" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: "Έφαγαν" 1 εκατ. ευρώ από την χρηματοδότηση βρεφονηπιακών σταθμών του Κιλκίς!Πάρτι ρεμούλας...

Ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ το έλλειμμα στους παιδικούς σταθμούς του πρώην δήμου Κιλκίς κατά τα έτη 2006-2010..., 

σύμφωνα με το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή που διενήργησε τον διαχειριστικό έλεγχο, έπειτα από παραγγελία της νέας Δημοτικής αρχής....Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, σχετική ενημέρωση έγινε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς από την πρόεδρο του νέου Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών, Κατερίνα Γιαννακούλα-Ζιούτα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, που αφορά στην κρατική επιχορήγηση των παιδικών σταθμών, καταλογίζονται στην πρώην διευθύντρια του Νομικού Προσώπου το ποσό των 982.536,40 ευρώ και στον πρώην αιρετό πρόεδρο του Νομικού Προσώπου αλλά και στην πρώην διευθύντρια 64.350 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόρισμα έχει παραδοθεί στον Εισαγγελέα και από το νέο Νομικό Πρόσωπο έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες για την είσπραξη των ποσών που έχουν καταλογιστεί.

Πέραν όμως του ελλείμματος, έχουν διαπιστωθεί και σωρεία διοικητικών παρατυπιών που σχετίζονται με τη οικονομική διαχείριση του νομικού προσώπου κατά την επίμαχη περίοδο.

Συγκεκριμένα, δεν υπήρχαν επίσημοι απολογισμοί με υπογραφές και σφραγίδες, δεν κρατούνταν επίσημα βιβλία ταμείου, δεν υπήρχαν παραστατικά απόδοσης κρατήσεων σε δημόσιο και ΙΚΑ, δεν υπήρχε βιβλίο πρακτικών Δ.Σ και δεν βρέθηκαν γραμμάτια είσπραξης των τροφείων.

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις