρωτοβουλία συναντήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο με τον κ. Πεπόνη, στον οποίο κατέθεσε. 


Οι ίδιες δικαστικές πηγές υποστηρίζουν ότι το ίδιο συνέβη και με τον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και ότι ο κ. Πεπόνης ζήτησε από τις γαλλικές αρχές το διαβιβαστικό έγγραφο με το οποίο έφτασε η λίστα στην Ελλάδα.


Νωρίτερα πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει και από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής να τον καλέσει με μια επιστολή, που θεωρήθηκε νέο χτύπημα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 


Κι αυτό γιατί μεταξύ άλλων ο Βενιζέλος υποστηρίζει ότι ο Παπακωνσταντίνου είχε τη λίστα στα χέρια του τουλάχιστον επτά μήνες νωρίτερα απ' όσο υποστηρίζει. Δηλαδή άνοιξη του 2010 αντί για τέλη του 2010.


Χθες πάντως τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών έθεσαν ευθέως ζήτημα αλλοίωσης της λίστας, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να προτείνει η Βουλή να ζητήσει και πάλι την αυθεντική λίστα από τον νυν υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας κ. Μοσκοβισί.


Από τις χθεσινές καταθέσεις πάντως του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Σ. Κλαδά και του νυν Σ. Στασινόπουλου, ιδιαιτέρως σημαντική κρίνεται η διαφοροποίηση του κ. Κλαδά από τους κ. Διώτη και Βενιζέλο ως προς το «νόμιμο» της λίστας. «Είναι νόμιμο αποδεικτικό υλικό το CD. Αν ήμουν εγώ, θα άρχιζα έρευνα από χθες. Είναι αδιανόητο να μην έχει γίνει έρευνα και έλεγχος με βάση το CD».


Από την πλευρά του ο κ. Στασινόπουλος προκάλεσε αίσθηση λέγοντας ότι ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζει αν το αρχείο που παρέλαβε από του Μαξίμου είναι η «λίστα Λαγκάρντ». «Μου ήρθε ένας φάκελος από του Μαξίμου με ένα στικάκι τυλιγμένο σε μια κόλλα χαρτί. Δεν ήξερα τι είναι. Το είπα του οικονομικού εισαγγελέα, μου είπε φέρ’ το και του το πήγα» είπε.









Γιώργος Λυκουρέντζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις